320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

UEFA Meistrite Liiga

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Noh, ongi SuperLeague ju.

Kommentaar

Praha Sparta ja Brest sul tõesti Superliigas mängiks

Kommentaar

Solk - ainult kõige rikkamad ja kõige pikema pingiga võidavad - teised ei jaksa sellist tsirkust kaasa teha.
        Alles eile oli CL lahe, tänasest see enam nii ei ole!

Kommentaar

Algselt postitas Wingback Vaata postitust
          Solk - ainult kõige rikkamad ja kõige pikema pingiga võidavad - teised ei jaksa sellist tsirkust kaasa teha.
          Ah, nagunii oli selliseid suuri üllatajaid ju viimasel ajal vähem ja vähem. Las poisid müdistavad.

Kommentaar

Algselt postitas Wingback Vaata postitust
            No siin foorumis ju ca 98 % liikmeid kõik tippliigade klubide fännid. Peaks nagu asjade selline käik juba tavapärane olema. Ma saan aru, et 15-16 aastased fännavad Mankusid, Liverpoole, Arsenale, Bayerneid, Reale, Barcasid, PSG-d, Juvet, Interit, Milani, Cityt, aga, et 30 või 40+ vanuses sama loogika, njah.

Kusjuures paar päeva tagasi tuli Pärnus vastu üks noor kutt ( no vanuse polest ka ehk selline 15-17 ehk) ja tal oli seljas FC Porto särk. Sisimas mõtlesin, et vau tüübil on maitset. See tundus nii erinev sellest pildist mida iga päev nende kuradi Manku, Reali, Barca, PSG, Bayerni jms selliste särgikandjate kõrval näed.

Kunagi kui Vabariigi alguses eurovutt meieni jõudis läbi eurogoalsi ca 1992-1993, siis valdavalt näidati seal Hispaania, Prantsuse, Portugali, Hollandi ja vahel Belgia liiga highlightse. Inglise, Itaalia ja Saksa liigade vastavaid õigusi neil polnud.

Juba toona tundus mulle palju põnevam ja eelkõige sümpaatsem Hollandi ja ka Portugali tippklubide mäng, samas kui mingid Realid ja Barcad oma staaride armeega jätsid täiesti külmaks. Just selletõttu, et väiksemate riikide tippsatsid pidid palju rohkem pingutama, et CL-s konkurentsis püsida müües iga aasta oma parimad mehed tippliigade satsidele. Ometi olid nad ikkagi konkurentsivõimelised ja nende saavutustel oli suurem väärtus ja kaal võrreldes rahas suplevate suurriikide tippudega. No ei kisu mingi valemiga selliseid riike ei koondise ega ammugi klubi tasemel toetama olles ka ise väikeriigist pärit.

Ma toetaks suurriiki mingil objektiivsel põhjusel (nt. sõjaline abi nende poolt meie ründamise puhul, mis on lihtsalt paratamatu ja ka arusaadav), aga spordis neid toetada meeletu konkurentsi eelise tõttu tulenevalt rahvaarvust ja finantsilisest musklist on ikka selline pubeka mõtlemise tase.
            Wij komen terug met de cup in de hands

Kommentaar

Käisin poisiga ükspäev staadionil jooksmas ja seal oli jalkatrenn. Ainsad vutisärgid, mida trenni lapsed kandsid, olid Al-Hilal, Al-Anal ja Miami Inter. Seega varsti on nad ka pundis.

Kommentaar

Siin käis läbi Superliiga nimi. See, millega Florentino Perez, Joan Laporta ja Agnelli perekond hakkama ei saanud, tegi ära UEFA kuid veidi pehmemas versioonis. Euroopa Superliiga on de facto sisuliselt loodud. 36-st liigafaasi pääsenud klubist 22! pärinevad just top 5 liigadest. Itaalia ja Saksamaa on esindatud 5 klubiga, Inglismaa, Hispaania ja Prantsusmaa neljaga. Kusjuures eriti huvitav on loogika, kuidas UEFA selleks hooajaks antud 4 lisakohta põhiturniirile jagas. Kolm kohta said endale Itaalia, Saksamaa ja Prantsusmaa (igaüks sai ühe koha juurde) ja kogu ülejäänud seltskond sai siis kollektiivselt juurde ühe hädise koha!!! No palju õnne kõigile tippliigade fännidele, neil oli enne ju ka nii vähe kohti, et UEFA pidas vajalikuks neid veel premeerida. Kui selline strateegia ka lähiaastatel jätkub, siis on võib olla 10 a pärast kohtade jagunemine selline, et top 5 saab ainult kohti juurde ja ülejäänud riikidelt võetakse needki ära, mis praegu alles. Ma ei imestaks kui nt. 2030 või 2035 on nt. 30 klubi põhiturniiril top 5 liigadest (igaühest 6 satsi) ja ülejäänud vabad kohad siis jagatakse muude riikide vahel.

Kommentaar

Eks ta nõme oli, aga mida sa siis teeksid?

Sisuliselt on Meistrite Liiga alagrupiturniiri vaadatavus kukkunud. Fännid (need nooremad) tahavad näha suurte mansade mänge ja ehkki Holland ja Prantsusmaa (v.a. see suur) on ajalooliselt tublid liigad, siis keskmine fänn ei tea ei seda, kes seal võitis, ei seda, kes mängib näiteks eelmise aasta Prantsusmaa teise ridadeski.

Inglismaa võtab rahaga sisuliselt kõik. Hispaanias on paari suure ja ülejäänute vahe järjest suurenemas. Saksamaal suudab üleminekuturul müdistada ainult Bayern, ülejäänud on tore koht, kuhu noori laenule saata. Itaalia on vinge müdin ja vanade fännide jaoks lõbus bänter, aga, taas, globaalses mõttes samuti huvi langeb. Kui alagrupiturniiri viimased voorud on huvu mõttes väiksed, mingi Barca-Apoel mängud tõmbasid juba 10 aastat rohkem vaatajaid, kui näiteks Inter-Dortmund, siis polegi midagi muud teha, kui anda fännidele seda, mida nad tahavad. Ehk siis igas voorus mingid suured gigandid vastamisi.

Mitte, et mind väga isiklikult see huvitaks, eks. Ma undasin juba siin 10 aastat tagasi, et kuradi igav, kui samad meeskonnad nelja hulgas pidevalt, aga, noh, seda teed jalka läheb, et suured võidavad, raha ruulib ja sportlik teema on, noh, ka tore, aga peaasi, et ikka raha ja glämmi.

Kommentaar

Superliiga surve tulemina saime nüüd sellise koeraokse, lihtsalt et hoida suuromanike raha paremini, sest enam ei pea niipalju kaotama ja välja jääma ja tulud teenimata...
                    See on ainult see: RAHA
                    Mängude arv on juba debiilne, loodan et selle vastu tuleb mängijate streik, enne vist ei muutu midagi paremuse poole.

Kommentaar

Et asjad on juba pikka aega sellises suunas kujunenud nagu nad on, omab rolli just UEFA, kes ei seisa katusorganisatsioonina selle eest, et enamus liikmesriike tunneks end vajalikuna, mitte mingite kolmandajärguliste tegelastena. TOP 5 kaalu ei saa alahinnata, aga see UEFA ametnike nende ees pidev koogutamine on siiski juba üle piiri läinud. Koduliigade finantsasju nemad reguleerida ei saa, aga kontinendi üleseid turniire võiks ikkagi majandada ja korraldada nii, et võimalik suur hulk klubisid eri riikidest oleksid konkurentsivõimelised.

Liiga paljude kohtade jagamine suurliigadele on selge viga, mis viib selle sarja devalveerumiseni, millena ta kunagi loodi. Ma mäletan veel lapsepõlvest (siis nägi mänge küll kesktelevisiooni kaudu) aegu, kus samas sarjas mängisid vaid riikide meistrid, nagu liiga nimi ka ütleb. 1986 võitis sarja Steaua alistades finaalis Barcelona. 1987 võitis FC Porto alistades finaalis Bayerni. 1988 PSV alistades finaalis Benfica. 1989 võitis küll AC Milan, aga finaali vastane oli Steaua. 1990 aasta finaalis alistas Milan Benfica. 1991 võitis Belgradi Crvena Zvezda alistades Marseille. Vot need olid põnevad finaalid, kus kõikidel oli võimalus tiitlile pallida. Peale seda on väljaspool top 5 liigasid võitnud vaid Ajax 1995 ja Porto 2004. Ajax jõudis veel finaali 1996. Aga peale Porto võitu on väiksematest liigadest jõutud vaid kaks korda poolfinaali. Kusjuures mõlemad Hollandi tipud- PSV 2005 ja Ajax viimati 2019.

Benfica ja Porto on viimastel aastatel jõudnud ka veerandfinaali, mis on ikkagi supertulemus. Aga eelmisel hooajal jõudis vaid 2 satsi väljaspool top 5 liigasid 16 hulka (Porto ja PSV). Sel hooajal ongi minu jaoks peamine huvi asjaolu, mitu klubi väljaspool top 5 liigasid (või kas üldse) jõuab 16 hulka. Arvestades, et nendest liigadest on sel hooajal absoluutne rekord klubisid põhiturniiril (22), siis väljaspool tippliigasid pääseda sellise koguse tiimide seas 16 hulka on minu meelest kõva saavutus. Sealt edasi saada oleks juba hiilgav saavutus. Vaadates milline seltskond CL-s pallib, siis võrduks 16 hulka jõudmine sisuliselt sellega kui pääseda Euroopa Liigas finaali või isegi see sari võita.

