Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

MM 2014 kaheksandikfinaalid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas skint Vaata postitust
    Ülbetest mängijatest tulenev ebasümpaatsus on muidugi üks asi, aga kui sellest samast kandub kogu mängugi pidev vaidlemine ja kätega vehkimine ja kohtunike töötlemine, siis see on juba teine asi. Lisaks on väga jõuliselt üle reageeritud Hollandi päris paljudele väravatele sel turniiril, seda eriti ETV kommentaatorite suust, kes jätkuvalt seletavad Hollandist kui ründavat ja lõbusat jalgpalli mängivast meeskonnast. Juba eelmistel suurturniiridel hakkas pigem kunagine ilus jalgpall asenduma jõhkrutsemise ja juba nimetatud teesklemisega. Jah, Robben, vPersie jne oskavad loomulikult hästi mängida, aga miskist domineerivast ja kenast mängust minu silmis juttu siiski olla ei tohiks. Eriti kui needsamad rääkijad on reaalselt ilusat mängu näidanud Costa Rica, Mehhiko, Tšiili ja ehk isegi Kolumbia puhul julgenud midagi rääkida bussi parkimisest...
    Mõttetu jutt. Van Gaal mängib sellist mängu Hollandiga nagu materjal mängijate puhul lubab. Siiani on tulemus 4 võitu 4 mängust, millest kolmest võeti võit kaotusseisust tagasi tulles. Hollandi praegusel tiimil on balls of steel (mõni vedelam vend välja arvata) ja mängivad täpselt sellist mängu nagu treener on ette näinud ja EDUKALT.

Kommentaar

Algselt postitas malagar Vaata postitust
      Kas siis kostal ja kreekal on jahedam ?
      Brasiilia on tegelikult ju väga suur riik ja mängud seal toimuvad ka väga erinevates tingimustes. Täna mängitakse üsna ekvaatori lähedal. Fortaleza on peaaegu samal laiusel Manausega ja Recife vaid pisut lõuna pool, ookean ehk pisut leevendab tingimusi. Sakslased aga saavad homme kaugel Porto Alegres mängida, kus on kindlasti veidi "talvisemad" olud.

Kommentaar

Algselt postitas El President Vaata postitust
        Brasiilia on tegelikult ju väga suur riik ja mängud seal toimuvad ka väga erinevates tingimustes. Täna mängitakse üsna ekvaatori lähedal. Fortaleza on peaaegu samal laiusel Manausega ja Recife vaid pisut lõuna pool, ookean ehk pisut leevendab tingimusi. Sakslased aga saavad homme kaugel Porto Alegres mängida, kus on kindlasti veidi "talvisemad" olud.

http://www.accuweather.com/en/br/nat...ast-maps?day=1
        Tätisa teadlik Brasiilia suurusest.
        Küsimuse mõte oligi rohkem see, et kas Kosta ja Kreeka on kuskil Brasiilia jahedamas nurgas või ei.

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
          Omaette küsimus on muidugi see, et millisena Holland pärast sauna järgmises ringis mängib. Ses suhtes joppas, et lisaaega ei tulnud, sest siis oleks hing ikka paelaga kaelas olnud,
          Pole ju hullu selle taastumisega. Veerandfinaal on reedel, viie päevaga peaks tippsportlane küll tavakonditsiooni jõudma.

Aga De Jong rohkem ei mängi vist, suur probleem.
          sigpic

Kommentaar

Algselt postitas Tanel Vaata postitust
            Pole ju hullu selle taastumisega. Veerandfinaal on reedel, viie päevaga peaks tippsportlane küll tavakonditsiooni jõudma.

Aga De Jong rohkem ei mängi vist, suur probleem.
            Hollandi veerandfinaal on kõige viimane 5 juulil, seega taastumiseks piisavalt aega ja enam ei peaks kimbutama ka palavus, sest kui sealt edasi poolfinaalidesse edenetakse, saavad kõik mängud toimuma vaid kohaliku aja järgi kell 17 ehk 23 meie aja järgi.

