Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Karikamängud 2008/2009

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

ma siin mõtlesin pikalt, kas 818 üldse vastata, kuna ei ole ju midagi kommenteerida eriti. postitus näitab inimese sisu. kui muud moodi enam ei oska, siis on vaja minna isiklikuks... kahju.

aga omalt poolt siis nii palju kommentaariks.
    olles töötanud meedias ei ole ma neid videosid ise üles otsinud ja vesistades vaadanud, pigem töötab see sinu puhul, vaid osaliselt olnud sunnitud vaatama. ja mulle ei meeldi, kui selline asi hakkaks toimuma meie tribüünidel.

kui tahad auru välja lasta ja seejuures meediatähelepanu saada, siis ütle mulle kus sa mida teed ja ma orgunnin mõne meediakanali su surematut tegevust jälgima ja üles filmima. Kanal 2 või TV 3 on ikka nõus, vähemalt emb kumb.

aga kui seda teed, palun ütle et sa ei ole jalkafänn, ütle kes sa tegelikult oled. ära kasuta jalgpalli ettekäändena mölluks. mind ajab närvi, kui äärmuslased/radikaalid kasutavad ära jalgpalli positsiooni ühiskonnas oma mitte jalgpallialaste emotsioonide, tunnete ja arusaamade väljaelamiseks. nii nagu 818 eeskujudel - 40 miljoni jalkafänniga Inglismaal, kus tilluke vähemus, u 10000 inimest, rikub miljonite kaasmaalaste mainet ja kelle pärast peavad nad kannatama ja läbi mingeid erilisi kohtlemisi, et välisriiki omadele kaasa elama sõita. Sama lugu ka Saksamaal, itaalias, Poolas.

---

vastusena neljaseinajutule:
    ja kas see teeb nüüd mind kõvaks meheks, kui räägin kuidas Pronksöödel venelastega maadlesin, et nad kaamerat ära ei lõhuks. kaamerat, kus tuli see kõige rajum pilt. ?

Kommentaar

Pean Steiviga nõustuma: igasugused poliitilised ja rassistlikud arusaamad jäägu "fännide" koduseinte vahele - pole neid staadionile vaja.

Jalgpallifänlus seisneb omade toetamises ning kohati ka ehk vastasfännidega poolsõbralikus sõneluses. Aga et neegreid/tõmmusid ahvihäälitsustega alandada... Pigem alandate iseennast.

Vaatasin muide nädalavahetusel esimest korda "American History X-i". Hea ja mõtlemapanev film, ehk võiksite isegi mõelda.

Kommentaar

Algselt postitas IndrekL Vaata postitust

Vaatasin muide nädalavahetusel esimest korda "American History X-i". Hea ja mõtlemapanev film, ehk võiksite isegi mõelda.
        OT: Väga hea film! Soovitan samuti! Link: http://www.imdb.com/title/tt0120586/

Kommentaar

Ah, mis vaidlete teadlased. Huvitav fakt: karikafinaalis oli rohkem publikut (1800), kui kossu esimeses finaalis (1500)

Kommentaar

Algselt postitas urmar Vaata postitust
            Huvitav fakt: karikafinaalis oli rohkem publikut (1800), kui kossu esimeses finaalis (1500)
            http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=329830
            Ilus. Aga see 1800 on siis ametlik number? Igal pool on kahest tuhandest räägitud ...
            jokers to the right
            clowns to the left of me

Kommentaar

Ah, mis vaidlete teadlased. Huvitav fakt: karikafinaalis oli rohkem publikut (1800), kui kossu esimeses finaalis (1500)
              OT....Eelmise nädala neljapäeval viibisin Vilniuses ja otsustasin külastada Rytas vs Žalgiris finaalseeria neljandat mängu. Seal oli juba enne kohtumist müüdud 8000 piletit välja ja 11 000 mahutav saal oli mängu alguseks peaaegu välja müüdud.

