Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Peale Poolat tundub selline mäng juba päris kaunis vaadata.. Kaotus on kaotus, ses suhtes endiselt sitt, aga pidasin huvi pärast statistikat ohtlike momentide kohta ja minu konspekt ütleb 10-9 Eestile. Häberliga või ilma, aga täna näitasime, et päris SanMarino tase ikkagi veel pole.
Muide Gruusia jõudis EM-le. Tegid pennudega 4:2 Kreekale ära, Kusjuures mängisid teise poolaja kümnekesi.
Mõned aastat tagasi olime enam vähme ühel pulgal selliste koondistega nagu Soome, Gruusia, Põhja-Makedoonia. Vahepeal on nad kõik EM-il käinud (või lähevad), aga meie koondis ainult samme tagasi teinud.
Teen Järvela luubile reklaami, mille käsitlus tundub mulle kohati kummastav, kuigi siin on ka millega suudan nõustuda. Eelkõige aga jääb mulle hambusse see alguse osa, mis puudutab halle toone ja siis et järgneb kaks vaadet. Tuleb mõista neid, kellel on karikas täis (vau!), aga ei tohi kahtluse alla seada järgnevat:
"Näiteks selliseid, et kui vapralt võidelnud noored saaksid vanemate kolleegide – ja nad täna vaheajal meisterlikult ümber häälestanud peatreeneri Thomas Häberli! – juhendamisel juunikuistes mängudes karastust juurde, siis oleks põnev näha, mida suudavad nad sügisestes Rahvuste liiga kohtumistes Slovakkia, Rootsi ja Aserbaidžaaniga. Ja ka seda arvamust ei tohi hukka mõista."
Kuidagi väga raske on seda alla neelata, kui ajakirjanik on järjepidevalt tampinud ja naeruvääristanud igasugust teisitimõtlemist ja on väga vähe neid asju, mida kõike koondise või üldse liidu vaatest pole õigustatud.
Aga eelkõige on raske alla neelata seetõttu, et see narratiivi muutus on toimunud liiga äkki. Esimesed hääled hõikasid juba ammu, et Vassiljevite peale pole mõtet koondise tulevikku üles ehitada ja meil on mitmeid huvitavaid nooremapoolseid mängijaid, kes kõik pole enam ka nii noored, aga väärivad suuremat vastutust ja kelle tase ei jää vanematele märkimisväärselt alla (kui üldse). Ning isegi kui seetõttu tuleb esialgu tagant rohkem välja korjata, siis see on pikas plaanis seda väärt.
Nüüd aga järsku, kui on tuliseks läinud, siis on sama taipamine lõpuks ka liidu ja peatreenerini jõudnud, et ohoo, meil ongi nooremaid mängijaid, kellega võiks proovida ja kelle tegevus kohati lausa jalgpalli meenutab.
Mõistetamatuks jääb aga, et miks siia kõrvale serveeritakse mingit ähmast joga loomulikust põlvkonna vahetumisest, Häberli võimete maksimumi leidmisest ning temast kui põlvkondade vahetumise edukuse garandist, kelle vahetudes see kõik katkeda võib. Vähemalt minu arust pole Häberli senine tegevus peatreenerina andnud põhjust eeldada, et ta oleks suurepärane noorendaja.
Kui mälu ei peta, siis temaga on meie koosseisude vanusedki korralikel Ameerika mägedel olnud (keskmiselt väga vana kui siis äkki noor) ja see kõik ei paista mulle just alati väga teadliku plaanipärase tegevusena. Aga siin ma leian, et on kivi ka liidu kapsaaias, kes ilmselt esimese töökäsuna andis, et Eesti koondis vajab tulemusi ja 'parimate mängitamist' ning alles hiljuti andis uue plaadi.
Platsi äärest sõimas kohtunikku või kuidas varumees punast saab?
Antud kaasuses on märgitud põhjuseks vaiolent kontukt.
Muidu aga on varumehed osa võistkonnast ja mängul on omad reeglid.
see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled
"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"
"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."
"Näiteks selliseid, et kui vapralt võidelnud noored saaksid vanemate kolleegide – ja nad täna vaheajal meisterlikult ümber häälestanud peatreeneri Thomas Häberli! – juhendamisel juunikuistes mängudes karastust juurde, siis oleks põnev näha, mida suudavad nad sügisestes Rahvuste liiga kohtumistes Slovakkia, Rootsi ja Aserbaidžaaniga. Ja ka seda arvamust ei tohi hukka mõista."
Mida siin kahelda, hukka mõista? Kas Häberli tulemused seni pole piisavad?
"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."
Mida siin kahelda, hukka mõista? Kas Häberli tulemused seni pole piisavad?
Vähemalt mul pole usku temasse ei tulemuste, ei mängupildi, ei üldise retoorika ega ka koosseisuvalikute ja sinna juurde kuuluvate erinevate põhjenduste tõttu.
See, et nüüd lõpuks suudeti poolaeg sõprusmängus Soome vastu võita ja see n-ö võit Häberli maagiaks kirjutatakse, mis omakorda peaks andma lootust, et tema juhendamisel on meie tulevik parim võimalikest. See on minu jaoks kaheldav.
Vähemalt mul pole usku temasse ei tulemuste, ei mängupildi, ei üldise retoorika ega ka koosseisuvalikute ja sinna juurde kuuluvate erinevate põhjenduste tõttu.
See, et nüüd lõpuks suudeti poolaeg sõprusmängus Soome vastu võita ja see n-ö võit Häberli maagiaks kirjutatakse, mis omakorda peaks andma lootust, et tema juhendamisel on meie tulevik parim võimalikest. See on minu jaoks kaheldav.
Mhmh.
Eks mu küsimused olidki pigem torkena nendele, kes näivad vastupidist arva...uskuvat.
Kommentaar