No, pigem ikkagi vaadata 5 aasta lõikes, kus ollakse uuel hooajal 46/55 ja tuleb hakata neljandat eurokohta kaitsma. Muidugi sellist aastat nagu eelmine enam sisse lubada ei tohi.
Aga viskasin kiire pilgu ka klubide asetustele peale. Paar kuud veel mängida ja palju osalejaid on selgumata, aga hetkeseis.
Flora - seeded. Kuigi praeguses seisus tundub, et väga vahet ei ole, kõigi vastu saab megakeeruline olema. Hetkel asetamata meeskonnad (lisandub veel 10 satsi):
Dinamo Minsk Bls
FK Panevezys Lit
Ordabasy Shymkent Kaz
Vikingur Reykjavik Isl
AC Virtus Sma
Levadia - seeded, Kalev - unseeded. Levadial oleks loosiõnne vaja, Kalevil tundub, et on seis sama, mis Floral.
Paide (koef 5.000) ilmselt saaks asetuse, Kalju (koef 3.000) pigem ei saaks ja Viimsi kindlasti ei saaks.
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Eesti klubid Eurosarjades
Collapse
X
-
Mitmendal kohal on Eesti?
UEFA.com is the official site of UEFA, the Union of European Football Associations, and the governing body of football in Europe. UEFA works to promote, protect and develop European football across its 55 member associations and organises some of the world’s most famous football competitions, including the UEFA Champions League, UEFA Women’s Champions League, the UEFA Europa League, UEFA EURO and many more. The site features the latest European football news, goals, an extensive archive of video and stats, as well as insights into how the organisation works, including information on financial fair play, how UEFA supports grassroots football and the UEFA HatTrick funding scheme.
Leave a comment:
-
Muuseas, viimases betsafes podcastis Kams oli mingi hetk u ära jalutamas Kruusi õigustatud mõtte ja küsimuse peale.
Kumb on Eesti jalgpallile tähtsam vend täna? Kumb on rohkem panustanud publiku kasvule läbi oma tegevusele spordis? Kas Kruusi point oli vale? Kas Kruus või Kams?
Ja Kruusile ei vastata suvalises podcastis, sest isegi Verstoni omanikud ei käi oma strateegilises mõtlemises üle ühe konkreetse isikuga võrdluses (ehk: nad on sõltuvad temast).
Olukorras, kus lahendus on lihtne: Valikuvabadus koonduda Verstoni venna või Pohlaku järgi. Ja kui vastus tuleb Pohlak, siis on selge põhjendus foorumi suremisele ja lisaks ka Eesti jalgpallialastele sooritusele.
Ergo - viga ei peaks minema mitte ainult vesti, vaid ka inimeste suunas, kes esindavad teie piirkonda jalgpallis. Või need lohhid arvavad, et pärast Pohlakut tuleb veeuputus? Siis harige neid finantsilises mõttes. Eetilises, süsteemses võtmes enam sitemaks ju ei saa.
- Likes 5
Leave a comment:
-
Kena mõte. Aga esimese asjana tuleb tegelikult muuta seda, et liidu esimees ei oleks oma poja läbi parima klubi juht ega ka omanik läbi mis iganes skeemi.Algselt postitas rallikas Vaata postitustKui EJL tahab saada tugevat ja meie mõistes edukat Premium liigat, siis esimese asjana tuleb muuta kogu liiga toimimise mõtet. Hetkel on EJL välja kommunikeerinud selle, et liiga eesmärk on kasvatada koondislasi ja kogu liiga tegevus peab käima koondise järgi. Sellise mõtteviisiga ei olegi võimalik luua korralikku toimivat ja hästi mängivat liigat.
Selle asemel tuleks kommunikeerida, et liiga eesmärk on pakkuda kohalikul tasandil parimat võimalikku jalgpallilist sportlikku meelelahutust. Et publikul oleks põnev vaadata ja mängijatel motiveeriv mängida. Kui sul need kaks on olemas, siis tulevad ka mängutase ja rahad järgi ning edu kasvatab edu.
Tippsport on nagu teater või kontsert. Inimesed lähevad vaatama head ja nauditavat kultuuri, meelelahutust.
Kas Eestis on teatrit, ainuke kelle eesmärk on kasvatada Estonia teatrile näitlejaid?
See kõik, mis te siin räägite - seal on näha südant. Aga seniks kuni Kams ei tea, mis dialoogkohtumistel toimub ja, et "selleks oleks pidanud ennast ette valmistama" (tema sõnad viimased), kuniks klubid ei muuda mingi kuradi suvalise sõrve maaka osas munade näitamist, seniks ei muutu mitte sittagi. See on ju simple as that.
Milline on aga seis? Seis on see, et a la Romario ja telekavaataja valutavad südant ja panustavad tasuta oma aega rohkem kui mingid fucking random "atesteeritud juhid", kes ilmselt saavad neto mingi kaks sotti kuus läbi vesti. Asdfil ilmselt hinges on süda pooleks seestpoolt seda nähes, sest ta on jalgpallis kasvanud, jalgpallist ja liidust elanud. Aga ma võin mürki võtta, et vaakumis see vend, kui talle garanteerida oma töökoha jätkusuutlikkus nt 10 a perspektiivis, siis ta tegelik arvamus on teine (ta on ju hea vend tegelt).
'
Miks seda ei juhtu? Sest... valdkonna eestvedajad lasevad sellel juhtuda (vt ka viide Kamsile). Rääkimata keerukamatest konstruktsioonidest (klubi sees, vt ka tammeka), kus ühise keele peavad leidma avalikkuse ees Klavan, Verstoni poiss, Levada ja mitmed muud mehed, kes oma klubi on tõepoolest juhtinud mitte õhina vaid raha ja järgmise triibu põhiselt.
- Likes 7
Leave a comment:
-
Sinu vandenõul võib tõsi taga ollaAlgselt postitas boobek Vaata postitustMa vandenõu teoreetitseen nüüd. Ajalehes ja poodkastis räägiti regionaalsetest akadeemiatest. Halb idee. Miks? Kuna kellegil pole raha et üle ühe akadeemia luua siis ainus variant on Tallinn. Võite kolm korda arvata kelle rohelised kõrvakesed selle akadeemia tagant paistma hakkavad.
Kuna Flora ei luba üldjuhul oma mängijaid Arte akadeemiasse, seda näitavad ka viimaste aastate akadeemia nimekirjad, siis tunne on küll, et Flora tahab ise tulevikus oma teha ja pärsib EJL loodud akadeemiat, mis loogiliselt saab toimuda ainult siis, kui enamus tublisi koondise potensiaaliga poisse treenib korraga koos.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Ma vandenõu teoreetitseen nüüd. Ajalehes ja poodkastis räägiti regionaalsetest akadeemiatest. Halb idee. Miks? Kuna kellegil pole raha et üle ühe akadeemia luua siis ainus variant on Tallinn. Võite kolm korda arvata kelle rohelised kõrvakesed selle akadeemia tagant paistma hakkavad.
Leave a comment:
-
Minu mõte läheb tagasi Kivisilla artiklini, kus tema EJL esindajana 2019 vms aastal kujutas ette nii: „On klubisid, kellele ei ole see reegel praegu mingisugune teema,“ rääkis Kivisild. „See tähendab, et KTMi reegel on neile klubipüramiidi arendamise ja pikaajalise visiooni loomulik osa.“Algselt postitas nonoh Vaata postitust
Ma ei tea, aga sa vastandasid enne oma kasvandike kasutamist ja edu. Mu point oli, et nö suured klubid kasutavad lisaks enda kasvndikele ka teiste kasvandikke. Ja täiendavad ennast ka leegionäridega. Väiksemad klubid ei jõu enda parimaid kinni hoida. Need koonduvad tugevamatesse klubidesse.
Kui tema mõtet edasi arendada, siis mul on täna küsimus, et miks need neli klubi (Viljandi, Kuressaare, Pärnu, Tartu) ei ole veel eurolavadele jõudnud, kui neil juba mitu aastat tagasi olid EJL vaatenurgast asjad paigas? Vastus on ju ilmselge: Flora kahmab omale parimad kokku. Sellesama Flora omanik on EJL president, kes paneb paika reegleid ja mille järgi ka kõik teised (Paide, Kalju, Narva, Levadia) tantsima peavad. Kui see KTM on nii oluline ja töötaks, siis ei oleks Floral vajadust kokku ajada mängijaid muudest klubidest. Nad peaksid ise suutma piisavalt kvaliteeti kasvatada, kuid reaalsuses nõrgendavad nad oma äratõmbamistega teistest klubidest neid teisi klubisid piisavalt.
Siin on õigesti juba välja toodud, et väiksematel pole ressursse. Nad peavadki KTMidega toimetama. Aga kellel natukene on ressurssi, siis sellel on piirangud peal. Floral on väga palju ressurssi (juba Alecoqi kasutamine baasina on väga suur eelis talendi meelitamisel kui mingi fibouberik Hiiul) ja EJL presidendile kuuluv klubi peaks näitama kõigile praegu ette kuidas noori treenitakse ja kuidas oma KTMidega plats puhtaks lüüakse. Jutt ja teod ei lähe Pohlakul kokku lõppkokkuvõttes ja see on minu ärritumise põhjus. Kui kogu punt EJLs usub ise ka, et KTM toob meile kõva tasemetõusu, siis miks Flora napsab teistelt mängijaid? Flora klubipüramiid ei ole täielik, nad ei suuda omale kasvatada ja siis pole ka mõtet EJL tasandil jaurata, et meil ikka vaja klubipüramiide ja pikka visiooni. Ütle seda Reinkortile, kes umbes Soccernetist sai lugeda, et saadeti jälle Kuressaarde laenule.
Minu jaoks Flora = EJL farmklubi. Loogikad, arusaamad ja muu kõik on sarnane.
