320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

2022-23 Premier League

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    2022-23 Premier League

    Uue hooajani on tänasest täpselt 50 päeva.
    Ametlikud mängugraafikud on väljas.
    Esimesed suured üleminekud tehtud.

    On aeg.
    Arutatagu uue hooaja üle. Noritagu vastaseid ja irvitatagu enda tiimi üle.
    Lahatagu üleminekuid ja hooaegade vahel toimunud muudatusi.

    Esimene nädalavahetus -



    Viimane mäng enne MM'i peetakse 12.11.2022 ja tagasi on EPL traditsioonilisel boxing day'l - ehk kokku jääb pausi pikkuseks 44 päeva.
    Kokku kestab hooaeg 297 päeva.


    #2
    Kõikide osas ei jõua niimoodi olukorda läbi mõelda, aga olgu siis ajaloolise (ja tegelikult eelmise hooaja põhjal ka nimetuse ära teeninud) top 6 üleminekud kajastatud -
    Proovin nii, et mainitud saavad üleminekud, millel mingisugunegi pärismõju ka - mitte see kui kusagil Hollandi kolmandas liigas teenis laenul olnud mees 15 minutit ja ühe punase.
    Eks iga satsi fännid saavad parandada - kelle osas võiks olla lootust põhitiimis mänguajale (kui keegi puudu siis juurde lisada) ja kes pigem nagunii peale ei saa (ehk kui keegi üle on siis saab soovitada maha võtta). Teatav subjektiivsus on kindlasti teemas sees - näiteks Spursi puhul ei hakanud lisama naasejate juurde Ndombelet ja Lo Celsot, kellele tiimis kohta pole; samuti mitte Carter-Vickersi müüki kuna ta pole põhitiimis sisuliselt mänginudki; City puhul Porro ja Pooli puhul Gurijci müüke samuti mitte. Aga nagu öeldud - iga tiimi fännid võivad kommenteerida / teha ettepanekuid mida muuta nimekirjas.

    Manchester City
    SISSE -
    - Haaland (Dortmund)
    - Julian Alvarez (River Plate; osteti jaanuaris, laenati hooaja lõpuni tagasi)

    VÄLJA -
    - Fernandinho (leping lõppes; vabaagent)

    Liverpool
    SISSE -
    - Nunez (Benfica)
    - Carvalho (Fulham)

    VÄLJA -
    - Origi (leping läbi)

    Chelsea
    SISSE -
    - Gallagher (Crystal Palace'ist edukalt laenult tagasi)
    - Borja (Southamptonist edukalt laenult tagasi)
    - Batshuay (Türgist laenult tagasi)
    - Emerson Palmeri (Itaaliast laenult tagasi)

    VÄLJA -
    - Rüdiger (leping läbi)
    - Christensen (leping läbi)
    - Saul (laen läbi)
    - Drinkwater (leping läbi)

    Tottenham
    SISSE -
    - Bissouma (Brightonist)
    - Perisic (Milano Interist vabaagendina)
    - Frasier Forster (Southamptonist vabaagendina)
    - Pape Matar Sarr (Metzist laenult tagasi)
    - Bryan Gil (Valenciast laenult tagasi)

    VÄLJA -
    - Gollini (laen Atalantast läbi)

    Arsenal
    SISSE -
    - Marquinhos (Sao Paulo)
    - Matt Turner (New England)
    - Saliba (Marseill'eis laen läbi)
    - Bellerin (Betisis laen läbi)
    - Torreira (Violas laen läbi)
    - Maitland-Niles (Romas laen läbi)

    VÄLJA -
    - Guendouzi (Marseille'isse)
    - Mavropanos (Stuttgarti)
    - Lacazette (leping läbi)

    Manchester United
    SISSE -
    - Martial (laen läbi)

    VÄLJA -
    - Matic (leping läbi)
    - Mata (leping läbi)
    - Pogba (leping läbi)
    - Lingard (leping läbi)
    - Cavani (leping läbi)


    Üldistatult ütlekski, et nagu teada - suurem pereheitmine toimumas nii ManUs kui ka Chelseas. Just vabaagentidena lahkujate mõttes.
    Suured ja kallid ostud seni olnud ilmselgelt Haaland ja Nunez. Ilmselt saab päris palju actionit see suvi.

    Kommentaar


      #3
      Esmaspäeval vahistati Põhja-Londonis Inglismaa jalgpalli kõrgliigas mängiv vutiäss, keda kahtlustatakse tänavu juunis toimunud vägistamisjuhtumis. Peagi ilmusid välja veel kaks eraldiseisvat kannatajat, keda väidetavalt väärkoheldi möödunud aastal.


      Kuidas need paparatsod nüüd ei näinud, kes ära käeraudades ära viidi?
      Aga peamiselt kahtlustatakse Arsenali Partey'd.

      Kommentaar


        #4
        Guardiani eelvaated on seekord päris põhjalikud, muuhulgas võib lugeda, mida piirkonnas teha kui liigahooaeg pausil ja mängitakse MM-i.
        the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
        because belle of st mark is a beauty extraordinaire

        Kommentaar


          #5
          Ok, löön ka enda alati täiesti pekkikukkuva ennustuse siia letti.

          1. Manchester City - eks nad Liverpooliga võtavad jälle 90+ punkti, aga City masinavärk tundub olevat ikkagi veidi kõvemini tuunitud. Haaland väga ei laamenda, aga pole äkki väga vajagi.
          2. Liverpool - kaotavad jälle umbes väravatevahe või ühe punktiga. Diaz meeldib mulle juba praegu, Salah tundub ka endiselt piisavalt hea, Nunez lööb vähemalt 10, aga piisab van Dijki, Hendersoni või Alissoni probleemidest ja on probleem suurem, kui City samaväärse mängija langemine.

          3. Arsenal - ikka seepärast, et Spurs suudab kuidagi alati neile kaotada. Ma pakun, et Arsenali juhtkond on teinud üsna sellise plaani, et ehitame tiimi vaikselt ja jääme ootama, kuni tuleb hooaeg, kus City ja Pool vahetavad juhendajat, et siis olla nagu Lester õigel ajal õiges kohas. See peaks juhtuma nüüd paari aasta jooksul.
          4. Spurs - Conte oli üks ühele juba mullu kuradi hea ka Pooli ja City vastu. Muidu paneks kolmandaks, aga Arsenal on ju alati Spursist parem!? Ok, mitte alati, aga, noh, saate aru küll.

          5. Chelsea - natuke liiga segane seis hetkel kaitses ja ründes ja üleüldse. Mängijaid on sisuliselt rohkem kui ratsahobusel sitta, aga liiga suur ja ebaselge koosseis endiselt. Üksikutes mängudes on nagu jumalad, aga siis on mängud, kus Havertz on tipuründes ja munnigi ei toimu.
          6. Newcastle - üllataval kombel tegutsevad väga targalt. Esmalt võta soliidsed ja kindlad mängijad (pope ja tarkowski head tõmbed), siis hakka edasi vaatama. Päris QPRi plaani ei maksa ka korrata. Kui leiavad enda Kompany ja Silva kiirelt, siis hakkab juhtuma juba paari aasta jooksul ja Arsenal võib lõpuni kurb olla.

          7. ManUtd - eks veidi selline soovmõtlemine, et tiim tundub liiga katki, et seda ühe peatreeneriga lappida. Alustatakse muidugi innukalt, sest uus hingamine ja shit. Seejärel hakatakse jälle ruudukujulisi nuppe ringikujulisse auku toppima ja lõpuks on tegu ühe kõige humoorikama meeskonnaga.
          8. West Ham - no enam äkki ei saa nii napi koosseisuga väga edukas olla? Need itaalia ründajad on ka Inglismaal siiani pigem naljamehe mulje jätnud. Kus see Zaza mängis? Mis on Gabbiadinist saanud? Macheda?
          9. Wolverhampton - eelmine aasta tundus, et ei saa ju igavam olla, kui Nuno Esprito Santo, aga sai küll. Samas oldi ka erakordselt efektiivsed ja Jose Sa on selline djüüd, keda kõik nüüd endale Fantasysse võtavad. Igav, aga efektiivne taaskord.
          10. Leicester City - nädal hooaja alguseni ja siiamaani on lahendamata Tielemansi küsimus. Kui Tielemans maha müüakse, siis ilmselt hakatakse ka tehinguid tegema. Siiamaani on tehtud mu teada umbes null ostu. Pole just kõige paljulubavam seis. Lisaks tundub endiselt, et Vardy peab ka sel hooajal rünnet vedama. Ühes karikas tehakse muidugi sügav sõit.
          11. Aston Villa - Gerrardile on antud väga soliidne mänguasjade kogu. Atraktiivne ja põnev meeskond. Usutavasti ollakse sellise tulemusega ka üsna rahul.
          12. Brighton - vaikselt areneb, eelmine aasta oldi kohati suurepärased, kuid ründaja puudumine annab kohati väga valusalt tunda. xG kunnid saavad endiselt targalt öelda, et mis võiks küll olla. Cucurella müüakse ilge vaheltkasuga Man Citysse umbes lähima kahe nädala jooksul.
          13. Crystal Palace - meeskond, mis ajaks Postimehe arvamusosakonna täiesti ogaraks. Platsil toimuv on mõistagi väga meelelahutuslik ja võib jõuda lõpuks paar kohta üles või ka allapoole. Aga eks seda võivad kõik siin tabelis teha.
          14. Leeds United - energiajoogi kontsern on korralikult mängijatest tühjaks veetud. Raphinha eest korralik raha saadud. Kui leitakse väravalööja, siis on päris seksikas ju jälle? Kindlasti on veel üleminekuaknas viimane sõna ütlemata, sest raha peaks olema ikka rajult käes.
          15. Southampton - pool hooaega on hea, pool kohutav. Nagu ikka.
          16. Everton - eelmine aasta kõige naljakam meeskond. Kõige intelligentsem treener saab poole hooaja pealt sule sappa.
          17. Nottingham Forest - iseenesest tundub targalt täiendatud meeskond, AGA! Selline süle ja seljaga toomine kipub tihti läbi kõrbema. Kui algul minema ei saada, siis võib väga kiirelt kraavi minna.
          18. Fulham - viis aastat tagasi tehti umbes sama, mis Forest praegu teeb. Toodi 100 milli eest mängijaid, kellel nüüd kõigil leping läbi sai. Tänavu ollakse üsna rahulikud, Mitrovic lööb umbes kolm.
          19. Brentford - Sheffield United oli paar aastat tagasi tulles marulahe. Teine hooaeg läks persse. Leeds oli marulahe, teinehooaeg pääseti viimasel hetkel. Teine hooaeg tuleb ka Brentfordile ja see on üsna kole. Kes mäletavad mullust hooaega, siis enne Erikseni tulekut oli ka asi kohati ikka üsna persse minemas.
          20. Bournemouth - vaikne, väike ja õnnetu. Samas tuhhi on mängudes korralikult.

          Kommentaar


            #6
            Zaza mängis pool hooaega laenul meil ja see laen oli sama muljetavaldav nagu ta võimas penalti Saksamaa vastu. Õnnestunud Itaalia ründajad premmis on olnud seevastu Gianfranco Zola ja Paolo Di Canio.

            Kommentaar


              #7
              Ainult üks ennustuspost? See ikka näitab et foorum on surnud. Vanasti oli enne hooaja algust ikka mitu lehekülge täis.

              Kommentaar


                #8
                1. Manchester City
                2. Liverpool
                3. Arsenal
                4. Tottenham
                5. Chelsea
                6. Manchester United
                7. Newcastle
                8. West Ham
                9. Chrystal Palace
                10. Brighton
                11. Aston Villa
                12. Wolverhampton
                13. Leicester
                14. Fulham
                15. Southampton
                16. Bournemouth
                17. Leeds United
                18. Brentford
                19. Everton
                20. Nottingham Forrest

                Väravakuningas: Salah
                Parim mängija: Foden
                Suurim pettumus: Man Unitedi ülemineku aken
                Suve parim ost: Zinchenko
                Viletsaim ost: Richalison
                Parim treener: Guardiola
                Esimesena saab tala: Marsch
                Corner taken quickly...

                Kommentaar


                  #9
                  1. Liverpool - 92p
                  2. Manchester City - 91p
                  3. Arsenal - 83p
                  4. Tottenham - 82p
                  5. Manchester United - 80p
                  6. Chelsea - 68p
                  7. Newcastle - 66p
                  8. West Ham - 61p
                  9. Crystal Palace - 57p
                  10. Brighton - 55p
                  11. Aston Villa - 49p
                  12. Wolverhampton - 45p
                  13. Leicester - 44p
                  14. Fulham - 44p
                  15. Southampton - 44p
                  16. Brentford - 43p
                  17. Leeds United - 42p
                  18. Nottingham Forest - 41p
                  19. Everton - 32p
                  20. Bournemouth - 31p

                  Väravakuningas: Salah
                  Parim mängija: Foden
                  Suurim pettumus: Chelsea
                  Suve parim ost: Nick Pope
                  Viletsaim ost: kelle iganes Chelsea endale tipuründesse ostab* - juhul kui ostab.
                  Parim treener: Eddie Howe
                  Esimesena saab tala: Lampard

                  * Ma ei tea kas selline punktide jagunemine on reaalne - pigem üritasin pika jutu asemel tuua mingi loogilise meeskondade taseme kuhu nad peaks enda tänase seisuga välja mängima. Ligi kuuaega veel ülemineku akent alles ja palju võib juhtuda.

                  Kommentaar


                    #10
                    Algselt postitas JuriM Vaata postitust
                    1. Liverpool - 92p
                    2. Manchester City - 91p
                    3. Arsenal - 83p
                    4. Tottenham - 82p
                    5. Manchester United - 80p
                    6. Chelsea - 68p
                    7. Newcastle - 66p
                    8. West Ham - 61p
                    9. Crystal Palace - 57p
                    10. Brighton - 55p
                    11. Aston Villa - 49p
                    12. Wolverhampton - 45p
                    13. Leicester - 44p
                    14. Fulham - 44p
                    15. Southampton - 44p
                    16. Brentford - 43p
                    17. Leeds United - 42p
                    18. Nottingham Forest - 41p
                    19. Everton - 32p
                    20. Bournemouth - 31p

                    Väravakuningas: Salah
                    Parim mängija: Foden
                    Suurim pettumus: Chelsea
                    Suve parim ost: Nick Pope
                    Viletsaim ost: kelle iganes Chelsea endale tipuründesse ostab* - juhul kui ostab.
                    Parim treener: Eddie Howe
                    Esimesena saab tala: Lampard

                    * Ma ei tea kas selline punktide jagunemine on reaalne - pigem üritasin pika jutu asemel tuua mingi loogilise meeskondade taseme kuhu nad peaks enda tänase seisuga välja mängima. Ligi kuuaega veel ülemineku akent alles ja palju võib juhtuda.
                    Puht huvi pärast - millise loogika alusel chelsea manust 12p vähem peaks saama? Eelmine aasta kõvasti parem, üldiselt parem tiim, üleminekud paremad, tõestanud treener, uus juhtkond tundub asja tajuvat jne.

                    Kommentaar


                      #11
                      Algselt postitas nimastain Vaata postitust
                      Puht huvi pärast - millise loogika alusel chelsea manust 12p vähem peaks saama? Eelmine aasta kõvasti parem, üldiselt parem tiim, üleminekud paremad, tõestanud treener, uus juhtkond tundub asja tajuvat jne.
                      Uue juhtkonna all olnud palju segadust üleminekute turul ja peale Koulibaly ja Sterlingu pole eriliselt meeskond tugevamaks muutunud. See on tänase seisuga ja nagu kuulda on üleminekute turul ollakse veel aktiivsed, aga ükski uus mees ei ole veel raudpolt kindel, et saab olema Premieri täielik tipptase. Liiga palju lahtiseid otsi ja teadmatust.

                      Kommentaar


                        #12
                        1. Manchester City - Enam-vähem sama punktiskoor nagu eelmisel hooajal. Ostavad naftarahadega liiga ära ja saudid lajatavad rahapakkidega vastu pead vol. 526. Grealish saab seekord palju minuteid ja teeb väga hea hooaja, Haaland lööb 20+.
                        2. Liverpool - Taaskord korralik hooaeg, aga keskväli jääb liiga õhukeseks ning mänguderohked kuud on vaevalised. Kui vigastusi suudetakse vältida, siis lõpetatakse City-le väga lähedal, kui mitte, siis ilmselt vahe natuke suurem. Elliott ja Carvalho püsivad korralikult pildis. Salah lööb 20+.
                        3. Spurs - Liverpoolist ollakse kaugel, aga ostud on head. Kane ja Son säravad taaskord, Kulusevski ka. Bussi parkivate meeskondade vastu endiselt kaotavad olulisel määral punkte. Chelsea ja Arsenaliga läheb 3-5. koha peale tihedaks rebimiseks.
                        4. Chelsea - Ostud pole kõige paremad ning kaitse ei toimi enam nii hästi - Rüdigerist tuntakse puudust. Rünne jääb samuti segaseks ja natuke ebaefektiivseks, aga on ka mänge, kus näidatakse end City ja Live tasemel.
                        5. Arsenal - Pakun, et top 4 jääb jälle napilt kätte saamata. Mängivad lustlikku jalgpalli ning alustavad hooaega väga hästi, aga on üsna ebastabiilsed ning kaitses mitte piisavalt head, et kõrgemal lõpetada. Aga hea õnnestumise korral võivad ka top 4 lõpetada!
                        6. ManU - Mängitakse küll natuke paremini, kui eelmisel hooajal, aga teistele palju lähemale ei jõuta, sest teised lähevad eest ära. Läheb kõvasti aega, enne kui end vähe paremini käima saadakse ning keskväli on endiselt suht läbisõiduhoov ning kaitse endiselt päris problemaatiline - palju vigu tuleb sisse. Sama vana plaat.
                        7. West Ham - Korralik tiim ja paar head täiendust ka. Bowen särab jälle, kaitse on tugev ning kellelgi ei lähe nende vastu asi lihtsalt.
                        8. Aston Villa - Mõned päris head ostud, korralik tiim on koos, ollakse suurtele päris korralikuks pinnuks silmis. Samas mõne kehvema tiimi vastu ollakse raskustes.
                        9. Newcastle - Jälle korralikud ostud ning sammu-sammult liigutakse naftarahade toel ülespoole. Eddie Howe saab päris hästi asja toimima, aga kvaliteeti ja klassi jääb ikka natuke väheseks, et kõrgemal lõpetada. Top 10 aga terendab.
                        10. Leicester - Asi hakkab veits koost lagunema, sest mitu olulist mängijad tahavad lahkuda ning see lööb meeskonna sisekliima kõikuma. Kaitse on endiselt läbisõiduhoov ning imetakse endiselt sisse igast standardist, rünne on aga päris hea. B. Rodgersi värk noh. Rünne on aga hea, Daka ja Dewsbury-Hall teevad väga hea hooaja, Vardy taaskord vigastustega hädas. Kui suudaksid kaitse püsima saada, võivad ka top 6 kohale kandideerida, aga mnjah...
                        11. Crystal Palace - Päris keeruline ennustada, sest jubedasti tahaks neid kõrgemale panna, aga kardan, et pole piisavalt kvaliteeti, Gallagheri ka pole enam. Samas teevad korraliku hooaja ning lõpetavad suht samas kohas, kus eelmisel hooajal. Eze teeb väga hea hooaja.
                        12. Wolves - Portugali poisid teevad päris head hooajad, aga väravate löömine läheb raskeks.
                        13. Brighton - Korralik hooaja algus, löövad seekord rohkem väravaid, aga hooaeg on jälle üles-alla nagu Ameerika mäed ning Bissouma on päris suur kaotus.
                        14. Leeds - Mõned päris head ostud, aga siiski Raphinha ja Phillipsi jäetud auku ei suudeta täielikult lappida. Tuleb keeruline hooaeg, aga saadakse ennast käima ning Bamford teeb comebacki ja mängib väga hästi. Pigem raskused kaitses, kui ründamisega.
                        15. Brentford - Suht keeruliseks läheb ilma Eriksenita, pakun et mingi hetk hooaja jooksul on väljakukkumisohus, aga suudavad sealt välja purjetada. Natuke vähe klassi, eriti keskväljal, aga kaitse on okei ning Toney lööb ca. 15 väravat.
                        16. Southampton - Suht sama nagu ikka - hooaja alguses on head, aga siis, kui püsima jäämine tundub kindel, läheb hapuks, teevad kohutava hooaja lõpu ning langevad päris mitu kohta tahapoole. Suht noored ja kogenumatud mängijad sisse toodud - läheb raskemaks, kui eelmisel hooajal.
                        17. Nottingham Forest - Palju oste, vähe villa. Samas mõni ost, nt Neco Williams, osutub väga heaks. Aga meeskonna käima saamine läheb päris raskeks, lõpuks siiski leiavad end ning napilt jäävad püsima.
                        18. Everton - Kõige olulisem mängija Richarlison müüdi maha, DCL vigane ja pakun, et isegi kui on terve, on kahvatu. Ei suuda väravaid lüüa, arusaamatu idee ja mänguplaan. Asi hallitab.
                        19. Fulham - Lihtsalt liiga vähe aktiivsust turul. Mitrovic on hea ning lööb 10+ väravat ikka, aga ülejäänu on suht halb ning pole lihtsalt piisavat taset.
                        20. Bournemouth - Klassi jääb samuti lihtsalt liiga väheseks ning ei aita ka pidevad vigastused ning kaasnev motivatsiooni ja enesekindluse langus.

                        Väravakuningas: Salah
                        Parim mängija: Grealish
                        Suurim pettumus: Man Chest Hair United, uued tiimid liigas
                        Suve parim ost: Nunez
                        Viletsaim ost: Richarlison
                        Parim treener: Guardiola
                        Esimesena saab tala: Lampard

                        Kommentaar


                          #13
                          Algselt postitas JuriM Vaata postitust

                          Uue juhtkonna all olnud palju segadust üleminekute turul ja peale Koulibaly ja Sterlingu pole eriliselt meeskond tugevamaks muutunud. See on tänase seisuga ja nagu kuulda on üleminekute turul ollakse veel aktiivsed, aga ükski uus mees ei ole veel raudpolt kindel, et saab olema Premieri täielik tipptase. Liiga palju lahtiseid otsi ja teadmatust.
                          See viimane lause on Manu ja Ronaldo kohta ju.
                          Ma ei näe ilma siniste prillideta ka kuidagi, et Chelsea peaks 12punkti Manust vähem saama. Chelsea'l ei olegi tarvis nii palju midagi muuta, erinevalt Manust. Ja Koulibaly ja Sterlingu täiendused on juba väga kõvad avaldused, samal ajal kui teie toote Hollandi liigast vendi.

                          Kommentaar


                            #14
                            Algselt postitas ElNino9 Vaata postitust

                            See viimane lause on Manu ja Ronaldo kohta ju.
                            Ma ei näe ilma siniste prillideta ka kuidagi, et Chelsea peaks 12punkti Manust vähem saama. Chelsea'l ei olegi tarvis nii palju midagi muuta, erinevalt Manust. Ja Koulibaly ja Sterlingu täiendused on juba väga kõvad avaldused, samal ajal kui teie toote Hollandi liigast vendi.
                            See on minu nägemus ja sa oled oodatud enda versiooniga välja tulla!

                            Kommentaar


                              #15
                              Lähen jõuga natukene erinevust looma:
                              1. ManCity
                              2. Spurs (või ükskõik kes mitte Liverpool)
                              3. Liverpool
                              4. ManUnited
                              5. Arsenal
                              6. Chelsea
                              7. West Ham
                              8. Newcastle
                              9. Wolves.
                              10. Nottingham
                              11. Aston Villa
                              12. Leicester
                              13. Southhampton
                              14. Crystal Palace
                              15. Everton
                              16. Brighton
                              17. Leeds
                              18. Brentford
                              19. Bournemouth
                              20. Fulham. Jojo nahhui siit.

                              Väravakuningas: Haaaaaaalaaaaaand
                              Parim mängija: Son
                              Suurim pettumus: Chelsea
                              Suve parim ost: Erling Braut
                              Viletsaim ost: Sterling
                              Parim treener: Conte
                              Esimesena saab tala: Scott Parker

                              Kommentaar

                              Working...
                              X