320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Eesti Jalgpall - Eesti Jalgpalli Liit - Aivar Pohlak

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Eesti Jalgpall - Eesti Jalgpalli Liit - Aivar Pohlak

    See postitus ei ole selleks, et kedagi kritiseerida või kedagi kiita. Neutraalne arvamus mis on kujunenud minul, kui inimesel 20+ aasta jooksul mis ma olen jalgpalliga tugevalt seotud olnud.
    Ma olen küll oma seltskonna ja tuttavatega arutlenud, aga avalikult kaasa kunagi rääkinud pole.
    Tänaseks, on Eesti Jalgpalli seis hapu (kuid mitte midagi katastroofilist) ja selletõttu arvasin, et võiksin jagada enda mõtteid.

    Eesti Jalgpall - Kui vaadata kus me hetkel oleme (tervikult), on seis hapu. Klubide, taristu, koondise, liigade ja mängijate poolest oleme hapus seisus. Ma räägin praegu seda selles võtmes, et kui me vaatame seda "Eesti Jalgpalli" kui üldiselt jalgpalli tervikuna maailma pildis, siis potentsiaali on kõvasti rohkem. Jalgpall on maailma (ja ka eesti) kõige populaarsem spordiala. Rahasummad, võrgustikud ja mäng ise on mastaapne. Kirjeldamiseks ei piisa ainult arvudest ja näidetest mida võikski tooma jääda. Millegi pärast Eestis see raha siin ei taha liikuda ja võrgustikud ei too inimesi staadionile jalgpalli vaatama. Harva. Kui saame endise maailmameistriga mängides oma kodustaadioni küll publikust täis, siis see ei tohiks olla uhkustamine, vaid see peaks staadioni kohaarvude poolest olema tegelikult igamäng täis. Kasvõi Eesti - Azerbadjan või isegi Eesti - Tai. Kui me vaatame, et staadion mahutab 15 000 inimest, siis oleme ausad. Me oleme kultuurne Euroopa riik. Me ei saa mõned korrad aastas seda kokku? Ja ärge öelge mulle, et me oleme väike riik. Rahvaarvu suhe staadionikohtadega on täiesti tasakaalus ja see publiku potentsiaal on võimalik, kui mitte isegi lihtne aga millegi pärast me pole seda saavutanud. Eesti valitsus samuti ei ole sillas, et näha seda potentsiaali ja raha mis selles meelelahutuses lihtsalt vedeleb. Klubide ja liiga tasand on ka mudas hetkel ja millegi pärast mingit avalikku sõnumit kuidas edasi, ei ole ka tulnud. Flora taristu on kõva, loomulikult, aga miks vähemalt üks selline jalgpallitaristu (või suur sporditaristu) ei ole veel Tartus ja Pärnus (võibolla üks isegi Narvas ja Saaremaal). Kas reaalselt tundub see nii suur risk ja mõtetu kulu, et tõsta seda kvaliteeti? Raha pole? Nalja teed? Pärnu rannastaadion on kõva aga cmon. Ehitaks nüüd samasuguse taristu mis Ale Coqi ümbruses on vähemalt kahte teise põhi Eesti linna. Tallinn saab ise hakkama. R.Klavan/J.Lindpere projekt on tõesti suurem kui paljud seda isegi ette kujutada suudavad. Ei imestaks kui Kalevi Keskstaadionist (mitte sellisel kujul) saaks ükspäev Eesti Rahvuskoondise kodustaadion ja selle ümber olevast taristust üks Eesti spordi ja Eesti jalgpalli kõige tugevamaid alustalasi ja edukuse valemeid. M.Poom ja Nõmme United vaikselt, vaikselt ehitavad välja oma noorteakadeemia taristu jne. Levadia äkki Pirital ja Kalju Nõmmel. Tallinn saab hakkama. Eesti pole nii suur ju, et see nii raske oleks. Raha taga ei saa asi kinni olla, see on võimatu. VÕIMATU. Kui sa natuke adud kuidas maailm, raha ja jalgpall toimib siis see ei saa takistus olla. 30+ aastat peaks piisavalt pikk aeg olema, et maailma kõige populaasem spordiala kuidagi toimivamalt riigis tööle panna.

    Eesti Jalgpalli Liit - E.Savisaarest A.Pohlakuni. Ma arvan, et paljud ei mõista kui palju vastutust ja kui suur koorem sul peab seljas olema, et seda tegevusala hallata. See ei ole ainult Koondis. Need on klubid, taristud, kohtunikud, liigad, mängijad, seadused ja nii edasi jne. See nimekiri on lõputu millega peab tegelema ja üldpildis on sellega saadud vaieldamatult paremini hakkama viimase valitsusaja jooksul kui kõik eelnevad kooseisud ilmselt kokku. Aga miks siis kõik nii bipolaarsel kombel ikkagi halvasti on? Lihtne vastus - See mida on tehtud on imeline, aga tänu sellele on inimesed näinud seda õiget ja paremat potentsiaali milleks me tegelikult võimelised oleme. Eesti on läbi ajaloo olnud sportlik rahvas. Nii individuaalselt kui meeskondlikult.

    Aivar Pohlak - Mu lemmikteema. Armastan ja Vihkan seda meest korraga. Mees kelle nimetähed tuleks kirjutada rasvaselt ja kuldselt Eesti Jalgpalli ajalukku. Mees, kellel pole EJL presidendivalimistel vastaseid aga isegi kui oleks, purustaks ta nad ükskõik millisel debatil jalgpalli teadmiste kohta. Mees on tark, haritud ja teinud Eesti Jalgpalli jaoks rohkem kui keegi teine. Kas saate aru millise kuningriigi ta üles on seadnud? Pärandi, mida ajaloost ära ei kustuta? Jumal ainult teab kuidas mees (vabandust väljenduse pärast) fucking SUPER CUP-i Eestisse suutis välja tingida Ale Coqile. Real Madrid - Atletico Madrid. Saate üldse aru? Või millised noorte rahvusvahelised turniirid siia on saadud? U19 EMi mäletate (2012)? MÄLETATE KES MÄNGISID SIIN MEIL NINA ALL? A-Koondis - Saime samuti Play-Offi kaugusele EM-ile mille me ISEGI oleks paremal päeval suutnud võidetavad mängud teha ja EMile ennast saada (Viktor Kassai). Ja seda edu seal võib nimetada T.Rüütli ja mängijate eduks, aga samuti ka A.Pohlaku. 3-5 aastat hiljem peale Presidendiks saamist teha selline võimas esitus annab sellest märku. Loomulikult ka noormängijad kes praegu välismaal pallivad saab A.Pohlakule väikse tänu öelda, sest võrgustikud mida ta on loonud on kasulikud selleks olnud. Noormängijates on ju seda potentsiaali. Pime pead olema kui ei näe seda. Liiga mis on üles ehitatud ja hallatud on ka peaaegu vägev (probleemidega) aga siiski. Vanakooli mees, aeg on vest varna panna.
    Minu arvates ei tohiks siin vihata A.Pohlakut vaid tuleb faktidele otsa vaadata. Sa oled vägev mees, suured tänud. Aga vahel peavad muutused lihtsalt toimuma. Värskust.
    Aivar Pohlak on 60. aastane. Eesti keskmine mehe eluiga on 73.aastat. (Palun ärge saage valesti aru, ma ei arva ega taha, et see nii juhtuks) vaid lihtsalt statistikat vaadates on aeg kus peab küsimust vaikselt nagunii tekitama, et kes üldse asemele? Ja isegi kui me teeks praegu suurepärast hooaega siis siiski.. Kas ei oleks aeg, et leida keegi kellele pärand edasi usaldada või vaikselt välja õpetada/kurssi viia? Onupoja poliitika pole häbi asi Härra Pohlak ja arvestades kui kaugele me tegelikult jõudnud oleme ei imestaks kui on tehtud palju korruptsiooni linnavalitsusega, riigiga või UEFA/FIFA-ga. Ma ei väida midagi faktiliselt, lihtsalt maailm on korrupeerunud ja faktid mis diile on tehtud igas eelmainitud asutuses on avalikud. Kõik panevad raha tasku ja see on fakt, aga cmon. Lets make a change now. Anna kasvõi see kuningriik üle oma tütre mehele - Tomi Rahulale. Ausalt, mind ei kotiks. Õpeta ta välja ja las ta tuleb enda loovuse, juhtimis kogemuse ja tarkusega seda EJL-i uute inimestega juhtima, et värskust tuua. Värsked mehed ja naised juhatusse ja püüame uue generatsiooniga uusi kõrgusi.
    Ära jaura nii palju Härra Pohlak. Nagu mul on tunne, et praegu on õige hetk lahkuda. Vabandust aga jamh.
    Isegi kui me saame läbi Play-Offi EM-ile järgmine aasta siis ikkagi. See ei muuda asjaolu.

    Loomulikult see oleks vägev pensionile minek ja pärandi edasi andmine kui me järgmine aasta alistades Poola ja Soome/Ukraina/Wales/Norra/Island ehk kaks sammu ainult EMile Play-Offiga saaksime. Loomulikult see oleks ka võimalik. Paberi peal on meil ju materjali küll ja veel. Aga siis peab muutus toimuma. Ja KIIRELT. Ma oleks optimistlikum olnud kui Tai mängus oleksime kasutanud ainult noori. Kõige vanem platsil oleks olnud Anier kellele kooseisu andmiseks piisas mehe CV-st. Vahet pole mis tulemus EM-il tuleb, aga kui me sellest (tegelikult lihtsast) sõelast läbi tuleme, siis ainuke võimalus on seda teha noortega. Mul täiesti savi kas kogenematud või mitte. Aga kooseis kus alustab Vassiljev, Zenjov, Ojamaa, Anier, Pikk, Baranov jne on lubamatu. (Mitte midagi halvaga ega isiklikku). Hein, Paskotši, Mets, Tunjov, Vetkal, Poom, Käit, Sinjavski + 3

    Ah ma ei tea, mul hakkas igav lihtsalt. Tegelikult võikski kirjutama jääda. Neid detaile ja asju nii palju.

    Peace out, just my thoughts.​



    #2
    Sorry siilike aga kui 30 aasta jooksul pole koondise kvaliteedis sisuliselt midagi muutunud siis tuleks midagi ikkagi (juhtimises) muuta. Koondise head tulemused mis oleks nähtavad on ainus põhjus miks peaks sponsorid oma ettevõtte nime jalgpalliga seostada tahtma. Luuseritega ei taha keegi koos pildil olla.

    Kommentaar


      #3
      Eestlane on spordirahvas, aga ainult seljuhul kui seal on mingi kvaliteet taga. Pikk tiraad, et Eestis on raha ja kraapige ainult rehaga kokku, huvitav miks meil pole siis akadeemiaid, uhkeid spordikomplekse? Sest kellelgi pole huvi panna üüratuid summasid magama kui ROI on praktiliselt olematu. Alles just betsafes räägiti, et Pärnus sai sisehall(?) valmis ja juba öeldi linnale ära klubide poolt, kuule liiga kallis on rent ja ei hakka kasutama.

      Tuletan lihtsalt meelde paljuga Viljandi linn toetas oma linna kõrgliiga satsi, kes oli soliidne/above average keskmik, faking 5000eurot aasta peale, kurat see pole isegi ühe mängija miinimumpalk Eestis.... see on täielik huumor.

      Kommentaar


        #4
        Ainuüksi riigi tasandil peaks umbes 100 milli aastas panema jalgpalli arendamise alla ja alles siis hakkame vaatama.

        Kommentaar


          #5
          Algselt postitas RuneSuneSupreme Vaata postitust

          Peace out, just my thoughts.​

          chill, toredad motted uldjuhul. kull aga aiku on rahulat ammu juba koolitanud. pool juhuslikult sai premium liiga humniks just tomi rahula loodud humn, ma ei maleta kas seal uldse mingi konkurents oli, aga meie jalgpallis juhused on vaga vahe, seni kuni uks mees seal pukis on.

          Kommentaar


            #6
            Algselt postitas grafix Vaata postitust
            Eestlane on spordirahvas, aga ainult seljuhul kui seal on mingi kvaliteet taga. Pikk tiraad, et Eestis on raha ja kraapige ainult rehaga kokku, huvitav miks meil pole siis akadeemiaid, uhkeid spordikomplekse? Sest kellelgi pole huvi panna üüratuid summasid magama kui ROI on praktiliselt olematu. Alles just betsafes räägiti, et Pärnus sai sisehall(?) valmis ja juba öeldi linnale ära klubide poolt, kuule liiga kallis on rent ja ei hakka kasutama.

            Tuletan lihtsalt meelde paljuga Viljandi linn toetas oma linna kõrgliiga satsi, kes oli soliidne/above average keskmik, faking 5000eurot aasta peale, kurat see pole isegi ühe mängija miinimumpalk Eestis.... see on täielik huumor.
            Sellepärast ma rääkisingi mõned postitused tagasi, et jalgpall või suuremad spordialad, liiguvad tihti riigiga sarnases tempos, meil ju riigis pole raha, spnsorid jne kõik omavhael seotud, isegi Flora EJL toel ei suuda võimu näidata, mis teised peavad siis veel tegema. Ehitatud väljakutel treenida raske, sest nii kallis, vanemad maksavad pea 100 euri kuus juba + igasugused muud jutud, sellega saame kuidagi hakkama aga premmi kutid tahavad kõik palka ka, mingi säästu asja ajame siin ja siis tahame tulemusi nagu mujal maailmas, jah korra võib sähvatada, et mäng sujub ja tuleb paar punni aga stabiilust nii ei saavuta.

            Kommentaar


              #7
              Algselt postitas PTC Vaata postitust
              Sorry siilike aga kui 30 aasta jooksul pole koondise kvaliteedis sisuliselt midagi muutunud…
              Meil oli ju hea tase, silmapüüdev (!) koondis 10 aastat tagasi.

              Algselt postitas ZinedineZidane Vaata postitust
              ...meil ju riigis pole raha, spnsorid jne kõik omavhael seotud...
              Poomi, Reimi, Nahki, Vassiljevi ilmumine ei ole seotud raha, sponsorite, väljakute, sisehallidega.

              Kommentaar


                #8
                Algselt postitas Tallinec Vaata postitust
                Meil oli ju hea tase, silmapüüdev (!) koondis 10 aastat tagasi.
                Poomi, Reimi, Nahki, Vassiljevi ilmumine ei ole seotud raha, sponsorite, väljakute, sisehallidega.
                Ma räägin stabiilselt hästi mängida, alati võib tulla mingi aastakäik talente jne, nüüd jalgpall natuke teine ka juba, kui nende ajal.

                Kommentaar


                  #9
                  Algselt postitas ZinedineZidane Vaata postitust
                  ...nüüd jalgpall natuke teine ka juba, kui nende ajal.
                  Mis on mängija arengus muutunud?

                  Kommentaar


                    #10
                    Algselt postitas Tallinec Vaata postitust
                    Mis on mängija arengus muutunud?
                    Tippjalgpalli mängitakse teistel kiirustel, seega peavad mängijad olema tänapäeval palju sportlikumad, tehnilisemad, et kiiruse pealt suudaks kõike teha ehk kõik mis kiirusega kaasneb.
                    Vanu mänge vahest vaadake, igav ei hakka.

                    Kommentaar


                      #11
                      Algselt postitas ZinedineZidane Vaata postitust

                      Tippjalgpalli mängitakse teistel kiirustel, seega peavad mängijad olema tänapäeval palju sportlikumad, tehnilisemad, et kiiruse pealt suudaks kõike teha ehk kõik mis kiirusega kaasneb.
                      Vanu mänge vahest vaadake, igav ei hakka.
                      Vaata veidi Maradona mänge ja siis tule räägi seda juttu edasi.Tänapäeva ründajad ei teagi mis kaitsemäng on.

                      Kommentaar


                        #12
                        PTC "30 aasta jooksul pole koondise kvaliteedis sisuliselt midagi muutunud?" Nalja teed? Sa tahad väita, et me oleme koguaeg olnud jalgpallina ühes ja samas punktis? Vaatad üldse jalgpalli?
                        1) FIFA edetabel tõestab vastupidist - 2008.Oktoober oleme 137.kohal, 2012.Märts oleme 47.kohal ja täna oleme 115.kohal.
                        2) 20-30 aastat tagasi kui paljud meie mängijad olid TOP6 liiga klubide juures? Tänaseks meie noored pallivad sellistes kohtades mida isegi R.Klavan selles vanuses ei suutnud teha. Ehk siis kvaliteet ja potentsiaal on mastaapselt muutunud.
                        3) Luuseritega? Hein, Vetkal, Poom, Tunjov, Jürgens, Käit, Shein, Paskotši, Mustmaa, Mets, Klavan jne on luuserid? Sellesuhtes on sul õigus, sponsorid ei jookse tormi, aga see näitab midagi muud kui see, et meie mängijad on luuserid.

                        grafix - Siiski vaidleks vastu. Esiteks Eestis ongi raha ja tuleb ainult rehaga kokku kraapida. Raha kasvabki puu otsas. Lihtsalt enne on vaja seeme panna, seda kasta ja selle eest hoolitseda kuni see puuks kasvab. Ja isegi kui Eestis seda raha ei leidu (mis on täiesti idiootne väide mida öelda), siis kindlasti leiab seda raha jalgpallis. Maailma jalgpallis. Ja kui sa ei suuda nendest triljonitest endale midagi kraapida ja seda enda kasuks kuidagi tööle panna siis on midagi valesti.
                        ja selle Viljandi Linna toetusega ma vastan järgmises lõigus.

                        JuriM - Täpselt. Nagu ma oma algpostituses ütlesin, siis see kui vähe riigitoetust, sponsoreid jne on, on kriminaalne. See potentsiaal ja raha mis lihtsalt VEDELEB on kriminaalne. Loomulikult, ma mõistan ja annan endale aru, et see reha millega seda kokku kraapida on kallis aga kurat sa pead olema pime kui sa ei näe, et see reha tuleb varem või hiljem soetada. Tuleb investeerida ja mitte vähe. Võtta kasvõi julmalt võlgu. Ja kui sa midagi jalgpallist tead, siis ei ole raske see raha õigesse kohta investeerida ja tulevikus see suure kasumiga tagasi saada.
                        (Ja 100 milli on isegi vähe).

                        Sambaz - Seda Premium Liiga hümni skeemi on igaüks rääkinud, aga oleme ausad. Skeem või mitte, konkurentsi polnud. Tipp tasemel muusik kes on tugevalt jalgpalliga seotud teeb väga hea Eesti Jalgpalli Hümni, mida te vingute?
                        Ja millegi pärast mu sisetunne ütleb, et T.Rahula sobiks uueks presidendiks JUHUL kui juhatuses on tugev tiim. Tal on väga tugev jalgpalliharidus ja taust + väga tugev juhtimiskogemus + väga professionaalne suhtleja kes on aastate jooksul väga tugeva võrgustiku endale ümber ehitanud.
                        Loomulikult ta pole parim variant aga ma olen enam kui kindel, et kui sõrmenipsust toimuks kohe praegu see vahetus, oleks muutused kiirelt tulema.

                        ZinedineZidane - Ma ei saa üldse aru miks sellised mehed nagu Jakovlev jne teenivad 3000+ Eurot kuus. Kuidas nagu selline asi üldse reaalne on? Naerma ajab ju. Ja ma ei nõustuks sellega, et Riigis raha pole ja kõik sponsorid ja kõik omavahel seotud. Ma arvan, et see on liiga radikaalne lähenemine ja mõtlemine. Ja Florasse raha süstimine ei olegi potentsiaalikas (enam!) kui teised klubid ei jõua järgi.

                        Tallinec - Kuldlause Härra poolt. Kui meie koondis tegi häid tulemusi valikmängudes, sõprusmängudes 10+ aastat tagasi, siis meeskond kes platsil oli ja tulemusi tõid ei olnud oma edukusega seotud sponsorite, raha, väljakute ja sisehallidega.
                        Selle taga oli treener, meeskond kui ühtne hingamine, kirg, USK ja tahe.
                        Ma ei ole mingi vandenõuteoreetik aga reaalselt selline asi nagu manifitseerimine (law of the attraction) on olemas. Loomulikult tuleb näha ropult vaeva ja energia peab olema tiimis õige, et seda saavutada. Aga kui platsile astud, on 11 vs 11 ja seda ainult 90 minutit. Pole vaja hakata rääkima mingist kuradima tasemevahest või mingist talendist. Jalgpall ja maailm on meile piisavalt näidanud, et absoluutselt kõik on võimalik. Ja selleks ei ole vaja vastase "halba päeva" vaid isegi kui meie vastas on tipptasemel Holland kes ei mängi üldsegi halvasti aga meie tiimi ühtne hingamine, kirg, pingutus ja usk viib meid sihile, siis siin ei ole oluline kes mängib Barcelonas või kes Shamrock Roversis..



                        Norbert Hurt peaks koondisest väga kaugele hoidma ennast. Reaalselt.
                        Kui ma näeksin praegu, mis võiks anda meile rohkem võimalust EM-ile pääseda läbi play-offi Poola jne vastu, siis kõige reaalsem ja kiirem lahendus oleks N.Hurt lahkumine ja keegi karmi käega eestlane kes noored üles ärataks ja natuke tajub, sinna team stuffi panna. A.Pohlak ei lahku nagunii hetkel, T.Häberli ka ei saa kinga enne märtsi. Palun A.Pohlak, ükskõik kas N.Hurt on su agent või mitte, tee see vahetus. Too ükskõik kes. Kasvõi Zahhovaiko tema asemele kes praegu töötuna tänaval kõnnib. Või kasvõi Kink kellega sa läbi ei saa. Ükskõik. Ilmselgelt pole parimad variandid aga kõvasti paremad kui N.Hurt. Reaalselt. Tee see väike muutus ja noortega järgmiste mängude peale ja see tase on märgatavalt muutunud.
                        Mark my words.


                        Okay, okay. Jälle hakkas igav.

                        Just my thoughts. Good luck.

                        Kommentaar


                          #13
                          xxD varikonto v

                          Sportlikust huvist, et kus see räige raha vedeleb siis sinu sõnade kohaselt, võiks nagu juhiseid jagada, paneks asjad liikuma!

                          Kommentaar


                            #14
                            grafix - Alustame kasvõi kõige lihtsamast, ehedast näitest. Soccernet. Üks parimaid, suurimaid blabla - imeline platvorm ühesõnaga Eestis.
                            Aga kus on visioon? Suuremad sihid? Kus on munad mida pihku võtta ja teha midagi sellist mida pole veel Eesti spordi ja Eesti telemaastikul/Sotsiaalmeedia maastikul veel tehtud?
                            Soccernet, kus on teie kõrgeim punkt mida püüate? Tahate väita, et raha taga on kinni? Vabandust väljenduse pärast aga reaalselt räägite või? Lolliks läksite?
                            Kasper Elissaar, Jonas Grauberg, Kristjan Jaak Kangur, Ott Järvela - Ja kõik teised mesilased kes te olete Eesti spordiajaloole juba jälje jätnud ja haritud inimesed kes teete super asja. Kus on teie lõplik visioon ja sihtpunkt?
                            SEE EI OLE JU RASKE.

                            Kommentaar


                              #15
                              Algselt postitas RuneSuneSupreme Vaata postitust
                              Tänaseks meie noored pallivad sellistes kohtades mida isegi R.Klavan selles vanuses ei suutnud teha.
                              Ja kui sa midagi jalgpallist tead, siis ei ole raske see raha õigesse kohta investeerida ja tulevikus see suure kasumiga tagasi saada.(Ja 100 milli on isegi vähe).
                              Ükskõik. Ilmselgelt pole parimad variandid aga kõvasti paremad kui N.Hurt. Reaalselt.
                              Mis erilistes kohtades meie noored praegu pallivad (vaid mitte laienud nimekirjas)? 20 aastane Klavan mängis algkooseisus FC Heracles (Hollandi A-liiga).

                              Jalgpall ei anna kasumit, vaid kahju. See kehtib üle Euroopa. Tead kui palju vaatajaid külastavad Flora vs. Levadia mänge?

                              Meie noorte koondistel olid kogu aeg kehvad tulemused. Ükskõik kes olid treenerid.
                              U16 esimine mäng, 05.06.1992, Eesti-Soome 0:2 (treener Aavo Sarap)
                              U17 esimine mäng, 18.05.1993, Läti-Eesti 5:1 (treener Erik Kuusk)
                              U19 esimine mäng, 05.10.1993, Island-Eesti 7:0 (treener Jan Vazinski)
                              U20 esimine mäng, 31.05.1995, Eesti-Egiptus 0:1 (treener Marko Lelov)
                              U21 esimine mäng, 09.03.1994, Küpros-Eesti 4:2 (treener Valeri Bondarenko).

                              Kommentaar

                              Working...
                              X