Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

4.Liiga Lõuna Alagrupi tulemused

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'4.Liiga Lõuna Alagrupi tulemused\'

Algselt postitas Corinthian

Algselt postitas kondi-uuno

... ja kohtunik pani mõlemale poole ikka suht lampi.
    nüüd on ka käärikul kohtunik alati patuoinas
    no lapsekésed õppige kõigepealt ise mängima
    Ära tõuka tühja koha pealt...said sa üldse mida sellega öelda taheti...pigem oli nii et kohtunik pani jõgevale rohkem sitta...samuti ka meile...kuid nii mõnigi kohtuniku prohmakas päästis meid! Hea et ise oskad mängida...

Kommentaar

Algselt postitas k1oolo

Algselt postitas Corinthian

Algselt postitas kondi-uuno

... ja kohtunik pani mõlemale poole ikka suht lampi.
      nüüd on ka käärikul kohtunik alati patuoinas
      no lapsekésed õppige kõigepealt ise mängima
      Ära tõuka tühja koha pealt...said sa üldse mida sellega öelda taheti...pigem oli nii et kohtunik pani jõgevale rohkem sitta...samuti ka meile...kuid nii mõnigi kohtuniku prohmakas päästis meid! Hea et ise oskad mängida...
      viimase mees on asjast õigesti aru saanud. Vahepeal oli selles mängus kohtunikust ikka tõsiselt raske aru saada

Kommentaar

njah.. mina saadaks pooled IV liiga kohtunikud täiendkoolitusele. aru ma ei saa, miks kohtuniku vile käib sõltuvalt mängijate hädakisast või kätega vehkmisest. praegu küll ei meenu kohtunikku, kes teeks otsused ja viled oma peaga...

Kommentaar

tegelt kohtunikke ei ole mõtet süüdistada, samas ajab närvi näitex vahel kuidas nad sulgu vilistavad. järelikult tuleb piirikohtunikud välja ajada, või leppida sellega kuidas nad vilistavad.

Kommentaar

Algselt postitas vteppan
            njah.. mina saadaks pooled IV liiga kohtunikud täiendkoolitusele. aru ma ei saa, miks kohtuniku vile käib sõltuvalt mängijate hädakisast või kätega vehkmisest. praegu küll ei meenu kohtunikku, kes teeks otsused ja viled oma peaga...
            Üldiselt hakkavad mängijad alati enne karjuma, kui kohtunik jõuab vilet puhuda. See on ju normaalne.
            When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Minu arust puudub madalate liigade kohtunikel kindlameelsus...liiga tihti muudavad nad oma otsuseid või hakkab vile värisema...

Kommentaar

Vastus teemale \'4.Liiga Lõuna Alagrupi t

Ma ei tea, kes küll teil on neid mänge vilistanud, kuid seni Tajaku mängudel olnud (ühe suure ja ühe väiksema erandiga!) vilemehed on oma tööga vägagi eeskujulikult hakkama saanud.

Korralikult on minu arvates vilistanud (protokollide järgi): SÄDE Alik, KOTTER Margus, KULL Tanel, KELDER Ilmar.

Kommentaar

Algselt postitas Martin

Ma ei tea, kes küll teil on neid mänge vilistanud, kuid seni Tajaku mängudel olnud (ühe suure ja ühe väiksema erandiga!) vilemehed on oma tööga vägagi eeskujulikult hakkama saanud.

Korralikult on minu arvates vilistanud (protokollide järgi): SÄDE Alik, KOTTER Margus, KULL Tanel, KELDER Ilmar.
                  Kui Kotteri vile ka ei sobiks siis oleks küll imelik. Vend meistriliiga kogemusega ja hetkel Eestis ilmselt Top 5-s.

Kommentaar

Algselt postitas mahagon
                    Kui Kotteri vile ka ei sobiks siis oleks küll imelik. Vend meistriliiga kogemusega ja hetkel Eestis ilmselt Top 5-s.
                    Ma ju ei virisenud. Tahtsin lihtsalt esile tuua, et minu arvates on see kohtunike tümitamine ikka küllaltki veider. Kas siis tõesti on teistele alati juhtunud totaalsed tumbad? Ei tahaks nagu uskuda. Järelikult on asi ikka mängijates endis kinni.

Kommentaar

Algselt postitas Martin

Algselt postitas mahagon
                      Ma ju ei virisenud. Tahtsin lihtsalt esile tuua, et minu arvates on see kohtunike tümitamine ikka küllaltki veider. Kas siis tõesti on teistele alati juhtunud totaalsed tumbad? Ei tahaks nagu uskuda. Järelikult on asi ikka mängijates endis kinni.
                      Ilmselt on lugu nii, et halb hakkab alati silma ja kõrva. Järelikult kui keegi ei kobise siis oli vile ok. Eks seda kobinat ole liiast küll. Ma siiski kaldun arvama, et konkreetselt ära vilistatud tulemusi on väga vähe (ilmselt järgneb nüüd protestilaine). Ma muidugi ei õigusta kehva vilet. Aga vaadates milliseid mängulisi vigu teevad mängijad ja ilmselt on kohtunik oma töös sama tasemega siis ei ole asi ju kõige hullem. Liidus üritatakse seda joont jälgida, et VÕIMALUSEL läheb 3 liiga liidrite madinat vilistama vähe kobedam vend ja 5-nda liiga keskmike mõõduvõttu algaja. Kuskilt peavad ju kogemused tulema. Kannatlikku meelt....
                      PS! Mängusituatsioonis kui adrenaliin on max ei ole ma muidugi ni tolerantne

Kommentaar

Algselt postitas muhv33

Algselt postitas connors

Algselt postitas Defa

Kellegil aimu kuidas Tammeka II ja KL Sakala Maleva mäng lõppes?
                        Tammeka kaotus 0:1
                        Kui nii,siis õnne mulkidele!!!
                        Kas sakala oli ka mängupildilt üle või suutis lihtsalt ühe värava lüüa? Ja kuidas küll Tammeka väravani ei jõudnud?? Äkki keegi kommenteeriks.

Kommentaar

Algselt postitas Martin

Algselt postitas mahagon
                          Ma juba peaaegu mõtlesin, et ei võta antud teemal sõna. Küll aga sundis seda tegema hr. Šmutovi südistus mängijate aadressil. Ei tahaks sugugi nõustuda, et kõik on ainult mängijates kinni. Paljud on mänginud aastaid, paljud on ise vilistanud erineval tasemel mänge. Telerivahendusel on enamus tõenäoliselt näinud kõikvõimalikke kohtunikke ja nende käitumist otsustamisel.

Loetleks siinjuures ülesse kolm põhjust, mis mängijates põhiliselt probleeme tekitavad:

1) Kohtunik ei ole objektiivne ega otsusekindel
                          2) Kohtuniku vilepartii on ebastabiilne
                          3) Kohtuniku tase ei vasta mängule

Esimesel juhul apelleeritakse tavaliselt koduvilele või sellel, et vastased (pealtvaatajad) kohtunikku mõjutavad. See on kõige hullem variant ja selline kohtunik võib isegi raudse närvikavaga mängijad endast totaalselt välja viia. See on ka enamuse protestide aluseks.

Teisel juhul on rahulolematud tavaliselt mõlemad meeskonnad. Samas on loomulik, et võrreldakse erinevaid kohtunikke ja nende tõlgendusi sarnastele olukordadele. A la ... aga eelmises mängus meile sarnane olukord ...

Kolmandal juhul on samuti rahulolematud mõlemad meeskonnad (lisaks ka pealtvaatajad), kuid eelkõige kannatab sellest mängu enda kvaliteet. Võtluslikkust agressiivsuseks või taktikat venitamiseks tõlgendav kohtunik võib ka parima mängu ära rikkuda.

Et mitte jätta muljet nagu ma ainult tahaks kohtunikke kritiseerida, soovitan neil siiski enne mängu üle korrata reeglid ja silme eest läbi lasta stampprobleeme puudutavad olukorrad (aktiivne / passiivne suluseis, vaba- ja karistuslöök, ohtlik mäng). ka võiks iga kohtunik enda jaoks paika panna nivoo, millisel tasemel \"jutuajamisi\" ta väljakul sündida laseb.
                          Minu arvates on kõige suuremaks probleemiks, et kohtunikud pole mänguks piisavalt valmistunud. Kui 10 aastat tagasi võis ka II liiga mängu rahulikult keskringis tolgendades ära vilistada, siis praeguseks hetkeks on jalgpalli üldine tase (nii imelik kui see ka ei tundu) siiski niipalju tõusnud, et isegi IV liiga võistkondade tase on selline, mis nõuab kohtunikult täielikku konsentreerumist ja valmisolekut lahendamaks kõige erinevamaid mängusituatsioone.

Hr. Šmutovile soovin kohtunikuna heale tasemele jõudmiseks rohkem harjutada enesekehtestamist väljakul ja loomulikult võiks pisut tudeerida valdkonda mis puudutab nn. viimase lootuse viga. muus osas on Collina mantlipärija sündinud
                          299195

Kommentaar

Vastus teemale \'4.Liiga Lõuna Alagrupi t

Krt. miks ühele tundub, et ma sõiman kohtunikke ja teisele, et mängijaid Mis on lahti Eesti riigis? Prof. kretinism lööb vist välja. Tegelikult ei süüdista ma kumbagi.

INCE põhjuste pakkumisest on kolmas pigem siiski meistri- ja esiliiga asi. Minu arvates. Esimene ja teine on kindlasti olemas, kuid see on küllaltki normaalne, sest kohtunikud alustavadki õppimist ju täiesti alt. Nagu mõneti ka mängijad. Seetõttu leiangi, et mängijad peaks asja pigem rahulikult võtma. Muidugi on ka kohtunikke, kes pole aastaid arenenud ja nendega pole tõesti mitte kui midagi erilist peale hakata.

Hr. Šmutovile soovin kohtunikuna heale tasemele jõudmiseks rohkem harjutada enesekehtestamist väljakul ja loomulikult võiks pisut tudeerida valdkonda mis puudutab nn. viimase lootuse viga. muus osas on Collina mantlipärija sündinud
                            Härra Käol on kindlasti õigus, et iga kohtunik peaks enne mängu igaks juhuks reeglid üle vaatama ja miks mitte raamat mängulegi kaasa tuua. Ehk läheb vaja poolajal või mängu lõpus mõne olukorra selgitamiseks või enda taaskordseks harimiseks.

Minust: see oli esimene partii pärast vist isegi kolme-nelja aastat, seega täiesti roostes. Kusjuures! Püüdsin Tammeka kontorist reegliraamatut leida, kuid neil oli see kuhugi peidetud ja ei saanudki end kiirelt täiendada. Aga vähemalt ma püüdsin

Mis puutub enesekehtestamisse, siis selles erilist probleemi ei näindu, kuigi mängu lasin ehk liiga jõuliseks. Samas, ega see naisteliiga kah just pole ja Tajaku poistel oligi vaja keha saada veidi, et nad nagu naised ei mängiks alati .

Lootusetu vea suhtes jäämegi aga eriarusaamale. See on üks selliseid olukordi, kus otsustus lähebki segi. Näiteks tahtsid pingimehed pärast teada, miks ma meile pennaltit ei määranud, kui pärast just seda olukorda mängis Lootose mees õhuvõitluses palli käega. Põhjus polnud mitte eelmise olukorra leevendamises vms, vaid samamoodi reeglitest (nagu mina seda tean, kohtunikega ma ikka suhtlen vahest) tõlgendatud: mees ei saanudki käe eemaldamisega reageerida, puude ei muutnud palli teekonda ega olukorda, pallur ei mänginud nö. palli meelega käega jne... Noh, tead ise ka. Vot nii need otsused tulevad. Pidasin esimest sellist viga (kus kollast kaarti näitasin) jõhkramaks, kui viimast. Nii lihtne see ongi.

Kuid ju tuleb nüüd vilistamisse taas paarikümne aastane paus, sest EJL ei armasta mind, kuigi hammas läks nagu korraks verele küll

Kommentaar

Algselt postitas Martin

Lootusetu vea suhtes jäämegi aga eriarusaamale. See on üks selliseid olukordi, kus otsustus lähebki segi. Näiteks tahtsid pingimehed pärast teada, miks ma meile pennaltit ei määranud, kui pärast just seda olukorda mängis Lootose mees õhuvõitluses palli käega. Põhjus polnud mitte eelmise olukorra leevendamises vms, vaid samamoodi reeglitest (nagu mina seda tean, kohtunikega ma ikka suhtlen vahest) tõlgendatud: mees ei saanudki käe eemaldamisega reageerida, puude ei muutnud palli teekonda ega olukorda, pallur ei mänginud nö. palli meelega käega jne... Noh, tead ise ka. Vot nii need otsused tulevad. Pidasin esimest sellist viga (kus kollast kaarti näitasin) jõhkramaks, kui viimast. Nii lihtne see ongi

Ega selle käe vastu polekski keegi vaielnud Käsi kastis on tavaliselt üheselt selge mõlemale poolele ja siin polegi nagu mõtet eriti peeneks minna. Aga nagu sa oma kahe näite põhjal ise veenduda võid tekitaski probleemi mitte vale otsus, vaid otsustamatus :P

Kuid ju tuleb nüüd vilistamisse taas paarikümne aastane paus, sest EJL ei armasta mind, kuigi hammas läks nagu korraks verele küll
                              Vot sellest oleks küll tõsiselt kahju, kuna üldjoones polnud pilt ju sugugi kehv. Ja lõunatsooni vilistavate kohtunike top 10 peaks isegi sellise tasemega sisse pääsema
                              299195

Kommentaar

Kuidas see siis otsustamatus on, kui ma suutsin paari sekundiga enda jaoks täiesti kindla ja põhjendatud otsuse vastu võtta?

Palju erinevaid kohtunikke üldse Lõunat vilistavad? Eriti neljandat kuid ka viiendat?

Kommentaar

Working...
                                X