320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Football Manager 2008

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Tuleb ikka tulla tagasi vanade heade aegade juurde. Jätkan oma Eesti mängu, mida alustasin Elvaga. Vahepeal sai kaks hooaega mängitud Nõmme United'is Esiliigas, kuid oodatud edasipääsu ei tulnud. Lahkusin Lasnamäe Ajaxisse, mis oli oma hea mitme miljoniga punases. Hetkel käimas hooaeg 2025/26 ning platseerun liigas esimesel kohal.

    Kommentaar


      Algselt postitas rallikas Vaata postitust
      Tuleb ikka tulla tagasi vanade heade aegade juurde. Jätkan oma Eesti mängu, mida alustasin Elvaga. Vahepeal sai kaks hooaega mängitud Nõmme United'is Esiliigas, kuid oodatud edasipääsu ei tulnud. Lahkusin Lasnamäe Ajaxisse, mis oli oma hea mitme miljoniga punases. Hetkel käimas hooaeg 2025/26 ning platseerun liigas esimesel kohal.
      Alati meeldiv lugeda Eesti tiimide lugusi, kuidas euroopas läinud on?
      You need people who score goals, that's how you win games.

      Kommentaar


        rallikas, äkki jagaksid Eesti liigat ?

        Kommentaar


          Algselt postitas Freeze Vaata postitust
          rallikas, äkki jagaksid Eesti liigat ?
          Palun väga: http://www.upload.ee/files/3016452/Eesti_DB2.rar.html

          Kaust tuleb panna My documents/Sports Interactive/Football Manager 208/db kausta.

          Kommentaar


            Euroopas on eesti satsidega raske, mängisin kunagi fc otepääga kuni 2030 mingi hooajani, jõudsin mitu korda cl alagruppi aga edasipääsu ei tulnud. teised eesti satsid on lihtsalt nii pasad ja ei ole võimelised omale häid mängijaid ostma ega liiga reputatsiooni tõstma. ja minu lugupeetud chairman mihkel aksalu müüs suurima heameelega kõik parimad supertalendid välisklubidele esimeste suuremate pakkumiste peale maha, mistõttu mäng kopa ette viskas ja too save sinnamaale jäi.

            Kommentaar


              Selle tõttu tulebki mängida läbi pmst kõik EML meeskonnad: suurendada staadione, vabastada võlgadest ning arendada treeningkomplekse. Läbi selle arenevad liiga ja mängijad ning klubid jõuavad eurosarjades kaugemale.

              Kommentaar


                Tegin ka 2008t Levadiaga. Olin aastas 2029 vms ja siis arvas arvuti, et ütleb üles ja saved game läks. Enam uuesti ei viitsi.
                Euroopas oli CL alagrupp tavaline ning kui edasi ei pääsenud oli pettumus. Meeskonnas oli algkoosseisus 2 eestlast. 1 neist väravavaht ja teine kaitsja.
                Ründes oli noor hollandlane kes lõi esimesel hooajal üle 60 värava. Tuli umbes 1 värav mängu kohta. Lisaks oli hooaja parim ka söötudes. Tegin kohe 5 aastase lepingu. Peale seda 2 hooaega vist sain mängida ja iga aasta jätkas aina paremas hoos.
                Kõrval tal mängis rootslane ja kahepeale oli mul lihtsalt super ründe duo. Kui ühel oli halb päev siis teise lõi ikka oma väravad ära.

                Keskel oli enamjaolt hispaania ja itaalia mehed. Ning kaitsest leidis nii soomlasi kui argentiinlasi. Skaudid tegid päris head tööd.
                Eestis muidugi vastast ei leidunud aga kui vahetasin mängijaid siis paljud mängijad ostetid just nimelt eesti klubide poolt ära.


                Staadion oli ~46 000 kohaline. Iga mäng oli pm täismaja. Majandus seis oli suurepärane üleminekuks oli antud 15 000 000 euri + palkasi sai ka pakkuda ikka korralikult.

                Eestis mulle vastast ei olnud. Küll aga liiga tase tõusis kuna tõin suhteliselt palju mängijaid sisse mis siis müüsin edasi teistele eesti klubidele. Ainult mõni hooaeg enne saved game kadumist suutis karikafinaalis mind võita flora. Muidu kõik liigad ja karikad olid ikka kindlalt minu.
                Euroopas parim saavutus oli Euroopa liiga finaal Bayerniga. Seal küll kaotasin 3-1. CL-is jäi minu laeks poolfinaal.

                Lisaks tasub märkida ka seda, et ka noortetöö oli mul suhteliselt hea aga kuna täiendused tulid välismaalt siis kahjuks eestlased pidid leppima Levadia B-ga esiliigat. Loomulikult peale lepingu lõppemist keegi seda pikendada ei tahtnud ja nii läksid paljud välismaale. Vahepeale oli levadiast koondises 7-8 meest. Neist 2 siis oli minu algkooseisus, mõni oli pingil ja 3-4 meest olid Levadia IIst. Kõik välismaalased keda omasin olid mänginud ka oma maa noortekoondistes. Pooled mehed koosseisus ei olnud 20gi täis. Ainukesed kes meeste koondises mängisid olid eestlased ning sveitslasest ja soomlasest kaitsjad.

                Iga hooaja algus oli raske kuna skaudid avastasid uusi ja paremaid mängijaid siis täiustasin ka meeskonda pm iga hooaeg uue kooseisuga.

                Hetkel enam tahtmist uuesti hakata ei ole. Ootan 2013 eesti liiga ära ja üritan seal uuesti hakata.

                Kommentaar


                  kuidas fm 08s attributesi listi numbritesse view panna? mul ainult tulpades
                  slimm.ee

                  Kommentaar


                    Nii alustasin nüüd uut mängu. Seekord Viljandi Tulevikuga.
                    Pool hooajast läbi ja tabelis 3. Lubasin ülesmustele kohta mis viiks mind euroopa.

                    Tekkis selline küsimus, et kuna seal on Tulevik floraga seotud siis kas kunagi on mul lootust saada ka iseseisvaks klubiks ?

                    Kommentaar


                      Kas näiteks selline asi ei ole võimalik, et katkestad selle affiliate ära klubide vahel?! Pole päris kindel, lihtsalt üks variant mida võib proovida.

                      Kommentaar


                        Juba sain lahti sellest. Uue hooaja algul tuli kiri, et flora ja tuleviku vaheline suhe on katkestatud.

                        Esimene hooaeg sain 4 koha. Levadia, Flora ja TVMK järel.
                        Karika võitsin ka ära. NN "suurtest" pidin ainult mängima TVMKga ja seda ka suhteliselt algul. Võitsin selle 1-0
                        Finaalis oli vaprusega. Seis jäi 1-1 aga penaltitest võtsin oma.

                        Kommentaar


                          Nii. Nüüd on selline mure, et ei saa lööke raami.
                          pm mul 2 ründajat ees. Mõlemal on finishing 20. Poolikutel on söötmine ka suht hea aga no fakk. Mängus ~20 lööki ja neist krdi 3 raami.
                          Mida tegema peaks, et täpsemaks saada ?

                          Kommentaar


                            Ajalooline hetk FM08s.

                            Valga Warrior on Meistrite Liiga võitja!





                            CLi hooaeg algas Meistrite Liiga 3s ringis kus mängisime Sloveenia klubi Domzale vastu. Domzale pakkus küll kerget vastupanu, kuid võitudega 2:0 ja 4:1 viisid meid edasi alagruppivooru.

                            Alagrupis loositi vastasteks Inter, Schalke ning horvaatide NK Dinamo. Esimene mäng Dinamoga võõrsil ning seal tuli üllatav 9:1 purustustöö. Seejärel võitsime Schalket kodus 3:0 ning samuti kodus võrdse mängupildiga 4:2 Interit.
                            Võõrsil saime Interi käest 2:5 tappa, seejärel võitsime kodus Dinamot 3:0 ning detsembrikuu viimase mängu kaotasime Schalkele 4:5. Kaotuse puhul Schalkele valmistas suurimat pettumust 4:2 eduseisu maha mängimine.



                            Esimesse ringi loositi vastaseks Lyon. Neid kartsin ma kõige enam, kuid asjata. Võõrsilt 4:3 võit ning kodus 4:2 viis meid veerandfinaali Chelsea vastu. Chelsea oli vastasena see-eest kõige ohtlikum. Esimene mäng toimus Valgas ning selle suutsime tänu heale realiseerimisele 5:3 võita. Võõrsil kaotasime ise jällegi domineerides 2:3, samuti lõime ka penalti mööda. Õnneks tuli edasipääs ning poolfinaalis astus meile vastu Benfica.

                            Portugali meeskonnad pole mulle kunagi erilist vastupanu pakkunud ning esimese mänguga sai asi ka paika pandud. Kodus 5:0 võit, kõik väravad minu koll-ründajalt, Jaka Mitic'ilt. Korduskohtumises sai jäetud koosseisust välja 3 kõik kel kollane all oli ning finaali oleks vahele võinud jääda. Peale selle oli ka minu vasakäär saanud eelnevalt liigamängus vigastada, pausi 1 kuu. Korduskohtumise kaotasime 2:4 kuid pinge mängust puudus, sest poolajale minnes oli seis 2:2 ning Benfica lõi oma teised kaks väravat alles viimase kahekümne minuti jooksul. Lõppseis 7:4 viis finaali.

                            Teine poolfinaal toimus Porto ja ManU vahel. Kodumängu olid punased kuradid võitnud 1:0, kuid Portugalis suutis Porto võita 4:2. Sealhulgas lõi eestlane, Mehis Vorobjov, värava ja andis kaks väravasöötu.

                            Isiklikult oli Porto finaalivastaseks saamine parim uudis, sest igast Milanid, Manud, Chelsead, Lived, Realid jne on alati olnud väga väga väga kõva pähkel puremiseks. Eelnevatel aastatel olen mitmeid kordi pidanud maid jagama Juventusega. Küll CLi alagruppides, kuid ka Uefa Cupi poolfinaalis. See selleks..

                            Finaalile eelneval nädalal oli mäng Maag Tammekaga. Sai sinna U19 + paar kurtvat pingimeest saadetud ning 3:1 võit võõrsilt andis positiivse meeleolu ja hea puhkuse Portoga madistamiseks.

                            Finaal Portoga käis pigem meie taktikepi all. Vastaste tipud sai tugevalt markeeritud ning poolkaitsel seljas elatud. Tänu sellele sai neil paar söödumeistrit kinni võetud ning Porto rünnakud ohtu ei pakkunud. Meil endil oli võimalusi hulganisti, kuid tavapärane realiseerimine vedas alt ning MOMiks valitud Porto väravavaht tegi elu mängu.

                            Penaltiteni asi läks ning õnn oli meie poolel. Kindlaid penaltilööjaid ei määranud ning lasin "süsteemil" asja ise paika panna. Mängudes me penalteid realiseerida ei ole suutnud ning penaltid on nvn suht loterii. Endalegi üllatuseks suutsime kõik sisse lüüa ning noor väravavaht Rooba suutis ka ühe tõrjuda. Sealt edasi tuli juba pidu.

                            Topscorer



                            ----------------------------------

                            Valga on minu jaoks juba neljas klubi üles ehitada. Karjääri alustasin Elvaga, mida tüürisin ca 10 aastat. Seejärel sai paar aastat Nõmme United'is oldud, kuid seal puudus nii staadion, finants ja ambitsioon. Seetõttu ei olnud huvi ja vabanes hoopiski koht Eesti koondise peatreeneripunktil. Koondiseperiood jäi ka lühikeseks, kuna vahepeal sai mäng sinnapaika jäetud ning uuesti alustades oleks vaja järjele saada, seega lasin koondise kohast ühe aasta möödudes lahti.

                            2022 liitusin Lasnamäe Ajaxiga. Klubi oli kergetes võlgades, kuid neil oli ca 9000 kohaga tribüün ning neis oli näha tulevikku. Duubelmeeskonna olemasolu oli üks minu soovidest, kui ma uut klubi otsisin. Ajaxiga sai staadion 30000+ ehitatud ning treeningvõimalusedki maksimaalseks, Elvaga sai eelnevalt ka tehtud.

                            2032 liitusin taas Eesti koondisega. Viisin koondise MMile ja ka alagrupist edasi, kuid veerandfinaalis kaotasime Argentiinale penaltitega. Pärast MMi tegi Holland pakkumise mille ma ka vastu võtsin. Tulemused ei olnud sellised mis ma ise lootsin. Kahe aasta jooksul kvalifitseerusime EMile, kuid kaotus veerandfinaalis Inglismaale oli minu jaoks pettumus ning andsin sisse lahkumisavalduse.

                            16 Märts 2037, 9 kuud pärast EMi lõppu otsustas Valga mulle lepingut pakkuda ning sealt mu tee algas. Tribüün 1000 kohta, duubel olemas, semi-pro. Olles kaks klubi juba Eesti tippu ehitanud, tuli kolmas ette võtta, kuid sellist edu ma ei oleks oodanud. Nende 11 aastaga on klubi ehitanud omale 14000 kohalise staadioni ning viinud nii noorte kui ka täiskasvanute treeningtasemed absoluutsele tasemele. Tulevased noored on kõvad ning praegu ongi eesmärk kasvatada mängijaid esinduse jaoks. Lõpuks hakkab see ka vilja kandma.

                            Aga hea küll.. kerge romaan on siin juba tekkinud. Kui küsimusi on, andke tulla.

                            P.S. Save-Load mängimist ma teinud ei ole.

                            Kommentaar


                              see sinu staar ründaja pole veel sündinudki

                              Kommentaar


                                Sinu staarründajal on ka leping lõppemas.

                                Tegelt tahtsin küsida kuidas teistel eesti klubidel läinud on?
                                Ja kas suudad suuremaid nimesid (ei tea kes need küll on sellisel aastal) ka endale meelitada kui soovid?

                                Kommentaar

                                Working...
                                X