Ma nagu tegelt ei saa aru, miks eurokohad ei võikski balti liiga raames selguda. Ajalugu on näidanud, et sinna ongi vaja minna konkurentsivõimelise satsina. Kohaliku riigi karikasarja raames nt üks koht EL/Conference. Selle kartuses keelduda, et ükski meie omadest ala top 3 ei saa ja europlekk jääb saamata? Hirm, et liiga muutub multikultuurseks ja kohalikele jalgpalluritele pole platvormi? Trenni tuleb hakata tegema, sellise jutu peale.
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Balti riikide ühisliiga
Collapse
X
-
Tipneri karikas saaks sinu näite puhul muidugi täitsa teise hingamise. Aga miks eurokohad on siin määrava tähtsusega, siis vastus on raha. Liit maksab niigi palju klubidele peale, et üritust üleval hoida (jättes kõrvale kas see on mõistlik või mitte, nt Pohlak on korduvalt öelnud, et üks suurtest põhjustest miks Premium liigat 12-le laiendada ei saa on raha), kui nüüd eurokohad kaoks, siis seda vahe, mis Eesti jalgpallist kaoks, poleks võimalik kinni maksta. Kui me mullu olime omadega muu maailma mõistes täitsa põhjas, aga loodame siin, et see oli erand, siis ilma rahadeta oleks see reegel (eeldusel, et me jääks pidevalt euromängudest välja). Meil räägitakse palju tarkusest, jätkusuutlikkusest ja millest kõigest veel, aga reaalsuses tullakse ots-otsaga kokku ja pigem tuleb mitmetel puhkudel juurdegi laenata. Pole ka Flora mingi üdini eeskujulik musternäide suurepärasest majandamisest, mis kõiki meie ülejäänud klubisid innustada saaks.Algselt postitas -21- Vaata postitustMa nagu tegelt ei saa aru, miks eurokohad ei võikski balti liiga raames selguda. Ajalugu on näidanud, et sinna ongi vaja minna konkurentsivõimelise satsina. Kohaliku riigi karikasarja raames nt üks koht EL/Conference. Selle kartuses keelduda, et ükski meie omadest ala top 3 ei saa ja europlekk jääb saamata? Hirm, et liiga muutub multikultuurseks ja kohalikele jalgpalluritele pole platvormi? Trenni tuleb hakata tegema, sellise jutu peale.
Üks tähelepanek. Mitmed on mõista andnud, et ühisliiga puhul poleks Eesti jaoks mitte ühtegi positiivset aspekti. Siis isegi Pohlak Betsafes suutis nentida, et kui klubid ei võtaks omavahelisi vastasseise kui sõprusmänge/ei tegeleks pettusega, siis oleks vähemalt meie tippklubide jaoks positiivseid aspekte küll (muidugi tegi ta sinna kõrvale ka selgeks, et ülekaalukalt on tema silmis koduse liiga tee jätkamine ikkagi õigem tee).
Kommentaar
-
Eksisteerivad ja funktsioneerivad ning juba aastaid. Ma küsiks vastu et mis Premium liigas paremat on? Mul ei ole spordihuvilisena küll mingit vahet kas tarbida Premium liigat, Eesti-Läti Ühisliigat või Cronimet liigat. Ma ei näe tarbimisväärtuselt mingit erinevust ja mingeid eeliseid Prenium liigal.Algselt postitas trk Vaata postitust
Milles seisneb nende liigade töötamine? See et nad eksisteerivad või milleski enamas, kasvõi võrreldes Premium liigaga?
Vt võrkpalli: https://volley.ee/voistlus/saalivork...-meistriliiga/ nagu selgub, siis terve Baltikumi peale mängib kokku kaheksa klubi ja Eesti meistrivõistlusi enam ei olegi.
Meie jalgpalli probleem on mu meelest kvantiteet vs. kvaliteet. Meil on 10 meeskonnaga kõrgliiga, esiliiga A ja veel ka B. Mänge on selgelt liiga palju, hooaeg on liiga pikk, tase on väga ebaühtlane ja raha sellise üüratu süsteemi jaoks põleb heleda leegiga. Iga mäng on kulu EJL'ile ja klubidele. Pealtvaatajaid samuti ei huvita meie kliimas hooaja jooksul 36 mängu vahtida.
Kõrgliiga asemel võiks olla 3x4 meeskonnaga Balti liiga ning max 12 meeskonnaga esiliiga. Kulud väiksemad ja konkurents suurem. Kui Balti liigas mängides on hirm eurokohtadest ilma jääda ja naabritelt kotti saada, siis tuleb tõesti rohkem trenni hakata tegema. Ausalt öeldes pole erurokohtadelt muud peale raha midagi loota, sest tulemus piirdub enamasti esimeses ringis haledalt kotti saamisega.
- Likes 2
Kommentaar
-
Kas taoline süsteem poleks tugevamate poole kaldu?see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled
"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"
"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."
Kommentaar
-
Ja ometigi ei tehta neist tuhandest liidu poolt eriti midagi…Algselt postitas JuriM Vaata postitust
.
Tuhandeid asju mida me saaksime paremini teha, aga ükski neist ei ole see asjandus.
Kommentaar
-
Kui me surveme, siis saame aru, et see idee pole uus. Idee on selles, et loobume 3 riikide A-meistriliidadest ning teeme ühtset A-meistriliigat. Idee on selles, et riikide pallurid peavad pallima rohkem kõvemas võistluses.Algselt postitas JuriM Vaata postitustKuula see Betsafe episood Aivariga ära, saad aru, et see idee oli surnult sündinud juba.
Jalgpalli asjatundjad peavad teadma kui ühise A-meistriliiga idee (ajakirjanikute ning mõnede klubide omanikute suust) oli õhus 1990-tel või hiljem.
Mina pakkuksin teha A-klassi noorte ühisest liigast. Küll, UEFA toetuse all. 3 riikidest jõakad jalgpalli mehed ei näe, vist, selles suurt ohtu oma huvidele. 17-18 aastased poisid saavad võimalust areneda mängides tugevate vastu.
Kommentaar
-
Jep, kui Pohlak ütleb, et meie jalgpall jääb struktuuriliselt eelmisesse sajandisse, siis tekib küsimus, et miks kurat.Algselt postitas orbitaaljaam Vaata postitust
Ja ometigi ei tehta neist tuhandest liidu poolt eriti midagi…
Eelmisest sajandist saab mööd faking 24 aastat, kui pole selle aja jooksul asja hoolimata Uefa rahalistest tugevatest ponnistustest suudetud piisavale tasemele viia, siis mis kuradi ime peaks juhtuma, et see toimuks järgmise 24 aasta jooksul.
Sitt lugu, aga ei juhtu, eriti sellisel juhtimisel, ma ei ütle, et see peaks juhtuma Balti liigaga vms, aga selge on see, et siin konnatiigis nii ei lähe.May the Violet flag flutter in the wind on all fields of challenge and valour, a vivid hope is our solace, we have eleven athletes and one heart. Go, Fiorentina, we want you to be the queen of all teams, go, Fiorentina, fight with bravery and prowess everywhere! In any hour of dismay and victory, remember you're the history of football!
- Likes 2
Kommentaar
-
Ja oletame, et UEFA annab rohelise tee, olete kolm tublit väikest Balti riiki, ühendage jõud, saate oma eurokohad, tehke ära...
Ja edasi, kas meil on kolme riigi vahel kiire, tihe ja soodne rongiliiklus, kas meil lendavad kolme riigi vahel odavlennud, kas kolme riiki ühendavad kiirteed nagu Saksas jm.l.
Enamikes suure territoorimuga riikides on need transpordi tingimused olemas, vutihulliu rahvast kordades rohkem ja rahvas rikkam. Mänguklass samuti kõrgem.
Kus riikides pole, pole ka suurt publikuhuvi.
Kas kolme Balti riigi vutifännid on nii rikkad, et igakuiselt kord-paar oma raha ja aega kulutada, et naaberriikide vahet siiberdada?
Kui veel mängud toimuksid nädala sees.....mis siis?
Nii, et kellele see liiga oleks, fännidele igatahes mitte.
Kommentaar
-
Võimalik, et kõverpilt, aga kui panen Googli "Tallinn Vilnius", siis esimene vaste on FlixBus 15€ Tallinn - Vilnius. Natukene edasi kerides Ecolines 8,50€ ning järgmisena Momondo "€30 Odavad lennud Tallinnast Vilniusesse aastal 2024". Ja ega see Rail Baltica ka nüüd nii kauge tulevik pole (lisaks minu teada peaks mingi rongliikluse arendamise teema ka Tartu ja Läti suunal toimuma) ning kuigi meil tõmmati asfaldi panekuga mõneks ajaks koomale, siis Lätis ja Leedus see vist ikkagi jätkub (ilmselt keegi targem oskab siin täpsustada).Algselt postitas kesa Vaata postitustJa oletame, et UEFA annab rohelise tee, olete kolm tublit väikest Balti riiki, ühendage jõud, saate oma eurokohad, tehke ära...
Ja edasi, kas meil on kolme riigi vahel kiire, tihe ja soodne rongiliiklus, kas meil lendavad kolme riigi vahel odavlennud, kas kolme riiki ühendavad kiirteed nagu Saksas jm.l.
Enamikes suure territoorimuga riikides on need transpordi tingimused olemas, vutihulliu rahvast kordades rohkem ja rahvas rikkam. Mänguklass samuti kõrgem.
Kus riikides pole, pole ka suurt publikuhuvi.
Kas kolme Balti riigi vutifännid on nii rikkad, et igakuiselt kord-paar oma raha ja aega kulutada, et naaberriikide vahet siiberdada?
Kui veel mängud toimuksid nädala sees.....mis siis?
Nii, et kellele see liiga oleks, fännidele igatahes mitte.
Ja isegi kui fantaseerida olukord, kus Balti liiga vastaks Eesti ootustele, siis vaevalt see nüüd nii oleks, et plaks juba 2025 rõõmsalt mängime.
Lisaks, kui pool hooaega toimuks kodumaal, siis päris iga kuu rändamist poleks.
Kommentaar
-
Vilnius, ok lennukiga 50-60 eur edasi-tagasi aga sealt tuleks edasi kulgeda Panvežys, Kaunas, Šiauliai, Klaipeda. .Algselt postitas Andres. Vaata postitust
Võimalik, et kõverpilt, aga kui panen Googli "Tallinn Vilnius", siis esimene vaste on FlixBus 15€ Tallinn - Vilnius. Natukene edasi kerides Ecolines 8,50€ ning järgmisena Momondo "€30 Odavad lennud Tallinnast Vilniusesse aastal 2024". Ja ega see Rail Baltica ka nüüd nii kauge tulevik pole (lisaks minu teada peaks mingi rongliikluse arendamise teema ka Tartu ja Läti suunal toimuma) ning kuigi meil tõmmati asfaldi panekuga mõneks ajaks koomale, siis Lätis ja Leedus see vist ikkagi jätkub (ilmselt keegi targem oskab siin täpsustada).
Ja isegi kui fantaseerida olukord, kus Balti liiga vastaks Eesti ootustele, siis vaevalt see nüüd nii oleks, et plaks juba 2025 rõõmsalt mängime.
Lisaks, kui pool hooaega toimuks kodumaal, siis päris iga kuu rändamist poleks.
Ainuüksi Liepajasse autoga 7-8 tundi...
Pane juurde ööbimine ja muud kulud....
Kui pool hooaega Eestis, siis 7 mängu võõrsil, ikkagi 1-2 mängu kuus võõrsil
Ma tean, olen kunagise Balti liiga mängudel ja Balti turniiridel käinud, tean palju aega ja pappi kokku kulub..
Ja pool hooaega sisuliselt telekate ees, minge kuu peale, kogu meie imepisike fännikultuur sureks hooajaga välja.
Kommentaar
-
Kui Euroopa jalgpall ajaloos olid näided, et 2 või 3 riiki loobuvad oma A-meistriliidadest ning hakkavad mängima ühtses A-meistriliigas?Algselt postitas kesa Vaata postitustJa oletame, et UEFA annab rohelise tee, olete kolm tublit väikest Balti riiki, ühendage jõud, saate oma eurokohad, tehke ära...
Kommentaar
-
Oeh, siit lugedes saab kokkuvõtte teha, et ärme jumala eest mittetoimivat süsteemi muuda, sest äkki kuskilt on midagi ebamugavam. Kui juba fännid panevad rohkem rõhku sellele, mida on mugavuses kaotada versus sportliku konkurentsi kasv, siis noh, RIP eesti jalgpall - ambitsioonitu käkk, mis vääribki, kuskile põranda alla jäämist.
Kaifige neid 7-0 Kure loputamisetendusi või Pärnus joomas käimisi edasi siis...
Ainuke kvaliteedimärk meie õlleliigale on sportlike soorituste edu Eurokohtumistes! See on meil teadagi kus praegu. Mõtteviis, paneme sama rada edasi, on ikka kilplaseks olemise A ja O.
- Likes 2
Kommentaar
-
Meite mure pole mitte meistriliiga, vaid ühtse plaani järgi noorte kasvatamine ning nende täiskasvanute juurde üleviimine ja seal rakendamine.
Teisisõnu - treening mängib, mitte varustus.see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled
"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"
"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."
Kommentaar
-
+ meie liigast pallurid pääsenud hea tase välisliigadesse (põhikooseis, vaid mitte varus või duublis).Algselt postitas Wingback Vaata postitustAinuke kvaliteedimärk meie õlleliigale on sportlike soorituste edu Eurokohtumistes!
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse

Kommentaar