Algselt postitas jaamu
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
MM 2022 play-offid
Collapse
X
-
Algselt postitas jaamu
Ma ei suuda ära imestada, et olukorras, kus viimase kümnendi suurim staar Eesti koondises on venelane, heidame teistele koondistele ette, et nad ainult ühe rahvuse esindajatest ei koosne.
Kommentaar
-
Algselt postitas Punkt Vaata postitustEbapopulaarne arvamus ilmselt, aga mul on kahju, et Argentiina võitis.
Esiteks Messi personaalküsimuse pärast - nüüd kuuleb tõenäoliselt lõpmatuseni, kuidas Messi ainuisikuliselt selle trofee ära tassis, kuigi nii see polnud. Messi on suurepärane mängija küll, kuid samas on ta jätnud endast ka mulje kui ebameeldivast väikesest diktaatorist. Mis põhjusel nii paljud soovisid just tema isiku pärast, et Argentiina võidaks - ma ilmselt ei hakka sellest kunagi aru saama. Minu jaoks on tiim olnud alati olulisem kui üks indiviid ning seetõttu on seda ka raske mõista. Seda karikat ei võitnud Messi, vaid võitis Argentiina, kuigi tulevikus hakatakse ilmselt teenimatult meenutama, kuidas suur ja vägev Messi tiitli Argentiina rahvale tõi. Sellest on kahju ning ma eelistanuks, kui Argentiina lõpetanuks oma põua pärast Messi pensionile jäämist.
Teiseks oli Argentiina paari karakteri pärast lihtsalt ebameeldivalt ülbe sats kogu turniiri vältel. Alates nende käitumisest Hollandi vastu (sh Messi) kuni Emi Martinezi nõmedate tantsudeni Prantsusmaa vastu.
Üleüldse jäi minu jaoks see turniir ebameeldivana meelde seetõttu, et meeskonnad lõksutasid pärast mänge liiga palju lõugu. Ma ei mäleta viimastest turniiridest midagi sarnast - poleemikat ja rahulolematust on olnud varemgi, kuid nüüdsel turniiril sai see minu meelest uued mõõtmed.
Sarnase video saaks kokku panna väheste meeste karjääri tipphetkedest. 35 aastase Messi puhul oli selleks vaja seitset mängu, ja seda veel MMil. Võib öelda, et kogu Argentiina koondise ründemäng käis läbi tema ja ta suutis sellega vaieldamatult edukalt toime tulla.
Terve meeskond mängis tema nimel, seda nii sõnades kui tegudes. Tema oli see kes meeskonnale rasketel hetkedel usku andis ja see oli MM tiitli võiduks vähemalt sama oluline kui need väravad mis ta vastaste võrku lõi.
Ühesõnaga, loomulikult ei võitnud Messi seda tiitlit üksi. Samas ei saa ta panust sellesse MM tiitlisse üle hinnata. Seega leian, et ta idealiseerimine 2022 MM kontekstis on vähemalt sama asjakohane kui Maradona ja 1986 - eriti kui mõista Argentiina jalgpalli hingeelu.
Kommentaar
-
Algselt postitas Kuuler Vaata postitust
Lõugade lõksutamise osas nõus, aga kriitikutel soovitan võtta 7 minutit ja vaadata ära Messi selle MMi highlightsidest: https://twitter.com/RoyNemer/status/...QK9beUTCw&s=19.
Sarnase video saaks kokku panna väheste meeste karjääri tipphetkedest. 35 aastase Messi puhul oli selleks vaja seitset mängu, ja seda veel MMil. Võib öelda, et kogu Argentiina koondise ründemäng käis läbi tema ja ta suutis sellega vaieldamatult edukalt toime tulla.
Kommentaar
-
Algselt postitas kaala Vaata postitustKas terve Ladina-Ameerika toetas Argentiinat vöi oli kellelgi mingi biif ka?
Kommentaar
-
Algselt postitas j6u1uv4n4 Vaata postitust
Ajas veidi rohkem tagasi minna, siis mitme rahvuse esindajad Argentina eest mängivad? Kõik ju immigrandid.
Kommentaar
-
Algselt postitas kesa Vaata postitust
4-5 sajandit on parajalt pikk aeg ühtse keele, kultuuri, ajalootunnetusega rahvusliku identiteedi kujunemiseks.
Brasiilias õppides tegin antropoloogiatunni raames küsitluse kohalike põliselanike tunnetuse kohta, et kas nad peavad ennast brasiillasteks või guarani rahvuseks. Suht 50/50 oli.
Kommentaar
-
Algselt postitas Punkt Vaata postitustEbapopulaarne arvamus ilmselt, aga mul on kahju, et Argentiina võitis.
