Algselt postitas Tallinec
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Balti riikide ühisliiga
Collapse
X
-
Ma käin Meistriliigat vaatamas aastas..., noh, ei käi. Euromängudele katsun jõuda, vähemalt kui need Tallinnas on. Miks? Sest millegipärast tundub võõrastega madistamine kaasahaaravam kui seda on Levadia vs kasvõi Kalju, rääkimata Flora vs Pärnu. Kuna mul pole ka kindlat eelistust kohalikus Meistriliigas, siis on ka huvi leige.Algselt postitas kesa Vaata postitustJa oletame, et UEFA annab rohelise tee, olete kolm tublit väikest Balti riiki, ühendage jõud, saate oma eurokohad, tehke ära...
Ja edasi, kas meil on kolme riigi vahel kiire, tihe ja soodne rongiliiklus, kas meil lendavad kolme riigi vahel odavlennud, kas kolme riiki ühendavad kiirteed nagu Saksas jm.l.
Enamikes suure territoorimuga riikides on need transpordi tingimused olemas, vutihulliu rahvast kordades rohkem ja rahvas rikkam. Mänguklass samuti kõrgem.
Kus riikides pole, pole ka suurt publikuhuvi.
Kas kolme Balti riigi vutifännid on nii rikkad, et igakuiselt kord-paar oma raha ja aega kulutada, et naaberriikide vahet siiberdada?
Kui veel mängud toimuksid nädala sees.....mis siis?
Nii, et kellele see liiga oleks, fännidele igatahes mitte.
Aga kui Flora või Levadia mängiks vs lätlased või leedukad, siis oleks vähemalt minul huvi suurem, sest noh.... käigu perse need autokeevitajad ja kiluvargad. Äkki tekiks ka oma kohalik lemmikmansa ja jõuaks ka kohalikele mängudele. Võõrsilmänge viitsiks ehk telekast vaadata jne.
Et ma näeks ehk siin pigem publikuhuvi tõusu vähemalt alguses (väga ülbelt enda käitumise pealt üldsusele laiendades). Kas ja kui kauaks tuhh püsima jääks on muidugi teine teema. Aga eks seal peaks ka klubid ponnistama, et huvi säiliks.
- Likes 1
Kommentaar
-
Kirjutan oma paar mõtet siia ja mitte kellegagi vaidlusse astuda ei viitsi. Minu jaoks kogu see teema kõlab umbes nii, et kuna me oleme Euroopas sitad (Flora alagrupp unustatakse muidugi mugavalt ära), koondis on veel sitem, Pohlak on kurjuse kehastus maa peal, siis kaotame selle oma liiga üldse ära. Sest seda ju Balti liiga tähendaks. Mingid Vaprused ja Tammekad toksiks siin ju ehk mingis formaadis edasi, aga see oleks juba midagi muud ja mitte heas mõttes. Asemele loodav "Superliiga" oleks muidugi kaugel mingist superist ja kaugel ka atraktiivsusest. Pigem kunstlik monstrum mille kokkukukkumine oleks aja küsimus (see on selle plaani kõige toredam külg).
Mingisugune koduse liigaga paralleelselt jooksev karikasari vms oleks muidugi mõeldav kui klubidele piisav motivatsioon tekitada kuidagi.
Kommentaar
-
Sul on muidugi igati õigus oma arvamusele, nagu meil kõigil, aga ma arvan, et sa teed natukene liiga tugeva üldistuse. See, et on inimesi, kes leiavad, et erinevaid tulevikustsenaariume tasuks arutada, isegi kui see päädib lõpuks nentimisega, et see tee millel praegu oleme on parem, on minu arust igati normaalne.Algselt postitas MNa Vaata postitustKirjutan oma paar mõtet siia ja mitte kellegagi vaidlusse astuda ei viitsi. Minu jaoks kogu see teema kõlab umbes nii, et kuna me oleme Euroopas sitad (Flora alagrupp unustatakse muidugi mugavalt ära), koondis on veel sitem, Pohlak on kurjuse kehastus maa peal, siis kaotame selle oma liiga üldse ära. Sest seda ju Balti liiga tähendaks. Mingid Vaprused ja Tammekad toksiks siin ju ehk mingis formaadis edasi, aga see oleks juba midagi muud ja mitte heas mõttes. Asemele loodav "Superliiga" oleks muidugi kaugel mingist superist ja kaugel ka atraktiivsusest. Pigem kunstlik monstrum mille kokkukukkumine oleks aja küsimus (see on selle plaani kõige toredam külg).
