Algselt postitas dareth
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Tuumajaamaga või tuumajaamata?
Collapse
X
-
Ma tänan hoolitsemise eest. Teatud maailmavaatega analüütikute sõnul polevat praegune EU sotsiaalpoliitika kuigi jätkusuutlik, seega ära raiska oma kallist aega ja ära muretse minu pärast. Ehk tõesti, mulle peks ei mõjukski, kes teab, mõtlesin et prooviks, äkki ikka mõjub. Loodan siiski tulevikus Sulle selleks võimaluse anda, oleks täitsa huvitav näiteks astraalselt peksa saada.
-
Vähetutud vutivaatlejale soovitaks teadusharude vaheliste "konfliktide" jaoks antud artikli kommentaari: roheline mehike arvab et, 31.03.2011 12:00. Seda et, see ei ole minu kirjutatud.Algselt postitas zelee Vaata postitustValame õli tulle http://www.ekspress.ee/news/paevauud....d?id=43038543
Kommentaar
-
Aastatel 2008, 2009 toimus autoga liiklemise mahu langus nagu ka ühistranspordi kasutatavuse langus. Liikluse olukord langes 2005. aasta tasemele. Kuna suur osa inimestest jäi töötuks, ei olnud neil põhjust enam samal määral liikuda. Arvestades sellega, et tööalased liikumised moodustavad kõikidest liikumistest suurima osa, avaldas töötuse suurenemine ka liiklusele mõju. Kütuse hind oli 2009.aastal seevastu viimaste aastate madalaim (näiteks maksis 03.01.2009 95E 11,85 EEK/l), mistõttu kütuse hinna muutus autoliiklusele mõju ei avaldanud. Kuna inimeste ja riigi majanduslik olukord on uuesti paranema hakanud, on kasvanud ka liiklemise hulk. Seega on sinu väide, et autod seisavad rohkem vale. Kui sa oleksid sama väitega aasta eest välja tulnud, oleks see olnud aga õige. Seejuures kasvab kiiremini autoga kui ühistranspordiga liikujate hulk. Loomulikult võib autoga liikumise hulk taaskord väheneda ja see on ka transpordiplaneerimise eesmärk. Ometi on seda tänases situatsioonis raske loota. Kuid see tähendab mitte niivõrd alternatiivide arendamises, kui just liikumisvajaduse vähendamises.Algselt postitas dwideng Vaata postitustOot, ma nüüd ei saa aru, Sa ise nendid, et langus on olnud, nagu ka energiturul tegelikult ja samas väidad, et minu väide autode rohkemas seismisest on vale? Kas see, et taas tõusma on hakanud lükkab ümber väite, et alles hiljuti on langenud ja tõestab seda, et see ei või tulevikus taas langema hakata - eriti kui kõrvale võib tekkida tõsiseltvõetav alternatiiv?
Minu vastuse eesmärk oli osutada su veale, et sa seda enam ei teeks.
Kommentaar
-
Lugesin selle lõbusa kommentaari läbi. Kuna minu tutvusringkonnas on nii mõnigi arst, siis pean nõustuma, et arstid peavad füüsikute tagajärgedega tegelema. Arstidel on üleüldse väga raske saatus. Lisaks füüsikutele rikuvad arstide mõnusat äraolemist ka keemikud erinevate ainetega loomisega (nt alkohol), ajakirjanikud paanika külvamisega (nt depressioon) jne. Teaduste konfliktist ei ole seal aga sõnagi. Arvestades radiatsiooni tulemusena haigestunute üliväikest osakaalu võrreldes muude haigustega, on konflikt pigem looduse ja arstide vahel. Elamine pidi üleüldse olema üks ohtlik asi ja lõppema surmaga.Algselt postitas dwideng Vaata postitustVähetutud vutivaatlejale soovitaks teadusharude vaheliste "konfliktide" jaoks antud artikli kommentaari: roheline mehike arvab et, 31.03.2011 12:00. Seda et, see ei ole minu kirjutatud.
Kuid mine loe parem raamatut, mitte roheliste mehikeste kommentaare.
Kommentaar
-
Sooviks seda uuringut näha, palun postita link või saada uuring aadressile dwideng@gmail.comAlgselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitustMinu vastuse eesmärk oli osutada su veale, et sa seda enam ei teeks.
Puht intuitiivselt olen ma suht kindel, et praegusel ajal seisavad autod rohkem, kui tippaegadel.
Kas üldse ongi olemas teadusharude vahelisi eriarvamusi ja põhjuslike seoste erinevaid tõlgendusi - tundub, et sinu arust mitte.Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitustLugesin selle lõbusa kommentaari läbi. Kuna minu tutvusringkonnas on nii mõnigi arst, siis pean nõustuma, et arstid peavad füüsikute tagajärgedega tegelema. Arstidel on üleüldse väga raske saatus. Lisaks füüsikutele rikuvad arstide mõnusat äraolemist ka keemikud erinevate ainetega loomisega (nt alkohol), ajakirjanikud paanika külvamisega (nt depressioon) jne. Teaduste konfliktist ei ole seal aga sõnagi. Arvestades radiatsiooni tulemusena haigestunute üliväikest osakaalu võrreldes muude haigustega, on konflikt pigem looduse ja arstide vahel. Elamine pidi üleüldse olema üks ohtlik asi ja lõppema surmaga.
Kuid mine loe parem raamatut, mitte roheliste mehikeste kommentaare.
Peab vist jah, raamatu lugemist eelistama, või siis lambaid lugema - 1,.....
Kommentaar
-
ära palun enam selliseid numbreid kirjuta, sest neid on valus vaadataAlgselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitustKütuse hind oli 2009.aastal seevastu viimaste aastate madalaim (näiteks maksis 03.01.2009 95E 11,85 EEK/l)
see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled
"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"
"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."
Kommentaar
-
Ma puht inimlikult küsin, kas sul on kombeks teiste jutte ka läbi lugeda? Ma pean silmas mõttega lugemist. Kui ma räägin, et 2007. aastal oli tipp ja seejärel 2008 ja 2009 liiklus langes 2005.aasta tasemele, siis peaks ju olema üsna selge, et edaspidine tõus samale tasemele võtab veidi aega. Kui rääkida autostumise kasvust, siis vaadeldakse seda võrdluses eelmise aastaga. 2010. aastal kasvas liikluse maht võrreldes 2009.aastaga. Arvestades 2010. aasta üsna nukrat seisu, siis oli see tõus ka väike. Siiski jääb 2010. aasta olukord veel maha 2007. aasta tasemest. Kuid valdkondlikud spetsialistid ja professorid prognoosivad ... Ahjaa, sa ju ei usu kedagi peale iseenda. Ega siis ei ole ka oluline, mida professorid prognoosivad. Mida nad ka teavad?Algselt postitas dwideng Vaata postitustSooviks seda uuringut näha, palun postita link või saada uuring aadressile dwideng@gmail.com
Puht intuitiivselt olen ma suht kindel, et praegusel ajal seisavad autod rohkem, kui tippaegadel.
Linki ei ole mul sulle jagada, sest tegemist ei ole avaliku uurimistööga. Siiski võid huvi pärast pöörduda Tiit Metsvahi poole. Ta võib sulle sel teemal tundide viisi rääkida. Alati on parem helistada ja kohtuda silmast-silma, kui kirja teel infot jagada.
Kuid järjekordselt pean sind soovitama raamatut lugeda.
Ahjaa, tahtsin veel lisada, et sa oma intuitsiooni väga ei usaldaks. See kipub sind alt vedama.
Kommentaar
-
Et jah, selgub, et ma ei eksinudki ja puht intuitiivseltki ei paneks puusse, aga see ei loe...Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitustMa puht inimlikult küsin, kas sul on kombeks teiste jutte ka läbi lugeda? Ma pean silmas mõttega lugemist. Kui ma räägin, et 2007. aastal oli tipp ja seejärel 2008 ja 2009 liiklus langes 2005.aasta tasemele, siis peaks ju olema üsna selge, et edaspidine tõus samale tasemele võtab veidi aega. Kui rääkida autostumise kasvust, siis vaadeldakse seda võrdluses eelmise aastaga. 2010. aastal kasvas liikluse maht võrreldes 2009.aastaga. Arvestades 2010. aasta üsna nukrat seisu, siis oli see tõus ka väike. Siiski jääb 2010. aasta olukord veel maha 2007. aasta tasemest. Kuid valdkondlikud spetsialistid ja professorid prognoosivad ... Ahjaa, sa ju ei usu kedagi peale iseenda. Ega siis ei ole ka oluline, mida professorid prognoosivad. Mida nad ka teavad?
