Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Piraatlus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas meesmuiste Vaata postitust
    kusjuures Dannar, tglt saab ERR veel väga vähe. Mingi buumi ajal oli igatahes nii, et protsentuaalselt oli ERR ELis alarahatatuim avalik õiguslik kanal riigieelarve suhtes. ärme parem summadest hakka rääkima.
    Nii tüüpiline pooltõe jutt. Tahad äkki erakanalite eelarveid ka võrrelda? Võiks ju nagu, ma vihjena ütlen, et vahe on minu mäletamist mööda suurem kui RR puhul. Aga noh, sellest sa muidugi vaikid.

siis tekib alati küsimus, et miks peaks ERR ühte või teist veebi eelistama jne., kes üldse süsteemi väline ettevõte.
    Ma ei saa aru, mis eelistama. Kõigile kodumaistele meediaväljaannetele vabalt kasutamiseks. Pole keeruline. Kõik EBUsse jms puutuv jutt on muidugi mõttetu läbu, sest sellest me polegi rääkinud.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Algselt postitas Martin Vaata postitust
      Nii tüüpiline pooltõe jutt. Tahad äkki erakanalite eelarveid ka võrrelda? Võiks ju nagu, ma vihjena ütlen, et vahe on minu mäletamist mööda suurem kui RR puhul. Aga noh, sellest sa muidugi vaikid.
      sellest ma ei vaiki, seda ma lihtsalt ei tea. ent näen kuidas ERRis inimesed end pooleks töötavad, et kuidagi ots otsaga kokku tulla.

Ma ei saa aru, mis eelistama. Kõigile kodumaistele meediaväljaannetele vabalt kasutamiseks. Pole keeruline. Kõik EBUsse jms puutuv jutt on muidugi mõttetu läbu, sest sellest me polegi rääkinud.
      Asi ongi selles, et ei ole mõtetu läbu. Palju pilti tuleb EBUst. Samamoodi ka paljud spordiülekannete õigused. See on sama probleem, mis kunagi oli, et miks Ärapanijale enam pilti ei antud. On pilti, mida tohib näidata vaid üks kord. On pilti, mis on ainult ERRis näitamiseks. Leviku puhul tekiksid probleemid. Osade ülekannete puhul on pea kohustus ka see ERRi veebi üles panna. Videouudised ju on tihti tehtud kättesaadavaks läbi ERRi uudisteportaali.

Miks muidu maailmatelekanalid isegi võtavad inimesi tööle, kes chekivad, et nende kanali pilt ei satuks YT-i jne. ERR on selles osas siiani tegelikult väga leebe olnud. Koos ülekannete õigustega tulevad tihti ka kohustused.

Siit jõuamegi ringiga tagasi selle piraadi teemani. Uruguai puhul eksis ainult Delfi, pannes ühe video üles. Näis kas asi saab ametliku käigu. ERR ei ole sekkunud kui PM või ÕL või Delfi on üles pannud mingi video, mille õigusi nad ilmselgelt ei oma. De jure on see keelatud, de facto pannakse ikka. Asi lääb kurjaks Eestis ainult siis, kui hakatakse üles panema pilti, mille õigused on ERRil ja ERR on kohustatud jälgima, et asi mujal saitidel ei oleks. Samas võiks ilmselt Viasat käia ja õiendada, kui kuskil CLi pilt üleval (ilmselt neil on veebiõigused, ma kindlalt ei tea). Või võiksin sinu käest küsida samamoodi, et miks Viasat ei anna oma pilti ERRile. Me oleksime nõus viitama, et Viasati operaator on selle üles filminud (tegelikult ei ole, vaid nad on ise selle pildi ostnud ja litsents kehtib meie regioonis).

muide, ka praegu võivad meediakanalid ju viidata ERRi Spordiportaalis üleval olevatele videodele. et kui ei olda konkurendid, siis mis vahe on, kas viidata ERRi videole või YT videole?

Kommentaar

Või võiksin sinu käest küsida samamoodi, et miks Viasat ei anna oma pilti ERRile. Me oleksime nõus viitama, et Viasati operaator on selle üles filminud (tegelikult ei ole, vaid nad on ise selle pildi ostnud ja litsents kehtib meie regioonis).
        Sest minu kui viasati töötaja ja ka teiste palk tuleneb selles kanalis otseselt sellest, et palju meil vaatajaid on. ERR-i onlainil ja samuti ka spordiülekandel see nii otseselt ühenduses ei ole.

Kommentaar

näe, PM hullab taas - http://sport.postimees.ee/?id=409071

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
          Sest minu kui viasati töötaja ja ka teiste palk tuleneb selles kanalis otseselt sellest, et palju meil vaatajaid on. ERR-i onlainil ja samuti ka spordiülekandel see nii otseselt ühenduses ei ole.
          jah, meie palk ei sõltu reitingust ja sherist. ent kui pikemas perspektiivis pole asi tasemel, siis ka tööd pole. seega see pole sheerimise argument ju.

teile oleks see ju ehk isegi kasulik, klikke ja värke rohkem ja nii.

ja lõppeks veel kord. kui ERR nii otsene konkurent PMile, ÕLile ja Delfile pole, siis miks ei viidata linkidega ERRi videodele? Nii nagu PM praegu YT videole, mille on üles pannud mingi suvaline vend ja kindlasti mitte autoriõiguste järgi. ka selline viitamine on ebakorrektne. eriti "lahe" on see, kui viidatakse mingi rutube'ile jms.

Kommentaar

Või võiksin sinu käest küsida samamoodi, et miks Viasat ei anna oma pilti ERRile. Me oleksime nõus viitama, et Viasati operaator on selle üles filminud (tegelikult ei ole, vaid nad on ise selle pildi ostnud ja litsents kehtib meie regioonis).
            Sest Viasati ei maksta kinni meie ühisest rahakotist? Sellest vahest saad sa ju ikka aru.

muide, ka praegu võivad meediakanalid ju viidata ERRi Spordiportaalis üleval olevatele videodele. et kui ei olda konkurendid, siis mis vahe on, kas viidata ERRi videole või YT videole?
            Esiteks saab YTbi kasutada oma keskkonnas koodiga. Teid vist ei saa? Teiseks võiksite muidugi pakkuda, et siin on lingid ja kui huvi, siis visake juurde.

Ideaalne lahendus oleks muidugi embbed kood või kuidas seda nimetatakse, misläbi saate akna ka ära tähistada, et teie oma.

Kommentaar

ja lõppeks veel kord. kui ERR nii otsene konkurent PMile, ÕLile ja Delfile pole, siis miks ei viidata linkidega ERRi videodele? Nii nagu PM praegu YT videole, mille on üles pannud mingi suvaline vend ja kindlasti mitte autoriõiguste järgi. ka selline viitamine on ebakorrektne. eriti "lahe" on see, kui viidatakse mingi rutube'ile jms.
              Oot, kui on Youtube's video, millel on nurgas ETV, kas siis pole aru saada, et tegu on ETV videoga? Või see video on ainult siis aus, kui see on pandud üles Rahvusringhäälingu konto alt? Ma saaks onju aru, et kui võtab mingi telekanal tuimalt teie klipi ja suskab eetrisse, siis see on paha ja kole, aga Youtube's sellise asjaga tõmmelda on ausalt öeldes mõttetu energiaraisk.
              Ja sellest saan ma ka omal moel aru, et keelate näiteks postimehel viitamise sellele koledale videole, aga miks peab selle video sealt siis maha võtma universaalselt ja tulule mittepretendeerivalt veebisaidilt nagu Youtube? Kas sisuliselt oli sinu hinnangul normaalne olukord, kus meil näiteks 3 aastat tagasi poleks tohtinud üldse võimalik kusagil Premier lEague'i klippegi näha, sest Eestis kellelgi õiguseid polnud ja Sky ei tohtinud Eestisse müüa?

Kommentaar

See on täitsa hea näide. Mida siis peaks tegema? Ignoreerima, et need on? Kirjutama juurde, et "kui tahate väravaid näha, siis ütleme teile, et need on olemas, kui otsite, kuid kuna ERR ei tohi/taha panna, siis me ka ei pane"? Mida tuleks teha?

Vastan ise: tuleks teha nagu teeb NBA, kes kõik ise üles laeb ja lisaks laseb inimestel suht vabalt kõik üles panna ja ei nusserda mingite keeldudega. Tulemuseks on, et kõik on rahul, sest NBA on pildis ja inimesed näevad, mida nad näha soovivad.

Teie aga raiskate oma keelamisega mõttetult energiat, selle asemel, et korra ära lahendada, et kuidas content avalikuks muuta, et seeläbi ise pildis olla. Kusjuures selle keelamise ja vingumise taga võib ka olla, et miks teie videosid ei viidata, sest keegi ei viitsi võimelda, kui jälle ehk miski ei meeldi. Oletan muidugi, sest pole ise kunagi kokkupuudet omanud. Lihtsalt sinu sõjaretkest kõigi vastu jääb umbes selline mulje, et toimetused ei jõua kaebusid ära kuulata.

Kommentaar

Sest Viasati ei maksta kinni meie ühisest rahakotist? Sellest vahest saad sa ju ikka aru.
                  aga räägime õigustest. asi taandub ikka sellele. mis puutub õigustesse, sellest on hetkel jutt, siis kas reaalselt arvad, et ERRiga tehakse lepingud ja asjad kuidagi hoopis teisiti kui erakanalitega? kas BBC annab kellegile teisele oma pilti väljaspool oma saiti?

