320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

BLi voorude kokkuvõtted

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    #16
    nonii, sedapsi siis kulgesid mängud laupäeval ja pühapäeval
    ps oli tugevate emotsioonidega nädalavahetus , mistõttu mõned keelelised ja muidu vääratused paluks andestada. Kellel miskit olulist tähele pandud, mis mul märkamata jäi, siis lisakommentaarid on teretulnud

    Energie Cottbus – Hansa Rostock 3:0 (2:0)

    Cottbus võitis nö Ida-derby Hansa vastu teenitult. Mängu iseloomustas võitluslikkus ja agressiivsus, mille tulemusena kujunes mängust mitte küll väga kõrgeklassiline ja ilus, ent selle asemel üsnagi huvitav. Mängu “tegija” oli Vasile Miriuta oma ühe värava ja kahe ülejäänud värava jaoks tehtud eeltööga.

    Mängu algus oli üsna närviline ja pausiderohke – kumbki meeskond ei andnud karvavõrdki järele ning mängu käiku häirisid mitmed vead (kogu mängu jooksul tuli kusjuures kaheksa kollast kaarti, kuid need rohkem I pa lõpus ja II pa-l). Esimese tõsisema üritusega sai hakkama Rostocki Rene Rydlewicz juba ca viie minuti järel, natuke pärast teda katsetas Cottbusi väravavahi Piplica võimeid Markus Beierle. Eelnev iseloomustas ka mängu alguse käiku – kuigi kodumeeskond Cottbus oli duellis domineerivam pool, said paremaid väravavõimalusi siiski Hansalinna mehed. Pöördepunktiks oli 31. mänguminet, mil Beeck lõi peaga esimese Cottbusi reaalse võimaluse ka 1:0 väravaks. Kaks minutit hiljem tegi Miriuta pärast üsna ilusat söödukombinatsiooni juba kodumeeskonna teise värava.

    Teisel poolajal oli mõlemal meeskonnal suhtkoht vähe ilusaid väravavõimalusi, kuid sellegipoolest ürituste puudumist ei saa kummalegi poolele ette heita. Üsna hea võimalus 3:0 väravaks (mis hiljem siiski tuli) oli teise poolaja kümnendal minutil Franklinil, Rostocki oleks võinud mõnevõrra mängu tagasi tuua Emara üritus vabalöögist, kuid siiski (nagu tulemus näitab) mitte õnnestunult.

    Kui mängida oli veel 23 minutit, organiseeris Miriuta otsustava värava ning söötis ungarlasele Marco Topicile, kes lähilöögilt ei eksinud. Rostockil oli veel ca 5 minutit enne lõppu võimalus (taas vabalöögist) auväravaks, kuid sedakorda jäi derbys puhtaks kodumeeskonna värav ning Cottbus võib end leida hetkel koht kõrgemal väljalangemisjoonest – 15. koht ja 23 punkti.

    15. kohal ja vaid punktiga joonest ülalpool paiknev Cottbus mängib järgmisel nädalal Münchenis FCB-ga, 25 punktiga 12. kohal olev Rostock võõrustab nädalvahetusel Stuttgarti.

    Väravad Beeck 1:0 (31); Miriuta 2:0 (33); Topic 3:0 (68).

    Cottbus: Piplica - V. da Silva - T. Rost, C. Beeck, J. Matyus - S. Schröter, V. Miriuta (87. R. Kaluzny), A. Kobylanski - B. Akrapovic - B. Franklin (66. S. Helbig), M. Topic (76. L. Reghecampf)
    Rostock: P. Bräutigam - T. Lange, A. Jakobsson (62. D. Hill), K. Oswald, M. Emara - R. Yasser, M. Lantz (38. P. Wibran), R. Maul - R. Rydlewicz, M. Beierle, A. di Salvo

    1. FC Köln - SV Werder Bremen 0:0 (0:0)

    Kölni uuele treenerile Friedhelm Funkelile ei alanud ‘tööpäev’ hästi – kuigi pääseti küll viigiga, on Köln juba 870 minutit ilma löödud väravata, kuigi mängu teisel poolajal oli mõlemal meeskonnal päris häid väravavõimalusi, mis võinuks mängu ühele või teisele poole kallutada.

    Esimesel poolajal alustasid paremini külalised, esimese väravavõimaluseni jõudis 15. minutil tänu Bode eeltööle Ailton; väravast päästis Kölni väravavaht Pröll. Kodumeeskonna esimene tõsisem võimalus tekkis Alexander Voigtil ca 30 minuti kohal, kes siiski veidi jala värisedes (vist) ise löömata jättis ning Christian Timmi löögist suudeti vaid nurgalöök välja võidelda. Kümmekond minutit enne poolajavilet tekkis Kölnil veel üks üsna hea võimalus, kui Springer Donkovile palli pea peale suunas, ent Donkov Kölni esimest väravat üle pika-pika aja lüüa siiski ei suutnud.

    Teisel poolajal oli Köln juba algusest peale aktiivne, esimese viie minuti jooksul oli vähemalt kolm tõesti head võimalust lõpuks üks värav ära lüüa ja mängu saatus otsustada, kuid kasutada oma võimalusi siiski ei suudetud. 58. minutil sai Bremeni Wehlage punase kaardi, kuid hoolimata arvulisest vähemusest jätkas Bremen üsnagi ründele orienteeritult, hankides Krstajicile 65. minutil ka ühe hea väravavõimaluse. Mängu lõpuosas proovisid mõlemad nii palju kui võimalik kallutada mäng enda poole – Kölnil kaks tõsist võimalust ning Bremenil üks, kuid, nagu tulemus näitab, tuli mõlemale sellest mängust vaid üks punkt.

    Tabelis viimase koha säilitanud Köln läheb järgmisel nädalal Nürnbergi, kuuendal kohal paiknev Bremen võõrustab Hamburgi.

    Köln: M. Pröll - T. Cichon - M. Zellweger, C. Cullmann - H. Balitsch, A. Voigt, C. Springer - C. Timm, M. Kreuz - G. Donkov (73. M. Reich), M. Kurth

    Bremen: F. Rost - F. Baumann, F. Verlaat, M. Krstajic - I. Banovic (62. R. Tjikuzu) - H. Wehlage, T. Frings, V. Skripnik - K. Lisztes (83. T. Borowski) - G. Ailton, M. Bode (89. P. Stalteri)

    1. FC Kaiserslautern - 1. FC Nürnberg 2:1 (1:0)

    Kuigi tulemus räägib teist keelt, oli Nürnberg Lauterni kodustaadionil mängides mängupildi järgi selgelt parem meeskond, ent oma väravaid ei suudetud lüüa (auvärav jäi lisaminutitele) ja FCK sai endale tabelisse väärtusliku võidu.

    Esimesel veerandtunnil oli nähtavaim mees platsil Miroslav Klose, kaks Klose väravavõimalust nullis Nürnbergi väravavahi Darius Kampa ilus töö ja samuti ka mõne sentimeetri võrra liigväike värav .

    Alates kuskil 20. minutist võtsid juhtohjad kätte külalised, nähtavaimad mehed olid Nürnbergi poolt Krzynowek ja Rink, kelledest viimane sai ühe korra palli posti ning napilt üle värava suunatud. Sellegipoolest suutsid väravani jõuda Punased Kuradid, kui trahviruumis suutis peaga värava lüüa tsehh Vratislav Lokvenc.

    Ka teisel poolajal olid värviandvaks meeskonnaks külalised ning Lautern oli ohtlik põhiliselt kontrarünnakutel, mis 71. minutil ka õnne tõi ning Bjelica arvele värav kirja läks (kuigi tegelikult oli oma osa siin selles, et Nikli jalast muutis pall suunda ja Kampa ei saanud selle värava puhul midagi teha). Pärast Lauterni teist väravat jäi ka mäng pisut rahulikumaks, kogudes hoogu alles lõpuminutitel – kõigepealt suutis Sanneh nurgalöögi tulemusel 1:2 värava lüüa; seejärel pidi pärast Gomise üsna ‘tugevat’ tegutsemist platsilt lahkuma FCK väravavaht Georg Koch ning platsile tuli teine väravavaht Roman Weidenfeller, kes suutis ka oma platsilolekut õigustada (kui nii võib öelda), päästes Gomise korraliku löögi ilusa, kuid napi tõrjega..

    Nädalavahetusel sõidavad kolmandal kohal 45 punktiga paiknevad Kaiserslauternlased Berliini, 22 punkti saavutanud 16. koha meeskond Nürnberg võõrustab joonealuste duellis väravamõõnas olevat Kölni.

    Väravad: 1:0 Lokvenc (31.), 2:0 Bjelica (71.), 2:1 Sanneh (90.)

    K'lautern: G. Koch (90. R. Weidenfeller) - T. West, T. Hengen, H. Ramzy - M. Basler, J. Dominguez (62. E. Ratinho), T. Riedl, M. Hristov - C. Lincoln (55. N. Bjelica) - V. Lokvenc, M. Klose

    Nürnberg: D. Kampa - A. Sanneh, T. Kos, M. Nikl, L. Müller - S. Paßlack (73. C. Junior), T. Larsen, D. Jarolim, J. Krzynowek - P. Rink (84. C. Möckel), K. Michalke (65. L. Gomis)

    Borussia Dortmund - Schalke 04 1:1 (0:1)

    Selles nö duellide duellis jäi “kollamustade“ ja “sinivalgete” mäng 1:1 viiki – pärast küllaltki võrdväärsena käsitletavat esimest poolaega (mil BVB siiski rohkem silma paistis) oli kodumeeskond teisel 45 minutil selgelt domineeriv, kuid ei suutnud enamat Ewerthoni viigiväravast. Teistest ehk kõrgemale tõstetavat head mängu näitas Dortmundi Rosicky, kes aga kogus oma viienda kollase kaardi ja peab nüüd järgmise mängu Leverkuseni vastu vahele jätma.

    Juba esimesel poolajal oli Dortmund üsna Recki väravale orienteeritud, kuid ilma tõsisemate ja väga ohtlike võimalusteta ning hoopis Schalke oli veits efektiivsem – värav oli väga ilus, kui Lehmann välja jooksis ning hollandlane Oude Kamphuis palli ca 35 meetrilt tühja väravasse tõstis. Pärast juhtväravat suutis Dortmund end taas koguda ja hoidsid Schalket piltlikult öeldes pallist eemal, kuid tulemuseni avapoolajal siiski kodumeeskond ei jõudnud.

    Kohe pärast teise poolaja algust oli Asamoahil kaks võimalust edumaad suurendada, kuid need jäid kasutamata. Seejärel langes mäng praktiliselt tervenisti Borussia kätte ning 50. minutil suutis Ewerthon teenitud väravani jõuda, eeltöö tegid Rosicky ja Koller, kelledest esimene pakkus edaspidi BVB mängijatele mitmeid häid sööte võiduvärava löömiseks, kuid tema eeltööd ei suudetud vääriliselt lõpetada. Kakskümmend minutit enne lõppu üritas Sammer tulemust saavutada Amoroso mängutoomisega, kuid siiski ebaõnnestunult – paar minutit enne lõppu suutis Waldoch väravajoonelt Amoroso, kes oli Recki juba üle mänginud, löögi minema toimetada; võimalus avanes veel ka Kolleril, kes lõi väravast paarikümne sentimeetriga mööda.

    Liidripositsiooni säilitanud Borussia sõidab järgmisel nädalal BayArenale; 42 punktiga neljandal kohal paiknev Schalke võõrustab nädalavahetusel Freiburgi.

    Väravad: : 01 Oude Kamphuis (17.), 1:1 Ewerthon (50.)

    Dortmund: J. Lehmann - A. Evanilson, C. Metzelder, C. Wörns, L. Dede - S. Reuter, L. Ricken, S. Kehl - H. Ewerthon (70. M. Amoroso), J. Koller, T. Rosicky

    Schalke: O. Reck - T. Waldoch, M. van Hoogdalem, N. van Kerckhoven - N. Oude Kamphuis, J. Nemec, M. Wilmots, A. Möller (86. S. Vermant), J. Böhme - E. Sand, G. Asamoah (61. V. Agali)

    FC St. Pauli - Bayer Leverkusen 2:2 (1:1)

    “Maailmakarika võitja võitjad” ehk siis St. Paulilased suutsid üsna väheste võimalustega mängus tänu õnnelikule viimase minuti penaltile Leverkusenilt 2 punkti noppida ning võivad uhkusega kuulsate vastaste täieliku või osalise purustamise üle kiidelda.

    Erinevalt Millerntoril hambutut mängu näidanud Bayernist ei seganud staadioni atmosfäär Leverkusenit, kes võttis mängu nö enda kanda ja juba mängu alguses sai Kirsten Ze Roberto söödust kirja 1:0 värava, vaid veidi hiljem pärast Ballacki võimalust Pauli värava all. Vaikselt hakkasid ennast koguma ka kodus mänginud mehed, ent nad jäid siiski ettevaatlikuks ja järgmine võimalus tuli hoopis Leverkusenil, kuid Kirsten ei suutnud teist väravat lüüa. Viigiväravani jõudis Pauli 27. minutil Rathi pealöögist ning vaevalt seitse-kaheksa minutit hiljem oleks Pauli võinud Kientzi parema löögi ja õnne korral ka juhtima minna.

    Pärast vaheaega võttis Leverkusen taas ohjad oma kätte, kuid sellegipoolest kindlat ja veenvat väravavõimalust saavutamata. Pärast üsna õnnelikku Ballacki väravat, mis Bayeri 2:1 ette viis, olid St. Paulilased nagu peata või vähemalt ideedeta kanad platsil, kuid läbi õnne (õigemini Bernd Schneideri õnnetut ‘käetööd’) sai Meggle viimasel minutil 11 meetrilt kirja viigitabamuse.

    St. Pauli on jätkuvalt eelviimasel kohal 16 punktiga, esimene joonealune Nürnberg on 6 punkti kaugusel. Järgmisel nädalal saavad mereröövlid taas Millerntori abi kasutada, kui külla tuleb Mönchengladbach. 46 punktiga teisel kohal platseeruvat Leverkusenit ootab ees üsna raske nädal – kõigepealt tuleb BayArenale taasalgava Champions League mänguks Arsenal, seejärel on omavahel koos tabeli 1. ja 2. ehk siis külla tuleb kahe punktiga juhtpositsiooni hoidev Borussia.

    Väravad: 0:1 Kirsten (7.), 1:1 Rath (27.), 1:2 Ballack (70.),
    2:2 Meggle (90.)

    St. Pauli: T. Bulat - H. Stanislawski, C. Gibbs - D. Kovalenko (47. D. Baris), M. Berre (77. O. Held), H. Bürger, J. Kientz, C. Rahn (77. M. Marcao) - T. Meggle - M. Rath, N. Patschinski

    Leverkusen: H. Butt - B. Schneider, B. Zivkovic, J. Nowotny, T. Kleine - Y. Bastürk, M. Ballack, C. Ramelow (47. J. Vranjes), J. Zé Roberto - U. Kirsten (88. D. Berbatov), O. Neuville

    SC Freiburg - FC Bayern München 0:2 (0:2)

    Mel21 poolt eelvaates viidatud omaaegset üllatust (5:1 tulemust) sedakorda ei juhtunud ning FCB säilitas mingidki õhkõrnad lootused (kuigi ma neid eriti mainimisväärseks ei pea, on senikaua kuni on teoreetilised võimalused olemas, vajalik need ehk objektiivsust silmas pidades ära mainida).

    Alguses suutsid Freiburglased Bayernit küllaltki korralikult kaitsega kinni hoida ning alles siis kui kodumeeskond hakkas ka rohkem ründele pilku pöörama, tekkisid külalistel esimesed võimalused ning tänu Kobiašvili ja väravavahi Golzi teineteise mittemõistmisele suutis pärast vigastust esimest korda platsile tulnud Lizarazu lüüa oma hooaja esimese värava ning viis Bayerni sellega 1:0 ette. Kodumeeskonna parim võimalus oli Coulibalyl 40. minutil, kuid ta ei suutnud ühe järjekordse Freiburgi grusiini Tskitišvili eeltööd viimistleda ning hoopis külalismeeskonnast suutis Elber Scholli söödust väravavahiga silmitsi jääda ja ka mööda joosta ning lihtsa värava lüüa.

    Teisel poolajal jäi mängutempo aeglaseks, seda eelkõige tänu Bayerni vastavale tegutsemisele. Freiburg suutis kogu poolaja jooksul saavutada vaid ühe väravavõimaluse, kuid Ramdane seda ära ei suutnud kasutada; Bayernilt tabasid Scholl ja Paulo Sergio sel poolajal posti.

    Tänu kaotusele on Freiburg ikka veel joonele üsna lähedal – 23 punkti ja 14. koht, esimesest joonealusest lahutab neid vaid 2 punkti. Järgmisel nädalal sõidab Freiburg Arena AufSchalkele; liidritega vahet mõnevõrra vähendanud viiendal kohal paiknev Bayern võõrustab Cottbusi.

    Väravad: 0:1 Lizarazu (32.), 0:2 Elber (41.)

    Freiburg: R. Golz - S. Müller, O. Kondé - L. Hermel - F. Bruns (64. A. Ramdane), A. Zeyer (72. V. But), L. Tskitišvili, L. Kobiašvili - S. Coulibaly - A. Sellimi (47. I. Tanko), A. Iašvili

    Bayern: O. Kahn - W. Sagnol, S. Kuffour, R. Kovac, B. Lizarazu - T. Fink, S. Effenberg, J. Jeremies, M. Scholl (73. P. Sergio) - G. Elber (85. C. Jancker), R. Santa Cruz (82. C. Pizarro)

    TSV München 1860 - Hertha BSC 0:3 (0:1)

    Pärast selget 3:0 võitu Olympiastadionil on TSV-le vahepeal juba üsna lähedal tundunud rahvusvahelisi mänge taas see väljavaade hägusemaks muutumas. Seevastu ajutise treeneri Götzi käe all mängiv Hertha saavutas juba teise järjestikuse võidu ning rahvusvaheline areen paistab neile tõenäolisemana.

    Kodumeeskonna mängu jälgis vaid alla kolmandiku staadionitäiest ning rõõmustada võisid ehk vaid Berliinist kohaletulnud ja “ükskord Lõvi, alati Lõvi” deviisi austavatel polnud suurt rahuloluks põhjust. Esimesel kümnel minutil suutis Hertha Preetz tabada posti, mõni minut hiljem päästis Dardai ürituse 1860 väravavaht Jentzsch. Teenitud esiväravani (kusjuures mäng oli alles alguses, kuid teenituks võis juba selleks hetkeks väravat pidada) jõudis Hertha 12. minutil, kui Marxi eeltöö tulemusel Preetz esimese värava ära lõi. Ca viis minutit hiljem võinuks kohtunik 1860 kasuks penalti määrata, kuid jättis selle tegemata; samuti ei suutnud mängu veidikenegi tagasi tuua Hässler, kes tabas ca 21-22 meetrilt posti.
    Kogu ülejäänud esimese poolaja oli Berliin tunduvalt kindlam ja paremaid võimalusi said ka vaid nemad, ent nii Simunic kui ka Marx suutsid napilt väravapostidest väljapoole jäävat ala tabada.

    Teine poolaeg algas võõrustajatele väga halvasti – kaks järjestikust väravat Beinlichilt ja Preetzilt, misjärel Lõvid olid muutunud kassipoegadeks, kes küll näitasid Bierofka ja Weissenbergeri näol veel oma hambaid, ent lohutusväravani ei jõudnud.

    33 punktiga üheksandale kohale vajunud München sõidab järgmisel nädalal külla Wolfsburgile, 39 punktiga seitsmendat kohta hoidev Hertha võõrustab Kaiserslauternit.

    Väravad: 0:1 Preetz (12.), 0:2 Beinlich (48.), 0:3 Preetz (49.)

    TSV 1860: S. Jentzsch - M. Stranzl, T. Votava (46. U. Ehlers), T. Hoffmann - H. Cerny (65. A. Görlitz), D. Borimirov, T. Hässler (65. M. Weissenberger), V. Riseth, D. Bierofka - M. Max, P. Agostino

    Hertha: G. Kiràly - A. Schmidt, D. Lapaczinski, J. Simunic, M. Hartmann - P. Dardai, S. Beinlich, T. Marx (79. R. Maas) - A. Alves (73. R. Tretschok), M. Preetz, M. Marcelinho (83. B. Goor)

    VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 2:1 (1:0)

    Stuttgart suutis nn keskmike mängudes teenitult 2:1 võidu koju tuua, mängu tulemus ehk seisneb selles, et külaliste võimalused end UEFA karika mängudeks kvalifitseeruda hakkavad vaikselt kaduma, seevastu kui Stuttgarti olukord tundub paranevat.

    Esimese poolaja alguses olid mängus juhtivaks pooleks külalised, kuid ühtegi õiget väravavõimalust siiski luua ei suudetud. Seevastu Stuttgart kasutas kohe oma esimese võimaluse ära ning Adhemari vabalöögi tulemusel lükkas palli sisse Meissner. Värava löömise järel jõudis mängukindlus ka poolt vahetada ning kodumeeskond oli kuni poolaja lõpuni kindlalt kontrollivam, samas korralikke võimalusi enam näha polnud.

    Teine poolaeg suurt muutust kaasa ei toonud ning kuna ei Wolfsburg ega ka Stuttgart väga paljuga hakkama ei saanud, ilusaid väravaid ega ka võimalusi kummalgi poolel eriti polnud kuni Hleb mingilt 20 meetrilt külalistele veelgi enam meelehärmi tegi ning kodumeeskonna 2:0 ette viis. Mängu lõpuks suutis Stuttgarti kaitse siiski hetkeks suhtkoht ebaõnnestunud tegutsemist näidata, nii et Klimowicz auvärava suutis ära lüüa, kuid ei tema ega ka kogu Wolfsburg millegi enamaga toime ei tulnud.

    Järgmiseks sõidab kaheksanda koha Stuttgart külla Rostockisse, kümnendal kohal paiknev Wolfsburg ootab külla TSV 1860.

    Väravad: 1:0 Meissner (9.), 2:0 Hleb (77.), 2:1 Klimowicz (87.)

    Stuttgart: T. Hildebrand - A. Hinkel, F. Meira, Z. Soldo, R. Marques - J. Seitz (85. J. Todt), S. Meissner, H. Gerber - K. Balakov - C. Tiffert (66. A. Hleb), F. Adhemar

    Wolfsburg: C. Reitmaier - T. Rytter (63. H. Sarpei), M. Franz, M. Biliskov - D. Kühbauer, D. Munteanu (46. A. Juskowiak), M. Karhan - P. Weiser - R. Ponte, D. Klimowicz, M. Petrov

    Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 2:1 (2:1)

    Teenitult võitis Borussia, kes sai praktiliselt kogu teise poolaja arvulises enamuses mängima, kuna punasega pidi lahkuma HSV Hertzsch.

    Kodumeeskond alustas üsna korraliku survega, Gladbachi värav tuli juba kolmandal mänguminutil kui van Houdt sai kätte Ulichi üsna ilusa tsenderduse (või söödu, kuidas võtta). Vaevalt kümmekond minutit hiljem päästis HSV väravavaht Pickenhagen Ulichi vastu mängides külalised 0:2 seisust. HSV viigivärav tuli 28. minuti paiku penaltist pärast Nielseni ja Münchi viga Prägeri vastu; väravalööjaks Cardoso. Ka kodumeeskonna teine värav tuli penaltist ning seda vaevalt paar minutit hiljem, kui palli pärast võideldes kohtuniku arvates Hollerbach Demo vastu eksis. Viimane ei kartnud ka seda sageli toimivat reeglit, et penalti ‘teenija’ ei võiks ise penaltit realiseerida ning viis kindlalt kodumeeskonna 2:1 ette.

    Vaevalt poolteist minutit pärast teise poolaja algust sai Hertzsch van Houdti vastu toime pandud rikkumise eest punase kaardi ja seejärel Borussia rahunes, mistõttu HSV-l tekkis hoolimata arvulisest vähemusest võimalusi (Bernardo Romeo ja Prägeri poolt), kuid neid ei suudetud sellegipoolest kasutada. Viimane korralik võimalus avanes taas Gladbachil, kuid van Lent oskas üheksalt meetrilt Pieckenhagenile pihta põrutada ning tabloo näitas mängu lõpus sama, mis ta näitas ka esimese poolaja lõpus.

    Gladbach suutis võiduga end natuene joonest ülespoole kergitada, ollakse praegu 23. punktiga 13. kohal, ent vaid punkti kaugusel on joon, mille all paikneb hetkel Nürnberg. Järgmisel nädalal sõidab Gladbach Millerntorile külla “Maailmakarika võitja võitjatele”. 27 punktiga 11. kohal paiknev HSV sõidab külla Bremenile.

    Väravad: 1:0 van Houdt (3.), 1:1 Cardoso (29.), 2:1 Demo (31.)

    Gladbach: J. Stiel - M. Eberl, S. Asanin, M. Pletsch, M. Münch - P. Nielsen - I. Demo (79. M. Witeczek), I. Ulich - L. Aidoo (77. M. Mieciel), A. van Lent, P. van Houdt (90. D. Felgenhauer)

    HSV:M. Pieckenhagen - M. Fukal, I. Hertzsch, N. Hoogma, T. Ujfalusi - R. Wicky (82. M. Mahdavikia), B. Hollerbach - R. Cardoso (59. M. Ketelaer) - R. Präger (82. J. Albertz), B. Romeo, S. Barbarez

    ¡No Pasarán!

    Kommentaar


      #17
      Bayern München - Energie Cottbus 6:0 (3:0)

      Bayernil oli kodustaadionil Cottbusiga kerge mäng, seda näitab juba räsitud koosseisuga Energie vastu mängitud partii, mis nägi kahte külalistepoolset punast kaarti, tulemus.

      Cottbus pidas vastu vaid ca veerand tundi kuni Scholli, kes oli üldse kogu selle mängu parim minu meelest, ilusa eeltöö tulemusena Pizarro 1:0 värava ära lõi. Pärast juhtväravat suutis Cottbus end veel korraks kokku võtta ning Miriuta lõi ca poole tunni mängimise järel õnnetuseks latti, kust see põrkas nn. Wembley-väravaks (ehkki otseselt Wembley’d ei tulnud, kuna pall sees ei käinud) enne kui Kahn palli kätte sai. 15 minutit enne poolaja lõppu sai Effenberg kirja hooaja teise värava ning seda taas 11 meetrilt. Enne poolajavilet näitas kohtunik Energie Matysile Janckeri takistamise eest punast kaarti, misjärel Scholl palli väga ilusasti vabalöögist paremasse alla nurka suunas.

      Praktiliselt kohe pärast teise poolaja algust sai Bayern kirja veel ühe värava, sedakorda Pizarro söödu tulemusel läbi Scholli. Kümmekond minutit hiljem oli asi taas vastupidi – Scholl andis söödu Pizarrole, kes lõi seisuks juba 4:0. Ca pool tundi enne mängu lõppu sai Reghecampf Pizarro vastu sooritatud vea tulemusel juba Cottbusi teise pnase kaardi, misjärel Bayern küll veidi rahunes, kuid kaks 100% väravavõimalust tuli veel, ehkki kasutada suudeti neist vaid ühte. Scholli asemel sisse tulnud Elber lõi oma rekordvärava (jõudes nii BL edukaima välismaalase tiitlini 106 väravaga, samuti nagu kunagisel BvB mängijal Chapuisal). Lõpufaasis sai Bayern veelkord penalti, mida ei toodud minu kurvastuseks realiseerima mitte seni veel väravata, kuid laupäeval tõesti üsna head mängu näidanud Janckerit, vaid hoopis Kahni, kes selle juba naljategemiseks muutunud lõpuosa siiski viimistlemata jättis, lüües palli Piplica pihta ning seisuks jäi 6:0.
      Järgmises mängus sõidab viiendal kohal püsiv, ent Schalkest ja Lauternist vaid punkti võrra taga olev FCB Stuttgarti, joone alla 16. kohale vajunud Cottbus võõrustab heas hoos olevat Schalket.
      Meeskonnad - Bayern: O. Kahn - W. Sagnol, S. Kuffour, T. Linke, B. Lizarazu - T. Fink (46. J. Jeremies) - O. Hargreaves, S. Effenberg (66. M. Feulner) - C. Jancker, C. Pizarro, M. Scholl (68. G. Elber)
      Cottbus:T. Piplica - J. Scherbe - T. Rost, J. Matyus, F. Hujdurovic - L. Reghecampf, R. Kaluzny - S. Schröter (78. W. Wawrzyczek), A. Kobylanski - V. Miriuta (62. R. Thielemann) - M. Topic (75. T. Reichenberger)
      Väravad - 1:0 Pizarro (15.), 2:0 Effenberg (35.), 3:0 Scholl (45.), 4:0 Scholl (48.), 5:0 Pizarro (55.), 6:0 Elber (74.)

      1. FC Nürnberg - 1. FC Köln 2:0 (1:0)

      Nürnberg suutis end selle võiduga, mis tuli läbi üsna närvilise mängu, veidikene kõrgemale tõsta teise liigasse langemise joonest, kuid see on siiski vaid kahe punkti kaugusel, mistõttu tugevat mängu peab näitama ka edaspidi.

      Pealtvaatajad nägid selles mängus väravat juba praktiliselt kohe peale lahtilööki – teisel minutil suutis Cacau (ehk siis Baretto) Prölli poolt tõrjutud Rinki lööki nö jätkata ning kodumeeskonna ette viia. Nürnbergil tuli esimesel poolajal veel mitmeid võimalusi, sh Rink kontrollis Markus Prölli valmisolekut koguni kahel korral. Juba iidamast aadamast väravata Kölnil avanes esimesel poolajal vaid üks võimalus, kuid Scherz ei suutnud oma lööki siiski korralikult sooritada, mistõttu kölnlased pidid ka poolaja järel tõdema, et palli väravasse saamine pole vist esialgu neile millegipärast võimalik.

      Teine poolaeg oli esimesega võrreldes suhtkoht rahulik, Kampa tõrjus edukalt Kölni järjekordse üksiku ja ebaõnnestunud katse oma väravaarve avada; misjärel teisel pool platsi tegi Cacau hoopis kodumeeskonna teise värava. Köln küll üritas meeleheitlikult kui mitte mängu enam päästa, siis vähemalt nullimängud lõpetada, kuid ikka ebaõnnestunult ning lõpuks oleks hoopis Nürnberg võinud 3:0 väravani jõuda; tulemus jäi sellegipoolest 2:0.

      Nürnberg, kes paikneb hetkel 13. kohal, sõidab nädalavahetusel Hamburgi, viimasel kohal paiknev Köln võõrustab Herthat.
      Koosseisud - Nürnberg: D. Kampa - A. Sanneh, T. Kos, M. Nikl, R. Tavcar - S. Passlack, T. Larsen, D. Jarolim (90. T. Stehle), J. Krzynowek - P. Rink (84. K. Michalke), J. Baretto (90. M. Villa)
      Köln: M. Pröll - M. Zellweger, T. Cichon, R. Song - H. Balitsch, A. Voigt (65. M. Baranek), C. Cullmann, C. Springer - M. Scherz (87. M. Reich), M. Kurth, M. Kreuz
      Väravad - 1:0 Baretto (2.), 2:0 Baretto (71.)

      Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 4:0 (1:0)

      Liidrite omavahelises mängus nuhtles Bayer kodus senist esimest BvB-d ning võttis juhtpositsiooni taas üle.

      Esimene pooltund möödus väravavahtide jaoks suhtkoht rahulikult, kuigi platsil käinu kohta ei saaks terminit “vaikne mäng” mingil juhul rääkida – keskväljal käis praktiliselt kogu aeg agressiivne võitlus, kuid väravavõimaluseni jõuti alles 31. minutil ning Ballack lõi selle Placente abiga ka kodumeeskonnale ära. Kaotusseis tegi külalised küllaltki ebakindlaks ning Bayerile avanes tänu sellele vähemalt kolm üsna head võimalust, kuid näiteks nii Bayeri teisipäeval CL-is päästnud Kirsten kui ka Ze Roberto jäid viimistlemisega hätte, mistõttu vaid 0:1 seis poolajaks oli Borussiale küll kingituseks.

      Teisel poolajal oli taas täismaja ees mänginud Bayer selgelt tugevam ning juba viie minuti järel põksis Ramelow peaga 2:0 värava ning see omakorda tõi mängu toore närvilisuse (nt Koller sai paar minutit hiljem teise kollase tõttu punase), mis lubas kodumeeskonnal mängus täielikult domineerida. Kolmanda värava lõi peaga Neuville, kellel avanes veidi hiljem ka võimalus oma mängu teine värav lüüa, kuid Lehmanni “abiga” tal see ei õnnestunud. BvB musta päeva tegi veelgi mustemaks 15 minutit enne lõppu Berbatov, misjärel Bayer hakkas selgelt end kolmapäevaseks mänguks Arsenaliga hoidma ning väga hullult enam külalisi ei nuhelnud.

      Taas tabelitipu hõivanud Bayer sõidab laupäeval külla Freiburgile, Borussia võtab kodus vastu St.Pauli (olles eelnevalt mänginud UEFA karika veerandfinaalikoha eest Lille’ga).
      Koosseisud - Leverkusen: H. Butt - B. Zivkovic, F. Lucio, J. Nowotny, D. Placente - M. Ballack, C. Ramelow, Y. Bastürk (72. J. Vranjes), J. Ze Roberto - U. Kirsten (52. D. Berbatov), O. Neuville (80. T. Brdaric)
      Dortmund: J. Lehmann - A. Evanilson, J. Kohler, C. Metzelder, L. Dede - S. Reuter, S. Kehl, L. Ricken (55. O. Addo) - H. Ewerthon (76. G. Reina), M. Amoroso (62. M. Stevic), J. Koller
      Väravad - 1:0 Ballack (32.), 2:0 Ramelow (50.), 3:0 Neuville (64.), 4:0 Berbatov (75.)

