320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Atletico de Madrid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Paistab, et ründajat pole vaja otsima hakata.

    Álvaro Morata returns to Atletico Madrid. No agreement with Juventus as things stand, Morata wants to feel important and he’s now coming back at Atléti. Buy option won’t be triggered, the decision has been made

    Kommentaar


      Pole kaua kirjutanud, aga põhimeeskonna uudistest väärib märkimist, et:
      - Vrsaljko leping lõppes ning mees otsib uut koduklubi
      - Axel Witsel on üsna suure tõenäosusega kotis. Teoorias peaks Witsel asendama Herrerast tühjaks jäänud kohta Kondogbia vahetusena, seega minu jaoks tundub paberil pigem edasiminek.

      Märksa põnevam on aga allpool süsteemides toimuv. Kui 11 aastat tagasi sõlmiti Atleti ja Reali vahel vaikiv kokkulepe, et üksteise noormängijaid ei puuduta, siis nüüd on see kokkulepe piltlikult öeldes puruks tõmmatud ning draamat tõotab tulla korralikult. Mis täpsemalt selle plahvatuse tekitas, ei tea, aga meedias on viidatud, et selle otsuse taga peituvad mitme teguri koosmõjud. Mis need tegurid on, mis väidetavalt Realile pahameelt on põhjustanud?

      Ühena on nimetatud Atleti lahkumist Superliiga projektist ja CVC diiliga nõustumist. Teiseks kevadine situatsioon, kus Atlético keeldus peale Reali meistriks tulekut Metropolitanol neile aurivistust korraldamast ning Atleti fännid riputasid hoopistükki Metropolitanole plagu, millel öeldu kõlas enam-vähem nõnda: "Meedia ja mehed kollases, 120 aastat aurivistust".



      Samuti on ühe põhjusena välja toodud fakt, et Atlético noored võitsid tänavu erinevates vanuseklassides Reali eest 13-st võimalikust tiitlist koguni 11, mis ilmselt kuskil Reali juhtkonnas suurt pahameelt põhjustas.

      Seni on Reali sõjaretk piirdunud vaid 15-aastase paremkaitsja Jesús Fortea üle meelitamisega, kuid kuuldavasti on lähenetud veel väga paljudele teistele Atleti noormängijatele. Näiteks olevat Alvaro Arbeloa aktiivselt survet avaldamas, et Real üritaks eelmisel hooajal Fernando Torrese poolt juhendatud Juvenil A satsist mitut mängijat üle meelitada. Samuti on nimeliselt välja toodud näiteks lähenemised Nacho Alamedale (2010) ja Javier Fernándezile (2006), kuid nende puhul on lootust, et Reali katsed suudetakse tagasi lüüa.

      Atleti on omalt poolt hakanud oma parimate noormängijate lepingutesse sisse panema anti-Real klausleid. Ühena esimestest peaks selline klausel olema nüüd sisse pandud Paco Estebani lepingusse, keda peetakse oma vanuseklassi (U16) üheks andekaimaks ründajaks.
      Coraje, corazón y cojones.

      Kommentaar


        Misasi on anti-Real klausel? Ei saa sinna üleminekut kunagi teha, muidu megatrahv vms? Kahtlane.

        Kommentaar


          Algselt postitas Wingback Vaata postitust
          Misasi on anti-Real klausel? Ei saa sinna üleminekut kunagi teha, muidu megatrahv vms? Kahtlane.
          Detaili jään võlgu, aga võib eeldada, et tuleb lihtsalt mingi rahaline tasu välja käia, kui toimub otse Reali siirdumine. Jesus Fortea minek Reali on igatahes ametlik ning kuuldavasti on kaks teist noormängijat samuti üle meelitatud (ametlikult veel kinnitatud pole).

          Küll sai ametliku kinnituse Atleti suvine ost number kaks - Samuel Lino.



          Tegutseb peamiselt vasakäärena, aga nähtavasti võib pallida ründes ka igal pool mujal. 22-aastane noorsand tuleb Portugali klubist Gil Vicente, kellega sai korda saadetud igati viisakas hooaeg mis lõpetati liigatabelis tavapäraste suurte (Porto, Benfica, Sporting, Braga) järel 5. positsioonil.

          Lino panus meeskonna edusse oli igati märkimisväärne: 14 väravat ning 5 väravasöötu ning see panus tõi kaasa ka selle, et noormees nomineeriti nii liiga parima mängija auhinnale kui ka liiga parima noormängija auhinnale. Auhinnad rändasid küll vastavalt Darwin Nunezile ja Vitinhole, aga tore referents sellegipoolest.

          Mis temast edasi saab, seda näitab aeg. Ilmselt saab ta alguses võimaluse end pretemporada käigus Simeonele näidata, aga välistatud pole ka laenule siirdumise võimalus. Näiteks on spekuleeritud, et Sporting on näidanud tugevat huvi kuti laenule võtmise vastu.

          Mulle endale tundub veidi Diogo Jota vibe olevat - potentsiaal justkui on olemas, aga on suur oht, et see realiseerub lõpuks kuskil mujal kui Atléticos ning viie aasta pärast müüb mõni teine klubi ta 80 miljoni euro eest Liverpooli või Unitedisse.
          Coraje, corazón y cojones.

          Kommentaar


            Miks Atletico noortele talentidele võimalusi ei anna? Ükski nimi ei tule pähe, kes jõuliselt alg11 lähedal isegi oleks.

            Kommentaar


              Kui eelmises postituses sai välja toodud, et Samuel Lino oli hooaja ametlik täiendus number kaks, siis tagantjärgi salvestame ära, et esimene täiendus oli Axel Witsel.



              Algselt postitas ElNino9 Vaata postitust
              Miks Atletico noortele talentidele võimalusi ei anna? Ükski nimi ei tule pähe, kes jõuliselt alg11 lähedal isegi oleks.

              Fair point. Eks üks põhjus peitub Simeones - ma olen varemgi öelnud, et tema üks miinuseid on see, et ta ei ole just kõige suurem noorte usaldaja. Kui vaadata, millist omadust Simeone tavapäraselt mängijates otsib, siis peab mängija olema taktikaliselt küps, distsiplineeritud. Enamasti ei käi need omadused noormängijatega kokku. Tuleb muidugi öelda, et Javi Serrano tundus korraks seda mustrit muutvat, aga eks näis kas see hooaeg saab tema tõus jätku või mitte.

              Teiseks on noortetöö viimasel ajal lihtsalt järjest kvaliteetsemaks läinud. Enne 2000/2001 aasta poiste aastakäike oli kvaliteetseid aastakäike vähem ning tuleb tõdeda, et veel mõni aeg tagasi suudeti laenupaikade otsimisel väga valjult ämbreid kolistada. Näiteks Mollejo tegi Deportivos vinge hooaja, aga järgmine samm Getafe ridades kõrgliigas ebaõnnestus totaalselt. Nüüd Tenerifes on ta jalad taas alla saanud ning aitas meeskonnal peaaegu kõrgliigasse tõusta. Samamoodi ka Riquelme, kelle Bournemouthi retk ebaõnnestus, aga viimane hooaeg Mirandesi ridades läks jällegi nii hästi, et mängis end Hispaania U21 koondisesse ning nüüd on tal pikk järjekord kõrgliiga huvilistest (Rayo, Valladolid, Mallorca, Valencia ja teisigi) ukse taga. Sergio Camello küll enne eelmist aastat laenul ei käinud, aga näitas samuti märke, et karjäär ja areng võib hakata natuke seisma jääma - nüüd tegi ta sarnaselt Riquelmele väga korraliku hooaja Segundas, mis avas talle Hispaania U21 koondise ukse ning tõi kaasa huvilisi nii Segunda tippklubide (Zaragoza) kui ka La Liga keskmike (Rayo, Mallorca, Celta) hulgas. Eelmine hooaeg läks näiteks German Valeral lörri - ta alustas küll hästi ja sai isegi Real Sociedadi põhimeeskonna eest minuteid kirja, aga kadus seejärel radarilt ära. Eks näis, kas ka teda õnnestub nüüd üles putitada peale tagasihoidlikku hooaega või vajub ta unustusse.

              Ajalooliselt tuleb välja tuua, et Atlético B tiim on olnud strateegiliselt nõrk koht kogu Atleti noortesüsteemis. Kui Castilla ja Barcelona B on hooti mänginud Segunda tasemel ja pakkunud seeläbi head ettevalmistust põhimeeskonda tõusmiseks, siis Atlético B pole Segundas mänginud alates 1986. aastast. Iseenesest ei olnud Segundasse pääs viimastel aastatel üleliia kaugel, sest tugevuselt kolmandal tasemel oldi oma grupi tugevamate hulgas ja lõpetati mitu järjestikust hooaega 3. kohal. Saatuse irooniana läks totaalselt untsu muidugi too hooaeg, kui toimus suur liigade reform - Atlético B lõpetas tolle hooaja küll pealtnäha igati normaalsel 8. kohal, aga kokkuvõttes tõi see kaasa selle, et meeskond kukutati hoobilt tugevuselt viiendasse liigasse. Möödunud hooajal suudeti see viies liiga õnnneks üsna mugavalt kotti panna (edu lähima jälitaja ees oli ca 20 punkti) ning tugevuselt neljandale astmele tõusta. Loodetavasti tõus jätkub ka algaval hooajal.

              Kui korra noortetöö kvaliteedi juurde tagasi tulla, siis tegelikult on minu meelest individuaalsemalt osavamaid mängijaid juurde tulnud. Tiimitöö ja süsteemsuse vaatest on pidevalt hästi funktsioneeritud, aga praegu on märksa rohkem noori mängijaid tekkinud, kes paistavad eredalt silma ka oma individuaalsete oskustega. Ma arvan, et nii palju Atleti noormängijaid ei ole Hispaania noortekoondistes päris pikalt olnud kui tänavu suvel. Mõne näitena: Hispaania U15 koondises oli näiteks neli punavalget (Jesús Fortea, Rubén Oloa, Alvaro Robaina, Oscar Bazaga), Hispaania U16 ridades koguni seitse (Hector Vara, Dani Muñoz, Hugo Lozano, Jorge Rajado, Javier Diaz, Javi Fernandez, Paco Esteban) ja Hispaania U19 ridades neli (Alejandro Iturbe, David Navarro, Javi Serrano, Pablo Barrios) jne. Varasemalt võis õnnelik olla, kui kaks mängijatki koondisesse pääses - seega loodetavasti näitab seegi mingit edasiminekut kvaliteedis.

              Coraje, corazón y cojones.

              Kommentaar


                Derbyd lähevad vist päris tuliseks?

                CRISTIANO RONALDO has reportedly convinced Diego Simeone to bring him to Atletico Madrid. The Portuguese forward, 37, is desperate to leave Manchester United this summer and play Champions League f…

                Kommentaar


                  Seda ei juhtu kunagi, juba ainult sellepärast, et Ronaldo tegeleb aktiivselt oma brändiga ning ei mitte mingit moodi ei kaalu atleticoga liitumine üles kõigi reali fännide kaotamist. Puhas inglise meedia fantaasia.

                  Kommentaar




                    Tundub, et paremkaitsja on ka nüüd kohe-kohe kotis. Ametlikku teadaannet küll veel pole, kuid klubid olid eile öösel kokkuleppele jõudnud tingimustes. Ausalt öeldes ei ole Molinat piisavalt mängimas näinud, et oskaks temast midagi arvata. Ühest küljest teeb ettevaatlikuks, et peale Juventuse polnud pea ükski teine tippklubi temast justkui huvitatud, teisest küljest annab optimismi kui legendaarne Javier Zanetti Molinat iseendaga võrdleb.

                    Uudistest veel nii palju, et Wanda Metropolitano on ajalugu ning Civitas Metropolitano on tulevik (järgmiseks 10 aastaks vähemalt). Lisaks tahetakse 3-4 aasta jooksul kokkuleppe osana luua Metropolitano kõrvale ka terviklik spordilinnak, kuhu tulevad jalgpalli treeningväljakud, 6000-kohaline mini-staadion, spordihall, padeliväljakud, tehislainetega rand, hotell ja muudki.





                    Coraje, corazón y cojones.

                    Kommentaar


                      Molina pani viimane hooaeg päris teravalt, 7 väravat.
                      Veelgi tähtsam on see, et Oblaki ja Lemari uued lepingud hõigatakse peagi välja.

                      Kommentaar


                        Esimene linnuke kirjas - nagu traditsiooniks saanud, mängiti esimene treeningkohtumine Numanciaga ning nopiti 4:0 võit. Väravad lõid Lemar, Correa, De Paul ja Cunha.

                        Vähemasti nalja sai: Molina töllerdas pingil, kuna tolleks hetkel veel üleminekuluba tulnud ei olnud ning Saul ja Witsel mängisid teisel poolajal keskkaitses. Kirsiks tordil mängisime viimased kümme niimoodi, et meeskonna kolmas väravavaht Antonio Gomis tõmbas selga Felipe särgi ning kolis tipuründaja positsioonile. Klassikaline suvi, mis muud.

                        Molina ost sai täna hommikul lõpuks ametliku kinnituse:

                        Coraje, corazón y cojones.

                        Kommentaar




                          Olgu ainult treeningkohtumine ja olgu "kõigest" Cadiz, aga kui Atlético lööb 4 väravat, siis on ju päris hästi.

