320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Nõmme Kalju

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas Nahkpea Vaata postitust
    Selge see, et kui tulemused kesised, siis peatreener peab vastutuse võtma. Kõige olulisem on Kaljus sees küsida, et mis on võrreldes eelmise aastaga muutunud? Ei saaks just öelda, et hooajavahetusel nüüd liiga drastiliselt koosseis muutus, pigem kosmeetiliselt. Väikesed muutused toimuvad ju igas meeskonnas.

    Et mis siis ikkagi on muutunud? On need üldse sedalaadi probleemid, mida uus peatreener suudaks lahendada?
    Lihtsam variant ongi, et muutused olid liiga kosmeetilised ja karmikäelistel treeneritel ongi üsna sama punkti aastast-aastasse väga keeruline motiveerida. Esimesed kaks-kolm aastat kuulad käratamist ja annad endast 100% ja kõik toimib, aga ühel hetkel muutud immuunseks ja nii meeskond täiesti käest lähebki. Tipptreeneridki rääkinud, et see neljanda aasta motiveerimine on kõige keerulisem asi. Eriti veel, kui meeskond aasta varem edukas olnud. Võid julgelt vaadata ka, et kui palju mitmed tipptreenerid tippklubide eesotsas püsivad ning see "neljandal hooajal läheb meeskond käest ära, tulemused langevad ja treener saab suuska" on väga-väga levinud.

    vt nt Pep @ Barcelona, Mou @ Chelsea (1. kord), Conte @ Juventus*, Allegri @ Milan ja neid näiteid võibki tooma jääda.

    * läks ise nahui ära põhjendusega, et neljandat hooaega ei suudaks sama pundi ees olla.

    Kommentaar


      Selle loogika alusel tegi Kalju juba sellega vea, et ta üldse seda aastat Frantsevi käe all alustas. Oleks võinud enne ikka jalgpallimaailma praktikasse ja tipptreenerite tegemistesse süveneda. :P
      "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

      Kommentaar


        Samas on väga raske lasta treener lahti, kui ta suudab sulle tiitli üle pika aja tuua ning tuua suured eurorahad ära.

        Kommentaar


          Ma võin eksida, aga aastal 2017 käis Kuno Tehva Kolmanda poolaja podcastis ja ütles, et laseb Frantsevil töötada 2018. aasta lõpuni. A la, et Frantsev võetakse teatud eesmärgiga ja selles faasis on ta ainuõige. Aastast 2019 pidi uus faas algama.
          Instagram

          Twitter

          Eesti Lokomotiv Moskva fännid

          telekavaataja.blogabet.com

          Kommentaar


            Algselt postitas telekavaataja Vaata postitust
            Aastast 2019 pidi uus faas algama.
            Noh, 2019 alles algusjärgus ja uus faas nüüd ka algas. Ses mõttes sõnapidaja mees.

            Aga no eks saab näha olema, kas asi oli ikka ainult Frantsevis või on seal taga ka midagi muud. Järelejäänud hooaeg annab sellele vastuse.
            "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

            Kommentaar


              Eks muidugi üks aspekt on veel. Peatreener valib ka mis mängijad võtta ja mis mängijad jätta ning ses osas püsib Frantsevi vaim vähemalt suveni. Tihti räägitakse Hundi ära saatmisest, aga sellest suurem prohmakas oli Brtan. Tegelikult kiskus Kalju mäng üheülbaliseks juba mullu ja sellest oli ka siin ja seal väljaannetes ning mängukommentaarides juttu. Kuid Brtan suutis ka selle etteaimatava mängujoonise puhul vajalikul hetkel vastaste kastis ennast kehtestada ja vajalikud punktid sellega koju tuua. Asi millest olgem ausad on hetkel kõige enam puudu. Tema Moldova asendusdusele jäävad vähemalt seninähtu põhjal Marko kingad väga suureks.

              Kommentaar


                ---------

                Kirjutaks kah mõne mõtte seoses värskete uudistega, aga tuleks kõigepealt tagasi eelmisse hooaega.