Sellist müra pole mina varem kuulnud, mida nad seal saalis suutsid tekitada, eriti siis, kui normaalaja viimasel sekundil Rytas kolmesega viigistas. Ja fännide tegevus oli ka asi, mida tasus juba omaette vaadata, kui 400 fänni üksteiselt ümbert kinni hoides, otsatribüünil hüppama hakkas, siis oli vahepeal küll hirm, et see tribüün otsad annab.

Tartus sai alles nähtud nende kahe klubi fännide verist kokkupõrget, Leedus olid turvameetmed ikka teisel tasemel, kuigi oli ka "päevapirn", kui Rytase fännid panid keset mängu Žalgirise fännisektorist suure lipu pihta
              "Parim kättemaks on mitte muutuda oma vastase sarnaseks" - Marcus Aurelius
              www.facebook.com/jkkalju

Kommentaar

Karikafinaali näol on siis lõpuks kossule vähemasti ühe mängu osas koht kätte näidatud Tegelikult Tartus mängul viibides poleks uskunudki et tegelik publikunumber niivõrd väikene on.Selles osas on jalgpallil vähemasti kahe-kolme meeskonna jaoks trumbid olemas,staadionid mahutavad tunduvalt rohkem

Kommentaar

Algselt postitas meesmuiste Vaata postitust
                  kuigi jah nii mõnegi puhul tuleb ohata nagu Churchill, et fanaatik ei suuda muuta oma arvamust.
                  Leidis, keda tsiteerida. Kui palju sa Churchillist tead, et paned tema nö fanaatikutest kõrvale? See sama Churchill on süüdlane suurimas tapatalgus, mida inimkonna ajalugu näinud on.

Aga tsiteerides nüüd jälle sinu lemmikut Winstonit - "Ajalugu on mulle armuline, kuna ma kavatsen selle ISE kirjutada". Aamen!

Üldiselt, saage oma foobiatest üle ja jääge jalgpalli juurde. Iga krdi nädal mingi "need fännid tegid nii ja need naa" teema. Olen kordi ja kordi Saksamaal vutti vaadanud ja seal ei kobise keegi hiljem, mida staadionitel ja selle ümbruses tehti (ja meil pole sellega võrreldes midagi nuriseda), arutatakse ainult seda, mis väljakul toimus.
                  "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

kuna karikamängud on läbi, siis ma ei loe järgnevat offtopicuks

tundub, nagu siinkõnelejad on kõvasti lõpukirjandeid sooritanud, et tsitaate tuleb nagu ratsahobuse sitta

kuidas läks?
                    tell your mother, we are hooligans!

Kommentaar

Ametlik koduleht annab , et mängu vaatas 3000 inimest.
                      On ainult üks klubi - TARTU TAMMEKA!
                      I don’t care what you think of me!
                      Unless you think I’m awesome – in which case, you’re right! Carry on…

Kommentaar

Tulihingeline fännlus laveeribki tegelikult üsna kitsal serval. Fänn tahab igal võimalikul moel vastasmeeskonda mõjutada ja fänni relvaks on tema hääl. Edasi tulebki juba eetiline piir (hiljem ka seaduslik), mis on lubatud ja mis mitte. Vastasmängija solvamine rassilistel põhjustel ei ole lubatud, samas näitlemise eest laul "naised platsilt koju" on minu meelest lubatud. Fänn staadionil peab mõistma, et ta esindab oma klubi ja ise mõistma, kus ta on läinud üle piiri ja tagasi tõmbuma.
                        On ainult üks klubi - TARTU TAMMEKA!
                        I don’t care what you think of me!
                        Unless you think I’m awesome – in which case, you’re right! Carry on…

Kommentaar

Eks korvpall ole muidugi populaarsem Eestis ja finaalmängud toovad rohkem publikut saali kui jalgpallikarikafinaalis staadionile. Pikemad traditsioonid mängivad siin olulist rolli.

Samas, ega siis karikafinaali jälginud publikuhulga üle nuriseda ei saa. Korralik oli. Nüüd oleks vaja järgmine samm astuda ja ka liigamängudes (vooru naelas näiteks) sama suur hulk staadionile saada.
                          "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Lugupeetud meesmuiste,
                            ma ise viisisin sel mängul ka Flora sektoris (ilma tanksaabaste ja muu atribuutikata) ja ei märganud erilisi solvanguid ega halvustamisi. Penaltide ajal kisati ümberringi kõvasti ja ju ma siis lihtsalt ei pannud ahvihäälitsusi tähele aga ma ausalt öeldes ei teagi kuidas ahv häälitseb- pole ammu loomaaias käinud. Siiralt ei tea, kas keegi seletab?
                            Miks ma aga üldse siin sõna võtan on see, et mind isiklikult häirib mingitest häälitsustest palju rohkem sihuke L-Euroopast pärinev rassismi ja natsihala, mis on võikalt silmakirjalik ja mis on viimasel Eestiski juuri ajamas. Näiteks jalgpalli koha pealt: kui lõugad vastasmeeskonna mängijale motherfucker või maakeeli näiteks türapea, siis käib see justkui asja juurde või on lihtsalt ebaviisakas, aga kui teed mingeid müstilisi ahvihäälitsusi, siis tekitatakse sellest tohutu paanika. UEFA väänab banaaniga neegri ees lehvitamise eest suuremaid karistusi kui esemete loopimise eest väljakule jne. Parema käe loopimine tribüünil on suurem häda kui kellelegi lõugasõitmine jne. Kusjuures kogu see rassismindus ja natsindus on maailmas tuhandendajärguline probleem, lääne meedia suuudab mõned korrad aastas imeda sulest välja uudise kui immigrant paremäärmuslaselt kolakat saab aga kui palju inimesi samal ajal mingitel muudel põhjustel lihtsalt ära tapetakse? Kusjuures eriti marginaalne teema on see Eestis, lihtsalt kohalikud onarhistid ja neokommarid hakkavad ka vaikselt pead tõestma, kuna mujal on see vasakpoolitsemine ju nii popp ja noortepärane, kuis siis meiegi teisiti saame. Raisk!
                            Ja kui Sa meesmuiste siin juba riietumisstiili koha pealt sõna võtsid, siis kas punkar või hevimees ikka tohib tulla statkale oma tumedaid tunge välja elama? Kas siis ikka võtaksid sõna kui venelane ronib Georgi lindi või CCCP särgiga, mida lausa Prismades müüdi, kohale?
                            Ausõna, kui iga kord, kui ma mingit natsihala loen, arvestades, et Eestis on nii neegreid kui skinne umbes sama palju kui Kuressaare- Narva mängul publikut, tekib räige tahtmine selliste jobudele nina ette ronida ja hakata röökima Sieg Heil, Sieg Heil! kuni nad nutma hakkavad.

Kommentaar

hitler hitler hitler
                              forever fooling, free and using, sliding down the slide that breaks a will

Kommentaar

Lugupeetud Gallacher,

Teie sõnavõtus on küll demagoogilisi võrdlusi, ent need siin on asjakohased, kuna aitavad jutu iva välja tuua. Kusjuures paljudes punktides ja arusaamades olen teiega nõus.

Minu esimese postituse idee, mis antud teema õhku tõi, oligi kantud senistest tähelepanekutest ja tillukestest märkustest. Mõned kipuvad siin ära unustama, et tegelikult ma kiitsin Karikafinaalis olnud atmosfääre ja fänne. Vaid paar pisiasja hakkasid silma, millised ei olnud esmakordsed. Sestap neist kirjutasingi ja nendele tähelepanu osutasin. Samuti julgen ikka ja jälle korrata, et suur suur enamus Flora fänne on väga toredad inimesed. Kahjuks tahetakse ikka kõike negatiivset välja lugeda.

Kahjuks mõningate siinne reaktsioon viitab tõigale, et probleem võib kohati olla isegi sügavam kui ma esmapilgul arvasin. Kui lugeda mõningad vastuseid, siis need räägivad iseenese eest.

Siinkohal ka vabandan, et kohati hakkasin laskuma nende tasemele ja ründama isiklikult nii nagu rünnati mind.

Minule teeb hinges haiget, kui meedia räägib järjekordselt mingist fännide kaklusest ja omavahelisest kismast. Maailma kogemus on näidanud, et need kes jalgapallitribüünil või selle lähiümbruses kaklevad ja kuulutavad, et nad on tõelised jalkafännid ja võitlevad oma klubi eest, siis tegelikult nad seda just ju ei ole. Ilmselt on üksuikuid erandeid maailmas juhtunud, ent laias laastus kipub see nii olema, et kes kaklevad on ise ikka tahtnud kakelda või elada mingeid muid jalgpalliga mitte seotud tõekspidamisi välja.

Mul ei ole vahet kas tribüünidel on nats, punkar, hevimees, niikaua kuni toetatakse omasid, nauditakse mängu ja mõnusat äraolemist jne. Mul ei ole personaalselt midagi kellegi vastu. Ma kordan veel, et lihtsalt antud juhul jäi see grupp ette, kuna punkareid näiteks pole ma kahjuks väga tribüünil näinud. Ma ei kritiseeri seda, kas inimene on kiilakas, tanksaabastega või on tal pikad patsis juuksed ja must nahktagi. Küsimus on käitumises tribüünil. Kui ennast muusika järgi määratleda, siis pigem olen ma rokipeer (Metallica, Rammstein, Korn, SOAD ja Serj Tankian jne.)

Samuti olen ma väga kriitiline, kui keegi tuleks tribüünile Vene lipuga või Georgi lintidega. Vene lipu asi näiteks juhtus Armeenia mängul ja ma avaldasin mõnedele EJLi inimestele imestust. Arutasime ja asi sai selgeks. Või siis kui 9. mail läksin jalkat vaatama ja tänaval sõitsid mööda Georgi lintidega ja Venemaa lippudega autod. Käsi läks rusikasse taskus, ent välja ei hakanud antud hetkel seda viha elama, kuna ei ole mõtet alluda provokatsioonidele. Sellest oleks võitnud ainult nemad antud hetkel.

Mis püüdutab seda "Lääne-Euroopast tulevat natsismi ja rassismi hala", siis kahjuks on see vist paratamatu. Eesti kuulub siiski oma kultuurilt, arusaamadelt ja väärtushinnangutelt just sinna kanti ning sestap see jõuab kõigest hoolimata ka meieni.

Ma nõustun Kebabiga, kes tõi mängu eetilisuse küsimuse. See on aga muidugi teema, mille üle võibki sisuliselt vaidlema jääda, kuna personaalselt on need normid nii erinevad, kirjutagu ühiskond meile ette mida tahes. Kas ehk ei võiks ühiselt arutada, et millised on need normid, millest lähtuvadmeie Meistriliiga fännid? Saaks lõpetada sellised kohati tühjad vaidlused ja käituda ühiselt koostatud eetikakoodeksi järgi. Vähemalt Eestis toimuvatel mängudel.

Kordan ka seda, et miks ma teema üldse üles tõin. Pikem eesmärk on ikkagi, see et jalkafännidel oleks meedias ja tribüünidel positiivne foon läbi mille annaks kasvatada Meistriliiga publikut. Vägivaldne ja kuri maine võib vaid juurde tuua mõned mõned samasugused inimesed ja jalgpalli maine laiemalt saaks ühe enam ühiskonnas kahjustatud. Sestap tuleb aegajalt endale ausalt otsa vaadata, mõelda selle üle mida tehakse, analüüsida ja selle tulemusest johtuvalt võiks kõrvaldada kitsaskohti.

Edu!
                                Steiv

Kommentaar

Working...
                                X