Tõsi, Barcelona propagandamasinat, juriidilist meeskonda ning üleüldist võimu Hispaanias ei anna Realiga võrreldagi, mispärast kui olukord oleks tõesti vastupidine olnud, siis kahtlen kas FIFA samalaadselt reageerinud oleks. Aga eks varsti näeb, kui palju tegelikult Perezil Rahvusvahelise Jalgpalliliidu ees ja sees võimu on. Kui uskuda eilset AS-i artiklit, siis nuhib FIFA hetkel päris mitme Hispaania meeskonna noortesüsteemis ringi (üllatus üllatus, järjekordse anonüümse vihje peale) ning on üsna tõenäoline, et varsti hakatakse sanktsioone ka teistele klubidele külge kehtestama. Ja vaadates kuidas valgesärgid viimasel ajal väga agarad noorte otsimise ja ostmisega olnud on, siis pakun et pealinnas tuntakse selle üle muret ning valmistatakse end igaks juhuks halbadeks päevadeks ette.
Mina olen nii aru saanud, et välismaalt pärit noort mängijat saab klubi oma noortesüsteemi võtta tingimusel, et tema vanemad (või üks vanematest) omavad permanentset residentsi ja töökohta klubi rajatiste määratud (täpset numbrit ei tea) läheduses. Barcelona ületoomispoliitika viga oli näiteks see, et vanemad ja nende laps(ed) toodi välismaalt Katalooniasse jalgpallipõhistel põhjustel. Teised klubid teevad aga näiteks nii, et leiavad vanematele Sponsorite abiga töökoha ja siis toovad nende lapse alles oma akadeemiasse, põhjendades seda nii, et mängija toodi üle et oma vanematega koos olla, mitte jalgpalli pärast.
Mina olen nii aru saanud, et välismaalt pärit noort mängijat saab klubi oma noortesüsteemi võtta tingimusel, et tema vanemad (või üks vanematest) omavad permanentset residentsi ja töökohta klubi rajatiste määratud (täpset numbrit ei tea) läheduses. Barcelona ületoomispoliitika viga oli näiteks see, et vanemad ja nende laps(ed) toodi välismaalt Katalooniasse jalgpallipõhistel põhjustel. Teised klubid teevad aga näiteks nii, et leiavad vanematele Sponsorite abiga töökoha ja siis toovad nende lapse alles oma akadeemiasse, põhjendades seda nii, et mängija toodi üle et oma vanematega koos olla, mitte jalgpalli pärast.
Atletico on väga sümpaatne, aga ei näe neid kahte väravat löömas ja samal ajal puuri puhtana hoides. Atletico kahjuks on ainult kaks poolaega, Torres lööb teise poolaja 30ndal sekundil 2-1 aga ühte oleks veel vaja.
Kommentaar