Vivatbet

Collapse

Unconfigured Ad

Collapse

Jalgpalliajalugu

Collapse
X

• Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • Tallinec
    Meeskonnaliige
    • Feb 2022
    • 296

Algselt postitanud kasutaja Mõnuagent 007 poolt
    Sain eile toreda mängija autogrammi. Tibor Nyilasi, kes lõi kaks väravat El Salvadori 10:1 mängus.
    Tibor Nyilasi oli suurepärane, väravaid lööv mängujuht.

Nii oodati tugevat esitust Ungari koondiselt 1986 MM-l, kui nad said selle turniiri valikgrupis esikoha. Sealjuures jättes 1986 MM-lt eemale Hollandi koondise (Van Basten, Gullit, Rijkaard). Sellisel MM-il oodati väga palju ründavate poolkaitsjate duolt Nyilasi- Détári. Nüüd on möödunud juba peaaegu 40 aastat, kuid Ungari koondises pole sellise tasemega mängijaid ilmunud.

Kommentaar

• mcnamara
      Möirgav mölder
      • Nov 2001
      • 29209

Keset ööd meenus äkki kevad 1994 kui nägin Kadriorus oma silmaga mehi, keda olin kümme aastat soome telekast innuga fännanud - Ian Rush ja Neville Southall. Minu hämmastuseks ei teinud peale minu neist legendidest tribüünil keegi välja: seal käis tavapärane sihvkade närimine ja ropp venekeelne sõim väljakul toimuva aadressil.
      Võib-olla just sel maiõhtul otsustasin, et minust ei saa pidevalt jalkavõistlustel käijat: saadav emotsioon ei ole aja- ja energiakulu väärt.
      the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
      because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

• Tallinec
        Meeskonnaliige
        • Feb 2022
        • 296

Algselt postitanud kasutaja mcnamara poolt
        Keset ööd meenus äkki kevad 1994 kui nägin Kadriorus oma silmaga mehi, keda olin kümme aastat soome telekast innuga fännanud - Ian Rush ja Neville Southall.
        1991. aastal suhtlesin ma Tallinna noorteklubi "Vigri" ründaja Andres Pasnitšenkoga, kes mängis hiljem U21 koondises ja Eesti Meistriliiga meeskondades. Mulle jäi meelde tema jutustus sellest, kuidas ta osales välismaal oma võistkonnaga Ian Rushile pühendatud noorteturniiril ("Ian Rushi turniir" nagu Andres ütles). Ian Rush oli sel ajal Liverpooli tegevmängija. Mulle ei jäänud meelde Andrese jutu üksikasjad sellest, kuidas tema võistkond sellel turniiril osales. Kuid selline seos on Eesti jalgpalli ja Ian Rushi vahel olnud.

Kommentaar

• Tallinec
          Meeskonnaliige
          • Feb 2022
          • 296

Sain üllatusega ühest allikast teada, et Boriss Arkadjevi sünnikoht on Narva linn. Boriss Arkadjev oli tuntud nõuka jalgpallitreener ning oma aja jalgpallianalüütik ja teoreetik № 1. Tema jalgpallitaktika käsiraamat on tõlgitud isegi eesti keelde: Boriss Arkadjev "Jalgpallimängu taktika".

Praegusaja tuntuim inglise jalgpallikirjanik Jonathan Wilson mainib Arkadjevit korduvalt oma kuulsas raamatus "Inverting the Pyramid".

Kommentaar

• vaikiv mees
            Eesti koondislane
            • Oct 2001
            • 6363

Algselt postitanud kasutaja Tallinec poolt
            Sain üllatusega ühest allikast teada, et Boriss Arkadjevi sünnikoht on Narva linn. ;

Аркадьев Борис Андреевич. Родился 21.09.1899 в г. Нарва, Ида-Вирумаа у., Эстляндская губ.. c 1914 обучался в Юн. к-да «Унитас» Санкт-Петербург. За карьеру футболиста Борис Андреевич выходил на поле в составе «Унитас» Петроград (c 1917 по

vist on tõesti,
            kuigi, nagu sageli juhtub, viitavad alternatiivsed andmed naabruses asuvale suuremale omavalitsusele

GEORGE: No, no, no! Nothing happens /-/ RUSSELL: Well, why am I watching it?
            GEORGE: Because it's on TV RUSSELL: Not yet..
            (Seinfeld, The Pitch)

Kommentaar

• Tallinec
              Meeskonnaliige
              • Feb 2022
              • 296

Algselt postitanud kasutaja vaikiv mees poolt
              vist on tõesti,kuigi, nagu sageli juhtub, viitavad alternatiivsed andmed naabruses asuvale suuremale omavalitsusele
              Tal on kaksikvend Vitali Arkadjev, kes on muide maailmatasemel vehkleja ja vehklemistreener ning meie kuulsa vehkleja Svetlana Tširkova (mitmekordne olümpiamängude ja maailmameistrivõistluste võitja) üks treenereid. Ametlikes allikates märgistatakse, et Vitali Arkadjev sündis Narvas, järelikult sündis tema kaksikvend Boriss Arkadjev...

Kommentaar

• mcnamara
                Möirgav mölder
                • Nov 2001
                • 29209

Mul on kahju noortest, kes seda ajastut ei mäleta. Jalgpall ise oli suht meh, aga millised mehed1 https://www.instagram.com/reel/DYCjivqs_Zp/
                the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Töötlen...