320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Publiku juurdekasv Eestikatel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas gianluca Vaata postitust
    milleks või kellele on vaja tolerantsi eksponeerida?

    tore tolerants küll kui rahvuse alusel aetakse inimesed eraldi sektroritesse
    Mõtlesin just sama, et mis tolerants see on, kui eraldi sektorites istutakse ja eraldi lauldakse. Pealegi peaks need 4000 inimest kuidagi kokkus aama, kuid see just probleemiks ongi.
    BVB - Vaprus

    Kommentaar


      mõned märkused:

      - 90ndatel oli Serviti toetus peaaegu 0. kodus küll suurematel mängudel käis rahvast, ent võõrsil oli ma sisult ainukene kes kaasa karjus. nüüd aga paar aastat tagasi käisin Põlvas finaalseeria mängu vaatamas. saal mahutab 700 inimest, linnas elab miski 6000, saali pakiti üle 1000! hakake protsente arvutama! pooled vennad andsid seal pasunat ja atmasfäär oli liiga hull. kõik, kes tahavad elamust saada, soovitan minna sel aastal Põlvasse finaalseeriat vaatama, eriti kui vastaseks on Kehra. Aga kuidas see äketse tekkis? 90ndatel oli Põlva tihti teine. 2 asja - vanemad põlvkonnad, kes ise mänginud, käivad vaatamas ja võtavad kaasa oma lapsed ja tuttavad ja kõik saavad hea emotsiooni, mistõttu asi levib. Lisaks on ka tulemused ja selged peamised vastased. Ajapikku on tekkinud traditsioon.

      - võrkpalli kohta peale Pärnu ei tea. Pärnus sõltub palju vastasest. Näiteks sel aastal kui detsembris mängiti vana vaenalse Tartuga, oli uues hallis sisuliselt täismaja. sinna üldjuhul publikut jagub täitsa häste.

      - Fanatic, sa ei vastanud küsimusele

      - Serviti peaks olema mingi segu proffides, poolproffidest ja amatööridest. Võrkpallis 4 tippklubi peaksid olema profid. Rakvere ja Võru kohta täpselt ei tea, ilmselt seal mõned ikka stippi saavad.

      - Samas isegi kui Viljandi ja Kure on Flora süsteemis, siis ainuüksi see ei ole takistuseks, et kohalikele hinge pugeda. Üks asi mida ma ei näe, on see, et klubid teeksid tööd enda renomee tõstmisel oma piirkonnas. Eelkõige tähendaks see erinevaid sotsiaalprojekte ja oma sootsiumile muul moel kasulikum olemises. Siin ei pea sisuliselt olema isegi mingit rahalist investeeringut. Kui kohalik näeb, et see klubi teeb midagi nende heaks, siis leiab ta ka tee klubi juurde. Tõsi, kohalikud poisid ja tulemused aitavad tublisti kaasa. Hetkel tundub, et järgmine "taas-revolutsioon" peaks toimuma Tartus.

      Kommentaar


        Üks näide veel selle kohta kui oluline on klubi selge seos oma kodukandiga. Mõne aasta eest, kui veel korvpalli meistriliigas Rapla meeskond mängis, muutus see sats mingil hetkel sisuliselt Tallinna meeskonnaks, mis sarnaselt Kuressaare või Tulevikuga käis oma kodukohas vaid kodumänge pidamas. Tulemus: 2006/2007 oli keskmine publikuarv veel 212, aasta hiljem juba 96 (veel varasemate aastate kohta arve ei leidnud aga siis oli see mälu järgi neljasaja kanti)
        Äsja oli aga uudis, et Rapla võib järgmisel hooajal taas meistriliigas mängida ja artiklis oli väide, et tänavu jälgis isegi esiliigas nende kodumänge 400-500 inimest. Pole vist tarvis lisada, et nüüdseks on taas tegu ehtsa Rapla meeskonnaga, millest ka rahva huvi.

        Kommentaar


          See nüüd läheb natukene ulmevaldkonda, aga samas minu arust ei peaks

          Arvestades Eestis sportmängudel käimise kultuuri vähesust/nõrkust (kui suuskamine välja arvata), oleks vaja, et riigilt tuleks tugi just publiku kaasamises.
          Ehk siis igasugune reklaam, propaganda jne jne.
          Miks peaks riik olema huvitatud?
          a) sport iseenesest on äge (aga sellega väga neile ei müü seda, sest hääli see eriti ei too)
          b) kavatustöö. Mis on parim distsipliin noorte kasvatamiseks, mis ka reaalsuses toimib. Sport! See pole küll nüüd A ja O, aga spordil on minu arust väga oluline tähtsus noorte (eriti poisslaste) kasvamisel. Kuidas seda tekitada? Kui juba lapsed käiksid vanematega koos väiksest peale mängudel näiteks. Tulemuseks oleks nii spordihuvilisi, mis iseenesest tore ajaveetmine erinevate pahede kõrval kui ka see, et rohkem noori teeb sporti (ei looda tippsporti, ka harrastussport on äge)
          Kokkuvõtteks tahan öelda, et ma pole nii naiivne ja ei eelda, et kuskil poliitkoridorides tuleb jutuks, et "hmm, ühiskondliku ja noorte arengu huvides võiks propageerida sporti kõige selle kaasnevaga" aga see ei tähenda, et see minu arvates oluline ei oleks.

          Kommentaar


            Hmm.. ehk sa valgustaks mind, mis meeletu rahvas seda suusatamist vaatamas käib? Seejuures üks maailmakarika etapp ei lähe arvesse. Mis publikunumbrid on Eesti meistrivõistluste etappidel?

            Mina arvan aga seda, et riik nüüd küll publikut meelitama ei peaks. Riik peaks rahvast sporti, mitte tugitoolisporti, kaasama.
            BVB - Vaprus

            Kommentaar


              No selle riigipoolse toe ja spordiga on Eestis ju kõik 100% korras, nagu vastutav isik mainis. Iijah.

              Suurt rolli mängib näiteks palju KOV-id ja kohalikud ettevõtted on valmis panustama enda koduklubisse. Siiamaani pole küll kuulnud, et mõni KOV oleks üritanud aidata mõnel kodulinna klubil infrastruktuuriga olulisel määral. Kohalikel erasponsoritel on senikaua täiesti kama kui klubil puuduvad ambitsioonid ja on teise klubi oma praktiliselt(Valga ja Viljandi saatus).

              Kunagi kui Tartus sai veel oldud, siis oli linna peal ikka näha ja ka kuulda Tammeka üritusi saada publikut staadionile. Oldi pildis vähemalt. Tallinnas on linnapeal ainukesena nähtaval Nõmme Kalju. Levadia, Flora ikka peidavad end maksimaalselt. Ei ole väga kursis aga kas ML-l endal pole võimu öelda klubidele, et asjad nüüd sellised, et iga kuu see ja see summa läheb fännide peale. Või juba läheb?

              EDIT : Mis puutus sellesse eestlaste-venelaste teemasse...poliitilise korrektsuse ja muidu moraalsuse poolest ma väga punkte vast ei saa aga see on minu arust üks ärakasutamata võimalus tekitamaks klubidele toetajaskonda sidudes asja millegi muuga. Barca-Real vastasseis praktiliselt sellele ju ülesse ehitatud ja kõiki kotib. Itaalias vastasseise paremate-vasemate vahel, igal pool mujal vastasseise rikaste ja vaeste klubide vahel(Sevilla-Betis ntks). Derbisid vaja noh

              Ütleme nii, et teemasse eesmärk pühitseb abinõu ja muidu iivõl a täiesti kasutamata võimalus. Niiet ida viru klubid, otsige oma vsjoo naši poisid ülesse. Tallinna puhul linnaosade vaheline teema ehk.

              Kommentaar


                Miks alustada kuskilt kaugelt ja kõrgelt? On ju olemas jalgpalliklubid ja fännirümitused. Neil on oluliselt lihtsam organiseeruda ja laieneda. Igaüks saab panustada pealtvaatajate arvu kasvu. Enne tuleb aga aru saada, miks inimesed jalgpalli vaatama ei jõua. Siinset foorumit lugedes jääb mulje, et just seda mõistmist jääb väheks ja otsitakse põhjuseid kuskilt kaugelt.

