Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Premium liiga 2015

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas urmar Vaata postitust
    Siis peaksid ütlema, et mida tähendab üldse Eestis normaalne jalka mängimine? Kas see tähendab hooaega maist septembri lõpuni? Kusjuures isegi siis võib ilmataat vingerpussi mängida ja ilusa märtsi ja aprilli järel viletsa maikuuga kostitada.

Oletame, et hooaeg algab aprilli alguses. Mida see annaks? Enamus seniseid märtsi-mänge toimus talutavates ilmaoludes. Kes on kindel, et aprillis halvemad ilmad pole? Pealegi pärismurule üldiselt aprilli algusepoole ei pääse, seega kesa unistus tõelistest staadionitest aprillis veel ei saabu.

Ja kui nüüd veel staadionitest rääkida, siis minu loogika ütleb, et kui mängid, tulevad millagi ka staadionid järgi. Kui ootad enne staadioni valmimist, siis jäädki ootama.

Meenus kuidas 1992. aastal kostus mõtteid, et miks üldsegi Eesti koondist valikmängudele saata, parem valmistaks asjaliku koondise ette ja alles siis läheks.

Ja kujutada ette, et tippklubid valmistuvad hooajaks oktoobri lõpust aprilli keskpaigani, siis teevad 6 kuud vältava hooaja ja lõpetavad oktoobri keskel. Ja siis puhkavad 2 kuud, või alustavad kohe pooleaastase ettevalmistumisega!
    Seepärast võikski seal vahel liigakarikas olla, mis oleks osana ettevalmistusperioodist ja samas saaks katsetada mängijaid, taktikat jne. See nö "karikas" lisab mu arust veits lisaväärtust.
    FC Flora

Kommentaar

Algselt postitas kesa Vaata postitust
      Liigakarika pluss oleks, et Premium Liiga ja Esiliigad alustaksid mõistlikul ajal, aprilli alguses nagu karikat keerutavates Rootsis, Soomes, Islandil
      Et minimeeruks ükskord pull, kus Levadia, Infonet jt. mängivad liigamänge mitte koduväljakul vaid Sportlandil, et võimalikult vähe mängitaks punktide peale liigamänge treeningväljakutel.
      Liigakarikat võib vabalt keerutada kõikvõimalikel tellingtibüünidega treeningplatsidel ja hallis. Liigat ikka parimates tingimustes.
      +1 ütlen
      Rumori di Spogliatoio - Estonian football in English
      Premium Liiga Clubs News
      Facebook
      Twitter

Kommentaar

Algselt postitas urmar Vaata postitust
        Siis peaksid ütlema, et mida tähendab üldse Eestis normaalne jalka mängimine? Kas see tähendab hooaega maist septembri lõpuni? Kusjuures isegi siis võib ilmataat vingerpussi mängida ja ilusa märtsi ja aprilli järel viletsa maikuuga kostitada.

Oletame, et hooaeg algab aprilli alguses. Mida see annaks? Enamus seniseid märtsi-mänge toimus talutavates ilmaoludes. Kes on kindel, et aprillis halvemad ilmad pole? Pealegi pärismurule üldiselt aprilli algusepoole ei pääse, seega kesa unistus tõelistest staadionitest aprillis veel ei saabu.

Ja kui nüüd veel staadionitest rääkida, siis minu loogika ütleb, et kui mängid, tulevad millagi ka staadionid järgi. Kui ootad enne staadioni valmimist, siis jäädki ootama.

Meenus kuidas 1992. aastal kostus mõtteid, et miks üldsegi Eesti koondist valikmängudele saata, parem valmistaks asjaliku koondise ette ja alles siis läheks.

Ja kujutada ette, et tippklubid valmistuvad hooajaks oktoobri lõpust aprilli keskpaigani, siis teevad 6 kuud vältava hooaja ja lõpetavad oktoobri keskel. Ja siis puhkavad 2 kuud, või alustavad kohe pooleaastase ettevalmistumisega!
        Kui sinu loogikat jälgida, siis võiks ju uuesti alustada sügis-kevad hooajaga. Ilma peale pole ju mõtet ajada (kui ilm niru, pannakse vahepeal sisehallis paar kuud ). Togiks augustist maini nagu Premier, ainuke vahe, et seal mängib poole rohkem satse!? Mis minu jaoks on kummaline, siis tõesti - 4 ringi omavahel ainult selleks, et saaks selle koormuse kätte. Saab ju ka teistmoodi ?
        299195

