Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Sai Berliini piletid võetud ja mõni päev seda linna avastatud ning oli kindel siht ka jalkat vaatama minna. Sai vaadatud seal läheduses erinevaid võimalusi nii kõrg- kui esiliigast. Valikuid sel nädalavahetusel oli mitmeid. Näiteks kodumängud olid Kieli, HSV, Hannoveri jt sealkandi meeskondadel. Kuna aga Wolfsburgi pileti sai klubi kodulehelt, läksin kindlapeale, et vähemalt üks mäng kätte saada. Pluss muidugi minu eriline alateadvuse oskus Saksamaa liiga jalgpallis valida under 1,5 väravatega mänge. Tervitused eelmise aasta oktoobri St. Pauli ja Wolfsburgi meestele!
Mängupilet
48 kulli klubi kodulehelt. Väga hea süsteem ja lihtne. Pilet tuleb emailile ja lähed sellega ilma probleemideta sisse. Istusin 6ndas reas suht väljaku keskel. Nagu FC Flora VIP sektorist naudiks mängu! Ostsin pileti umbes 5 päeva enne mängu. Liiga suurt tungi sinna pole. Enamasti paar kolm kuni 5 tuhat piletid jääb ikka statal üle kui just mingi top satsi vastu mäng pole.
Transport
Mugav ja kiire ühendus ning jõudsin nõks rohkem kui tunni ajaga Berliinist 200 km kaugusele Wolfsburgi. Rongid on seal kiired. Saavutavad vahepeal tippkiiruse ligi 250 km/h. Päris hirmus isegi kui oled peatuses ja kiirrong sealt kiiresti läbi sõidab.
Staadion
Volkswagen Arena. Mahutab umbes 30 000 inimest. Minuga samal mängul oli 23 145 inimest. Pidi olema kõva valgusshow stata. Kuna antud mäng toimus lõunal, siis showd ma ei näinud, kuigi tuled seal põlesid ja vilgutati vahepeal.
Toit
Kõksugused bratwurstid ja pommesid on teemas. Kastmega ja ilma! Ise ostsin 5 eurose Currywursti ja 5,30 euri + 2 eurot pant plast kannu eest. Jõle hea oli! Kannud on täitsa ilusad kõiksugu eri klubiteemades piltidega või mängijate piltidega. Kolleksionäär saaks kõvasti koguda! Lisaks ostsin veel poolajal 3 eurise + 2 euri pant laste fanta! Sai ilusti see ostetud ning ka teise poolaja alguseks probleemideta oma kohale jõutud. Tuli kasutada aint kavalust, sest oma korrusel olid metsikud järjekorrad, aga teisel korrusel sai sisuliselt ilma järjekorrata joogi kätte. Platsinägemine loeb!
Mäng
0:1 Freiburgile. Kuulus (xG) oli vastavalt 0.39 vs 1.72 Freiburgi kasuks, kes oligi tegelikult mängu domineerivam pool. Sellele aitasid mõningad tegurid muidugi kaasa. Kasutaks siinkohal kuulsat lauset, et kohtunik ei saanud sellest ise küll aru, kuid alateadvuses oli ta rohkem Freiburgi mees. 50/50 otsused läksid kuidagi rohkem Freiburgi kasuks. Sõimu sai ta ikka korralikult. Emotsionaalsed sakslased tõusid püsti, vehkisid kätega ja sõimasid. Lisaks oli VAR-i kaameral oma vihmavarju mees, kes hoidis vihmavarju, et kohtunik videot näeks. Viimasel nädalavahetusel Laagris sellist meest ei olnud ja härra Pukk pidi käega päikest varjama/ sisuliselt 20 cm kaugusele ekraanist minema. Äkki peaks ka Eestis VAR-i vihmavarju mehe võtma!? Kui ma oleks skaut siis vihikusse kirjutaks ma Freiburgi meeste Höleri, Adamu ja Doani nime. Mõnzalt panid ja minu arust väga head mängumehed!
Wolfsburgis mäng nähtud, kuid ega siis Saksamaal saa ühe mänguga piirduda. Hommikul 10 paiku rongile ja 310+ km, 2 ümberistumist ja oledki Bremenis nõks vähem kui 3 tunniga kohal. Marsuut Wolfsburg hbf - Hannover hbf - Hamburg/Harburg - Bremen hbf. Minusuguseid bundesliiga sõpru kohtas rongides/rongijaamades palju. Hannoveri suunal liikusid Berliini Unioni fännid, kes uhasid edasi Bochumisse. Hannoveri raudtee jaamas oli Kölni fännidel juba laul lahti. Hamburgi suunal liikusid HSV fännid. Karastavad joogid olid lahti ja melu käis.
Linn
Seal oli ikka vaatamist omajagu. Sealne Raekoja plats, kirik, moosekantide muinasjutumaja. Söögikohad keskväljaku juures väga mõistlikute hindadega isegi - toiduvalik rikkalik. Staadionile jalutades on võimatu eksida. Hordid liiguvad ikka kõik sinna. Kõikidel rohelised särgid seljas sekka mõni hallisärgiga Paulikas. Söögikohad, hotellid, transpordisektor, poeketid - kõik teenivad, kõik kohad on rahvast täis. Tahaks, et Tallinna rahajagajad saadetakse ka sinna kohustuslikule silmaringi avavale tripile, et nad saaks aru kui tähtis on spordi meeskond ühele linnale, kes kõnetab rahvast - olgu selleks jalgpall, korvpall, pääsukesed või midagi neljandat. Bremenis ühistransporti ei kasutanud, pold ka väga mõtet. Eriti peale mängu jala liikus kiiremini kui täis inimesi topitud trammis. Rongi jaamast Statani on kuskil 3,3 km ja tagasi sama palju. Mõnus kerge fisuuha max tund edasi - tagasi.
Mängupilet
Stubhubist 20 eurone pilet Werderi ultrafännide sektorisse, kuhu lisandus siis pea 19 eurone lisatasu. Kokku 39 eurot. Teenus lihtne - ostad netist pileti, saad kinnituse ja mängupäeval mõni tund enne mängu tuleb sulle pilet emailile, loodetavasti õige ja kehtiv. Minul oli sellega kõik korras. Ilusti sain sisse statale.
Staadion - kompleks
Ulme, mis kompleks!!! 1 suur staadion. 1 väiksem staadion naiste ja duubli/u23 tiimi jaoks jne. 10 + treeningväljakut erinevate katetega, enamik neist murud. Murul on joonitud sektrorid treeningute jaoks jne. Täitsa teine maailm võrreldes siinsete oludega. Mängul 42 100 pealtvaatajat ehk täismaja. Vaatasin seal baasis veel enne mängu tüdrukute noorte liiga mängu, äkki u15-16 vms sarnasel staadionil nagu meil on Ale Coq arena juures esimene muruväljak. Vaatasin poolaja umbes ja sel ajal väravaid ei löödud. Weiserstadionil vaatasin mängu Ultrate sektorist. Jõhker kuidas ikka pressitakse end sinna alla inimeste summa. Ise läksin kõige äärde, et ikka mängu näha ja sisuliselt nägin tervet väljakut. Ei tea kas sektor müüdi üle või miskit muud - mõni oligi seina ääres ega näind suurt midagi. Minu poolne tiib oli pigem rahulik ja seal möllu pold. Põhifookus oli pigem keskel, kus trummid, lipud ja kõvem kaasaelamine toimus. Ostsin igaksjuhuks ka salli, et agendina Bremeni fännide sekka sulanduda.
Mäng
Kuulus xG Bremenil 1.24 ja Paulil 0.62. Eks mäng oligi pigem kinnine ja suuri riske ei võetud. Pauli on kaitses väga kõva ja endale väga lüüa ei lase. Tuttavaid mehi Metsa ja Ceesay-d igaljuhul Bremenis ei näinud. Arusaadav, et Mets vigane, Ceesay pole, aga enda kohta tiimis kinnistanud ja saanud väga vähe minuteid. Tõtt öelda isegi Pauli vennad olid mulle tuttavamad ja nende tegemisi nagu rohkem jälgitud kui Bremeni omi, kuid üks mees eristus Bremenis selgelt. Jokker Oliver Burke. Mees, kes on võimeline platsil jooksma ligi 37 km/h. Väravate löömist peab veel natuke treeningutel praktiseerima. Antud mängus lõi ka värava, mille kahjuks VAR tühistas ja tagantjärgi vaadates no ikka nii millimeetrite tõttu tühistatakse tänapäeval väravaid, et ausalt öelda kahju kohe. Mängu seis 0:0. Seega 6st poolajast 5 on jäänud 0:0 ning ühel on löödud üks värav, mis ma Bundesliiga mängudel viibinud olen. Seega järgmine kord hakkan tippima, et kui olen statal, siis panustajad saavad correct score 0:0 peale kõvasi summasi panna. Hammas on igal juhul verel. Sooviks nüüd Lääne ja Lõuna Saksamaa Bundesliiga piirkonna ka ette võtta ja vaadata, mis seal kandis ka toimub.
Kommentaar