Esiteks Messi personaalküsimuse pärast - nüüd kuuleb tõenäoliselt lõpmatuseni, kuidas Messi ainuisikuliselt selle trofee ära tassis, kuigi nii see polnud. Messi on suurepärane mängija küll, kuid samas on ta jätnud endast ka mulje kui ebameeldivast väikesest diktaatorist. Mis põhjusel nii paljud soovisid just tema isiku pärast, et Argentiina võidaks - ma ilmselt ei hakka sellest kunagi aru saama. Minu jaoks on tiim olnud alati olulisem kui üks indiviid ning seetõttu on seda ka raske mõista. Seda karikat ei võitnud Messi, vaid võitis Argentiina, kuigi tulevikus hakatakse ilmselt teenimatult meenutama, kuidas suur ja vägev Messi tiitli Argentiina rahvale tõi. Sellest on kahju ning ma eelistanuks, kui Argentiina lõpetanuks oma põua pärast Messi pensionile jäämist.
Teiseks oli Argentiina paari karakteri pärast lihtsalt ebameeldivalt ülbe sats kogu turniiri vältel. Alates nende käitumisest Hollandi vastu (sh Messi) kuni Emi Martinezi nõmedate tantsudeni Prantsusmaa vastu.
Üleüldse jäi minu jaoks see turniir ebameeldivana meelde seetõttu, et meeskonnad lõksutasid pärast mänge liiga palju lõugu. Ma ei mäleta viimastest turniiridest midagi sarnast - poleemikat ja rahulolematust on olnud varemgi, kuid nüüdsel turniiril sai see minu meelest uued mõõtmed.
Prantsusmaa ei väärinud seda tiitlit juba ainuüksi sellepärast, et nad mängisid ca 70 minutit naeruväärset jalgpalliEsimese poolaja statistika oli rida nulle
May the Violet flag flutter in the wind on all fields of challenge and valour, a vivid hope is our solace, we have eleven athletes and one heart. Go, Fiorentina, we want you to be the queen of all teams, go, Fiorentina, fight with bravery and prowess everywhere! In any hour of dismay and victory, remember you're the history of football!
Kommentaar
-
Algselt postitas Maarek Vaata postitust
Nojah, aga kui Prantsusmaa oleks võitnud, siis oleks ju suht samasugune laul olnud, et "finaalis kübara skoorinud fantastiline Mbappe tõi tiitli ära", sest tema olulisus mängus oli sarnane Messiga ning ilma temata poleks saavutatud mitte sittagi.
Prantsusmaa ei väärinud seda tiitlit juba ainuüksi sellepärast, et nad mängisid ca 70 minutit naeruväärset jalgpalliEsimese poolaja statistika oli rida nulle
Kommentaar
-
Algselt postitas j6u1uv4n4 Vaata postitust
Kas Van Dijk peab ennast hollandlaseks? Depay? Wijnaldum? Kindlasti on siin identiteediskaala. Mõned rohkem integreerunud kui teised.
Brasiilias õppides tegin antropoloogiatunni raames küsitluse kohalike põliselanike tunnetuse kohta, et kas nad peavad ennast brasiillasteks või guarani rahvuseks. Suht 50/50 oli.
https://twitter.com/JDNalton/status/...468864/photo/1
Kas Paskotši, Vaštšuk, Zenjov jms vene päritoluga Eesti mängijad nimetavad end eestlasteks igas olukorras ala kuskil venemaal reisides? Ma nii kindel ei oleks“Just because you're offended, doesn't mean you're right.”
Kommentaar
-
Algselt postitas kaala Vaata postitust
Seostatakse end selle grupiga mis parasjagu kasulik on.
https://twitter.com/JDNalton/status/...468864/photo/1
Kas Paskotši, Vaštšuk, Zenjov jms vene päritoluga Eesti mängijad nimetavad end eestlasteks igas olukorras ala kuskil venemaal reisides? Ma nii kindel ei oleks
Kommentaar
-
Algselt postitas Vask Vaata postitustVenelasi siin ei saa endiste koloniaalmaade sissetoodud mustadega võrrelda. Üsna erinev ajalooline ja geograafiline taust.
Kommentaar
-
Aga paljud teist endist siis "puhtaverelised eestlased" on? Sakslased, venelased ja muud loomad kipuvad lihtsalt eestlastele sarnasemad olema kui aafriklased "puhtaverelistele prantslastele", mistõttu ei jää kohe nii tugevalt silma. Genist vms. uurima hakates oleks aga tulemus ilmselt paljudele päris üllatav. Muide, ma ei mäleta sarnast jauru näiteks teivashüppe olümpiavõitja Duplantise üle, kel ka Rootsiga peale ema päritolu mingit erilist sidet pole. Aga, noh, ta ju valge ja rootslased ka valged!
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar