320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Publiku juurdekasv Eestikatel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas eika Vaata postitust
    Kujutan ette, kuidas peaks mõnele välismaalasele seletama, et Eesti Meisterklubil on 3432 pealtvaatajat.
    Keskmiselt 3432? Ole nüüd.
    Rekordpublik? Ole nüüd.
    17 vooru peale kokku!
    Kahjuks ma olen häbi tundes pidanud korduvalt välismaalastele põhjendama, miks meil staadionid inimtühjad, miks Meisterklubi staadionil iga külaline nagu viimane kriminaal piinliku põhjalikkusega läbiotsitakse ja otsitakse altkulmu põrnitsedes, vihaselt, mitte viisakalt vabandades, miks staadionil õllega tribüünile ei saa minna, miks staadionil puudub pubi, miks staadionil puudub fännipood.
    Ma olen pidanud välismaalasi informeerima, et staadionile pole mõtet minna varakult, sest seal ümbruses pole lihtsalt mitte midagi teha, tühjus, veel hullem, võttes staadioni ümbrusse kaasa oma õlle, siis riskid, et politsei sul joogi minema käsib visata.
    Ma olen pidanud seda seletama mitte ainult välismaalastele, vaid ka potentsiaalsetele huvilistele, keda olen staadionile kutsunud aga kes mind ja eelpool toodud näiteid välja naerdes ja põhjuseks toodes, pigem vutti telekast jälgivad või hoopis korvpalli vaatamas käivad.


    2009 - 189,7

    2010 - 162,8

    Kommentaar


      Aga noh kui Pohlak ehk meie jalgpalli-isa peale tiitli võitu fännisektori tuleb siis sellest ei tee keegi juttu vaid rõõmustate koos ja võtate teda vastu, kui Jumalat.

      Kommentaar


        Samal ajal ,kui meie võitsime Arenal laupäeval 230 inimese silme all omale üle seitsme aasta taas kulla mängisid Leedus Panevezises Ekranas -Siauliaiga 2-1 ,millega Ekranas kindlustas omale kolmanda järjestikuse tiitli. Publikut oli 4700( nelituhat seitsesada !!!!)
        No comments, korvpallihull nagu see leedu on .

        Lisan siia veel ,et Skonto ja Ventspilsi viimases mängus oli 1500 pealtvaatajat.
        FCF Forever

        Kommentaar


          Seal tabelis on umbes 5 võiskonda, kes võivad oma numbrite üle uhkust tunda. Need kellel Meistriliiga taga on võiksid küll häbist maaalla vajuda !

          Kommentaar


            Hmm, imelik, aga just Flora-Levadia vastasseisude viimaste aastate publikurekordid on sündinud Kadriorus. Millest kinni võtta?
            slimm.ee

            Kommentaar


              Nii kaua kui EJL endale südameasjaks Meistriliigat ei võta ei muutu mitte midagi ja teadagi et nad ei võta. Siin võib olla klubisid, kes üritavad aga sellest ei piisa. Mille jaoks see turundusosakond loodi? Koondise mängudega tehakse üsna normaalset tööd, telereklaamid ja muu selline aga Meistriliiga kohta hooaja algfaasis paar klippi EJL WEB TV-s ja kõik. Meistriliiga tegevjuht hiilgab sõnavõttudega "Meistriliiga on üksikute hullude pärusmaa" meedias ja arvab et kõik on jõle hästi.
              Südamest loodan et Kuno kutsub fännklubi esindajad laua taha ja lahendatakse oma erimeelsused ja Kalju lõpetab hüsteerilise sekkumise fännklubi tegemistesse, loodan et Kuressaare fännklubi hakkab end taas suurendama ja Saaremaal mängudele promo tegema, sest tegelikult eelmine hooaeg vahepeal tehti ja üsna edukalt.Paide võiks samuti end kokku võtta, fännklubi kadus kiiremini kui tekkida jõudis. Tartu fännklubi võiks samuti uusi liikmeid leida ja loodan et Tammeka ikka alles jääb. Vaatamata kõigele mis meil Sillamäe fännidega olnud on, siis ka nemad võiksid võõrsilmängudel käia ka Arenal, viimane kord Sillamäel oli väga tore ja korralduslikult uskumatult hea mäng. Levadia omad võtku ka kokku ennast mitte, et ainult Flora vastu teid rohkem kui 10 on ja peale mängu teised 10 kohale helistatakse. Narva on lootusetu juhtum, Viljandi vajab iseseisvat klubi, sest madalama liiga klubide mängudel käib rohkem rahvast kui nö "esindusklubi" mängul. Õudusega vaatan kuidas Ajax taas Meistriliigase jõudis ja publikukeskmise veel rohkem alla tõmbab.
              Kui inimesed, kel klubi südames (olen kindel, et pea igas linnas on selliseid inimesi), siis palun lükake fännklubi käima, isegi kui algul on käputäis inimesi, ajapikku saab fännide arv ainult kasvada. Palju mõnusam on ka teistel fännata, kui on olemas vastastribüünil toetajad, keda üle karjuda. See hooaeg on tõsisem fännklubi ainult Floral, Tammekal ja Sillamäel ehk ka. Potensiaali sellistes linnades nagu Paide ja Kuressaare on tohutult. Teeme nii, et enam ei teki sellist olukorda, kogu mu austuse juures Tuleviku toetajate vastu, et keegi Tuleviku leerist tuleb hüppama, et nende mängul kõige suurem publikarv selles voorus-120, see number on häbiväärselt väike tegelikult ju.
              Aga endiselt kordan, et nii kaua kui EJL-il sügavalt pohhui on, on väga raske midagi muuta.
              FC Flora

              Kommentaar


                Algselt postitas er1k Vaata postitust
                HTML-kood:
                Koht	Klubi			Kokku	Keskmiselt	Liiga
                1.	Tallinna FC Levadia	5176	304	Meistriliiga
                2.	Nõmme JK Kalju		3342	209	Meistriliiga
                3.	Tallinna FC Flora	3432	202	Meistriliiga
                4.	JK Sillamäe Kalev	3180	187	Meistriliiga
                5.	Tartu JK Tammeka	2656	156	Meistriliiga
                6.	Narva JK Trans		2244	132	Meistriliiga
                7.	Kohtla-Järve FC Lootus	2173	128	Meistriliiga
                8.	FC Kuressaare		2045	120	Meistriliiga
                9.	Paide Linnameeskond	2027	119	Meistriliiga
                10.	FC Puuma		1039	87	II.E/N
                11.	JK Tallinna Kalev	1454	86	Esiliiga
                12.	Viljandi JK Tulevik	1435	84	Meistriliiga
                13.	Pärnu JK Vaprus II	991	76	II.W/S
                14.	Koeru SK		825	75	III.N
                15.	Kiviõli Tamme Auto	1207	71	Esiliiga
                16.	JK Liverpool Pub	694	69	IV.S
                17.	FC Tarvastu		884	68	II.W/S
                18.	Pärnu JK Vaprus		1069	63	Esiliiga
                19.	Lasnamäe FC Ajax	1028	60	Esiliiga
                20.	JK Welco Elekter	604	60	IV.S
                Selline pilt seisuga 31.10.2010

                Tulemused saadud jalgpall.ee lehelt, muutes liiga nime (b=ML) selliselt lehelt:
                http://www.jalgpall.ee/attendance.php?b=ML&year=2010
                on need kodumängude nagu maailmas kombeks või kõikide mängude keskmine nagu ejl ise florat pravdas armastab ehtida?

