Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
paides oli piletitega 325, duubelmeeskonnale jagati 25 tasuta piletit, levadia fännidele 25 tasuta piletit, oli üle 40 vip pileti ja ka väikseid lapsi kelle eest raha ei küsita, on ka hooajapiletitega inimesi ja ka neid kes ei maksa
Nii öelda oma tööasjades ja ka Kalju agendina puht sportlikust ja ärilisest huvist väisasin üle mitmete aastate Ida-Virumaad ja vaatasin mõlemaid karika poolfinaale. Alustasin Narvast, kus kohalik Trans võttis vastu Flora. Linnas puudus igasugune (!!!) info, rääkimata tänavareklaamist, et kohalik meeskond on jõudnud poolfinaali. Isegi taksojuhid, kellelt küsisin Kreenholmi staadioni asukohta, ei teadnud, et Trans mängib sellel päeval!! Väljaku äärde olid pandud 4 puuraamidele löödud Nike, Sportlandi reklaami, mis iga tuuleiili peale pikali lendasid. Ma küll hästi ei usu, et Transil on 4 sponsorit...Vist ka toitlustus puudus. Diktori jutt oli väga hädine ja mis kõige nukram, kohalikud vaatasid seda mängu nagu oleksid matustel. Puudusid igasugused emotsioonid. Ainuke, kes häälekalt kaasa elas, oli üks Flora tüdruk, kes vist ka trummi tagus. Austusest Narva jalgpallientusiastide vastu, ei hakka rohkem õli tulle valama. Kurb on see, et inimesed kes arendavad jalgpalli, ei pööra üldse tähelepanu muule, mis jalgpalliga kaasas käib. Inimesed mujal riikides tulevad mängudele nagu peole, meil tullakse nagu matustele. Kui klubid ei hooli, siis see kestabki nii aastast aastasse, ah pohhui, mängime ikka kuidagi ära....
Sillamäel oli veel nukram pilt, mis avanes. Ka seda staadioni külastasin esmakordselt. Linnas ei ainsat silti, et mäng toimub! Tundus, et sattusin ENSV aegsele spordirajatisele aastal 1983. Ei ühtegi reklaami, kõik suured betoonseinad ja aiad tühjad. Ei toitlustust ega midagi. Väljak oli enam-vähem muruga ja korralikult ettevalmistatud. Kuna oli väga külm ja tuuline ilm, siis kohvi käisime toomas 200m staadionist eemal olevast baarist. Nelja Kalju fänniga elasime kõvemini kaasa kui kogu 400 Sillamäe fänni. Ei saa aru, miks kohalikud ei ela oma meeskonnale kaasa, samasugune ükskõiksus paistis ka siin kohalike silmis.
Mõlemas linnas peaks iga ML või Karikamäng olema suursündmus sest muid pallimängualasid ei harrastata ja konkurents puudub.
Ja siit moraal, seni kui JL ei tee kohustuslikuks ja ei rakenda sanktsioone hooajaeelsetel JL turunduskomisjonis kokkulepitud turundusalaste tegude ja pealtvaatajatele loodavate mugavuste puudumise eest Meistriliiga klubisid, ei hakka ka need publikunumbrid iseenesest suurenema kui klubid ei pinguta fännide juurdetoomise nimel.
Nelja Kalju fänniga elasime kõvemini kaasa kui kogu 400 Sillamäe fänni. Ei saa aru, miks kohalikud ei ela oma meeskonnale kaasa, samasugune ükskõiksus paistis ka siin kohalike silmis.
400 inimest staadionil on ju normaalne arv meie liiga kohta. Ega jalgpalli ei pea siis ainult nõnda vaatama, et 90 minutit järjest laulad ja plaksutad. Rahulikult tribüünil istudes võib ju ka mängu nautida.
Ega ma täpset arvu tea, võimalik, et oli nii 200-300, aga seal oli selline huvitav staadion, kus osa rahvast istus tribüünil ja osa jalutas vutivärava taga edasi-tagasi. Ja igaüks võis käija staadionile sisse-välja. teise poolaja lõpuks oli juba oluliselt rohkem rahvast kui mängu alguseks. Täpset arvu vist ei tea korraldajad ka...
Ja siit moraal, seni kui JL ei tee kohustuslikuks ja ei rakenda sanktsioone hooajaeelsetel JL turunduskomisjonis kokkulepitud turundusalaste tegude ja pealtvaatajatele loodavate mugavuste puudumise eest Meistriliiga klubisid, ei hakka ka need publikunumbrid iseenesest suurenema kui klubid ei pinguta fännide juurdetoomise nimel.
Oot, aga mis siis JL turunduskomisjonis kokku lepiti hooaja eel?
Narvas, Sillamäel ja tesistes linnades on staadionid sisuliselt linna keskel ja nende kinnistutele saab ilma igasuguse rendita panna 6x3m tahvel püsti.
Hea näide on Vilnius. Kui ma aastatel 1996-1999 elasin ja töötasin selles linnas, oli mu kontor kohe Zalgirise staadioni kõrvaltänavas. Mul ei olnud kunagi vaja kohalikku lehte osta, et teada saada, millal on Zalgirise kodumäng sest neil oli staadioni aia juurde pandud suur bänner ja iga kodumängu info vahetus.
Kuidas Nõmme pole Tallinn?? See on ju siis sama hea, et Kadriorg või Maardu (Levadia) pole Tallinn jne.
Kui ma eksi, siis Nõmme liideti Tallinnaga 1940 aastal jõuga ja ühtegi õiguslikku dokumenti Nõmme linnaõiguste lõppemise kohta pole välja antud. Enne seda oli Nõmme koos oma eeslinnadega suuruselt viies Eesti linn.
Flora tegi reklaami igastahes Tallinna Tehnikakõrgkoolis nii, et Vunk'i papist kuju seisis välisukse juures ja tema rinnataskus olid flaierid, millega sai laupäevasele mängule tasuta.
Lõvi helistab põlevale ringile:
«Kuule, ma hüppan õhtul läbi!»
Kommentaar