                Kommentaar


                  Üks lihtne põhjus on see, et klubid ja mängijad teevad ise liiga vähe selle nimel. Olen seotud Tartu klubiga Jk Welco Elekter. Oleme 4. liigas, aga meie fänniorganisatsioon (jah on grupeerinud) on vabalt top 5 hulgas eestis. Kui lugeda palju ML satsidel võõrsilmängudel fänne on siis seda lööme me stabiislelt üle. Ning ei saaks öelda, et mängud oleksid Tartus. Abjas, Võru külje all, Järva-Jaanis...kus iganes.
                  Miks on meil aga stabiilselt mitukümmend inimest võõrsil ja saja kandis kodus + 3trummi,4lippu ja nüüd suur 3x8 vms suur nagu lina mis rullitakse mängudel lahti? Seda sellepärat, et meid, mängijaid, see huvitab, et oleks pealtvaatajaid. 3. hooaega järjest kutsume kõiki tuttavaid, netikeskkondadesse paneme tehtud plakatid jne. Ja inimesed tulevad, kui järjepidevalt kutsuda. Inimesed kes pole jalgpalli kunagi vaadanud ja praegu käivad ka vaatamas inimesed, kes ühtki mängijat ei tundnud, aga tundsid meie fänne.
                  Küsimus on lihtsalt selles, kui prioriteetseks peab võistkond publikut ja fänne. Me ka trennide lõpus enne mänge rõhutame reklaamida. Mõni võib küsida mis kasu on klubil sellest? No nt eelmine aasta Tallinnas karikamängul 90min+30min vihmas mängida 3.liiga klubiga, jäädes kohe algul kaotusseisu aitas lakkamatult, rõhutan lakkamatult kestnud ergutamine paduvihmas 40+ inimese ja trummide poolt meil viigistada, sama ka lisaajal.Ja lõpuks võita.

                  Kommentaar


                    oleks mirko suguseid inimesi veel

                    Kommentaar


                      õlut
                      õlut
                      õlut
                      õlut
                      õlut
                      õlut
                      õlut
                      õlut
                      õlut
                      õlut
                      õlut
                      õlut

                      ma muud võimalust ei leia kahjuks
                      forever fooling, free and using, sliding down the slide that breaks a will

                      Kommentaar


                        Kindlasti tribüünile ja suitsu ka, siis on staadionid rahvast täis!

                        Kommentaar


                          Täna tegi oma esimese külastuse staadionile mu 7 kuine tütar, õnneks suitsuhais väga ei seganud teda... suure Kalevi staadioni plussid
                          Tundmatu - ehk mida mina ka tean

                          Kommentaar


                            lahendus seegi, kui publikut pole piisavalt,
                            siis tehakse lihtsalt juurde
                            GEORGE: No, no, no! Nothing happens /-/ RUSSELL: Well, why am I watching it?
                            GEORGE: Because it's on TV RUSSELL: Not yet..
                            (Seinfeld, The Pitch)

                            Kommentaar


                              sillamäed tümitatakse siin usinalt, kuid kui palju lisas kuressaare oma publikunumbrile? telepildi järgi 300 küll ei oleks pakkunud.

                              Kommentaar


                                Algselt postitas eston maravilha Vaata postitust
                                sillamäed tümitatakse siin usinalt, kuid kui palju lisas kuressaare oma publikunumbrile? telepildi järgi 300 küll ei oleks pakkunud.
                                Eston, oli küll, võin sulle kinnitada. Telekas tõesti tundus, et oli vähe, aga asi selles, et kui sul on 2000 inimest mahutav tribüün, siis rahvas hajub lihtsalt ära sinna ning väga aru saada polnud tõesti, et nii palju oli. Ise olin kohal ja raudselt 300 tuli ära(kontsud loeti ka üle minu teada ).Liiga kaua seal mängudel käinud, et aru ei saaks

                                Kommentaar

                                Working...
                                X