Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Eesti Jalgpall - Eesti Jalgpalli Liit - Aivar Pohlak

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas RuneSuneSupreme Vaata postitust
    [USER="41098"]

ZinedineZidane - Ma ei saa üldse aru miks sellised mehed nagu Jakovlev jne teenivad 3000+ Eurot kuus. Kuidas nagu selline asi üldse reaalne on? Naerma ajab ju. Ja ma ei nõustuks sellega, et Riigis raha pole ja kõik sponsorid ja kõik omavahel seotud. Ma arvan, et see on liiga radikaalne lähenemine ja mõtlemine. Ja Florasse raha süstimine ei olegi potentsiaalikas (enam!) kui teised klubid ei jõua järgi.

Tallinec - Kuldlause Härra poolt. Kui meie koondis tegi häid tulemusi valikmängudes, sõprusmängudes 10+ aastat tagasi, siis meeskond kes platsil oli ja tulemusi tõid ei olnud oma edukusega seotud sponsorite, raha, väljakute ja sisehallidega.
    Selle taga oli treener, meeskond kui ühtne hingamine, kirg, USK ja tahe.
    Ma ei ole mingi vandenõuteoreetik aga reaalselt selline asi nagu manifitseerimine (law of the attraction) on olemas. Loomulikult tuleb näha ropult vaeva ja energia peab olema tiimis õige, et seda saavutada. Aga kui platsile astud, on 11 vs 11 ja seda ainult 90 minutit. Pole vaja hakata rääkima mingist kuradima tasemevahest või mingist talendist. Jalgpall ja maailm on meile piisavalt näidanud, et absoluutselt kõik on võimalik. Ja selleks ei ole vaja vastase "halba päeva" vaid isegi kui meie vastas on tipptasemel Holland kes ei mängi üldsegi halvasti aga meie tiimi ühtne hingamine, kirg, pingutus ja usk viib meid sihile, siis siin ei ole oluline kes mängib Barcelonas või kes Shamrock Roversis..

Mida saad tänapäeval 3000 EUR eest kuus ja mängid umbes kuni 35a, siis otsi uus töö, see pole mingi palk. Kui riik ja kõik ei ole nii seoses, miks meil siis enamus klubid ei tule ots otsaga kokku, isegi Tartu suuruse linnapeale ei leita ühe esindusklubi jaoks rahasi või Pärnus teeme lepingud siis mängijatega, kui jääme püsima jne.

Tallineci vastusele ütleks niipalju, et miks siis selle loogika peale mõni treener, meeskond kui ühtne hingamine, kirg, USK ja tahe ei vii meistrite liiga finaali ja etteotsa mõnda uut klubi, iga aasta samad näod, Real, City jne See võib korra jah kuskil juhtuda, nagu Vaprus sellel aastal teeb suht imet aga kaua ta nii suudab, kvaliteet lihtsalt teeb lõpuks suurele tuhhile ja mõnele õnnestumisele ära.

Kommentaar

Tallinec - Jalgpall ei anna kasumit, vaid kahju? See kehtib üle Euroopa? Hullumaja buffetist kirjutad neid postitusi? Jalgpall on üks enim teenivamaid tööstusharusi maailmas. See on fakt. Millest sa räägid?
      Meie noortekoondistel on tulemused ikka ajapikku kõvasti paremaks läinud (mitte heaks aga paremaks võrreldes sinu antud statistikaga. Ja lisaks kõlas see, nagu vahet ei ole kes treener on, tulemus sõltub mängijatest - järjekordne ignorantne väide kui vastupidist tõestab kogu maailma jalgpall (seal hulgas Eesti jalgpall). Treenerid on olulised.

Kommentaar

Tallinec - Jalgpall ei anna kasumit, vaid kahju? See kehtib üle Euroopa? Hullumaja buffetist kirjutad neid postitusi? Jalgpall on üks enim teenivamaid tööstusharusi maailmas. See on fakt. Millest sa räägid?
        Meie noortekoondistel on tulemused ikka ajapikku kõvasti paremaks läinud (mitte heaks aga paremaks võrreldes sinu antud statistikaga. Ja lisaks kõlas see, nagu vahet ei ole kes treener on, tulemus sõltub mängijatest - järjekordne ignorantne väide kui vastupidist tõestab kogu maailma jalgpall (seal hulgas Eesti jalgpall). Treenerid on olulised.
        Jalgpalli suurturniirid nagu MM või EM on tõesti tulutoovad. Klubijalgpall on aga suuremalt jaolt võlgu elamine kus pankrot on ka suurliigades üsna tavaline nähtus.
        Hello! I´m mentaly ill.

