320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Publiku juurdekasv Eestikatel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Väidan, et kui on kaks ringi, rohkem erinevaid asulaid (nt Pärnu), rohkem erinevaid vastaseid ja seeläbi ka rohkem intriigi (et Kohtla-Järve saab Levadialt/Floralt neli "pakki", pole kohalikele absoluutselt positiivne. Laiema liiga korral võib nende tiim saada Levadialt/Floralt kaks "pakki", kuid neil on väga reaalne noppida punkte Pärnult, Kalevilt, Ajaxilt jne) tõuseb kohalike kui ka üleriiklike firmade huvi jalgpalli vastu, seeläbi arenevad kohalikud klubid (nt tekib Pärnu Vapruse toetajatel mõte tuua Zelinski taas tippjalgpalli) ja lõpuks muutub tase ühtlasemaks.
    Mina väidan, et ei muutu see tase midagi ühtlasemaks, hoopis vastupidi. MLis mängib juba aastaid 10 klubi varasema 8 asemel, ma ei ütleks, et tagumiste vahe parimatega on aastatega eriti vähenenud.
    Juba praegu on ühe vooru peale tihti vaid üks mäng kus selge favoriit puudub. 14 meeskonna puhul oleks asi veel hullem. Liiga muutuks veelgi ebaühtlasemaks, tasavägiseid mänge oleks senisest veelgi vähem ja kardetavasti langeksid vaadatavusnumbrid veelgi.
    Mis puutub sellesse, et "tõuseb kohalike kui ka üleriiklike firmade huvi jalgpalli vastu, seeläbi arenevad kohalikud klubid (nt tekib Pärnu Vapruse toetajatel mõte tuua Zelinski taas tippjalgpalli)" siis senine praktika seda ei kinnita. Ei näe tagumiste klubide osas erilist arengut ei sportlikust, majanduslikust ega publiku seisukohast.

    Ma arvan, et see, et Levadia kohtub Floraga kahe korra asemel neljaga, ei ole teiseltpoolt nii kõva argument, et sellest kümne küünega kinni hoida.
    Ära unusta, et nad sinu plaani kohaselt ei mängiks ainult Floraga kaks korda vaid ka teiste medalinõudlejatega, Mis sa arvad, kas Reim, Prins või Pustov eelistaks meeskonna arengule mõeldes mängida pigem neli korda omasugustega või nautida 7:0 võite Paide või Pärnu üle.
    Sinu pakutud süsteemi korral kannataksid kõige enam just klubid kus tehakse professionaalselt tööd, kus mängivad ja tulevad potentsiaalsed koondislased. Kui suppi veelgi lahjendada, langeks paratamatult ka nende tase.

    Ja tõsi, kuuldavasti muutub liiga ka tänasel päeval ühtlasemaks - Levadia muutuvat poolprofessionaalseks

    See mõte vajab vist selgitust.
    Ma ei tea kas see on tõsi aga tuttav ajakirjanik rääkis mullegi hiljuti, et Levadal pidi tõesti pisut asjast kopp ees olevat ja ta pidi vaikselt hakkama otsi kokku tõmbama (varasemast vähem klubile raha andma).

    Kommentaar


      Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
      Juba praegu on ühe vooru peale tihti vaid üks mäng kus selge favoriit puudub. 14 meeskonna puhul oleks asi veel hullem. Liiga muutuks veelgi ebaühtlasemaks, tasavägiseid mänge oleks senisest veelgi vähem ja kardetavasti langeksid vaadatavusnumbrid veelgi.
      Kindel, et tasavägiseid mänge vähem oleks? Sisuliselt saaksid ju nö nõrgemad meeskonnad palju rohkem omasugustega mütata.

      Kommentaar


        Kui vaadata iga klubi publikuarvu ehk seeläbi klubide populaarsust aastate lõikes, siis selgub kurb tõsiasi, ega vahet suurt pole, kas klubi on sportlikult edukas või mitte, publikuarvu kõikumine seeläbi on marginaalne.

        Silma jääb hoopis teine, tumedam pool.
        Kui mõni klubi saavutab silmatorkava publikuarvu, tekib aktiivne fänlus, rahvast on rohkelt staadionil, asutakse hoogsalt saavutatut lõhkuma.

        Ülipopulaarne Tammeka, kus publiku keskmine küündis ligi 500-ni ühendati Maagiga ja publikuarv kukkus kolinal.
        Nii kui Floral hakkas fännisektor kasvama, tõmmati erinevate lipu-õlle-pürokeeldudega ja jõuorganite abil kott pähe kuni absurdsete avaldusteni, et fännid pole teisele klubile külla oodatud.
        Tulemuseks klubi teel Meistritiitlini aga publikuarv sama, mis sportlikus mõttes untsu läinud eelmisel aastal.
        Kalju sisemine fänluskontroll ja samuti pidur peal..
        Levadia püropoisid..
        Läbiotsimised staadioniväravas nagu oleksid fännid paadunud kriminaalid jt. tobedad staadioniturvareeglid.

        Millest see tuleneb, miks ei anta asjapulkade poolt hagu kui hakkab looma, miks asutakse koheselt lõhkuma, fänlust üha kitsamatesse raamidesse suruma, reegleid karmistama?

        Lisaks muidugi skandaalid, poolikud lahendused valemängijate/klubide nahutamisel, palgajamad.
        Kõik see tekitab inimestes pettumust ja hoiab rahvast staadionilt eemale.

        Niikaua kuni Jalkaliidu ajutrust ei mõista, et jalgpalli mängitakse ikkagi ka publikule, ei turguta eelistatult materiaalselt klubisid regioonides, kus võib oodata suuremat publikuhuvi, ei arvesta jalkafännide huvidega, ei suhtu koostöös jõuorganitega klubifännidesse tolerantselt, kui lahutamatust osast tervikust, jäämegi Euroopas häbiväärselt viimasele kohale klubijalgpalli populaarsuse osas.

        Igatahes publikuarv hetkel 167 vs 2009 a. 190, näitab, et midagi on väga viltu, ei tegeleta õiges suunas.

        Kommentaar


          Algselt postitas kesa Vaata postitust
          K

          Ülipopulaarne Tammeka, kus publiku keskmine küündis ligi 500-ni ühendati Maagiga ja publikuarv kukkus kolinal.
          Point poolnud mitte ühendamises, vaid ikka selles, et üritati ilma suuremate kulutusteta meistritiitlit võita. Mängijatele suurt palka ei makstud ja paremad jalutasid hooaja lõppedes minema. Sportlik tase langes automaatselt ja publiku huvi koos sellega.
          Hello! I´m mentaly ill.

          Kommentaar


            Algselt postitas boobek Vaata postitust
            Point poolnud mitte ühendamises, vaid ikka selles, et üritati ilma suuremate kulutusteta meistritiitlit võita. Mängijatele suurt palka ei makstud ja paremad jalutasid hooaja lõppedes minema. Sportlik tase langes automaatselt ja publiku huvi koos sellega.
            Väga oli point ühendamises. Kui enne oli nii Tammekal kui Merkuuril oma lojaalne toetajaskond (mitte fännidega segi ajada), siis ühendamisega kadus kahjuks identiteet. Samuti kadus linnasisene intriig.

            Tore oleks, kui Tallinnast oleks Meistriliigas ka ainult kaks klubi, oleks palju rohkem positiivset vastandamist ja konkreetsema poole valimist kui nelja meeskonna puhul. Aga seda olukorda ilmselt ei tule kunagi, kuna siin on 1/3 rahvastikust ja 2/3 rahast.
            I don't write erotica but I do write. Don't get paid for it though. My writing is a little more high profile than erotica generally. I stay anonymous though so I can never be compensated for my work.

            Kommentaar


              Eika point on ju jumala õige - jah, Floral ja Levadial oleks vähem n-ö tugevaid mänge, aga samal ajal oleks neid keskmike vahel palju rohkem. Liiga taseme jutt on suht BS, sest ka Flora ja Levadiaga pole ta ausalt öeldes siiski suurem asi olnud. Just see, kui palju ühtlasi tasemega tiime on (ehk siis see 5.-10. koht näiteks), garanteerib intriigi (ning ka publikuhvi, mis omakorda = suurem raha ärimeestelt).

              Kommentaar


                Kes viitsib, võib lugeda suht neutraalseid uurimistöid ultrafänlusest kui subkultuurist ja vutifänlusest üldse:


                Kommentaar


                  Kuna täna aega jagub üle tüki aja, siis otsustasin vastata.
                  Eika point on ju jumala õige - jah, Floral ja Levadial oleks vähem n-ö tugevaid mänge, aga samal ajal oleks neid keskmike vahel palju rohkem.
                  Paraku on Eesti jalgpalii seisukohast primaarne just kõvemate satside võimalikult hea mängugraafik. Just seal tehakse professionaalselt tööd ja just need klubid esindavad meid Eurosarjades, tuues edu puhul vajaliku finantsi mis kulub ära kogu meie vutile.
                  Ja samas, kui praegusel hetkel suurendada liigat 14-le, siis keskmike asemel (keda üldse keskmikuks praegu lugeda - Tammekat kindlasti, keda veel?) suureneks tegelikult tagumise seltskonna omavaheline võitlus. Nende näol on tegemist siiski amatöörmeeskondadega ja ausalt öeldes ma ei näe tohutut vahet, kas Ajaxi ja Pärnu poisid madistavad omavahel esiliigas või ML-is. Isegi Eesti mõistes tipptasemest oleks nad nagunii sama kaugel.

                  Liiga taseme jutt on suht BS, sest ka Flora ja Levadiaga pole ta ausalt öeldes siiski suurem asi olnud
                  Suurem asi ei pruugi olla, aga laiendamisel läheks veel lahjemaks. Igaüks kes mingilgi määral sporti teinud, peaks konkurentsi ja tõsiste võistluste vajalikkusest aru saama. Arvan, et taoline laiendamine võiks halvemal juhul tuua kaasa kogu meistriliiga "pühapäevaspordistumise" - võimalik, et ka Floral või Levadial poleks põhjust enam mõne omavahelise mängu pärast profimeeskonda üleval hoida. Mida see aga omakorda tähendaks kasvõi koondisele, rääkimata liiga publikuhuvist: kui pole just supertalent, kes 18-aastasena välismaale saab, siis teised mängiksid töö või õppimise kõrvalt kui aega on kuni pere ja töö kõrvalt loobuksid.

                  Just see, kui palju ühtlasi tasemega tiime on (ehk siis see 5.-10. koht näiteks), garanteerib intriigi (ning ka publikuhvi, mis omakorda = suurem raha ärimeestelt).
                  Miks siis seni pole garanteerinud?
                  Julgen öelda, et käesoleva hooaja põhjal on intriig üleval ainult Flora - Levadia vahel.
                  Paide vs. Kure ja Lootuse vs. Tuleviku vahel pole erilist intriigi minu teada olnud.

                  Kommentaar


                    Eesti klubide pealtvaatajate TOP 20

                    HTML-kood:
                    Koht	Klubi			Kokku	Keskmiselt	Liiga
                    1.	Tallinna FC Levadia	5176	304	Meistriliiga
                    2.	Nõmme JK Kalju		3342	209	Meistriliiga
                    3.	Tallinna FC Flora	3432	202	Meistriliiga
                    4.	JK Sillamäe Kalev	3180	187	Meistriliiga
                    5.	Tartu JK Tammeka	2656	156	Meistriliiga
                    6.	Narva JK Trans		2244	132	Meistriliiga
                    7.	Kohtla-Järve FC Lootus	2173	128	Meistriliiga
                    8.	FC Kuressaare		2045	120	Meistriliiga
                    9.	Paide Linnameeskond	2027	119	Meistriliiga
                    10.	FC Puuma		1039	87	II.E/N
                    11.	JK Tallinna Kalev	1454	86	Esiliiga
                    12.	Viljandi JK Tulevik	1435	84	Meistriliiga
                    13.	Pärnu JK Vaprus II	991	76	II.W/S
                    14.	Koeru SK		825	75	III.N
                    15.	Kiviõli Tamme Auto	1207	71	Esiliiga
                    16.	JK Liverpool Pub	694	69	IV.S
                    17.	FC Tarvastu		884	68	II.W/S
                    18.	Pärnu JK Vaprus		1069	63	Esiliiga
                    19.	Lasnamäe FC Ajax	1028	60	Esiliiga
                    20.	JK Welco Elekter	604	60	IV.S
                    Selline pilt seisuga 31.10.2010

                    Tulemused saadud jalgpall.ee lehelt, muutes liiga nime (b=ML) selliselt lehelt:
                    Kalevi Facebook | Kalevi koduleht

                    Kommentaar


                      Algselt postitas er1k Vaata postitust
                      HTML-kood:
                      Koht	Klubi			Kokku	Keskmiselt	Liiga
                      1.	Tallinna FC Levadia	5176	304 begin_of_the_skype_highlighting**************5176 304******end_of_the_skype_highlighting	Meistriliiga
                      2.	Nõmme JK Kalju		3342	209	Meistriliiga
                      3.	Tallinna FC Flora	3432	202	Meistriliiga
                      4.	JK Sillamäe Kalev	3180	187	Meistriliiga
                      5.	Tartu JK Tammeka	2656	156	Meistriliiga
                      6.	Narva JK Trans		2244	132	Meistriliiga
                      7.	Kohtla-Järve FC Lootus	2173	128	Meistriliiga
                      8.	FC Kuressaare		2045	120	Meistriliiga
                      9.	Paide Linnameeskond	2027	119	Meistriliiga
                      10.	FC Puuma		1039	87	II.E/N
                      11.	JK Tallinna Kalev	1454	86	Esiliiga
                      12.	Viljandi JK Tulevik	1435	84	Meistriliiga
                      13.	Pärnu JK Vaprus II	991	76	II.W/S
                      14.	Koeru SK		825	75	III.N
                      15.	Kiviõli Tamme Auto	1207	71	Esiliiga
                      16.	JK Liverpool Pub	694	69	IV.S
                      17.	FC Tarvastu		884	68	II.W/S
                      18.	Pärnu JK Vaprus		1069	63	Esiliiga
                      19.	Lasnamäe FC Ajax	1028	60	Esiliiga
                      20.	JK Welco Elekter	604	60	IV.S
                      Selline pilt seisuga 31.10.2010

                      Tulemused saadud jalgpall.ee lehelt, muutes liiga nime (b=ML) selliselt lehelt:
                      http://www.jalgpall.ee/attendance.php?b=ML&year=2010
                      no siin on vaidlemise kohti päris mitu.Koeru SK kodumänge käis kindlasti rohkem rahvast vaatamas kui see 825 aga eks see veits meie endi süü,et alles sügishooajal hakkasime oma publikunumbreid avaldama.kindel on see,et pea igal kodumängul käis meeskonnale kaasa elamas üle 100 inimese ja pakun,et keskmine number jääb sinna 110-120 vahele.selle hooaja rekord oli 1.augustil kui mängu jälgis 165 inimest.arvestades seda kui väike koht on Koeru siis teeme oma keskmise pealtvaatajate arvuga enamusele meistriliiga klubidele silmad ette ja usun,et uuel hooajal käib meie mänge veel rohkem rahvast vaatamas.üldse tundub,et eesti jalgpallipublikut köidavad madalamad liigad rohkem kui meistri ja esiliiga!
                      Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
                      Ott Järvela

                      Kommentaar


                        Eks oma linna poistele tahetakse ju ikka tulla kaasa elama, eriti veel kui on ka linna sisene derby(suured linnad kahjuks siin arvesse ei tule)

                        Kommentaar


                          Njaa, sama siin, et esialgu ei pööranud tähelepanu sellele mis numbreid EJL kodulehel avaldati, seega on vigu väga palju sees:
                          esimene mäng kirjas 70, meil on video ja pildimaterjali, kus tribüünidel on ligi 140 inimest
                          kolmas mäng kirjas 0, staadioni ääres oli üle 100 inimese
                          jne jne
                          rekordarvu saime pärast väikest märkust ikkagi kirja, algul avaldati ümmargune null, hiljem paranadati õigeks - ehk 220. See oli muidugi printsipiaalne vastaseis meie ja Welco vahel.
                          Kõik Viljandlased teavad, et JK Liverpooli (nüüdsest FC Bestra) mänge käidi keskmiselt vähemalt sama palju vaatamas, kui Tulevikku!!!
                          Viljandi JK Tulevik

                          Kommentaar


                            Algselt postitas er1k Vaata postitust
                            HTML-kood:
                            Koht	Klubi			Kokku	Keskmiselt	Liiga
                            1.	Tallinna FC Levadia	5176	304	Meistriliiga
                            2.	Nõmme JK Kalju		3342	209	Meistriliiga
                            3.	Tallinna FC Flora	3432	202	Meistriliiga
                            4.	JK Sillamäe Kalev	3180	187	Meistriliiga
                            5.	Tartu JK Tammeka	2656	156	Meistriliiga
                            6.	Narva JK Trans		2244	132	Meistriliiga
                            7.	Kohtla-Järve FC Lootus	2173	128	Meistriliiga
                            8.	FC Kuressaare		2045	120	Meistriliiga
                            9.	Paide Linnameeskond	2027	119	Meistriliiga
                            10.	FC Puuma		1039	87	II.E/N
                            11.	JK Tallinna Kalev	1454	86	Esiliiga
                            12.	Viljandi JK Tulevik	1435	84	Meistriliiga
                            13.	Pärnu JK Vaprus II	991	76	II.W/S
                            14.	Koeru SK		825	75	III.N
                            15.	Kiviõli Tamme Auto	1207	71	Esiliiga
                            16.	JK Liverpool Pub	694	69	IV.S
                            17.	FC Tarvastu		884	68	II.W/S
                            18.	Pärnu JK Vaprus		1069	63	Esiliiga
                            19.	Lasnamäe FC Ajax	1028	60	Esiliiga
                            20.	JK Welco Elekter	604	60	IV.S
                            Selline pilt seisuga 31.10.2010

                            Tulemused saadud jalgpall.ee lehelt, muutes liiga nime (b=ML) selliselt lehelt:
                            http://www.jalgpall.ee/attendance.php?b=ML&year=2010
                            Kujutan ette, kuidas peaks mõnele välismaalasele seletama, et Eesti Meisterklubil on 3432 pealtvaatajat.
                            Keskmiselt 3432? Ole nüüd.
                            Rekordpublik? Ole nüüd.
                            17 vooru peale kokku!

                            Kommentaar


                              Oh seda on seletatud juba küll ja küll ,mitu aastat .
                              Aga kui tõsiselt siis on see ikka väga paha number ,millega ei peibuta ühtegi sponsorit, ühtegi telejaama ega ka uusi huvilisi. Lõppude lõpuks hakkab see ka ala üldist populaarsust ja kandepinda negatiivselt mõjutama.
                              FCF Forever

                              Kommentaar


                                Parem rääkige kas MLiiga külastatavus oli aastal 2010 suurem kui aastal 2009?

                                Kommentaar

                                Working...
                                X