320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Nõmme Kalju

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Peab tõdema, et kahjuks olen ka ise väga palju kuulnud kaebusi Kalju noortetöö kohta, just lastevanematelt endalt. See kui 40 last ühe treeneri ümber siblab ei ole tõesti normaalne. Tehakse koguaeg reklaami, et "too oma laps jalgpallitrenni", aga enne võiks olemasolevate lastega asjad korralikult ära organiseerida. Ainuke virin hetkel, aga olen optimistlik ja loodan, et säärased probleemid varsti laabuvad

    Kommentaar


      Õnneks ma ei ole pidanud juba mõnda aega trükimusta siinsete spetsialistidega aruteluks kulutama, aga siiski siiski

      Tõepoolest on Nõmme Kalju noortetöös probleeme. Hea "probleem" on see, et väga palju lapsi soovib tulla treenima Nõmme Kaljusse. Nende gruppidesse mahutamine ja jagamine võtab tõesti natuke aega. Näiteks septembri jooksul on klubi juba minu teada avanud neli uut treeninggruppi ja sama tempoga jätkates on oktoobri lõpuks veel sama palju juurde avatud.
      Mis puudutab seda 40 last juttu, siis see on kahe grupi peale kokku, mis sattusid ühele treeningajale. Iga aasta septembris on selline olukord paari nädala jooksul, mis alati kiiresti laheneb. Täielik pseudoprobleem.
      "Parim kättemaks on mitte muutuda oma vastase sarnaseks" - Marcus Aurelius
      www.facebook.com/jkkalju

      Kommentaar


        Härra originaal Roosa Panter Muidugi võtate te kõik vastu ,kes tahavad tulla saab ju iga lapse pealt pearaha . Õigusta või ära õigusta aga inimesed niisama kah ei kiru. Kui sa räägid ,et iga aasta on selline olukord septembris ja te pole õppust võtnud siis järelikult ei ole asjad korras . Kiiresti lahenevad asjad päeva kahega aga mitte nädalate ja aastatega .
        Probleeme on teil muidki ,kui see suure grupi teema ja kui ma viitsin siis võibolla toon veel mõned asjad välja aga mitte selleks ,et teie kallal lihtsalt norida vaid selleks ,et vahest võiks ka oma vigu tunnistada aga mitte kogu aeg avalikkusele valetada .
        FCF Forever

        Kommentaar


          Hea, et probleem on sellepärast, et lapsi on liiga palju mitte vastupidid..

          Kommentaar


            Miks ma küll siia foorumi arutelusse laskusin

            Kui meil on sellised probleemid, et lastel on tung trenni, siis ma ütlen, et selles "probleemses" klubis ma tahaksingi olla
            Vähemalt minu praktikas on viimasel ajal olnud väga palju liikumist, kus pealinna kahest suurest klubist on noormängijad just sealsete probleemide tõttu liikunud Kaljusse.
            Ah, lõpetage see kibestumine ja pseudoteemad.
            "Parim kättemaks on mitte muutuda oma vastase sarnaseks" - Marcus Aurelius
            www.facebook.com/jkkalju

            Kommentaar


              Algselt postitas ROOTSI KUNN Vaata postitust
              Olen myrgliga nõus . Jalgpalli Liit pakkus võimalust ja seda isegi tasuta aga millegi pärast ei võetud ettepanekut vastu. Kalju räägib väga palju ja ehitab suuri losse aga tihti ei jõuta tegudes sõnadele järgi.
              Krt praegu pean küll klubi kaitseks välja astuma. Hetkel kirjeldasid küll Flora presidenti :-D Kalju kõige suurem lubadus on olnud 5 aastaga meistriks saada ja sellele on nad üsna lähedal. Liivaväljak tuli, mängudemaja on teel. Küll saavad ka kasvuraskused noortesüsteemis lahendatud. Kõige suurem lahendamata probleem on oma staadion, aga see ei sõltu kahjuks ainult meist.

              Kommentaar


                Ma noortesüsteemiga olen kursis vaid pealiskaudselt, seetõttu sõna võtma ei hakka, aga vaadates kui palju on erinevaid gruppe tekkinud 21. sajandil sündinud poistest, siis tulevik tundub pigem väga hele kui tume. Numreid ei tea, aga eeldan, et selles vanuses poisse on Kaljus oluliselt rohkem kui teistes siinsetes suurklubides.

                Kommentaar


                  Võtan veel korra sel teemal sõna ja märgin ära ,et mul on samuti hea meel ,et lapsi tuleb aina rohkem jalgpalli juurde ja veel toredam on näha eluaegse Nõmme elanikuna ,et peaaegu kõik lähinaabrite , tuttavate ja sõprade lapsed käivad Kaljus trennis või uurivad klubi kohta .
                  Ja ikkagi rõhutan ,et kerge on seda usaldust kaotada ,kui trennis on :
                  1. treener on noor ja kogenematu
                  2. treener annab lastele lubadusi mida ta ei täida
                  3. klubi nõuab lastelt teatud asju ,mille täitmiseks võiks klubi kaasa aidata
                  Siin toon konkreetselt ära ühe teema ,kus näiteks Kalju nõuab ,et pallipoisid oleks laupäeviti Kadriorus kohal aga see pole Nõmme kuhu lapsed saavad omapead minna vaid Tallinna teine ots ,kuhu ei saa isegi ühe bussiga mitte.
                  Ehk siis peavad vanemad sisuliselt omal POOL laupäeva selle tarbeks bronnima ,kui veel kaugemalt kui Nõmme tulla siis vaat ,et terve päeva .
                  miks ei võiks klubi näiteks väikest bussi tellida ,et lapsi viia ja tuua.
                  4.rääkimata sellest ,et kõikidel noorteturniiridel käiakse lapsevanemate rahakoti eest.
                  Selliselt käib ka teistes klubides ,mitte ainult Kaljus . Ka Floras on treenerite puudus või tihe vahetuvus kord vähem kord rohkem olnud mureks . Treeneritele maksmata palgad on Floras olnud kahjuks tavaline nähus.
                  Aga kuna Kalju just eriti rõhutab ,et noortetöö on prioriteet siis minu meelest ei lähe sõnad ja teod kuidagi kokku.

                  Toon näiteid kas või üle lahe Soome varal ,kus Summer Cupile sõitvad soome lastegrupid said emaklubilt toetust transpordi ja ka treeneri sõidu ja elamise maksmiseks .
                  Samas üks Kalju treener ,kelle nime ma mainima ei hakka , väitis ,et tema pidi Pärnus oma raha eest elama ja sööma .
                  FCF Forever

                  Kommentaar


                    Nagu sa ütlesid, siis sedasi on enamikes klubides. See, et vanemad ja kohati treenerid peavad osasid kulusid kandma, mida rikkamates Soome klubides ei pea, on lihtsalt Eesti vuti reaalsus. Sitem variant oleks see, et klubi elaks üle oma võimete ja ühel hetkel laseks lihtsalt käed jõuetusest rippu.

                    Mis pallipoisiks olemist puutub, siis ausalt öeldes ei saa ma sellest probleemist küll aru. Kes vutist vähegi teab saab aru, et ka pallipoiss ja tema venitamine-kiirustamine võib teinekord vägagi mängu käiku mõjutada. Su laps on klubisüsteemis kõige esimesel astmel ja tal on võimalik saada osa suurest mängust. Kui minu laps annaks esindusmeeskonnale mängu ajal palle ette oleksin ma uhke tema üle ja teeksin kõik, et ta oma tähtsale mängule jõuaks. Mitte ei käiks mööda küla kaeblemas, kuidas nüüd jäi ämmaga kaubanduskeskuses käik lühikeseks, sest pidin lapse pärast Kadriorus käima. Pealegi saavad vanemad vajadusel ju ka kopereeruda transpordi osas. Kure mängult lahkus terve trobikond pallipoisse ühe autoga.

                    Erinevalt oma eakaaslastest kes laupäeval juutuubist jackassi vahivad, on su võsukesel noores eas mingi roll täita ja üldse mitte väike. See annab ta arengule pigem juurde, kui võtab midagi ära. Võidavad nii klubi kui lapsed. Pealegi kui su laps mängib mingis klubis, siis võiksid vanemad täiesti sunduseta käia esindusmeeskonna tegemisi kaemas. Kui kõikide klubis pallivate laste vanemad oleksid staadionil, poleks meil ka publikuprobleemi.

                    Kommentaar


                      Näidake mulle Eestis klubi, kus turniiridel käiakse klubirahadega. Naljatilgad.
                      Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

                      Kommentaar


                        Algselt postitas Myrgel Vaata postitust
                        Mis pallipoisiks olemist puutub, siis ausalt öeldes ei saa ma sellest probleemist küll aru. Kes vutist vähegi teab saab aru, et ka pallipoiss ja tema venitamine-kiirustamine võib teinekord vägagi mängu käiku mõjutada.
                        Tsiteerin Meistri- ja Esiliiga juhendit: "Võistkondade soojenduse ja mängu ajal peab staadionil olema vähemalt kaheksa pallipoissi, kes on mängijatest erinevas ühtses riietuses ning on vähemalt 12-aastased. Pallipoisid peavad olema instrueeritud." Ma eeldan, et 12 aastased lapsed peaksid olema nii iseseisvad küll, et saavad bussiga mängule ja tagasi koju sõidetud ja siiralt loodan, et Kalju instruktaaž järgib kõiki ausa mängu reegleid.

                        Algselt postitas Myrgel Vaata postitust
                        Pealegi kui su laps mängib mingis klubis, siis võiksid vanemad täiesti sunduseta käia esindusmeeskonna tegemisi kaemas. Kui kõikide klubis pallivate laste vanemad oleksid staadionil, poleks meil ka publikuprobleemi.
                        No aga nii ongi ju hetkel, et kedagi ei sunnitagi. Levadia(sinu suur vaenlane ) laseb noormängijad koos peredega isegi tasuta sisse, aga stabiilselt soliidset publikuarvu ei ole ka neil...
                        ROHE-VALGE SURMANI

                        Kommentaar


                          Ma olen ka siin Kaljuga noorteturniiride kulude katmise osas igati solidaarne.

                          Alljärgnev on juba off-topic, kuid mõned mehed peaks reaalselt mõtlema, kust meistriliiga klubid oma igapäevaste kulude katmiseks raha saavad. Tuluallikaid on teoreetiliselt viis: piletitulu, sponsorlustulu, teleõiguste müük, kohaliku omavalitsuse toetus ja UEFA toetus.

                          Elu Eestis: piletitulu per mäng 100-150 eurot (ei kata võõrsilmängu transpordi ühte otsagi ära), sponsorlustulust ja teleõiguste müügist pole mõtet rääkidagi, KOVi toetuse puhul on vähemalt Kalevi ja vist ka Levadia puhul vastupidi: peame maksma hoopis ise kümneid tuhandeid eurosid maamaksu ja hoonestusõigust riigile/linnale. Ainult UEFA toetus on täna reaalselt toimiv, jäädes erinevatel MLi klubidel ilmselt suurusjärgu 10-30 000 eurot.
                          Nii et sõbrad: mõelge nüüd natuke, kust peaks klubidel see raha tulema. Tänases olukorras on seega normaalne (või paratamatu - kuidas kellelegi), et klubi maksab liikmemaksudest ja noorte nn pearahast Eesti noorte MV-te sõidud ja kui rühm tahab täiendavalt osaleda turniiridel, siis leitakse rühmasiselt (kasvõi nt mõne lapsevanema kaudu sponsos) täiendav raha. Siinkohal võib tuua ka võrdluseks ühe numbri: Kalevil on septembris meistrivõistlustega seotud transpordiarved kogusummas 3703 eurot.

                          Nüüd siis kõigile üleskutse tulla täna õhtul Kalevi - Kalju mängule kaasa elama.

                          Kommentaar


                            Minu 2 senti kah eilsest. 75 minutit mängis Kalev ikka väga soliidselt, Kalju tuli poolkõvaga peale ning kui selgus, et täna on Kalev otsustanud mängida oma võimetele vastavalt, oli väga raske ümber organiseeruda. Aga viimased 15 näitas kui kõva sats Kalju see hooaeg siiski on ning sisu on mängijates kõvasti. Palju vahvam kui igav ning ühepoolne 7:0 võit.

                            Kommentaar


                              Ärev mäng oli, aga lõpp hea kõik hea. See oli juba see Kalev, mis Flora vastu viigi võttis. Publikut oli meie sektoris ka võrreldes eelmise Kalevi mänguga toredalt palju.

                              Kommentaar


                                Kõik 50 inimest kes homme tööajast vutti vaatama pääsevad näevad uut ilmaimet siinmail: http://www.jkkalju.ee/homsel-karikam...gpalliajalugu/

                                Kommentaar

                                Working...
                                X