320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Publiku juurdekasv Eestikatel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas dnb Vaata postitust

    halvad ja madalamad kui enne koroonat

    Premium liiga (jalgpall.ee) saad ise tutvuda kui kerid alla külastatavuse juurde
    Teoreetiliselt kui palju võis mõjutada see, et hooaega alustasid enamus satsid samal väljakul - Sportlandi kunstmuru peal? Ja ei saadud omas kodus mängida. Ma eeldan, et toonased numbrid olid maru madalad ka.

    Kommentaar


      Mängude kellaajad kisuvad väga ebasobivaks, kui ainult ühte staadionit saab kasutada.

      Kommentaar


        Vastab tõele, et keskmine per mäng jäi madalamaks kui 2019.
        Positiivne on see, et nii vinget sügiste mängude keskmist samas pole PL näinud. Tavaliselt on septembrist alates alati drop, seekord suutsime taset hoida, isegi kui tegelikult sportlikku pinget oli vähem.

        Ma tänan kõiki, kes täitsid ka tagasisideankeeti. Üle 500 vastaja oli! Hetkel tegelen nende läbitöötamisega.

        Alati on oodatud ka muljed, kas see hooaeg tundus kuidagi tribüünil teistmoodi ka? Kuidas oli atmosfäär?
        sigpic

        Kommentaar


          Minu meelest, võin muidugi ka eksida, meelitasid derbymängud Flora ja Levadia vahel tänavu stabiilselt hea arvu publikut? Plusspoolele võib kanda ka Pärnu publiku, hoolimata meeskonna kehvast minekust ei kandunud see kuidagi pealtvaatajate arvudesse.

          2019 aasta numbritele mitte järgi jõudmine on täiesti ootuspärane. Koroonakriis paraku tähendas, et kogu kogukondliku tööd tuleb jälle otsast alata, sest kohalik jalgpall paraku on teema, mis inimestel kohe meelest kaob kui sellele pidevalt tähelepanu ei pöörata. Lisaks on liigast langenud Viljandi, kes parematel aegadel 4-500 inimest stabiilselt tribkale tõi.
          "I like an aggressive team, I want to see a team that is strong, committed and quick on the break.
          These are things which Atletico fans have always liked, it helps them identify with and love this shirt."

          Kommentaar


            Ja Tammeka publikunumber on ka minu meelest langustrendis. Ilmselt seotud eelmise hooaja väga kehva tulemusega.

            Kommentaar


              Ma arvan, et oleks patt, kui see Soccerneti portaalis ilmunud artikkel jääks foorumis mainimata:
              Siim Pulst | Enamik Premium liiga märtsikuiseid mänge peetakse ebanormaalsetes oludes

              ---

              Kopeerin siia konteksti mõttes Kesa väljatoodud statistika ühe teise artikli kommentaaridest. Võib ju naeruvääristada, et mõttetult madalad numbrid kõik, aga samas midagi ta meile siiski kirjeldab, millele teinekord tuliselt vastu vaieldakse.

              Ise usun, et kui alguses saadakse mõnusamalt minema, siis on ka hiljem rohkem lootust. Publikuteemad muidugi väga kompleksne küsimus, mis hõlmab väga paljut, nii et ühest võluvitsa siin pole, kuid alustada võiks eelduste loomisest.

              Keskmine publik 2005-2022

              Märts - 197, mediaan - 163
              Aprill - 218, mediaan - 172
              Mai - 249, mediaan - 196
              Juuni - 250, mediaan - 165
              Juuli - 278, mediaan - 211
              August - 277, mediaan - 210
              September - 213, mediaan - 145
              Oktoober - 192, mediaan - 124
              November - 200, mediaan - 146
              Detsember - 234 , mediaan - 173 (6 mängu põhjal raske järeldusi teha)

              Ehk siis, publikuhuvi tõuseb kuni juuli-augustini, septembrist kui liigatabel suht paigas ja ilmad jahenevad, kukub järsult, hooaja lõpus veidi tõuseb aga mitte märkimisväärselt.
              ---

              + Meenutus 2021 aastast (mida ma ise millegipärast ei mäletanudki).
              Siim Pulst | Faktinahas väärtused: Messi kuldpallist Premium liiga tabeli poolitamiseni

              ​Sest see ei olnud ju mingi juhus, et kõik antud videoklipis sõna saanud jalgpalliinimesed, kui jalgpalliliidu esindaja välja arvata, soosisid liigade poolitamist. Värskes Jalka ajakirjas ilmunud Premium liiga jalgpallurite anonüümne hääletus tegi selgeks, et liiga poolitamist või täiendavat lühendamist soovib lõviosa mängijatest:

              Kuidas suhtud tänavuse hooaja formaati, kus 27 vooru järel tehakse tabel kaheks?

              54,8% - meeldib väga, nii võiks teha igal aastal!
              24,7% - ei ole vahet
              13,7% - ei meeldi - hooaeg peaks olema lühem
              6,8% - edaspidi võiks jääda 36 vooru juurde
              0% - ei meeldi - hooaeg peaks olema pikem

              Seejuures arvavad niimoodi ju mängijad ise, kes peaksid Kivisilla argumenti arvestades olema just kõige rohkem huvitatud pikemast hooajast. Eks igaüks võib ise oletada, kas ainult 6,8% Premium liiga mängijatest tahab areneda tippmängijaks või siis ei pea mängijad hilissügisesi mänge oma arengu seisukohalt kuigi oluliseks.
              ​​
              Mulle oli ka sümpaatne autori mõttekäik, et väärtuste üle otsustatagu kogukond, mitte juhid.

              Kogu lugu viie lausega

              Spordis domineerivate faktiküsimuste taga on tihtipeale väärtusküsimused. Üldistel väärtusarusaamadel on demokraatlikus kultuuris võimudele ettekirjutav roll. Premium liiga poolitamise küsimus on olulisel määral väärtusküsimus. Suur enamus Eesti jalgpallikogukonnast pooldab liiga poolitamist. Jalgpalliliidul on seega kohustus jalgpallikogukonna väärtusarusaamasid järgida ja turniirisüsteemi vastavalt reformida.

              Kommentaar


                Algselt postitas Andres. Vaata postitust
                Publikuteemad muidugi väga kompleksne küsimus, mis hõlmab väga paljut, nii et ühest võluvitsa siin pole, kuid alustada võiks eelduste loomisest.
                Õige tähelepanek. Kindlasti ei ole asi nii, et mingite lihtsate muudatuste korral puhkeks kõik kohe õitsele. Publiku väärtustamine võiks aga olla see õige teeots, et üldse oleks lootust kunagi jalgpallikultuurini välja jõuda.

                Kommentaar


                  Kui teised maadlevad siin 200 tuuris, siis Harju hakkab siin vaikselt juba 500 -t ründama. Mis selle Harju fenomen on? Miks inimesed sinna tahavad minna? Essas foorus ju ka mängiti Floraga ning siis julgen väita ligi 50 % tuli Harju tõttu. Tingimused ei ole seal just kõige paremad publikule, kuigi usun klubi teeb endast kõik, et oleks lihtsalt kuna see pole nende päris oma staadion, siis väga palju ressurssi sinna ei panda. Ala nagu Kures või Paides, ete ehitavad mingi normima tripka stata äärde ja panevad katuse peale. Laagris korralik tuule koridor ja peab ikka korralikult soojalt riide panema, et end seal normilt tunda, isegi soojemate ilmadega.

                  Kommentaar


                    Algselt postitas Drogba Vaata postitust
                    Kui teised maadlevad siin 200 tuuris, siis Harju hakkab siin vaikselt juba 500 -t ründama. Mis selle Harju fenomen on? Miks inimesed sinna tahavad minna? Essas foorus ju ka mängiti Floraga ning siis julgen väita ligi 50 % tuli Harju tõttu. Tingimused ei ole seal just kõige paremad publikule, kuigi usun klubi teeb endast kõik, et oleks lihtsalt kuna see pole nende päris oma staadion, siis väga palju ressurssi sinna ei panda. Ala nagu Kures või Paides, ete ehitavad mingi normima tripka stata äärde ja panevad katuse peale. Laagris korralik tuule koridor ja peab ikka korralikult soojalt riide panema, et end seal normilt tunda, isegi soojemate ilmadega.
                    Kruusi promol on kindlasti positiivne mõju olnud.

                    Kommentaar


                      Eesti spordimaastikul ilmselt on raske leida oma tagataskust tugevamat trumpi kui Kalev Kruus, ja kindlasti tal ka on positiivne mõju, ent ma ei kirjutaks tublisid numbreid vaid tema nime taha. Eelkõige on Harjul ikkagi käsil ajalooline esimene meistriliiga hooaeg, mis pealinnast väljapoole tähendab inimestele palju. See annab väga tubli tõuke ja tähelepanu, mida tavapärasematel hooaegadel on raske saavutada. Ehk siis sotsmeedia mõistes, Kruus on boost, aga content peab sul endal hea olema.

                      Ei soovi kuidagi Harju JK Laagri entusiasmi pidurdada. Tehakse ägedat asja ja loodetavasti õnnestub need tulemused (väljakul ja väljaku kõrval) ka püsivaks muuta. Harju ja nende fännipunt on tänavu ka üks põnevamaid asju, mida liigas jälgida. Ent ma ise jään hetkel natukene reserveeritumale positsioonile ja laseks neil end veel tõestada, enne kui siit suuri järeldusi julgeb tõmmata. Komeete on meie vutis varemgi olnud, aga palju me neist enam mäletame? Welco ehk on erand ja seda isegi ilma meistrikata.

                      Nagu ka staarfänn Mario on öelnud, et fännipundi kohta saab midagi tugevat väita alles 10 aasta möödudes. Eestis on kõva sõna kui kümnend pärast pundi tekkimist üldse mingisugusel kujul eksisteeritakse. Ise markeeriks siinkohal konteksti mõttes ka aastatepikkuse tiirlemise võrdlemisi pealvaatajale mittesõbralikus pikas 36 liigamänguga süsteemis, kus ka tingimused taristu näol pigem vaenulikud.

                      Lisaks siia ka isikliku kogemuse Rakvere aegadest (2016), enne veel kui meie vutis erinevate solidaarsustega nõnda helded oldi. Olles esimesed 6 mängu võõrsil lutti saanud, infra probleemide tõttu tuli algul vaid võõrsilmänge künda, siis õnnestus meil esimestes kodumängudes siiski päris tublisti rahvast staadionile uudistama saada ja seda pea 0 eduelamuse pealt. Robustselt 400, 300, 450, pärast mida see kuhugi ~100-300 vahele pendeldama kukkus (tolle hooaja teises pooles kummitas veel ka peastaadioni remont). See muidugi ei tähenda, et Harjul paremini ei võiks minna. Nad seisavad hetkel kindlasti hulga tugevamatel jalgadel.

                      Ja isegi kui tuleb tagasilööke, siis šnitti võtta Pärnult, kes läbi süsteemse ja järjepideva töö, mille igas etapis hõngub suure südamega tegemist, on suudetud enda publikumi hoida.

                      Harju JK Laagri publikunumbrid liigamängudes (kodukohtumised, viimased 5 eelnevat hooaega)
                      EL 2022 külastajaid kokku 2695, keskmine 150
                      ELB 2021 külastajaid kokku 1156, keskmine 96
                      II liiga 2020 külastajaid kokku 527, keskmine 59
                      III liiga 2019 külastajaid kokku 344, keskmine 34
                      III liiga 2018 külastajaid kokku 321, keskmine 29

                      (2020 ja 2021 juurde tuleks ilmselt väike covidi tärnike panna)

                      2023 PL kaks mängu peetud kodus:
                      372 ja 423

                      Kommentaar


                        Endiselt on saladuseks eilse Kalju-Paide mängu publiknumber, seda ei leia ei liidu ega soccerneti lehelt. Milles iva?
                        "I like an aggressive team, I want to see a team that is strong, committed and quick on the break.
                        These are things which Atletico fans have always liked, it helps them identify with and love this shirt."

                        Kommentaar


                          Algselt postitas atleticomadrid Vaata postitust
                          Endiselt on saladuseks eilse Kalju-Paide mängu publiknumber, seda ei leia ei liidu ega soccerneti lehelt. Milles iva?


                          Loodan, et kontrollitakse, sest 840, mis välja hüüti tundub telepildilt nähtuna vägagi kahtlane, ca 600 ehk.
                          Avavooru lumesajusel Flora-Harju mängus kokku loetud 530 näitas tribüünil sama suurt täituvust.

                          Kommentaar


                            Nüüd on avaldatud: Pealtvaatajaid 557​. Senise hooaja tugevuselt teine publikunumber siis.

                            Kommentaar


                              Algselt postitas ßanyø Vaata postitust
                              Nüüd on avaldatud: Pealtvaatajaid 557​. Senise hooaja tugevuselt teine publikunumber siis.
                              Kuidas saab 300 inimesega mööda panna? Või 557 olid statal, ülejäänd 300 Ale Coq arena klaaside taga või otsisid välja kuulutatud mune staadioni ümbrusest?

                              Kommentaar


                                Kaljul pole esimene kord end kõrvadest tõsta.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X