                Kui natukene analüüsida möödunud hooaega, eriti veel hilis-suve ja sügisperioodi, siis ohumärgid hakkasid mängulises plaanis pihta augustikuuga, kui tehti esiteks kodus 1:1 viik Tallinna Kaleviga ning seejärel oldi suurtes raskustes karikas Kuressaarega tulles tagasi 0:1 ja 1:2 seisudest.

                Septembri alguses toimunud kodumängust Floraga tulime välga 1:1 viigiga. Kirss viis juhtima, aga Gussev viigistas ja teine poolaeg oli minu mäletamist mööda pigem Flora taktikepi all juba, kuid õnn, mis oli muuseas ikka läbivaks teemaks meie hooajal, oli meie poolel.

                Möödus koondisepaus ning ees ootas külaskäik Tartusse. Taaskord pigem keeruline mäng. Suht 50/50, mõlemapoolsete võimalustega, Brtan pani standardolukorrast ära. Seejärel taaskord Kure võõrsil kus 0:2 pöörasime 4:2 teisel poolajal. Taaskord värav Brtanilt.

                Lõppeb kuu kahe lahinguga Kalevi vastu . Esimene soliidne ja rahulik 0:2 millele järgneb raske karikamäng. 0:0 normaalaeg, 3:0 lisaaeg. Kodus veel rahulik 4:0 Tulevikuga mille järel algab seeria.

                Kaks külaskäiku Lillekülla toovad kaks viiki. Miinimum mida vaja oli toodi ära, aga kas just sellise mänguga? 0:0 Levadiaga, kus oli sitta kanti õnne. Kruglov eksib penaltil, Leva ei suuda värava ees ära lüüa, postid-latid kõlisevad. Mängime täielikult teist viiulit.

                Teine külaskäik Lillekülla, seekord erinevate nurkade kohta küsitud Florale, tõi 2:2 viigi. Liliu pani kauni mammu ning Karofeld munes Hundi löögi sisse. Mängu pigem domineeris Flora, kuid minimaalse tulemuse saime kätte.

                Lollused ja arusaamad kaitseliinis tõid seejärel 2:2 viigi Tammekaga (taaskord Brtan) ning Paide suutis Hiiul meiega 0:0 teha.

                Õnneks hooaja viimased kaks mängu tehti ikkagi tati ja tahtejõuga ära. Narva vastu lõid väravad ka kõik liinide liidrid - Liliu, Brtan ja Ugge.


                ---------

                Iga mäng selles hilissuvest alanud seerias oli täis miljoneid emotsioone ning vastast valimata oli alati meie oma värava all ka asi ohtlik. Imeda sisse väravaid Kalevilt (okei, eelmine aasta oli neil kordades asisem sats) ja Kuressaarelt on ikka väga suur patt. Ka mäng Tulevikuga võõrsil, kus kaks tükki kaitseliini lolluste tõttu sisse imeti.

                Ning kui vaadata meie väravalööjaid, siis igal pool kumab Liliu kõrval läbi Brtan. Enamasti oli ta mängu ja meeskonna kõige tähtsama, tihtipeale esimese, värava autoriks. Totaalne Tammeka hirm. Instati põhjal ka kogu liiga Top5 mängija. Et sellist mängijat minema saata peavad põhjused olema kuskil mujal, mitte mängija kiiruses. Fännina on tõesti kahju, et temaga lepingut ei pikendatud (1+2 diil oli).

                ---------

                Kui tulla nüüd tänavusse hooaega, siis alustada tuleks taliturniirist, sõprusmängudest ja uutest signingutest.

                Esimesed sõprusmängud olid krobelised, kuid neis ei olnud samas ka väga arengut näha. Klassikaline "rasked trennid" jms ei tohiks mõjuda nii hullusti, eriti kui vastane on samasuguste raskete trennide peal. Mänguliselt olime kehvad nii Paide kui ka Tammeka vastu ning Levadia oli täielikult meist üle. Florat küll võitsime, aga nemad roteerisid oma meeskonda korralikult.

                Viimased mängud Marbella laagris ka kõige positiivsemat pilti ei näidanud. Kõige negatiivsem osa oli just tegutsemine kaitsemängus. Iga vastase vastu anti ära penalti ning keskvälja ei suudetud ei kinni panna, ega ka ise palli hoida ja edasi toimetada. Väga palju oli individuaalset pusimist ning meeskondlik mäng jättis väga soovida.

                Testimisel käis keskväljamees Ekuadori esiliigast, Soome esiliigast-teisest liigast, endise mängija Yankuba Ceesay vend, tagasi kutsuti eelneval talvel ära saadetud ja aasta Paraguai 3. liigat mänginud Hector Nunez.

                Toodi üks korralikuma CV-ga Moldova koondist esidanud Zasavitchi näol kes ei näita väljakul absoluutselt mitte mingisugust huvi üles jalgpalli mängida. Pikkust tal ei ole, 2m sööt 3m mööda (punintended), väljakul tööd ta ei tee.

                Reintam on sama kohutav, kui ta ka aastaid tagasi siin oli ning äärekaitsesse toodud Ivanjushinil puudub kõrgliiga jaoks vajalik talent.

                Ainukene reaalne asendus/täiendus on Kulinitš. On mõlemat jalga ja tehnikat, kaitses väga ei kärise ning oskab rünnakule ka lülituda.

                Võttes arvesse seda vähestki leegionäride lubatud arvu, siis tekib küsimus et miks me vaatame värske meistrina, kel suured euroambitsoonid, kolmandate riikide madalamadesse liigadesse? Turg on lai Eesti liiga jaoks kvaliteetsetest mängijatest ning neid leidub soodsa palga peale ka Euroopast. Või teise variandina on suuremad klubid kindlasti nõus mänguaega andma oma talendikamatele, kes esindusse parasjagu ei mahu. Vaadaku kasvõi kuhu Mirantšuk välja on jõudnud.

                --------

                Konkurendid on see-eest võimsalt tööd teinud. Flora sai omale keskväljamaestro ning noor koosseis on aastakese küpsem, Paide ja Narva tõid omale suurepärased väravavahid, talendikad välismaalased ning tasemel kaitseliinitäiendused. Levadia pink on selline, et võta üks ja viska teist, kõik on võimelised konkurentide juures põhikoosseisus alustama. Lisaks said neil satsid kokku juba detsembri lõpus või jaanuari alguses, kui Kalju alles trialitele kutsus.

                Flora, Levadia, Paide ja Narva on kõik teinud sammud edasi ning Kalju on ainukesena reaalselt paigale jäänud.

                ---------

                Ning nüüd siis tänavune hooaeg.

                Superkarikas võideti täiesti üllatavalt suurepärase mänguga. Pall liikus, mehed jooksid, tuhh ja tahe olid olemas. Võideldi üksteise eest veri-ninast-väljas, tehti kõrget pressi ning Levadia oli täiesti nurka surutud. Tehti küll üksikuid individuaalseid vigu, mõni suurem - mõni väiksem, kuid mängus oli hinge ja tahet.

                Nädal hiljem võtame vastu esimeseks liigamänguks kodus Paide ning absoluutselt kõik on kadunud. Hinge, tahet, soovi.. ainult üks käte laiutamine ja näpuga näitamine igal pool. Tribüünil vaatad täiesti nõutult sõbrale otsa ning mõtled, et mis nüüd siis järsku juhtunud on? Äkki lihtsalt tööõnnetus?

                Kuid ei. Kodus Flora käest masendav 0:3, Viljandis nibin-nabin 3:2 võit, kuid viimaseks piisaks sai ikka Kaleviga viik mis oli käte laiutamiste ja näpuga näitamiste musternäidis.

