Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Tšiili - Eesti

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Martin Vaata postitust
    Jeebus küll. Nüüd oleme siis tagasi aastas 1995, kui kiidame mängijaid/meeskonda selle eest, et kuigi saadi haledalt lutti ja mängu jooksul kobistati üks väravavõimalus, siis vähemalt võideldi jms. Anna olla.
    No mis siin nüüd siis üleliigselt viriseda on? Oli ju teada, et meil läheb väga-väga raskeks. Raske oleks ka siis olnud kui meil oleks parimad pojad lipu all olnud.

Jah, minu silmis oligi see positiivne, et kuigi mänguklassilt ja tehnilisuselt ületasid vastased meie omi mäekõrguselt, siis polnud sellist käega löömist ja ära vajumist. Kõik mängisid 90 minutit nii nagu tase ja oskused lubasid. Mida sa siis ootasid? Midagi enamat?? Pole midagi teha kui tasemevahe ongi selline nagu ta on. Peab siis nüüd poisid mutta tampima selle eest, et üle oma varju ei hüpanud?

Vähemalt oli näha, et on paar-kolm mängumeest, keda võiks üsna julgelt ka ükskõik millises Eesti koondises kasutada.
    "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Jeebus küll. Nüüd oleme siis tagasi aastas 1995, kui kiidame mängijaid/meeskonda selle eest, et kuigi saadi haledalt lutti ja mängu jooksul kobistati üks väravavõimalus, siis vähemalt võideldi jms. Anna olla.
      Sest märksa sisukam oleks ju kõik need noored debütandid maa sisse taguda, kuna nad ei suutnud võõrsil mitu kraadi tugevamate vastaste vastu piisavalt palju võimalusi luua. See oleks vabalt võinud ka olla mäng, kus Eesti istub kümne mehega palli taga ja võtab statistiliselt sobiliku 0:2 kaotuse. Samas mida see tuleviku jaoks annaks. Ei ole jah seda tehnikat, ei ole jah seda kiirust - aga see oli ju ette teada, kui vaadata, kus enamik neist meestest oma igapäevast vutti mängib.

e: ette jõuti.
      armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Algselt postitas Nahkpea Vaata postitust
        Jah, minu silmis oligi see positiivne, et kuigi mänguklassilt ja tehnilisuselt ületasid vastased meie omi mäekõrguselt, siis polnud sellist käega löömist ja ära vajumist. Kõik mängisid 90 minutit nii nagu tase ja oskused lubasid. Mida sa siis ootasid? Midagi enamat?? Pole midagi teha kui tasemevahe ongi selline nagu ta on. Peab siis nüüd poisid mutta tampima selle eest, et üle oma varju ei hüpanud?
        Noh, teoreetiliselt võinuks ju olla kasvõi üks mängija mingist viieteistkümnest-kuueteistkümnest, kes hüppas üle oma varju. Polnud.

Seega mängisid kutid täpselt nii nagu neil mängida lasti ja kui Tšiili palluritele järgi jooksmine, olukoradesse hilinemine või enda lollitada laskmine on pingutamine, siis au neile ja las minna.

Kahjuks ei tähenda skoor veel seda, et nad nüüd endast kõik murule jätsid, nagu ei tähendaks 0:7, et nad ei jätnud või 0:2, et pingutati veel eriti palju.

Platsil oli lihtsalt väga hea meeskond ja siis eestlased ning need teisena nimetatud jäid kõiges alla. Seda pingutamise roosa tekiga katta on võrdlemisi mõttetu. Ehk teisiti öeldes, sina ja mina võime ka seal pingutada (ja me kindlasti pingutaks, onju!), see aga ei muuda tegelikult sittagi ja on täiesti suvaline näitaja.

Vähemalt oli näha, et on paar-kolm mängumeest, keda võiks üsna julgelt ka ükskõik millises Eesti koondises julgelt kasutada.
        Palun tõesti loetleda.
        When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Noh, teoreetiliselt võinuks ju olla kasvõi üks mängija mingist viieteistkümnest-kuueteistkümnest, kes hüppas üle oma varju. Polnud.

Seega mängisid kutid täpselt nii nagu neil mängida lasti ja kui Tšiili palluritele järgi jooksmine, olukoradesse hilinemine või enda lollitada laskmine on pingutamine, siis au neile ja las minna.

Kahjuks ei tähenda skoor veel seda, et nad nüüd endast kõik murule jätsid, nagu ei tähendaks 0:7, et nad ei jätnud või 0:2, et pingutati veel eriti palju.

Platsil oli lihtsalt väga hea meeskond ja siis eestlased ning need teisena nimetatud jäid kõiges alla. Seda pingutamise roosa tekiga katta on võrdlemisi mõttetu. Ehk teisiti öeldes, sina ja mina võime ka seal pingutada (ja me kindlasti pingutaks, onju!), see aga ei muuda tegelikult sittagi ja on täiesti suvaline näitaja.

Palun tõesti loetleda.
          No Palatu ja Tamm näitasid ennast küll väga heast küljest IMO, kahjuks jääb sellest aga väheks...

Kommentaar

Algselt postitas vincent Vaata postitust
            Sest märksa sisukam oleks ju kõik need noored debütandid maa sisse taguda, kuna nad ei suutnud võõrsil mitu kraadi tugevamate vastaste vastu piisavalt palju võimalusi luua. See oleks vabalt võinud ka olla mäng, kus Eesti istub kümne mehega palli taga ja võtab statistiliselt sobiliku 0:2 kaotuse. Samas mida see tuleviku jaoks annaks. Ei ole jah seda tehnikat, ei ole jah seda kiirust - aga see oli ju ette teada, kui vaadata, kus enamik neist meestest oma igapäevast vutti mängib.
            Miks peab kohe mutta taguma? Nagu oleks kaks võimalust. Saad ise ka aru, et ei ole. Kuid sama hea on rääkida, et küll mängijatel hing kehas laulis ja tõenäoliselt on see patriootlikkus, mis on tulenev sinisest särgist ja puhastest põlvikutest ning veel paremini saaks ainult siis, kui mehed mängides hümni ümiseksid või veel parem - laulaks "Lähme üllles mäggedelllle".

Kui pingutamine on mingil ajahetkel spordis mõõdetavaks väärtuseks muutunud, siis vabandust ja saadame kõik meie ujujad olümpiale basseini pingutama jms ning lööme siis kulpi ja kiidame, et küll ikka panid, mis siis, et sajas meetris said neljakümne meetriga sisse.

(Mis toobki meid selleni, et kui midagi muud kiita pole, nagu kümnete aastate eest, siis tõmbame masti hindamatud väärtused ja püüame värisedes sedagi vähemalt kaitsta ja üles puhuda. Aus hinnang on aga, et mängijad mängisid ja see on lihtsalt taseme vahe, pole midagi kiita. Laitmiseks ja loodetavasti pigem õpetamiseks on teised inimesed.)

Mis puudutab seda mängu üldisena, siis on võrdlemisi omapärane näha ka ideed, et üks-kaks sellist mängu aastas annaks neile tüüpidele nagu mingi erilise arenguhüppe. Nagu sa kirjutad "Samas mida see tuleviku jaoks annaks." Aga mida see mäng siis tuleviku jaoks andis? Tulevad nüüd poisid Eestisse ja hakkavad ennast palliga kiiremini liigutama, sest Tšiili mehed tegid nii? Või teevad pöördeid kiiremini? Või söödavad täpsemalt?

Koondise areng ei ole kinni selles, et kelle vastu ja kui sageli koondis mängib. Et koondis areneks, on vaja, et mängijad oleks kohtades, kus nad ei mängiks tipu piiril (kui me ei räägi muidugi absoluutsest tipust). Tere tulemast tagasi Viljandi Tulevikku ja FC Florasse ning Eesti arendavasse meistriliigasse. Järgmine mäng liigvad need vennad samas tempos nagu varem. Areng on siiski vähe mujal kui üks-kaks mängu koondises.

Selle viimase tõttu on muide ka täiesti suva, kas Piiroja või Pareiko seekord mängisid või ei mänginud. Ja loomulikult on täiesti okei, et sisuliselt mängis U-21, sest idee saabki olla ainult see, et äkki üks sellest seltskonnast leiab, et praegune tase pole piisav, kuid ma olen võrdlemisi kindel, et see idee peaks tal ka juba varem olema, kuid ütleme, et äkki siis koondise mäng on nagu see viimane piisk (sama piisk võib aga tulla ka teleka ees Barca luttimist vaadates või euromängus või siis, kui Kurelt peksa saadakse).

Kommentaar

Ma olen ka vist liiga nõudlik, sest pärast neljandat väravat hakkas veidi piinlik juba ja otsustasin hoopiski Gold Cupi veerandfinaali vaadata, kus El Salvador ja Panama lisaajal mõnusalt madistasid ja veel hiljem ka penalteid toksisid. Muidugi vahepeal klõpsisin ka Eesti mängu, et skoori näha ja üllatav oli, et Tšiili enam juurde ei löönud.

Kommentaar

Ma arvan, et nüüd võib Pareiko dublandiks rahulikult Meeritsa panna, vähemalt seni, kuni ta veel Eestis mängib. Pole mõtet varumeest kuskilt välismaalt siia vedamisega kurnata.

Kommentaar

Kui pingutamine on mingil ajahetkel spordis mõõdetavaks väärtuseks muutunud, siis vabandust ja saadame kõik meie ujujad olümpiale basseini pingutama jms ning lööme siis kulpi ja kiidame, et küll ikka panid, mis siis, et sajas meetris said neljakümne meetriga sisse.
                  Võrdlus individuaalaladega on ikka kohatu. Individuaalselt võib isegi siin pisikeses riigis kord saja aasta jooksul ere talent või kaks sündida, aga sellises meeskonnamängus nagu jalgpall, kus on vaja neid talente tervelt 11, seda lihtsalt ei juhtu. Meie rahvaarv seab siin omad piirid (ja pole vaja kellegil kolmandal absurdseid paralleele siin Hiina või India rahvaarvuga tuua).

Me ei hakka mitte kunagi mängima Tšiili või Uruguai või Itaaliaga kui võrdne võrdsega, vähemalt mitte stabiilselt. Me jääme alatiseks ka jalgpallimõistes väikeriigiks, kelle eredamad hetked saavad olema üllatustulemused. Aga mis me nüüd siis tegema peaksime? Loobuma üldse jalgpallist? Miks Liechtenstein või Luxemburg või Fääri saared üldse kuskil osalevad ja mängivad, siililegi selge, et mitte kunagi pole neil lootustki kuhugi jõuda. Fääri saarte jaoks on tõenäoliselt võit Eesti üle aasta eredaim jalgpallisündmus.

Me peame jääma eelkõige realistideks ja mitte ühe-kahe üllatustulemuse pealt arvama, et nii on ja jääbki olema. Mäng Tšiiliga näitas ära tasemevahe, aga see oli ju ette teada ja täiesti ennustatav. Sellist mängu nagu näitas eile Tšiili, ei hakka Eesti koondis mitte kunagi mängima, olenemata koosseisust. Mida me siis täpsemalt kritiseerime? Noori poisse, kes visati sisuliselt põrgukatlasse ja kelledest mõne jaoks on senise karjääri tipphetked olnud mängud Floraga või Levadiaga? Mina olen rahul piskugagi ja olen rahul, et need noored poisid ei visanud püssi põõsasse selle 90 minuti jooksul kuigi südames oli koguaeg kartus, et nüüd laguneb see mäng päris laiali. Õnneks ei.
                  "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Keegi polegi ju mehi kuhugi pilve peale tõstnud, lihtsalt nad tegid mis suutsid. Kui ma näen, et mitmel vennal oli julgust ette võtta ja vähemalt proovida ilusat söötu lükata, isegi kui kõik alati välja ei tule, siis leian, et see väärib head sõna küll. Selle asemel, et näiteks sokutada pall kohe hirmuga kaaslasele ära või panna pimesi lahmaat kuhugi ette. Näitab vähemalt positiivset hoiakut. Kogemused tuleviku osas - vähemalt nii palju ikka, et kui valikmängus on äkki vaja peale minna, siis võib loota, et ei tule nii hullu krampi. Loomulikult ei teki kahest mängust mingit hüppelist arengut, väikesed asjad ju, aga abiks ikka. Või mida peaks siis tegema, kui need sõprusmängud väidetavalt absoluutselt ei arenda - et kui edaspidi ainult A-nimekirja mehi nõusse ei saa, siis jätame üldse ära või?
                    armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Algselt postitas urmar Vaata postitust
                      Ma arvan, et nüüd võib Pareiko dublandiks rahulikult Meeritsa panna, vähemalt seni, kuni ta veel Eestis mängib. Pole mõtet varumeest kuskilt välismaalt siia vedamisega kurnata.
                      No las poiss õpib esialgu seda mängu.Kindasti on temast veel klassi võrra paremad Londak,Kotenko,Aksalu,Teles.Aga samas saan ma ka sinust aru kuna vaja ju oma klubi poisse reklaamida,et vest saaks teile palgaraha teenida.
                      Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
                      Ott Järvela

Kommentaar

Algselt postitas budulojus Vaata postitust
                        No las poiss õpib esialgu seda mängu.Kindasti on temast veel klassi võrra paremad Londak,Kotenko,Aksalu,Teles.Aga samas saan ma ka sinust aru kuna vaja ju oma klubi poisse reklaamida,et vest saaks teile palgaraha teenida.
                        Väita, et keegi Eesti varuväravavahtidest on Meeritsast klassi võrra parem? Eile eksis ta vaid korra, sedagi tänu sellele, et pall vastasele sattus ja sel tuli ideaalne löök välja. Esimene värav oli tõeline superlöök, ka viimase puhul eksisid kaitsjad. Väga kindel mäng Meeritsalt.

Kommentaar

Või mida peaks siis tegema, kui need sõprusmängud väidetavalt absoluutselt ei arenda - et kui edaspidi ainult A-nimekirja mehi nõusse ei saa, siis jätame üldse ära või?
                          Ei, siis saadame sinu ja minu ja budulojuse ning küll me siis uhkesti võitleme ja võtame ette ning kodused aplodeerivad meile vahvuse tõttu.

Kommentaar

Kas mingit võimalust üldse mängu näha veel kuskilt? kordus oli juba ära :/

Kommentaar

Algselt postitas Nahkpea Vaata postitust
                              Me ei hakka mitte kunagi mängima Tšiili või Uruguai või Itaaliaga kui võrdne võrdsega, vähemalt mitte stabiilselt. Me jääme alatiseks ka jalgpallimõistes väikeriigiks, kelle eredamad hetked saavad olema üllatustulemused. Aga mis me nüüd siis tegema peaksime? Loobuma üldse jalgpallist? Miks Liechtenstein või Luxemburg või Fääri saared üldse kuskil osalevad ja mängivad, siililegi selge, et mitte kunagi pole neil lootustki kuhugi jõuda. Fääri saarte jaoks on tõenäoliselt võit Eesti üle aasta eredaim jalgpallisündmus.
                              See on nagu küsimus elu mõtte kohta, sest pole palju asju, milles mina või sina või Eesti riigina ere talent oleks. Või üldse laiemalt - palju maailmas neid võitjaidki on. Seega nautigem, mis rõõmu teeb. Isegi kui see on jalgpallis loputuskastiks või keskpäraseks või natuke alla tipu või tipuks olemine.

Mida me siis täpsemalt kritiseerime? Noori poisse, kes visati sisuliselt põrgukatlasse ja kelledest mõne jaoks on senise karjääri tipphetked olnud mängud Floraga või Levadiaga? Mina olen rahul piskugagi ja olen rahul, et need noored poisid ei visanud püssi põõsasse selle 90 minuti jooksul kuigi südames oli koguaeg kartus, et nüüd laguneb see mäng päris laiali. Õnneks ei.
                              Ma ju ütlesingi, et tere tulemast tagasi 1995, kui mängust saadud rõõm on, et keegi kuskil võitles, sest ükski teine positiivne omadussõna nagu väga ei sobi.

Mina muidugi ootaks, et 15 aastaga oleks isegi Eesti B-koondis sellisel tasemel, et võiks natuke söötu lükata ja keegi ei peaks muretsema ,et kas tuleb kümme kotti või mitte.

Kommentaar

Keegi polegi ju mehi kuhugi pilve peale tõstnud, lihtsalt nad tegid mis suutsid. Kui ma näen, et mitmel vennal oli julgust ette võtta ja vähemalt proovida ilusat söötu lükata, isegi kui kõik alati välja ei tule, siis leian, et see väärib head sõna küll.
                                (Ma toonitan kohe üle, et ma EI näinud mängu, aga)
                                See "väravavaht tegi ainult ühe väravaga lõppenud vea- väga kindel mäng" jutt ON kummaline. No ma räägin, ma lihtsalt pean selle mängu ära nägema.
                                Algselt postitas urmar Vaata postitust
                                Väita, et keegi Eesti varuväravavahtidest on Meeritsast klassi võrra parem? Eile eksis ta vaid korra, sedagi tänu sellele, et pall vastasele sattus ja sel tuli ideaalne löök välja. Esimene värav oli tõeline superlöök, ka viimase puhul eksisid kaitsjad. Väga kindel mäng Meeritsalt.
                                Ja üldiselt olen Martiniga 100% nõus.

Kommentaar

Working...
                                X