Leave a comment:
-
Ma ei tea, aga sa vastandasid enne oma kasvandike kasutamist ja edu. Mu point oli, et nö suured klubid kasutavad lisaks enda kasvndikele ka teiste kasvandikke. Ja täiendavad ennast ka leegionäridega. Väiksemad klubid ei jõu enda parimaid kinni hoida. Need koonduvad tugevamatesse klubidesse.Algselt postitas Taux007 Vaata postitust
Kogu austusest Pärnu vastu peab siiski ütlema, et kaks esimest on vastavalt 52p ja 51p kogunud ning kolmas koht jagamisel 31p pealt. Kas Pärnu praegune tulemus on KTM-ide reegli hea töö või on siin Paide ja Kalju sel aastal lihtsalt palju ära andnud?
Leave a comment:
-
Seda ongi vaja teada, kõige paremad võimalused, tingimused klubil jne, aga ainult 3tkAlgselt postitas boobek Vaata postitustFlora nimekirjas on 3, mööndustega 5, oma kasvandiku. Kõik ülejäänud on mujalt kokku juuditud. Nõmme United ja Tabasalu paistavad farmklubidena silma. Kus see tohutu noortetöö on?
Lihtne järedlus on, et ei ole niipalju võtta neid noori ja et oleks nagu Vassiljev ütles rohkem top klubisi, mitte nagu sellel aastal kaks, siis on vaja häid KTM kõigile klubidele, mida ei ole 2023 võtta või vabamad käed
- Likes 1
Leave a comment:
-
Ma rääkisin oma kasvandikest ja nende kasutamisest. Oli vastus ju tauxi postitusele. Ja see on huvitav, sest ühe point on, et flora kasutab oma kasvandikke ja teise oma, et oma kasvandike kasutamine edu ei too - vaielge omavahel.Algselt postitas plain Vaata postitust
Oota Zenjov ja Alliku on sellised head kasvandikud meie KTM reegli pärast või? Ma olen natuke segaduses, et mida need näited tõestama peaks. Siis kui KTM-reegel oli leebem ja välismaalasi oli rohkem lubatud registreerida oli tõesti noorte areng parem ja tuligi Zenjove ja Allikuid tulenevalt kõrgemast liigatasemest. Ma ikkagi tõin selle 2019 koolkonna näiteks sellepärast, et nüüd on KTM-reegel suurema prioriteediga ja välismaalaste piirang on karmim. (Jürgenson on ka vapustav KTM ajastu kasvandik)
Minu point oli, et flora pigem ei kasuta oma kasvandikke ja üleüldse meie nö euroopas mängivad klubid kasutavad teiste klubide kasvandikke. Sh Tammeka, Pärnu jne omi.
Leave a comment:
-
Flora nimekirjas on 3, mööndustega 5, oma kasvandiku. Kõik ülejäänud on mujalt kokku juuditud. Nõmme United ja Tabasalu paistavad farmklubidena silma. Kus see tohutu noortetöö on?
- Likes 3
Leave a comment:
-
Zapoosi ja Helmi mäng tõi eile üle 400 pealtvaataja. Siin on esimene kiire sõnum see, et rahvamassid peaks saama madalamate liigade taha, seal hakkama looma sarnast atmosfääri ja olemist nagu eilselt mängul oli olnud. Kui ikka publikunumbrid on II või III liigas suuremad kui Premiumis, siis äkki hakkab kusagil mõni lamp põlema?
Leave a comment:
-
Asi on nii perses et tekib vägisi mõte, et kogu Premium liigal pole pointi, vb mingi Eesti-Läti-Leedu ühisliigas oleks ja niipidi karmim konkurents looks vähemalt arenguks mingit eeldused, mida siin oma küla hoovis ei hakkagi kunagi tekkima tundub.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Kogu austusest Pärnu vastu peab siiski ütlema, et kaks esimest on vastavalt 52p ja 51p kogunud ning kolmas koht jagamisel 31p pealt. Kas Pärnu praegune tulemus on KTM-ide reegli hea töö või on siin Paide ja Kalju sel aastal lihtsalt palju ära andnud?Algselt postitas nonoh Vaata postitust
Pärnu on teel, et jõuda.
Tammeka aga kipub maha müüma oma parimad pojad (võinoh, õigemini, nad tahavad ise minna, Tallinnas on võimalused paremad, raha rohkem, mängitakse medalile jne).
Leave a comment:
-
Oota Zenjov ja Alliku on sellised head kasvandikud meie KTM reegli pärast või? Ma olen natuke segaduses, et mida need näited tõestama peaks. Siis kui KTM-reegel oli leebem ja välismaalasi oli rohkem lubatud registreerida oli tõesti noorte areng parem ja tuligi Zenjove ja Allikuid tulenevalt kõrgemast liigatasemest. Ma ikkagi tõin selle 2019 koolkonna näiteks sellepärast, et nüüd on KTM-reegel suurema prioriteediga ja välismaalaste piirang on karmim. (Jürgenson on ka vapustav KTM ajastu kasvandik)Algselt postitas nonoh Vaata postitust
Ma ei viitsi järgi vaadata, aga puusalt ütlen, et ka miller on Tammeka kasvndik, zenjov ja Alliku pärnu. Mõni viljandi poiss siis ka ilmselt sekka. Usun ka, et Kalju ja Levadia täiendaks seda nimekirja (jürgenson kasvõi).
Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: