320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Mängu vaatama

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    #76
    Võtan siis ka mängu paari sõnaga kokku.

    Kõigepealt piletite ostmise järelkaja. Paistis, et sehr schön, Werderi kodukalt saab enamvähem normaalse 35 euriga piletid kätte. Paraku osutus see ootamatult suureks keberniidiks. Pärast kohtade väljavalimist (liiga palju polnud neid enam jäänud!) ja krediitkaardi andmete sisestamist tuli end ootamatult veel kas ID-kaardi või pangalingi kaudu autentida. What could go wrong? Nii mõndagi. Kõigepealt sai testitud oma uhiuut Idkaarti. Peale mõningat mõtlemist ütles kiri ekraanil, et kaardiga on mingi error ja mine tagasi. Läksin tagasi, aga nüüd pidin juba taas uuesti istekohti valima ja krediitkaardi numbreid sisestama. Kuni jõudsin taas autentimiseni. Idkaart ei töötanud endiselt. Scheisse. Uuesti tagasi, uuesti kohti valima. Ainult et nüüd enam 35-seid pileteid ei olnud, alles vaid 45-sed. Hea küll, proovin siis seekord pangalinki. Võite arvata, kas see töötas või jäi lehekülg lihtsalt tulemusetult loadima. Himmelherrgott. Enne kui jõudsin päris rabanduse saada, avastas õnneks proua, kes minu saamatusest kuuldes paralleelselt pileteid osta üritas, et kui autentimisel pangalinki kasutada ja lehekülje laadimise ajal backi vajutada, läks vastu ootusi tehing korda. Odavaimad piletid olid selleks ajaks küll juba 50eurised. Mis seal ikka, tervitan nii saksa kui eesti e-riiki ja loodan, et kunagi hakkab see reaalselt ka tööle.

    Muus osas töötas kõik sujuvalt – kirjutasin klubi infomeilile, et kas on võimalik piletid ka kohapealt kätte saada ja juba poole tunni pärast tuli vastus, et piletid ootavad mind 6. värava juures kioskis. Tegelikult oleks võinud kogu see jama olemata olla – mängule sõitis ka grupp Flora fänne eesotsas Senaatoriga, kes lootsid piletid osta staadioni eest ärikatelt ja see neil ka täitsa õnnestus – sealjuures seisu- ehk fännisektorisse vist 40 euri eest.

    Mängust endast. Statka ümbruses käis tõsine Schalke-fännide pidu. Kohale oli tuldud ilmselt juba tunde varem, õlut oli kaasa ostetud lademetes, lämiseti ja grilliti. Staadionile minekuga ei olnud kellelgi kiiret ja kõik olid kenasti porujommis. Veel pool tundi enne avavilet tundus, et peaüritus käibki hoopis staadioni ümber, turvad väravates igavlesid, sisse ei tahtnud keegi minna. Eks õlut oli ju palju kaasa võetud ja see tuli ära juua! (Õlut sai muidugi osta ka staadioni ümber ja staadioni sees, aga seal küsiti selle eest näotud 4 euri kopikatega.) Sinised ja rohelised olid kõik läbisegi ja paistis, et üksteise suhtes igati sõbralikult meelestatud, ehkki pärast kuulsin, et mõnel oli staadioni ees ikka pudeliga pea lõhki ka löödud.

    Kui kõik lõpuks oma kohtadele jõudsid, siis silma järgi oli muidugi täismaja, aga ametliku info kohaselt jäi kapatsiteedist 400 puudu ehk publikut oli 42100. Kohad olid meil Nordkurvel üsna kodufännide ligidal ja seepärast sai sellest sektorist hea ülevaate. Pürot ei olnud, kui mõned paugutajad välja arvata. Laulu, tundus, lasid pikemalt ja pidevamalt Schalke fännid nagu võõrsilfännidele kohane. Kodufännikal käis küll pidev võimlemiskava ehk üles-alla hüppamine, see nägi väga vahva välja. Mina ise igaljuhul elasin Werderi toetaja rolli aktiivselt sisse ja kui olin kohtuniku suunas lasknud rõveda serbohorvaadikeelse sõimu, vaatasid kõrvalistuvad (vist) balkanisakslased tunnustavalt. Üks neist tegi juttu ja küsis, kus me töötame ja ei jäänudki ilmselt lõpuni uskuma, et me oleme tõesti tulnud kuskilt Eestist Bremenisse mitte teenima, vaid väikesele Fussbal-ferienile. Vähemalt oli ta väga rõõmus, kui ütlesin, et Aaron Hunt on kõva vend ja näitas mulle Hunt! Hunt! iga kord, kui see palli sai.

    Kes bundesligat jälgib, see vast teab, et mängu jagus üldiselt ainult esimeseks poolajaks. Oli nii pealelööke kui kollaseid kaarte, oli ka väravaid – poolaeg lõppes 1:1. Teisel poolajal hakkas tunduma, et Werderil ei ole võitmiseks kvaliteeti ja Schalkele näis viigist piisavat. Veeretati kuidagi lõpuni ära ja skoor rohkem enam ei muutunud, hea kui mõni pealelöök tehti - mis oli muidugi kokkuvõttes meie jaokskerge pettumus. Ülejäänud staadion paistis õlgu kehitavat ja enam-vähem rahul olevat. Diego-suguseid talente enam ei ole, aga vähemalt alla me ka ei kuku, nagu ütles üks kutt, kellega rääkisime. Küllap läheb kõik jälle paremaks! Takkatraavi lugesin ka ajalehtedest üle, mis mängu kohta kirjutati – kiideti di Santo väravat ja laideti tema rumalat kollast ning arvati, et Elia on hakanud nüüd mängima ainult selleks, et suvistele võimalikele uutele kosilastele silma jääda.

    Pärast mängu läks rahvas laiali väga sujuvalt. Politseinikud haigutasid sirges rivis. Mingi osa Schalke omasid viidi küll sireenide saatel linnaliinibussides raudteejaama, teine osa jalutas ilma politsei abita linna peale laiama. Ilm oli soe ja sombune nagu jaanipäeval Eestis, tegime grüünes mõned õlled veel meiegi.
    We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

    Kommentaar


      #77
      Kõrge viis huvitava kokkuvõtte eest. Aga midagi on nad siis piletisüsteemi juures totaalselt muutnud, sest mingeid isikustamise jamasid mul küll ei esinenud. Maksin neile SEB-i virtuaalse krediitkaardiga ja probleeme ei tekkinud.

      Kommentaar


        #78
        2012 üritasin samuti läbi kodulehe osta, sain ostkurve stehplazile piletid, broneeris raha ära, 2 nädalat hiljem tuli email et stehplazile pileteid ei saa ja pakuti istekohti. Istekohad on jamad, pool või isegi rohkem mängu atmosfäärist jääb saamata.
        Broneering oli üle kuu veel peal enne kui maha võeti.

        Hinnad stehplazile ärikatelt: 2012 - 50 eur; 2013 - 20 eur; 2014 - 40 eur.

        Pühapäeval sõitsime rongiga Braunschweigi (edasi-tagasi 10 euri) et järsku saab Braunschweig - Hannover mängule, pakuti ainult istekohti hinnaga 140 euri. See oli muidugi liig ja istusime arena lähedal kõrtsis koos teiste suurte Braunschweigi fännidega kes samuti piletit ei saanud.

        Linna oli saadetud üle 3000 mendi, neid võis kohata pm igal sammul.


        Eelmine aasta kui Braunschweigis käisime siis ei olnud piletiga probleemi (bundes2), ikka piletiärikatelt ja ikka fännikasse, oli vist 20 euri.

        2012 Bremen - Schalke



        2013 Bremen - Wolfsburg



        2014 Bremen - Schalke

        Kommentaar


          #79
          Postitan siia ühe reisivariandi, mis mul algusesendal plaanis oli. Kiirele reageerijale väga soodne variant näha mõne päevaga kolme superkõva mängu. Kindlad kulud ca 320€ + siis jooksvad juurde ehk kui palju keegi kebabi sööb ja õlut joob. Muidu aga väga geniaalne variant, millest mina loobusin lõpuks ainult seetõttu, et reisikaaslastega ajad väga ei klappinud ning üksi ei viitsinud päris minna seekord. Seega lükkasime meie oma tripi täpselt kuu hilisemaks.

          Enda kokku pandud algne variant olnuks selline:
          23.09-27.09

          RYANAIR Tallinn-Bremen-Tallinn: praegu 69€
          23.09 Bremen vs Schalke: odavaim kategooria hetkel 45€
          23.09 ööbimine Bremenis hostelis Posty (suurepärane koht!) 21€
          24.09 hommik 10.44 rongiga Dortmundi ja 26.09 kl 20.25 tagasi. Korraga broneerides 38€ hetkel.
          24.09 Dortmund - Stuttgart mängupilet. Kui tahta kindlalt piletit, siis viagogo.com on hetkel Stuttgarti fännisektori seisukas 43€. Võib loota ka kodulehe kaudu ostmisele, kus hinnad veidi odavamad ja pole nii suuri broneerimis ja saatmiskulusid, aga selle kaudu võib lihtsalt ilma jääda.
          24.09-25.09 ööbimine Dortmundis A&O hauptbahnhofi hostelis kaks ööd vähenõudlikule inimesele (a´la kuueses toas) 51€
          25.09 hommik rongiga Bochumisse ja õhtul tagasi 20€
          25.09 Bochumi vs Fortuna Düsseldorf: odavaim mängupilet 12€
          26.09 Võib juhtuda, et Regionaalliigat mängivad sobivalt Schalke II või Bochum II. Mängude ajad on selgumisel, aga mõlemal on kodumäng, mis pole kaugel Dortmundist jällegi.
          26.09 ööbimine Bremenis jälle Postys: 19€
          27.09 hommik tagasilend
          + kuludena juurde ka mingid nipet-näpet broneerimistasud. Ryanairil mingi 3€, Bremeni piletite saatmine kui mina viimati tellisin oli mingi 3,5€ vms. Viagogo tasu on kõige rõvedam. Mingi ca 20€
          --------------------------------------------------------------------------------------


          Süda tilgub verd, et sellisest variandist ise loobuma pidin, õnneks leidsin asenduse, mis pole oluliselt kallim. Hetkel on 9 vooru kohtumised veel täpsustamata, seega ma ei tea täpselt, kes kuna mängivad. See selgub alles septembri alguses ja oleneb CL-i loosist ja millest kõigest veel. Lennupiletid ja Dortmund vs Hannover piletid on igatahes olemas ning nüüd ootan mänguaegade täpset selgumist. Sellest oleneb kogu ülejäänud reisi planeerimine. Vähemasti mängupaarid on mind soosivad, sest Leverkusen, Gladbach, Bremen, Wolfsburg ja teatavate mööndustega ka Frankfurt ja Hoffenheim asuvad kõik kodus ja on sõidetavas kauguses. Nüüd tuleb loota, et eelkõige Bremen, Wolfsburg või Leverkusen Dortmundiga samal päeval ei mängiks ning õnnestuks kahte mängu ikka näha. Jackpoti korral aga teoreetiliselt isegi kolme! . Üks on aga kindel, oktoobriS olen lõpuks ka ise minemas maailma ägedaimale staadionile. Seda aga Hannoveri "fännina", sest piletid on mul odavuse pärast just sinna soetatud. Saab vinge olema.

          Kommentaar


            #80
            Paar küsimust seoses mõne kevadise Dortmundi mänguga. Kuidas kôige môistlikum minna? Kas piletihinnad varieeruvalt samad? On plaan minna siis kevadel Dortmundi kodumängu vaatama minna, kindlat mängu pole veel välja valinud.

            Kommentaar


              #81
              Natukene maad uurides sain vist aru, et enne oktoobrit/novembrit pole vist sellele reisile väga mõtet veel mõelda ja tuleks hoopis sügisel asjaga tegeleda ja uurida.

              Kommentaar


                #82
                Algselt postitas bubbles Vaata postitust
                Natukene maad uurides sain vist aru, et enne oktoobrit/novembrit pole vist sellele reisile väga mõtet veel mõelda ja tuleks hoopis sügisel asjaga tegeleda ja uurida.
                Jepjep, mängukalender pole veel päris paigas ja pileteid ei müüda ammugi. 2 kuud umbes ennem hakka toimetama.
                Last edited by sanderos; 25.08.14, 20:48. Põhjus: ammugi,ammugi
                sigpic

                Kommentaar


                  #83
                  Huvi pärast küsin. Millisel Bundesliga satsil on hetkel kõige kallim ja millisel kõige odavam kodumängu pilet?

                  Kommentaar


                    #84
                    Bayernil on 15€ kuni 500 000k€.
                    Mia san mia

                    Kommentaar


                      #85
                      Algselt postitas bubbles Vaata postitust
                      Huvi pärast küsin. Millisel Bundesliga satsil on hetkel kõige kallim ja millisel kõige odavam kodumängu pilet?
                      Nii on väga keeruline öelda, sest piletihinnad sõltuvad palju vastasest, ammugi istekohast. Keskmist piletihinda klubide kaupa ei viitsi üles otsida. Kunagi lugesin, et keskmiselt kõige odavam pilet Bundesliga klubide peale on 13€. Mina näiteks Freiburgi mängul käisin 11€ euro eest ja olin seisukal, mis ka super. Tegelikult pole ühegi Bundesliga klubi piletid kallid, sest isegi Bayernit võid vabalt teoreetiliselt 15-30 euro eest näha. Seal on lihtsalt küsimus, kas sa selle pileti üldse saaksid, sest tunglemine on meeletu.

                      Kommentaar


                        #86
                        Miks te Klavani külastamist ette ei plaani võtta? Augsburg on tore nooruslik linn, kus keset kesklinna ühel platsil joob igavene hulk tudengeid õlut, ilma et klandorfi-sugused silmagi pilgutaks. Staadionile minek on ka lustakas, kus inimesed pressivad end kõik trammidesse sisse ning seejärel krabatakse kuidagi püksitaskust õlu välja ja hakatakse üksteisega juttu puhuma.

                        Ülemise otsa klubide vastu alla 30 € piletit Bayerni mängule saada on suht võimatu, kui üldse nii odavaid eksisteerib. Mul oli Bayern-Leverkusen mängul kuskile ülemise otsa tribüünile keskel märgitud hinnaks 60 € pilet. Pärast U-Bahnis Südkurve vennad rääkisid, et otsas seisualal maksid nad 30€ ringis ning pileti hind sõltub vastasest ka ikka. Nii et kui Bayern mängib näiteks Padeborni vastu, siis võiks päris odavalt isegi saada pileti.
                        Kui tahad endale tasuta lõuna teenida ja leiad normaalse hinnaga piletid, siis osta mitu tükki ning müü staadioni ees maha kallimalt. Seal igasuguseid, kes juba U-Bahni peatusest alates kuni staadionini plakat käes pileteid saada üritavad. (Münchenis)

                        Kommentaar


                          #87
                          Käinud.Täpsemalt siis eelmise hooaja kodumängu Bremeniga 1.veebruaril.Minek lihtne,hommikuse EA lennuga Müncheni(imelik tunne oli lennukis,kõik olis suusakustid,minemas Alpidesse),sealt rongi kiviga visata ja juba oledki 15.30 algaval mängul.Pileti sai linnast fännipoest 31 raha eest vastasfännide kõrvale,kus käis põhi melu mängu ajal,sest kohalikke polnud üldse kuulda...Huvitav oli veel see,et naabriga statal rääkides maast ja ilmast,mainis vend,et tahata Rakule külla ka minna peale mängu,et ta kohe uurib aadressi jne.Tegime suured silmad,aga sinna see jutt jäigi...Aga trammiga statale minek ja tulek oli kah elamus,kui kesklinnast peale ei lähe,siis hiljem lihtsalt tramm ei peata ja ei saagi peale...niiet EA lennuk alustab jälle talvel lende Münchenisse niiet kodanikud head teed...

                          Kommentaar


                            #88
                            Estonian Air väheke kirves pole tavainimese jaoks?

                            Kommentaar


                              #89
                              Algselt postitas bubbles Vaata postitust
                              Estonian Air väheke kirves pole tavainimese jaoks?
                              EA ikka väga kirves. Lennukiga reisides tuleks ainsana kõne alla Ryanair (kui on limited budget). Kui ühe otsa eest on välja käia mõned sajad eurod, siis laske käia.

                              Kommentaar


                                #90
                                ecolines pakub praegu tallinn-berliin 30€ (üks ots ja ainult sinna). suht soodne ikka.
                                Mia san mia

                                Kommentaar

                                Working...
                                X