Algselt postitas Amos
Vaata postitust
Oletame, et ma võtan nüüd õhtul 4cl viskit, istun rahulikult maha ja tõsimeeli hakkan Sinu juttu lugema teemal, mida ma absoluutselt ei valda. Pean ennast targaks inimest, kes sooviks esiatud väidete (eriti kui need on pigem skandaalsed) kohta viiteid algallikale, et saaksin neid analüüsida.
Teistel teemadel, mida valdan, viiteid vaja ei ole, sest olen temaatikaga kursis. Nii, istun siis maha ja loen, et ainuke argument on, et "peavoolumeedia" on mulle pähe söötnud mingeid ideid, mis ei vasta reaalsusele ning kokkuvõtvalt olen ma rämedalt manipuleeritav ning ajupestud inimene.
No EAD and die, on minu reaktsiooniks. Päris tõsiselt. Tead, miks? Sest teemadel, mida ma valdan, on "Sinu" arvamus reaalsust mitte representeeriv. Põhjus, miks "Sinu" on jutumärkides, on selles, et ma ei mõtle konkreetselt sind, vaid just gruppi, kes ujuvad siis vastuvoolu selle nn. peavoolumeedias kajastatuga.
Ja nüüd tulebki välja kontseptuaalne erinevus "Sinu" ja Minu vahel. "Sinu" lähtepunkt on, et peavoolumeedia kajastab väära infot ning otsid oma infot muudest allikast. Selline paradigma on eos vigane, sest sa ei ole hinnanguid andes mitte allikakriitiline (mis oleks õige) vaid allikaid välistav. Big difference.
Küsid, miks? Sellepärast, et kontseptuaalselt oled manipuleeritav hoopis "Sina", mitte mina. "Sina" oled see, kes otsustab info reaalsuse ja paikapidavuse üle lähtuvalt allikast, selmet mina, kes ma otsustan lähtuvalt sisust üle, olles sealjuures allikakriitiline (jälle, big difference). Allikakriitilisus tekib aga kas a) isiku varasemast kogemusest või b) kogemuse puudumisel omandatud teabest teema kohta. Sealjuures on "b" puhul tähtis see, et sa oleks vastaval piisavalt erialal pädev (siis on sinu hinnangud paremad).
Miks ma seda tldr posti kirjutan, on see, et ma mõnes mõttes saan Sinust aru. Tundud olevat noor inimene (sarnaselt minule) ning oma arvamus on alles kujunemisel, nagu ka sinu lemmik meeskond (pun intended).
Ja p.s. maailm ei ole "Sinu" vastu ning tasuks mõelda ka variandile, et see, et sinu arvamus on erinev üldsusest, tuleneb sellest, et äkki üldsuse arvamus ongi reaalselt õige
.
) kui see ongi "õige elu" mis meile räägitakse. Igav raisk. Aga huij ongi.
Leave a comment: