Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Kes on 2024 aasta parim Eesti jalgpallur?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastupidi, mu argumendid on olnud vägagi asjalikud. Mina vaatan seda teemat, pannes end vaimusilmas mõne jalgpalluri nahka, kes lapsena juba trennis käies Reali, Liverpooli või Interi särki mõttes kannab. Hoovijalkas ütleb, et on Harry Kane või Erling Haaland. Oma unistustes kord isegi mõne suurklubi eest mängib. Vaevalt keegi neist Hollandi või veelvähem Belgia klubides mängimisest unistab. Sest jutt käis eestlastest pallurite väljavaadetest jõudmaks top 4 liigadesse.

Väita, et ma poen Bayernile on idiootsus. Mis asjus ma neile pugema peaks? Lapsena hakkasin Bayernit toetama juhuslikult ilma teadmiseta, et tegu Saksamaa edukaima klubiga. Lihtsalt särgi värv ning Oliver Kahn meeldisid ja kogu lugu. Pugemine? Mida nagu?

Mis puutub väikeriikide materdamist, siis seda ma ei tee. Ssmuti ei ülista ma tippliigasid. Mina pole välja mõelnud ega süüdi selles, et Inglismaa, Itaalia, Saksamaa ja Hispaania liigad on kõige paremad ja mängijatele apetiitseimad.

Gravenberchi puhul mine nüüd uuesti oma tabelitesse ja vaata, paljud neist mängudest Bayernis olid 90minutit, paljud ta alustas ja mitmes ta natukeseks sisse vahetati ja tule uuesti rääkima. Tüüp tegi liigas 25 mängu, milledes kokku 569 minutit. 569 minutit on 6,3 täismängu. Kuigi põhiliselt tuli ta vahetusest sisse. Liverpoolis 43 platsilkäiku ja 2625 minutit. See teeb 29 täismängu. Bayernis oleks sama mängude arvu juures seega tinglikult vist alla tuhande minuti. Sinu jaoks aga mäng on mäng. Vahet pole, kas mängis 90 või 6 minutit. Wikipedia kuningate puhul tavaline lugu.

Mis puutub klubide eelarveid, siis nüüd järsku muutusid need oluliseks? Siis sa eelarvest ei rääkinud, kui Anderlechti Hispaanias seitsmendaks vms asetasid. Jutt käib ju klubi mängulisest tasemest ja potentsiaalist stiilis - paneme Anderlechti konkreetse koosseisuga Hispaaniasse mängima, ja vaatame, kaugele purjetab.

Rääkida klubide turuväärtustest ja mainida Soomet jne. Ei ole midagi kommenteerida. Turuväärtused ei võrdu mängijate kvaliteediga antud ajahetkel (Manchester United näiteks).

Soovmõtlemine või mitte, aga miskipärast sa Belgiast ja Hollandist nii kirglikult ja ülivõrdes (või oli see nüüd pugedes, puberteedis või kes teab, kuidas) rääkima hakkasid. Mida muud sellest saab järeldada.

Minul isiklikult pole kummagi vastu midagi ja eurosarjades pigem loodan nende edule - olin väga rõõmus, kui Feyenoord 3-3 ära tõi City vastu võõrsil näiteks. Ennem peegeldub sinu poolt vimm niiöelda suurte poiste vastu. Seepärast ka mulle süüks paned pattu, et väikeriike vihkan või suurte ees lömitan. Kergemeelsuses arvasin väikeriigi palluri sooviks pääseda kuulsatesse, vaadatavatesse ja vägevatesse liigadesse. Tõstatasin küsimuse, miks meie mehi vaid kaitsemängijate seast sinnani on küündinud. Ja nüüd jõudis asi välja mingi pasaraheni siia suunal.
    Maailmameistrid!!

Kommentaar

Muidu huvitav arutelu siin, aga mingit riigi pindala jalka võrdluseks tuua on küll kõige lambim fakt ever...never go full retard

Kommentaar

Algselt postitas midfielder Vaata postitust

Kõik on tore, aga ära unusta, et tegemist on hispaanlasega, kellel sellised optsioonid on kordades realistlikumad kui jalgpalli mõistes kääbusriigist pärit eestlasel
        Kõik on tore, aga kas see kääbusriigist pärit eestlane muutub Anderlechtis mängides belglaseks, et tal on sealt kergem teha samm kuhugi absoluutsesse tippu?

Üleüldiselt sinu edasist juttu kommenteerides, siis äkki lahendaks siin juba selle küsimuse ka ära, et kas keskmine liigatase on kõrgem Hispaania/Saksamaa kõrgliigades või Belgia kõrgliigas? Kui me mõlemad nõustume, et tõenäoliselt on see kõrgem Hispaania/Saksamaa kõrgliigades, siis vast jõuame üheskoos ka sinna, et ainuüksi sel eesmärgil võiks olla mängijale kasulikum just sinna pürgida? Kõrgema tempoga kohtumised, parema kvaliteediga vastased.
        Coraje, corazón y cojones.

Kommentaar

Algselt postitas Punkt Vaata postitust

Kõik on tore, aga kas see kääbusriigist pärit eestlane muutub Anderlechtis mängides belglaseks, et tal on sealt kergem teha samm kuhugi absoluutsesse tippu?

Üleüldiselt sinu edasist juttu kommenteerides, siis äkki lahendaks siin juba selle küsimuse ka ära, et kas keskmine liigatase on kõrgem Hispaania/Saksamaa kõrgliigades või Belgia kõrgliigas? Kui me mõlemad nõustume, et tõenäoliselt on see kõrgem Hispaania/Saksamaa kõrgliigades, siis vast jõuame üheskoos ka sinna, et ainuüksi sel eesmärgil võiks olla mängijale kasulikum just sinna pürgida? Kõrgema tempoga kohtumised, parema kvaliteediga vastased.
          Täpselt sellised vastused, mida ma algse postitusega Operi saavutuse väljatoomisel ka eeldasin. Mainisin juba siis, et tegemist on ebapopulaarse postitusega ja pea kõik vastused siin on seda arvamust ca 100% ka kinnitanud. 99,9 % foorumlasi on tippliigade andunud fännid, ainult Romario tundub nägemat natuke laiemat pilti, aga tema on ka vist ainus erand.
          Wij komen terug met de cup in de hands

Kommentaar

Täpselt sellised vastused, mida ma algse postitusega Operi saavutuse väljatoomisel ka eeldasin. Mainisin juba siis, et tegemist on ebapopulaarse postitusega ja pea kõik vastused siin on seda arvamust ca 100% ka kinnitanud. 99,9 % foorumlasi on tippliigade andunud fännid, ainult Romario tundub nägemat natuke laiemat pilti, aga tema on ka vist ainus erand.
            Ja selle asemel, et tuua välja mingisugust adekvaatset argumenti, mis su seisukohta toetaks, on sinu meelest parim lahendus hakata teisi sildistama? Lihtsalt et sulle ei jääks valet arusaama - ma toetan ikkagi konkreetset meeskonda, mitte liigat, kus see meeskond mängib. Võibolla tundub uskumatu, aga mul on tegelikult väga suur sümpaatia selliste väikeriikide tippklubide nagu Anderlecht, Club Brügge, Lissaboni Sporting, Benfica, Feyenoord või PSV vastu - need satsid on kõik väga ägedad, toimivad väga professionaalselt ning on tihti märksa suurema toetajaskonnaga kui enamik tippliigade klubisid. Aga see ei muuda asjaolu, et keskkond, kus kõik need nimetatud meeskonnad igapäevaselt mängivad, on siiski grammi võrra lahjem kui võrreldavad Inglismaa, Saksamaa, Prantsusmaa või Hispaania kõrgliigad.

Kui sa näiteks väidad, et Hispaania või Saksamaa kõrgliiga tagumise otsa klubis mängimine pole jalgpalli üldises kontekstis saavutus, aga Hollandi karikafinaalis mängimine on, siis võiks mõni kohaliku Premium Liiga suur pöidlahoidja sulle sama retoorikaga vastu väita, et sellise loogika alusel ei peaks ükski FCI Levadia eestlasest mängija väga kaaluma kuhugi Eredivisie tagumise otsa satsi siirdumist, kuivõrd FCI Levadiaga on suurem võimalus karikaid võita ning näiteks eurosarjas edeneda. Ei kõla ju tegelt väga hästi?

Emotsionaalses mõttes on tõesti ägedam, kui mängija suudab tulla mõne tõelise jalgpalliriigi liiga- või karikavõitjaks vs püsimajäämise karikas, kuid paraku ei mõõdeta sellise emotsionaalse mõõtmega liigade keskmist tugevust ega mängija isikliku arengu toetamist.
            Coraje, corazón y cojones.

Kommentaar

Soov ennast kõige tugevamate liigade nõrgemates tiimides proovile panna näitab minu arvates palju suuremat võitjamentaliteeti kui kuskil madalamas liigas tiitli peale mängida ja riskivabalt "külas kunn olla".

Boonusena saab vähemalt 2x aastas Mbappele sisse sõita.

Kommentaar

Algselt postitas Punkt Vaata postitust

Ja selle asemel, et tuua välja mingisugust adekvaatset argumenti, mis su seisukohta toetaks, on sinu meelest parim lahendus hakata teisi sildistama? Lihtsalt et sulle ei jääks valet arusaama - ma toetan ikkagi konkreetset meeskonda, mitte liigat, kus see meeskond mängib. Võibolla tundub uskumatu, aga mul on tegelikult väga suur sümpaatia selliste väikeriikide tippklubide nagu Anderlecht, Club Brügge, Lissaboni Sporting, Benfica, Feyenoord või PSV vastu - need satsid on kõik väga ägedad, toimivad väga professionaalselt ning on tihti märksa suurema toetajaskonnaga kui enamik tippliigade klubisid. Aga see ei muuda asjaolu, et keskkond, kus kõik need nimetatud meeskonnad igapäevaselt mängivad, on siiski grammi võrra lahjem kui võrreldavad Inglismaa, Saksamaa, Prantsusmaa või Hispaania kõrgliigad.

Kui sa näiteks väidad, et Hispaania või Saksamaa kõrgliiga tagumise otsa klubis mängimine pole jalgpalli üldises kontekstis saavutus, aga Hollandi karikafinaalis mängimine on, siis võiks mõni kohaliku Premium Liiga suur pöidlahoidja sulle sama retoorikaga vastu väita, et sellise loogika alusel ei peaks ükski FCI Levadia eestlasest mängija väga kaaluma kuhugi Eredivisie tagumise otsa satsi siirdumist, kuivõrd FCI Levadiaga on suurem võimalus karikaid võita ning näiteks eurosarjas edeneda. Ei kõla ju tegelt väga hästi?

Emotsionaalses mõttes on tõesti ägedam, kui mängija suudab tulla mõne tõelise jalgpalliriigi liiga- või karikavõitjaks vs püsimajäämise karikas, kuid paraku ei mõõdeta sellise emotsionaalse mõõtmega liigade keskmist tugevust ega mängija isikliku arengu toetamist.
                See Operi karikafinaalis mängimise fakt on kindlasti emotsionaalsem sündmus minu jaoks kui Heina või Metsa pidevad tappasaamised tippliigas. Ma tõin ka varem välja, et Operi parimad hooajad olid tegelikult kaks tema esimest hooaega Rodas 2005-2006 8 kolli liigas ja viis karikasarjas ning kõige edukam hooaeg liigas 11 väravat 2006-2007!!! Roda lõpetas selle hooaja kuuenda kohaga, mis on nende staatust arvestades ülihea tulemus ja Oper oli nende parim väravakütt sel hooajal. Peale seda hooaega tuligi vaid see karikafinaal 2008, aga liigas algas allakäik ja juba ammu ei mägni nad enam kõrgliigas.

Peab ikka jalgallis päris diletant olema, kui eestlasest ründaja selline saavutus 11 väravat Eredivisies on kehvem saavutus kui Metsa ja Heina iganädalased tappasaamised. Ma pakun, et seda saavutust ei löö mitte ükski eestlasest jalgpallur lähima paarikümne aasta jooksul üle või isegi kordaks. Nagu ka varem juba mainisin, siis ründavatele positsioonidele on euroopa tippliigades ja ka top8 liigades konkurents kordades tihedam kui vv või kaitsja positsioonile, kus valdavalt ju meie pallurid on mänginud.

Meil on ka teisi kaitsjaid ja vv-te, kes top 8-10 liigades ju läbi löönud. Pareiko (Rotor), Jääger (Lierse), Stepanov (Torpedo) võib olla mõni veel, ei tule hetkel rohkem pähe. Aga ründavate mängijate osas pole peale Operi keegi ju seda suutnud. Neemelo (Zulte Waregem), Zahhovaiko (Leiria), Vassiljev (Amkar) ja Terehhov (Śinnik) ei suutnud seda oma klubides.

Ja vee üks huvitav detail. Eesti koondise aegade parim tulemus euro 2012 valiktsükkel sündis mängijatega, kellest mitte keegi ei mänginud ju tippliigades! Samas mängupilt oli oluliselt parem kui praegu meie palju kiidetud tippliigades pallivate meeste osalusel.

Kommentaar

Algselt postitas plastic Vaata postitust
                  Soov ennast kõige tugevamate liigade nõrgemates tiimides proovile panna näitab minu arvates palju suuremat võitjamentaliteeti kui kuskil madalamas liigas tiitli peale mängida ja riskivabalt "külas kunn olla".

Boonusena saab vähemalt 2x aastas Mbappele sisse sõita.
                  Tüüpiline tippklubi toetaja maailmapilt. Anderlecht on ju mingi pisiklubi Valladolidi kõrval. Belgia liiga 34 tiitlit, 1 UEFA Cupi võit, 2 Karikavüitjate Karika võitu, 2 Euroopa Superkarika võitu on nii tähtsusetud tiitlid maailmakuulsa Valladolidi saavutuste kõrval. Mis on Valladolidil siis vastu panna. Mitu korda on nad nt. eurosarja üldse pääsenud oma ajaloos. Paul van Himst, Rob Rensenbrink, Enzo Scifo, Vincent Kompany, Romelu Lukaku, Jeremy Doku, Jan Koller ja seda nimekirja võib jätkata. Need kõik on olnud Anderlechti mängijad. Mis maailmakuulsal Valladolidil vastu panna on?

Tegelikult mida sügavamele selle diskussiooniga lähed, seda rohkem näed kui piiratud on tegelikult siin meie tippliigade tippklubide toetajate teadmised jalgpalli ajaloost ja mingi konkreetse klubi staatusest jalgpallimaailmas. Ja see on väga kurb.

Kommentaar

Tarmo Kink oli Gjöri top scorer ühel hooajal 12 kolliga ja said liigas kolmanda koha. Emotsionaalselt minu jaoks palju kõvem saavutus kui mingi euroopa 10. liigas karikas ühe korra finaali kobistada.

Mart Poomi karjäär ka paras joke ja suht nõme oli ilmselt toona inimestel neid kaotusi järjest jälgida. Oleks om karjääris teha paremaid otsuseid a la Pareiko ja oleks Poola meister!

Kommentaar

Tüüpiline tippklubi toetaja maailmapilt. Anderlecht on ju mingi pisiklubi Valladolidi kõrval. Belgia liiga 34 tiitlit, 1 UEFA Cupi võit, 2 Karikavüitjate Karika võitu, 2 Euroopa Superkarika võitu on nii tähtsusetud tiitlid maailmakuulsa Valladolidi saavutuste kõrval. Mis on Valladolidil siis vastu panna. Mitu korda on nad nt. eurosarja üldse pääsenud oma ajaloos. Paul van Himst, Rob Rensenbrink, Enzo Scifo, Vincent Kompany, Romelu Lukaku, Jeremy Doku, Jan Koller ja seda nimekirja võib jätkata. Need kõik on olnud Anderlechti mängijad. Mis maailmakuulsal Valladolidil vastu panna on?

Tegelikult mida sügavamele selle diskussiooniga lähed, seda rohkem näed kui piiratud on tegelikult siin meie tippliigade tippklubide toetajate teadmised jalgpalli ajaloost ja mingi konkreetse klubi staatusest jalgpallimaailmas. Ja see on väga kurb.
                      Aa ei, ma ei arva muuseas sama nagu muud oponendid, et pisike klubi Valladolidi kõrval vms. Valladolidil on vastu panna täpselt see, et liiga keskmine tase on tugevam ning saad võimaluse ennast proovile panna maailma täieliku tipu vastu. Sina väidad, et see on kaotajamentaliteedi omamine ja valiku võimalusel võiks hoopis mujale minna tiitli eest võitlema.

Fakt on see, et mängija karjääri mõttes on 4 liigat samm karjääris tippu, ülejäänud liigad samm tagasi. Isegi kui seal meistritiitli peale mängitakse.

Kommentaar

Eesti jalgpallur istub nagu Hiina restos, sirvib lehekülgede kaupa menüüd ja arutab, mida võtta, mida jätta. Premmis ma ei pruugi piisavalt peale saada ja Liverpoolis on tegelikult päris sitt ilm ka, ei hakka sinna minema. Hispaanias jälle liiga kuum ning Madrid pole millegipärast enda pakkumist saatnudki veel. Belgias saaks peale ja võib-olla isegi euromänge ning nagu naine räägib, siis seal pidi hea söök ka olema.

Kui reaalsusesse tagasi tulla, siis tegelikult ollakse töölissööklas, kus heal juhul üks valik ongi.

Kommentaar

Ja vee üks huvitav detail. Eesti koondise aegade parim tulemus euro 2012 valiktsükkel sündis mängijatega, kellest mitte keegi ei mänginud ju tippliigades! Samas mängupilt oli oluliselt parem kui praegu meie palju kiidetud tippliigades pallivate meeste osalusel.
                          Kõige olulisem on ikkagi see, kas mängijad saavad peale. Hein ja Mets saavad mõlemad peale. Nad saavad iganädalaselt suurema ja intensiivsema kogemuspagasi, kui näiteks Belgia või Hollandi liiga tipus mängides. Lisaks, noh, kui väga koondiseprille kasutada, siis saavad nad mängida ka mängustiililiselt sarnastes tingimustes ehk pidevalt surve all.

Kui oleks küsimus, kas istuda tippliiga meeskonnas pingil (või kolmanda väravavahina) või Hollandi liiga tipus või keskmikus põhimehena, siis, muidugi, pole küsimust, parem saada väljakule. Aga kui sa saad väljakule, siis mine ikka kõige kõvemale tasemele, kuhu kvaliteet välja veab. Mängija areng on siiski individuaalne töö ja selleks on vaja saada võimalikult tõsist ja korralikku praktikat. Mets võib juba mingi hetk minna "lähen palgatšeki peale ja mänguminutid oleks ka nice", aga Heinal on ikka puhtalt see aeg, kus andke kogemusi, andke tihedat mängugraafikut ja andke parimaid vastaseid.

Kommentaar

Sa võid nüüd muidugi Tunjovi ja SPALi sisse tuua. Sai ka suurliiga otsas platsile, aga, noh, äkki oleks mingi Roda isegi parem käik olnud. Ei tea. Aga ega tagantjärgi ongi targem olla.

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                              Sa võid nüüd muidugi Tunjovi ja SPALi sisse tuua. Sai ka suurliiga otsas platsile, aga, noh, äkki oleks mingi Roda isegi parem käik olnud. Ei tea. Aga ega tagantjärgi ongi targem olla.
                              No täpselt, see mõte mul tekkis. Oot, kus ta nüüd peale seda hiilgavat Serie A debüüti siis karjääriga jõudnud on? Oleks võinud ju loota, et mingi Austria või Śveitsi liiga sats ehk ostab ära, aga nüüd juba pikemalt Serie C-s.

Pole just asi, mille üle uhkust tunda.

Ega tegelikult Eesti koondises pole mingit vahet,kus liigas või klubis mängivad vv või kaitsjad. Sest ca 90% mängudes on meie koondis kaitsepositsioonis ja olgu vv kasvõi Liverpoolist ja mingi kaitsja Citys-t, ega koondise edukusele see ei mõju. Kvalitatiivne hüpe tuleb ainult ja ainult siis kui meie ründavad pallurid pääsevad kõrgema tasemega liigadesse ja eelkõige suudavad seal läbi lüüa. Ja nagu juba korduvalt kinnitatud, siis nendel positsioonidel on läbilöömine mitu korda raskem kui vv või kaitsja positsioonidel.

Lisaks Shenile ja ehk ka Soometsale on meil ju Genti noortesatsis Remol Sillamaa ja Benfica noortes Karel Mustmaa. Gentil oma noortetiimi Belgia esiliigas pole, aga kui saaks kasvõi ükskõik millises Challenger PRO liiga tiimis tehingu ja suudaks läbi lüüa (mida Palumets kahjuks Zultes ei suutnud) ja Mustmaa nt. Portugali esiliigas (Benfica noortel seal oma sats), siis see oleks päris lubav platvorm, kust võiks teoreetiliselt edasi liikuda.

Kui need neli pallurit suudaks ütleme 3-4 aasta jooksul kõik oma riigi kõrgliigadesse jõuda ja seal stabiilselt oma klubis põhimeheks saada (olgu kasvõi tabeli teise poole sats), siis võib ehk mingeid lootusi ka koondise ründesektoris heietada. Euroopa top 6-8 riikide kõrgliigades 3-4 ründajat ja ründavat keskpoolikut oleks ikkagi selge edasiminek praegusega ja ega oluliselt palju kõrgemale on keeruline loota. Ma ei näe küll mingit traagikat selles, et kui eestlasest ründaja laeks jääb nende riikide kõrgliiga. See on ikkagi väga kõva saavutus, milleni 98% eesti mängijatest kunagi oma karjääris ei jõua.

Nt. ka Islandi koondise teekond sai alguse sellest, et samm sammult liikusid mängijad tugevamatesse liigadesse. Algul Skandinaavia, siis Holland-Belgia ja kes seal suutsid läbi lüüa, siis Inglismaale või mõnda teise tipplligasse. On asi, millest õppida.

Kommentaar

Algselt postitas plastic Vaata postitust

Aa ei, ma ei arva muuseas sama nagu muud oponendid, et pisike klubi Valladolidi kõrval vms. Valladolidil on vastu panna täpselt see, et liiga keskmine tase on tugevam ning saad võimaluse ennast proovile panna maailma täieliku tipu vastu. Sina väidad, et see on kaotajamentaliteedi omamine ja valiku võimalusel võiks hoopis mujale minna tiitli eest võitlema.

Fakt on see, et mängija karjääri mõttes on 4 liigat samm karjääris tippu, ülejäänud liigad samm tagasi. Isegi kui seal meistritiitli peale mängitakse.
                                See top 4 liigas mängimine karjääri tipp vms sõltub palju,mis riigi palluriga tegemist. Võin sulle selle hooaja Hollandi tippsatsides mitu näidet tuua, mis sinu väidet ja fakti ei kinnita. Feyenoordi parimal väravakütil mehhiklasel Santiago Jimenezil oli leping juba valmis tehtud üleminekuks Nottingham Forestisse, aga ta ütles viimasel hetkel ära ja tõi põhjuseks, et läheb ainult tippliiga klubisse, kes mängib realselt tiitlile. PSV belglasest paremäär Bakayokol oli samuti võimalus minna suvel mingisse Premmi keskmikusse, aga ta ütles ära, tuues põhenduseks, et liigub vaid siis tippliigasse, kui klubi mängib tiitli peale. PSV-ga liitus aastase diili raames vabaagendina Ivan Perisic, mees kes tutvustamist ei vaja. Ta valis just PSV põhjusega, et klubi mängib tiitli peale ja CL-s. Ometi olid tal valikud ka tippliigadest mingitest suvasatsidest. Wout Weghorst samamoodi liitus Ajaxiga,kuigi oleks võinud ju suvalisse top 4 liiga põhjamuda satsi ka minna. Aga ta valis Ajaxi, et mängida kõrget mängu ja saada regulaarseid eurosarja kogemusi.

Neid mängijaid on hulgi, aga see narratiiv nui neljaks top4 liigas mängimise eelistuse osas ei pea paika. Võib olla ainult meiesugustel kääbusriikidel on see paradigma, aga suuremate vutiriikide mängijad teevad valikuid hoopis teistel alustel.

Kommentaar

Working...
                                X