Mingisugune koduse liigaga paralleelselt jooksev karikasari vms oleks muidugi mõeldav kui klubidele piisav motivatsioon tekitada kuidagi.
Ma ei ole ka lõpuni veendunud, et kas ühine liiga peab ilmtingimata tähendama sellist hävingut nagu sa järeldad, aga sul võib vabalt ka õigus olla. Kuid mürgi võtmiseks jäi minu jaoks üldine arutelu natuke lahjaks, kuigi tuleb möönda, et tugevad vastuargumendid ja vastamata küsimärgid on tõesti olemas, aga on ka neid, milles julgen kahelda.
- Likes 1
Kommentaar
-
Absoluutselt mitte midagi isiklikku, kuid seda lauset lugedes tekib minus tunne, et just selline fännikultuur ongi antud kontekstis Sinu jaoks "see õige"? Ma ei alahinda väikese ja ühtse kollektiivi tunnet sest töötan isegi 5 inimesega ettevõttes juba pikalt, kuid kas sellel "meie väikesel fännikultuuril" on reaalset perspektiivi hakata praeguse pealt plahvatuslikult kasvama (tugev eeldus kohaliku liigataseme üleüldiseks tõusuks, millele oma korduvate sõnavõttudega tähelepänu juhtida üritanud olen)? Või mõtled Sa osalt liiati enda peale, stiilis: "Mulle endale meeldib kohalik jalgpallielu sellisena, nagu see on, kus saan jäisel ja/või tuulisel staadionil mõne teise (!) entusiastiga õlut juua ning oma elu "endale meelsaimal viisil õhtusse veeretada"? Selge on see, et ultrafännid on ja jäävad vähemusse ka jalgpalli kõrgkultuurides - võtmesõnaks üleüldise ja tervikliku arengu perspektiivis on ikkagi nn "teatava regulaarsusega staadionile kohale tulev hallimassipealtvaataja", mitte ultrafänn. Hetkel ei näe ma, et samadel alustel jätkates inimesed seda "järsku" tegema hakkaks sest 30a pole muutunud sisuliselt mitte kui midagi (pealtvaataja arvu kunstlik kergitamine on ilgelt nõme, vabandust). Probleemiks peaasjalikult vale mindset (no paratamatult tulevad kõigepealt pähe mõtted, mida kõike muud põnevat päevaga teha on kui toda jura vaatama minna ning seda juba niisama lihtsalt ei muuda), kuid ka puudulik taristu (ei tea kuigi palju inimesi, keda erutab jalgpalli näiteks hallis vaadata). Kokkuvõtteks - kas Sa usud, et need mõned ultrafännid "lõpetavad ära", mitte ei koguneks lihtsalt edaspidi kuhugi ühiselt mängu vaatama (järgneb jälle see harjumuste jutt õllejoomise ja samade nägude osas)? Minu kogu jutu point vast ongi see, et miks Sa kardad selle "imepisikese fännikultuuri" väljasuremist kui seda ilmselt ei juhtukski? Kas Minu näiteks olev keskmine pealtvaataja peab käima igal jumala võõrsilmängul? Kui Balti liiga näites käiks taseme ja atraktiivsuse tõusust tingituna X-suurusjärk inimesi kodumängudel rohkem kohal, kas siis praegu käiakse nii palju näiteks Narvas Flora mänge vaatamas, et see võõrsilmängude fännivähesus oleks mingi tõsine teema? Natuke meelevaldselt, aga tundub, nagu probleem oleks see, et mängudel viibivad inimesed peavad Balti liigas moodustuma kodu+võõrsilfännidest. Kui see nii on, siis jäetakse siin teemas Minu (ja orbitaaljaama?) sugused eemale, kellel ei ole kohalikus liigas mitte mingisuguseid eelistusi ega kohustusi kedagi toetada ning kes naudiks meeleldi Flora-RFS vahelist mängu kui oluliselt parema sportliku potensiaaliga vastasseisu kui Flora-Kuressaare. Võib-olla on Mul lihtsalt siiralt kopp ees sellest 4x Kuressaarega mängimisest, aga Ma eiran üsna tugevalt neid võõrsilmängude argumente küll - nädala sees Lätis või Leedus õhtuti mänge vaatamas käia ei oleks praeguse elu juures mitte kuidagi mõeldav ainuüksi selle pärast, et käin täiesti tavalisel palgatööl. Ei näe, et RB midagi oluliselt muudaks - kogu riikidevaheline transpordisüsteem vajaks midagi revolutsioonilaadset.Algselt postitas kesa Vaata postitustJa pool hooaega sisuliselt telekate ees, minge kuu peale, kogu meie imepisike fännikultuur sureks hooajaga välja.
MNa Oota, kas Me ei ole Euroopas täielik põhjamuda/kõnts sest Flora sai korra aastaid tagasi kõige nõrgema kategooriaga eurosarjaturniiril alagruppi?
...argumenteerida oleks veel, aga no kurat, jätan selle kirjatüki praegu sinna paika ning vaatan põgusalt distantsilt edasi, kuidas see värk sellisel kujul mitte kunagi Minu poolt soovitud suunas ei liigu. Jään huviga ootama oma elu esimest kohaliku kõrgliiga külastust, endiselt tõrges selle kõige suhtes, mida Ma 25+a jooksul näinud olen...
kesa, veel kord, mitte midagi isiklikku!et temas tmingid man of the matchi küll ei tehta sellepärast,sest kui aus olla ega ta ju midagi väga erilist seal ei teinud,viis aint portugali poolfinaali
- Likes 3
Kommentaar
-
MNa Oota, kas Me ei ole Euroopas täielik põhjamuda/kõnts sest Flora sai korra aastaid tagasi kõige nõrgema kategooriaga eurosarjaturniiril alagruppi?
[/QUOTE]
Tahtsin viia tähelepanu sinna, et isegi selle "kõntsliiga" pealt on võimalik Euroopas tegusid teha. Ma absoluutselt ei taha väita, et kõik on korras ja probleeme pole, väga väga palju probleeme on. Aga värdliigaga neid ei lahenda, see on minu arvamus.
Üleüldiselt ma ei seo meie Eesti liiga atraktiivsust kuidagiviisi eurotulemustega nagu vist nii mõnedki teevad. Et vat saime fääridelt tala, seega mina seda liigat ei vaata ja üleüldse lammutame kõik algosadeks. Minu jaoks on Eesti liiga põnev ja tore vaadata ka siis kui kaotamegi neile paganama fääridele ja kuskilt Poolast saame ka veel kitaka. Minu jaoks ei muuda see fakti, et Flora- Paide ja Tammeka-Kure on ikkagi äge vaadata. Ja no koondise seisukohast on ikkagi kõige tähtsam see, et andekamad mehed saaksid võimalikult noorelt välismaale ja seal jalad alla. Selles osas ei muudaks Balti Värdsuperliiga midagi.