Kommentaar

Algselt postitas midfielder Vaata postitust

No siin foorumis ju ca 98 % liikmeid kõik tippliigade klubide fännid. Peaks nagu asjade selline käik juba tavapärane olema. Ma saan aru, et 15-16 aastased fännavad Mankusid, Liverpoole, Arsenale, Bayerneid, Reale, Barcasid, PSG-d, Juvet, Interit, Milani, Cityt, aga, et 30 või 40+ vanuses sama loogika, njah.
                        .
                        Et kui ma aastad mingi 20+ olen olnud Milani poolehoidja, siis on viimane aeg kuhugi Lugoretsi paati ümber hüpata? Mis perses loogika see on?

Üldiselt võiks selle uue formaadi endale sisse istuda. Aei, tegelt savi. Pole aastaid CL vaadanud .

Kogu see euroopa sport on suht perses omadega. Jallkas ja euroliigas samad mansad eesotsas ainult ja sitaks igav. Iga10 aasta tagant kuskil koduliigas keegi ülltab, millepeale ta tühjaks müüakse. Eks ka suuresti seepärast isiklikult USA sporti vaikselt ple kandumas.
                        Ma vaatasin eelmine aasta NBA-d rohkem kui kogu euroopa meeskonnasporti vist kokku. Ja seda vaatamata sellele, et ned mängud usas perses kellaajal.

Õnneks saame kõik varsti AL-Jihadile, al-Halalile ja Al-Burkale kaasa elada kui nad kõik sportlased kokku on ostnud.

Kommentaar

Algselt postitas midfielder Vaata postitust
                          Et asjad on juba pikka aega sellises suunas kujunenud nagu nad on, omab rolli just UEFA, kes ei seisa katusorganisatsioonina selle eest, et enamus liikmesriike tunneks end vajalikuna, mitte mingite kolmandajärguliste tegelastena. TOP 5 kaalu ei saa alahinnata, aga see UEFA ametnike nende ees pidev koogutamine on siiski juba üle piiri läinud. Koduliigade finantsasju nemad reguleerida ei saa, aga kontinendi üleseid turniire võiks ikkagi majandada ja korraldada nii, et võimalik suur hulk klubisid eri riikidest oleksid konkurentsivõimelised.

Liiga paljude kohtade jagamine suurliigadele on selge viga, mis viib selle sarja devalveerumiseni, millena ta kunagi loodi. Ma mäletan veel lapsepõlvest (siis nägi mänge küll kesktelevisiooni kaudu) aegu, kus samas sarjas mängisid vaid riikide meistrid, nagu liiga nimi ka ütleb. 1986 võitis sarja Steaua alistades finaalis Barcelona. 1987 võitis FC Porto alistades finaalis Bayerni. 1988 PSV alistades finaalis Benfica. 1989 võitis küll AC Milan, aga finaali vastane oli Steaua. 1990 aasta finaalis alistas Milan Benfica. 1991 võitis Belgradi Crvena Zvezda alistades Marseille. Vot need olid põnevad finaalid, kus kõikidel oli võimalus tiitlile pallida. Peale seda on väljaspool top 5 liigasid võitnud vaid Ajax 1995 ja Porto 2004. Ajax jõudis veel finaali 1996. Aga peale Porto võitu on väiksematest liigadest jõutud vaid kaks korda poolfinaali. Kusjuures mõlemad Hollandi tipud- PSV 2005 ja Ajax viimati 2019.

Benfica ja Porto on viimastel aastatel jõudnud ka veerandfinaali, mis on ikkagi supertulemus. Aga eelmisel hooajal jõudis vaid 2 satsi väljaspool top 5 liigasid 16 hulka (Porto ja PSV). Sel hooajal ongi minu jaoks peamine huvi asjaolu, mitu klubi väljaspool top 5 liigasid (või kas üldse) jõuab 16 hulka. Arvestades, et nendest liigadest on sel hooajal absoluutne rekord klubisid põhiturniiril (22), siis väljaspool tippliigasid pääseda sellise koguse tiimide seas 16 hulka on minu meelest kõva saavutus. Sealt edasi saada oleks juba hiilgav saavutus. Vaadates milline seltskond CL-s pallib, siis võrduks 16 hulka jõudmine sisuliselt sellega kui pääseda Euroopa Liigas finaali või isegi see sari võita.
                          No Depor, Porto, Monaco nelja seas. Oli tore jaa, aga see aeg on möödas. Kui ikkagi tarbija tahab "City vs PSG" mänge, siis tuleb seda talle pakkuda, sest muidu läheb tarbija mujale. Lõpuks on kõik ikkagi suures plaanis neile suunatud. Üksikisikuna võttes oleme me kõik mingite ideaalide ja (eel)arvamuste kogum, kuid kui me üritame ikkagi mingit toodet rahaks teha ja sellega omakorda võimalikult paljudele inimestele tööd pakkuda, mida suurem osa tänapäeva elu ja juhtimist ju suuresti ka on, siis läheb kõik ikkagi lõpuks numbriteks. Mis toob rohkem raha sisse, mis tagab püsiva arengu jne. Mina võin ju unnata, et tahaks näha Leicesteri võitu, aga 100 noort fänni, keda see üdlse ei koti ja kes tunnevad ainult helesinist Haalandit, maksavad lõpuks rohkem.

Seega on kaks varianti - võtta asja rahulikult, vaadata ja üritada leida nauditavat või minna PMi arvamustoimetusse ja kirjutada, kuidas noorus hukas.

Või veel suvalisemat näidet. Ma tahan näha head filmi - kinno tuleb seda koos minuga vaatama 1000 inimest, aga samal ajal tehakse mingi debiilne koomiksifilm või Apollo "uus kevade" ja 100k tagatud. Võin vinguda, vingungi, aga lõpuks ei koti see kedagi. Peale minu muidugi.

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust

No Depor, Porto, Monaco nelja seas. Oli tore jaa, aga see aeg on möödas. Kui ikkagi tarbija tahab "City vs PSG" mänge, siis tuleb seda talle pakkuda, sest muidu läheb tarbija mujale. Lõpuks on kõik ikkagi suures plaanis neile suunatud. Üksikisikuna võttes oleme me kõik mingite ideaalide ja (eel)arvamuste kogum, kuid kui me üritame ikkagi mingit toodet rahaks teha ja sellega omakorda võimalikult paljudele inimestele tööd pakkuda, mida suurem osa tänapäeva elu ja juhtimist ju suuresti ka on, siis läheb kõik ikkagi lõpuks numbriteks. Mis toob rohkem raha sisse, mis tagab püsiva arengu jne. Mina võin ju unnata, et tahaks näha Leicesteri võitu, aga 100 noort fänni, keda see üdlse ei koti ja kes tunnevad ainult helesinist Haalandit, maksavad lõpuks rohkem.

Seega on kaks varianti - võtta asja rahulikult, vaadata ja üritada leida nauditavat või minna PMi arvamustoimetusse ja kirjutada, kuidas noorus hukas.

Või veel suvalisemat näidet. Ma tahan näha head filmi - kinno tuleb seda koos minuga vaatama 1000 inimest, aga samal ajal tehakse mingi debiilne koomiksifilm või Apollo "uus kevade" ja 100k tagatud. Võin vinguda, vingungi, aga lõpuks ei koti see kedagi. Peale minu muidugi.
                            CL juures ongi see asi, et igaüks näeb seal enda jaoks mingit oma nurka, mis talle meeldib ja teatud mõttes on see hea. Pubekad saavad oma BMV (Bellingham, Mpabbe ja Vinicius jr), keegi keskealine ootab sealt oma nüansse mida oodata-vaadata ja kolmas siis kujundab oma arvamuse vastavalt sellele, kuidas keegi hooaja jooksul mängib, st. kindlat lemmikut polegi ja fännab seda, kes paremini esineb. See kolmas kategooria on tegelikult kõige jalgpallikaugem nö pühapäeva vaataja, kes lihtsalt tarbib toodet.

Kommentaar

No mina vaatasin eelmine aasta ainult finaali.

Ma ei oskagi öelda, kas põhjuseks:
                              * olen täiskasvanuks saanud, muud huvid.
                              * enam pole üllatusi
                              * liiga superliiga.

Tegelikult oskan, see esimene variant.

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                                No mina vaatasin eelmine aasta ainult finaali.

Ma ei oskagi öelda, kas põhjuseks:
                                * olen täiskasvanuks saanud, muud huvid.
                                * enam pole üllatusi
                                * liiga superliiga.

Tegelikult oskan, see esimene variant.
                                Eks see võtabki kokku selle miks "CL pole enam nii põnev kui varem" või "vanasti oli EM/MM kuidagi erilisem sündmus" või "vanasti olid naljad teise päeva hommikul naljakamad". Loomulik vananemisprotsess

Kommentaar

Working...
                                X