      FC Hansa Rostock - VfB Stuttgart 1:1 (1:0)

      Rostocki kodustaadionil saavutatud viik tähendab Hansa uuele (kui teda veel nii võib nimetada) treenerile Veh’le esimest vastuväravat ning ka võiduta mängu kodus.

      Kuigi Stuttgarti mäng oli esimesel, üsna võimalustevaesel, poolajal mõnevõrra tugevam, saavutasid reaalsemaid võimalusi rostocklased, mis kajastus ka poolajavileks saavutatud seisuga. Häid võimalusi oli nt Beierlel ja Oswaldil, kuid värav saadi tänu sellele, et Stuttgarti Meira tõmbas di Salvo trahvikastis maha ning Rydlewicz viis saadud penaltist kodumeeskonna 1:0 juhtima. Seejärel ärkasid ka külalised, kuid Bräutigami ja posti abiga suudeti poolajavileks seisu hoida.

      Praktiliselt kohe pärast teise poolaja algust määras kohtunik taas ühe penalti, kuid Balakov suutis hakkama saada niivõrd “õnnestunud” löögiga, et Bräutigam suutis selle pealtnäha üsna kerge vaevaga tõrjuda ning seejärel tundus Stuttgart üsnagi loobununa. Külaliste päeva tegi mustemaks veelgi Meissneri mängu teine kollane 59. minutil ja arvuline vähemus ning Rostocki üleolek, kuid Rostock rõõmustas vist liiga vara, sest 20 minutit enne mängu lõppu tegi Meira Balakovi vabalöögi järelmina viigivärava. Seejärel kogus mäng taas veidi hoogu, kuid viigist enamat siiski ei suutnud kumbki pool saavutada (kui kasutada sellist naljakalt kõlada võivat kirjeldust).
      26 punktiga 12. kohal olev Rostock sõidab laupäeval külla 1860-le; üheksa enama punktiga üheksandal kohal platseeruv VfB võõrustab teist Müncheni meeskonda ehk siis Bayernit.
      Koosseisud - Rostock: P. Bräutigam - T. Lange (73. S. Baumgart), R. Schröder, K. Oswald, M. Emara - R. Yasser, P. Wibran, R. Maul - R. Rydlewicz, M. Beierle (74. B. Salou), A. di Salvo (82. M. Arvidsson)
      Stuttgart: T. Hildebrand - A. Hinkel, F. Meira, M. Bordon (61. T. Wenzel), H. Gerber - Z. Soldo, S. Meissner - J. Seitz, C. Tiffert (83. J. Endress) - K. Balakov - F. Adhemar (76. A. Hleb)
      Väravad 1:0 Rydlewicz (30.), 1:1 Meira (71.)

      FC Schalke 04 - SC Freiburg 3:0 (3:0)

      Ilma perekondlikel põhjustel puudunud Stevensi juhendamiseta mänginud Schalke tegi mängu ära esimesel poolajal, nii Sand kui ka Asamoah olid Freiburgi kaitsest märgatavalt üle ja sisuliselt tegid, mida soovisid. Esimese värava lõi siiski veerandtunnise mängu järel Böhme, misjärel Asamoah tegi Sandi üle pea selja taha () antud söödu tulemusel 2:0 ning Wilmots mõned minutid enne poolajavilet peaga juba 3:0.

      Teisel poolajal võttis kodumeeskond asja rahulikult, kuid sellegipoolest oli nii Mölleril kui ka hoos olnud duol Sand-Asamoah häid võimalusi, ent hambutu Freiburgi vastu jäi seisuks siiski vaid 3:0.

      Kolmandal kohal platseeruv Schalke sõidab külla Cottbusile, joone peal balansseeriv Freiburg ootab külla Borussiat nuhtlenud Bayerit.
      Koosseisud - Schalke: O. Reck - N. Oude Kamphuis, T. Waldoch, M. van Hoogdalem, N. van Kerckhoven - J. Nemec (52. S. Kmetsch) - M. Wilmots (82. V. Agali), A. Möller, J. Böhme (68. A. Matellan) - E. Sand, G. Asamoah
      Freiburg: R. Golz - S. Müller, L. Hermel (50. F. Bruns), O. Konde - T. Willi, S. Coulibaly (84. B. Kruse), A. Zeyer, I. Tanko, L. Kobiašvili - A. Ramdane (61. A. Sellimi), A. Iašvili
      Väravad - 1:0 Böhme (14.), 2:0 Asamoah (36.), 3:0 Wilmots (39.)

      FC St. Pauli - Borussia Mönchengladbach 1:1 (1:1)

      Mängus, kus pauliaanlased ootasid ja lootsid end eelviimaselt kohalt kolme punktiga ülespoole kergitada ja vahet eelnevatega vähendada, oli võimalusi suhtkoht piiratult, kuigi nii van Lenti 0:1 värav ja ka Kientzi paar-kolm minutit hiljem löödud viigivärav olid üsnagi ilusad. Samas poolaeg üldiselt, mis algas mõningase hilinemisega, kuna Millerntoril oli esialgu ca 10cm lund ning partii algas alles seejärel, kui väravavahikastid ning jooned olid puhtaks roogitud, vastas rohkem vanasõnale “palju kisa, vähe villa” ehk sebimist oli palju, kuid suuri võimalusi ei suudetud organiseerida.

      Teisel poolajal üritasid vähemalt alguses kodumeeskonna mängijad kolme punkti nimel siiski üsna korralikult, ent 3-4 võimalust jäid nii kaitse õnnestumiste kui ka rünnakute ebaõnne tõttu realiseerumata. Mõningad võimalused olid poolaja keskel ka külalistel, kuid pauliaanlastel õnnestus juba neljandat mängu järjest kodukamaral võitmatuks jääda ehkki mängu lõpus neile enam Leverkuseni-mänguga sarnast õnne ja suuremat põhjust rõõmustamiseks ei antud, kuna vaatamata tungivatele soovidele jäi võimalik penalt määramata.

      Ikka eelviimane St.Pauli sõidab pühapäeval Dortmundi, 14. kohal platseeruv Gladbach võtab laupäeval kodus vastu Bremeni.
      Koosseisud - St. Pauli: S. Henzler - O. Held, H. Stanislawski, H. Bürger - M. Berre (63. D. Baris), Z. Bajramovic (81. C. Racanel), J. Kientz, C. Rahn - T. Meggle - N. Patschinski, M. Rath
      Gladbach: J. Stiel - M. Eberl, S. Korell, M. Pletsch, M. Münch (68. S. Asanin) - M. Hausweiler, P. Nielsen, I. Ulich (86. I. Demo) - D. Felgenhauer (76. L. Aidoo), A. van Lent, P. van Houdt
      Väravad - 0:1 van Lent (31.), 1:1 Kientz (34.)

      Hertha BSC - 1. FC Kaiserslautern 5:1 (3:1)

      Hertha ajutise treeneri Götzi kolmas järjestikune võit oli must päev Brehme punastele kuraditele. Juba alguses oli häid võimalusi pealinlastel, kuid Marcelinho ei suutnud esimesel korral Kochi asendavat Weidenfellerit veel kuue mänguminuti järel üle mängida. Veerandtunni kohal võttis Marcelinho sisse mõnevõrra rahulikuma asendi, kuna Alvesi mahatõmbamise eest määrati penalt ning tabloo näitas seisu 1:0. Vaid kaks minutit hiljem oli hea võimalus Gooril, kuid Weidenfeller püsis vähemalt esialgu mänguga kaasas. 37. minutil Goor siiski FCK väravavahi üle mängis, ca kuus-seitse minutit hiljem viis Preetz kodumeeskonna juba 3:0 ette. Vahetult enne poolajavilet tegi “võõrsil-tavapäraselt-mitte-nii-hästi-mängiv-Klose” Lauternile küll väikest heameelt ja andis lootust teiseks poolajaks, kuid tulemus räägib siiski enda eest…

      Kogu teise poolaja oli domineeriv kindlasti Berliin, mängeldes liikusid FCK kaitses Alves ja Marcelinho. Järjekordne värav tuligi osaliselt tänu Alvesile, kelle löögi Weidenfeller pool tundi enne lõppu küll tõrjus, kuid Preetz sai oma varbad palli vastu lükatud ning kodumeeskonna juba kolme väravaga ette viidud. Kümmekond minutit hiljem viimistles lõppskoori Marcelinho, kes sarnaselt Preetzile sai sellest mängust kirja kaks tabamust.

      Neljandal kohal paiknev Kaiserslautern võtab pühapäeval kodustaadionil vastu Wolfsburgi, kuuenda koha Hertha sõidab külla punasele laternale Kölnile.
      Koosseisud - Hertha: G. Kiraly - M. Rehmer (80. E. Sverrisson), D. Lapaczinski, J. Simunic, M. Hartmann - P. Dardai - B. Goor (72. T. Marx), S. Beinlich - M. Marcelinho - A. Alves, M. Preetz (87. A. Daei)
      K'lautern: R. Weidenfeller - T. West, T. Hengen, H. Ramzy - N. Bjelica, T. Riedl, M. Hristov (84. J. Dominguez), J. Strasser - C. Lincoln (24. D. Grammozis) - V. Lokvenc, M. Klose
      Väravad - 1:0 Marcelinho (13.), 2:0 Goor (37.), 3:0 Preetz (43.), 3:1 Klose (45.), 4:1 Preetz (60.), 5:1 Marcelinho (69.)

      SV Werder Bremen - Hamburger SV 0:1 (0:0)

      Nn Põhjaderbys suutis HSV külalisena Bremenis üle 8 aasta taas võita, seda suuresti tänu Pieckenhageni suurepärasele tööle tänavuse aastanumbri sees väga kehvasti esinenud Bremeni võimaluste nullimisel.

      Esimesel poolajal oli võimalusi mõlemapoolselt, juba viie minuti järel oli Fukalil hea pealöök, mis läks siiski veidi üle lati; mõned minutid enne poolt tundi oli paar head võimalust mõlemal meeskonnal, kuid nii Rost kui ka ametivend Pieckenhagen näitasid “paraadtõrjeid” ja hoidsid puurid puhtana.

      Teist poolaega alustas agressiivsemalt kodumeeskond, tabades posti, siis Pieckenhageni jalga , veelkord Pieckenhagenit, kellest aga mööda ei õnnestunudki pääseda. Tulemuseni jõudis hoopis HSV, kelle Romeo heastas mõni aeg varem sooritatud pallini-mittejõudmis-manöövri ja lõi külaliste ilusa võiduvärava. Kusjuures värav oli väga efektne – Pieckenhageni avalöögist suutis Bremeni kaitsja teha üsna lolli vea ja lükkas peaga palli oma värava suunas, milleni jõudis esimesena Romeo ning tulemuseks oli värav. Tulemuseks oli Bremeni veelgi intensiivsem töö vastaste väljakupoolel, mis osutus aga lõppude lõpuks tulemust mitte toovaks.

      Seitsmendat kohta hoidev Bremen sõidab laupäeval külla Gladbachile, 11. kohal platseeruv HSV võtab kodus vastu Nürnbergi.

      Koosseisud - Bremen: F. Rost - F. Baumann, F. Verlaat (77. T. Borowski), L. Magnin (46. P. Stalteri) - K. Lisztes, F. Ernst - I. Banovic (61. I. Klasnic), T. Frings, V. Skripnik - G. Ailton, M. Bode
      HSV: M. Pieckenhagen - M. Fukal, N. Hoogma, T. Ujfalusi, B. Hollerbach - R. Wicky, J. Albertz - R. Antar - R. Präger (78. M. Groth), B. Romeo, S. Barbarez (9. M. Heinz, 90. R. Cardoso)
      Värav - 0:1 Romeo (74.)

      VfL Wolfsburg - TSV München 1860 1:3 (0:0)

      TSV näitas taas, et on edukaim välismängude pidaja, alistades teise poolaja väravatega Wolfsburgi, mis tähendab taas teatavat valgust (kuigi väga väikesest pirnist tulevat) tunnelis, mis lubab kiigata UEFA karika poole.

      Tugevas lumesajus alanud mängu esimesel poolajal alustas paremini kodumeeskond, kes suutis üllatuslikult ilma Hässleri ja Maxita alustanud TSV-d korralikult kombata – Petrov ja Robson juhtväravat hoolimata headest võimalustest siiski saavutada ei suutnud, katsetades näiteks ka külaliste põiklati vastupidavust. Kuigi poolaja keskel oli palju tulutut sebimist tänu teineteise mittemõistmisele, valesöötudele jne, katsetas Karhan enne poolaja lõppu veelkord, mis tunne on latti lüüa.

      Suhtkoht hambutult mängu alustanud TSV jäi ka teise poolaja algufaasis tagaajaja rolli – kõigepealt Jentzschi poolt küll tõrjutud Munteanu löök; kuid seejärel veidi hiljem tõstis Biliskov ilusasti vabalöögist palli üle väravavahi ja kodumeeskond tundis end teenitult juhtpositsioonil. Kuid kulus vaid paar minutit, misjärel Tyce münchenlased viigini tõi ning veel viis minutit hiljem juba Maxi värava tulemusel külalised juhtisid. Hoolimata pidevast üritusest mäng siiski koju tuua või vähemalt mitte lasta tervenisti ära viia olid Wolfid suhteliselt õnnetud, kuna Franz sai 78. minutil mängu teise kollase ja pidi platsilt lahkuma. Weissenberger lõi Wolfsburgi kirstulauda veel ühe naela, tekitades tabloole seisuks 1:3.

      Kümnenda koha Wolfsburg katsetab pühapäeval, mis puust on Hertha käest kõvasti sugeda saanud Kaiserslauternlased; kaheksandal kohal platseeruvad Lõvid võtavad kodus vastu Rostocki.
      Koosseisud - Wolfsburg: C. Reitmaier - T. Rytter, M. Franz, M. Biliskov, P. Weiser (87. T. Rau) - M. Karhan - D. Kühbauer, D. Munteanu (73. J. Rische) - R. Ponte, A. Juskowiak (86. J. Kennedy), M. Petrov
      TSV 1860: S. Jentzsch - D. Borimirov, T. Votava, M. Stranzl - F. Tapalovic, R. Tyce (67. D. Dheedene) - H. Cerny, D. Bierofka (83. M. Pürk) - M. Weissenberger - D. Suker (6. M. Max), M. Schroth
      Väravad - 1:0 Biliskov (52.), 1:1 Tyce (54.), 1:2 Max (58.), 1:3 Weissenberger (90.)
      ¡No Pasarán!

      Kommentaar


        #18
        Jälgides mitu korda konkreetset situatsiooni peab küll au andma Ebbe Sandile.See ülepea antud pass oli absoluutselt nolook ja selliseid kohtab ikka eriti harva.Kiitused ka Geraldile realiseerimise eest.

        Kommentaar


          #19
          Orginally posted by dieter
          Lõpufaasis sai Bayern veelkord penalti, mida ei toodud minu kurvastuseks realiseerima mitte seni veel väravata, kuid laupäeval tõesti üsna head mängu näidanud Janckerit, vaid hoopis Kahni, kes selle juba naljategemiseks muutunud lõpuosa siiski viimistlemata jättis, lüües palli Piplica pihta ning seisuks jäi 6:0.

          Viimasel ajal on kombeks olnud chilavert'like väravavahtide rakendamine, meenutades kasvõi Recki peanltit Pauli vastu. Butt tegi neid trikke juba niikuinii, Lehmann on kah tabanud, nüüd ka tõsimeelne Kahn.

          Cottbusi läbi aegade , khm 3 aastat, kõige koledam kaotus.

          Aga FCB kohta võib öelda: "surnuks kuulutet elavad kauem".
          http://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_jalgpallikoondis

          Kommentaar


            #20
            Energie Cottbus - Schalke 04 2:0 (1:0)

            Cottbusil õnnestus pärast eelmise mängupäeva häbistavat reisi Münchenisse võtta kodustaadionilt väärtuslik 2:0 võit mänguliselt pisut ülekaalus olnud Gelsenkirchenlastelt, püsides nii mõne punktiga kõrgemal väljalangemispiirist.

            Üsna uimase algusega mängus viis praktiliselt esimene tõeline väravavõimalus kohe ka väravani – pärast Matellani viga Topici vastu Schalke trahvikastis näitas kohtunik käega 11 meetri punktile ning Cottbusi kapten Miriuta viis kodumeeskonna juhtima. Kaotusseisu jäämise järel muutus ka Schalke veidi ärksamaks ning jõudis Böhme vabalöögi abil peaaegu viigile üsna lähedale, kuid Piplica hoidis ca kolm minutit enne poolaja lõppu tehtud hea tõrjega seisu 1:0 peal.

