320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Probleemid naiste jalgpallis

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Elva puhul olevat 2016. aastal asja menetletud, mees käis ravil ja osapooli lepitati. Kummaline, et järgneva viie aasta jooksul järgmist infokildu pidi nüüdseni ootama. Variant on muidugi see, et sellised skandaalid üritati varem lahendada vaikselt, sest jalkale ei tuleks selline avalikustamine kasuks. Ses osas, et keegi ei tea, kuidas võinuks Nõmme Kalju keiss lõppeda, kui neiu poleks läinud telesaatesse sellest rääkima.
    Samas selle vastu räägib see, et tal lasti edasi tegutseda. Kahtlane, et jalkaliit sellist asja uue info olemasolu korral aastaid tolereeris. Aga, noh, mine tea.

    Peenisepiltidest, siis küsi enda tuttavate vahepeal vallalistena tegutsenud naiste käest, et kui palju nad peenisepilte on saanud. Neid saadetakse kuuldavasti sitaks. Mul oli aastaid tagasi üks kolleeg, kes kasutas sama taktikat. Olen umbes kolme naise käest kuulnud, kes temaga tinderis mätchinud, et tüüp saadab kõigepealt aktifotosid (kuna ta on fotograaf) ja siis saadab enda peenisepildi ka. Kui seepeale vestlus katki kipub jääma, siis saab mees pahaseks ka, et mis viga on!? Järelikult peab selline lähenemine piisavat kvantiteedi korral ka vahepeal kvaliteeti tooma. Ju on selline selge märk, et kui naisele meeldib, siis on kebovärk soolas. Kõik pole meil kaalasugused lõunale viijad ja pärast kritiseerijad.

    Samas on mul omast ajast mingi kogus naiste alastipilte, kellega ma kunagi silmast silma kohtunudki pole. Peeti vajalikuks umbes vestluse esimesel õhtul saata. Et, noh, kohtingukombed ongi maailmas erinevad.

    Kommentaar


      Nojah, saan aru kui naine saadab paljast ihust pilte ja mees vb vastab sixpacki pildiga või full naked, aga ainult vändast teha pilti tundub ikka veits kummaline.😄 Aga mine sa tea, ehk naistele meeldibki.

      Igatahes, M.N on oma fb lehel teinud avalduse seoses selle juhtumiga.

      Lugupeetud sõbrad ja tuttavad, koostööpartnerid ning lai FC Elva pere!



      Viimase 24 tunni jooksul on tähelepanu alla toodud üks minu ja ka paljude teiste jaoks häbiväärne killuke mu senisest elust.

      Elust, millest viimased 17 aastat (alates maist 2004) olen veetnud FC Elva juures, et kogu pühendumusega ehitada meie ühise raske tööga üles üks professionaalsemaid jalgpalliorganisatsioone Eestis ning võin sirge seljaga öelda, et olen meie tehtu üle uhke.



      Küll aga ma ei ole uhke selle üle, mis ma saatsin korda 2014/15. aastal, mida ajakirjanduses kajastati esmalt anonüümselt 2016. aastal. Teemat on taaskord tõstatatud Getulio Aurelio Fredo juhtumi valguses.

      Tunnistasin toona vastavatele uurimisorganitele ja tunnistan ka praegu oma eksimusi ning olen selle probleemiga kirjeldatud sündmustele järgnenud perioodil ka tegelenud. Läbisin kaasatud asutuste poolt ettekirjutatud protsessid ning saan käsi südamel öelda, et alaealistega suhtlemisel ei ole selliseid asju enam kunagi ette tulnud. Seda enam tuli minu jaoks üllatusena eile-täna organiseeritud meediakajastus.



      Veelkord, ei ole ühtegi õigustust minu poisikese aruga tehtule alaealiste tüdrukute suunas. Küll aga olgu siinkohal rõhutatud, et kõnealused juhtumid olid minu ja alaealise tüdruku omavahelise flirtimise käigus intiimse alatooniga veebisõnumite/piltide saatmine ning mitte mingil tasandil mõjuvõimu omava isiku poolt teise isiku füüsiliselt ahistamine ega seksuaalselt ära kasutamine. Samuti olen oma tegude eest kandnud vastutust läbi otsese häbitunde kolleegidele igapäevaselt otsa vaatamisel ja veelgi enam kui puudutatud isikutelt isiklikult vabandust palusin. Sellest tulenevalt suunasin järgneval viiel aastal kogu oma energia FC Elva ja noorte spordi arengusse, et vähekenegi tehtut heastada ning olen sel teel kindlasti nii mõnelegi varbale astunud.



      Sarnaseid arusaamatusi on võinud ette tulla minu ja teise täiskasvanud inimese vahel. Siinkohal on mul aga keeruline konkreetset seisukohta võtta, kuna keegi ei ole mulle kunagi ei otse ega vihjamisi öelnud, et üks või teine käitumisviis on temale liiga pealetükkiv või ahistav ning sellest tulenevalt soovib meievahelise suhtluse lõpetada. Küll aga juhul kui sedasi on olnud, siis siirad vabandused ning andke mulle privaatselt märku, et ma saaksin tehtut heastada!



      Elu ei ole virtuaalne jalgpallimäng, kus sa saad eksimused kustutada ja otsast alata. Elu sarnaneb rohkem päris jalgapllile, kus väiksemate rikkumiste korral omistatakse vastasmeeskonnale karistuslöök või penalti ning suuremate rikkumiste esinemisel kollane või punane kaart. Eks see jääb iga “kohtuniku” enese otsustada, millist kaarti on väärt minu poisikese lollused ja kas see peaks olema kehtiv mängu/hooaja lõpuni või kogu eluks.



      Kahjuks ei saa ma omaltpoolt meedias seni kajastatule midagi täiendavat lisada kuna ükski protsessi kaasatud osapool ei ole minuga uute süüdistuste sisu jaganud. Hinnangu toimunule saan anda siis, kui erinevate organisatsioonide poolt läbi viidavad uurimised on lõpetatud. Küll aga luban seda teha põhjalikumalt niipea kui kõik asjaolud on lõplikult selged.



      Seniks aga veelkord tuhat vabandust kõigi ees, keda kõnealused teemad on kunagi puudutanud või puudutavad tänasel päeval.



      Marek Naaris,

      FC Elva tegevjuht 2005-2021





      PS! Lõpetuseks sooviksin siiralt vabandada kõigi FC Nõmme Kalju naisjalgpallurite ees kuna “tänu” minu viie-kuue aasta tagustele poisikese tempudele on ühiskondlik ning meedia arutelu teie poolt tõstatatud juhtumilt eemale suunatud.

      See ei ole Teie vastu õiglane!

      Kommentaar


        Päris libeda jutuga pedo. Mis kuradi "poisike" sa oled vanuses 32-34?

        Kommentaar


          Mulle tundus samuti suht osavalt ja manipuleerivalt kirjutatud vabandus. Eks need alaealistele keelt kõrva ajajad ongi libeda jutuga.

          Mõned tähelepanekud, kuidas vabandaja lugeja poolehoidu/kaastunnet üritab saavutada:

          1. Kohe alguses hakkab rõhuma sellele, et on klubis veetnud 17a ja aidanud selle üles ehitada.
          2. Kogu teksti vältel korrutab, et need olid poisikese teod, ehkki mehel oli aastal 2014 vanust 33! Mis poisikesest me siin räägime.
          3. Ütleb, et alaealistega suhtlemisel pole rohkem midagi sellist juhtunud. Rõhk sõnal alaealised. Kirjutamise viisist on tunda, et mingeid asju on tal veel hingel. Loen edasi ja oh üllatust - nii ongi, tundub, et riistapilte on saadetud veel, aga seekord siis vist täiskasvanud naistele? Seda mainib niimoodi mokaotsast.
          4. Ütleb, et 14a tüdrukuga suhtlemine polnud ahistamine, kuigi tundub, et tüdruk tundis end suht ahistatuna, et isegi trenni ei läinud enam ja lõpuks välja rääkis kõik.
          5. Ja siis see Nõmme Kalju mainimine. Marek, usu mind, sinu juhtum on sama oluline kui Kalju oma. Pervertidel pole noorte juurde asja!

          Kommentaar


            See Elva keiss spinniti spetsjom NK ja siis ühe PR-firma poolt.

            Ehk jalkaliit tegi selle lollilt, et saadeti NK osas infot otsides Elva kohta tulnud väited tagasi, kuna "me praegu ei tegele selle teemaga" ja "see on lahendatud juhtum". Endine treener, kes jalkaliidu poole pöördus, sai pahaseks, pöördus NK poole. NK palkas kommunikatsioonifirma, kuhu kuulub palju endisi ministreid, mis hakkas siis omakorda seda igasse väljaandesse pushima. Kuna see on teema, siis tehti see lugu ka ära ja kommunikatsioonifirma spinn töötas, tähelepanu sai hajutatud.

            Enne, kui siin Plastic tuleb ja lärmab, et ajakirjandus on kõiges süüdi, siis müts maha EJL ees, kes selle vene nimega djüüdi väited esimese hooga tagasi lükkas, sest ilmselt sellepärast saigi Naaris mingi viis aastat tegutseda, kuna juhtum oli ju lahendatud, mees ravil käinud ja nüüd on kõik o-koo igavesti ja edasi.

            Kommentaar



              Robert võiks mingi tootvale tööle minna vms kui ta päriselt tõsimeeli arvab, et kuna lapsepilastamine oli nii ammu aega tagasi, et juhtum aegunud kriminaal vastutusele võtmiseks, siis on tal ok olla edasi ikka treener.

              "See otsus ei kõlba kuskile ja need inimesed teavad seda sama hästi. Aga paber kannatab ju kõike... Getulio on sellises ausa mängu reeglite rikkumises väga pettunud," ütles Sarv Delfile kirjalikult saadetud kommentaaris.

              "See otsus on naljanumber ja absurdi uus tase. Kõigepealt menetleb jalgpalliliit aegunud juhtumeid, mille menetlemise välistab nende endi reglement. Pritsib meedias soppa ja sappi, et rääkida suurest tööst ja vaevast. Mul oli korraks lootus, et kuskil läheb lambike põlema ja treener saab ausa ja õiglase menetluse. Aga ei, milleks, kui tegelik eesmärk on teda ja klubi lihtsalt känselisse panna (kirjapilt muutmata - G.L.). Loogiline oleks, et jalgpalliliit ootaks ametlikud uurimise tulemused ära. Aga ei, milleks, kui inimeste elu on vaja rikkuda kohe."

              "Lõpuks saadab jalgpalliliit ilma ühegi põhjenduseta inimese elektritoolile olukorras, kus ta isegi ei tea, mille eest. Väidetavalt on konfidentsiaalne info! Nii menetleti ju kõiki poliitilisi oponente Natsi-Saksamaal ja Nõukogude Liidus. Ausa mängu põhimõtted? Jah, ainult UEFA tellitud reklaamides. Otsus on nii puudulik, et sealt pole isegi aru saada, mida menetleti ja kas juba aastaid aegunud tegusid otsuse tegemisel arvestati. Häbematu!" jätkas Sarv.

              "Kui sellised inimesed on Eesti jalgpalli juhtimise juures, aga ei täida isegi enda reegleid, siis on see peeglisse vaatamise koht. Võib-olla on kuskil keegi, kes on valmis ausa mängu reegleid järgima ka praktikas. Me mõtleme rahulikult, mida me saame teha ja seejärel astume vajalikud sammud."

              Delfi esitas jalgpalliliidu pressiteatest tõukuvalt lisaküsimusi ka alaliidu infojuhile ja distsiplinaarkomisjoni liikmele Mihkel Uibolehele.

              Kas distsiplinaarkomisjonis oli täna artuluse all ka Nõmme Kalju klubi saatus?

              Uiboleht: "Ei. Kõik muud menetlused toimuvad järgmisel nädalal."

              Kas Getulio Aurelio Fredo selgitused, milleks paluti nädal lisaaega, jõudsid komisjonini?

              "Tema esindaja saatis meile enda seisukohad."


              Kas tema esindaja teie hinnangul sai aru, milles Getuliot süüdistatakse ja millepärast teda uuritakse?

              "Seda tuleb tema käest küsida. Meie andsime talle täpselt sellise informatsiooni, nagu me talle anda saime. Oli ju kõigile selge, mille osas see uurimine toimub. "Kui ta aru ei saanud, siis tunneme tema klienti paremini kui ta ise, ja ilmselt on see ka loogiline. Arvan, et kõigile oli selge, mille kohta menetlus käis. Mõistagi on tavapärane, et teatud ütlused ja asjaolud on spordiorganisatsioonide menetlustes anonüümsed selleks, et kaitsta infoallikaid. Seda me oleme ka kogu aeg ausalt öelnud ja nii toimetataksegi spordiorganisatsioonide delikaatsetes uurimistes. Tuleb meeles pidada, et spordiorganisatsioonide menetlused alasiseste eetika-alaste rikkumiste kohta ei ole kuidagi võrreldavad kohtumenetlustega: spordiorganisatsioonid kontrollivad infot kogudes ja inimestega vesteldes eetikareeglitest kinnipidamist, kohtusse aga jõuavad asjad pärast õiguskaitseorganite tegevusi, mille hulka kuuluvad erimeetmed, mida spordiorganisatsioonid ei saa kasutada."

              Kuhu ja kuidas seda otsust edasi on võimalik kaevata?

              "Tuleb teha avaldus apellatsioonikomisjonile."
              Ela ja tunne, et elad
              see on kõige lihtsam
              filosoofia, mis toimib
              sule silmad ära vaata
              tagasi, hinga sügavalt ja
              hüppa üle iseenda varju
              tule koos minuga.

              Kommentaar


                Pedo kaitsja võrdleb EJL-i natside ja NSVL-iga. Võiks laimamise eest vastutusele võtta!?

                Eesti Jalgpalli Liidu distsiplinaarkomisjonilt tähtajatu jalgpallis tegutsemise keelu saanud Nõmme Kalju endise treeneri Getulio Aurelio Fredo esindaja Robert Sarv nimetas otsust "naljanumbriks" ja "absurdi uueks tasemeks".

                Kommentaar


                  Algselt postitas LeeMarx Vaata postitust
                  Pedo kaitsja võrdleb EJL-i natside ja NSVL-iga. Võiks laimamise eest vastutusele võtta!?

                  https://sport.delfi.ee/artikkel/9289...ukogude-liidus
                  Sarv juba olla täna kohtus totaalselt vastu pükse saanud. Õigem oleks vist öelda, et Sarve klient sai vastu pükse ning peab kõik kulud tasuma. Sarv ise paneb ikka pleki tasku.

                  Kommentaar


                    Mida nad saavutada tahavad? Kas keegi viiks lapsed trenni, kui Getulio jätkaks kuskil EJL-i all juhendamist?

                    e: Kas vastab tõele, et lisaks kõigele on Naaris ka ManU fänn?

                    Kommentaar


                      Algselt postitas Vask Vaata postitust
                      Mida nad saavutada tahavad? Kas keegi viiks lapsed trenni, kui Getulio jätkaks kuskil EJL-i all juhendamist?

                      e: Kas vastab tõele, et lisaks kõigele on Naaris ka ManU fänn?
                      Täna viisid sajad inimesed autodega lapsi lauluväljakule juba trenni. Vabaduse nimel.

                      Kommentaar


                        Probleemi asemel keskendutakse mainekuuundusele ja teiste patuste otsimisele. Jätab veidi halva maigu https://sport.delfi.ee/artikkel/9290...detesse-tirida

                        Pohlak: Olime kuulnud, et Getuliol olid Soomes elades ja treenerina töötades probleemid tüdrukutega ja sellele toetudes esitasin ühel jalgpalli liidu kohtumisel Nõmme Kalju tegevjuhi Ehte Eametsa ja noortetöö juhi Kristen Viikmäega ka sellekohase üldise küsimuse. Ehte peadvangutava reaktsiooni tähendus jäi meile toona arusaamatuks, täna oskan oletada, et ilmselt langes vestlus ajaperioodile, mil käis eelpoolmainitud uurimine ja nemad tõlgendasid minu küsimust selliselt, et jalgpalli liit on olukorraga kursis. Mitteametlikult palusime Soomega seotud väidet uurida ja saime vastuseks, et sealses kriminaalregistris pole Getulio kohta midagi.

                        Kommentaar


                          ma viskan siinkohal õhku ühe äärmiselt provokatiivse, aga ka veidi filosoofilise teesi:

                          me kõik oleme juhtunus ka ise mingil määral süüdi. Miks? Sest enamusele on olnud uus staadion, rahvuskoondis ja jalgpall üldiselt tunduvalt olulisem, kui kasvõi AP naisepeks. Siin foorumis on kümme aastat räägitud AP munnist olemusest ja iseloomust, pole peale mõne Flora fanati ühtegi, kes teda sinisilmselt usuks, aga ometi on "kõik on niii, nagu ennegii.."

                          Ja sellest on sitaks kopp ees, kui aus olla. Mina alustasin sellest, et juba mõnda aega keeldun ise ja oma perega külastamast ühtegi EJL korraldatavat võistlust. Olgu see kasvõi MM finaal Eesti-Brasiilia vahel Lillekülas. Jah, miks peavad klubid ja kogukond kannatama selle sita tõttu, mis toimub? Sest mina ei saa oma keskmist näppu AP'le sisse lükata. Teised saavad, aga seni kuni puudub surve, on "kõik on nii, nagu ennegiii" .
                          MIA SAN MIA!

                          Kommentaar


                            Midagi selles Pohlaku jutus ei klapi.
                            A - Kuulis kuskilt, et Getuliol oli Soomes probleemid noorte tüdrukutega
                            B - Teadis, et Mia oli Getulio eratreenitav
                            C - Olles kahest eelnevast teadlik ja samaaegselt FC Flora president ei pannud A+B'd kokku, et oma klubi mängijat sellest teavitada/hoiatada.

                            Igastahes ma võtan popkorni välja tundub, et see teema veel eskaleerub kuhugile.

                            Kommentaar


                              Algselt postitas denisss Vaata postitust
                              ma viskan siinkohal õhku ühe äärmiselt provokatiivse, aga ka veidi filosoofilise teesi:

                              me kõik oleme juhtunus ka ise mingil määral süüdi. Miks? Sest enamusele on olnud uus staadion, rahvuskoondis ja jalgpall üldiselt tunduvalt olulisem, kui kasvõi AP naisepeks. Siin foorumis on kümme aastat räägitud AP munnist olemusest ja iseloomust, pole peale mõne Flora fanati ühtegi, kes teda sinisilmselt usuks, aga ometi on "kõik on niii, nagu ennegii.."

                              Ja sellest on sitaks kopp ees, kui aus olla. Mina alustasin sellest, et juba mõnda aega keeldun ise ja oma perega külastamast ühtegi EJL korraldatavat võistlust. Olgu see kasvõi MM finaal Eesti-Brasiilia vahel Lillekülas. Jah, miks peavad klubid ja kogukond kannatama selle sita tõttu, mis toimub? Sest mina ei saa oma keskmist näppu AP'le sisse lükata. Teised saavad, aga seni kuni puudub surve, on "kõik on nii, nagu ennegiii" .
                              Naisepeks on tõenäoliselt kuulujutt. Pohlaku lapsedki on selle meedias ümber lükanud.

                              Kommentaar


                                Algselt postitas Vask Vaata postitust
                                Naisepeks on tõenäoliselt kuulujutt. Pohlaku lapsedki on selle meedias ümber lükanud.
                                Prokuratuur lõpetas Aivar Pohlaku abieluaegse (1980–2002) vägivallatsemise uurimise tulemusetult sellepärast, et avastatud kuriteod jõudsid vahepeal aeguda.

                                Samas suutis politsei tuvastada vaid kaks vägivallatsemist: 1998. aasta septembris ja 2000. aasta hilissügisel. - «Need olid korrad, mille kohta olin arstidelt paberi võtnud,» tunnistab Signe.

                                Politsei tuvastas, et jalgpallitegelane Aivar Pohlak peksis abielu jooksul abikaasat vähemalt kaks korda. Samas tuli kriminaalasi lõpetada, sest vägivallatsemine on tänaseks aegunud.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X