Kommentaar
-
Potentsiaalse Balti liiga vastased on kasutanud tihedalt argumenti, et analoogses Eesti-Läti korvpalliliigas on Eesti ja Läti klubide vastasseisudes publikunumbrid märgatavalt väiksemad kui Eesti klubide omavahelistes mängudes. Mu jaoks tunduks ka loogiline, et massile võiks rahvusvaheline mõõde olla lihtsamini tajutav, sest on lihtsam samastuda ning kellegi vastu olla, aga olgu sellega kuidas on, küll ei usu ma aga sellesse, et jalgpallikultuuri on võimalik ülesehitada sellele, kelle vastu parasjagu mängitakse. Too Messi kohale ja ükskord on ehk vahva, aga pikemaajalist mõju see ei oma. Esimene aasta tundub ka Flora - RFS äge, aga pikema aja peale saaks sellest laiema massi jaoks ilmselt stiilis Flora - Paide reamäng, mis ongi fanati jaoks väga äge vastasseis, aga kui sind see ei kõneta, siis ilmselt pole Eesti jalgpall lihtsalt sinu jaoks. Ma saan aru inimestest, kes ei viitsi vaadata Flora - Kuressaaret, aga väita, et Eesti liigas ei ole ägedaid duelle nii kultuuriliselt kui ka mänguliselt, siis noh, ilmselt pole sa ka ise midagi teinud, et Eesti jalgpall sind kõnetada võiks.
Mis puudutab ultrafänne ja nende mõju, siis ilmselgelt on proportsioonid täiesti teised, aga no toome mõned hiljutised näited - saksa ultrafännide massilised protestid kukutavad ilmselt välisinvesteeringud liigale, esmaspäevased mängupäevad on saksa jalgpallis prügikastis reisivate (ehk peamiselt ultrafännide) fännide nõudmisel, UEFA võib Legia ultrafännide sektori sulgeda, koostöös klubiga teevad nad oma show küljetribüünil, Rootsi jalgpallis ei alustata mängudega talvel, sest ultrad seisavad sellele tugevalt vastu. Seda loetelu võiks pikalt jätkata, ultrafännidel on jalgpalli kõrgkultuuris ikka väga suur mõju. Inglise jalgpallis, millega keskmine eestlane samastuda oskab, ei ole neil tõesti mingit mõju ja mäng käib selle ümber, kas mõni asiaat on vähem või rohkem statkal end imetlemas.
Kommentaar
-
Ma ausalt öeldes olen isegi natuke üllatunud, et paljude eestlastest jalgpallifännide meelest on Valmiera, Auda, Panevėžys ja Šiauliai (ehk Lätis ja Leedus nelja seas lõpetanud tiimid) nii atraktiivsed vastased, et just see hoobilt tooks nad oktoobris ja novembris staadionitele ning võluvitsana paneks kohalikust jalgpallist huvituma.
Kommentaar
-
Kui Balti liiga äriplaan seisneb selles, et tuua publikuks inimesed, kes Flora-Levadia-Kalju omavahelisi tiitlimänge ei ole siiani pidanud piisavalt atraktiivseks, et staadionile ilmuda, siis mina ei investeeriks.
See oleks mõistagi põnev antropoloogiline uurimus, et kuidas see on neil üldse õnnestunud? Ole kes sa oled, korra elus ikka juhtud balletti vaatama. Aga olla jalkahuviline ja mitte kordagi käia staadionil!?!?
Kommentaar
-
Saame aru, ei Balti liiga (võimatu asi) pole kavandatakse raha teenindamiseks või publiku huvi kasvuks. Vaid ainult jalgpallurite tase kõrgenduseks.Algselt postitas trk Vaata postitustKui Balti liiga äriplaan seisneb selles, et tuua publikuks inimesed...
Kolmes riikides jalgpall on augus ning isegi lapsed tunnevad et “varastus ei mängi”. Kui ehitavad veel paar sada kunstiväljakut ja korraldavad paar sada konverentsi – see ei aita.
Kommentaar
-
just, sest pühapäevaliigas polnud midagi mängus -Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitustMa nüüd ei tea.
Lisaks meenutades mõneteist aasta tagust Balti liigat, kus mitte kedagi see sari ei kottinud, kuna eurokohti välja ei mängitud
olukord oleks drastiliselt erinev, kui 'TOP4 karikas' mängitaks välja Balti liigas, mitte kodus
mis on ühtlasi ka ainuke suuem miinus, et etteotsa, kus eurokohtade raha jagatakse, Eesti klubidel väga asja poleks
Algselt postitas kesa Vaata postitust
meie imepisike fännikultuur
Jah, sisuliselt ei olegi seda, mida kaitsta,
ka Flora kodumängul on fännisektoris paarkümmend inimest
ja Kuressaare-Narva reis on võõrsilfännidele 'üksikute hullude pärusmaa'GEORGE: No, no, no! Nothing happens /-/ RUSSELL: Well, why am I watching it?
GEORGE: Because it's on TV RUSSELL: Not yet..
(Seinfeld, The Pitch)
Kommentaar
-
Ükskõik mis uuendus võiks aidata suunas, et oleks mingit lootust Eesti klubi veel näha mängimas Euroopas.Algselt postitas MNa Vaata postitustMulle hakkab vaikselt tunduma, et Balti liiga poolt on pigem need kes pole seni Eesti liiga vastu huvi suurt tundnud ja loodavad, et siis mingi huvi tekib lambist. Võin eksida.
Kui peaboss räägib juttu, et me olema struktuurselt eelmises sajandis, siis wtf, on asi ikka tugevalt rööbastelt maas ja võiks peeglisse vaadata ja midagi ette võtta või me “naudime” järgmised 20+ aastat seda ainulaadset korda, kui üks klubi sai Euroopa nõrgimas karikasarjas alagrupiturniirile.
May the Violet flag flutter in the wind on all fields of challenge and valour, a vivid hope is our solace, we have eleven athletes and one heart. Go, Fiorentina, we want you to be the queen of all teams, go, Fiorentina, fight with bravery and prowess everywhere! In any hour of dismay and victory, remember you're the history of football!
Kommentaar
-
Mitte, et ma julgeks arvata, et lähitulevikus meist alagrupis püsikülaline saaks, aga konverentsiliiga loomine juba iseenesest on meie eurolootuste šansse parandanud. Lisaks, kui ma ei eksi, siis laieneb nüüd tänavust natukese võrra ka klubide hulk, keda sinna võetakse. Küllap varem või hiljem jõuame taas, iseasi kas see sagedus peaks meid rahuldama või olema teadmine, mis annab vabastuse igasugusest kriitilisest mõtlemisest.Algselt postitas Maarek Vaata postitust
Ükskõik mis uuendus võiks aidata suunas, et oleks mingit lootust Eesti klubi veel näha mängimas Euroopas.
Kui peaboss räägib juttu, et me olema struktuurselt eelmises sajandis, siis wtf, on asi ikka tugevalt rööbastelt maas ja võiks peeglisse vaadata ja midagi ette võtta või me “naudime” järgmised 20+ aastat seda ainulaadset korda, kui üks klubi sai Euroopa nõrgimas karikasarjas alagrupiturniirile.
Kommentaar
-
A) Kui asjad ei lähe nii nagu tahaks, siis "teeme ükskõik mida" ei ole alati parim lahendus ja võib hoopis p...e asjad viia. Mitte ainult jalgpallis, igal elualal.Algselt postitas Maarek Vaata postitust
Ükskõik mis uuendus võiks aidata suunas, et oleks mingit lootust Eesti klubi veel näha mängimas Euroopas.
B) Balti Liiga loomine ei viiks kuidagi meie klubisid lähemale euroalagrupile. Pigem see võimalus drastiliselt väheneks, sest nagu siin räägitud, siis eurokohti oleks kogu Baltikumi peale endiselt u 4
Seda tuleb meeles pidada.
C) Sa tahad näha Eesti klubi alagrupis ent siiski pead rõhutama, et "üks klubi sai Euroopa nõrgimas karikasarjas alagrupiturniirile". Kamoon.
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar