Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Kes on 2024 aasta parim Eesti jalgpallur?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas midfielder Vaata postitust
    Neid mängijaid on hulgi, aga see narratiiv nui neljaks top4 liigas mängimise eelistuse osas ei pea paika. Võib olla ainult meiesugustel kääbusriikidel on see paradigma, aga suuremate vutiriikide mängijad teevad valikuid hoopis teistel alustel.
    Aga see teema räägib ju Eesti jalgpalluritest mitte suvalistest maailma tippmängijatest. Ma arvan, et keegi ei vaidlegi, et Hollandi/Belgia/Portugali sugustes liigades põhimeheks saada ja seal kõva karjääri teha või edasi paremasse top 5 liiga satsi pääseda oleks ühele Eesti jalgpallurile päris idekas, aga nt. Heina laenu puhul oli ju kindlalt laual Valladolid või mingid League One klubid ja siin pole kahtlustki, et tehti õige valik. Ma arvan, et ükskõik mis riigi mängija teeks sama valiku. Mis puutub Anderlechti kõlakasse, siis ei leia praegu küll ühtegi allikat selle kohta, et mingi ülemineku huvi oleks olnud.

Või on su probleem praegu hoopis mõne teise Eesti jalgpalluriga?

Kommentaar

Algselt postitas Calma7 Vaata postitust

Aga see teema räägib ju Eesti jalgpalluritest mitte suvalistest maailma tippmängijatest. Ma arvan, et keegi ei vaidlegi, et Hollandi/Belgia/Portugali sugustes liigades põhimeheks saada ja seal kõva karjääri teha või edasi paremasse top 5 liiga satsi pääseda oleks ühele Eesti jalgpallurile päris idekas, aga nt. Heina laenu puhul oli ju kindlalt laual Valladolid või mingid League One klubid ja siin pole kahtlustki, et tehti õige valik. Ma arvan, et ükskõik mis riigi mängija teeks sama valiku. Mis puutub Anderlechti kõlakasse, siis ei leia praegu küll ühtegi allikat selle kohta, et mingi ülemineku huvi oleks olnud.

Või on su probleem praegu hoopis mõne teise Eesti jalgpalluriga?
      Seda Anderlechti kõlakat pole ma ise välja mõelnud, vaid kuulsin seda Tribüüni podcastist. Kuupäeva ei mäleta, aga ju saad ise järele kuulata. Mitu kuud tagasi. Minu teada on podcasti tegijad ka siin foorumis aktiivsed, seega saad ju otse küsida, kust see kõlakas nendeni jõudis.
      Wij komen terug met de cup in de hands

Kommentaar

Täpselt sellised vastused, mida ma algse postitusega Operi saavutuse väljatoomisel ka eeldasin. Mainisin juba siis, et tegemist on ebapopulaarse postitusega ja pea kõik vastused siin on seda arvamust ca 100% ka kinnitanud. 99,9 % foorumlasi on tippliigade andunud fännid, ainult Romario tundub nägemat natuke laiemat pilti, aga tema on ka vist ainus erand.
        Tegelikult sa üldistad suht ebaausalt. Minagi pole kuskil väitnud, et liigad väljaspool top 4 on kuskilt otsast halvad või nende klubid kehvikud. Lihtsalt faktiliselt on top 4 liigad suures plaanis tugevamad ja peavadki olema, arvestades mängijate valimit, resursse, treeningute kvaliteeti ja igapäevase mängupraktika taset ja mõju mängija arengule. Lisaks publikuhuvi, ülemaailmne fännibaas jne jne.

Mulle täiega meeldib, kui Anderlecht, Brugge, PSV, Ajax, Benfica, Porto jne jne eurosarjas suuri vahest kotivad ja isegi kohati kaugemale laveerivad. Aga samas on ju selge, et nende liigade läbiv tase ei küündi sinna kõige kõige tippu. Nii lihtsalt on. See, et ma nii ütlen, ei tähenda, et ma neid ei seedi või materdan.

Eesti mängija saamine neisse klubidesse põhitegijaks oleks ülikõva. Samas kui tuleb pakkumine suurtelt ja kurjadelt, on ambutsioonikal mängijal küll raske sellest keelduda. Kui mängid kodumaal päevast päeva 50 pealise publiku ees ja siis avaneb võimalus astuda Camp Nou, Anfieldi, Signal Iduna Parki murule ja seal tappa saada hea mänguga, ei ütleks vist ära. See tunne jääb tõenäoliselt eluks ajaks meelde. Mängid jalkat ja ei kuule iseenda mõtteid. Kui tiim lööb värava ja fännid rõkkavad nii, et kõrvakiled plahvatavad... see võib võimas tunne olla Eestist (tegelikult ükskõik, kust) pärit mängija jaoks.

"Neid mängijaid on hulgi, aga see narratiiv nui neljaks top4 liigas mängimise eelistuse osas ei pea paika. Võib olla ainult meiesugustel kääbusriikidel on see paradigma, aga suuremate vutiriikide mängijad teevad valikuid hoopis teistel alustel." - seda kindlasti aga jutt käibki siinkohal Eesti mängijatest, mitte suurte vutiriikide omadest.

Muidu oli ok jutuajamine aga krt selline sildistamine eriti ei lähe. Nagu suurklubide toetajad oleksid imbetsillid, kes asja ei jaga ja vaid "nõrgemate" klubide ja liigade poolehoidjad suudavad asju õigesti näha. See ju pole niiviisi.
        Maailmameistrid!!

Kommentaar

Seda Anderlechti kõlakat pole ma ise välja mõelnud, vaid kuulsin seda Tribüüni podcastist. Kuupäeva ei mäleta, aga ju saad ise järele kuulata. Mitu kuud tagasi. Minu teada on podcasti tegijad ka siin foorumis aktiivsed, seega saad ju otse küsida, kust see kõlakas nendeni jõudis.
          See oli eelmisel hooajal, aga Arsenali jaoks ei olnud laen võimalus, vaid sooviti teda kolmanda väravavahina hoida. Kus see läbi käis ja kui tõsine see teema oleks olnud, seda enam ei mäleta.

Kommentaar

Ma ei saanudki pihta enam lõpus mille üle te vaidlete enam, sest kui teie näidetesse ajaloolisi vaateid juurde panna, siis on asjad päris võrreldamatud ju.

Rahu, õige mees sai võidu kätte seekord ja õnneks meil ei ole vaja teha top 10'et, siis oleks jah vaidlusi rohkem, kes on nt 5-10.

Kommentaar

Raio Piiroja ja Taavi Rähn on ikka tõsised mehed, läksid Hiinasse, no sellist pindala ikka euroopas naljalt ei leia.

Kommentaar

Working...
              X