Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Premium liiga 2018

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Suvaline Jope
    replied
    Algselt postitas eika Vaata postitust
    Sisuliselt on ju kõik viimased 2 aasta arengud vihjanud sellele, et EJL ametlik suund on, et kõik klubid peavad tulevikus olema nagu Flora. Noortesüsteem, mis toodab tiimi 3 platsilolevat KTMi ja kohalikest poistest koosnev meeskond, kuhu tohid mõned üksikud võõrmängijad juurde tuua. Igasugused suhkruissil toimivad klubid peaksid varem või hiljem ära kaduma, sest selline võõrjõududel põhinemine pole OK. Ma täpselt ka ei saa aru, et kust need rahad tulema peaksid hakkama, aga küll nad kuskilt tulevad!
    Veel tsitaat Äripäeva artiklist:

Istub mitmel toolil

Pohlaku istumine korraga mitmel toolil ei ole valdkonna tundjatele üllatus. FC Flora, jalgpalli liit ja nende kahe tehingud seoses minevikus Florale, ent nüüd liidule kuuluva A. Le Coq Arenaga on siiani paras müsteerium. Aga kas tahaksite teada, mis tingimustel kasutab praegu Pohlaku poja juhtida olev Flora liidule kuuluvat staadioni ja selle rajatisi? Mina tahan, aga mulle ei vastata. Kas teadsite, et kogu Saaremaa jalgpall on seal elava Pohlaku kontrolli all? Siit edasi võiks ehk huvitada jalgpalli liidu otsused, mis puudutavad Saaremaa jalgpallitaristut.

Või kas teadsite, et jalgpalli liidu omanduses on aastaid tegutsenud näiteks OÜ EJL Ehitusbüroo, mis on justkui peatöövõtja liidu ehitusprojektide juures. Miks sellist osaühingut vaja on? Osaühing kuulub liidu investeeringuid haldavale EJL Investeeringute OÜle, mis aga ei kuulu juba 2013. aastast enam liidu omandusse, nii nagu see oli olnud alates 1998. aastast, vaid kuulub Pohlakule lojaalsele Teet Ilvesele, kes on liidu palgal projekteerija ja projektijuhina.

Kas olete mõelnud, et FC Flora tegeleb mängijaõiguste äriga, samas kui Pohlakul on Eesti mõjukaima jalgpallitegelasena vähemalt teatav mõju mängijate karjäärile? Eesti U21 koondise 24 mängijast 10 on FC Flora noormehed. Ma ei tea, kas sellel on pistmist Pohlakuga, kuid tema põimunud rollid tekitavad paratamatult küsimusi.
    Niikaua kuni pole vastuseid nendele küsimustele ei ole mõtet muid klubisid Floraga võrrelda ja ka Flora mudelit eeskujuks tuua.
    Keera tekki kuidas tahad aga ilmselgelt on tekk liiga lühike ehk klubidel finantsi puudu ning seda pole ka tulemas. Profiliiga jääb lähiaastatel kindlasti utoopiaks.

Leave a comment:

• Nahkpea
    replied
    Polnud päeval aega keskenduda pressikonverentsil öeldusse, kuid nüüd sai läbi loetud ja tekib küsimus, et millistest ühistest raskustest nende kolme klubi esindajad (kui Tehva siia juurde arvata) omavahel rääkisid, mis nüüd klubide ühinemisel nagu oleks kadunud? Rahalised raskused need väidetavalt pole, aga millised konkreetselt siis? Kuidagi väga ebainformatiivne oli kogu see pressikonverents. Ainus minujaoks üllatav uudis oligi see, et Kalju oleks võinud ka selle ühendklubiga liituda.

Leave a comment:

• risto
    replied
    Kas jalkaliidu juhatuse koosolekute protokollid on netist kättesaadavad?
    Kui liit käib välja mingi muudatuse\mõtte, siis kas häälteõigus selle poolt\vastu on juhatuse liikmetel või saavad ka klubijuhid sõna sekka öelda? Kui viimane, siis kambakat Pohlaku välismängijate piiri vastu peaks olema ju lihtne korraldada. Eriti kui kõik seda nii väga tahaksid..