Kommentaar

Algselt postitas INCE Vaata postitust
          Kui sinu loogikat jälgida, siis võiks ju uuesti alustada sügis-kevad hooajaga. Ilma peale pole ju mõtet ajada (kui ilm niru, pannakse vahepeal sisehallis paar kuud ). Togiks augustist maini nagu Premier, ainuke vahe, et seal mängib poole rohkem satse!? Mis minu jaoks on kummaline, siis tõesti - 4 ringi omavahel ainult selleks, et saaks selle koormuse kätte. Saab ju ka teistmoodi ?
          Normaalne sügis-kevad süsteem oleks vaid juhul, kui paus oleks maksimaalselt alla kahe kuu. Siis oleks muidugi jutud, et ilusal ajal toimuvad treeningmängud ja porisel ning külmal ajal mängime. Ei midagi head.

PS: olen kindel, et kui lääne liigades oleks probleemid, et külmaga ei tulda vaatama, siis läheksid nad kevad-sügis süsteemile üle.

Kommentaar

Algselt postitas fcfloraforever Vaata postitust
            Seepärast võikski seal vahel liigakarikas olla, mis oleks osana ettevalmistusperioodist ja samas saaks katsetada mängijaid, taktikat jne. See nö "karikas" lisab mu arust veits lisaväärtust.
            Mis lisaväärtus see ikka oleks? Isegi Balti liiga ei lisanud ju erilist lisaväärtust. Kohe läksid lahti jutud, et tähtis on liigapunktidele mäng, BL on tüütu lisakohustus. Isegi Flora peatreener Pasi ei hoolinud sellest, rääkimata teistest treeneritest.

Kommentaar

Hetkel kestab hooaeg umbes 8,5 kuud, kuu puhkuseks ja siis 2,5 kuud ettevalmistuseks. Suht ideaalne tegelikult. Kahjuks tuleb osa hooaega viletsa ilmaga pidada, aga kõik on hakkama saanud.

Kommentaar

Nüüd koormusest. Kindel see, et kui liiga toimuks maist oktoobrini ja ülejäänud ajal mingid liigakarikad, mis midagi kaotajatele ei tähendaks, siis amatöörklubid muutuksid veelgi amatöörlikumateks, alustaksid ettevalmistumisega alles märtsis, liigakarikad mängiksid suvaliste koosseisudega või koguni loobuksid neist, nagu osad klubid on loobunud halliturniiridest. Ajaksid ennast maiks vormi ja saaksid kenasti omavahel hakkama. Siis tuleks tõesti neile oma turniir teha, alguses 2 ringi 10 klubi vahel, edasi esikuuik ja tagunelik omavahel, kuna kaotused läheksid ilmselt hoopis suuremateks.

Kommentaar

ah lõpetage ära see liiga kaheks, kolmeks või viieks jagamine keset hooaega.
                  iga paari kolme kuu tagant hüppab keegi välja sama ideega (häbi tunnistada et eks ma isegi siia tulles...)

traditsioonidel on ka oma koht, ja pikas perspektiivis need ei pruugi üldse halvaks osutuda, kui vaadata liiga ajaloole tagasi näiteks aastal 2040.

muidu on nii et kui mõni aasta leidub paar rahameest kes korralikuma profisatsi kokku panevad siis muudame sellepeale jälle formaati? saab raha otsa, muutuvad paar klubi amatöörideks ja jälle formaadimuudatus? tänan, ei.
                  Seisan üksi mere ääres
                  jalas kollased sandaalid
                  valged, merevahust sääred
                  hüüan: "Elagu skandaalid!"

Kommentaar

Minu viis senti ka. Ma arvan, et Eesti klubid on keskeltläbi veel lihtsalt liiga nõrgad, et mingi muu süsteemi eeliseid ära kasutada ning Eesti avalikkusel pole huvi mingite täiendavate jalgpallisarjade vastu, sest olemasolev ja iseenesest potentsiaalselt väga lihtsalt hoomatav kõrgliiga pole seda jalgpallist oodatavat kõikehõlmavat tähelepanu veel pälvinud. Miks muuta midagi keerulisemaks kui klubid ja alaliit ei suuda veel isegi seda väga lihtsat asja iga eestimaalaseni viia?

Samas usun ma, et klubidel on vaja, et spordialast ning kitsamalt nende klubist kirjutataks ja räägitaks. Kui hooaeg kestab kuus kuud, on lehtedel põhjust kirjutada kodusest liigavutist kuus kuud ja (mittefantattidest) huvilistel on siis põhjust asja peale mõelda samuti laias laastus kuus kuud. Kui hooaeg kestab kaheksa kuud, on lehtedel põhjust kirjutada kaheksa kuud. Klubidel omakorda on vaja, et neist kirjutataks ja räägitaks, sest sponsoreid huvitab meediakajastus ja kirjutamine-rääkimine toob omakorda noori trenni. Kaheksa kuud eetriaega on parem kui kuus kuud ning kümme kuud veel parem jne.

Seega on pikk hooaeg ilmselt klubide huvides. Probleem on, et kui primaarse (mängijad, treenerid, transport, esmane infra) poolest on klubid hooaja pikkusega kohanenud, siis kõige muu osas (mängijate töötasud, sponsorsuhete arendamine ja atraktiivne välja mängimine, pidev mitmetahuline teabehaldus, ühiskondliku rolli kasvatamine) pigem mitte. Kahjuks on kõrgemates liigades siiani klubisid-satsisid, mis "panevad pooleks aastaks uksed kinni" või tiksuvad isegi hooaja sees mingis anonüümses rütmis.

Üks huvitav kontrollküsimus, mis tekkis kunagi kellelgi ühe vestluse käigus: kui palju on Eestis jalgpalliklubisid, mis saadaks iga päev välja teateid-uudiseid oma tegemiste kohta (s.t iga päev toimubki mingi reaalne, ehkki pisikene, rutiinist väljuvalt oluline areng ka noorte- ja tippvuti tasandil)?

Kommentaar

Algselt postitas mortan Vaata postitust
                      Minu viis senti ka. Ma arvan, et Eesti klubid on keskeltläbi veel lihtsalt liiga nõrgad, et mingi muu süsteemi eeliseid ära kasutada ning Eesti avalikkusel pole huvi mingite täiendavate jalgpallisarjade vastu, sest olemasolev ja iseenesest potentsiaalselt väga lihtsalt hoomatav kõrgliiga pole seda jalgpallist oodatavat kõikehõlmavat tähelepanu veel pälvinud. Miks muuta midagi keerulisemaks kui klubid ja alaliit ei suuda veel isegi seda väga lihtsat asja iga eestimaalaseni viia?

Samas usun ma, et klubidel on vaja, et spordialast ning kitsamalt nende klubist kirjutataks ja räägitaks. Kui hooaeg kestab kuus kuud, on lehtedel põhjust kirjutada kodusest liigavutist kuus kuud ja (mittefantattidest) huvilistel on siis põhjust asja peale mõelda samuti laias laastus kuus kuud. Kui hooaeg kestab kaheksa kuud, on lehtedel põhjust kirjutada kaheksa kuud. Klubidel omakorda on vaja, et neist kirjutataks ja räägitaks, sest sponsoreid huvitab meediakajastus ja kirjutamine-rääkimine toob omakorda noori trenni. Kaheksa kuud eetriaega on parem kui kuus kuud ning kümme kuud veel parem jne.

Seega on pikk hooaeg ilmselt klubide huvides. Probleem on, et kui primaarse (mängijad, treenerid, transport, esmane infra) poolest on klubid hooaja pikkusega kohanenud, siis kõige muu osas (mängijate töötasud, sponsorsuhete arendamine ja atraktiivne välja mängimine, pidev mitmetahuline teabehaldus, ühiskondliku rolli kasvatamine) pigem mitte. Kahjuks on kõrgemates liigades siiani klubisid-satsisid, mis "panevad pooleks aastaks uksed kinni" või tiksuvad isegi hooaja sees mingis anonüümses rütmis.

Üks huvitav kontrollküsimus, mis tekkis kunagi kellelgi ühe vestluse käigus: kui palju on Eestis jalgpalliklubisid, mis saadaks iga päev välja teateid-uudiseid oma tegemiste kohta (s.t iga päev toimubki mingi reaalne, ehkki pisikene, rutiinist väljuvalt oluline areng ka noorte- ja tippvuti tasandil)?
                      Võtan Kalle küsimust vastu ja seletan kuidas Rumori hakkasime sellega tegutsema.

Jälle kiidusõna endale (vabandan) sest arvan et see asi on esimene Eestis aga muidu tavaline asi suuremadel jalkariikides, et igal klubil on oma uudiste lehekulg meedias: http://www.rumodispo.com/clubs-news/

Muidugi see sõltub palju klubidest, kui kaua nad räägivad meediaga, kui tihti oma sotsiaal meediast hoolitsevad jne.
                      Ambitsionikas on selle hooaja lõpuni viia. Reaalsus ütleb et vaid kord nädalas saame selle uuendada. Aga vahemalt, on üks paik kus põhiinfot on kõik koos.
                      Lisaks, panustame omat pisikese infoga mängude kohta (statistika, vigastust, mängukeelust jne) sama moodi nagu oli mängu eelvades (kahjuks selle veel ei saa tagasi tuua sponsori puudu tõttu).
                      Sama klubi lehekulg (näiteks, Tammeka: http://www.rumodispo.com/clubs-news/tammeka ) on lingid klubi sotsiaalmediasse, meie artiklidesse ja hooaja eelvade.
                      Ruum on ka seal meie oma vihje ja kaubamärk, rumours.
                      Rumori di Spogliatoio - Estonian football in English
                      Premium Liiga Clubs News
                      Facebook
                      Twitter

Kommentaar

Ma ei ole üldse kindel, kas praegusel kujul märtsis üldse liigat turundama peaks. Võimalik, et kahjutegur võib olla suurem kui kasu. Ma ütlen ausalt, ma olen käinud see aasta nelja mängu vaatamas ning kahte vaadates olen ma juba poolaja paiku mõelnud ja lootnud, et asi kiiremini läbi saaks, sest ei ole mõnus tribüünil olla. Jah, mõnikord käid teatris või kinos ka ning mõtled, et millal see jama läbi saab, aga meelelahutuse, mida jalgpall kahtlemata on, eesmärk peaks siiski veidi teine olema. Ülejäänud kahe ajal olen ma olnud piisavalt joogine, et mitte sellest välja ei taha. Öeldakse, et pole halba ilma, vaid vale riietus, aga kui inimene tuleb esimest korda märtsis treeningväljaku äärde, siis ma pole kindel kui hea emotsiooniga ta staadionilt lahkub.

Möödunud nädalavahetusel Kalju - Viljandi mängul oli tipphetkel 350 inimest, kuid lõpuvile kõlades heal juhul 100 oli. Esiteks oli muidugi mäng igav, teiseks oli ilm ja tuul nii külm, et inimesed, kes tegelikult tundsid asja vastu huvi, läksid varakult minema. Üldjuhul näeb ära minemist kui kodumeeskonnal läheb halvasti, aga kui meeskond juhib suurelt ning inimesed lahkuvad, siis on kurb. Liigatabeli poolitamisest või mitte poolitamisest on räägitud aastaid, on selge, et sel on nii positiivseid kui negatiivseid külgi, aga jalgpalli aluseks on see, et mängus peab olema põnevus. Kogu austusest Viljandi vastu, siis selliselt mängult ei ole mul võimalik positiivset emotsiooni kogeda, sest küsimus on kas lüüakse 3 või 6 väravat. Kui ei lööda aga üldse, siis saan negatiivse emotsiooni ehk võita nagu poleks midagi. Võimalik, et probleem on minus, aga mind ei huvita väravad, vaid et mängus oleks pinge ja põnevus.

Kommentaar

Väikse hilinemisega ennustus.

1. FC Flora - No see hooaeg peaks olema nende aasta, igati vahva võistkond tundub olema, kaitse on tugev, keskväli viisakas ja ka ründajad on hästi alustanud. Kas sarnaselt eelmistele hooaegadele tuleb mingi sügav mõõn hooaja teises pooles ja kingitakse tiitel konkurentidele? Usun, et see hooaeg suudetakse lõpuni vastu pidada ja võetakse tiitel ära, mitte küll kindlalt aga paari punktise eduga. Alliku teeb elu hooaja ja tõuseb meeskonna liidriks.

2. FC Levadia - Alustavad küll veidi nõrgemelt kui konkurendid, aga hooaja teiseks pooleks on meeskond valmis ja usun, et tänu tugevale lõpule hakatakse ka Florale kõvasti vastu, siiski see hooaeg jääb natuke puudu, Saag on kergelt pettumus ja saab küll 20 väravat läädud, aga suurimaks väravakütiks ta ei tule.

3. Nõmme Kalju - Võimas ründeosa, aga kaitse on täis küsimärke ja kui ka see osa toimima hakkab, võideldakse ka tiitli eest, siiski praegu on kahtlused õhus ja pakuks pigem neid kolmandaks, aga löövad kõige rohkem väravaid see hooaeg.

4. Sillamäe - Korralik võistkond, aga tundub veidi nõrgem kui eelmine hooaeg siiski, Flora vastu oli ründeosa, mis eelmine aasta toitis, üpriski hambutu ja ma kardan, et see hooaeg jäädakse teiste suurtega omavahelistes mängudes hätta.

5. FC Infonet - Tullakse natukene lähemale esinelikule, aga mitte olulsielt ja see hooaeg on pigem suureks pettumuseks, mitmed mängijad mängivad alla oma võimete.

6. Narva Trans - Korralik hooaeg, teises pooles vajutakse veidi ära ja jäädakse Infonetist kindlalt maha, aga järgnevatega on see hooaeg hiigelsuur vahe.

7. Paide - Meeskond on siiski piisvalt tugev, et see koht ära võtta, aga vahe järgnevatega on seekord väga väike.

8. Tammeka - Hooaja teises pooles on parem kui ülejäänud tagumise otsa tiimid.

9. Pärnu - Tundub natukene asjalikum kui Viljandi.

10. Ma ei ole kindel, et nad 10. jäävad, selle võistkona tegelikust sisust pole veel aimu ja tuleb huviga ootama jääda mänge teiste omasugustega, sest Pärnu ei ole midagi erilist hetkel ja ma usun, et tuleb korralik andmine lõpuni püsima jäämsie eest, hetkel tundub siiski, et Viljandi jääb viimaseks, Pärnul on rohkem õnne see hooaeg.

Kommentaar

Algselt postitas budu Vaata postitust
                            meil on isegi tõelisi jalkafänne vähe ja kui sa hakkad veel liigat poolitama,siis kaovad need vähesed ka. Kellele pakub pinget näiteks Pärnu ja Tuleviku mäng? Kindlasti kui kumbki kodus mängib Flora või Levadiaga, siis toob see rahvast kohale. Ja suurtega mängimine lõpuks tõstab loodedavasti ka nõrgemate taset
                            Keda kotib Pärnus või Viljandis, no olgem ausad, eeldatava suureskoorilise sauna(alates 3 : 0 kaotus) vaatamine Levadia või Flora vastu? Väheseid. Keda kotib mäng kus on võimalik reaalselt vastast võita ja punkte teenida? Paljusid. Eesti tippmeeskonnad ei ole euroopa suurklubid, keda inimesed tulevad vaatama suu ammuli. See nõrgemate taseme tõus, suurtega mängides on muidugi paras müüt.
                            "I like an aggressive team, I want to see a team that is strong, committed and quick on the break.
                            These are things which Atletico fans have always liked, it helps them identify with and love this shirt."

Kommentaar

Algselt postitas Rumori di Spogliatoio Vaata postitust
                              Võtan Kalle küsimust vastu ja seletan kuidas Rumori hakkasime sellega tegutsema.

Jälle kiidusõna endale (vabandan) sest arvan et see asi on esimene Eestis aga muidu tavaline asi suuremadel jalkariikides, et igal klubil on oma uudiste lehekulg meedias: http://www.rumodispo.com/clubs-news/

Muidugi see sõltub palju klubidest, kui kaua nad räägivad meediaga, kui tihti oma sotsiaal meediast hoolitsevad jne.
                              Ambitsionikas on selle hooaja lõpuni viia. Reaalsus ütleb et vaid kord nädalas saame selle uuendada. Aga vahemalt, on üks paik kus põhiinfot on kõik koos.
                              Lisaks, panustame omat pisikese infoga mängude kohta (statistika, vigastust, mängukeelust jne) sama moodi nagu oli mängu eelvades (kahjuks selle veel ei saa tagasi tuua sponsori puudu tõttu).
                              Sama klubi lehekulg (näiteks, Tammeka: http://www.rumodispo.com/clubs-news/tammeka ) on lingid klubi sotsiaalmediasse, meie artiklidesse ja hooaja eelvade.
                              Ruum on ka seal meie oma vihje ja kaubamärk, rumours.
                              Lihtsalt nii täpsustuse mõttes, et Soccernetis on aastaid olnud võimalik iga meistriliiga klubi nimele tabelis vajutada ja seeläbi jõuda meeskonna leheni, kus on põhiinfo, koosseis, viimased uudised, tulemused ja eesootavad mängud.

Tammeka puhul on see selline: http://www.soccernet.ee/eesti-meistr...rtu-jk-tammeka

Aga see mõistagi ei puutu enam mortani juttu. Tema küsimuse vastus oleks üsna kurb, samas on eriti tänavusel talvel saanud näha väga tugevat arengut selles vallas.
                              Futbol puro en mi corazon, sangre blanca en mis venas.
                              Algselt postitas taku*
                              Ega butsad ei mängi. Idioodid. Soeng mängib.

Kommentaar

Algselt postitas Kasper Vaata postitust
                                Väravavahtide trenku pole enam Luki
                                sigpic

Kommentaar

Working...
                                X