Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Piraatlus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Piraatlus

tõmbame võiduteemast kõrvalpasa siia.

Algselt postitas meesmuiste Vaata postitust
    Vassiljev ütles, et Zahovaiko tegi otsustava puute. Kahjuks seda intekat ERR Sporti üles ei saand panna, kuna heli muundus miskipärast praagiks. Juhtub.

Küll aga tahaks öelda seda, et need kes selle videosid youtube'i panevad teadku, et tegelevad piraatlusega (mu teada vist ainult ühe kasutaja alt võib video sinna minna). Need väljaanded, kes youtube'i videosid sellest mängust kasutavad, tegelevad piraatlusega, kuna kindlasti selleks neil õigusi ei ole. Kui mõne meediaväljaande lehel selliseid videosid näete, siis teate, milliste inimestega ja millise saidiga on tegu.
    tõesti, palun pange need videod YT üles, sest see pop-up player on täielik FFFFFFFFFFUUUUUUUUUUU!

sa striime ei vaata? pubid, mis pole seaduslikult oma panne soetanud ja tegelikult ei tohiks liigasid näidata jäävad külastamata?

101GG FTW!
    jokers to the right
    clowns to the left of me

või ega sa juhuslikult mõnda mp3 faili arvutis oma, mille eest sa maksnud pole?

Kommentaar

Ülekande kaameratega ärme hakka võrdlemagi neid eks.
      Miks siis telepilt selline räigus on? Kes vastutab?

Ja piraatluse teemal: ära kujuta endale asju ette kogu aeg. Tehke parem Youtube kanal, kuhu need klipid ise üles laadida.
      When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Algselt postitas Martin Vaata postitust
        Miks siis telepilt selline räigus on? Kes vastutab?

Ja piraatluse teemal: ära kujuta endale asju ette kogu aeg. Tehke parem Youtube kanal, kuhu need klipid ise üles laadida.
        Ülekande pildi eest vastutabrežissöör, kellele allub operaator, kes pilti toodab. Režissöör vastutab produtsendi ees, kes siis vastutab avalikkuse ees.

Aga Martin, kus ma sul siin asju olen ette kujutanud? Ära niisama hakka. Piraatluse läbi konkurentsieelise hankimine on täpselt see, mis ta on. Raha kokkuhopid ebaausate meetmetega. YT kanalit ei tule meil ilmselt nii pea, kuna paljude suurürituste materjale me ei tohi lihtsalt sinna panna. Seda liini jälgitakse ERRis väga täpselt. Ega youtube ja ta videod pahad ei ole. Ikka see, et milliseid videosid sinna pannakse ja mismoodi neid kasutatakse. Ega YT ise metsikut vaeva niisama autoriõigustega ei näe.

---

Aga ma kuulun ka sellesse parteisse, kes leiab, et Martin mängis eile väga hästi. Eriti esimesel poolajal. Vaid mõned üksikud vead. Ent võitis palle, jagas söötu. Mida talt veel nõuda? Tõesti tundub, et mees on Küprosel end taas leidmas. Sama võib ka Purje kohta öelda. Eile oli esimesel poolajal väga hea terav.

Kommentaar

Piraatluse läbi konkurentsieelise hankimine on täpselt see, mis ta on.
          Mis konkurentsieelisest sa üldse räägid? Äkki leiad mulle ERRi arengukavast või ringhäälingu seadusest paar rida selle kohta, et ERR konkureerib mõne kanaliga, siis võime sellel teemal ehk edasi rääkida. Viimasest kohtumisest Allikmaaga ma sellist konkureerimise asja küll ei mäleta, eesmärgid on ikka vähe teised, peaks olema seaduses päris alguses esile toodud.

Aga ma usun, et eilse mängu väravad võiks kõik Youtube'is olla, kui ERRil seal oma kanal oleks. Või näiteks valimisstuudiod jms.

Kommentaar

Mis konkurentsieelisest sa üldse räägid? Äkki leiad mulle ERRi arengukavast või ringhäälingu seadusest paar rida selle kohta, et ERR konkureerib mõne kanaliga, siis võime sellel teemal ehk edasi rääkida. Viimasest kohtumisest Allikmaaga ma sellist konkureerimise asja küll ei mäleta, eesmärgid on ikka vähe teised, peaks olema seaduses päris alguses esile toodud.

Aga ma usun, et eilse mängu väravad võiks kõik Youtube'is olla, kui ERRil seal oma kanal oleks. Või näiteks valimisstuudiod jms.
            ja sulle öeldakse, et reiting ei loe. muidugi loeb. tõsi, me ei konkureeri reklaamiraha pärast, ent lugejate pärast ikka. see, et me ei konkureeri reklaamiraha pärast, ei tee ka meist omavahel kõige tulisemaid konkurente ja seetõttu on Allikmaal õigus ka nii öelda. selle pärast erameedia pissed off ongi, et võetakse ju vaatajat/lugejat ära. see aga tähendab potensiaalset vähem reklaamiraha. mille muu pärast muidu väga normaalne mees Oru agaajalt demagoogilist lollust spordisaadete reklaamide suhtes kirjutab ja karjub. selle maht on üldises mahus niivõrd marginaalne number, et anna olla. ka veebisaidid ju sisu osas konkureerivad. see on paratamatus. meie ainult ei konkureeri reklaamimahtude pärast.

youtube'i on valikmängud läinud üles küll, kuid seda teeb mänguõiguste hoidja. kes see on, uuri natukene ja saad teada. videod tema youtube'i kontol on olemas. ent see ei tähenda, et veebisaidid, kellel antud materjalile õigust oleks võiksid selle oma saidile üles panna. ükskõik millise telekanali logoga ja mis keeles parajasti pilt on.

muide, ERR on YT küll. ent siin olen küll nõus, et ERR peaks olema seal ja ka Twitteris ja FBs jõulisemalt esindatud. Nii faktiliselt ollakse kohal, sisuliselt veel vähe. YT konto on muidu siin, kui sa ei teadnud:

piraatlusest nii palju veel, et kommertsveebid ei ole tihti lihtsalt endale teadvustanud, et tegelevad piraatlusega. pigem käib võistlus, et kes ägedamini paneb. mõned muidugi ikka teavad, ent vaatavad läbi sõrmede. ent seda, et käib võsitlus, võib ju järeldada sellest, et kui oldaks teravad konkurendid, siis oleks ammu vastavatesse kohtadesse teatatud. hetkel tundub see olema de facto lubatud, de jure keelatud. nagu telekanäitamisega pubides. lihtsalt pole kedagi kes kontrolliks. ERR oma asjade puhul on kohustatud kontrollima ja sekkuma. Liiatigi, meie saiti monitooritakse rahvusvaheliselt samuti. Viasat võiks sekkuda Champions League'i materjalide üleriputamisel, kuna ilmselt nende käes on ka veebiõigused jne.

samas tahan ära öelda, et mul on väga hea meel, et erinevad veebid on hakanud ka oma saateid tegema ja originaalsisu tootma. see on väga lahe! Pean siis silmas ugriässasid, basketi värke, mehed ei nuta jne.

kui midagi jäi ikka selgusetuks, siis küsi

Algselt postitas Rein Vaata postitust
            Edit2: meesmuiste, internet ongi üks suur piraatlus.

Algselt postitas Stok
            @Meesmuiste: olen siiralt tänulik kõikidele piraatidele ja vaatan ka edaspidi youtubest mind huvitavate mängude kokkuvõtteid. Võtke koos Martiniga tuba ja minge vaielge oma tööasju seal edasi.
            noh ja mis sellise seisukoha peale ikka teha tavainimene ei pruugigi alati aru saada, kas on piraat või mitte. isegi ilmselt tihti selliseid videosid YT näinud. kuigi jah, seaduse mittetundmine ei vabasta vastutusest. ent soliidsed telekanalid ja väljaanded peaksid vahest aru saama ja vastavalt käituma.

ma olin ammu nõus arutelu jätma, ent Martin küsis uusi küsimusi ja ma vastasin

Kommentaar

Aga sa räägid ju konkurentsieelisest, mille mõned ebaausalt saavad, aga kas see ei ole ebaaus konkurentsieelis, et üks meedium saab selleks konkureerimiseks raha riigieelarvest ja teine samal ajal peab võitlema konkurentidega reklaami eest?
              Televisioon ja raadio on sellised meediumid, mida peab raha eest üleval pidama, kuna vastasel juhul ei pääse üldse meediasse kultuuri ja nö. väiksema auditooriumiga saateid, aga onlain töötab ju natuke teistel alustel. Pole ausalt öeldes normaalne, et 40 000 lugejaga ERR onlain saab endale lubada kõvasti suuremaid palkasid ja kõvasti suuremat toimetust kui näiteks vabalt turul konkureerivad alternatiivid, millest isegi kärbitud munadega EPLO-l on rohkem külastajaid. See on konkurentsieelise kasutamine, mitte mingite videote linkimine.

Kommentaar

Algselt postitas Jasper Vaata postitust
                tõmbame võiduteemast kõrvalpasa siia.

tõesti, palun pange need videod YT üles, sest see pop-up player on täielik FFFFFFFFFFUUUUUUUUUUU!

sa striime ei vaata? pubid, mis pole seaduslikult oma panne soetanud ja tegelikult ei tohiks liigasid näidata jäävad külastamata?

101GG FTW!
                probleem on selles, et meil pole õigusi. playeri suhtes olen nõus. lähikuu(de)l peaks videode asi minema oluliselt paremaks.

pubid peaksid maksma autorikaitsele maksu teleka näitamise eest. nii nagu nad teevad seda muusika eest. ent Eestis pole organisatsiooni kes sellega tegeleks. seega de facto lubatud, de jure keelatud.

mis puutub striimidesse, siis ikka vaatan. ent mu jutt laias laastus käis suurte meediaorganisatsioonide pihta. nemad ei tohi avalikult öelda, et striim on siin ja siin ja vaadake siit. ega striime pannakse ju kinni ka.

mõnikord on ju sundseis, mängu tahad vaadata, aga isegi ametlikku striimi ei ole. mis siis teha. Eesti koondise mängude puhul on vähemalt ametlik striim olemas, mis toimib

Algselt postitas cannuman Vaata postitust
                või ega sa juhuslikult mõnda mp3 faili arvutis oma, mille eest sa maksnud pole?
                no Eesti puhul on probleem ju selles, et meil pole tihti sellist kohta, kust soovitud faili ostagi. midagi muusika24-s on, aga kas kuskil veel?

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                  Aga sa räägid ju konkurentsieelisest, mille mõned ebaausalt saavad, aga kas see ei ole ebaaus konkurentsieelis, et üks meedium saab selleks konkureerimiseks raha riigieelarvest ja teine samal ajal peab võitlema konkurentidega reklaami eest?
                  Televisioon ja raadio on sellised meediumid, mida peab raha eest üleval pidama, kuna vastasel juhul ei pääse üldse meediasse kultuuri ja nö. väiksema auditooriumiga saateid, aga onlain töötab ju natuke teistel alustel. Pole ausalt öeldes normaalne, et 40 000 lugejaga ERR onlain saab endale lubada kõvasti suuremaid palkasid ja kõvasti suuremat toimetust kui näiteks vabalt turul konkureerivad alternatiivid, millest isegi kärbitud munadega EPLO-l on rohkem külastajaid. See on konkurentsieelise kasutamine, mitte mingite videote linkimine.
                  toho till, kust sa selle palgainfo võtad! on sul mingid faktid ka selle tõestuseks? just mõned päevad tagasi kuulsin, et Delfi omad pidid tunduvalt paremini tasustatud olema. aga see oli kuuluka tasemel.

kusjuures Dannar, tglt saab ERR veel väga vähe. Mingi buumi ajal oli igatahes nii, et protsentuaalselt oli ERR ELis alarahatatuim avalik õiguslik kanal riigieelarve suhtes. ärme parem summadest hakka rääkima.

aga online on hetkel ju paljuski raadio ja tele käepikendus tänapäeval. samuti lähtuvad portaalid ERRi üldkonseptsioonist. spordis me kajastame ka selliseid asju, millest erameedia ei räägi, ent mis on olulised, kuid pole "seksikad".

ja me räägime praegu ikka ju väga erinevatest asjadest. kuna ma siiralt julgen su palgaväites kahelda, siis ma ei saa sust aru. ETVs panevad inimesed hullu muidu kohati, töötades 3 saate peal, tehes metsikult pikki nädalaid, et ots otsaga kokku tulla. ma pole küll mingeid suuri palku näinud. ilmselt ainult mõned suured nimed saavad hästi.

aga muidu piraadi teemat võiks jätkata Jasperi tehtud teemas ja jätaks Uruguai teema sellest edaspidi puhtaks :

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                    Võiks isegi küsida, et kas see pole eelis, et minu ja mu kaasmalaste raha eest tehtud telepilti saab kasutada ainult ETV oma portaalis. Andke vabaks see meile, olen kindel, et kõik on valmis viitama, et kaameramees oli ERRist.

PS. Ma varsti tõstan meie vestluse Off Topicusse vastavasse teemasse, et jalgpallivännid liiga põnevat juttu lugema ei peaks. Ausalt.

Kommentaar

Steiv, sa ei vastanud cannu küsimusele.
                      Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Võiks isegi küsida, et kas see pole eelis, et minu ja mu kaasmalaste raha eest tehtud telepilti saab kasutada ainult ETV oma portaalis. Andke vabaks see meile, olen kindel, et kõik on valmis viitama, et kaameramees oli ERRist.

PS. Ma varsti tõstan meie vestluse Off Topicusse vastavasse teemasse, et jalgpallivännid liiga põnevat juttu lugema ei peaks. Ausalt.
                        tee seda Martin

siis tekib alati küsimus, et miks peaks ERR ühte või teist veebi eelistama jne., kes üldse süsteemi väline ettevõte. tglt on see ju natukene jabur loogika. kui on ERRi materjal, siis peaks see olema ka ERRi lehelt leitav. Lisaks, millest on kõrvalolijal võib olla tõesti raske aru saada, aga lepingutega antakse mingi pilt ainult ERRi ja ERRi veebide kasutada. Näiteks EBUst saabuv pilt.

Jäi ju mainimata enne see, et Martin, sinu kontsernile, kuhu kuulub ka Kanal2, tegi ju riik kümnetesse miljonitesse kroonidesse küündinud kingituse, kui ütles, et erakanalid ei pea enam ERRile raha maksma, et see reklaami ei näitaks. Põhjendus oli, et minna "kiiremini üle digiajastule" vms. Kelle suunas see konkurentsieelis?

aga paljuski juba kaldume algsest teemast eemale. minu eesmärk ei olnud küll kellegagi tüli norida või kellegile ära panna, vaid juhtida tähelepanu probleemsele kohale. Selleks on videomaterjali avaldamine enda leheküljel videomaterjali õigusi mitte omades. See kvalifitseerub piraatluse alla.

Kommentaar

Steiv, ma võin kõik oma mp3 failid sulle müüa. 0.1€/tk. Nüüd sul on koht kust osta

EDIT: aga amazone ja iTunes store võimaldavad ju osta või mitte?

Kommentaar

Steiv, ma võin kõik oma mp3 failid sulle müüa. 0.1€/tk. Nüüd sul on koht kust osta
                            Piraadina tõmmatud laulude müümine. Noh, mida ma sulle kongi saadan?

Kommentaar

a mõtsin, et see on arusaadav. aga mõned on. oma saadete jaoks saan fonoteegile ligi ja kasutan isiklikku plaadikollektsiooni a olen ostnud ka muusika24-st usu või ära usu, aga plaadi peal olevatel lugudel on kvaliteet oluliselt parem

Kommentaar

Working...
                              X