Leave a comment:

• k2bo
    replied
    Mulle jäi päevaselt pressikalt sama mulje, st tuleva hooaja eelarvesse ta ilmselt ei panusta ja raha jääb meistriliigas vähemaks.
    Milleks selline vassimine? Ütles ju selgelt, et soovib jalgpallist lahkuda, kuid vaja asjad (loe paberimajandus) korda ajada. Ühtlasi ütles veel, et ta ei oska täpset summat öelda, kui palju protsentuaalselt see järgmise hooaja tema rahastamine saab olema, sest ei tea kogu eelarve suurust veel.

Kuidas sa said sellest aru nii, et ta finantsiliselt ei panusta ja raha jääb meistriliigas vähemaks?

Jälle peate ühest äärmusest teise minema. Kas 11 viletsat eestlast või 11 brassi, muid valikuid pole. Käesoleval hooajal oli Meistriliigast väiksem välismängijate protsent Euroopas ainult Gruusia, Montenegro, Fääri saarte ja Põhja-Iirimaa kõrgliigas. Keskmise vanuse poolest olid Meistriliiga meeskonnad aga kõige nooremad üldse. Mingisugune välismängijate piirang peab olema, kuid praeguses olukorras võiks lõpuks tunnistada, et antud hetkel on sellega korralikult üle võlli mindud. Kannatavad klubid ja noormängijad ise, kes tegelikult vajavad neid samu välismaalasi omale sparringupartneriteks. Omavahel hoovijalka tasemel liigat mängides ei saagi arengut tulla.
    Küsimus on ka selles, kas ühe mehe nägemuse tõttu peavad kannatama sellised klubid, kelle nägemus on tiba teine? Kas Nõmme Kalju võimalik liitumine FCI ja Levadiaga ei näita selle ühe mehe filosoofia läbikukkumist?
    Kalevi fänniesindaja ütleb teile sellepeale, et minge vaadake Brasiilia vutti ja kogu moos. Oskar Pärt ja Mölder on ka kolmekesi staadionil õnnelikud.

Leave a comment:

• dareth
    replied
    Algselt postitas urmar Vaata postitust
    Tallinna TV-s ütles Leškin, et ta tahab jalgpallist lahkuda, lihtsalt mõned võlgnevused on vaja enne veel likvideerida.
    Mulle jäi päevaselt pressikalt sama mulje, st tuleva hooaja eelarvesse ta ilmselt ei panusta ja raha jääb meistriliigas vähemaks.

Leave a comment:

• urmar
    replied
    Tallinna TV-s ütles Leškin, et ta tahab jalgpallist lahkuda, lihtsalt mõned võlgnevused on vaja enne veel likvideerida.

Leave a comment:

• Kebab
    replied
    Küsimus on ka selles, kas ühe mehe nägemuse tõttu peavad kannatama sellised klubid, kelle nägemus on tiba teine? Kas Nõmme Kalju võimalik liitumine FCI ja Levadiaga ei näita selle ühe mehe filosoofia läbikukkumist?

Leave a comment:

• Tom K
    replied
    Jälle peate ühest äärmusest teise minema. Kas 11 viletsat eestlast või 11 brassi, muid valikuid pole. Käesoleval hooajal oli Meistriliigast väiksem välismängijate protsent Euroopas ainult Gruusia, Montenegro, Fääri saarte ja Põhja-Iirimaa kõrgliigas. Keskmise vanuse poolest olid Meistriliiga meeskonnad aga kõige nooremad üldse. Mingisugune välismängijate piirang peab olema, kuid praeguses olukorras võiks lõpuks tunnistada, et antud hetkel on sellega korralikult üle võlli mindud. Kannatavad klubid ja noormängijad ise, kes tegelikult vajavad neid samu välismaalasi omale sparringupartneriteks. Omavahel hoovijalka tasemel liigat mängides ei saagi arengut tulla.

Leave a comment:

• Shparkz
    replied
    Käbo, mine vaata Brasileiraod. Päris lahe liiga on. Näed 11 brassi vs 11 brassi lausa.

Leave a comment:

• k2bo
    replied
    Sellise vastuväite kohta pole midagi vastata, see pole isegi natukenegi normaalne seisukoht. Ei meiki senssi lihtsalt no.

Leave a comment:

• Mehhanisaator
    Guest replied
    Algselt postitas k2bo Vaata postitust
    No aga ongi ägedam vaadata 11 andekat brassi, kui andetut eestlast, miks selline hämming? Rassist oled või.

Loomulikult oleks hea meel mul, kui eestlased oleksid üle tasemepoolest nendest "brassidest". Kindlasti ka neid leidub, aga sunniviisiliselt pole ju faking pointi mängitada mingeid saamatuid eestlasi, kuna KTM seda nõuab.
    No selles asi ongi, et nad pole andekas. Rassistiks ma ennast ei pea. On nii eestlasi, venelasi, turklasi, neegreid mu sõprade tuttavate hulgas aga mind pigem kutsub statale 11 andetut eestlast kui brassu.

Shparkzile vastuseks. Eila ei nainud mangu jh, hooaja valtel nagin ja jattis sumpaatsema mulje kui Viljandi. Asi vois olla ka muidugi selles, et mange mida vaatasin, siis Maardu sai mangida palli, Viljandi pidi seeeest kaitsma palli. Eks järgmine hooaaeg aannab meile vastused.

Leave a comment:

• Shparkz
    replied
    Eilset mängu vaatasid?
    Algselt postitas Mehhanisaator Vaata postitust
    Ma arvan, et pigem on või sama. Aega mõlemal täiendada ka end.

Leave a comment:

• k2bo
    replied
    KTM reegel on ju igalpool mujal ka ja selleks tehtud, et noormängihate peale ka moeldaks, mitte lihtsalt ei tehta uhte ebamâärast noortepunti selleks, et lisentsi saada. Vaid, et mõtestatult treenitaks ja arendataks oma noori, muidu juhtubki nagu Sillamäega.
    " Tutvustasime klubidele reegli olemust ja selle rakendamise põhjuseid, kõik mõistsid, et see on vajalik ja Eesti jalgpallile kasulik. Liigume selles küsimuses koos teiste Euroopa riikidega samm-sammult," märkis Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. "
    Ma nagu ei mõista kui klubidele seda tutvustati ja koik said aru, et see on vajalik, miks siis nuud hada kaes? Voi see pigem on Romariote mure kellele tundub, et 11 brassiga oleks sitax lahedam vaadata kuidas hiiul mütatakse. Sellesuhtes, niikaua kui meile tuuakse suhteliselt mottetuid valismangijaid ei vii meid Ktm reegel ei kaugemale ega lähemale euroopa alagruppidest. Leva tegelikult on paris häid leegionaare suutnud viimastel aastatel tuua.

No aga ongi ägedam vaadata 11 andekat brassi, kui andetut eestlast, miks selline hämming? Rassist oled või.

Loomulikult oleks hea meel mul, kui eestlased oleksid üle tasemepoolest nendest "brassidest". Kindlasti ka neid leidub, aga sunniviisiliselt pole ju faking pointi mängitada mingeid saamatuid eestlasi, kuna KTM seda nõuab.

Ja siiski. Küsisin enne ja küsin ka uuesti (reaalselt aus küsimus, sest ega ma neid väiksemate klubide ambitisoone ei tea). Kes need samm-sammult tulevad ilma ärimeesteta tõusvad tulevased tippmeeskonnad on, kelle ambitisoon on tippmeeskondadele järgi jõuda ja kes paari aasta pärast võiksid näiteks reaalselt Floraga tiitile võidelda? Tallinna Kalev? Maardu Linnameeskond? Tammeka? Santos? Welco? Paide? Pärnu? Viljandi? Või kes?
    Tammeka pidi 2020 Premiumliiga meister olema.

Leave a comment:

• eika
    replied
    Üks asi mind teeb personaalselt murelikuks. Loen seda...
    Algselt postitas Tehva
    Rääkisime sellest idee tasandil. Meil on kolmekesi palju ühiseid murekohti. Seetõttu oleme ikka asju arutanud. Mingi aeg oligi laual variant, et kõik kolmekesi ühineda.
    ... ja mõtlen, et täiesti munnis- sisuliselt oleks võinud paugult ära kaduda kaks tipptiimi. Ja kui Sillamäed viimaste aastate mõistes samuti Eesti mõistes suurklubiks loeme, siis oleks neid võinud kaduda hoobilt lausa kolm. Sisuliselt ju kriis? (Okei, ma pole muidugi täiesti erapooletu, sest kõik tänavused jalgpallivaatamised olid tehtud kas Lasnamäel või Nõmmel)

Ja siis loen seda Pohlaku juttu Delfis
    Algselt postitas Pohlak
    Mõistagi aktsepteerime ka olukordi, kus keegi ärimees on valmis kulutama raha oma hobi tarvis, aga selgitame siis, et hoolimata sellest on vaja peale esindusmeeskonna ülalpidamise ehitada üles ka toimiv klubi. Kasvõi juhuks, kui ärimehel raha otsa saab või ta leiab endale uue hobi. Kasvõi selleks, et Premium liiga tase püsiks võimalikult kõrge, kuni samm-sammult üles ehitatavad klubid pauguga tekkinud tippmeeskondadele järele jõuavad.
    Võimalik, et tõlgendan Pohlaku juttu täiesti valesti (ja võite mind parandada), aga jääb mulje küll, et tegelikult on ikka suht savi kui Infonet, Kalju ja Sillamäe ära kaovad, sest see rohkem ärimeeste hobi, mis kestab seni kuni neil raha on ja kohe-kohe tulevad samm-sammult üles ehitatud tippmeeskonnad. Levadia on nüüdseks 20+ aastat liigas olnud, Kalju on ja Sillamäe oli 10 aastat. Infonet muidugi sitem näide, aga oli põnev tiim seegi seniks kuni neid oli. Noh, Jalgpalliliidu juht võiks minu meelest neile tsipa rohkem respekti anda. Või peaks õnnelik olema, et neid üleüldse "aktsepteeritakse".

Ja siiski. Küsisin enne ja küsin ka uuesti (reaalselt aus küsimus, sest ega ma neid väiksemate klubide ambitisoone ei tea). Kes need samm-sammult tulevad ilma ärimeesteta tõusvad tulevased tippmeeskonnad on, kelle ambitisoon on tippmeeskondadele järgi jõuda ja kes paari aasta pärast võiksid näiteks reaalselt Floraga tiitile võidelda? Tallinna Kalev? Maardu Linnameeskond? Tammeka? Santos? Welco? Paide? Pärnu? Viljandi? Või kes?

Leave a comment:

• Mehhanisaator
    Guest replied
    KTM reegel on ju igalpool mujal ka ja selleks tehtud, et noormängihate peale ka moeldaks, mitte lihtsalt ei tehta uhte ebamâärast noortepunti selleks, et lisentsi saada. Vaid, et mõtestatult treenitaks ja arendataks oma noori, muidu juhtubki nagu Sillamäega.
    " Tutvustasime klubidele reegli olemust ja selle rakendamise põhjuseid, kõik mõistsid, et see on vajalik ja Eesti jalgpallile kasulik. Liigume selles küsimuses koos teiste Euroopa riikidega samm-sammult," märkis Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. "
    Ma nagu ei mõista kui klubidele seda tutvustati ja koik said aru, et see on vajalik, miks siis nuud hada kaes? Voi see pigem on Romariote mure kellele tundub, et 11 brassiga oleks sitax lahedam vaadata kuidas hiiul mütatakse. Sellesuhtes, niikaua kui meile tuuakse suhteliselt mottetuid valismangijaid ei vii meid Ktm reegel ei kaugemale ega lähemale euroopa alagruppidest. Leva tegelikult on paris häid leegionaare suutnud viimastel aastatel tuua.

Leave a comment:

Working...
X