                ---------

                Kui individuaalsel tasandil vaadata, siis Liliu rändab ringi seal kus tavaliselt leiame Reginaldi, Subbotini nurgalöögid ja standardid on solid 5/7 üle otsajoone. Ugge on täielik eelmise hooaja vari - vaadake üle Kalevi väravad, saate aru. Lisaks mängib Kirss ründaja all, mitte äärel ning Paur äärel, mitte ründaja all. Kas treenerite staff nägi kuidas Paur Tammekal mängu lahti tõmbas? Ründaja all? Andke poisile võimalus ja asju hakkab juhtuma. Väravavahtidest pole üldse mõtet rääkida. Teleš teeb teist hooaega järjest lolluseid ja kuigi Londak on hea, on ta ka vana. Meil on olemas noor talendikas väravavaht ning praegu liiga seisu vaadates on tagumine aeg talle mänguaega hakata andma.

                ---------

                Neid erroreid on tegelikult niivõrd palju tehtud, juba talvest alates ning see kõik on tegelikult kuhjunud korralikult Frantsevil üle pea. Lisada juurde tema muutumatu stiil ning liigne rutiin treeningul, siis neljandaks aastaks ammendubki kõik.

                Lisan lõppu juurde, et see kõik on Minu isiklik arvamus.

                Kommentaar


                  Kommentaar


                    Taga null võõrsilmängus konkurendiga on päris hea ju?
                    Instagram

                    Twitter

                    Eesti Lokomotiv Moskva fännid

                    telekavaataja.blogabet.com

                    Kommentaar


                      Sander Puri, sa oled negatiivne jalgpallur. Mine ausõna.....

                      Kommentaar


                        Selles mõttes oli täna hea, et ei pidanud punkti viimase puuteni taga ajama, vaid sai kohe mängu alguses tabelisse kirjutet. 6 punkti mäng mõlemale keskmikule, kus aga kumbki pikemat õlekõrt kätte ei saanud. Nagu Kuressaare mees mängu lõpus ütles, siis mingitel hetkedel tegutses Kalju hästi ja eks seepärast tabelis ka Kuressaarest ees ollakse. Taga null on hea, kust edasi minna.

                        Kommentaar


                          Mis te tühja kiunute ja kisklete. Vähemalt jääb Kalju püsima, sesmõttes kõik ok ju

                          Kommentaar


                            Meedia süüdistab klubijuhte, mängijad süüdistavad (endist) treenerit, fännid süüdistavad tahtejõuetuid mängijaid. Nüüd ei olegi enam oluline, kes ja kui palju süüdi on, vaid kas sellest on võimalik veel üldse välja tulla. Treenerivahetus toob pea alati esmase emotsionaalse vabanemise, mille najal vähemalt esimesed mängud viisakalt ära mängitakse, eriti kui vastasvõistkonnast paberil tugevamad ollakse. Me ei suutnud sedagi, mis näitab kui katki kogu see meeskond hetkel on. Liigamängust Levadiaga ei ootagi esmajoones mitte punkte, vaid seda, et mängijad tahaksid väljakul olla, et neile läheks see tegevus korda. Sellisel juhul on võimalik ära teenida ka fännide austus. Kuressaares läks asi ehk veidi liiga emotsionaalseks, aga meedia muidugi võimendas ka selgelt olukorda. Kümneid ja kümneid mänge on olnud selliseid, kus Kalju on tulnud väljakult ära ebasobiva tulemusega ning vaatamata sellele teeninud ära poolehoidjate aplausi. Tänavu on selliseid mänge 0 olnud, et eks seegi võta väga selgelt kokku, mida ja kui suure hingega väljakul pakutakse.

                            Ja lõpetuseks veidi statistikat. Juhul kui Kalju ei suuda ka Levadia vastu punkte teenida, siis oleks see Kalju läbiaegade kõige viletsam esimene ring. Isegi viletsam start kui hooaegadel 2009 (13p) ja 2010 (14p). Hooaegadel, kus eesmärgid olid täiesti teised, kus meeskond oli palju nõrgem, aga isegi siis mängiti selgelt alla ootuste. See võtab ilmselt senise hooaja päris selgelt kokku.

                            Kommentaar


                              Flora kiidab ja tänab
                              INTER ARMA CARITAS

                              Kommentaar


                                Miks on koduleht uuendamata, st peatreeneriks märgitud jätkuvalt Frantsev?
                                Elu on lühike, pidu on pikk.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X