                Kommentaar


                  Algselt postitas eston maravilha Vaata postitust
                  on need kodumängude nagu maailmas kombeks või kõikide mängude keskmine nagu ejl ise florat pravdas armastab ehtida?
                  ML klubide võõrsilmängude publikumagnetite TOP praegusel hetkel on selline:
                  379 Flora
                  212 Levadia
                  152 Tulevik
                  144 Kalju
                  142 Sillamäe
                  137 Tammeka
                  134 Trans
                  130 Paide
                  114 Lootus
                  101 Kuressaare

                  Kommentaar


                    Mille jaoks see turundusosakond loodi?
                    Mind on ammu huvitanud tolle salapärase herr Happeli tegemised. Pidi olema eriline spetsialist jalgpalliturunduse alal, kes pidi tegusid tegema nii balti liigas kui eestikatel aga tulemusi pole nagu siiani näha. Nüüd vist pidi üldse Saksamaal olema?

                    Väljavõte ühest tänavu aprillis olnud artiklist ka:

                    "Meistriliiga publikuarvud on samuti kergel tõusuteel – keskmine publikuarv kasvas mullu võrreldes 2008. aastaga 7,5 protsenti. Meistriliiga tegevjuht Skiperski peab sellist tõusu igati korralikuks. „See number on väga hea. Tahaksime peagi ületada 200 inimese piiri. Meil pole mõtet seada suuri eesmärke, las asjad arenevad loomulikul teel,” arvab ta"

                    Nii, et rahu - Skiperski teab mis räägib.

                    Kommentaar


                      Kontrollipõlgur Kesale (kuna ma ei mäleta, kas ta kirjutas seda siin teemas või flora teemas või igal pool).
                      Mina olen üks neist inimestest, taaskord, kellele meeldib jalgpall, aga Eesti meistriliigat vaatamas ei käi. Hea küll, sellel kevadtalvel käisin, aga see oli ka märtsikuus ja ju mul oli mingi error.
                      Aga ausalt, mingi õlle lubamine, tõsine turvakontroll vms ei ole kindlasti protsentigi minusuguse kodusmölutaja staadionile mittetulemise põhjuseks. Kas sa tõesti usud, et kui lubataks korraga õllega staadionile, siis hakkaks rahvast lademes kohale voolama?
                      Ma ei oska tegelikult seekord täpset põhjust tuua enda mittekäimisele, aga ilmselt see intriigi puudumine, tõeliste vihaste mitmepunktiheitluste jne puudumine on. Mängijad on mulle suures osas võõrad (vähemalt väljaspool Tallinna asuvate meeskondade puhul) ja ega neist kusagil midagi kuulda ka pole. Lähen staadionile, näen sealt brošüürist, et "Martin Mägi - 19.12.1984 - 12/2" ja kõik. Rohkem ei saa ma teada ei meediast ega ka mujalt.
                      Olen ka ise ignorant, tunnistan, aga siiski on minus piisavalt jalgpallihuvi, et mind oleks võimalik staadionile meelitada.
                      Kurb on muidugi see, et Floral, Levadial ja ee Kaljul ka (vist) on ju korralikud noortetrennid. Neile poistele peaks kuidagi selgeks tegema, et mängul käimine on lahe ja tore ja kõike muud. Sealt kasvaks peale põlvkond, kes harjub pidevalt kohal ka käima. Minusugust 30-le lähenevat muude huvidega inimest on ka ilmselgelt raskem staadionile meelitada, kui oleks seda teha nende noortega ja neis harjumust tekitada.
                      Neile noortele see, kas nad saavad staadionil õlut juua jms pseudoprobleemid olulised pole.

                      Kommentaar


                        Dannar üllatas seekord sõnavõtuga, millega nõustuks pea täiesti. Kuidas neid tema mõtteid ellu viia, see on raske küsimus. Intriigi puudumisega siiski ei nõustuks, aga ju see pole piisav.

                        Igatahes õlle lubamine ja turvanõuete lihtsustamine siin küll mingit tähtsust ei oma.

                        Kommentaar


                          Intriig tekkib mõistagi juba korra staadionile minnes. Mõned fännid ei meeldi, mõnikord teeb kohtunik mängu ära ja tekkivadki rivaliteedid. Samas on kõige kurvem see, et pahatihti on voorud, kus näiteks Tallinnas elades ja siinseid mänguvalikuid vaadates polegi tegelikult ju ühtegi sellist, kus erilist üllatust ootaks.
                          Kunagi aastal 2003 vist (no kui Merkuur tuli liigasse), käisin pea iga voor nende mänge vaatamas. Seisime lumehangede otsas jne. Esialgu pidasin Merkuuri ilmseks punaseks laternaks ja seetõttu oli iga võidu- ja ka viigipunkt esialgu ikka väga magusad. Oli põnev ja puha, ent ma ei saaks aru fännidest, kes käivad truilt kohal, aga näevad enamasti mängu, kus nende meeskond vastased lihtsalt ära lükkab. Ja kui ei lükka, siis on eelkõige tegu vastase alahindamisega. Igav hakkaks.

                          Ok, jäin nüüd heietama ja sisuliselt midagi tarka ei rääkinud. teen nüüd tööd edasi.

                          Kommentaar


                            Algselt postitas dannar Vaata postitust
                            Aga ausalt, mingi õlle lubamine, tõsine turvakontroll vms ei ole kindlasti protsentigi minusuguse kodusmölutaja staadionile mittetulemise põhjuseks.
                            +1. Seda terve mõistuse häält on siin foorumis erinevate isikute poolt eri aegadel korduvalt levitatud, aga alati kaob ta kesa et al tuima järjekindlusega tambitavate stampmantrate alla. Isiklikult nõustun dannariga ka selles osas, et see 30+ põlvkond, kes jalgpalliarmastuse teleka vahendusel kättesaadavaid liigasid jälgides said ning kellel hiljem mingit tugevat seost mõne kodumaise klubiga ei tekkinud, on suuremalt jaolt kohaliku vuti jaoks kadunud. Mul isiklikult pole Meistriliiga vastu midagi ja vähemalt normaalse ilmaga käiks mänge vaatamas küll, aga pere, trenni ja töö kõrvalt jalgpalli vaatamiseks jääv aeg on piiratud ning eelistus kuulub asjaolude sunnil juba ammusest ajast teisele liigale.
                            Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.

                            Kommentaar


                              Algselt postitas urmar Vaata postitust
                              Kuidas neid tema mõtteid ellu viia, see on raske küsimus.
                              Mille jaoks jalgpalli liit on? Lolluste väljaütlemiste asemel võiks vastavad isikud liidus oma pead tööle panna ja klubidega koostöös midagigi välja mõelda. Kui liidu tegevjuht ütleb, et mängude külastatavus jääb üksikute hullude pärusmaaks siis äkki see inimene ei sobi oma kohale?
                              Mis dannari juttu puutub siis klubi kasvandikele "ajupesu" teemal olen ennegi rääkinud. Siin peakski klubid ja liit maha istuma ja midagi välja mõtlema.
                              Õlle õlleks aga mulle isiklikult meeldis tatikana Norma kodumänge vaatamas käia kus rahval oli "laud" kaetud alati ja meeleolu oli vaba. Praegu on staadionil 30 pealtvaatajat ja 5-6 turvat kellest igaüks proovib ennast tähtsaks teha ja igale käe reklaamitahvlile liigutuse eest kohale tormata ja märkus teha. No tra, keda ma segan kui sellele tahvlile toetun ja mängu jälgin? Kõrvade vahel võiks neil turvadel ka ikka midagi olla.
                              INTER ARMA CARITAS

                              Kommentaar


                                Algselt postitas marcello Vaata postitust
                                Mille jaoks jalgpalli liit on?
                                No mõni mees võiks aru saada, et mina ei ole EJL. Oma ülesanded täidan ma enda arvates ülimalt korrektselt.

                                Ja nende ülesannete mittetäitumise eest, millega siiamaani keegi pole hakkama saanud, ei ole mõtet mind pidevalt süüdistada. Võiksid ükskord sellest aru saada? Palju tahan vist.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X