320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Hollandi jalgpall

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    6 voorus oli mitu huvitavat matśi. Ajax sai ülikindla võidu seni kaotuseta püsinud Heerenveeni vastu ja jätkab täiseduga. Feyenoord haaras teise positsiooni alistades linna derbys Sparta. Kolmandaks tõusis PSV, kes alistas väga raskeks kujunenud mängus RKC üleaja penaltist. Neljandaks langes AZ, kes viigistas Twentega, kes jätkab viiendal kohal. See viisik on ainsatena kogunud vähemalt 10 punkti ja tabeli kuues ja seitsmes Heerenveen ning Excelsior jäävad Enschede satsist nelja silmaga maha.

    Tabeli põhjas said kaks seni punktita olnud satsi oma esimesed silmad pähe. Go Ahead Eagles suutis võõrsil Volendami võita ja tõusis 17 kohale. Fortuna viigistas NEC-iga ja jätkab nüüd viimasel kohal. 13-16 kohal jätkavad Cambuur, Vitesse, Emmen ja Volendam. Just sellise järjestuse alusel nad tabelisse ka hetkel paigutuvad.

    Vooru mängud ja tabel

    Summary - Eredivisie - Netherlands - Results, fixtures, tables and news - Soccerway
    Wij komen terug met de cup in de hands

    Kommentaar


      2 voor euroväljakutel oli üldiselt Hollandi satsidele edukas. EL-s alistas Feyenoord kodus Sturm Grazi koguni 6:0. Kuna Lazio hävis Midtjyllandi vastu, siis tõusis Rotterdami punt tänu paremale vv-le ka tabeli liidriks.AZ seevastu alistas samuti kodus Conference Liigas FC Vaduzi 4:1 ja on oma grupis samuti liider. Ajax kaotas CL-s Liverpoolile ja on oma grupis kolmandal kohal. PSV mäng EL-s võõrsil Arsenali vastu lükati edasi 20 oktoobrile.

      Koefitsentide tabelis tuli Portugal natuke lähemale kuna neljast 3 klubi said võidud, samas on PSV mäng edasi lükatud ja Hollandil pole kõik klubid teist mängu pidanud. Prantsusmaa lipsas natuke kaugemale, kuid endiselt on edu Portugali ees suurem kui mahajäämus prantslastest.

      UEFA Country Ranking 2023 (kassiesa.net)
      Wij komen terug met de cup in de hands

      Kommentaar


        7 voorus toimus nn. super Sunday formaat, kus kohtusid kõik esikuuiku pundid omavahe. Keskseimad mängud olid PSV-Feyenoord ja AZ-Ajax. Mõlemad lõppesid kodusatside napi võiduga, PSV võit 4:3 oli igati teenitud ka statistilisi andmeid arvesse võttes ja alates 2017 aastast oli see esmane kord kui Eindhoveni punt Rotterdami suurklubi suutis alistada. Kuna Ajax sai oma esimese kaotuse, siis on nii neil kui PSV-l võrdselt punkte, kuid napilt parem vv annab eelise RVN juhendatavale klubile. AZ tõusis võiduga kolmandaks jäädes esiduost maha vaid silmaga, aga olles endiselt ainus kaotuseta klubi liigas. Omakorda silmaga jääb Alkmaari satsist maha Feyenoord, seega neli esimest mahuvad kahe punkti sisse. Twente jätkab viiendama, kes alistus täna Heerenveenile, kes jääb omakorda Enschede klubist punktiga maha. Kahekohalise summa punkte on kogunud veel Sparta (10).

        Tabeli lõpus toimus mitu muudatust ja viimasele kohale kukkus nüüd Emmen, sama palju punkte on ka Fortunal (sai oma esimese võidu liigas) ja Cambuuril, VV alusel platseeruvad nad tabelis just selles järjestuses. Alles paari vooru eest punase laterna rollis olnud Go Ahead Eagles sai järjest oma teise võidu ja tõusis hoobilt 13 kohale. Nüüd tuleb liigas sisse kahe nädalane paus seoses Rahvuste Liiga koondiste mängudega.

        Selle vooru mängud ja tabeliseis.

        Summary - Eredivisie - Netherlands - Results, fixtures, tables and news - Soccerway
        Wij komen terug met de cup in de hands

        Kommentaar


          Rahvuste Liiga viiendas voorus alistati võõrsil Gakpo ja Bergwijni väravatest Poola 2:0. Võit oli kindlasti teenitud ja võinuks rohkemgi lüüa, kuid mängiti just nii palju, et turvalist edu hoida. Poolal oli teise poolaja alguses hea võimalus viigistada, kuid Milik ei suutnud võimalust kasutada. Täna tegid oma debüüdi koondise eest kaks Ajaxi pallurit (Pasveer ja Taylor). Neist esimene on läbi aegade üks vanemaid mängijaid, kes üldse koondises pallinud. Vaid Sander Boschker on olnud Remkost vanemana Oranjes pallinud.

          Pühapäeval mängitakse kodus viimases voorus Belgiaga. Seal piisab viigist, et grupivõit vormistada ja tagada edasipääs Final Four turniirile juunis 2023. Üsnagi suure tõenäosusega võib see turniir toimuda just järgmisel suvel Hollandis. Seni on oma huvist seda miniturniiri korraldada kõik A liiga 4 grupi satsid (Holland, Belgia, Wales ja Poola). Kuid korraldajaks saab olla vaid 1 Final Fouri jõudev riik. Otsus peaks tulema jaanuaris. Täna olid miinuspunktideks Depay ja Koopmeinersi vigastused. Neist teisel võib see kujuneda pikemaks.
          Wij komen terug met de cup in de hands

          Kommentaar


            Mul on Remko üle nii hea meel! Huvitav, kas ta unistas veel sellisest vōimalusest esindada oma riiki, kui ta üle-eelmine hooaeg Vitessest toodi pinki soojendama ja vaatama kuidas Onana pallib. Siis see Onana dopinguvärk ja Steku vigastus ning mees on järsku nr 1. Ja ta on teinud ikka super mänge! Millised keerdkäigud elul ikka varuks on aegajalt. Vägev! Muidugi palju ōnne ka Taylorile

            Kommentaar


              Viimases Rahvuste Liiga mängus alistati Amsterdamis Belgia 1:0 ja läbiti kogu grupifaas kaotuseta (ainus koondis kogu A liiga peale). Ühtlasi võideti ka oma grupp ja seda kuue silmase eduga Belgia ees. Võimas saavutus. Nüüd on ka kindel, et järgmise aasta 14-18 juunil peetakse Final Four Hollandis. Tänase seisuga pääseb sinna veel Horvaatia ja järgmisel kahel päeval selguvad ülejäänud kaks koondist. Hetke seisuga juhivad oma gruppe Ungari ja Portugal.

              Tänane mäng oli suht võrdne ning ega viik polnuks ka ebaõiglane tulemus. Mõlemad väravavahid (Pasveer ja Courtois) tegid mitu head tõrjet. Belgia lõi mängu lõpus ka posti ning Bergwijn raiskas oma 3 super head śanssi. Värava lööjaks oli van Dijk, kes realiseeris Gakpo nurgalöögi. Gakpo oli koos Dumfriesega üks parimaid, andes mitmeid häid läbisööte, mida siis Bergwijn ja Klaassen ei suutnud realiseerida. Lisaks eelmises mängus saadud vigastustele lisandus täna laatsaretti ka Berghuis. Depay ja Koopmeiners olid siis Poola mängu ohvrid. Arvestades asjaolu, et täna ei mänginud vigastuste tõttu võib olla kaks parimat Oranje meest (Depay ja Frenkie), Belgial puudus olulistest tegijatest Lukaku, siis võit FIFA rankingu nr 2 vastu oli kindlasti positiivne. Kuna Final Four peetakse kodus, siis ilmselgelt on eesmärgiks turniiri võit.

              LVG on viimases 32 Hollandi koondist juhendanud mängus kaotuseta! Muljetavaldav seeria. Viimane kaotus pärineb septembrist 2001. Eks näe, mis MM toob, aga kindlasti võib Oranje olla üks musti hobuseid Brasiilia, Argentiina, Prantsusmaa kõrval. Medal oleks kahtlemata suurepärane saavutus.
              Wij komen terug met de cup in de hands

              Kommentaar


                8 voor pakkus mitmeid üllatustulemusi. Tabeli liider PSV kaotas kindlalt võõrsil senisele eelviimasele Cambuurile 0:3 ja langes hoobilt kahe korra võrra. Ajax ei suutnud kodus alistada Go Ahead Eaglesit ja jäi tabelis teisele kohale. Uueks liidriks tõusis senine kolmas AZ alistades võõrsil kindlalt Groningeni. Vahed kõigi kolme vahel on vaid punkt ja tegelikult on 1 silmaliste vahedega otse PSV kannul Feyenoord (kes ka kaotas punkte) ja Twente (alistades kindlalt Vitesse, kelle uueks treeneriks on sellest nädalast Phillip Cocu). Alkmaari sats jätkab ainsana kaotuseta klubina.

                Tabeli põhjas toimusid paar muudatust, kui Vitesse langes 16 kohale, Emmen tõusis 17-ks ja viimaseks langes Volendam. Cambuuri võit tõstis neid hoobilt 15 kohale.

                Vooru mängud ja tabel

                Summary - Eredivisie - Netherlands - Results, fixtures, tables and news - Soccerway
                Wij komen terug met de cup in de hands

                Kommentaar


                  Päris tasavägine algus. AZ, kellelt koroona ilmselt rõõvis tiitli 2020, vääriks kasvõi juba vahelduse mõttes liigakarikat.

                  Kommentaar


                    Tahaks loota, et see nv suudab Utrecht Alkmaari vastu korralikult võidelda. Ränk hooaja algus on vaikselt ümber pööratud, 4 mängu ilma kaotuseta juba üsna okei run, sh 3 mängu järjest oma värav puhas hoitud (kuigi õnne on ka korralikult olnud): Lekkivat katust on igatahes suhteliselt edukalt parandatud, kuigi väga veenev see konstruktsioon ausalt öeldes ei paista ja pigem kipun kartma, et AZ jookseb konkreetselt üle. Üldiselt paistab, et tabeli esimene pool oleks sel hooajal hea tulemus.

                    Tore vähemalt, et tõotab seekord reaalne mitme osapoole vaheline tiitliheitlus tulla.

                    Kommentaar


                      3 voor eurosarjades oli Hollandi satsidele üsnagi edukas. Kaks klubi said võidud (PSV EL-s 5:1 Zürichi üle ja AZ ECL-s 3:2 Apolloni üle). Eindhoveni punt on oma grupis teisel kohal ning mäng Arsenaliga varus. AZ jätkab oma grupis täiseduga ka edestab teise koha omanikku koguni 5 silmaga. Grupivõit on väga käega katsutav. Viigi sai sel nädalal kirja Feyenoord ja seda EL-s kui 2:0 edu mängiti Midtjyllandi vastu maha ja tuli leppida 2:2 tulemusega. Ometi ollakse oma grupis liidrid, kuid seda tänu paremale vv-le, sest kõik neli klubi nende grupis on sama punktide arvu peal (4) ja kõik on väga lahtine.

                      Ainsana kaotas see nädal Ajax ja seda CL-s kindlalt Napolile 1:6. Oma grupis langeti kolmandaks. Koefitsentide tabelis suurendati natuke edu Portugali ees, kelle satsid said ühe võidu, ühe viigi ja kaks kaotust. Prantsusmaa on umbes sama kaugel nagu eelmise vooru järel. Oluliseks siiski saab olema hoida strateegiliselt tähtsat 6 kohta, mis annab 2024-2025 hooajaks ühe lisakoha CL-s.
                      Wij komen terug met de cup in de hands

                      Kommentaar


                        9 voor üllatusi ei pakkunud. AZ, Ajax, PSV ning Feyenoord said tabelisse võidud ja sellises järjestuses kusjuures 1 punktiliste vahedega kujundavad ka esineliku. Twente, kes täna alistus Feyenoordile jäi viiendale kohale, kuid vahe Rotterdami pundiga kärises neljale punktile.Tabelis on kuuendaks tõusnud Sparta,kes jääb Twentest maha 2 silmaga. Ka tabelis seitsmes RKC Waalwijk on samamoodi üllataja. Sama palju punkte on ka Heerenveenil, kuid halvem vv jätab friisi satsi 8 kohale.

                        Tabeli põhja moodustavad Vitesse, Emmen ja Volendam ja vv alusel sellisel kujul nad kohti ka omavad.

                        Vooru mängud ta tabeliseis

                        Summary - Eredivisie - Netherlands - Results, fixtures, tables and news - Soccerway

                        Täna loositi Euro 2024 valikgrupid ning Oranjele loositi vastu Prantsusmaa, Kreeka, Iirimaa ja Gibraltar. Kuna grupist pääsevad edasi kaks parimat, siis üldiselt ei tohiks finaalturniirile kvalifitseerumisega probleem tulla. Igal juhul on garanteeritud play-offi koht 2024 a märtsis kui mingil põhjusel ei peaks läbi grupimängude kvalifitseeruma.
                        Wij komen terug met de cup in de hands

                        Kommentaar


                          4 mänguvoor eurosarjade grupifaasis ei olnud Hollandi satsidele eriti edukas. Ainsana sai võidu kirja PSV EL-s (Zürichi üle 5:0) ja on oma grupis teisel kohal. Viigi noppis samuti EL-s Feyenoord kodus Midtjyllandi vastu 2:2 ning kuna ka teine sama grupi mäng lõppes sama skooriga, siis on endiselt kõigil satsidel sama arv punkte ja parem vv annab esikoha just Rotterdami klubile. AZ kaotas Confernce Liigas Apollonile 0:1 võõrsil kuid jäi oma grupis liidriks. Ajax kaotas CL-s Napolile 2:4 ja on oma grupis kolmandal kohal.

                          Koefitsentide tabelis ollakse endiselt 6 kohal. Portugal sai see voor natuke parem skoori (võit, kaotus, 2 viiki) ja tuli tiba lähemale kuid mitte oluliselt. Prantsusmaa on umbes sama kaugel eespool.

                          UEFA Country Ranking 2023 (kassiesa.net)
                          Wij komen terug met de cup in de hands

                          Kommentaar


                            10 voor tõi päris suuri muutusi tabeli tipus. Nimelt seni kaotuseta olnud AZ kaotas kodus üsna kindlalt Feyenoordile 1:3 ja langes hoobilt neljandale kohale. Ehkki Feyenoordil on sama arv punkte, siis parem vv pluss omavahelise mängu võit annab eelise Rotterdami satsile. Tabeli uueks liidriks tõusis Ajax ja seda ülisuure võidu järel Excelsiori üle. Pea sama suure võidu sai ka teiseks tõusnud PSV, kes jääb Amsterdami pundist punktiga maha. Feyenoord ja AZ jäävad Eindhoveni klubist omakorda silmaga maha.

                            Tabeli viies Twente jääb duost Feyenoord-AZ maha juba nelja silmaga. Senise hooaja kaks suurimat üllatajat on kuuendal kohal olev Sparta (17) ja seitsmendal kohal RKC Waalwijk (14). Sama palju punkte on ka Heerenveenil, kuid halvem vv jätab Friisi klubi kaheksandale platsile.

                            Tabeli põhjas toimus muudatus kui Vitesse tõusis 16 kohalt koha võrra ülespoole ja vahetas koha Groningeniga, kes omab sama palju punkte kuid kehvem vv jätab nad 16 kohale. Emmen ja Volendam on kaks viimast, kusjuures nad mängisid selles voorus omavahel viiki.

                            Vooru mängud ja tabeliseis

                            Summary - Eredivisie - Netherlands - Results, fixtures, tables and news - Soccerway
                            Wij komen terug met de cup in de hands

                            Kommentaar


                              davai excelsior. ära nüüd edumaad maha mängi. võimas!

                              e: aii täna on hea päev. oli pisut suurem panus ka nende peal nüüd saab uuel nädalal ajaxile (vs liv) visata summad

                              Kommentaar


                                11 voor pakkus tabeli esiotsa satsidele üsna nigelaid resultaate, vaid liider Ajax noppis kindla võidu ja suurendas oma edumaad üllatuskaotuse saanud PSV ees neljale punktile. Sama palju punkte on ka Feyenoordil (kes viigistas Fortunaga), kuid halvem vv jätab nad tabelis kolmandaks. AZ sai juba teise kaotuse järjest ja on endiselt neljas,kuid tänase võiduga tõusis Twente kohe Alkmaari pundi kandadele jäädes maha vaid 1 silmaga.Peale seda on viie silmane vahe Sparta ja Heerenveeniga. Sparta kaotas täna kindlalt Utrechtile, kes jääb sellest duost maha kahe punktiga.

                                Tabeli lõpus sai siis olulisel võidu Groningen tõustes hoobilt kaks kohta 14 kohale. Tabeli kolm viimast on hetkel Cambuur, Emmen ja Volendam.

                                Vooru mängud ja tabel

                                Summary - Eredivisie - Netherlands - Results, fixtures, tables and news - Soccerway


                                Nädala sees peeti karikasarjas teise ringi mänge ja üllatuslikult kukkusid välja mitu Eredivisie punti. (Fortuna, RKC ja suurima üllatusena Vitesse).
                                Wij komen terug met de cup in de hands

                                Kommentaar

                                Working...
                                X