Kommentaar

Algselt postitas boobek Vaata postitust

Jalgpalli suurturniirid nagu MM või EM on tõesti tulutoovad. Klubijalgpall on aga suuremalt jaolt võlgu elamine kus pankrot on ka suurliigades üsna tavaline nähtus.
          Klubidel kes ei oska majandada. La ligas hea näide kohe võtta Barca näol

Kommentaar

grafix - Siiski vaidleks vastu. Esiteks Eestis ongi raha ja tuleb ainult rehaga kokku kraapida. Raha kasvabki puu otsas. Lihtsalt enne on vaja seeme panna, seda kasta ja selle eest hoolitseda kuni see puuks kasvab. Ja isegi kui Eestis seda raha ei leidu (mis on täiesti idiootne väide mida öelda), siis kindlasti leiab seda raha jalgpallis. Maailma jalgpallis. Ja kui sa ei suuda nendest triljonitest endale midagi kraapida ja seda enda kasuks kuidagi tööle panna siis on midagi valesti.
            ja selle Viljandi Linna toetusega ma vastan järgmises lõigus.
            Mitte ei saa aru su rahalisest jutust siin. Mida sa siin ja mille põhjal väidad, et rahamäed on kuskil suured ja tuleks ainult see suure rehaga jalgpalli poole tirida? Kuidas? Sponsorite osakaalu massiivne suurendamine somehow? Mis see magical lisamotivaator firmadele oleks?
            Riigiraha toetus ehk niigi majandusrasketel aegadel maksumaksja rahade pumpamist jalgpalli jõuliselt? Veel vähem mõistan ma seda poolt, kuidas kuskilt mitte-Eestist need pumbakraanid peaksid tahtma siinsesse mudajalgpalli raha loopida? Ühesõnaga loodan, et kirjutad täpsemalt lahti.

Hetkel ma ei näe, et need laiad mõtted kuidagi realistlikud oleks meie kääbus sinimustvalge maalapi puhul. Pigem kõlab mingi helesinise unistusena selline jutt.

Kommentaar

Ja parem oleks, et see pole mingi tv-õiguste jutt eks, lihtsalt ennetavalt

Ainuke viis kuidas ma mõnda välis-investorit siin näeks, oleks ehk kui mõni Eesti klubi oleks mõne suure klubi farm-klubi.

Kommentaar

Mul ajab peale 25 aastat Eesti jalgpallile igapäevaselt kaasaelamist sügavalt vihale igasugune Pohlaku tunnustamine. Seda juttu, et "ta ehitas eesti jalgpalli üles ja tänu talle, aga nüüd aeg taanduda" olen ma kuulanud 2000. aastast peale. Aitab.

Pohlak on pätt, kes rikastunud end puugina Eesti jalgpalli tippu imedes.

Mul on väike šokeeriv uudis. Pohlak ei ole lihtsalt jalgpallis eriti tugev. Miks ta peaksi olema? Tavaline tölpa 80ndatest, kui Eestis jalgpalli ei mängitud, kes oli õigel aja õiges vanuses õiges kohas ja imes end jalgpalliliidu külge kinni. Ei olnud tal mingit jalgpalliharidust, ei mingeid teadmisi, ei mingit jalgpallikultuuri. Lihtsalt tavaline töss, kellele meeldis jalgpall. Tegi nii nagu piiratud teadmised ja suur kapitalistlik vaimustust lubas ja oh imet - Euroopast voolas raha peale niimoodi, et mitte kuidagi ei pea valesammude pärast vastutama. Sul ei ole võimalik eksida selles töös. Raha tuleb peale.

30 aastat hiljem on ta pere omandis mitukümmend miljonit maksnud staadionikompleks, kuhu voolab siiani peale Euroopast tulev raha. Samal ajal on Eesti meistriliigas enamus klubide klubihooned ehitussoojakud. Nagu päriselt - Kalju, Paide, Levadia, Transi klubihooned on kunstmuru kõrvale tõstetud ehitussoojakud. Aastaläbi.

Tule trenni ja tee karjääri külmas haisvas ehitussoojakus! Millest me räägime. Saate te aru? See ei ole Grossi poe riietusruum, see on midagi veel madalamat.
                Jätsin siia lisamata Tammeka ja Kuressaare, kes tegelikult enamus mänge samuti kuskil linnaserva tööstusala ehitusplatside vahel mängivad ja kelle "klubipere" kodu on nendes soojakutes. Kogukond? Kuidas saavad täiskasvanud millestki sellisest aastaid jahuda. Vaadaku korra endale ausalt peeglis otsa. Te olete eemaletõukavad!!

Eesti kõik noortekoondised U16, U17, U18, U19, U21 kaotavad praktiliselt kõik rahvusvahelised mängud. Me ei ole konkurentsivõimelised. Kaotusteseeriad kestavad aastaid ja lõppevad enamasti viiendal katsel Läti või Leedu vastu. U21 ei löönud ühtki väravat mitu aastat järjest. Väravatevahe enne nüüd löödud üht väravat oli 0-34 vist. Kus on tase? Mul on häbi meie koondiste eest, et nad raiskavad teiste aega. Me ei ole vääri neid.

A koondis ei hakka selle taseme pealt kunagi üllatama. Meie mängivad on harjunud kaotama, loobuma. 0-8 mängutulemus eesti ükskõik millises liigas ei ole midagi tavapäratut. Kerge on käega lüüa. Kõigil on suva. Hambad ristis enda väärikuse eest seismine, nautida jalgpalli ehk lüüa väravaid ja ise mitte lasta sisse - me ei mängi seda mängu. Meil on mingi teine mäng siin eestis.

Mul on kõrini juttudest erilisest aastakäigust, mis kunagi tulevad. Neid jutte olen ma kuulnud korduvalt ja korduvalt 25. aasta jooksul. Teate, et Eesti U19 võitis Horvaatiat "4-1" 15 aastat tagasi? Üks mäng, mille pealt räägiti 10 aastat erilisest põlvkonnast. Samal ajal mängisid Horvaadid sadu ja sadu mänge kõikides euroopa kõrgliigades. Sest jalgpall ei peatu ja ei jää imetlema meie üht skoori, millesuguseid Euroopa teised riigid ükskõiksusega järjekindlalt saavutavad.

Jalgpalli oskamiseks peab noor olema nõus palliga veetma suure osa oma vabast ajast. Kas meil enamus linnades kuskil võimalik lihtsalt palliga õues olla? Ei ole. Sa saad surma. Meil on ühikonnas täiesti teistsugused väärtused - autoga trenni ja see on kõik. Kooli staadionid on Tallinnas olnud aastakümneid suletud. Kus on jalgpalliliit? Kui su jalgpalliga seos on 45 min aktiivset trenniaega 4 korda nädalas, siis sorri. Sa oled tühikoht iga suvalise Belgia linna poisiga võrdluses.

Ja mida veel öelda - Eesti jalgpallikogukond ei väärigi paremat kui Pohlaku karvade vahel vettimist. Ennast on alandatud tasemele, kus kahekümnekesi ehitussoojakus istumine näitab arengut ("järsku saame soojaboileriga dušši järgmiseks talveks?"), samal ajal teevad noored maailma vallutavaid startuppe ja Eesti on nullist saanud kartulivabariigist maailma digiliidriks. Majandusharud, mida 20 aastat tagasi ei eksisteerinud, on teinud jõukateks tuhandeid ja tuhandeid inimesi, sest neid on vedanud visonärid. On olnud edasipüüdlikkus. Täiesti nullist on Tallinkist saanud Läänemere suurim laevafirma, kes domineerib täielikult. See on juhtimistase ja kultuur.

Ja siis on meil Pohlak - vest, tölpa, kes püsib teiste veel võimetumate vaikimisel. Pohlak on hoidnud jalgpalli arengut kinni kõik need aastad. Kõik on selle süsteemi, mis ei ole lasknud ideedel konkureerida, pantvangis. Ja kahjuks on see 80ndate isehakanu premeerinud enda kõrval kõiksugu samal tasemel tegelasi. See ongi lombakate süsteem, mille elustamine saab kestma aastaid.

Suur osa senistest inimestest tuleb jalgpalli juurest eemale ajada. Just nii nagu Keskerakonnas Klandorfid, Riisalud jms, kel reaalselt ei ole mitte midagi Eesti arengusse panustada, aga nad tiksusid kümneid aastaid Tallinna ladvikus. Ei aita nende inimeste kaasas vedamine. Nad on kasutu ollus, mis teeb midagi, mis ei vii mitte kuhugile meid. Ja nende töllerdamine jalgpalli ümber tõrjub sealt haritud ja edasipüüdlikke inimesi. Sa lihtsalt ei taha olla selle seltskonnaga seotud. Kuust kuusse näha ükskõikseid nägusid, kas sügiseses koondiseaknas said koondised 15 mängust 15 kaotust või mitte. Hoia suu kinni ja säilita oma töö. Tööl käiakse tööl käimise pärast. Võib-olla saab kunagi Lukakuga pilti teha? Mitte teiste jalgpalliriikide konkureerimine vaid lastaaia tasemel osalemine samal alal.

Super Cupid ja noortekoondiste turniirid? Võite pista.... Lennukid lendavad. Kõik Euroopa võimalikud klubid on 2tunnise, 60€ lennupileti kaugusel. Inimesed käivad kontserditel, lemmikrestoranides Euroopas. Meil pole vaja siia vedada klubisid, keda siin olemine ei huvita. Meil ei ole vaja UEFA halastusjaotamisi, mis vahetab turniire Moldova, Azerbaidžaani ja Eesti vahel. Eesti ei vääri nendel osalemist. Me ei ole nende noortekoondiste A vääriline. Tõenäoliselt ei saaks me ka enamus euroopa F koondise vastu.

Kes veel jaksab? Mis on selle mõte? Elada euroopa startup-ide keskuses kaasa ehitussoojakuid organiseerivatele kobakäppadele? See on nali. Jalgpall on äge mäng ja tahaksin väga, et meie mängijad lööksid selles rahvusvaheliselt kaasa. Aga kahjuks oleme me häbiplekk. Sosssepad on raisanud sadade eesti noorte usalduse. Raisanud kobakäplikult nende nooruse, millel polnud lootuski olla teiste omavanuste juures konkurentsivõimeline.

Ja palun ärme räägi sellest idiootsest play-off asjast, kuhu eesti piisavalt nõrk olemisega kvalifitseerus. Eesti EM-il on niivõrd vale. Mul on isegi piinlik selle üle, et me seal playoffis osaleme. Veel piinlikum aga selle ärevuse pärast, et vohhh järsku saamegi. Kes tahab olla eksikombel oscari jagamisel laval. Peab olema täiesti häbitundetu inimene.

Kommentaar

hea kirjutis +1

Kommentaar

+1 +1 +1
                    Lõpuks on keegi suutnud ka minu mõtted kenasti kokku võtta. Aitäh. Sellest Eesti jalgpallist võiks jaurata veel ja veel, aga ilmselt ainus tähelepanu sellest teemast võib tulla SN modedelt, kes selle ära kustutavad.

Kommentaar

Teate, et Eesti U19 võitis Horvaatiat "4-1" 15 aastat tagasi? Üks mäng, mille pealt räägiti 10 aastat erilisest põlvkonnast.
                      hakkas huvitama, et kes seal 2008 valikturniiril ja 2009 Eliitringis siis mängisid

https://dea.digar.ee/article/AKjalka/2019/03/0/27.1
                      GEORGE: No, no, no! Nothing happens /-/ RUSSELL: Well, why am I watching it?
                      GEORGE: Because it's on TV RUSSELL: Not yet..
                      (Seinfeld, The Pitch)

Kommentaar

Kogu see rahulolematus tuleb viia ka tribüünidele kui ka staadioni ümber ja stuudiotesse (kes te käite). Siin foorumis nutta - midagi ei muutu. UK-s nt on fännid väga vokaalsed, fännide armeed ja avalikud sõnavõtud Youtube'is, kanalid jne. Meil on see pool täiesti nõrk veel. Nii ongi kerge füüreril pukis edasi püsida.

Kommentaar

Selle peale ütlen ma, et mind ei koti see enam piisavalt, et minna ehitussoojaku äärde protestima. Jalgpalli ametid on ühiskonnas ülimadalal pulgal. Seal pole mingit tegutsemislävendit. Soojakute ümber ajavad "klubiasju" kõige suvalisemad inimesed. Mida on mul neile öelda? Mida on mul öelda naisepeksjast Pohlakule? See on ühiskonnakiht kuhu ma oma aega ei kuluta.

Kui ma oma lapsest tahan jalgpallurit kujundada, siis kolin teise riiki. Sajad tuhanded eestlased on kolinud kooli, ilma, hobbide, armastuse või kasvõi bussijuhiks hakkamise pärast teise riiki. Mõni asi siis minna kuhugile, kus jalgpalli pakutav on peajagu üle siinsest.

Pohlak elab praegu nende 250 inimese peal, kes käivad meistriliigat vaatamas. Elab nende fännide peal, kes mängivad kaasa seda süsteemi. Käivad aasta alguses kohtumistel, kust sõnakestki välja ei jõua. Kui lõppeb kaasamängimine, siis jääb Pohlak üksi passima. Ta vajab seda kriitikat, et olla relevantne. Minu soovitus on ignoreerida Eesti koondisi. Mitte lugeda soccernetti, mis sai suukorvistatud. Need asjad on laiemad kui jalgpall. Toetades selliste tegelaste süsteeme, ei saa tervet ühiskonda. Need on mädapunnid, mis nõrgestavad Eestit laiemalt.

Alustama peab kvaliteedist. Jalgpalliklubid - mis asi on klubi. Järsku keegi mõtleb sellele? Klubihoone on elementaarne. Inimesed ostavad oma suvilaks tehasemaju. Aga meie jalgpalliklubid ei ole selleks võimelised. Klubi ei saa eksisteerida sopamülkas ehitusplatsilaadsena. Klubi, kus on identiteet, kus tahad käia - elementaarne on visuaalne väärikus. Roheline muru, aga selle ümber olev haljastatud keskkond, mis pole peldik, mis pole autode sopa- või asfaltparkla. Need asjad ei maksa midagi. Lihtsalt tuleb ära teha ja paar korda aastas hooldada. See ei koti meil kedagi, sest jalgpall on täis põhikoolist välja kukkunud inimesi, kelle maitsemeel ja suure pildi nägemise võime on piiratud. Iga klubi harjutusväljaku ääres peab olema katusealune, kus staadionivaht noortele iga kell sooja teed pakub. Veetku need seal ükskõik kui palju aega. Lihtsad asjad, millele Eesti jalgpalli peaorganisatsioon pole kunagi tähelepanu juhtinud. See ei tule neile pähe. Järsku korraldaks hoopsi UEFA supercup´i?

Kommentaar

Algselt postitas fcgonga Vaata postitust

Pohlak elab praegu nende 250 inimese peal, kes käivad meistriliigat vaatamas. Elab nende fännide peal, kes mängivad kaasa seda süsteemi. Käivad aasta alguses kohtumistel, kust sõnakestki välja ei jõua. Kui lõppeb kaasamängimine, siis jääb Pohlak üksi passima. Ta vajab seda kriitikat, et olla relevantne. Minu soovitus on ignoreerida Eesti koondisi. Mitte lugeda soccernetti, mis sai suukorvistatud. Need asjad on laiemad kui jalgpall. Toetades selliste tegelaste süsteeme, ei saa tervet ühiskonda. Need on mädapunnid, mis nõrgestavad Eestit laiemalt.
                            Okei, hülgame koondised ja Eesti jalgpalli tervikuna ja mis edasi? Suretame kõik välja? Mis see paremaks teeb? Hakkame Läti kõrgliigale kaasa elama?

Kommentaar

Algselt postitas MNa Vaata postitust

Mis see paremaks teeb?
                              halvemaks ikka enam ei tee

Kommentaar

Mis probleem on, jalgpall pole mingi tilulilu mäng, kus igast kutist Ronaldot tahate teha, umbes, et EJL ja klubid süüdi, et lapsest Ronaldot ei tulnud. Välismaale minnes võibolla pannakse laps kuskile 7 liiga satsi, sest ees selline konkurents, kõik pole nii lihtne.

Kommentaar

Working...
                                X