                          Vahepeal on selliseid liigutusi tehtud, et:

                          Sergio Camello liikus laenule Rayo Vallecanosse enne minekut pikendas Atletiga lepingut 2026. aastani.
                          Rodrigo Riquelme liikus laenule Gironasse ning enne minekut pikendas Atletiga lepingut 2028. aastani.
                          Manu Sanchez liikus laenule Osasunasse ning enne minekut pikendas Atletiga lepingut 2027. aastani.
                          Samuel Lino liikus laenule Valenciasse.

                          Kõik liikumised tunduvad vähemalt paberil ilusad ja lootustandvad.
                          Coraje, corazón y cojones.

                          Kommentaar


                            Okei, ma ütlen selle esimesena välja - kodusärgid on ikka täitsa p**ses!
                            "I like an aggressive team, I want to see a team that is strong, committed and quick on the break.
                            These are things which Atletico fans have always liked, it helps them identify with and love this shirt."

                            Kommentaar


                              Olgu ainult treeningkohtumine ja olgu "kõigest" Juventus, aga kui Atlético lööb 4 väravat, siis on ju päris hästi.

                              Tegelt tundub veidi uskumatu küll, kui Morata lööb kolm väravat ning ükski neist polnud suluseisust. Üldiselt tuleb vaadata, mis nüüd liigamängud toovad - kas pannakse samasuguse hooga edasi või lüüakse labidas näkku ja tervitab hoopis karm reaalsus. Positiivset võib siiski pretemporadast kaasa võtta küll:

                              - Joao Felix on füüsiliselt palju härjam kui varasemalt ning heas hoos olnud neis vähestes mängudes, kus ta osalenud on.
                              - Moratat ma ei usalda, aga Cunha on nii äge, et teda võib usaldada küll. Tegelikult on päris tore, kui tipuründes on ründaja, kelle põlved kannatavad kiiremaid samme teha.
                              - Witsel tõotab olla äss täiendus, kusiganes Simeone teda kasutama hakkab. Praegu on belglane olude sunnil keskkaitsesse topitud, aga saanud seal hakkama märksa paremini kui Felipe või Hermoso eelmisel hooajal. Minu jaoks õhkab Witselist ikkagi natuke seda Tiago vibe'i ning usun, et temast saab päris oluline lüli.
                              - Molina kohta ei oska veel midagi arvata, aga ainuüksi see peaks selge olema, et a) ta ei ole kehvem kui Vrsaljko ning b) mida kõrgemal Llorente saab mängida, seda parem. Seega igati tore, et Molina aega tulla sai.
                              - Reinildo on kuningas.

                              Algselt postitas atleticomadrid Vaata postitust
                              Okei, ma ütlen selle esimesena välja - kodusärgid on ikka täitsa p**ses!
                              Õnneks tõmmati korralik ving üles ning võib loota, et tulevatel hooaegadel hoitakse lõpuks traditsioonilisemat joont. Jäi kuskilt silma, et praegust kodusärki on müüdud 40% vähem kui eelmise hooaja särki samal ajal.
                              Coraje, corazón y cojones.

                              Kommentaar




                                Igati korralik avapauk liigahooajale tehtud. Getafet võõrsil 3-0 loputada ei ole paha, aga enamgi teeb rõõmu, et häälestatus tundus väga timm: kõik olid väga keskendunud ja rahulikud, aga selgelt väravale orienteeritud. Llorente poolkaitses annab meeskonnale palju juurde ning Saul vasakul äärel oli ka üle ootuste hea.

                                Kangelasteks osutusid eile muidugi Morata ja Felix. Morata skooris kaks tükki ning arvestades tema habrast enesekindlust, siis tuleb see vähemalt lähiperspektiivi arvestades kindlasti kasuks. Kui muidu võib ta värava lähistel suhteliselt kobasid lahendusi pakkuda, siis eile lõi enda asjad kindlalt ära. Mis samuti oluline erinevus - erinevalt Suarezist jaksavad nii Morata kui Cunha ees pressingut teha.

                                Felix andis eile kolm väravasöötu ning üleüldiselt aitas meeskonnamängu voolama. Värav jäi küll ideaalsest õhtust puudub, aga tema mäng on läinud selgelt terviklikumaks - lisandunud on agressiivsust ning kaitsetööd, samas kui tehniline klass, elegants ja platsinägemine on alles jäänud. Ma ei usu, et see liiga julge avaldus on, aga kui Felix terve püsib, siis on ta liiga üks parimaid mängijaid ning võib seda meeskonda ei tea kuhu vedada.

                                Arvan, et teise värava eeltöö võtab päris hästi kokku - hea töö kaitsefaasis ning seejärel suurepärane sööt Moratale:

                                Coraje, corazón y cojones.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X