Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

III liiga lääs 2009

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Milline käega mängimine...?

Kommentaar

Algselt postitas fiigo7 Vaata postitust
      Reeglid:
      Mängija /.../ eemaldatakse mängust ja näidatakse punast kaarti, kui /.../:
      *takistab vastasel lüüa väravat või hoiab tahtlikult ära värava, püüdes palli kätega...

Asja mõjutavad faktorid on siin kohtuniku asukoht/vaatenurk ja tõlgendus, kas käega mittemängimisel oleks vastane saanud palli kohas, kus tal oleks väga hea võimalus värav lüüa, kas mõni teine mängija jõuaks teda takistama jne pluss need mõtted, mis keerlevad kohtuniku peas loetud sekundite jooksul pärast vilet. Kui antud diskussiooni põhjustanud intsidendi osas hääletab enamus sedamoodi, et kohtunik tegi ränga eksimuse, siis aamen ja selle teadmisega tuleb edasi elada errare humanum est, sed perseverare diabolicum
      Eksimine on inimlik, absoluutselt ei vaidle. Ja ma ei julge öelda, et ma teaks kus oli kohtunik antud hetkel ja mitu mängjat tal ees oli. Kuid kuna situatisoon toimus kõrgel ja peale kahe mängja polnud raadiuses mitte kedagi ja vv jäi joonele, siis antud eksimust loeksin mina kuritahtlikuks. Eksimine on inimlik kõlbaks, siis kui kohtunik poleks üldse vilet andnud, sest ta ei näinud mis juhtus. Momendil on tegemist just tõlgendamisveaga, mis on liiga räige, et sellest mitte rääkida. Ja kui see oleks meie enda mängus, siis ma ei võtaks sõna, aga näha erapooletuna sellist juhtumit, see teeb kurvaks.

Inglise keeles kõlab see reegel isegi ppremini:
      denying the opposing team a goal or an obvious goal-scoring opportunity
      by deliberately handling the ball (this does not apply to a goalkeeper within
      his own penalty area)

Kui 10-14 meetri peal 1on1 pole selge väravalöögi võimalus, siis mida veel võiks selliseks lugeda.

Kommentaar

Paar täpsustust...
        Totti9, kui pead silmas arutelu põhjustanud intsidenti, siis see oli karistusalast väljas. Üldisel juhul pole minu teada vahet, kas sündmus on karistusalas sees või väljas, loeb sündmuse sisu ehk kas väravavõimalus võeti ära või mitte. Karistusalas käega kogemata mängides võib määrata penalti ilma kaarti näitamata (minu arust) ja tahtlikult mängides võib määrata nii kollase (selles ma pole 100% kindel, tundub kuidagi leebe) kui ka punase. Samuti võib punase anda kuskil keskjoone juures käega mängimise eest, kui kaitsja takistas käega näiteks pikka söötu, mis oleks ründaja 1-1 olukorrani viinud. Sama kehtib väravavahi kohta, kui ta mängib käega väljaspool karistusala väravavõimalust takistades. Teistel juhtudel on karistuslöök + kollane kaart kui vajalik. Selline on minu nägemus.

Aramis, 10-14 meetrit see kindlasti ei olnud, sest penaltit ei määratud, karistusalajoon on 16,5m kaugusel ja käega mängimise kohta nägi kohtunik ikkagi täpselt ma arvan.

Lõpetuseks kordan oma arvamust Kumakese esindajana, et ilmselt oli see olukord ikkagi punast kaarti väärt, aga ma ei usu, et see oli kuritahtlik. Kui keegi otsustab sellest Jalgpalli Liitu teavitada, siis on see samuti ok, saab teada ekspertide arvamuse ja kõik saavad targemaks.
        Algaja kohtunikuna arvan, et minu "elu prohmakas(d)" on veel ees, kohtunikele ja mängijatele soovin mängurõõmu jätkumist ja Jalgpalli Liit ootab kindlasti uusi huvilisi kohtunike koolitusele

Kommentaar

Sa said valesti aru pluss eeldasid, et mina olen rumal
          Ründaja oleks palli omaks võtnud 10-14 meetril - eeldame, et esimene puude 14 peal ja löök 10 peal ntx. Kaitsja seisis meeter-kaks kastist väljas. Mingid penalti teemat siin polnud.
          Kohtuniku otsus polnud kindlasti kuritahtlik, mängja tegutsemine selgelt tahtlik ja ta oli ilmselt nõus punase võtma, aga jääma eduseisu. Ms minu arust mõistlik tegu ka, kui juba valesti palli lendu oldi hinnatud.
          Mis EJL puutub, siis sealt mingit spetsialisti arvamust ei väljastata, ma palusin lihtsalt neil omavahel rääkida sellest, et sarnast olukorda tulevikus vältida.

Kommentaar

Järgmises voorus kohe mitu head ja otsustavat mängu (muidu kõik mängud on head, aga need eriti). Esiteks esimese ja kolmanda, e. Rummu ja Kose vahel, kus Rummu võidu puhul praktiliselt kindlustab liiga võidu. Teine aga mäng, mis pakub vähemalt mulle huvi, see on Risti-Kohila. Kui Kohila võidab, siis nendel tekivad reaalsed võimalused III püsima jääda, ilma selleta, et peaks veel üleminekumänge pallima, seega soovitan Kohila vendadele mitte eriti palju juua
            Kolmas..kui aga Haiba ei suuda Atlist üle saada, tuleb kindlasti kõva lahing, palju sõltub sellest kas suudab Haiba oma taktika tööle...Samal ajal kui Paide võidab Saaremaa, mis peaks olema kindel, siis Paide trügib teise koha eest võitlusesse.

Kui see kõik toimima peaks, ootab meid kõiki huvitav hooaja lõpp
            ZIMBABWE IS A BEAUTIFUL COUNTRY...

Kommentaar

Algselt postitas Aramis Vaata postitust
              Sa said valesti aru pluss eeldasid, et mina olen rumal
              Ründaja oleks palli omaks võtnud 10-14 meetril - eeldame, et esimene puude 14 peal ja löök 10 peal ntx. Kaitsja seisis meeter-kaks kastist väljas. Mingid penalti teemat siin polnud.
              Aa jah, sul on õigus. Ma ei eeldanud midagi ja ilmselt analüüsisin seda sinu lauset ebapiisavalt...minu viga
              Täpselt nii oli, 10-14 peal oleks palli omaks saand, väravavaht oli joonel ja teised suht kaugel, nii et võimalus oleks hea olnud. Alguses vaatasin ka, et keskkaitsja käitus idiootlikult, aga pärast väikest analüüsi tuli teha ümberhinnang, et oli tasemel otsus, mis sest, et ebasportlik ja nii...parem 10-kesi jääda ja 1:0 ees olla 10min enne lõppu kui 1:1 ja 11kesi...lihtne

Kommentaar

Jah, olukord on väga pinevaks kruvitud. Igas järgnevas voorus on 2-3 tabeli seisukohalt üliolulist mängu. Ootame huviga :P

Kommentaar

Algselt postitas Totti9 Vaata postitust
                  Teine aga mäng, mis pakub vähemalt mulle huvi, see on Risti-Kohila. Kui Kohila võidab, siis nendel tekivad reaalsed võimalused III püsima jääda, ilma selleta, et peaks veel üleminekumänge pallima, seega soovitan Kohila vendadele mitte eriti palju juua
                  nii kummaline kui see ka pole, kuid see hooaeg ei ole meeskonnal va selle kärakaga üldse probleeme olnud. See miks kehvalt oleme mänginud on seotud nö põlvkondade vahetusega. Ja kui kukumegi neljandasse, siis sealt on taas hea võimalus ülesse ronima hakata.

Kommentaar

Kas ka rannajalka mõjud?

Kommentaar

Algselt postitas Aramis Vaata postitust
                      Kas ka rannajalka mõjud?
                      õnneks see väga suurt mõju tekitanud ei olegi, aga Eesti Koondis ja muidu vigastused on paraku kõva jälje jätnud tänavusele esinemisele.

Kommentaar

FC Balteco - FCF Kehtna 1:1 (0:0)

kehtna alustas avaväravaga, standardist viigistas balteco. põhimõttleiselt rohkem raamidesse meile ei löödudki vist ja põhiline märul käis balteco platsi poolel. seekord oli neid võimalusi ka üksjagu: mitte päris tulutu pusimine.
                        kohtunik oli natuke udu: balteco mängija blokeeris tugeva pealelöögi käega 5-kasti alas:/ ja mõned pisemad apsakad veel.
                        kehtna ei realiseerinud penalti ka.
                        lühidalt võttes oli mäng selline.

Kommentaar

Balteco kukub 4-liigasse

Kommentaar

Algselt postitas mohikaanlane19 Vaata postitust
                            Balteco kukub 4-liigasse
                            Krt...miks on sedasi, et Kehtna sobib mõnele meeskonnale rohkem, teistele vähem...autsaideriga viiki mängida, samas tipu omadelt nahka koorida....see jätab õhku mitmeid küsimusi....Kehtna mehed, rääkige, milles on asja"ivar"
                            trey says:

ära klikkide pärast muretse rahuldamatu roju

Kommentaar

Ega seal midagi keerulist pole. Kipub lihtsalt nii olema, et sageli ei mahu enamus pealelööke väravaraamidesse. Seekord Sakuga kahjuks nii, et isegi penalt läks raamidest mööda. Võibolla asi selles, et esimese otsa klubid orienteeritud rohkem rünnakule ja meil tekib ründes rohkem vabasid auke, tagumise otsa klubid aga kogu jõududega põhimõtteliselt kaitses.

Kommentaar

No aga...ajage siis jalad kõhu alt välja, ja hakake ka ründavat jalkat taguma...oleksite tabelis kõrgemal
                                trey says:

ära klikkide pärast muretse rahuldamatu roju

Kommentaar

Working...
                                X