            Teist poolaega alustas märkimisväärselt intensiivsemalt Schalke, kuid hoolimata pidevast survest Cottbusi vastu ei suutnud külalised korralikke väravavõimalusigi luua, saati siis veel kolli saavutada. Mängu lõpp oli veel eriti nauditav, kui nurgalööke teeninud Schalket tuli viimasel kümnel minutil praktiliselt kogu aeg aitama oma värava alt ka Reck, kuid ei tema abi ega ka Mulderi ja Sandi lõpu eel sooritatu ei pääsenud mööda Piplicast. Hoopis vahetult enne lõpuvilet suutis kodumeeskond lüüa oma teise värava ning Schalke pidi lahkuma norguspäi ja kaotusega.

            Energie, kes paikneb hetkel 14. kohal 26 punktiga sõidab nädalavahetusel külla Leverkusenile, 45 punktiga viiendal kohal paiknev Schalke võõrustab Stuttgarti.

            Koosseisud - Cottbus: T. Piplica - F. Hujdurovic, V. da Silva, C. Beeck - S. Schröter, R. Kaluzny, V. Miriuta (88. T. Rost), B. Akrapovic, A. Kobylanski - T. Reichenberger (75. L. Jungnickel), M. Topic (63. C. Brasilia)
            Schalke: O. Reck - N. Oude Kamphuis, T. Waldoch (76. K. Djordjevic), M. van Hoogdalem - S. Kmetsch (78. Y. Mulder), A. Matellan (60. V. Agali) - M. Wilmots, S. Vermant, J. Böhme - G. Asamoah, E. Sand

            Väravad: 1:0 Miriuta (37.), 2:0 Kaluzny (90.)

            1. FC Köln - Hertha BSC 1:1 (0:1)

            Köln suutis lõpuks ometi (1033 minuti järel) taas värava lüüa, ent 1:1 tulemus neid siiski ei päästa ning eeldatavasti näeme järgmisel aastal neid madistamas teises Bundesliigas. Lisaks Kölni kauaoodatud väravale ilmestas mängu kaks kahetsusväärset intsidenti (17. minut ja 85. minut), mille tulemusel Hertha Rehmer ja Hartmann pidid vigastatuna platsilt lahkuma, mõlema mehe puhul on häda üsna tõsine ning vähemalt lähiajal nad tõenäoliselt platsile ei saabu.

            Esimene poolaeg möödus üsna hambutu mängu tingimustes (vähemalt mulle selle kokkuvõte mingilgi määral ei imponeerinud), võimalusi (kuigi mitte märkimiväärseid) oli pigem Herthal ning Köln pidigi juba veidi vähem kui veerandtunnise mängu järel leidma end 0:1 kaotusseisust. Pärast esimest väravat jäi mäng üsna vaikseks, esimese väravalöögi üldse saavutas Kölni poolt Scherz poolaja keskel; poolaja lõpu eel oli veel üks üsna hea võimalus Berliini Dardail, kuid ta suutis palli siiski postist mööda põrutada.

            Ka teine poolaeg esimesest suurt ei erinenud, kuigi Köln tasapisi siiski mängu leidma hakkas. Pall käis korra veel Kölni värava latis, ent mängu lõpptulemuseks seadis Cichon 1:1, lüües nii kümme mängu väravata püsinud Kölni poolt 15 minutit enne mängu lõppu lõpuks ometi ühe kolli.

            16 punktiga viimast kohta hoidev Köln sõidab nädalavahetusel külla Wolfsburgile, kuuendal kohal 43 punktiga platseeruv Hertha võõrustab HSV-d.

            Koosseisud - Köln: M. Pröll - C. Cullmann, M. Zellweger, T. Cichon, R. Song - M. Baranek, H. Balitsch, A. Sinkala, C. Springer (59. C. Timm) - G. Donkov (64. M. Kurth), M. Scherz
            Hertha: G. Kiràly - M. Rehmer (18. A. Schmidt), D. Lapaczinski, J. Simunic, M. Hartmann (86. E. Sverrisson) - B. Goor, P. Dardai, S. Beinlich - A. Alves (79. T. Marx), M. Preetz, M. Marcelinho

            Väravad: 0:1 Beinlich (12.), 1:1 Cichon (75.)

            Hamburger SV - 1. FC Nürnberg 3:1 (2:1)

            HSV domineeris seda mängu juba üsna algusest peale, kuigi esimene värav läks kirja Nürnbergi väravavahi Darius Kampa nimele, kes Prägeri tagasisöödu kodumeeskonna õnneks selja taha lasi Teine HSV värav tuli nurgalöögi tulemusena Fukali päris ilusast pealöögist. Kohe peale kodumeeskonna 2:0 väravat vastas sellele Nürnberg, värava autoriks märgiti Krzynowek.

            Teine poolaeg oli üsnagi aktiivne, Nürnberg üritas päris korralikult kaotusseisust välja tulla, kusjuures Cacaul oli küllaltki hea võimalus, mis päädis siiski posti suundunud löögiga. Hoolimata Nürnbergi üritusest suutis HSV värava puhtana hoida (ehkki Benyamin “proovis” HSV õnneks siiski ebaõnnestunult oma värava postide vahele tabada), mõned minutid enne lõppu tegi Antar lõppseisuks 3:1.

            Nürnberg, kes vaid punktiga joonest kõrgemal ning omab 25 punkti, ootab järgmisel nädalal külla Bremenit; tabeli keskosas 10. kohal 33 punktiga paiknev HSV sõidab külla Herthale.

            Koosseisud - HSV: M. Pieckenhagen - R. Antar, M. Fukal, B. Hollerbach - T. Ujfalusi, R. Wicky - J. Albertz, R. Cardoso - R. Präger (84. M. Groth), B. Romeo, C. Benyamin
            Nürnberg: D. Kampa - S. Passlack (74. K. Michalke), T. Kos, M. Nikl, R. Tavcar - A. Sanneh, D. Jarolim, T. Larsen, J. Krzynowek - J. Baretto (87. C. Junior), P. Rink (79. L. Gomis)

            Väravad: 1:0 Kampa (22., omavärav), 2:0 Fukal (39.), 2:1 Krzynowek (41.), 3:1 Antar (87.)

            SC Freiburg - Bayer Leverkusen 2:2 (1:0)

            Freiburgi õnnetuseks lõppes nende poolt üsna hea esitusena tulnud mäng vaid viigiga, ehkki suudeti kolmapäeval Londoni Arsenali käest sugeda saanud Bayeri vastu isegi 2:0 ees olla.

            Esimesed reaalsed võimalused tekkisid hoolimata sellest, et kodumeeskond alustas ründavamana, Leverkusenil. Kirsten üritas veerandtunnise mängu järel oma pealöögiga külalised ette viia, kuid see läks üsna napilt mööda. Seejärel tekkis juba võimalusi Freiburgil ning kuigi kaitsja Willi üritus jõudis vaid väravajooneni ja juhtväravat ei toonud, kodumeeskond jätkas survega ning Sellimi viis ilusa sooritusega viis minutit enne poolaja lõppu Freiburgi juhtima.

            Teine poolaeg algas Freiburgi ründamise tähe all ning ca seitsme mängitud minuti järel kroonis kodumeeskonna katseid edu – värava autoriks Vladimir But. Tasapisi kogus end siiski ka Bayer, kuigi Berbatovi värav ei tulnud mitte just niiväga korraliku kombinatsiooni tulemusena vaid hoopis kontrast. Eduseisu kahanedes üritas kodumeeskond seda veel mõne väravaga kindlustada, kuid väravani jõudis hoopis selle hooaja edukamaid väravalööjaid Ballack, kes ca veerand tundi enne mängu lõppu peaga viigi jalule sättis. Juba viis minutit hiljem avanes Bayeril võimalus ka võiduvärav lüüa, kuid Neuville löögist asja ei saanud; samuti ebaõnnestus Freiburgi Sellimi katse võit siiski koju tuua ning mäng lõppes tulemusega 2:2.

            Täpselt joone all 16. kohal paiknev Freiburg sõidab nädalavahetusel külla joonealuste omavaheliseks duelliks St Paulile; 50 punktiga liidrikoha säilitanud Bayer võõrustab Cottbusi.

            Koosseisud - Freiburg: R. Golz - T. Willi (72. L. Tskitišvili), S. Müller, B. Kruse - V. But, A. Zeyer, O. Konde - L. Kobiašvili - A. Iašvili, A. Sellimi, I. Tanko (62. F. Bruns)
            Leverkusen: H. Butt - B. Schneider, F. Lucio, B. Zivkovic, D. Placente - C. Ramelow (46. Z. Sebescen), M. Ballack - J. Ze Roberto - Y. Bastürk (64. T. Brdaric) - O. Neuville, U. Kirsten (63. D. Berbatov)

            Väravad: 1:0 Sellimi (40.), 2:0 But (53.), 2:1 Berbatov (64.), 2:2 Ballack (76.)

            TSV 1860 München - FC Hansa Rostock 2:0 (1:0)

            Üsna tühja staadioni ees (täidetud alla kolmandiku) mänginud 1860 võitis Rostockit üsnagi teenitult ning võib taas hakata unistama Uefa karika kohtadele püüdlemisest. Hansa seevastu jäi juba neljandat välismängu järjest väravata ning peab hakkama vaikselt seljataha vaatama, et mitte kogemata välja kukkuda.

            Mängu algfaas kodumeeskonnale midagi suurepärast ei tõotanud ning Tapalovicil oli ka üsna hea võimalus külalised ette viia, kuid pelgalt võimaluseks see jäigi. Hoopis Lõvid hakkasid end vaikselt koguma ja mängu leidma ning pärast ühte luhtunud üritust suutis Max 42. minutil juhtvärava siiski lüüa, värava eeltöö tegid Bierofka ja Weissenberger.

            Teist poolaega alustasid münchenlased üsna hästi ning esimese saabunud võimaluse Max ka kohe ära kasutas ning viis kodumeeskonna kahe väravaga juhtima. Seejärel jäi 1860 üsna rahulikult platsile kurseerima, sellegipoolest Rostock millegi märkimisväärsega hakkama ei saanud ning lõppseis jäigi 2:0.

            Laupäeval “sõidavad” 39 punktiga kaheksandal kohal olevad Lõvid külla vanale sõbrale Bayernile (sedakorda on siis Bayern nö kodumeeskond, sügisese suurvõidu korral mängis Bayern “võõrsil”), 26 punktiga 13. meeskond Rostock võõrustab kodus Kaiserslauternit.

            Koosseisud - TSV 1860: S. Jentzsch - M. Stranzl, T. Votava, F. Tapalovic - M. Wiesinger (69. A. Görlitz), U. Ehlers - M. Weissenberger (74. V. Riseth), D. Bierofka - D. Borimirov - M. Max, M. Schroth (75. P. Agostino)
            Rostock: P. Bräutigam - M. Haber (58. D. Hirsch), A. Jakobsson, K. Oswald, M. Emara - R. Yasser, P. Wibran, R. Maul - M. Weißhaupt (58. R. Rydlewicz) - S. Baumgart, A. di Salvo

            Väravad: 1:0 Max (42.), 2:0 Max (52.)

            VfB Stuttgart - Bayern München 0:2 (0:2)

            Ühe tuntud autotootja nime kandval staadionil täismaja ees toimunud mäng erilist silmailu ei pakkunud, kuid mõned momendid sellegipoolest leidusid ning neist mõned suutsid külalised ka ära kasutada

            Esimene poolaeg oli üsna võimalustevaene, kuigi just siis löödi mängu ainsateks jäänud väravad. Nõrgemat esitlust näitas just Stuttgart, kellel oli probleeme Bayerni kasti lähedalegi jõudmisega ning siis kui ka jõuti, polnud kaitsel suuri probleeme olukorra lahendamisega. Bayern omakorda esimesed 25-30 minutit põhimõtteliselt mitte midagi nagu ei teinud, kuid 33. minutil algatas Sammy Kuffour tõesti ilusa rünnaku, andes omalt platsipoolelt söödu Elberile, kes pikendas selle kannaga efektselt Santa Kruzile, kes ilusasti kaitsja ja väravavahi Hildebrandi üle mängis ning külalised 1:0 juhtima viis. Ca neli-viis minutit hiljem sai Bayern trahvikasti lähedalt karistuslöögi, mille Scholl väga ilusti müüri tekitatud augu abil väravanurka suunas ning võiduvärava lõi.

            Teisel poolajal mängis Bayern suhtkoht rahulikult, kuid sellegipoolest Stuttgart suurt midagi ei saavutanud. Bayerni rahulikkuse koha pealt vaid mõned erinevad detailid – Effenbergi üsna jäme viga Balakovi vastu, mistõttu Balakov platsilt lahkuma pidi ning pisikese Liza üsna tuliseks läinud sõna- ja mõttevahetus Hildebrandiga - , lisaks nö mänguvälistele intsidentidele sai paari tobedusega hakkama Elber (st ei suutnud üsna häid võimalusi ära lüüa), samuti oli hea võimalus vahetusest lisandunud Pizarrol, kuid tema tegevuse nullis (suuresti läbi õnne) Hildebrand. Stuttgart omakorda saavutas siiski paar võimalust, parimad ehk Balakovi asemele tulnud Dundee näol, kuid Kahni värav jäi jälle puhtaks ning mängu lõpus said minu lemmikud minna rahuliku südamega kaasasõitnud poolehoidjaid tänama.

            Stuttgart püsib tänu kaotusele nn liiga eikellegimaal – 35 punkti ja üheksas koht; lootused UEFA karika kohta saada on üsna hägused, kuid siiski veel olemas. Järgmine Stuttgarti mäng toimub Gelsenkirchenis Schalke vastu. Oma raskused ületanud/ületamas Bayern, kelle heaks kõik liidrigrupi meeskonnad peale Kaiserslauterni tegid nädalavahetusel tõsiselt tööd, paikneb hetkel neljandal kohal ja on esikohast vaid kolme punkti kaugusel. Laupäeval ootab siis ees mõõduvõtt kodustelt “sõpradelt” teiselt poolt Säbener Strasset.

            Koosseisud - Stuttgart: T. Hildebrand - A. Hinkel, F. Meira (46. H. Gerber), T. Wenzel, Z. Soldo - J. Seitz, M. Bordon, K. Balakov (45. S. Dundee), J. Todt (65. B. Carnell), A. Hleb - I. Ganea
            Bayern: O. Kahn - W. Sagnol (46. T. Linke), S. Kuffour, R. Kovac, B. Lizarazu - T. Fink, S. Effenberg, O. Hargreaves, M. Scholl (69. P. Sergio) - G. Elber, R. Santa Cruz (69. C. Pizarro)

            Väravad: 0:1 Santa Cruz (33.), 0:2 Scholl (39.)

            Borussia Mönchengladbach - SV Werder Bremen 1:0 (1:0)

            Borussia võitis selle mängu üsnagi õnnega pooleks, kuigi samas ei saa eitada, et võit oli teenitud ning varsti (siiski on see veidi liialdatud hinnang) teiseks Kölniks muutuv Bremen (väravat pole suudetud lüüa juba kolmandat mängu järjest) on jätkuvalt väga kehvasti esinemas. Kodumeeskond oli algusest peale üsna agressiivne ja mäng käis põhiliselt Gladbachi taktikepi järgi – küll löödi lähedalt mööda, küll tabati posti. Üritused said siiski kroonitud ning van Houdti 37. minuti väravaga läks Gladbach juhtima.

            Teisel poolajal kogus end ka pisut Bremen, võimalus viik saavutada oli näiteks Ailtonis, kes mängis Stiehli juba üle, kuid Korell ja Nielsen suutsid värava puhtana hoida. Seejärel läks mäng juba üsnagi lahtiseks, võimalusi oli nii van Lentil kui ka Bremeni poolelt Verlaatil ja Bodel ning Gladbachi värav jäi üsna õnnega pooleks puutumata ja võit sai hoolimata Bremeni üritustest koju toodud.

            27 punktiga 12. kohal olev Gladbach läheb järgmiseks külla teisele Borussiale – Dortmundile. Seitsmendale kohale vajunud Bremen ootab enda staadionile Nürnbergi.

            Koosseisud - Gladbach: J. Stiel - M. Eberl, S. Korell, M. Pletsch, M. Münch (65. S. Asanin) - I. Demo, P. Nielsen, I. Ulich (89. M. Mieciel) - L. Aidoo (55. M. Hausweiler), A. van Lent, P. van Houdt
            Bremen: F. Rost - F. Baumann, F. Verlaat, M. Krstajic - T. Borowski (46. G. Ailton), K. Lisztes (57. I. Banovic), T. Frings, R. Tjikuzu (78. R. Silva), V. Skripnik - M. Bode, I. Klasnic

            Väravad: 1:0 van Houdt (37.)

            1. FC Kaiserslautern - VfL Wolfsburg 3:2 (0:0)

            Tujutuna alanud mängu tuli pööre alles teisel poolajal, kui mõlemad eelmise mängu kaotanud meeskonnad ärkasid ning korraliku väravasaju korraldasid, millest siis FCK võitjana väljus ning andis lohutust Brehmele, kellele Wolfsburg tundub üsna ebameeldiv vastane olevat. Esimene poolaeg oli üsna mõtetu palliveeretamine, mille jooksul kontrollis olukorda küll Lautern, ent Klose ei suutnud jätkuvaid talle loodud võimalusi realiseerida ning lõi palli kas mööda, liiga nõrgalt või Reitmaierile.

            Mängu tuli elu sisse teisel poolajal, kui Wolfsburg sai tänu nurgalöögijärgsele segadusele, kus mitmete imepäraste tabamuste järel maandus pall 49. minutil FCK Hristovi pealael ning seejärel juba Kochi jaoks püüdmatult väravas. Samas ca 15 minutit hiljem heastas Hristov korraldatud segaduse ning seadis jalule viigi, tabades sedakorda siis teisel poolel paiknevat väravat. Seejärel algas tõsine pommitamine, mille tulemusel taastas Munteanu külaliste eduseisu. Teisel pool omakorda Klose lõpuks oma võimaluse ka ära kasutas ja viiginumbrid taas tabloole tõi ning ca seitse minutit enne lõppu kõksas Lokvenc ilusa pealöögiga Lauterni võiduvärava, kujunedes nii ainsaks esiotsa meeskonnaks, kes Bayernile nädalavahetusel kingitust ei teinud.

            Kolmandat kohta hoidev ning 48 punkti omav Kaiserslautern sõidab järgmiseks külla Rostockile; 11. kohal 30 punktiga paiknev Wolfsburg ootab külla punast laternat Kölnist.

            Koosseisud - K'lautern: G. Koch - T. West, T. Hengen, A. Knavs, J. Strasser - M. Basler (61. J. Pettersson), E. Ratinho (90. P. Gabriel), T. Riedl, M. Hristov (85. N. Bjelica) - M. Klose, V. Lokvenc
            Wolfsburg: C. Reitmaier - S. Schnoor, T. Rytter (86. A. Juskowiak), M. Biliskov, P. Weiser - C. Akonnor (83. S. Müller), M. Karhan - H. Sarpei (69. D. Munteanu) - R. Ponte, D. Klimowicz, M. Petrov

            Väravad: 0:1 Hristov (49., omavärav), 1:1 Hristov (64.), 1:2 Munteanu (72.), 2:2 Klose (74.), 3:2 Lokvenc (84.)

            Borussia Dortmund - FC St. Pauli 1:1 (0:1)

            Vastu ootusi pühapäevaseks maiuspalaks kujunenud Borussia ja St.Pauli mõõduvõtt sundis pisikesed mereröövlid viigiga leppima (sic – kujutage ette, et sellise klassi meeskond, kes on küll kodus võitnud Bayernit ja viigistanud Bayeriga, peab “leppima” Borussia vastu viigiga) ning Borussia pidi tänama õnne ja kohtunikku, et nad üldse tühjade kätega ei jäänud. Juba algusest peale oli St. Pauli mitte ainult võitlusvalmis, vaid hästi organiseeritud ja näitasid tugevat mängu, mis silmnähtavalt Dortmundi ehmatas ja üllatas. Suure ja tugeva BvB üritused rikkus nii “Maailmakarikavõitja võitjate” kaitse kui ka tõesti head mängu näidanud Henzler nende väravas. Vastukaaluks andis Patschinski teisel pool platsi pooletunnise mängu järel ilusa tsenderduse trahvikasti, millele üsna ebaõnnestunult hüppas ette või peale või küljele (kuidas ta seda mõtles, ei tea) Kehl ning suunas palli Lehmannile püüdmatult oma võrku, saavutades nii esimese värava Dortmundi särgis. Kahjuks küll valele poole…

            Ka teisel poolajal jätkas Pauli üsna üllatuslikult ründavana, kuigi võinuks eeldada, et nad jäävad nüüd oma eduseisu hoidma ja üllatust konserveerima. Seevastu Dortmund alustas küll üsna kõrgelt motiveerituna, kuid võimalusi siiski praktiliselt saavutamata ning sealjuures pääsesid nad õnnega pooleks, et kohtunik üsna kindlast Kehli eksimusest Patschinski vastu penalti ei määranud. Samuti katsetas Bajramovic BvB väravakonstruktsioonide vastupidavust, külaliste õnnetuseks siis nii, et väravat ei järgnenud. Vastupidiselt Patschinski mahatõmbamisele sai BvB tänada õnne ja kohtunik Fröhlichi, et 81. minutil sai vilistatud minu arust üsna selgelt enne trahvikasti tehtud viga, mis kandus siiski Odonkori elegantse liigutuse toel kasti välja, penaltiks vilistatud ning Amoroso päästis Dortmundi veel suuremast häbist, kui seda oli Bayerni kaotus võõrsil Paulile.

            Kui enne mängu võinuks Demuth ka oma unelmates tõenäoliselt viigiga Borussia vastu rahul olla, siis vaevalt et mereröövlid Dortmundist hea tujuga lahkusid, kuna enne mängu kõigile võimatuna näinud ei olnud sugugui kaugel. Järgmiseks kohtab eelviimasel kohal paiknenud ja joonele lähemale tõusmiseks vajalikud 2 punkti kaotanud St Pauli Freiburgiga, seda siis oma kodustaadionil. Täielikust häbist pääsenud BvB, kes säilitas sellegipoolest 49 punktiga teise koha, ootab külla Gladbachi.

            Koosseisud - Dortmund: J. Lehmann - S. Reuter, C. Wörns, C. Metzelder, L. Dede - S. Kehl, T. Rosicky, M. Stevic (53. O. Addo) - J. Sörensen (58. G. Reina) - M. Amoroso, H. Ewerthon (79. D. Odonkor)
            St. Pauli: S. Henzler - O. Held (86. A. Trulsen), H. Stanislawski, C. Gibbs - U. Inceman - Z. Bajramovic, H. Bürger, C. Rahn (85. C. Racanel) - T. Meggle - N. Patschinski, M. Marcao (62. M. Cenci)

            Väravad: 0:1 Kehl (32., omavärav), 1:1 Amoroso (82.)

            ¡No Pasarán!

            Kommentaar


              #21
              Dortmund - Gladbach 3-1(1-0)

              Nielsen (10 o.g.) Dede (o.g. 48)
              Amoroso (62 pen)
              Koller (76)

              Dortmund lõpetas selle võiduga oma kuue mängulise võiduta seeria.Mäng oli kindlalt kodumeeskonna käes - Ewerthon paremalt äärelt oli pidurdamatu ja Amorusol oli mitu head võimalust.

              Bayern - 1860 2 - 1(0-0)
              Tarnat (34 missed pen)
              Sergio (74) Stranzl (76)
              Fink (90)

              Esimene poolaeg oli rahulikum ja määratud penalti oli niijanaa,aga fakt oli, et ennem oli vea ohver Elber keskväljal kiirrünnaku alguses üsna sõjaka võttega ühe vastase kaitsjatest maha võtnud.Seepärast ka pandi vast lööma Tarnat ,kes küll kindel muude standardolukordade lahendaja ,aga penaltit läks ta Bundesliigas esmakordselt lööma.Ja posti see läks, üsna napilt ,põrkas väravavahi tagant läbi ja platsile.Sergio värav oli ka suhteliselt "haigete" killast.Äärelt tänu Hargravesi heale söödule läbi ,kaitsja takjana küljes ja väravavavaht tuli vastu.Sergio üritas üle vv tõsta ,pall sai puute vahist ja kukkus umbes kahe meetri kaugusele värava ette ,kus Elber esimesena jaol oli.Aga Giovanne pold külallt kiire - pall oli saanud väravavahist sellise uhke vindi ,et hüppas enne Elberit ise väravasse.Peale seda ,saime näha kui osavalt Bayerni kaitseliin oma karistusalas söötu vahetab ja neljanda puute mängis Sforza "mustalt" ja pall sattus esimese poolaja penalti põhjustanud austerlase Stranzle kätte.See lajatas Kahnile püüdmatult 1-1 tabloole.Ja viimaste sekundite , trahvilöök 30 meetri pealt kasti ,ks kolm-neli Bayerni meest penaldi alas kobaras olid ja nende seast jäeti vanameister Finki otsustada ,kuhu nurka ta palli tahab peaga lükata.Valiti parem ülanurk ja 2-1 magus "derbyvõit" oligi käes.

              09.03.2002 15:30
              Bayern:
              O. Kahn - W. Sagnol, C. Sforza, T. Linke, M. Tarnat (67. C. Pizarro) - P. Sergio, J. Jeremies, T. Fink, O. Hargreaves - R. Santa Cruz (85. A. Zickler), G. Elber (85. C. Jancker)
              TSV 1860:
              S. Jentzsch - D. Borimirov, M. Stranzl, T. Votava, M. Kurz - A. Pfuderer - M. Wiesinger (86. U. Ehlers), D. Bierofka - M. Weissenberger (64. T. Häßler) - M. Max, M. Pürk (64. M. Schroth)

              1. FC Nürnberg - SV Werder Bremen

              09.03.2002 15:30
              Nürnberg:
              D. Kampa - A. Sanneh, T. Kos, T. Stehle, M. Nikl - S. Paßlack, T. Larsen, K. Michalke, J. Krzynowek - P. Rink, J. Baretto
              Bremen:
              F. Rost - F. Baumann, F. Verlaat, V. Skripnik - R. Tjikuzu, K. Lisztes (68. T. Borowski), T. Frings (79. L. Magnin), F. Ernst, P. Stalteri - G. Ailton, M. Bode (74. I. Banovic)

              Väravad:
              0:1 Frings (5.), 0:2 Ailton (20.), 0:3 Ailton (29.), 0:4 Stalteri (50.)

              Päris üllatav tulemus ,sest hooaja teise poole vorm oleks eeldanud vastupidist.Aga eks Bremeni allakäigule pidi peatus tulema ja see ta tõenäoliselt ka oli.

              FC Hansa Rostock - 1. FC Kaiserslautern

              09.03.2002 15:30
              Rostock:
              P. Bräutigam - T. Lange, A. Jakobsson, D. Hill (48. P. Wibran), K. Oswald (70. R. Schröder) - D. Hirsch, M. Lantz, R. Maul - R. Rydlewicz, M. Arvidsson (85. M. Beierle), A. di Salvo
              K'lautern:
              G. Koch - T. West (46. J. Pettersson), T. Hengen, H. Ramzy, A. Knavs - M. Basler, T. Riedl, M. Hristov, J. Strasser - V. Lokvenc, M. Klose
              Väravad
              1:0 Arvidsson (36.), 1:1 Klose (71.), 2:1 Lantz (72.)

              Hanzy Ramzy tuleks põlema panna - see on tõenäoliselt iga Lauterni poolehoidja arvamus peale seda mängu.Mees võeti peale kriminaalsüüdistust platsile ja ta oskas saada 25. ja 30. minutil kollased ehk yhe punase ja jätta oma meeskond võõral väljakul päris kehva seisu.Rostockil polnud ka kerge,aga põhjamaalaste abiga hoiti võit ikkagi koju.Perspektiivikas noor rootsi poolkaitsja Lantz lõi otustava värava.

              Bayer 04 Leverkusen - FC Energie Cottbus

              09.03.2002 15:30

              Leverkusen:
              H. Butt - B. Schneider (90. B. Zivkovic), J. Nowotny, F. Lucio, D. Placente - C. Ramelow, Y. Bastürk, M. Ballack, J. Zé Roberto - U. Kirsten (62. D. Berbatov), O. Neuville (74. T. Brdaric)
              Cottbus:
              T. Piplica - C. Beeck, V. da Silva, F. Hujdurovic - L. Reghecampf (58. C. Brasilia), R. Kaluzny, V. Miriuta, B. Akrapovic, S. Schröter - T. Reichenberger (58. W. Wawrzyczek), S. Helbig (83. L. Jungnickel)

              Väravad:
              1:0 Zé Roberto (13.), 2:0 Berbatov (90.)

              Mänguline ülekaal oli kõvasti Bayeri poolel.Statiskast võib välja võtta nt kornerid ja need oli kodumeeskonna kasuks 13-1

              FC St. Pauli - SC Freiburg

              09.03.2002 15:30
              St. Pauli:
              S. Henzler - H. Stanislawski, J. Kientz, C. Gibbs - O. Held (84. M. Berre), U. Inceman (55. M. Marcao), Z. Bajramovic, H. Bürger, C. Rahn - N. Patschinski, M. Rath (89. D. Scheinhardt)
              Freiburg:
              R. Golz - S. Müller, O. Kondé, B. Kruse - L. Tskitishvili, I. Tanko (18. S. Coulibaly), V. But (62. A. Ramdane), L. Kobiashvili - A. Zeyer - A. Sellimi (73. R. Dorn), A. Iashvili

              Väravad:
              1:0 Patschinski (57.

              Püha Pauli jüngrid teevad imet!KAs tõesti suudetakse end kokku võtta ja püsima jääda.Järjekordne tubli koduvõit tugeva keskmiku üle.Samas Freiburgi eelmised mängud on näidanud,et kõik pole korras nende leeris.

              VfL Wolfsburg - 1. FC Köln

              09.03.2002 15:30
              Wolfsburg:
              C. Reitmaier - F. Greiner (30. W. Kryger), S. Schnoor, M. Franz, T. Rau - M. Karhan, C. Akonnor - D. Munteanu - R. Ponte (72. D. Kühbauer), D. Klimowicz (75. A. Juskowiak), M. Petrov
              Köln:
              M. Pröll - M. Zellweger (24. M. Kreuz), R. Song, C. Cullmann - T. Cichon, M. Reich - H. Balitsch, M. Baranek, A. Voigt - M. Scherz (58. C. Springer), L. Laslandes


              Väravad:
              1:0 Klimowicz (4.), 2:0 Rau (7.), 3:0 Klimowicz (18.), 3:1 Kreuz (45.), 4:1 Petrov (62.), 5:1 Karhan (77.)

              Wolfsburgis toimus järjekordne saun.Tugev kodumeeskond ei andnud vastasele mingit sõnaõigust ja resigneerunud Köln ei olnud ka asjast eriti huvitatud.Kornerid 7-0 ja väravavõimalused 13-1 räägivad oma keelt mängu käigust.

              FC Schalke 04 - VfB Stuttgart

              10.03.2002 17:30
              Schalke:
              O. Reck - N. Oude Kamphuis, T. Waldoch, M. van Hoogdalem (80. S. Vermant), N. van Kerckhoven - O. Thon (72. T. Hajto) - G. Asamoah (84. K. Djordjevic), A. Möller, J. Böhme - V. Agali, E. Sand
              Stuttgart:
              T. Hildebrand - A. Hinkel, T. Wenzel, M. Bordon, H. Gerber (46. R. Marques) - A. Hleb (88. B. Carnell), Z. Soldo, S. Meißner, J. Todt (61. C. Tiffert) - F. Adhemar, I. Ganea

              Väravad:
              1:0 Waldoch (59.), 1:1 Adhemar (78.), 2:1 Sand (90.)

              Nagu Bayerngi pääses teine tiitlipretendent viimasel minutil viigist.Schalke värava üle käivad endiselt spekulatsioonid,et kas pall ikka veeres üle väravajoone ,aga otsus on tehtud ja
              kolm punkti käes.

              Hertha Berlin 6 - 0 Hamburg
              Preetz (41)
              Goor (44)
              Marcelinho (54)
              Goor (62)
              Goor (86)
              Goor (89)

              Teine pühapäevane mäng tõi kaasa hullema väravatesaju kui ükski teine selles voorus.Eks Herta oli närvis ,sest sügisringis olid nad HAmburgis kaodnaud 4-0.Ja hea võimalus väravate tegemiseks algas kohe alguses ,kui selgus,et vigastusega pidi platsilt lahkuma koondiselane ja Hamburgi kaitse tugitala Ingo Hertz.Mees asendati suhteliselt kogenematu Benjaminiga ja see oli vesi Herta ründajatele ja ennekõike Bart de Goorile.Belgia koondislane lõi mängus neli väravat ja loodame ,et ta sellist asja Eesti koondisega valiktsüklis ette ei võta.

              Kommentaar


                #22
                SC Freiburg - Borussia Dortmund 1:5 (1:1) pühapäeval

                Koosseisud - SC Freiburg: Reus - St. Müller, Diarra - Kruse - Kobiashvili, Kondé, A. Zeyer - Willi, But - Coulibaly, Iashvili
                Borussia Dortmund: Lehmann - Wörns, Metzelder - Reuter - Kehl, Dede - Ricken, Rosicky - Evanilson, Addo - Koller
                Väravad: 1:0 Kobiashvili (9. minut), 1:1 Evanilson (15. minut), 1:2 Dede (64. minut), 1:3 Amoroso (66. minut), 1:4 Koller (69. minut), 1:5 Koller (70. minut)

                Vahetused: 64. Zkitishvili (Willi), 67. Bruns (Iashvili), 87. Dorn (Coulibaly) - 59. Amoroso (Addo), 71. Kohler (Reuter), 77. Ewerthon (Koller)
                Kollased kaardid Willi, Kobiashvili - Ricken, Wörns

                Mängu alguspool möödus mõlemapoolsete heade liikumiste/võimaluste tähe all, tempo oli üsna kõva. Reaalsed väravavõimalused olid kuni selle hetkeni, mil BvB kuue minuti jooksul tegi neli väravat, üsna võrdsed ja mäng kujunes ühepoolseks alles pärast seda pommitust. Tulemuse kõrval on üheks mängu märksõnaks Lehmanni järjekordne kaubamärk, mis toob talle eeldatavasti kaasa üsna mite mängu pikkuse karistuse - pärast telekaamerate eest meelde jäänud ülbamisi Elberi, Asamoahi ja Kirsteniga virutas ta seekord maas lamanud Coulibalile jalatallaga üsna tugevalt vastu reit (kohtuniku nägemata), millest Freiburgi õnnetuseks jäi tulemata penalt ja Lehmanni punane kaart.
                teisipäeval teatas DFB, et Lehmann saab neljamängulise Bundesliga keelu ja klubi 25.000 eurot trahvi.

                1860 München - FC Schalke 04 1:2 (0:1) pühapäeval

                Koosseisud - 1860 München: Jentzsch - Stranzl, Kurz - T. Hoffmann, Borimirov, Dheedene - Bierofka, Hässler, M. Weissenberger - Max, Agostino
                FC Schalke 04: Reck - Hajto, Waldoch, Matellan, van Kerckhoven - Kmetsch - Vermant - Asamoah, Möller - Agali, Sand
                Väravad: 0:1 Asamoah (3. minut), 1:1 Agostino (81. minut), 1:2 Sand (83. minut)
                Vahetused: 58. Wiesinger (Weissenberger), 58. Suker (Borimirov), 64. Ehlers (Kurz) - 86. Büskens (Vermant), 88. Djordjevic (Asamoah), 90. Wilmots (Möller)
                Kollased kaardid: Stranzl - Asamoah, Kmetsch

                Pärast eelmise nädala kaotust Bayernile läks Pacult Schalke-suguse meeskonna vastu üsnagi riskantsele mängule ja orienteerus tugevalt ründele, jättes mõnevõrra Schalke ründeduo katmise kahtlaseks. Tulemus näitab, et lõpuks see kodumeeskonda ei aidanud, seevastu kui Schalke tugev kaitse ja orienteeritus vasturünnakutele neile edu tõi ja õnnistegijaks oli sarnaselt eelmisele nädalale Sand. Kuigi tulemus oli 1:2, võinuks Schalke vabalt suuremaltki võita - kaks penalti jäid määramata näiteks. Samas jättis kohtunik vilistamata ka ühe tagasisöödu Matellani poolt Reckile, mistõttu Löwed võinuks sellest väikest stiimulit saada. Sellegipoolest oli Schalke tunduvalt tugevam ja 1860 üritused jäid pooltühja staadioni ees mängides küllaltki hambutuks ning seega läksid kaugemale ka unistused rahvusvahelistest mängudest.


                1. FC Kaiserslautern - Bayern München 0:0

                Koosseisud - 1. FC Kaiserslautern: G. Koch - Hengen, Knavs, Strasser - Grammozis - Ratinho, Bjelica - Basler, Hristov - Klose, Lokvenc
                Bayern München: Kahn - Sagnol, Linke, R. Kovac, Lizarazu - Hargreaves, Fink - Effenberg - Santa Cruz, Zickler, Elber
                Vahetused: 73. Pettersson (Bjelica) - 46. Pizarro (Zickler), 82. Sergio (Santa Cruz)
                Kollased kaardid: Lokvenc, Ratinho - Linke, Pizarro, Elber
                Kollane-punane - Grammozis

                Väga vihane ja üsna toores mäng, kus kumbki pool tegelikult võitu ei teeninud (ehkki minu silmis võinuks loomulikult külalismeeskond FCK kotti panna ). Mängu läksid mõlemad pooled üsna tugeva ründeorientatsiooniga - Bayernil kolm meest ees, Lauternil kodus alati tugevad Klose ja Lokvenc. Tõsine võimalus juhtima minna avanes kõigepealt FCK-l ning seda sarnaselt karikamängule penalti läbi ja samuti sarnaselt karikale Kahn löögi tõrjus. Lööjaks oli Basler, kelle vastu tegi vea Lizarazu. Mängus oli palju toorutsemist - kohtunik võinuks vähemalt kahel juhul Lauterni mängijatele punast näidata (Grammozis selle lõpuks ikka sai), kuid lõppviimistlus kummalgi ei õnnestunud enda kasuks pöörata. Parima mängu tegi vaieldamatult Kahn, kes lisaks pendla tõrjumisele sai päris ilusasti käe ette Lokvenci pealöögile. Ühe värava jättis kohtunik lugemata, kuna Pettersson mängis joonekohtuniku hinnangul trahvikastis käega - natuke vaieldav otsus, kuid üldist mängupilti ja teisi vaieldavaid otsuseid arvestades võib seda ka nii aktsepteerida. Kokkuvõttes - punkte kaotasid mõlemad, kuigi kummagi poole võit olnuks teisele samas suurem kaotus.


                Hamburger SV - Vfl Wolfsburg 1:1 (0:1)

                Koosseisud - Hamburger SV: Pieckenhagen - Hertzsch, Fukal, Hoogma, Ujfalusi - Wicky - Hollerbach - Cardoso - Präger - Barbarez, Romeo
                VfL Wolfsburg: Reitmaier - Greiner, Franz, Schnoor, Rau - Akonnor - Karhan - Munteanu - Ponte, Petrov, Klimowicz
                Väravad: 0:1 Klimowicz (45. minut), 1:1 Barbarez (67. minut)
                Vahetused: 53. Meijer (Hollerbach), 61. Ketelaer (Hertzsch), 75. Antar (Barbarez) - 58. Kryger (Petrov), 76. H. Sarpei (Ponte), 76. Kühbauer (Munteanu)
                Kollased kaardid: Romeo, Cardoso - Akonnor
                Punane kaart: Franz

                Mängu algust dikteeris pigem Wolfsburg, kelle ründajatega oli kaitsel üsna raske toime tulla ning varasest juhtväravast päästis kodumeeskonna Pieckenhageni hea töö. Tasapisi HSV siiski kosus ning mänguga kaasa jooksis ja hakkas tempot üle võtma, kui poolaja lõpus kaitse viga võimaldas külalistel 1:0 juhtima minna. Teisel poolajal suutis HSV viigistada ja mängis enamuse poolajast arvulises ülekaalus, kuid korralikult oma võimalusi kasutada ei suutnud ning pidid viigiga leppima. Kokkuvõttes üsna teenitud tulemus mõlemale poolele, kuna selget tugevust ei või kummagi puhul välja tuua, mistõttu viigiga tuleb rahul olla.


                Werder Bremen - Hertha BSC 0:3 (0:0)

                Koosseisud - Werder Bremen: Rost - Verlaat - F. Baumann, Skripnik, Stalteri - Frings - Tjikuzu, F. Ernst - Lisztes, Bode, Ailton
                Hertha BSC: Kiraly - Lapaczinski, van Burik, Simunic - Dardai - Marx, Beinlich - Marcelinho - Alves, Goor, Preetz
                Väravad: 0:1 Lapaczinski (62. minut), 0:2 Alves (66. minut), 0:3 Alves (85. minut)
                Vahetused: 67. Klasnic (F. Baumann), 71. Borowski (Verlaat), 84. Krstajic (F. Ernst) - 86. Sverrisson (Alves), 87. Neuendorf (Goor)
                Kollased kaardid: Frings - van Burik, Beinlich

                Üsna aeglase algusega mäng oli küllalt igav ning miski ei lubanud eelmisel nädalal Hertha-HSV mängu, mida ühelt poolt Spass-Fussball ning teiselt poolt Horror-Fussball nimetada võiks, kordumist. Selgelt oli kodumeeskond tugevam ja domineerivam, ent korralikumadki väravavõimalused pareeris hea mängu teinud Kiraly, samuti aitas Herthat natukene kohtunik, kelle töö suhtes teatud etteheiteid võiks teha. Werderi korralik mäng ei lagunenud isegi pärast Hertha juhtväravat, kuid külalised kasutasid praktiliselt kõik oma võimalused ära ja jätsid Werderi nulli peale. Kuigi 0:3 seis ei näita võrdsust või kaotanud meeskonna üleolekut, oli Werder üsna kindlalt mu arust parem, ent ebaõnnega koos.

                Borussia Mönchengladbach - 1. FC Nürnberg 1:0 (1:0)

                Koosseisud - Borussia Mönchengladbach: Stiel - Eberl, Korell, Pletsch, Witeczek - P. Kluge - Demo - Ulich - Aidoo, van Lent, van Houdt
                1. FC Nürnberg: Schäfer - Sanneh, Stehle, Nikl, L. Müller - Larsen - Passlack, Krzynowek - Jarolim - Rink, Cacau
                Värav: 1:0 Sanneh (28. minutil, omavärav)
                Vahetused: 23. Asanin (Pletsch), 46. Hausweiler (P. Kluge), 74. Stassin (Eberl) - 62. Gomis (Passlack), 79. Michalke (Larsen), 84. Villa (Rink)
                Kollased kaardid: Demo, Eberl, Korell - Rink, Nikl, Jarolim

                Mäng oli üsna kindlalt Gladbachi käe all kuigi ainuke värav saadi üsna mängu alguses ja sedagi läbi vastaste ebaõnne. Samas oli taas tegu tomatisilmadega kohtunikuga, kes paar Nürnbergi mängijate tugevat viga vilistamata jättis ja Gladbachi head võimalused sellega nullis. Mängust jäi silma veel Stiel, kes tegi stabiilselt hea partii ning pareeris sealjuures külaliste paar ohtlikku kontrat. Kuna Nürnberg ärkas alles kakskümmend minutit enne lõppu ja siiski mitte täielikult, oli võit Gladbachile teenitud.

                Energie Cottbus - FC St. Pauli 4:0 (3:0)

                Koosseisud - Energie Cottbus: Piplica - da Silva - Beeck, Hujdurovic - Akrapovic - Schröter, Kaluzny, Kobylanski - Miriuta - Topic, Franklin
                FC St. Pauli: Henzler - Stanislawski, Gibs - Held, Kientz, Rahn - Bajramovic, Bürger - Meggle - Patschinski, Rath
                Väravad: 1:0 Franklin (20. minut), 2:0 Topic (28. minut), 3:0 Topic (34. minut), 4:0 Helbig (85. minut)
                Vahetused: 62. Helbig (Franklin), 76. Mátyus (Topic), 83. Reghecampf (Kobylanski) - 35. Inceman (Held), 52. Marcao (Rahn), 73. Kolinger (Meggle)
                Kollased kaardid: Kobylanski, Franklin, da Silva - Bürger, Inceman

                Uhkelt ja suurte lootustega Cottbusile külla läinud St.Pauli sai (mängupilti arvestades) teenitult külma dushi endale kaela; nn keldriduellis võinuks Cottbus külalisi veelgi enam saputada, kuid ju siis neljast väravast piisas. Mängu hing oli bosnia-hertsegoviinalane Topic, kes tegi Pauli kaitsega mida parajasti soovis ning lõi sealjuures ka kaks väravaT Viimastel nädalatel hoogu kogunud ja liigasse püsima jääda lubanud St. Pauli mäng oli täiesti erinev viimastest ning nad olid platsil selgelt tagaajaja osas ja nagu öeldud, võinuks Cottbus veidi rohkem pingutades mereröövlite kirstu veel mõned naelad lüüa.

                VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 0:2 (0:2)

                Koosseisud - VfB Stuttgart: Hildebrand - Hinkel, Wenzel, Bordon, Gerber - Soldo, Meissner - Hleb, Balakov, Seitz - Ganea
                Bayer Leverkusen: Butt - Lucio, Nowotny - Sebescen, Placente - B. Schneider, Ballack - Bastürk, Zé Roberto - Brdaric, Berbatov
                Väravad: 0:1 Brdaric (41. minut), 0:2 Berbatov (45+2. minutit)
                Vahetused: 46. Adhemar (Seitz), 70. Dundee (Ganea), 75. Endress (Hinkel) - 75. Babic (Zé Roberto), 82. Vranjes (Brdaric), 82. Kirsten (Berbatov)
                Kollane-punane: Bordon
                Kollased: Placente, Zé Roberto, Berbatov, Ballack

                Bayer kontrollis mängu käiku üsna algusest peale, kuid esimesel poolel tunnil oli Stuttgart end rohkem näitavam pool saamata siiski läbi Bayeri kaitsest. Ca 30 mänguminuti järel hakkas ka Bayer end nö rohkem liigutama ning tänu Stuttgarti mängijate vigadele vastaste katmisel olid väravad suhtkoht loogiline tulemus ning pärast 2:0 tulemuse saavutamist hakkas Bayer end juba selle nädala mängudeks hoidma ning rahulikult palli veeretama. Stuttgart samas midagi ise saavutada ei suutnud ning Bayer võttis Stuttgartist teenitud võidu.


                1. FC Köln - Hansa Rostock 4:2 (0:2)
                Koosseisud - 1. FC Köln: Pröll - Cullmann, Song, Voigt - Cichon - Balitsch - Lottner, Kreuz - Scherz, Springer, Kurth
                Hansa Rostock: Bräutigam - Lange, Jakobsson, Hill, Oswald - Wibran, Lantz, Maul - Rydlewicz, Yasser, Arvidsson
                Väravad: 0:1 Arvidsson (6. minut), 0:2 Arvidsson (32. minut), 1:2 Lottner (46. minut), 2:2 Kurth (51. minut), 3:2 Springer (76. minut), 4:2 Scherz (90+1. minut)
                Vahetused: 86. Keller (Springer) - 61. di Salvo (Lantz), 70. Klewer (Arvidsson), 86. Schied (Oswald)
                Punane kaart: Bräutigam
                Kollased: Cullmann - Rydlewicz

                Täiesti uskumatult üheks mängupäeva kommiks kujunenud mäng, kus Hansa suutis Kölnis juba 2:0 ette minna ning jätta muljet, et liiga põhjas on võimalik veelgi enam põhja vajuda (eriti ilmekad olid need Kölni fännid, kes vastasvõistkonna väravale plaksutades ja juubeldades kaasa elasid). Samas suutis Köln end kohe peale poolajavilet koguda ning varajane 1:2 värav äratas nii meeskonna kui ka fännid taas üles ja pärast Bräutigami eemaldamist käevea tõttu trahvikastist veidi väljas löödi Hansale kolm väravat, olles ise nö terve meeskonnaga üle platsi igal pool (vähemalt nii arvasid Hansa mängijad, ma kaldun eeldama). Teine poolaeg oligi Hansale ülimalt õnnetu - näiteks võimalused jäid 11:1 ning ammu juba häbistatud Köln suutis üsna suure osa neist ka ära kasutada ning vähemalt natukenegi rõõmu oma fännidele valmistada, kuigi väljalangemist liigast tõenäoliselt vältida pole võimalik.

                ¡No Pasarán!

                Kommentaar


                  #23
                  28.Voor

                  FC Bayern München - 1. FC Köln
                  23.03.2002 15:30
                  Bayern:
                  O. Kahn - O. Hargreaves, C. Sforza, R. Kovac, B. Lizarazu - T. Fink - J. Jeremies (46. H. Salihamidzic), S. Effenberg - R. Santa Cruz, G. Elber, P. Sergio (84. N. Kovac)
                  Köln:
                  M. Pröll - T. Cichon - C. Cullmann (73. J. Keller), R. Song, A. Voigt - M. Sichone, H. Balitsch - D. Lottner - M. Scherz, C. Springer - M. Kurth
                  Väravad::
                  1:0 Elber (64.), 2:0 Salihamidzic (83.), 3:0 Elber (88.)
                  Mängu esimene poolaeg kulges võrdsete võimalustega, aga teisel poolajal tuli Giovanne Elberi väravalööjageenius välja ja üks pomm 15-lt ristnurka ja teine ilus peavärav sillutasidki Bayerni tee võidule.Sinna vahele jäi Salihmidzici realiseeritud penalt Cruzi mahatõmbamise eest..


                  FC Hansa Rostock - Hamburger SV
                  23.03.2002 15:30
                  Rostock:
                  D. Klewer - A. Jakobsson, D. Hill, D. Hirsch - M. Emara - R. Rydlewicz, R. Yasser, M. Lantz, R. Maul - M. Arvidsson, A. di Salvo (77. M. Beierle)
                  HSV:
                  M. Pieckenhagen - M. Maltritz, I. Hertzsch, N. Hoogma, T. Ujfalusi - B. Hollerbach (84. J. Sandmann) - C. Benyamin (53. R. Präger), R. Antar, J. Albertz - S. Barbarez - B. Romeo (89. E. Meijer)
                  Väravad:
                  1:0 Jakobsson (51.), 1:1 Barbarez (66)
                  Rostocki Rootsi leegion mängis hästi, lisaks väravalööjale olid kogu aeg aktsioonis ka Lantz ja Arvidsson , aga viimaste aastate Hamburgi suurim väravalööja bosnialane Barbarez ei lasknud ennast heidutada - tema 66.minutil löödud goll oli üks vooru ilusamaid.

                  Hertha BSC Berlin - 1. FC Nürnberg
                  23.03.2002 15:30
                  Hertha:
                  G. Kiràly - D. Lapaczinski, D. van Burik, J. Simunic - P. Dardai (83. A. Schmidt), S. Beinlich - M. Hartmann - A. Alves (53. T. Marx), M. Marcelinho (77. S. Deisler), B. Goor - M. Preetz
                  Nürnberg:
                  D. Kampa - A. Sanneh, A. Wolf, T. Stehle, L. Müller - T. Larsen, D. Jarolim, J. Krzynowek - K. Michalke (57. C. Junior) - P. Rink, J. Baret
                  Väravad:
                  1:0 Alves (3.), 2:0 Alves (32.)
                  Alves oli kogu aeg õigel kohal ja kaks väravat olid tõsiasjad - Goori tuleks tal söötude eest tänada.Kehv päev Marcelinhol, kes ei suutnud penaltit realiseerida(lõi vasakult mööda).Suurimaks huviobjektiks oli koondislane Deisler, kes üle pika aja jälle platsil viibis.


                  Bayer 04 Leverkusen - TSV München 1860
                  23.03.2002 15:30
                  Leverkusen:
                  H. Butt - Z. Sebescen, J. Nowotny, F. Lucio, D. Placente - C. Ramelow - B. Schneider (77. J. Vranjes), Y. Bastürk, J. Zé Roberto - O. Neuville (70. T. Brdaric), D. Berbatov (46. U. Kirsten)
                  TSV 1860:
                  S. Jentzsch - M. Stranzl, V. Riseth, F. Tapalovic, U. Ehlers (54. A. Pfuderer) - D. Borimirov (63. M. Schroth) - M. Wiesinger, M. Weissenberger, D. Bierofka - M. Max (63. T. Hoffmann), P. Agostino
                  Väravad:
                  1:0 Sebescen (45.), 2:0 Kirsten (49.), 3:0 Bastürk (61.), 4:0 Kirsten (81.)
                  1860i karistati Leverkuseni moodi.Kuigivõrd otsustavaks sai esimese poolaja lõpu Sebesceni peavärav, sest teisel poolajal oli Bayer juba täies hoos ja vanameister Kirsten näitas, kus tuleb ryndealas seista, et palli saaks sisse lükata.Aga näidati ka hiilgavat kombineerimist ja lühikest söötu,mille tulemusena ka Bastyrki kolmas väga ilus värav.

                  FC St. Pauli - VfB Stuttgart
                  23.03.2002 15:30
                  St. Pauli:
                  S. Henzler - O. Held, H. Stanislawski, C. Gibbs - J. Kientz, Z. Bajramovic (67. M. Marcao) - H. Bürger (61. C. Rahn) - T. Meggle, U. Inceman (84. M. Cenci) - N. Patschinski, M. Rath
                  Stuttgart:
                  T. Ernst - B. Carnell, T. Wenzel, F. Meira, R. Marques (61. J. Endress) - Z. Soldo - A. Hleb (51. C. Tiffert), S. Meißner - K. Balakov - J. Seitz (84. J. Todt), S. Dundee
                  Väravad:
                  0:1 Balakov (75.), 0:2 Dundee (82.), 1:2 Rath (83.)


                  Schalke - Kaiserslautern 3-0
                  Väravad:Wilmots,Möller,Agali

                  Kaiserslautern läks mängule ühe ründajaga, aga kaitsele orienteeritud mäng ei õnnestunud.Kõik algas"belgia härja" Wilmotsi hiilgavale tulekule Jörg Böhme tsenderdusse, kus mees täpselt enne väravavahtii palli peaga sisse lõi.See, mis järgnes oli veelgi vägevam - Andreas "Andy" Möller sai vasakul palli , tuli trahvikasti nurga juurde ja lõi sealt meisterliku sedööverlöögiga väravavaht Kochi tahanurka 2-0.Agali 3-0 peaga tähendas juba Lauterni allaandmist, ka enne seda sisse toodud teine ründaja ei muutnud midagi.Jällegi tundub, et Lauterni tee Meistrite Liigasse hakkab püsti tõusma.Samal ajal Schalke avaldas järjekordset soovi tiitlivõiduks.


                  SC Freiburg - VfL Borussia Mönchengladbach
                  23.03.2002 15:30
                  Freiburg:
                  T. Reus - S. Müller, B. Diarra, B. Kruse (78. F. Gerber) - A. Zeyer - T. Willi (55. J. Männer), L. Hermel, L. Kobiashvili - S. Coulibaly, F. Zandi (46. A. Sellimi) - A. Iashvili
                  Gladbach:
                  J. Stiel - M. Eberl, S. Korell, S. Asanin, M. Münch - S. Stassin, P. Kluge, I. Ulich (83. I. Demo) - L. Aidoo (89. M. Hausweiler), A. van Lent, P. van Houdt (90. M. Witeczek)
                  Väravad:
                  0:1 van Lent (79.)
                  Kodumeeskond üritas, aga võõrsilmeeskond lõi ära.Hollandlane van Lent kasutas väravavahi vale positsioonivaliku ja lõi peaga üle tema otsustava värava, mis Gladbachile kindlasti marjaks ära kulus.

                  Dortmund - Cottbus 3-0(2-0)
                  Väravad:Ewerthon(28),Rositsky(35),Reina(80)

                  Mängu otsustas juba varajases faasis Cottbusi poolkaitsja Rost,kes tegi kaks tõsist kollast kaarti väärivat viga Kehlile ja pärast teist ,17.minutil saadeti ta platsilt ära.Siis lõi Sammeri kõige noorem algkoosseis,mis ta kunagi välja pannud on kiiresti kaks väravat ja asi oli selge.

                  VfL Wolfsburg - SV Werder Bremen
                  24.03.2002 17:30
                  Wolfsburg:
                  C. Reitmaier - F. Greiner, M. Biliskov, S. Schnoor, T. Rau - M. Karhan, C. Akonnor, D. Munteanu - R. Ponte (84. T. Maric), D. Klimowicz (86. A. Juskowiak), M. Petrov (89. P. Weiser)
                  Bremen:
                  F. Rost - F. Baumann, F. Verlaat (70. I. Klasnic), M. Krstajic - V. Skripnik, T. Frings, K. Lisztes, F. Ernst (84. R. Silva), P. Stalteri - G. Ailton, M. Bode
                  Väravad:
                  1:0 Klimowicz (64.), 2:0 Petrov (76.)
                  Ja lõpuks lihtne tõestus vana tuntud faktile - kui Wofsburg on kodumeeskond, siis võib tema peale julgelt raha panna!!!Väravalööjatest üks oli jälle Bulgaaria koondislane Petrov, kes siis ka Eesti võrku kavatseb sahistama hakata.

                  Kommentaar


                    #24
                    Ma lisaks siia mõned tähelepanekud nädalavahetuse mängudest, mis mõnevõrra vähem seotud otse platsil toimuvaga.
                    Herthas tuli, nagu Aramis mainis, üle pika aja platsile Basti Deisler. Üldse oli see tal esimene mäng Berliini eest pärast ametlikku teadet üleminekust Bayernisse (mitteametlik kõmu liikus ju mullu varasügisest saadik, kui Bild selle käsiraha loo välja koukis). Mees sai tõsise vilekoori osaliseks nii platsile joostes kui ka palliga triblades. Üks kõnekamaid näiteid fännide suhtumisest mängija siirdumisest kõigi vihatud Bayernisse oli loosung, mille kohaselt ei ole Deisleril kohta meie südames ning mingu ta ära juba märtsis (st väike riim tekitati Hertzi ja Märziga). Basti ise oli muidugi arusaav ja ütles, et eks fännide suhtumine ole mõistetav, aga ta üritab ikka hooaega lõpetada Hertha nimel jne jne.
                    Teine juhtum - Amoroso ei tahtnud platsilt ära tulla kui Sammer ta välja vahetas (68. minut). Alguses väljendas ta oma pahameelt Ewerthonile, platsilt tulles õiendas päris tükk aega treeneriga ja läks kohe riietusruumi. Sammer pärast lubas sel teemal mängijaga ikka rääkida ja märkida, et treener on siiski tema ja mäng käib kogu meeskonna huvides, mitte ühe mehe ambitsioonide täitmiseks.
                    Kolmandaks - Bayerni mängu Kölniga iseloomustas lisaks hambutule esimesele poolajale ning sellele, et nulli hoidis esimesel 45 minutil põhimõtteliselt ainult Olli, väike segadus platsil ja karmid sõnad Elberi poolt pärast mängu. Nimelt kui Santa Cruz teenis penalti (Aramis märgib, et käega mäng, minu arust oli asi selles, et SC kukkus/tõmmati maha, mistõttu tuli penalt) leppis Effe Brazzoga kokku, et selle lööb üks meeskonna hingi ja fännide lemmikuid. Samas sedasama au soovis endale ka Paulo Sergio, kes Effega sel teemal palju vaidles ja üsna solvunud tundus. Igatahes selle stseeni puhul võib vast siiski öelda, et lõpp hea kõik hea. Samas pärast mängu avaldas Elber üsna teravalt arvamust sellest, et Hitzfeld ta kahes viimases euromängus (Nantesi ja ManU vastu) pingile jättis, märkides et esimesel poolajal ta sellepärast ei viitsinud/soovinud korralikult mängida ja teisel poolajal mõtles, et "no eks ma siis näitan, mida ma võinuks teha, kui ma platsil olnuks" ja lõi kaks väravat.
                    Muidu veel kuulsin kuskilt mingit kõlakat Zé Roberto võimalikust ületulekust Bayernisse, kuid ei mäleta, kust kuulsin ja kelle vastu vahetus võivat toimuda, mistõttu transferide alla seda ei tõsta.
                    Kokkuvõtvalt mängupäeva kohta - meistritiitel tundub olevat kindlustatud Bayeri ja BvB vahel, ei usu, et Schalke või Bayern veel suudaksid üles kerkida kui just Toppi-Truppe ja Sammeri sats mingite eriliste lollustega hakkama ei saa (siiski tundub, et neile tuli dušš ehk Bayerni ähvardav tõus õigel ajal ja mõlemad suutsid end kokku võtta). Schalke ja Bayern jagavad seega omavahel eeldatavasti ära CL-i kohad, kui just mingi ime läbi Bayer või Bayern ei võida liigat (milles ma siiski kahtlen ), misjuhul saaks CL-i järgmisel aastal kõik neli esimest.


                    edit by Aramis: Jah ,ajasin teise penaldiolukorraga segamini - Bayerni situatsioonis tõesti Santa Cruz jäi kahe kaitsja vahele ja kukkus suhteliselt kergelt - õnneks oli videolint varnast võtta
                    ¡No Pasarán!

                    Kommentaar


                      #25
                      miks soovin Leverkusenile tiitlivõittu?

                      Kuigi see voor möödus üllatusteta, mida näitavad ka BLi ennustajate tulemused, olid tabeli ülemised otsa meeskondadest oma tabelipositsioonivääriline vaid Leverkusen - täpsemalt öeldes, teenis sümpaatiapunkte.

                      Dortmund võitis küll 3:0, kuid 10 mehega mänginud Cottbusi vastu veeretati 70 minutit kuiva jalgpalli - samas on see liiga kallim rünnak. FCB oli närvilise Kölni vastu eriti 1. poolajal veelgi õnnelikum ning tavataset näitas vast Kahn. Schalke, peab ütlema, oli vist 10 kaitsjaga mänginud FCK vastu tulemuslik. Kuid Leverkuseni poistele on pärast võitu Hispaanias otsekui tiivad kasvanud. Kogu meeskond mängib silmale nauditavat vutti, seekord siis vanameister Kirsteniga primadonna rollis. Manager Rainer Callmund ütles pärast CLi loosimist, et nüüd minnakse Liverpooli vastu vaid ilu ja kunsti näitama. Mänguilu pole veel kunagi tiitleid taganud, kuid liiga hallist hiirest ning "igavesest teisest" on saanud atraktiivne meeskond, mis januneb lõpuks ka esimese BLi võidu järele.

                      Loodan, et "taldrik" läheb mais Leverkuseni.
                      http://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_jalgpallikoondis

                      Kommentaar


                        #26
                        Orginally posted by Aramis

                        Hertha BSC Berlin - 1. FC Nürnberg
                        23.03.2002 15:30
                        Hertha:
                        G. Kiràly - D. Lapaczinski, D. van Burik, J. Simunic - P. Dardai (83. A. Schmidt), S. Beinlich - M. Hartmann - A. Alves (53. T. Marx), M. Marcelinho (77. S. Deisler), B. Goor - M. Preetz
                        Nürnberg:
                        D. Kampa - A. Sanneh, A. Wolf, T. Stehle, L. Müller - T. Larsen, D. Jarolim, J. Krzynowek - K. Michalke (57. C. Junior) - P. Rink, J. Baret
                        Väravad:
                        1:0 Alves (3.), 2:0 Alves (32.)
                        Alves oli kogu aeg õigel kohal ja kaks väravat olid tõsiasjad - De Goori tuleks tal söötude eest tänada.Kehv päev Marcelinhol, kes ei suutnud penaltit realiseerida(lõi vasakult mööda).Suurimaks huviobjektiks oli koondislane Deisler, kes üle pika aja jälle platsil viibis.
                        De Goor - kas mitte lihtsalt Goor. Bart Goor.


                        edit by Aramis:Läksin jah hoogu nimede "madalmaalistamisega".Goor on viimasel ajal nii hästi mänginud, et ta vääriks seda "de"d oma nime ette
                        “The state of our pitch wouldn’t have affected Liverpool — with their game the ball is in the air most of the time.”
                        The Special One

                        Kommentaar


                          #27
                          nii mängiti siis munadepühade ajal...

                          "Kummitus" 2. Bundesliga
                          Cottbus-Freiburg 2:0 (1:0)
                          Nürnberg-Wolfsburg 3:0 (1:0)
                          1860 München - St. Pauli 4:2 (1:1)


                          Freiburg, kuhu on kadunud sinu lühikesi sööte armastav jalgpall? Energiel polnud mingeid probleeme võtta sellest mängust kolm punkti. Ega Energie ei hiilanud, kuid vilgas Franklin mängis Freiburgi kaitsjad korduvalt üle, samas kui teisel pool Piplica üksikud ohtlikud momendid kahjutuks tegi. Päästva 15. kohani on Freiburgil (järgmine nädal derby Stuttgartiga) juba neli punkti, Cottbus (nüüd Gladbachi vastu) võib vaikselt kolmandaks 1. BLi aastaks planeerida.
                          Nürnbergi ründajad Cacau ja Rink ei taba enam mängust, kaks väravat löödi penaltitest (südilt esinenud varuväravavaht Ramovic suudab esimese hooga esimese neist tõrjuda, Rink napsab tagasipõrkunud palli). Wolfsburg oli vaatamata niigi räsitud tippründaja Marici uuele vigastusele 9. minutile peajagu üle, kuid Kampal sattus (viimasel ajal üha harvemaks muutuv) olema hea päev. Augenthaleri trupp sõidab Rostocki, kus võidakse lõplikult end kindlustada. Wolfsburg võõrustab Herthat.
                          Pauli pole sel hooajal veel kordagi võõrsil võitnud, nüüd juhiti mängujuht Weissenbergeri kaotanud lõvide vastu 2:1. Võimalusi oli palju (Paculti katse kasutada 1,66 pikka Hässlerit oli krobeline), neid ei kasutatud, teisel pool lööb vahetusest tulnud Martin Max kümnekonna minutiga hat-tricki. Millerntori külastab Lautern, "lõvid" sõidavad Dortmundi "lõvikoopasse".

                          Võitlus koha eest eurosarja
                          Gladbach-Hertha 3:1 (1:1)
                          Köln-Schalke 1:1 (0:1)
                          Bremen-Rostock 4:3 (1:2)


                          Gladbach võidab viienda kodumängu järjest, seda suutis viimati FCB kolm aastat tagasi. Hertha seevastu kaotab teenitult oma esimese kohtumise Falko Götzi käe all pärast kaheksa edukat mängu. Oma kunagise koduklubi murulibledel naaseb Berliini algkoosseisu Sebastian Deisler ning teeb kahvatu partii. Gladbachi kostitatakse nädala pärast Läänemerestaadionil, kus hiljuti mängis Saksa üle ameeriklased 4:2. Herthal on teine kohtumine võõrsil järjest, seekord Wolfsburgis.
                          Punkt, mis ei aita kumbagi meeskonda. Esimesel poolajal Köln üritas, kuid ei suutnud, Schalke ei viitsinud sedagi - värav oli üsna ootamatu. Teisel poolajal mängu tempo kiirenes ning Kölnile avanesid arvukad võimalused külalised kotti panna. Reck lubas vaid ühe palli selja taha, tulemuseks punkt kummalegi. Kölni jaoks on sellega 1. BL tasapisi läbi (nädala pärast ülejõe derby Leverkuseniga), S04 ei kasutanud suurepärast võimalust Bayernist mööda purjetada (võõrustab HSV-d).
                          Jalgpall võib nii julm olla. Rostock juhib 2:1 ja 3:2, seisab hästi kaitses, lämmatab Werderi rünnakud eos ning arvukate kontrate jooksul mängitakse maha võimalused skoori suurendada. Yasser tabab trahvika Rosti imetõrje järel vaid latti. 89. minut. Werderi nurgalöök. Bremeni väravavaht Frank Rost (tegi maavõistlusdebüüdi USA vastu) põrutab segaduses 2 meetrilt seisuks 3:3. Sellega on ta teine väravavaht BLi ajaloos, kes on mängust värava löönud. Hansa treener Veh kaob pettunult staadioni katakombidesse. Õudusunenägu läheb edasi. Frings murrab äärelt kasti, Rayk Schröder lööb palli puhtalt bremenlase jalalt, kuid pime kohtunik annab pendla. Ailton realiseerib lõppskooriks 4:3, kuigi Rostock oli parem. Viimati oli vutt sama julm 2. juunil 2001 Lilleküla staadionil.

                          Jaht meistriitlile
                          FCK-Leverkusen 2:4 (1:2)
                          Stuttgart-Dortmund 3:2 (2:0)
                          HSV-Bayern 0:0


                          Leverkusen võidab nagu meister, pakub sellist mänguilu nagu 11 pallivõlurit vaid oskavad. 11 sekundi järel koksab vanameister Kirsten seisuks 1:0. Kuigi Lautern jõuab järgi 2:2, kasutatakse tippmeeskonna kombel oma võimalusi ning röövitakse Betzelt kolm punkti. Bayer on hetkel BLi magustoit. Lautern kaotab aga enne kohtumist St. Pauliga 5. kollase kaardi tõttu oma ründeduo Lokvenc+Klose. Bayer läheneb meistritiitlile Kölni vastu.
                          Dortmund komistab Stuttgartist teenitult. Hildebrandi asetanud teine kollkipper Thomas Ernst tõrjub borusside viimasedki pingutused vähemalt viigipunktidki teenida, Balakovita mänginud švaabid on BVB-st lihtsalt kavalamad, kes lasid vahe liidriga juba neljale punktile käriseda. Stuttgart sõidab Freiburgi, Dortmund võõrustab Müncheni "lõvisid".
                          Peaaegu aasta eest võideti Hamburgis 94. minutil Anderssoni poolt löödud väravaga meistritiitel, nüüd peab aga vist suu lõplikult puhtaks pühkima. Mäng oli ühe 0:0 kohta vaatamist väärt, sest mõlemad meeskonnad pakkusid ohtralt väravavõimalusi. Sümboolne on taas algkoosseisu naasnud Hasan Salihamidzici 7 meetrilt 99% väravavõimaluse kasutamata jätmine. Hamburg vaatab juba uude hooaega, FCB peab nüüd koha eest CLis võitlema, et mitte UEFA-Cupis osaleda (Beckenbauer: "luuserite karikas&quot.
                          http://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_jalgpallikoondis

                          Kommentaar


                            #28
                            Kommenteeriks Beckenbaueri arvamust.UEFa karikas on BAyerni jaoks tõesti luuserite karikas ,sest selle eest võitlevad liigade esikolmiku taha jääjnud meeskonnad pluss meistrite liiast välja kukkunud meeskonnad.Kuid usun siiski ,et seda nimetust kaanab see karikas vaid tippklubide juures.Sest tase on sealgi kõrgel.Kuigi jah, ükskõik mis klubidele oluline finantsmoment on selline ,et UEFA karika mängudega suurt ei teeni.Vahe Meistrite Liiga summadega pidi suur olema.

                            Kommentaar


                              #29
                              [quote]Orginally posted by mel21

                              nii mängiti siis munadepühade ajal...

                              Bremen-Rostock 4:3 (1:2)[/i]

                              Jalgpall võib nii julm olla. Rostock juhib 2:1 ja 3:2. 89. minut. Werderi nurgalöök. Bremeni väravavaht Frank Rost (tegi maavõistlusdebüüdi USA vastu) põrutab segaduses 2 meetrilt seisuks 3:3. Õudusunenägu läheb edasi. Frings murrab äärelt kasti, Rayk Schröder lööb palli puhtalt bremenlase jalalt, kuid pime kohtunik annab pendla. Ailton realiseerib lõppskooriks 4:3, kuigi Rostock oli parem

                              Eriti kahju oli Rostocki puurivahist Daniel Klewer`ist. Mehele kukkus sülle ootamu (ta ju ikkagi 3 number Hansas) võimalus ennast tõestada ja sellega uut lepingut järgmiseks hooajaks saada. Kuigi temal pole kaotuses vähimalgi viisil süüdi, andisid tema pisarates silmad siiski selget märki mehe tunnetest. :-(

                              Kommentaar


                                #30
                                30.Voor Bundeliigas kulges nii:
                                FC Bayern München - SV Werder Bremen
                                06.04.2002 15:30
                                Bayern:
                                O. Kahn - R. Kovac - W. Sagnol, T. Linke, M. Tarnat (65. B. Lizarazu) - N. Kovac - T. Fink, S. Effenberg - R. Santa Cruz, G. Elber (65. H. Salihamidzic), C. Pizarro
                                Bremen:
                                F. Rost - M. Krstajic - F. Baumann (71. H. Wehlage), F. Verlaat, V. Skripnik - K. Lisztes (60. I. Banovic) - P. Stalteri, T. Frings, F. Ernst - G. Ailton, M. Bode (67. I. Klasnic)

                                Väravad:
                                1:0 Pizarro (21.), 1:1 Ailton (23.), 2:1 Santa Cruz (54.), 2:2 Krstajic (90.)

                                See oli üks üllatav mäng kui arvestada ,kui tõsiselt on Bayern eelmiste aastate hooaja lõpu mänge mänginud ja maksimaalse pühendumusega lõpuminutiteni võidu pärast võidelnud.Siin polnud midagi sellist - lasti Bremenil ära lüüa täiesti lõpuhetkeil ja kaotati vägagi vajalikud kaks punkti.Bayern oli mängupildis tunduvalt parem ja 21 minuti värav ongi üsna iseloomustav - Santa Cruz hoidis kasti äärel palli ja kolm bremenlast püüdsid teda takistada, baiernlased jooksid boksi sisse, Cruz püüdis sööta/lüüa ja rikosetist põrkas pall välja ,kus Effenberg jõudis esimsesena põrkava pallini ja saatis ta ilusti väravavahi ette ,kus ainsana oli Pizarro ,kes ska palli sisse lükkas.Mõni hetk hiljem saab Bremen penalti, kuan Linke õhuvõitluses vastast lükkab - üsna kahtlane otsus, vähemalt penalt on liiast, ent Kovac teeb selle hiljem heaks võttes peapalli karistusalas käega alla.Seega ,õige pennal ja Alton realiseerib selle kindlalt.Bayerni teine värav tuli suhteliselt lihtsalt, kuid see ,et kolmandat ära ei löödud on puhas lohakus .Võimalusi oli.Ja siis päris lõpus sai Bremen ohtlikult kohalt vabalöögi ja kuna hetk hiliné tuli ka väravavaht appi.Aga seda polnud vaja - sööt etteposti ja sealt peaga väravasse - nii lihtne see oligi!
                                FC Energie Cottbus - VfL Borussia Mönchengladbach
                                06.04.2002 15:30
                                Cottbus:
                                T. Piplica - V. da Silva - C. Beeck, F. Hujdurovic - R. Kaluzny - S. Schröter, B. Akrapovic (46. R. Thielemann), A. Kobylanski - V. Miriuta - M. Topic (77. J. Matyus), B. Franklin (59. S. Helbig)

                                Gladbach:
                                J. Stiel - S. Korell - M. Eberl (78. D. Felgenhauer), S. Asanin, M. Münch - S. Stassin (75. M. Witeczek) - P. Kluge, I. Ulich - L. Aidoo, A. van Lent, P. van Houdt (59. B. Auer)

                                Väravad:
                                1:0 Topic (31.), 2:0 Kaluzny (34.), 2:1 Asanin (37.), 2:2 Münch (64.), 3:2 Kaluzny (70.), 3:3 Witeczek (85.)

                                Kui eelmine mäng ai öeldud, et juhtus imelikke asju, siis see oli köömes sellega, mis siin juhtus.Mängu käik ise selline -Topic peaga Miriuta vabalöögist, siis Kaluzny Miriuta kornerist viivad Cottbusi 2-0 ette.Siis Asanin Münchi kornerist peaga 2-1.Siis Münch ise penaltist 2-2 ja sellega muutus ta ka 7 väravaga resultatiivseimaks kaitjaks Bundeliigas.Poola koondislane Kaluzny leidis jõudu vasakult läbi murda ja viia Cottbus ette 3-2 ning siit algab müstika - Gladbach ründab ja pall jõuab karistusalasse, ksut ta Witeczeki löögist saab rikosetti ja lendab kõrgele ülesse - kukub täpselt värava peale ,kus väravavaht Piplica teda joonel on ootamas.aga ei juhtu see ,mida tavainime ja eriti Cottbusi fänn oleks oodanud - nimelt kukub pall Piplica pähe ja sealt väravasse - müstika!ja seis 3-3...Enne mängu võtab Piplica ära Gladbachi üks ühe vastu rünnaku, aga mis tehtud see tehtud.Seis 3-3.

                                FC Hansa Rostock - 1. FC Nürnberg
                                06.04.2002 15:30
                                Rostock:
                                D. Klewer - D. Hill - R. Yasser, A. Jakobsson, M. Emara - M. Lantz, D. Hirsch, P. Wibran - M. Arvidsson - A. di Salvo (33. M. Beierle), R. Rydlewicz (89. T. Lange)
                                Nürnberg:
                                D. Kampa - T. Kos, A. Sanneh, M. Nikl - D. Jarolim - L. Müller, T. Larsen (69. T. Stehle), J. Krzynowek - P. Rink (81. M. Driller), J. Baretto, L. Gomis (59. M. Villa)

                                Väravad:
                                1:0 Arvidsson (3.)
                                Ei ole midagi paha öelda Rostocki mängu kohta.Ilus kodumäng ja võidupunktid teenitud.Värava võib paljuski Gladbachi kaitserivi sööks pidada.Aga Di Salvo sööt oli samavõrd oluline, et rootslane saaks palli väravasse lükata.

                                Bayer 04 Leverkusen - 1. FC Köln
                                06.04.2002 15:30
                                Leverkusen:
                                H. Butt - J. Nowotny - B. Schneider, F. Lucio, B. Zivkovic - C. Ramelow, Y. Bastürk (61. D. Berbatov), J. Zé Roberto - M. Ballack - O. Neuville, U. Kirsten (61. T. Brdaric)
                                Köln:
                                M. Pröll - T. Cichon - R. Song, J. Keller - H. Balitsch, A. Voigt, M. Sichone - M. Scherz (46. M. Reich), C. Springer - D. Lottner - M. Kurth
                                Väravad:
                                1:0 Butt (13.), 2:0 Lucio (25.)

                                Leverkusen ründas algusest peale ja teenis ka kohe laguses penalti.Saksa pressis on sellest palju juttu olnud, tundub telekaamerast ,et Ballacil ei olnud kaitsjaga kehakontakti, kuid Ballack väidab, et kaamera eksis ja kaitsja koksas tema kanna pihta.Butt sai realiseerimisega ilusti hakkama ja seis 1-0.Teine värav oli tähelepanuväärne individuaalne tasemenäitamine Bayeri kaitsja Lucio poolt.Keskväljal lõikas ta ära vastase passi,t riblas mööda kõigist,kes ette jäid ja lõi paremalt ette nurka .seis 2-0.Sel mehel on kõike - kiirust ,tehnilisust, võimas,pikk - suurepärane universaal.Ja nii mäng lõppeski.

                                FC St. Pauli - 1. FC Kaiserslautern
                                06.04.2002 15:30
                                St. Pauli:
                                S. Henzler - H. Stanislawski, D. Scheinhardt - J. Kientz - O. Held, U. Inceman (77. D. Baris), H. Bürger, Z. Bajramovic (58. C. Rahn) - T. Meggle - M. Marcao (58. M. Rath), N. Patschinski
                                K'lautern:
                                G. Koch - H. Ramzy (17. P. Gabriel) - T. Klos, A. Knavs - D. Grammozis - N. Bjelica - M. Basler, S. Malz (63. J. Strasser) - M. Hristov, C. Lincoln (84. M. Mifsud), O. Marschall

                                Väravad:
                                0:1 Lincoln (48.), 1:1 Meggle (68.)

                                Kollased kaardid:
                                Bjelica (3.), Bajramovic (3.), Held (10.), Gabriel (19.), Malz (28.), Lincoln (49.), Patschinski (52.), Knavs (68.), Strasser (75.), Basler (79.), Grammozis (90.)
                                Kolla-punased kaardid:
                                Held (22.), Strasser (89.)

                                Tõin siia lõppu ära ka kaardid, kuna see mäng sai kuulsaks nende poolest.Kohtuniku antud 11 kaarti on hooaja rekord.KLautern ei suutnud ära kasutada enamuses mängimist ja seega on viik õiglane tulemus.Samas ei ole ka ime, sest Lautrni eesliini moodustasid 37 aastane veteran Marshall ja keskvälja mees Lincoln.

                                Scahalke- Hamburg 2 - 0
                                Väravad:
                                1-0 Mpenza (8.)
                                2-0 Sand (41.)
                                Schalke rünnak oli võimas ja seda võimendas Belgia koondislase Emil Mpenza naasmine platsile.Kohe alguses korraldasid nad koondisekaaslase Wilmotsiga ohtliku olukorra ja mõni aeg hiljem oli juba Mpenza väravalööjana kirjas.Rünakuid tuli Schalkel küllaga ja Hamburgi võimalused piirdusid kauglöökidega.Poolaja lõpus eksis Fukal kastist palli välja löömisega ja see sattus Sandi kätte, kes ei jätnud võimalust kasutamata.2-0.Hiljem lõi vigastada saanud Asamoahi asemele platsile tulnud Sven Vermant värava ,mis loeti suluseisuks.Kordus aga näitas ,et see seda mitte ei olnud.
                                VfL Wolfsburg - Hertha BSC Berlin
                                06.04.2002 15:30
                                Wolfsburg:
                                S. Ramovic - F. Greiner (68. A. Juskowiak), M. Biliskov, M. Franz, P. Weiser - M. Karhan - D. Munteanu, C. Akonnor - D. Klimowicz - R. Ponte, M. Petrov (77. S. Müller)
                                Hertha:
                                G. Kiràly - D. van Burik - D. Lapaczinski (67. R. Maas), J. Simunic, M. Hartmann - P. Dardai (90. T. Ludvigsen), S. Beinlich - B. Goor (89. A. Neuendorf) - M. Preetz, T. Marx, M. Marcelinho
                                Väravad:
                                0:1 Hartmann (25.), 0:2 Preetz (28.), 1:2 Klimowicz (36.), 1:3 Marx (48.)

                                Herta tegi mängu ära ja silmapaistvaim oli Hartmann-Marcelinho koostöö - paistab, et ka ilma Deislerita on meeskonnal lootust kõrgele jõuda.Ja noor keskväljamees Marx lõi oma esimese Bundeliiga värava imeilusa pommiga.

                                SC Freiburg - VfB Stuttgart
                                07.04.2002 17:30
                                Freiburg:
                                T. Reus - S. Müller, B. Diarra, L. Hermel (30. V. But) - A. Zeyer - L. Tskitishvili (79. J. Männer), O. Kondé, L. Kobiashvili - S. Coulibaly - A. Sellimi, A. Ramdane (77. F. Bruns)
                                Stuttgart:
                                T. Ernst - F. Meira - R. Marques, M. Bordon, T. Wenzel - Z. Soldo, C. Tiffert (64. S. Handschuh) - A. Hleb (77. H. Gerber), K. Balakov, J. Seitz - I. Ganea (19. F. Adhemar)

                                Väravad:
                                0:1 Meira (79.), 0:2 Handschuh (87.)

                                See mäng viis Freiburgi lähemale väljakukkumisele.Lõpu eel kodus mäng ära kaotada - Freiburg oli veel hooaja alguses Uefa sarjas ja Kehliga ka koduliigas ysna tugev.Nüüd on aga asjad päris käest ära.

                                Dortmund - München 1860 2 - 1(2-1)

                                Võõrsilmeeskond läks juhtima Schrothi löögist ja Kehl ning Heindrich tõid kastanid Borussia jaoks tulest välja.Dortmund ei sarnanenud üldse meeskonnale ,kes neljapäeval Milanile tuule alla tegi, aga seekord napilt piisas, et jääda veel tiitlikonkurentis Bayeri vastu.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X