Linki ei ole mul sulle jagada, sest tegemist ei ole avaliku uurimistööga. Siiski võid huvi pärast pöörduda Tiit Metsvahi poole. Ta võib sulle sel teemal tundide viisi rääkida. Alati on parem ehlistada ja kohtuda silmast-silma, kui kirja teel infot jagada.
Kuid järjekordselt pean sind soovitama raamatut lugeda.
Ahjaa, tahtsin veel lisada, et sa oma intuitsiooni väga ei usaldaks. See kipub sind alt vedama.
Minu väide, et "autod seisavad rohkem", ei ole vale ja seda olenemata põhjusest, miks nad rohkem seisavad. Küsimus oli, kas autod saavad vähem sõita ja ma tõin näite, et autod saavad vähem sõita ja nad sõidavadki vähem, kui nad on kunagi sõitnud, antud ajahetkel...nüüd, praegu.
Kommentaar
-
Algselt postitas dwideng Vaata postitustEt ei ole võimalik inimesi säästlikumalt tarbima sundida? Eks näis, mis juhtub siis, kui Raukase prohvetlik ettekuulutus energiahindade kasvust kahekordseks, lähiaastatel ka tõeks saab. Kütusehindade tõus on vähendanud mootorikütsute tarbimist, autod seisavad rohkem ja üha enam räägitakse ühistranspordi võrgu, eelkõige rongiliikluse elavdamisestAlgselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitustTransporditeemat ma veidi valdan ja julgen sulle jagada värsket teavet. Autoga sooritatud sõitude arv on pärast paariaastast majanduskriisist tingitud langust (töötutel ei olnud lihtsalt põhjust sõita) hakanud taaskord tõusma. Samuti näitab Tallinna Tehnikaülikooli poolt iga-aastaselt läbiviidav uuring, et ka inimeste poolt autodega läbitud kilometraaž on uuesti kasvama hakanud. Mitmed head aastad tagasi arutati teemal, millise hinnataseme juures otsustab inimene autost loobuda. Siis pakuti bensiini liitrihinnaks umbes 15 krooni ja seejärel 18 krooni. Nüüdseks on see piir ületatud, kuid olulist käitumismuutust näha ei ole. Nii või teisiti kulutab eestlane kulutab täna võrreldes keskmise eurooplasega transpordile oluliselt suurema osa oma sissetulekutest. Seega on su väide autode seismise kohta vale. Seda näitab nii müüdud kütuseliitrite, läbitud kilometraaži kui liikluskoormuse statistika.Müstika. Loen ja imestan.Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitustAastatel 2008, 2009 toimus autoga liiklemise mahu langus nagu ka ühistranspordi kasutatavuse langus. Liikluse olukord langes 2005. aasta tasemele. Kuna suur osa inimestest jäi töötuks, ei olnud neil põhjust enam samal määral liikuda. Arvestades sellega, et tööalased liikumised moodustavad kõikidest liikumistest suurima osa, avaldas töötuse suurenemine ka liiklusele mõju. Kütuse hind oli 2009.aastal seevastu viimaste aastate madalaim (näiteks maksis 03.01.2009 95E 11,85 EEK/l), mistõttu kütuse hinna muutus autoliiklusele mõju ei avaldanud. Kuna inimeste ja riigi majanduslik olukord on uuesti paranema hakanud, on kasvanud ka liiklemise hulk. Seega on sinu väide, et autod seisavad rohkem vale. Kui sa oleksid sama väitega aasta eest välja tulnud, oleks see olnud aga õige. Seejuures kasvab kiiremini autoga kui ühistranspordiga liikujate hulk. Loomulikult võib autoga liikumise hulk taaskord väheneda ja see on ka transpordiplaneerimise eesmärk. Ometi on seda tänases situatsioonis raske loota. Kuid see tähendab mitte niivõrd alternatiivide arendamises, kui just liikumisvajaduse vähendamises.
Energiahindade kasvu osas on Raukase ettekuulutus piisavalt autoriteetne?Uhke esimene Borussia Dortmundi avatari omanik
Kommentaar
-
Ei tea, kuidas Su kassi ja hiire gifiga on, äkki kasutame seda - selles on sisu isegi olemas!Algselt postitas vincent Vaata postitustMingit tuumajaama pole vaja. Paneme lihtsalt dwidengi ja vutivaatleja kuhugi dünamot ringi ajama, peaks kogu Eestile tükiks ajaks jaguma.
Kommentaar
-
Nagu selgub on käitumine hoopis vastupidine. Kütus oli kallis 2007 a, aga tarbimine oli siis kõige suurem. 2008 a. hakkasid hinnad kukkuma ja 2009 a saavutasid need miinimumi, sama juhtus ka tarbimisega. Nüüd on jälle kütusehinnad tõusma hakanud ja sama trend on tarbimisel. Eesti on siin valemis muidugi tähtsusetu jubin, aga on ju igati loogiline, et nõudluse suurenemine kasvatab hinda. Mida suurem on nõudlus ja tänu sellele ka tarbimine, seda kõrgem on hind.Algselt postitas dwideng Vaata postitustKütusehindade tõus on vähendanud mootorikütsute tarbimist
Üks vahva loogikakäik meenub kohe Jüri Mõisa siseministriks olemise aegadest. Kuna eelmiste ministrite aegu oli politseinike arvu kasvatatud, aga samas kasvas ka kuritegevus, tegi Jüri loogilise käigu. Kuritegevuse alandamiseks on ainus viis politseinike arvu vähendada...pole paraku andmeid, kas see ka töötas.
Kommentaar
-
Ei, nüüd lasen foorumist jalga, iroonia, sarkasmi, sardooni jms. isa saabus. Silver, toredad äraarvamismängud Sinuga on minevik, ehk seda võin öelda, et olenemata ilmast, päevast ja kellaajast, Sinuga ma miskit tegemist teha ei taha. Korra aastas Keeper Liigas kohtuda on piisav ja jääb ülegi.Algselt postitas silverman Vaata postitustMüstika. Loen ja imestan.
Energiahindade kasvu osas on Raukase ettekuulutus piisavalt autoriteetne?
Energiahindade kasvu osas tulevikus ei ole keegi autoriteetne ja nagu ma juba olen maininud, siis tegemist oli hüpoteetilise näitega, mis tugines Raukase väljaütlemisel. Kui keeruline see mõista on.
Toome siis teistsuguse näite. Arvatakse et tubaka ajalugu on ca' 6000 aastat. Kasutamine on pidevalt suurenenud. Inimesed on aru saanud, et see on tervisele kahjulik ja kuna inimesed tahavad kauem elada, siis on viimase aja jooksul lääne maailmas suitsetavate inimeste osakaal langenud, seda mitmel põhjusel - 1) sigarettide hinnale on lisatud lisamaksed(aktsiis), kuna riigid on aru saanud, et nende kodanikud elavad kauem ja toodavad rohkem, kui nad ei suitseta. 2) inimesed tahavad ise kauem elada ja hoolivad rohkem oma tervisest. 3) ühiskonna väärtushinnangud on arenenud sellele tasandile, kus suitsetamist valdavalt taunitakse.
Ühesõnaga, ma leian, et piisava teadlikkuse ja riigipoolse sekkumise juures on võimalik, et energiatarbimine väheneb, kui ühiskond hakkab ületarbmimist taunima. Seda ei pruugi küll juhtuda lähiaastatel, kuid kunagi saab see paratamatuseks. Olen ma siis hipi või mitte
Nafta maailmaturu hinda mõjutavad ikka palju rohkemad tegurid kui nõudlusAlgselt postitas kyps Vaata postitustNagu selgub on käitumine hoopis vastupidine. Kütus oli kallis 2007 a, aga tarbimine oli siis kõige suurem. 2008 a. hakkasid hinnad kukkuma ja 2009 a saavutasid need miinimumi, sama juhtus ka tarbimisega. Nüüd on jälle kütusehinnad tõusma hakanud ja sama trend on tarbimisel. Eesti on siin valemis muidugi tähtsusetu jubin, aga on ju igati loogiline, et nõudluse suurenemine kasvatab hinda. Mida suurem on nõudlus ja tänu sellele ka tarbimine, seda kõrgem on hind.
Üks vahva loogikakäik meenub kohe Jüri Mõisa siseministriks olemise aegadest. Kuna eelmiste ministrite aegu oli politseinike arvu kasvatatud, aga samas kasvas ka kuritegevus, tegi Jüri loogilise käigu. Kuritegevuse alandamiseks on ainus viis politseinike arvu vähendada...pole paraku andmeid, kas see ka töötas.
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar