320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Eesti koondis

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas soc Vaata postitust
    Aivar Pohlak avaldas arvamust, et just järgmine valiktsükkel, milleks on siis MM, peaks olema koondise tipp hetk nii vormilt kui sisult. Mängijad peaksid oma karjääri parimas eas olema.
    Aga... mulle tundub, et just see valiktsükkel oli selle koondise tipp aeg. Kui vaadata vanust, siis paljude koondise tipptegijate vanus ongi just praegu optimaalne. Ja tuleb tõdeda, et just neile ongi raske mantlipärijaid leida.
    Näiteks
    Pareiko (34) (temaga tuleb vist kindlasti järgmisel valiktsüklil hüvasti jätta)
    Ahjupera (27)
    Dmitrjev (29)
    Kruglov (27)
    Oper (33)
    Piiroja (32)
    Rähn (30)
    Stepanov (32)
    Vassiljev (27)
    Vunk (27)
    Minu meelest on need mehed järgmiseks valiktsükliks oma karjääri lõpusirgel ja MM-ks juba karjääri finišil, mis on paraku karjääri tipphetkest üsnagi kaugel. Ja selles valguses on veel eriti valusam tõdeda, et supervõimalus kvalifitseeruda jäi meie endi vigade tõttu paljuski saatuse otsustada. Kvalifitseeruda tõesti väärilise tiimina, mis on oma elu parimas vormis.

    Või mis te arvate? Kindlasti keegi kogenum jalgpalli sõber oskab ehk öelda, mis on ühe proff jalgpalluri parim vanus. Ja kuidas on teiste edukate koondistega olnud - millised on edukate koondiste keskmised vanused jne?

    Igatahes isegi, kui mind keegi ei lohuta ja ütlebki, et koondise tipp hetk on just praegu, jäin mõtlema ühe Rüütli mõtteavalduse üle. "mulle on tähtsam protsess". Ja tegelikult ongi... Isegi kui see valiktsükkel oli selle koosseisu tipphetk pakkusid nad juba praegu igal juhul parimat elamust, mida eesti koondis kunagi pakkunud on. Kogu see valiktsükkel ehk "protsess" oli nii nauditav, et järele mõeldes võib olla igati rahul ja armastada ja toetada seda koondist veel nii palju, kui seda aeg meile annab.
    Ja selleks ei pea eriti vaeva nägema. See koondis on esimeset kuni viimase mängijani niivõrd positiivne, et nad lausa kiirgavad heatahtlikust ja sõbralikust. Iga mängija kohta võib lihtsalt öelda: hea inimene. Iga mängija on ääretult sümpaatne. Pole sellist isikut, kelle peale vaataks ja mõtleks: mingi kriminaal või mingi ülbik vms.

    Parim koondis läbi aegade. Olen õnnelik, et just minul oli võimalus näha neid mehi mängimas ja neid toetada.
    Nojah 2014 mm võib karta jälle sellist keskpärast 8-12 punkti tsükklit.Aga 2016 võib jälle head loota, sest hetkel tundub et praeguste noorte jaoks on siis karjääri tippaeg ja ka praegused tegijad võivad siis mängida.Arvestades eriti seda kui hästi u 19 ja u 21 mängivad hetkel

    algkooseis võiks olla selline EM valiktsükkel 2016

    Meerits
    Jääger - Reintam - mõni Flora noortest(Baranov,Mets,Jahhimovitš)-Klavan(Pikk võib ka sel kohal suht hea olla
    Puri-Vassiljev-Mošnikov v Tenno - Kink(Ojamaa)
    No ja ründega ei tohiks probleeme olla.Võivad olla nii Zenjov kui Saag,Prosa,Tamm, Anierid jne
    Sellega võiks küll püüda edasipääsu EMile 2016

    Aga jah 2014 peaks olema põlvkondade vahetus tsükkel nagu olid 2008 Em tsükkel ja siis 2 järgmist tulid hoopis paremini välja

    Kommentaar


      Algselt postitas soc Vaata postitust
      Või mis te arvate? Kindlasti keegi kogenum jalgpalli sõber oskab ehk öelda, mis on ühe proff jalgpalluri parim vanus. .
      No see ikka totaalselt individuaalne. Vaadates Van der Sari võiks Pareiko veel rahulikult 6 aastat mängida. Sama näiteks Giggsiga, kes ka juba vana penskar, aga mängib vajalikul hetkel nagu noor jumal. Miski ei garanteeri, et eestlased ei võiks sellises vanuses veel vormis olla.

      Noorenduskuurile on muidugi paratamatult mõelda. Vähemalt väravavahi seisukohalt ei tohiks küll probleeme tekkida, sest Meerits on oma vanuse kohta juba häid esitusi pakkunud. Ründesse on ka ikka mõned variandid olemas (Anier ja Prosa nt) Kõige nutusem seis on keskväljaga minu arvates hetkel, sest noortest väga kedagi ette kujutada ei suuda... Ainuke variantvast Siim Tenno, kes võiks tulevikus just seda kaitsva poolkaitsja kohta täitma hakata... Pigem on probleeme loovusega.

      No ja Tenistet, Kamsi, Lutsu võiks ka tihemini kasutama hakata

      Kommentaar


        Vassiljev saab vabalt 30-31 aastaselt ka ülejärgmises valiktsükklis mängida.Ja Mošnikov on ikkagi juba Eesti meistriliiga kohta vanameister aga siiski ta on endiselt väga noor.Bert Klemmer on andekas.Taari väga ei usu.Eino Puri võib keskel mängida aga ka Ratnikov.

        Kommentaar


          Aivar Pohlak avaldas arvamust, et just järgmine valiktsükkel, milleks on siis MM, peaks olema koondise tipp hetk nii vormilt kui sisult. Mängijad peaksid oma karjääri parimas eas olema.
          Aga... mulle tundub, et just see valiktsükkel oli selle koondise tipp aeg. Kui vaadata vanust, siis paljude koondise tipptegijate vanus ongi just praegu optimaalne. Ja tuleb tõdeda, et just neile ongi raske mantlipärijaid leida.
          Ma ka Pohlaku juttu kuulates mõtlesin, et vaevalt järgmine valiktsükkel sama heaks kujuneb. Paberil võib kõik kena tunduda aga Eesti taolised üllatajad tavaliselt kahes tsüklis järjest ei üllata. Pigem kipub nii olema, et kord käsi kullas, järgmine tsükkel perse mullas.
          Aga mis mängijate vanusesse puutub, siis probleem on ehk ainult selles, et nii Piiroja kui Rähn mõlemad 30 täis ja neile lähiajal väga vahetust ei näe. Samas, keskkaitsja kohta pole nende vanus ka selline, et vähemalt paar aastat veel samal tasemel mängida ei saaks. Pigem on oluline, kuidas neil klubikarjäär sujub. Väike hirm on, et äkki Raio jääb Hollandis pingile ja Rähniga on üldse segased lood - kas ta jääb Hiinassse või ei jää jne. Teised on aga alles parimasse mängijaikka jõudnud või jõudmas (ei pea silmas Operit või Stepanovit kes koondise seisukohast on nagunii pigem eilne päev). Kokkuvõttes lähima paari-kolme aasta jooksul mingit valulist põlvkonnavahetust ei näe, küll aga võib see probleemiks osutuda mõne aasta pärast, kui nooremate meeste areng miskipärast takerduma peaks ja mõnele positsioonile lihtsalt ei tule uusi mehi jõuliselt peale.

          Kommentaar


            See on elu shanss ka puhtalt selle pärast, et kui playoffi peaks pääsema, siis seal ei ole sisuliselt ühtegi tippriiki, kellel on alagrupiturniir quasi-perse läinud ja teiseks jäänud (v.a. kurat seda teab mis Portugal teeb).

            Türgi, Iiri, Bosnia, Rootsi, Kreeka, Montenegro, Taani, Tsehhi, kellest v-o Rootsi läheb otse. Siin on 1 tiim kellega on 0% shanssi (Türgi), 2-3 tiimi kellega on 20/80 (Tsehhi, Taani, Kreeka) ja 3-4 tiimi, kellega on 40/60 (Iiri, Bosnia, Montenegro). I'll take these odds, thank you.

            P.S. Tore oleks muidugi venelastega play-offi mängida.

            P.P.S Playoffid ikka loositakse rankingu järgi?
            "The great fallacy is that the game is first and last about winning. It’s nothing of the kind. The game is about glory. It’s about doing things in style, with a flourish, about going out and beating the other lot, not waiting for them to die of boredom". - Danny Blanchflower, legend

            Kommentaar


              Play-offidest võiks hakata siis rääkima kui me sinna juba jõudnud oleme. Praegu on ikka pikk tee minna ja see jutt meenutab vägisi laskmata karu nahka.
              "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

              Kommentaar


                Algselt postitas soc Vaata postitust
                Kui vaadata vanust, siis paljude koondise tipptegijate vanus ongi just praegu optimaalne. Ja tuleb tõdeda, et just neile ongi raske mantlipärijaid leida.
                Näiteks
                Pareiko (34) (temaga tuleb vist kindlasti järgmisel valiktsüklil hüvasti jätta)
                Ahjupera (27)
                Dmitrjev (29)
                Kruglov (27)
                Oper (33)
                Piiroja (32)
                Rähn (30)
                Stepanov (32)
                Vassiljev (27)
                Vunk (27)
                Minu subjektiivne soovmõtlemine:

                Pareiko (34) - mängib rahulikult veel 5 aastat ja saavutab oma absoluutse tipu, millele ta on juba üsna lähedal, saame seda kõik näha.
                Ahjupera (27) - vähemalt 5 aastat veel ja lööb 10 väravat ära koondise eest
                Dmitrjev (29) - 4-5 aastat veel, järgmise valiktsükli teeb kindlasti läbi veel
                Kruglov (27) - 5-6 aastat veel, samad sõnad, mis Dmitijevi kohta
                Oper (33) - lõpetab ilmselt max paari aasta pärast tippspordi
                Piiroja (32) - kõige suurem küsimärk, aga tema vaimu teades usun, et lõpetab 36.eluaasta paiku, ehk siis järgmise valiktsükli on veel meiega
                Rähn (30) - 5 aastat veel rahuliult
                Stepanov (32) - tema mängunälga arvestades ei lõpeta ilmselt enne 3-4 aastat
                Vassiljev (27) - paneb rahulikult 6-7 aastat edasi
                Vunk (27) - tõusev täht, uskuge!

                Isegi kui see valiktsükkel oli selle koosseisu tipphetk pakkusid nad juba praegu igal juhul parimat elamust, mida eesti koondis kunagi pakkunud on. Kogu see valiktsükkel ehk "protsess" oli nii nauditav, et järele mõeldes võib olla igati rahul ja armastada ja toetada seda koondist veel nii palju, kui seda aeg meile annab.
                Nõus 200%

                Kommentaar


                  Algselt postitas vello99 Vaata postitust
                  tiimi, kellega on 40/60 (Bosnia). I'll take these odds, thank you.
                  Ma paneks pigem Bosnia peale 0%, kui nad liiga palju ei mädane või lausa maha ei võeta. Aga jah, laskmata-karu-isakaru-eesnahk.

                  After confusion caused by the UEFA play-offs for 2010 FIFA World Cup qualifying – which was originally to be an unseeded draw, but was seeded by FIFA in September 2009 – UEFA have announced that the draw for the play-offs will be seeded. The four runners-up with the best positions in the UEFA team coefficient ranking system will be seeded and will play their second legs at home. Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:[10]

                  40% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2012 qualifying stage.
                  40% of the average ranking points per game earned in the 2010 FIFA World Cup qualifying stage and final tournament.
                  20% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2008 qualifying stage and final tournament.
                  http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Eu...ying_play-offs
                  http://www.uefa.com/multimediafiles/...7_download.pdf
                  jokers to the right
                  clowns to the left of me

                  Kommentaar


                    Algselt postitas markofkin Vaata postitust
                    Minu subjektiivne soovmõtlemine:
                    Nii et koondise võtmemängijad ei ole vananemas, kuna sa kirjutasid "5 aastat" nende nimede järele? Tore.
                    Vajuta siia ja kõik su unistused saavad teoks!

                    Kommentaar


                      Algselt postitas ke$ha Vaata postitust
                      Nii et koondise võtmemängijad ei ole vananemas, kuna sa kirjutasid "5 aastat" nende nimede järele? Tore.
                      Ära paugu, seen. Minu jutu mõte oli see, et praegused "vananevad võtmemängijad" tegutsevad veel omajagu aega ja noori, keda on peale tulemas rahulikult ja piisavalt, jõuab selle aja sees veel lihvida küll. Lihtsalt ei hakanud üles lugema, kes ja mis positsioonile peale kasvamas on - tehti seda juba eespool ja kui ise vähegi asja jälgid, siis tead ka.

                      Lihtsalt "mul-on-oks-laiali-nägite-ikka-jah" postitused võid rahulikult tegemata jätta.

                      Kommentaar


                        Algselt postitas markofkin Vaata postitust
                        Lihtsalt "mul-on-oks-laiali-nägite-ikka-jah" postitused võid rahulikult tegemata jätta.
                        Ma ei saa täpselt aru - äkki täpsustaksid, et milliseid postitusi võiks, ja milliseid mitte, teha?
                        Vajuta siia ja kõik su unistused saavad teoks!

                        Kommentaar




                          tulge ja lahendage oma mured ringis
                          slimm.ee

                          Kommentaar


                            Eesti näitab küll super mängu hetkel enda jaoks, aga EUROle ei pääse nad kindla peale. Fääri saartega mäng oli otsustav!

                            Kommentaar


                              Algselt postitas TYS0N Vaata postitust
                              Eesti näitab küll super mängu hetkel enda jaoks, aga EUROle ei pääse nad kindla peale. Fääri saartega mäng oli otsustav!
                              Jaga oma piiratud ja negatiivset mõtlemist kuskil skeptikute foorumis, downs

                              Tol hetkel võis nii arvata, aga nüüdseks on tehtud korralik vigade parandus. Sellelt mängult saadud emotsiooni pealt on hea viimasele mängule vastu minna. Kas raskem on sama meeskonna uuesti võitmine või Serbia meeskonna võidu vältimine kahest mängust, on juba maitse asi. Kõigepealt tuleb täita see eesmärk, mis meie endi kätes ning siis natuke õnnele loota.
                              “Just because you're offended, doesn't mean you're right.”

                              Kommentaar


                                hahaha sa ikka arvad, et Eesti saab EUROle? Okei, oletame, et nemad saavad play offidesse ja mis edasi? Türgi, BIH, Kreeka, Venemaa/Iirimaa, Montenegro... Ei usu eriti, et Eesti on mingeid võimalusi pääseda Eurole. Vbla ainukene vastane, mis sobiks veel enam vähem oleks Tsehhi, kuid sealgi on häid mängijaid.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X