De Jongi vigastuse tõsiduse kohta pole siiski veel piisavalt infot.
            Wij komen terug met de cup in de hands

Kommentaar

Mina võin küll osaliselt skinti jutule alla kirjutada. Kasvasin ülesse suures osas hollandlastele alati kaasa elades ja 96'-00´ oli minu nooruspõlves hollandlaste tippaeg. Alati küll suutsid lõpuks kuskilmaal pennudega välja kukkuda aga kuni selle hetkeni domineeriti alati ülivõimsalt oma mänge ja sõideti gruppides vastastest üle. Teate...Bergkamp, Kluivert, Cocu, De Boerid, Zenden, Overmars, Davids, Seedorf jkmt...orgasmjalgpall oli see. Minu jaoks siiani üks suurimad ebaõiglusi jalgpallis oli hollandlaste kaotamine Itaaliale 2000 EMil. Kuidas krt makaronid selle mängu toona võitsid ei tea ma tänase päevani.

Eelmine MM veel vanast harjumusest hoidsin neile pöialt ja hollandlased harjumuspäraselt valmistasid oma toetajatele jällegi pettumuse. Jõuti küll finaali aga see vutt, mida van Marwijk viljeles, oli justkui vastand sellele, millesse kunagi noorena kiindusin. Tuli teha ümberhinnang. RvP ja Robben ja paar meest veel teevad nende mittemeeldimise muidugi ülimalt lihtsaks. Hollandlaste kaitseks tuleb muidugi tõdeda, et v Gaali käe all ollakse siiski oluliselt positiivsemad kui seda eelmise tüüri puhul oldi.

Kas lähitulevikus näeme veel sellist domineerivat jalgpalli on muidugi kaheldav...jalgpall on paraku võtnud pragmaatilise suuna ja eelistatakse kaitses istuda ja oma puur eelkõige puhas hoida. Isegi hispaanlaste tiki-taka, mille juured ju tegelikult asuvad hollandlaste totaalse jalgpalli filosoofias, oli päevalõpuks ju igav ja uinutav jalgpall. Efektiivne küll kuni võrrand lahti nuputati, aga parasjagu igav.

Mängitavale jalgpallile garantiid ei ole mis tulevikul varuks on, üks on aga selge: järgmine MM peaksid kõik need vastumeelsed tänased ´staarid´ millegi muuga tegelema, kui seda on MMjalgpall.

Kommentaar

Algselt postitas coco Vaata postitust
                Mina võin küll osaliselt skinti jutule alla kirjutada. Kasvasin ülesse suures osas hollandlastele alati kaasa elades ja 96'-00´ oli minu nooruspõlves hollandlaste tippaeg. Alati küll suutsid lõpuks kuskilmaal pennudega välja kukkuda aga kuni selle hetkeni domineeriti alati ülivõimsalt oma mänge ja sõideti gruppides vastastest üle. Teate...Bergkamp, Kluivert, Cocu, De Boerid, Zenden, Overmars, Davids, Seedorf jkmt...orgasmjalgpall oli see. Minu jaoks siiani üks suurimad ebaõiglusi jalgpallis oli hollandlaste kaotamine Itaaliale 2000 EMil. Kuidas krt makaronid selle mängu toona võitsid ei tea ma tänase päevani.
                Imelikul kombel ei ole mul väga palju 2000 EMi mängust meeles (äkki blokeerisin ära alateadlikult oma mälus), aga 1998 MMi poolfinaal on küll vist kõige raskemini läbi elatud jalkapettumus. See generatsion võin julgelt väita oleks pidanud minema samamoodi ajalikku nagu 70ndate clockwork orange ja miks mitte ka 2008-2012 Hispaania koondis.

Kõigile Hollandi vihkajatele tuletaks meelde, et Holland on hetkel tegemas läbi generatsioonide vahetust ja eelmise MMi koondisest väga palju alles ei ole. Enamus on noored mängijad kellel puudub suurturniiride kogemus ja paljud pole veel Hollandi liigastki välja saanud. See mis tööd Van Gaal on suutnud 2 aastaga teha on lihtsalt hämmastav. Mõni teinegi rahvuskoondis vajaks sellist julget treenerit kes värsket verd sisse tooks ja veel enam, MMi 8 parima sekka viiks! [Kui mõni aeglasem tegelane aru ei saanud, siis eelkõige vihjasin Hispaaniale, aga miks mitte ka mõnele teisele Euroopa suurriigile...]

Kommentaar

Kõik suurturniirid pole enam meeles aga kõige ebameeldivam oli Hollandi koondis minu jaoks just siis, kui seal neid surinamlasi juba üle poole oli ja mingil turniiril nad oma steikimistega ka terve turniiri p...e panid. Sel perioodil minu arust ka ehe hollandlik mängujoonis kadus ära.
                  Ehk kõige ilusamat mängu näidati kuus aastat tagasi EM-il - paraku kuni veerandfinaalini. Ja vist ka sel turniiril kui van Basten juhendas, näidati turniiri algfaasis ilusat mängu. Siis küll taas langeti varakult välja.

Kommentaar

blabla
                    Lühikokkuvõte:
                    "90ndatel meeldis mulle Holland, sest Oranje eest mängis 2 Arsenali kunni"
                    "Tänapäeval ma vihkan Hollandit sest RVP on m*nn"

Kommentaar

Eelmine MM veel vanast harjumusest hoidsin neile pöialt ja hollandlased harjumuspäraselt valmistasid oma toetajatele jällegi pettumuse. Jõuti küll finaali aga see vutt, mida van Marwijk viljeles, oli justkui vastand sellele, millesse kunagi noorena kiindusin. Tuli teha ümberhinnang. RvP ja Robben ja paar meest veel teevad nende mittemeeldimise muidugi ülimalt lihtsaks. Hollandlaste kaitseks tuleb muidugi tõdeda, et v Gaali käe all ollakse siiski oluliselt positiivsemad kui seda eelmise tüüri puhul oldi.

Kas lähitulevikus näeme veel sellist domineerivat jalgpalli on muidugi kaheldav...jalgpall on paraku võtnud pragmaatilise suuna ja eelistatakse kaitses istuda ja oma puur eelkõige puhas hoida. Isegi hispaanlaste tiki-taka, mille juured ju tegelikult asuvad hollandlaste totaalse jalgpalli filosoofias, oli päevalõpuks ju igav ja uinutav jalgpall. Efektiivne küll kuni võrrand lahti nuputati, aga parasjagu igav.

Mängitavale jalgpallile garantiid ei ole mis tulevikul varuks on, üks on aga selge: järgmine MM peaksid kõik need vastumeelsed tänased ´staarid´ millegi muuga tegelema, kui seda on MMjalgpall.
                      Siin peab ikka mingi isklik vimm olema, Robben ja RVP on praegul kahtlemata Hollandi vedajad. Sellised mängijad on igale koondisele hädavajalikud kui tahad vähegi ohtlik olla ja tiitlile konkureerida.

Kommentaar

Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
                        Ehk kõige ilusamat mängu näidati kuus aastat tagasi EM-il - paraku kuni veerandfinaalini. Ja vist ka sel turniiril kui van Basten juhendas, näidati turniiri algfaasis ilusat mängu. Siis küll taas langeti varakult välja.
                        Ka Van Basteni juhendamisel mängiti üsna kiiret counter-attack orienteeritut mängu. Ma ütleks et väga sarnane praegusele mänguplaanile Van Gaali ajal. Lihtsalt siis oli suur osa meeskonnast tippvormis (näiteks Van der Vaart on praegu väljas) ja lõhkuvaid poolikuid De Jongi ja Van Bommelit ei olnud.

Kommentaar

Vaatan siin, et nii mõnegi lemmik Hollandi mängupilt on aegadest, kus kukuti välja kohe, kui vastu tuli mõni natukenegi taktikaliselt adekvaatsem meeskond. Nüüd kui mängitakse ilmselgelt targemalt, enam mängupilt ei meeldi. Tüüpiline.
                          Minu silmis on hämmastav see, kuidas kasutatakse noori talente kohalikest klubidest ja väga edukalt mixitakse neid veel kohalike superstaaridega, moodustades ootamatult ohtliku koosluse.

Kommentaar

Hellas ruulib!

Kommentaar

#believe

Kommentaar

Rääkides Hollandist ja sajandivahetuse põlvkonnast, siis tuletan meelde, et sellesse aega jääb ka paari nende mängija dopinguteema. Just sellega tõmbasid nad minu silmis endale omal ajal vee peale ja see ebasümpaatsus on kandunud kuni tänaseni välja.
                                Sellele vaatamata olin ma täna Euroopa poolt. Kuigi Mehhiko näitas turniiril ilusat mängu, pole see minu jaoks argument. Edasi Kreeka!
                                BVB - Vaprus

Kommentaar

Working...
                                X