Esiteks saab YTbi kasutada oma keskkonnas koodiga. Teid vist ei saa? Teiseks võiksite muidugi pakkuda, et siin on lingid ja kui huvi, siis visake juurde.

Ideaalne lahendus oleks muidugi embbed kood või kuidas seda nimetatakse, misläbi saate akna ka ära tähistada, et teie oma.
                  Loodetavasti embed mingi aeg tuleb või midagi sarnast. See ei ole ju saladus, et sait meil ajast maas tiba. Lähiajal see ehk paraneb nüüd

Ent kui avad Firfoxiga need videod, siis saab lingi väga kergesti kätte ja täpselt samamoodi saab viidata kui PM viitab nendele kahtlastele YT videodele. Ja aken avaneb ka ERRi popina.

näed, proovi järgi - http://sport.err.ee/index.php?0&popup=video&id=11522

Kommentaar

See on täitsa hea näide. Mida siis peaks tegema? Ignoreerima, et need on? Kirjutama juurde, et "kui tahate väravaid näha, siis ütleme teile, et need on olemas, kui otsite, kuid kuna ERR ei tohi/taha panna, siis me ka ei pane"? Mida tuleks teha?

Vastan ise: tuleks teha nagu teeb NBA, kes kõik ise üles laeb ja lisaks laseb inimestel suht vabalt kõik üles panna ja ei nusserda mingite keeldudega. Tulemuseks on, et kõik on rahul, sest NBA on pildis ja inimesed näevad, mida nad näha soovivad.

Teie aga raiskate oma keelamisega mõttetult energiat, selle asemel, et korra ära lahendada, et kuidas content avalikuks muuta, et seeläbi ise pildis olla. Kusjuures selle keelamise ja vingumise taga võib ka olla, et miks teie videosid ei viidata, sest keegi ei viitsi võimelda, kui jälle ehk miski ei meeldi. Oletan muidugi, sest pole ise kunagi kokkupuudet omanud. Lihtsalt sinu sõjaretkest kõigi vastu jääb umbes selline mulje, et toimetused ei jõua kaebusid ära kuulata.
                    Martin, kas sa tõesti pole ikka veel aru saanud, et see ei sõltu ERRist. NBA ja ERR on väga erinevad asutused. Sellisel juhul peaks see olema EJL. Ent nemad on ju teistpidi lepingutega seotud. Nad müüvad neid õigusi. See on nede sissetuleku allikas. NBA on teistmoodi finantseeritud. Ja kui nüüd need videod YT-st maha võetakse lääne meediaorganisatsioonide poolt, siis viitate ju ainult mustadele kastidele. NBA on tubli, et on kontendi avalikuks teinud, ent Euroopa nii ei toimi.

Tee endale süteem selgeks ja ära aja jama.

PM tegeleb antud juhul piraatlusega. Te kirjutate mängu reportaažid ja räägite mis juhtus, kasvõi nende videode põhjal. Ent niipea kui nendele lingite, tegelete piraatlusega. Te olete ikkagi kijrutav väljaanne, mitte videoportaal. Kui tahate videodega tegeleda, siis käige selle eest ka raha välja. Äkki konkureerite ERRiga videoõiguste peale?

Kommentaar

Martin, kas sa tõesti pole ikka veel aru saanud, et see ei sõltu ERRist. Tee endale süteem selgeks ja ära aja jama.
                      Kirjutan siis umbes kaheksandat korda, et äkki nüüd mõikab: selle asemel, et vastu võidelda, tuleks otsida võimalusi, kuidas lubada. Ma pole kordagi väitnud, et NBA on nagu ETV või TV3. Kuid see on näide ideaalsest süsteemist, mille poole võiks liikuda siingi. Või püüda liikuda. Seega võiksid endagi energiat pigem selles suunas panustada.

PM tegeleb antud juhul piraatlusega. Te kirjutate mängu reportaažid ja räägite mis juhtus, kasvõi nende videode põhjal. Ent niipea kui nendele lingite, tegelete piraatlusega. Te olete ikkagi kijrutav väljaanne, mitte videoportaal. Kui tahate videodega tegeleda, siis käige selle eest ka raha välja. Äkki konkureerite ERRiga videoõiguste peale?
                      Meesmuiste, siit saad sa osta välgumihkli, et siis pane see tööle ja käsi leegi kohale. Nojah, nüüd on muidugi kohtukutse kohe tulemas, sest olen sulle vigastuste tekitamises süüdi, kuna ütlesin, kuidas see võimalik on. Või midagi taolist. Ja pankades on raha!

Kommentaar

Kirjutan siis umbes kaheksandat korda, et äkki nüüd mõikab: selle asemel, et vastu võidelda, tuleks otsida võimalusi, kuidas lubada. Ma pole kordagi väitnud, et NBA on nagu ETV või TV3. Kuid see on näide ideaalsest süsteemist, mille poole võiks liikuda siingi. Või püüda liikuda. Seega võiksid endagi energiat pigem selles suunas panustada.
                        Sinu väitest luges küll nii välja. ERR ei saa selliseid otsuseid teha. EJL ehk siis.

Meesmuiste, siit saad sa osta välgumihkli, et siis pane see tööle ja käsi leegi kohale. Nojah, nüüd on muidugi kohtukutse kohe tulemas, sest olen sulle vigastuste tekitamises süüdi, kuna ütlesin, kuidas see võimalik on. Või midagi taolist. Ja pankades on raha!
                        What? muudmoodi enam ei osanud ve?

ma olen sind alati pidanud intelligentseks ja normaalseks tegijaks. ettepanekutest sain aru, kuid tundub praegu, et sina lihtsalt ei taha aru saada. sellise viitamise kohta ju ütlesin, et de jure keelatud, kuna keegi ei kontrolli hetkel ja nii otse see ERRi puutu, siis de facto on justkui lubatud.

kogu materjal ongi ju tasuta kättesaadav, lihtsalt ertinevatelt saitidelt. ja on reeglid mille järgi peab käituma. hetkel antud uudise puhul PM saab videode näol läbi piraatluse konkurentsieelise. ERR piraatasja üles ei pane.

Kommentaar

sellise viitamise kohta ju ütlesin, et de jure keelatud, kuna keegi ei kontrolli hetkel ja nii otse see ERRi puutu, siis de facto on justkui lubatud. kogu materjal ongi ju tasuta kättesaadav, lihtsalt ertinevatelt saitidelt. ja on reeglid mille järgi peab käituma. hetkel antud uudise puhul PM saab videode näol läbi piraatluse konkurentsieelise. ERR piraatasja üles ei pane.
                          Palun näita mulle kasvõi ühte teksti/reeglistikku, kus on kirjas, et selline viitamine on keelatud. Ükskõik milline kanal, teie enda oma oleks kõige ideaalsem, kuid võtan ka BBC, NBC, Guardiani jms.

Sinu väitest luges küll nii välja. ERR ei saa selliseid otsuseid teha. EJL ehk siis..
                          Teie olete ju nende partner ja nendega lepingu sõlminud. Seega teie asi ikka ka.

Kommentaar

Palun näita mulle kasvõi ühte teksti/reeglistikku, kus on kirjas, et selline viitamine on keelatud. Ükskõik milline kanal, teie enda oma oleks kõige ideaalsem, kuid võtan ka BBC, NBC, Guardiani jms.
                            Palun näiteid kus näiteks BBC oleks viidanud sarnasele pildimaterjalile nagu seda teeb PM ilma, et neil pildiõigusi oleks (kusjuures viitaks PM siis kasvõi sellele lingile, kes pilti üles võib panna, aga ei; kuigi ka siis ei tohiks PM üles panna). Muidu keeldun uskumast. Ma aegajalt BBC spordi leheküljel ikka käin, kuid sellist asja pole kohanud.

Teie olete ju nende partner ja nendega lepingu sõlminud. Seega teie asi ikka ka.
                            Kas NBA-s teeb neile klipid valmis eraldi tele või portaali meeskond? Kahtlen. Ma NBA süsteemi täpselt tõesti ei tea ja võin eksida, kuid olen aru saanud, et pildi toodab seal NBA ise ja siis müüb seda. Kõik õigused on NBA-l ja siis nad teevad mida tahavad pmst. Kõik taandub õigustele ja sellele, kuidas mingeid asju mõistlikum ja rentaablim teha on.

Kommentaar

tööle minnes minge statoilist läbi ja laenake kokat ning saiakest, mina luban.
                              see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Palun näiteid kus näiteks BBC oleks viidanud sarnasele pildimaterjalile nagu seda teeb PM ilma, et neil pildiõigusi oleks (kusjuures viitaks PM siis kasvõi sellele lingile, kes pilti üles võib panna, aga ei; kuigi ka siis ei tohiks PM üles panna). Muidu keeldun uskumast. Ma aegajalt BBC spordi leheküljel ikka käin, kuid sellist asja pole kohanud.
                                Nagu ma aru saan, siis sul pole ühtegi dokumenti, mis antud teemat puudutaks või seda linkimist piraatlusena defineeriks. Siis võiks niimoodi öeldagi ja mitte kägu ajada. Ja sellega on see teema tõenäoliselt lõpetatud.

BBCid ei otsinud, sest ei käi seal eriti, kuid Guardian ehk sobib (kusjuures võtsin suvaliselt tänasest) ja ongi PMiga sobivam näide: http://www.guardian.co.uk/sport/blog...be-sport-clips

Kommentaar

Working...
                                X