Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
OK, see amatöörklubi, kellele antud koodiga kõige rohkem finaalmängule sisenetakse, vabastatakse järgmise aasta liigamaksust. Fair enough. Mingis mõttes üllas organiseerimine.
Selleks on süsteem sissepääsus, mis taolise trikitamise välistab.
Kui keegi viitsiks midagi sellist teha, siis mina annaks neile igavese tasuta liigakoha juba idiootsuse taseme tõttu (mingi pisike karikas võiks ka olla), sest tõenäoliselt nad pangamaksega hilineks ja jääks liigaks muidu välja.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!
Selleks on süsteem sissepääsus, mis taolise trikitamise välistab.
Ma lihtsalt täpsustan oma hüpoteetilise stsenaariumi veel kord.
1. Mingi võistkond "Bla bla" saab omale spetsiaalse koodi jalgpalliliidult.
2. Võistkond "Bla bla" edastab selle koodi kõikidele oma mängijatele. Ütleme, et võistkonnas on 20 mängijat, kes on valmis kohale minema.
3. Iga võistkonna "Bla bla" mängija läheb Piletilevi lehele ning "ostab" sealt 20 "Bla bla" koodiga piletit. Kuna piletid on savi, siis pole probsi.
4. Kõik 20 "Bla bla" võistkonna mängijat lähevad Karika finaalile. Ütleme, et igaüks võtab kaasa sõbra/ naise vms.
5. Minnakse 1. sissepääsust sisse. Arvesse lähevad 2 piletit.
6. 10 minuti pärast tullakse staadionist välja (vaevalt, et keegi saab takistada su staadionilt lahkumist). Aga mängija ei lähe ära, vaid suundub järgmise sissepääsu juurde. Siseneb sealt juba uute piletitega. Läheb arvesse veel 2 piletit.
7. Sama skeem kordub, kuni kõik sissekäigud on läbitud.
8. Oletame, et avatakse vaid 4 sissepääsu. Vahet pole, palju need turvad ikka inimesi mäletavad?
Ehk siis iga mängija saaks toota 10-16 "fantoominimest" staadionile. Kui mingi võistkond suhtuks sellesse süstemaatiliselt, siis saaks oma 300-400 "Bla bla" liiget staadionile, kuigi tegelikult on kohal 20 inimest. Ma saan aru, et pead eriti Vello peast olema, et nii teha, aga kui mängus oleks näiteks needsamad 1430 eurot (mis tähendaks võib olla järgmiseks hooajaks väiksemat liikmemaksu, mingit muud võimalust raha investeerimisel), siis keegi võib vabalt selle peale tulla.
Mina isiklikult kahtlen, et keegi selle vastu midagi teha saab. Kordan, et tegu on hüpoteetilise stsenaariumiga.
No ma lihtsalt spekuleerin ja teoreetiliselt on see siiski võimalus. Sissepääsuvõimalusi on mitmeid. Ma loodan, et ükski klubi seda tegema ei hakka, aga kui mängus on raha ja madalamate liigade klubide jaoks on see umbes kolmandik eelarvest, ehk isegi rohkem, siis mõni võib täitsa mõelda.
Ei ole.
Suurem aasta eelarve tasu on trennitasu.
Aga muidugi 960€ on ikka 'korralik' summa...
Eelmisel aastal hakkasin uurima palju naabrid Soomes maksavad madalamates liigades mängimiseks.
Avastasin et see soltub tsoonist ja liigast.
Kõige madalam tase on Kutonen (7 tugevast).
Veebilehes oli päris raske kõik info leida, aga iga regionaal liitul on oma tasu:
Need on regionaal maksud, 100€ peab tasuma Soome Jalkaliitule (mingi 'entrance fee', ühekordne maks)
Samuti 300€ aastamaks rahvus liitule.
Regioonal liitule maks on ka, 300€ aga ühekordne.
Siiski hüpoteetiline Helsinki klubi (Kaakkois-Suomi) kes tahab hakkama, maksab: 100€ + 270€ + 300€ +300€, 970€ kokku
Ma lihtsalt täpsustan oma hüpoteetilise stsenaariumi veel kord.
1. Mingi võistkond "Bla bla" saab omale spetsiaalse koodi jalgpalliliidult.
2. Võistkond "Bla bla" edastab selle koodi kõikidele oma mängijatele. Ütleme, et võistkonnas on 20 mängijat, kes on valmis kohale minema.
3. Iga võistkonna "Bla bla" mängija läheb Piletilevi lehele ning "ostab" sealt 20 "Bla bla" koodiga piletit. Kuna piletid on savi, siis pole probsi.
4. Kõik 20 "Bla bla" võistkonna mängijat lähevad Karika finaalile. Ütleme, et igaüks võtab kaasa sõbra/ naise vms.
5. Minnakse 1. sissepääsust sisse. Arvesse lähevad 2 piletit.
6. 10 minuti pärast tullakse staadionist välja (vaevalt, et keegi saab takistada su staadionilt lahkumist). Aga mängija ei lähe ära, vaid suundub järgmise sissepääsu juurde. Siseneb sealt juba uute piletitega. Läheb arvesse veel 2 piletit.
7. Sama skeem kordub, kuni kõik sissekäigud on läbitud.
8. Oletame, et avatakse vaid 4 sissepääsu. Vahet pole, palju need turvad ikka inimesi mäletavad?
Ehk siis iga mängija saaks toota 10-16 "fantoominimest" staadionile. Kui mingi võistkond suhtuks sellesse süstemaatiliselt, siis saaks oma 300-400 "Bla bla" liiget staadionile, kuigi tegelikult on kohal 20 inimest. Ma saan aru, et pead eriti Vello peast olema, et nii teha, aga kui mängus oleks näiteks needsamad 1430 eurot (mis tähendaks võib olla järgmiseks hooajaks väiksemat liikmemaksu, mingit muud võimalust raha investeerimisel), siis keegi võib vabalt selle peale tulla.
Mina isiklikult kahtlen, et keegi selle vastu midagi teha saab. Kordan, et tegu on hüpoteetilise stsenaariumiga.
Aitäh täpsustamast, ma sain sinu küsimusest ka alguses selliselt aru ja seepärast vastasingi, et selle peale mõeldi võistlust välja pakkudes ja taolise käitumise vastu on rohi.
hüpoteetilises pimedate riigis keegi muidugi ei märka ka et staadionilt on 300-400 inimest puudu.
st tore lugeda aga äkki tõstaks selle kuskile vandenõuteooriatesse või sinnakanti.
me vist siiski püüame üldjuhul elada vabade ja ausate inimeste elu, kas pole nii? kui on soov just petta siis saaks seda teha ka tunduvalt lihtsamalt.
Seisan üksi mere ääres
jalas kollased sandaalid
valged, merevahust sääred
hüüan: "Elagu skandaalid!"
Polegi fantoome vaja, kui üks ida-Eesti klubi asjapulk jagab pileteid fb's oma sõpradele lihtsalt. Muidugi mainitud pole, et läheb selle klubi alt kirja.
Saab ka nii!
Kommentaar