Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Amsterdam'i Ajax

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Tänast lineup-i vaadates tekkis kohe mõte, et Euroopa liiga võit või võimalikult kaugele jõudmine ei ole küll meie peamine eesmärk ilmselt. Suure tõenäosusega on põhirõhk liigal ja sellel, et järgmine hooaeg CL-is mängida.
    Koosseis oli sisuliselt B meeskond. Kaitses Rugani Šutalo asemel ja uus mees Rosa Gaaei asemel. Poolkaitses Klaassen (kaptenipaelaga) vigastatud Hendersoni asemel ja Mokio Taylori asemel. Ründes vasakul uus mees Edvardsen, keskel Brobbey asemel Rassmussen (ehk mängisime ilma õige ründjata!). Väravas loomulikult Remko.

Laatsaret: Henderson, Boomen, Axel Dongen, Wijndal, Regeer, Weghorst.

Union st. Gilloise 0-2 Ajax

See hakkab mulle juba mantrana tunduma, et ma kordan peale igat mängu: "me ei väärinud võitu!". No täiesti kuradi uskumatu! Esimene poolaeg ja me võtsime kahel korral palli võrgust välja. Mõlemal korral oli millimeetrine suluseis...okei teisel korral oli tegelikult natuke suurem, nii umbes 30 cm suluseisu. Jälle täis luckerid! Milliste mineviku heategude eest me nüüd hea karma lainel purjetame huvitav?! Esimesel poolajal oli kodumeeskond kindlasti palju palju muljetavaldavam. Neile oli abiks muidugi taaskord kohutav muruplats. Kui ma eelmine kord mainisin, et Sittardi mänguplats oli kartulipõld, siis Gilloisi oma oli kaevikute liin. Pidin neli korda silmi hööruma, kui esimene poolaeg 0-0 lõppes.
    Teine poolaeg oli juba veidi parem vaatamine meie silmade läbi. Gilloise hakkas väsima ja 59 minutil suurepärasest kontrarünnakust andis läbisöödu Rassmussenile Edvardsen. Rassmussen pääses 1-1le ja ei eksinud! Ta on nüüd kahe mänguga löönud samapalju väravaid, kui Brobbey terve hooaja peale kokku Mõttekoht!. Üldse olid kõik vahetusmehed täna tegelikult head. Ainult Klaassen tootis päris palju praaki. Peale meie väravat Gilloise enam midagi eriti ohtlikku kuni mängu lõpuni toota ei suutnudki. Meie tegime vahetuse. Üle pika aja sai platsile tagasi Godts. Traore vahetas Rassmusseni välja. Gaaei sai ka mängu Rosa asemel ning ka Tayor lonkis väljakule. 71 minutil nurgalöögi järgsest olukorrast lõi kastist väljast Mokio õhust ühe puuteka kaunilt väravasse! See 16 aastane poiss oli täna igaljuhul MOTM! Mitte ainult oma esimese värava pärast vaid ta näitas väga head tehnikat ning suurepärast väljaku nägemist! Tulevikutäht päris kindlasti!

Ja nii 0-2 see lõppeski. Peale esimest poolaega poleks uskunud, et nii läheb aga taaskord hööru silmi ja imesta piiritult...

Kodus peaks nüüd olema kõik vormistamise küsimus.

Head ööd!

Kommentaar

Jumal jumal jumal...

Ajax 1-2 Union (peale lisaaega)

Ma ei tea kust alustada. Ehk sellest, et vananesin ühe mänguga vähemalt 5 aastat. Ma elaksin nagu mingis unenäos see hooaeg Ajaxit vaadates. Ma ei suuda sõnadesse panna KUI KURADI PALJU MEIL LIHTSALT VEAB!! No skill, pure luck!
      Tulime väljakule ja mõtlesime, et pilet järgmisesse ringi on juba taskus. Oleks pidanud õppima esimesest mängust, et ei tasu alahinnata vastast. Kas ei ole loogiline, et meeskond, kes on 2-0 taga tuleb platsile "kõik või mitte midagi" suhtumisega? Fariolile ja teistele ei paistnud selline mõte pähe tulevat ja seepärast me täiesti lagunesime tükkideks juba esimese 20 minutiga. Flashbackid Bodo Glimti võõrsilmängule eelmisest hooajast. Vastased surusid meid kohe koera asendisse, et rahulikult hakata vaseliinita tegutsema. Juba 16 minutil kaotas Rugani õhuvõitluse Mac Allisterile ja 0-1. Gaaei asemel vasakkaitsesse pandud Rosa oli nagu telliskivisi seljas vedav muul...lahtine aiavärav. Temast lihtsalt jalutati mööda. Šokeeriv, et ta alles 60 minutil platsilt ära võeti. Peale sisselastud väravat läks ainult paremaks...mitte meil loomulikult. Klaassen tõrjus kindla värava käega ja Union sai penalti 25 minutil. Promis ei eksinud. Seega oli 28-s minut ja me olime 0-2 taga ja kümne mehega. Lihtsalt vaata ja oota, millal see kolmas sisse läheb. AGA!!!! Aga aga aga....ma ei tea. Pole sõnu. Minutid läksid....turmtuli meile oli konstantne. Mehed olid nii paanikas, et peale palli pikalt ette tagumise, kus niikuinii kedagi ei olnud, muud teha ei osatud. Plaan oli minna ilmselt elujoppamise peale. Kõigele lisaks oli meil tõsiseid probleeme koosseisuga. Nii palju vigaseid on. Terve ründeliin on puudu. Weghorst väljas, Brobbey jäi haigeks. Ründes mängis Rassmussen aga ka too lahkus 33 minutil väljakult vigastusega. Niisiis toodi ründesse Taylor. Teiseks poolajaks toodi sisse Gaaei, Traore ja Kaplan, Rugani, Edvardseni ja Berghuisi asemel.Viimaks ka Godts. Kollaseid lendas nagu meil eile lumehelbeid. Ma olin 99% kindel, et lõpetame 9-kesi miinimum. Henderson kui lisaajaks platsile sai oli juba pingil istudes teeninud kollase kaardi. Pole sellist asja ennem näinud. Ka Farioli sai oma kollase. Kokku 7 kollast kaarti ja üks punane meile. Ja nii me vindusime kuni 90+5 sai mängitud. Pikad-pikad minutid olid. Ainus lootus oli nagu ennem mainisin, et joppab kuidagi või veame penaltiteni välja ja seal juba on sisuliselt 50/50 võimalus. Kohe lisaaja alguses 93ndal minutil juhtus see kuradi uskumatu joppamine. Oma üliharval rünnakul üritas Traore sööta kasti ning pall tabas Bourghese kätt! Kuradi penalt! Taevased väed, kui Taylor läks lööma oli mul suu kuiv nagu beduiini sandaal. Ta ei eksinud ja 1-2 oli tablool. Siis hakkas aeg venima veelrohkem...sekundid olid nagu tunnid. Ma ei suuda kõiki ohtlikke momente meie värava all isegi enam meelde tuletada. Panen siia lihtsalt statistika, mis peaks kõik ütlema. Palli valdamine 33% Ajax vs 67% Union. Pealelöögid 7 Ajax vs 34 Union. Pealelöögid väravale 5 Ajax vs 11 Union. Blokitud löögid 1 Ajax vs 9 Union. Nurgalöögid 1 Ajax vs 12 Union. Ja me vedasime 120+5 minutit välja! Lõpus pidime ka hakkama saama 9kesi, sest Hato, kes vaevalt seisis jalgadel juba põhiaja lõpus langes krampidega maha. 124ndal minutil oli ka moment, kus Remko ja vastaste ründaja kokku põrkasid ning viimasel hakkas moosi ninast tulema. Süda peksis meeletult, kartsin et penalt aga VAR ei sekkunud. Oli lihtsalt mänguline kokkupõrge. Ja sellega oligi mäng läinud ajalukku! Kas me oleme sellise fortuuna armastuse ära teeninud, sest eelmine hooaeg oli õnn meile täiesti selja keeranud Mislintati lõusta nähes? Ei tea...
      16 hulgas siis vastane kas Frankfurt või Lyon. Vahet pole kumb tuleb. Võibolla oleks tore Tagliaficot taas Arenal näha.

Vaatasin, et olen unustanud ka Ajaxi 4-0 võitu Heraclese üle kommenteerida. Muud ei hakka kirjutama, kui et üle pika aja oli hea näha mängu, kus pinget õhus ei olnud. Ja see võit tõstis meid liigas esimeseks ning vahe PSV-ga 2 punkti. Siiski ma ei näe kuidas me oma praeguse vigastatute armeega suudame Jong ajaxi poiste najal liidrid kaua olla. PSV on see hooaeg ikkagi tase kõrgemal teistest minu meelest.

Head ööd!

Kommentaar

Ajax 2-0 GAE

Ma enam ei imesta joppamiste üle. Tundub, et see on selle hooaja teema. Juba nagu ootad, et "ah niikuinii VAR võtab ära" momenti. Täna oligi taas nii. Tegelikult mängupilt oli okei. Mingit väga suurt ülekaalu meil küll ei olnud aga võit oli teenitud. Viimasel ajal on väga palju jong ajaxi poisse kasutatud meie laatsareti olukorra pärast. Mängida on saanud Mokio, Janse, Bounida ja ka täna sai debüüdi kirja Kounida ning üllatavalt alustas väravas Matheus! Passveer oli peale neljapäeva endiselt väsinud ning seepärast otsustas Farioli väravasuule panna noore brasiillase. See omakorda ütleb palju meie Jay Gorteri kohta. Ilmselt pole tema üldse enam tuleviku plaanides. Matheus aga sai hästi hakkama ja mõningase õnnega hoidis taga ka 0-i. Hea debüüt. Esimene poolaeg lõppes 0-0. Meie avavärava eest kandis teisel poolajal hoolt Brobbey. Seejärel sai GAE poolik Nauber teise kollase kaardi ning vastased jäid platsile 10-kesi. Ikkagi suutsid nad ühest standardolukorrast palli meie võrku saada. 1-1 oli õhus ja mina ei olnud isegi mures, sest kui joppab siis joppab ikka lõpuni. Nii ka nüüd tuvastas VAR, et pall saadeti võrku käe abil. Nii kui mäng uuesti pihta hakkas andis Gaaei imelise söödu värava ette Edvardsenile, kes oma endiste leivaisa saatuse ka otsustas. Väravat ta loomulikult ei tähistanud. Mäng lõppes ja meie oleme nüüd Eredivisies 5 punktiga ainuliidrid. Kolmandast kohast eraldab meid juba 14 punkti. Laatsaretist hakkab ka põhimehi tagasi tilkuma. Brobbey ja Baas said juba mängida. Ka Henderson on varsti täiesti mängukõlbulik.

Ja nii me liigume...vaikselt. Hooaja algul seatud siht saada CL-i on täiesti jõus veel ja muud ma praegusel hetkel paremat tahta ei oskagi.

Järgmine vastane on punane latern Almere City.

Muudes uudistes oli vahepeal meie kuldjuukselisel kaptenil sünnipäev. Klaassenile kingiti vimkaga kingitus. Vihje siis sellele, et unioni mängus tõrjus ta käegi kindla värava ja seepärast kingiti talle väravavahi kindad

Kommentaar

Almere City 0-1 Ajax

Mängu Highlights kokkuvõte, kui mina peaks seda koostama:

1. Avavile;
          2. 8 minut Taylor saab kogemata värava ainukesest rünnakust, mis meil sellel poolajal tekkis;
          3. Lima eksib väljajooksul ja Almere tabab latti;
          4. Lõpuvile.

Lihtsalt nii masendavalt valus on vaadata seda värvi kuivamist seinal. Ajax pole enam Ajax. Temast on saanud tüüpiline itaalia stiilis mängiv klubi. Farioli lubas tagasi tuua Ajaxi DNA aga on tegelikuses hoopis teinud meid "park the bus Mourinho" stiilis mängivateks joppariteks. AGA punktid ju tulevad...vahe PSV-ga kasvas juba 8le punktile. Ma ei saa üldse aru, mis seal Eindovenis toimuma hakkas järsku. Kaks korda GAE-lt kaela saada nädala jooksul on sellise hetke meeskonna juures äärmiselt veider. Tagasi tulles Ajaxi juurde, siis selle hooaja ma kannatan suure piinaga seda kaitsva saasta vaatamise ära, kuid nagu paljud teised Ajaxi fännid jääb kindel soov, et naastaks ikka ründava jalgpalli juurde. Almere vastu pole terve mängu jooksul teenitud ühtegi nurgalööki! Üldse, kulunud fraas aga taaskord ei väärinud me siit isegi mitte punkti rääkimata 3 punktist. Istud Eredivisie punase laterna vastu kaitses..taevas halasta kui häbi! Ehk on asi siiski hetkel saadaolevates mängijates. Noh, et kaitsmine sobib neile rohkem, kui räme press ja rünnak. Seega ehk kui finantsid paremaks saab, saab ka taas pädevamad mängijad värvata.

Endiselt ma tiitlisse ei usu! Mängida on veel 10 mängu ja vaadates mismoodi me mängime siis no see oleks ikka jumalaime tiitel ära võtta. See oleks vist kõigi aegade kehvema koosseisuga Eredivisie võit. Kui ma tiitlisse veel ei usu, siis CL koht hakkab minule üha enam reaalsena tunduma. Vahe kolmanda kohaga on juba 14 punkti. Siit kolmandaks langeda nõuab isegi Ajaxi puhul kolossaalset floppimist. Ptüi, ptüi, ptüi.

Ülehomme algab meie euroteekonna lõpp Frankfurdi vastu.

Kommentaar

Ajax 1-2 Frankfurt

Noh... võta näpust. Täna mängiti igati okeilt. Jah Frankfurt oli natuke parem aga mäng oli avatud ja suht võrdne. Ehk siis kuhu ma sihin. Kui me oleme pasamast pasad, siis tuleb võit, kui aga mängime enamvähem ilusti, siis hopsti ja kaotus. Ei oska muud teha, kui naerda.
            Algus oli igati ilus. Pressing ja puha. Kohe esimese rünnakuga tabas Brobbey posti. Juba 8ndal minutil aga viis ta meid 1-0 ette. Peale seda kohe Frankfurtilt 2 ülihead võimalust mille meie pensionär Remko tõrjus. Remko tuli just välja seljavigastusest. Tema enesekindlus ja tagumise liini juhendamine olid täna Ajaxile nii vajalikud, kuid kahjuks vanamees vigastas ühe söödu ajal oma jalga. Kui ta platsilt lahkus olid pisarad tal silmas, ja nagu ma nüüd loen, siis ilmselt mängis Remko oma viimase mängu Ajaxi eest. Sellest vigastusest ta see hooaeg enam välja ei tule Suvel pidi ta buutsad varna riputama...mul on niiväga kahju temast...ja Ajaxist, kes jääb nüüd ilma väga heast väravavahist. Asemele tuli Gorter. 20nda minuti paiku hakkas Frankfurt üha enam meid kaitsesse suruma ja 27 minutil kandis see ka vilja kui Larsson sai löögile ning pall muutis suunda Brobbey seljast. Gorteril ei olnud mingit võimalust.
            Teine poolaeg ja meie mäng oli arvestades viimati nähtud mänge väga viisakas. Kuid siis tuli üks kontra, mis minu meelest oli küll väga ebaausalt antud värav, sest Knauff tõmbas Baasi äärel maha ja pääses sisuliselt Gorteriga üks ühele. Söötis Skhirile ja too ei eksinud. Isegi mingit VAR vaatamist ei olnud. Sellest ma aru ei saa...aga ok, meil on niigi VAR-iga see hooaeg palju vedanud. Staaionil oli võimas atmosfäär ja meie omad tõesti võitlesid hästi. Oleks Kounade jalanumber suurem olnud oleks ta ehk viigi jalule seadnud aga kahjuks ei ulatunud ta Berghuisi tsenderduseni ja nii mäng lõppeski 1-2. See ei ole muidugi maailma lõpp. Mingid lootused meil veel on aga realistina, ning võttes arvesse meie vöörsilmängude mängupilti, siis ilmselt nagu ma ennemalt ennustasin, oli tänane euroopa liiga teekonna lõpu algus.

Kaotuse üle ma ei kurda. Mehed olid täna tublid. Viik oleks olnud aus tulemus aga nagu enne mainisin, siis see hooaeg on meil niigi palju jopanud ja see ei saa ju kesta igavesti.

Algselt oli plaanis pühapäevane mäng vöörsil Zwolle vastu edasi lükata ja lasta meil keskenduda korduskohtumisele Frankfurdiga, kuid kahjuks Zwolle juhtkond ei olnud nõus selle plaaniga. Nende õigus, ei saa ka selle üle kurta.

Muudes uudistes Hato sai täna kirja oma 100nda kohtumise, olles seega kõige noorem Ajaxi mängumees, kes selle verstapostini on jõudnud! 18 aastat ja 300-midagi päeva Väga tubli poiss ning loodan, et ta pallib meil veel vähemalt 2 hooaega. Kuigi juba on Liverpool ja Real Madrid ringi luusimas. Mees ära lahku liiga vara!!!

Kokkuvõttes oli küll kaotus, kuid kuidagi positiivne tunne on

Kommentaar

Zwolle 0-1 Ajax

Ei hea huumor ikka. Kui me sellise mänguga meistriks tuleme, siis on see kõigi aegade kõige suurem ülekohus või siis kõigi aegade kõige suurem järjestikune joppamine. Esimesel poolajal ei olnud reaalselt midagi vaadata. Sama, mis Almere mäng... Muud tarka ei juhtunud, kui see, et Brobbey on taas laatsaretis. Weghorst pole sealt veel välja jõudnud ja seega oleme taas selles seisus, et meil pole ründajat. Täna asendas Traore ründaja rolli. Huvitav, kas Rijkhoffile ei taheta üldse lootust anda... Tuli poolaeg ja ma otsustasin grillhooaja avada. Grillimise kõrvalt unustasin telefonist mängu jälgida. Ilm oli ilus ja kali maitses hästi. Kui mäng uuesti meelde tuli, siis jõudsin seda vaatama, kui seis oli juba 0-1 ja 87 minut. Teised fännifoorumis ütlesid, et kadestavad min1d ning suures plaanis ei jäänud ma millestki ilma, sest mäng olevat tõesti igav. Taylor siis lõi meil penalti sisse. Olevat olnud käega mängu eest. Lõpus Traore sai ka palli võrku aga olles laisk vana, siis ta ei viitsinud eelnevalt suluseisust välja tulla. Nii, et 0-1 lõppeski ja vahe teise kohaga endiselt 8 puntki. Järgmine vastane on juba AZ keda me ei ole suutnud võita vist viimased 2-3 hooaega.
              Ma ikka ei väsi imestamast. Neljapäeval näitasime head mängu ja kaotasime, nüüd taas selline meh mäng ja koba 0-1 võit. Ok vastane oli ka natuke alamast klassist.
              Remko osas on uudis, et võibolla isegi ei ole seis nii hull ja ta jõuab veel hüvastijätu mängu teha. Pidavat ainult 2-3 nädalat paranema. Weghorst peaks PSV vastu terve olema.

Kommentaar

Frankfurt 4-1 Ajax

Müstika, mis Fariolil peas toimus kui ta koosseisu välja pani. Sisuliselt pandi platsile B meeskond. Põhimeestest alsustas kõigest 2 mängijat. Berghuis ja Klaassen. 2 vahetust olid sunnitud (Brobbey ja Werghorst vigased ründes ning Passveer vigane väravas). Ülejäänud kõik varumehed neist 3 jong Ajaxi meest. Miks? Me ei olnud ju nii lootusetus seisus peale esimest kohtumist, et võiks püssi pöösasse visata. Jutt, et keskendume liigale oleks ka olnud arusaamatu, kui mängus on veel edasipääs. Oh jah...ma ei oskagi kommenteerida rohkem. Kvaliteet, õigemini selle puudumine andis väljakul kohe tunda. Juba 7ndal minutil noppisime välja. Siis Götze suurendas sakslaste edu 2-le esimese poolaja keskel ja oligi selge, et võib asju pakkima minna. Lubamatu lüke Fariolilt minu meelest. Minna niimoodi käega lööma...mida kuradit!
                Ei viitsigi seda haletsusväärset mängu värav värava haaval lahti harutada. Ma ei ütle, et põhimeestega oelksime kindlasti edasi pääsenud aga mine sa tea...parema lahingu oleks igaljuhul saanud. Vaesed fännid, kes kohale lendasid...

Eilsega löödi siis kõik Hollandi klubid nokki...kahju.

Ega midagi...euroopa liigas jätkab veel Lazio

Kommentaar

Ajax 2-2 AZ

Ega jah... meil nagu vedas, et viigigi saime, kuid seekord tavatult peab ütlema, et väärisime võitu. Olime platsil paremad üle pika aja. Ja taaskord see paremus võiduni ei viinud naljakas ikka arvestades neid mänge, mida me siin näidanud see hooaeg...
                  Esimene poolaeg oli suhteliselt igav ja sündmuste vaene. Seevastu teisel poolajal hakkas juhtuma. Kaitseliin ei jätnud erilist muljet ning peale pikka puterdamist 52 minutil läks AZ ette mänguvoole vastupidiselt. Värava autoriks Buurmeester. Edu ei kestnud kaua ja meie paremuse platsil pani maksma Gaaei, kui kaunis koostöös Traorega saatis palli postist võrku. Mille üle AZ omad kurtsi tolles episoodis mina aru ei saanud. Värav oli ilus, kaunis ja igati aus.
                  Edasi surusime ja tekitasime mingeid võimaluse poegi...Kuradi Traore ei suutnud tabada tühja väravat näiteks.
                  74ndal minutil aga keerati kõik pea peale, kui Gaaei muutus antikangelaseks sest sai otse punase kaardi. Peale mängu jätkumist üliveidral moel sai KOHE ka puinase kaardi Penetra. Polse sellist asja varem näinud. Skandaalne otsus muidugi kohtunikult kuivõrd see ei olnud teist kollast väärt. Kohtunik peale mängu ise tunnistas ka, et astus ämbrisse ja VAR ei saanud ka aidata, sest reeglite järgi kollaste kaartide situatsioone VAR ei vaata. Selles ka seisnes meie tänaõhtune vedamine jälle. See meeskond on läbi aegade kõige suurem luckerite punt mulle tundub.
                  Gaaei asemel toodi platsile Rosa. See mees on küll rist ja viletsus...kohe esimese teona kinkis ta AZ-le nurgalöögi, mille otseloomulikult Sadiq peaga sisse suunas. Baas nokkis samal ajal nina ja Hendo ei hüpanud piisavalt kõrgele. Ning jälle oli AZ mänguvoolule vastupidiselt ette läinud. But not to fear. Nagu terve õhtu siis nii kui midagi juhtub ühel pool, siis juhtub see kohe ka teisel pool. AZ oli edus ainult 2 minutit, kui kauni rünnaku kulminatsiooni kinkis Edvardsen, kes erinevalt Traorest tühjast väravast mööda ei löönud.
                  Peale seda tundus, et kohe kohe saame ka võiduvärava aga üllatavalt anti lisaaega ainult 5 minutit ja nii see mäng viigini jõudiski. Kokkuvõttes hea vaatamine, kuigi jah...taaskord oli õnne.

Muudes uudistes Menno Geelen väitis, et klubi on oma finantsraskustest välja jõudnud.

Ajax mängis täna kaunites värvides. Nimelt klubi tähistas oma 125ndat sünnipäeva ja seepärast tulid müüki ja ka olid täna seljas meestel ikoonilised valged punased särgid, mis olid kasutusel 125 aastat tagasi, kui klubi loodi. Ainuke detail, mis ma sellelt särgilt ära koristaks selliseks puhuks oleks ZIGGO logo, mis oli ikka ähmaselt sisse tikitud. Ei saa ikka ilma sponsorita.

Vahe PSV-ga sulas 6le punktile. Iseenesest hea aga meil on ees veel PSV ise, Utrecht ja Twente. Sisetunne ütleb, et ehk PSV vastu võitleme viigi välja. Samas vöörsil oleme me ikka enneolematult kohutavad olnud. Ühesõnaga see tiitlivõistlus ei ole kaugeltki läbi. Ainus, mis minu meelest siiski suht kindlalt väita võib on see, et miinimum teise koha oleme küll endale peaaegu taganud. Ehk siis hooaja alguses seatud eesmärk on praktiliselt täidetud ja ootused on igatahes kuhjaga ületatudki! Jalga mitte sirgu lasta ainult!

Kommentaar

Ai kui magus ja oluline võit.
                    Praeguse satsiga tiitel võita oleks ikka mega.

Kommentaar

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAA!

PSV 0-2 Ajax Amsterdam (kaugelt kuulen mingit tuttavat heli...nagu Queen laulaks üht tuntud lugu. Selle meloodia on õrnalt juba õhus )

Toimus siis minu jaoks hooaja tähtsaim mäng. Kohalikele Ajaxi fännidele Amsterdamis on vastasseis Feyenoordiga läbi ajaloo palju rohkem korda läinud, kuid minu jaoks on see alati olnud mäng PSV-ga. Ma ei suuda uskuda, et Farioli on meid nüüdseks viinud 9 punktiga eredivisie ainuliidriteks alistades Feyenoordi, PSV selle käigus. Nagu kuradi välk selgest taevast on see hooaeg tulnud.
                      Esimese poolaja ja Klaasseni värava magasin kahjuks maha, kuid teist poolaega nägin ilusti. Üllatas, et Peeter ja co olid täiesti ideetutud, kuidas murda Ajax. Pigem oli õhus rohkem 0-3 hõngu, kui seda, et PSV end tagasi kuidagi kraabib hauast. Veel jäi silma, et siiamaani ainult halba mängu näidanud Rosa sai üllatavalt hästi hakkama meie endise esidiiva Noa Langiga (Gaaei oli kaartidega väljas). Baas võitles end platsilm vigaseks. Hato ja Šutalo olid kaljukindlad. Matheus väravas kohati tundus natuke ebakindel, kuid mida minut edasi seda paremaks ta läks. Eriti õhust palle püüdes. Veel üks infokild, mis mind väga väga üllatas on see, et Ajax pole Eredivisies ÜHTEGI mängu kaotanud see hooaeg, kui platsil on olnud Henderson. Muidu justkui nähtamatu aga kui see statistika tõele vastab, siis peab tunnistama, et tema palk, mis on eredivisie kohta üüratu on siiski end ära tasunud.
                      Meie teine värav oli minu meelest naljakas. Pall veeres Traore löögist justkui aegluubis PSV väravasse. Aga seda röömuhõiset kuulsid ilmselt kortermajas kõik Pole ammu enam niimoodi kaant pealt lennanud kui täna Eks siin paar aastat on olnud palju kannatamist jalgpalli mõttes Assisti sai kirja muide Matheus

Veel huvitav fakt: Mõõdas on 27 kuud viimasest päevast, kui PSV ei ole suiutnud omas kodus väravani jõuda. Isegi Luuk De Jong kiitis Ajaxi meeskonnavaimu ja võitlushimu.

Igatahes kogu selle röömu juures peab meeles endal hoidma, et Ajax ei oleks Ajax kui ta endale veel enne finišit raskusi tekitada ei suudaks. Ees on veel Twente ja Utrecht ja ma ei imestaks kui osatakse veel punkte kaotada kas NAC või Willem vastu. Nii, et kuigi ma tänast tähistan, siis Quueni lugu jääb veel kaugeks märjaks unistuseks

Vaatasin, et Erik Ten Hag ka piilus mängu...

Ajaxil on huvi Eriksseni vastu. Ma ise teda ei tahaks tagasi peale tema kommentaare kui mängisime Tottenhami vastu ja kui ta valis mitte väga ammu tagasi unitedisse mineku meie juurde naasmise asemel.

Kommentaar

Veel üks väike huvitav infokild. Nimelt see on alles kolmas kord viimase 30 aasta jooksul, kus Ajax on suutnud ühe hooaja jooksul alistada nii kodus kui ka vöörsil Feyenoordi ja PSV! Esimest korda juhtus see kuldsel 95 aastal Louis Van Gaali ajal. Teist korda Ten Hag-i viimasel aastal ja nüüd siis mother of all üllatus Fariolilt

Kommentaar

Ajax 3-1 NAC Breda

Tuleb aina lähemale ja lähemale...

Mäng ei alanud meile just toredalt. Vist on suured pinged meestel peal. Juba 9ndal minutil korjasime palli võrgust. Edasi kuni 32 minutini ei suutnud Ajax erilist midagi tekitada, kui välja arvata üks Hato posti tabamine. Kuid eelpoolmainitud 32 minutil langes meile sülle kingitus. NAC kaitsja söötis tagasi oma väravavahile. Traore läks toda kohe pressima. Kortsmit otsustas, et ta on tubli triblaja ja üritas seal midagi manööverdada, kuid tema esimene pallipuude oli nii must, et Traore sai palli kätte. Seejärel Kortsmit kukkus teda taklama aga ei teinud seda puhtalt. Traore maas ja penalti meile. Minu meelest viimase mehe veana oleks NAC väravavaht pidanud ka punase saama aga temale halastati ja ta pääses kollasega. Kenneth Taylor ei eksinud 11 meetrilt ja viigistas seisu. Kenneth on see hooaeg palju arenenud. Temast on saanud juba täitsa asjalik mängumees, mille üle mul on ainult hea meel! Ainult 3 minutit hiljem peale ilusat kontrarünnakut söötis Kouanida Berghuisile, kes palli värava eest umbes 5 meetrilt võrku sahistas. Comeback oli tehtud!
                          Teine poolaeg lasime natuke nagu lõdvaks, kuigi seis poleks seda veel ammugi lubanud. Nii pääses NAC kahel korral ohtlikult pealelöögile aga Matheus suutis need tõrjuda. Tundub, et see brasiillane on ka hea tehing...meil peaks olema võimalus teda Bragast ka välja osta hooaja lõpus. Muus osas oli Rosa täna kaitses jälle hea ning Šutalo ja Kaplan ka. Vahepeal toodi platsile peale pikka vigastuspausi Weghorst. Siis Mokio, Edvardsen ja Fitz-Jim. Mäng kaldus aina enam NAC-i kasuks ja just siis kui ma jõudsin vinguma hakata, et mida te teete...hakkate mängu ära andma, tuli vabanev kolmas värav. Edvardsen sai kätte kauni pika palli, triblas vastasest mõõda ja söötis värava ette, kuhu just jõudis Mokio. 17 aastane belglane löi kirstunaela vastastele ära. Nii hea meel Peale seda oli mäng meie käes jälle ja oli näha, et NAC enam ei uskunud. Edvardsenil endal oli võimalus veel 4-1 ära teha kuid pall veeres paar cm mööda.

Vahe PSV-ga taas 9 punkti. Minna veel 6 mängu. Raskematest vastastest veel Utrecht ja Twente ees. Järgmine vastane Willem II vöörsil. 10 punkti on veel vaja 18-st, et saada šampus lahti teha.

Huup huup AJAX!

Kommentaar

Willem II 1-2 Ajax

Nooo...ma ei tea. Täna oli kohtunikul küll halb päev. Väga palju ilmselgeid valesi otsuseid temalt mõlema meeskonna kahjuks. Mitmeid kordi jäi andmata nurgalöök, siis jälle anti nurgalöök kui seda poleks pidanud andma. Klaasseni vastu tehti 2 viga kastis, millest 1 oli kindlasti penalt ja mängu lõpus oli sama seis ka Willemil, kellel jäi saamata penalt. Lisaks ühte käegamängu kastis ei antud penaltit Ajaxi kasuks. Ühesõnaga mitte keegi ei saanud penaltit Kõik hea, mis hästi lõppeb. Ajax domineeris, kuid ei suutnud midagi luua. Ja mänguvoolule vastu läks Willem oma ainukesest rünnakust esimesel poolajal ette. Teisel poolajal jätkas Ajax survestamist, kuid ikkagi ohtlikku midagi ei toimunud. Siis tegi Farioli õiged vahetused. Platsile sai Weghorst, Berghuis, Fitz-Jim ja Edvardsen. Need mehed põõrasidki mängu Ajaxi kasuks. Nii nagu NAC-i vastu nii ka nüüd keerati kaotusseis loetud minutitega võiduks. Esimese värava puhul 74ndal minutil alustas rünnakut Gaaei, kes söötis Weghorstile, kes söötis Berghuisile, kes andis assisti värava ette Edvardsenile. See väike norrakas on olnud hea ost 3 miljoni eest! Võimalik, et Godts peab juba tundma ohtu enda põhimehe rollile. Vaid 4 minutit hiljem võitis Henda keskväljal palli, söötis Fitz-Jimile, kes triblas ilusti vastaste värava alla ning söötis Weghorstile. Weghorst löi mitte tugeva, kuid täpse löögi väravasse! Brobbey peab õppima, kuidas väravaid lüüa jälle. Ma ei tea, mis temaga juhtus peale euro võistlusi. Lõpus oli ärev moment, kui tundus, et Fitz-Jim jooksis kastis Willemi ründaja maha, kuid VAR penaltit ei andnud nagu eelpoolmainisin. Niisiis vahe PSV-ga ikka 9 punkti. Mängida on jäänud 5 mängu ja meil on vaja veel 7 punkti, et meistriks tulla!
                            Järgmine vastane on vöörsil Utrecht. Ülitähtis kohtumine.

Suvel on müügilisti pandud juba Brobbey ja Taylor, kelle lepingud ei ole uue palgasüsteemiga kooskölas. Niisiis tahetakse nemad rahaks teha.

Igatahes 3 miljonit Edvardseni eest oli küll väga hea diil Kroesilt.

Kommentaar

Utrecht 4-0 Ajax 84-s minut

Lõpuni ei jõua vaadata pean ära minema. Aga õelda pole ka eriti midagi. Olime alguses justkui paremad, alustasime teravalt tabasime 2 korda posti jne aga nagu niipalju jalgpallis juhtub, siis vastasel on vaja ühte õnnetut rünnakut, et ette minna. Seekord tegi seda Haller. Väravat ei tähistanud, respekt talle selle eest. Igatahes tihti mängis Ajax üle...oli võimalus lüüa näiteks Klaassenil aga kurat sa seda söötu pead iga hinna eest andma... Edasi sõitis Utrecht Ajaxist lihtsalt üle. Mannetud olid Kaplan, Hato ja eriti Brobbey. Pole ma terve selle hooaja jooksul näinud platsil Hollandi meistritiitlit väärivat satsi. Ma ei väsi imestamast, et me üldse sellises positsioonis oleme. Peale NAC-i ja Willemi mängu ka, kuigi tulid võidud siis no ei näe meistrit...Lihtsalt nii lambi sitt toimub platsil. 4 mängu minna, kolm kodumängu 1 vöörsil. Kui PSV ise kingib meile tiitli oma kobistamisega siis ilmselt on lootust.

Kommentaar

Ajax 1-1 Sparta Rotterdam

Meistrid...Lubage naerda. Ainuke viis, kuidas selline punt meistriks saaks oleks, kui PSV ise selle meile kandikul ette tooks. Kui on maamunal siin ilusa sinise taeva all olemas üks meeskond, kes suudab ennast 5 mängu enne hooaja lõppu olles 9 punktiga ees täielikult täis kuseda, siis see on Amsterdami Ajax. Kuigi ma vahepeal muutusin millegipärast optimistiks, siis ometi kuklas tagus alati "see on Ajax, see on Ajax" Seesama Ajax, kellel alati midagi kuradi nihu läheb. 2016 või 2017 aastal oli viimasest mängust vaja võit võtta, et meistriks tulla, kuid nad ei saanud hakkama. Seesama Ajax, kes oli kuradi 5 sekundi kaugusel CL finaalist enne kui Magallan libastus ja kõik persse lendas. Seesama Ajax, kes oli Chelsea vastu 3-0 ees, et siis vaevaga pääseda 3-3 viigiga. Seesama Ajax, kes 2012 KNVB Bekker finaalis sai suureskoorilise luti PEC Zwollelt jne jne. Neid näiteid võibki lugema jääda. Trauma eluks ajaks kurat.

Täna Ajax ei mänginud jalgpalli. Täna Ajax taas häbistas ennast. Meeskonda võib võrrelda lihtsalt impotendiga, kes üritab sisse panna, kuid no ei lähe kõvaks. Lihtsalt nagu mingid vedeled lõdvad sitarattad. "Oo meil oli sitaks pallivaldamist" "oooo me oleme kuradi pallivaldamise kunnid", KEDA SEE KOTIB, kui sa kurat ei suuda terve esimese poolaja jooksul kordagi peale lüüa?! OMAS KODUS, arenal. Cruyff keerab hauas häbist selja.

Brobbey ei ole terve hooaja jooksul olnud algkoosseisu vääriline ja ometi tatsab ta mängust mängu Weghorsti ees platsile. Debiilsus.

Pall liikus nagu surmale võlgu olev vanainimene: aeglane, valulik, väsitav. Rünnakutel polnud ei pauku, ei teravust, ei mõtet. Iga teine sööt lõppes vastase jalas, iga kolmas liigutus oli nagu pime mees, kes üritab peldikus lülitit leida. Kaitses oldi veel hullemad — nagu lahtise uksega maja, kuhu Sparta Rotterdam oma saapad sisse pühkis ja veel keset tuba perse paljaks ajas, et vaadake Cruyfflased, kui valge mu tagumik on.

Kus on see kuradi veri, mis peab keema?! Selle asemel saadi 90 minutit kolakat väiksemalt klubilt ja tehti nägu, nagu see oleks normaalne. See ei olnud jalgpall. See oli kole, hambutu ja masendav pornograafia — ainult et orgasmini ei jõudnud mitte keegi. Ei platsil. Ei tribüünil. Ei kodudes. Kõik, kes seda mängu vaatasid, tundsid end lõpuks tühjana ja kaotajana.

Olen seda selle hooaja mängude kohta niipalju kordi juba õelnud aga jällegi, Sparta vääris siit enamat kui punkti ja Ajax peab jälle silmi hõõruma, et suudeti oma koduselt platsilt labase viigiga dušširuumi pääseda. Ehk annab isegi usku, et suudetakse 3st mängust vajaminevad 6 punkti ka saada. Mina ei usu! Ei usu seda Ajaxit, sellist mängu. Ja kui peaksimegi läbi ussi m....i PSV või Feyenoordi abiga meistriks tulema, siis seda tiitlit ma vist ei tähista, sest selle saab kõigi aegade kõige teenimatum meeskond. See kogus joppamist, mille abil me oleme praegu seal, kus oleme on ennenägematu. Meil on veel NEC kodus (siit ootaks ikka 3p aga mine sa tea) ja Groningen võõrsil (igal muul ajal oleks 3 p aga nüüd arvestades meie võõrsilmänge ja viimaseid mänge üldse ma usun, et üle viigi me sealt koju ei saa) ning viimaks Twente kodus ja see on juba kindel kaotus'. Ehk kokkuvõtvalt, kui 6p ei saada kokku NEC ja Groningeni pealt, siis "good buy" 37-s tiitel. Toonitan veelkord, et meistriks tulla peab pigem PSV selle meile kinkima, kui et me ise selle endale välja teenime viimaste mängudega. Selles olen ma 80% kindel.

Sorry pika ranti eest. Püüan Goldbridge-le konkurentsi pakkuda

Kommentaar

Working...
                                X