Ma mõtlen ka, et kindlasti peaks olema nii, et ei tehta neid erandeid väga. Rakverel on väga suur arv fänne ja miks vaja hakata nö "eraluba" taotlema?Ei või teised, ei või nemad ka. Mul endal ka võimalus veel kahel turniiril osaleda, aga valisin siiski fänni oma. Elus peab oskama teha valikuid.
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Triobeti fänniturniir 2012
Collapse
X
-
Noo, kui siin suurustada, siis kui meeskonna moto on, et "võistkond, kes ei anna kunagi alla", ega siis fännidki saa hinnaalandust teha.Algselt postitas Myrgel Vaata postitustJärjekindlust teil jagub. Ses suhtes müts maha! Kui öeldakse selgelt välja, et ei saa, siis leiate ükskõik kui väikese augu ja üritate sealt sisse pugeda. Sellist sihikindlust Eesti jalgpall vajabki!
Muidugi on tore lugeda, et fännigrupp suur ja huvilisi peaks olema, aga kahjuks tegelikkuses on nii, et võistkonna kokku saamine ei tulegi nii lihtsalt. Paljud n-ö tuumikfännidest jäävad piirangute tõttu välja, osal planeeritud juba alternatiivsed tegevused, kes ei ole ise mängimisest huvitatud jne. Mingit parimatest parimate kokku klopsimist ei ole, ja kellegi kohta ära ei võeta. Hetkel on seis pigem selline, et tuleb mööda linna värbamistööd teha, et meeskond kokku saada.Algselt postitas Myrgel Vaata postitustVahemärkusena küsin, et teil tundub üsna suur fännigrupp olevat. Ehk annate teistele Pullidele ka võimaluse jalg valgeks saada? Või tahate tulemuse peale minna ning parimatest parimad mõlemale turniirile panna?
Hetkel oleme jõudnud nii kaugele, et olen ainukene, kes soovib erandit kahel turniiril osalemiseks. Lisaks on kaks fänni, kellel on üks teine piirang. Kuid põhjendused, miks ja mida, saatsin juba eile fännigrupi nimel Soccerneti omadele ära, eks nad edastavad selle võistkondade esindajatele, ja siis ole näha mis lõpuks otsustatakse.
Kommentaar
-
Et nad mängivad Esiliigas?Algselt postitas Andres. Vaata postitustHetkel oleme jõudnud nii kaugele, et olen ainukene, kes soovib erandit kahel turniiril osalemiseks. Lisaks on kaks fänni, kellel on üks teine piirang. Kuid põhjendused, miks ja mida, saatsin juba eile fännigrupi nimel Soccerneti omadele ära, eks nad edastavad selle võistkondade esindajatele, ja siis ole näha mis lõpuks otsustatakse.
Kommentaar
-
Ei, kolme aastase perioodi jooksul on korra pääsenud teises liigas platsile.Algselt postitas Myrgel Vaata postitustEt nad mängivad Esiliigas?
Kommentaar
-
No kui ma tahaks nüüd väga küüniline olla, siis on fänniturniiri eesmärk, et fännid saaksid mängida, mitte kohtunikud. Mis puutub eranditesse siis näiteks Viikingid tahavad erandit ühele fännile, kes hooajal 2010 tegi Sörve eest kaasa neljas mängus ja varasemalt pole ta ka seal mänginud. Samuti tegi meie üks fänn, kes ka eelmisel aastal meil väravas oli, sel aastal ühe mängu Sörve eest. Sel aastal ta osaleda küll kahjuks ei saa. Ma saan aru küll, et selle piiri tõmbamine on raske ja kaunis meelevaldne, seepärast ma leiangi, et (mõnede) erandite tegemine on vägagi mõistlik.Algselt postitas Rein Vaata postitustReeglid on kõigile võrdsed ja ei poolda samuti kellegile erandite tegemist.
Fänniturniiri eesmärk on eelkõige fun.
Kommentaar
-
Päri, nagu ma aru saan, siis fänniturniiri eesmärk võiks olla, et (reaalsed) fännid omavahel mõõtu võtaks, mitte korraldada turniir inimestele, kes mitte ühelegi teisele turniirile lihtsalt ei kvalifitseeru.Algselt postitas M13 Vaata postitustNo kui ma tahaks nüüd väga küüniline olla, siis on fänniturniiri eesmärk, et fännid saaksid mängida, mitte kohtunikud. Mis puutub eranditesse siis näiteks Viikingid tahavad erandit ühele, kes hooajal 2010 tegi Sörve eest kaasa neljas mängus ja varasemalt pole ta ka seal mänginud. Samuti tegi meie üks fänn, kes ka eelmisel aastal meil väravas oli, sel aastal ühe mängu Sörve eest. Sel aastal ta osaleda küll kahjuks ei saa. Ma saan aru küll, et selle piiri tõmbamine on raske ja kaunis meelevaldne, seepärast ma leiangi, et (mõnede) erandite tegemine on vägagi mõistlik.
Iseensest kohtunike vastu madistada oleks vägev, selle vastu pole midagi.
Sarnaselt Viikingitele on Pullideski üks eranditaotlejatest teinud aasta 2011 kaasa kohtumise teises liigas (rohkem pole kunagi nii kõrgel mänginud ja enam ei oma mängija litsentsigi). Endine Tarva duubelmängija, kes nüüd taob tribüünil trummi.
Kommentaar
-
Aga kes siis mõõtu võtavad, imaginaarsed fännid? See kvalifitseerumise jutt - miks peaks üldse kuhugi kvalifitseeruma? Otse ja igapidi on välja öeldud, et tegemist on fun-üritusega, kus jalgpallioskused on sekundaarsed. Seda enam on selles valguses mu meelest tõsiharrastajate keeld asjakohane. On igapidi mõistlik mu meelest, et kui on tegemist aastalõpus korraldatava pullitegemiseüritusega, siis müdistavad platsil muul osal aastast tribüünidel külmetavad jalgpallifilosoofid. Saata nende vastu tüübid, kes ilmselgelt nood õllekõhud/neiud/noorurid lihtsalt üle jooksevad või pikali puhuvad, on veidi ülekohtune soov.Algselt postitas Andres. Vaata postitustPäri, nagu ma aru saan, siis fänniturniiri eesmärk võiks olla, et (reaalsed) fännid omavahel mõõtu võtaks, mitte korraldada turniir inimestele, kes mitte ühelegi teisele turniirile lihtsalt ei kvalifitseeru.
Ma saan aru, et see minu jutt siin on veidi utreering ja ma vabandan selle eest, aga see on lihtsalt tasakaaluks neile, kes oma liigakogemusega sõpru (kes ilmselgelt on tavalistest tribüünirottidest pädevamad) kaitsevad.
Ja noh, kuna on õhus kerge oht, et ma isegi võin platsile sattuda, siis, noh... Miskil Wesenbergi härjal või Pernau tiigril ennast peeneks ajada lasta ei ole ka väga meeldiv perspektiiv
Elagu sõprus. Ura.
Kommentaar
-
Jalgpallioskused on küll sekundaarsed, aga mis on primaarne? Kas II liiga mängija on siis kuidagi halvem fänn, et ei tohi turniiril osaleda?Algselt postitas markofkin Vaata postitustAga kes siis mõõtu võtavad, imaginaarsed fännid? See kvalifitseerumise jutt - miks peaks üldse kuhugi kvalifitseeruma? Otse ja igapidi on välja öeldud, et tegemist on fun-üritusega, kus jalgpallioskused on sekundaarsed. Seda enam on selles valguses mu meelest tõsiharrastajate keeld asjakohane. On igapidi mõistlik mu meelest, et kui on tegemist aastalõpus korraldatava pullitegemiseüritusega, siis müdistavad platsil muul osal aastast tribüünidel külmetavad jalgpallifilosoofid. Saata nende vastu tüübid, kes ilmselgelt nood õllekõhud/neiud/noorurid lihtsalt üle jooksevad või pikali puhuvad, on veidi ülekohtune soov.
Ma saan aru, et see minu jutt siin on veidi utreering ja ma vabandan selle eest, aga see on lihtsalt tasakaaluks neile, kes oma liigakogemusega sõpru (kes ilmselgelt on tavalistest tribüünirottidest pädevamad) kaitsevad.
Ja noh, kuna on õhus kerge oht, et ma isegi võin platsile sattuda, siis, noh... Miskil Wesenbergi härjal või Pernau tiigril ennast peeneks ajada lasta ei ole ka väga meeldiv perspektiiv
Elagu sõprus. Ura.
Ma loodan, et antakse eriluba neile üksikutele teise liiga mängijatele, kes oma meeskonda tulihingeliselt toetavad. Samas on vajalik kinni pidada reeglist, et võib mängida vaid ühel turniiril, tuleb valida, kas üks või teine. Muidugi tuleks iga mängija juhtmit eraldi käsitleda, on siiski vahe kas tuua fänne esindama duubli mängija, kes on käinud omasi toetamas 4 mängul ja mänginud duubli eest 21 mängu või on tegu fänniga, kes on oma meeskonda toetanud 30 mängu ja mänginud II liigas 2 mängu ja seda ka aasta tagasi.
Mina isiklikult sooviks väga fänniturniirist osa võtta, aga praeguse üldise meelestatuse järgi tundub, et see pole võimalik. Toon siis välja, miks Teie, kaasvõistlejad, võiksite nõustuda minu mängimisega Aastalõputurniiril:
Olen sel hooajal Roosa Pantrina rännunud 5000 kilomeetrit, et oma meeskonda toetada. Lõppenud hooajal jäi vahele üks ML kohtumine, 7. vooru mäng Sillamäel, kõigi lemmikul teisipäevasel mängupäeval. Kokku olen sel hoajal Kaljut toetamas käinud 40 mängul, mis on 3600 minutit puhast mänguaega, millele lisandub üks lisaaeg Karika mängust Levadiaga ja üks streami vahendusel vaadatud kohtumine Khazar Lankareniga, mida kahjuks ei olnud, üsna priske hinna tõttu, võimalik koha peale vaatama minna. Ja minu näol ei ole tegu lihtsalt istuva poolehoidjaga, vaid tulihingelise fänniga, kes laulab, plaksutab, lehvitab lippu või taob trummi mängijate platsile saabumise hetkest kuni ajani, mil viimane mängija on platsilt lahkunud. Ja fänni tegevused ei toimu ainult mängu vältel, püroshow ettevalmistamine tähendab mängule jõudmist poolteist tundi enne avavilet, sektori üles seadmine ja kasvõi mängueelsel päeval meistriväärilise bänneri valmistamine, kõik need on osa minu fänniks olemisest. Selle kõrval on mul FÄNNIturniiril osalemist piiravad "padusportlase" 381 minutit II liigas. Rohkem kui ühel korral olen loobunud oma võistkonna mängul osalemisest, sest samal ajal on toimunud Kalju mäng, kuhu lihtsalt ei saa minemata jätta.
Pole vist väga palju fänne Eestis, kes saaks kiidelda sellega, et oma meeskonda nii suurel osal mängudel toetamas on käinud. Sama on teinud vist vaid Viljandi fännid, Jalgpallihaigla ja Rumma bästärdid, võib-olla ka KüKK, sest nende fänlust ma hetkel kahjuks ettekujutust ei oma.
Sooviks ka sellel Aastalõputurniiril oma lemmikklubi värve esindada ning pean loomulikuks, et II liiga turniiril (või mõne muul turniiril) ei osale. Nii, et võistkondade esindajad, kaaluge seda.
II liiga mängija ja muul osal aastast tribüünidel külmetav jalgpallifilosoof,
Roosa Panter,
Sten Vili.
Kommentaar
-
Sisuliselt on su jutt õige, Sten, ja ma kirjutan sellele kõigele alla ega vaidle. Sinu fänlusepagasile ei ole minul midagi vastu panna. Ma ei hakka vabandusi otsima ei ühemehefirmast, mille töö sisuline pool välistab sageli ka nädalavahetusel uneaja, rääkimata jalgpalli vaatamisest; või pereelust, millise kohustused prevaleerivad ilma küsimusteta jalgpallivaatamisele eraldatud aja üle. Minu tribüüniminutid jäävad sinu omale igast asendist alla, rääkimata läbitud fännikilomeetritest. Sinu küsimuse retoorikaga vastates: kas mina ja minusugused on seepärast halvemad fännid?
Sestap on mu meelest jabur viia küsimus tasandile "kes on rohkem fänn?". Selle asemel tuleks küsida, et mida teha selleks, et vältida aastalõpu fänniturniiri muutumist klubide poolehoidjate hulgast nopitud harrastajate / liigamängijate vaheliseks veri ninast väljas vemmeldamiseks võidu peale. Minu arusaamise järgi selle vältimist kõnealuste keeldude ja käsulaudadega just nimelt taotletaksegi, ei? Ja kas liigade turniirid pole üldse mitte eraldi päevadel täiesti olemas?
Ärge te jumala eest isiklikult võtke seda arutelu; või katsena kuidagi teravat tõmmata. Ei ole mul kellegi vastu midagi, ei indiviidi ega klubi tasandil. Hoolimata eri levelitest fänluses või oskustest rohelise platsi raames oleme me siiski ühe tiigi konnad. Seega veelkord - peace.
Kommentaar
-
Ma ei ütle seda, et keegi peaks selle pärast vähem fänn olema, lihtsalt näen seda kui piisavat põhjust, miks võiks mind erandiks pidida turniiri mõistes. Muidugi on vaja kuskile maale tõmmata piir, aga samas on vaja ka asjaolusi arvestades erandeid teha. Jube kehv oleks kui Tarva eest mängiks Tarva duubel, Kalju eest Kalju duubel jne. Samas üksikute erandite välistamine juba eos, suhtumisel ta on ju II liiga mängija on minu arust väär. Eriti võttes arvesse, et Koeru võiks vabalt mängida oma esindusmeeskonnaga fänniturniiri, sest nad on III liigas, mida nad õnneks suhteliselt kindlasti küll ei tee. Rõhutan veel kord, et tuleb teha valik, kas mängida teisel päeval niiöelda päristurniiril või siis fänniturniiril.Algselt postitas markofkin Vaata postitustSisuliselt on su jutt õige, Sten, ja ma kirjutan sellele kõigele alla ega vaidle. Sinu fänlusepagasile ei ole minul midagi vastu panna. Ma ei hakka vabandusi otsima ei ühemehefirmast, mille töö sisuline pool välistab sageli ka nädalavahetusel uneaja, rääkimata jalgpalli vaatamisest; või pereelust, millise kohustused prevaleerivad ilma küsimusteta jalgpallivaatamisele eraldatud aja üle. Minu tribüüniminutid jäävad sinu omale igast asendist alla, rääkimata läbitud fännikilomeetritest. Sinu küsimuse retoorikaga vastates: kas mina ja minusugused on seepärast halvemad fännid?
Sestap on mu meelest jabur viia küsimus tasandile "kes on rohkem fänn?". Selle asemel tuleks küsida, et mida teha selleks, et vältida aastalõpu fänniturniiri muutumist klubide poolehoidjate hulgast nopitud harrastajate / liigamängijate vaheliseks veri ninast väljas vemmeldamiseks võidu peale. Minu arusaamise järgi selle vältimist kõnealuste keeldude ja käsulaudadega just nimelt taotletaksegi, ei? Ja kas liigade turniirid pole üldse mitte eraldi päevadel täiesti olemas?
Ärge te jumala eest isiklikult võtke seda arutelu; või katsena kuidagi teravat tõmmata. Ei ole mul kellegi vastu midagi, ei indiviidi ega klubi tasandil. Hoolimata eri levelitest fänluses või oskustest rohelise platsi raames oleme me siiski ühe tiigi konnad. Seega veelkord - peace.
Kommentaar
-
Kinnitan StenV öeldut, hindamatu panus Pantrite fänluse edendamisel ning seda kõike II liigas mängimise kõrvalt, olles meie seltskonnast hooajal 2012 kõige enam mänge külastanud poolehoidja. Teema ei ole hetkel isegi olukorras "ma olen käinud nii paljudel mängudel, olen kõige kõvem tegija", vaid selles, et inimene seostab end esmalt just fännklubiga, mitte II liiga võistkonnaga. Kui sellise pühendumisega inimene kah fänniturniirile ei kvalifitseeru, siis kas on mõtet üldse sellist üritust korraldada? Piiri ehk tõesti raske panna kellele eriluba anda, aga kui inimene on aktiivselt seotud fännklubi tegevusega, mitte ei ole lihtsalt kellegi sõber, siis minu poolt roheline tuli kõikidele, kes seda vajavad. Loodetavasti sellel aastal klubi töötajaid fännide meeskonnas vähemalt mängimas ei näe.
Kommentaar
-
Kõikvõimalike eranditega on paraku nagu on - need viivad paratamatult kõrgendatud ebaõiglustundeni eri huvigruppide hulgas ja sitemal juhul lõppevad ürituse korraldamisest loobumisega. Selles mõttes pean ma nentima, et saan antud juhul korraldajate pigem jäigapoolsest suhtumisest suurepäraselt aru.
Kommentaar
-
Analüüsisin hetkel tekkinud paanikat ja arvan, et jõudsin asja tuumani:
Algul Andres andis mõista, et pool meeskonda vajab eriluba. Selle peale tekkisid küsimused, et kas tasub. Pärast selgus, et Pullide eriluba poolele meeskonnale taandub vaid Andresele (ja vbl ka kahele sõbrale). Kuid tolm oli juba üleval ja selle peale ehmusid juba üksikute erandite soovijad.
Kui ma ei eksi, siis Rahvaliigas on lubatud kaks meistrivõistluste meest meeskonnas. Kuna turniiril on pea poole vähem mehi platsil, siis võiks see number olla poole väiksem ehk 1. Seejuures peab olema soov põhjendatud. Sten ja tema kuulus 5000km on rohkem kui piisav, "3a tagasi käisin paari mängu vaatamas" ei ole kindlasti mõjuv argument.
Lepiks aumeeste kombel kokku, et meeskonnad annavad eriloa 1 mees - 1 satsi kohta. Väikese põhjenduse taotlusele lisamine ei teeks halba. Piisav kompromiss?
P.S. Markofkin, mängid ka või targutad siin niisama? Täitsa pull oleks oma puujalad sinu omadega ristata
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar