320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Football Manager 2008

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Ma olen ikka nii sitt selles mängus, ei suuda MTga lasnamäe ajaxilegi ära teha, endal suht tugev tiim :S
    Algselt postitas Cule
    Eestis sünnib iga päev üks Ronaldinho,aga treener teeb temast TVMK tasemel mängija

    Kommentaar


      Aga mida näitab Condition?
      slimm.ee

      Kommentaar


        Algselt postitas magnisco Vaata postitust
        Ma olen ikka nii sitt selles mängus, ei suuda MTga lasnamäe ajaxilegi ära teha, endal suht tugev tiim :S
        Ma olen MT-ga hetkel neljandat hooaega alustamas.

        1. hooaeg lõpetasin Meistriliiga neljandana. Karikasarjas langesin veerandfinaalis.

        2. hooaeg võitsin meistriliiga. Karikasarja finaalis kaotasin Florale. Intertoto sarjas võitsin Nistru Otacit ja tõusin teise ringi. Seal aga pidin kahe mängu kokkuvõttes 3:4 alla vanduma Fredrikstadile.

        3. hooaeg jäin meistriliigas kolmandaks. Flora oli peatamatu, Levadiale kaotasin väravatevahega. Karikasarja poolfinaalis kaotasin võõrsil väravate reegli tõttu Florale. Euroopas aga tegin imet. Kõigepealt võitsin kahe mängu kokkuvõttes Makedonija GP 6-1. FC Kobenhavnist sain jagu 4:1 ja Dinamo Moscow langes kahe mängu kokkuvõttes 3:3 tänu võõrsil löödud kahele väravale. Ühesõnaga sain eelringides tänu loosile mängitavad vastased ja ees ootas grupifaas.

        Loos tõi vastaseks Real Madridi, PSV ja Fenerbahce. Imed olid lõpuks aga otsa saanud ning sain null punkti ja lõin aind ühe värava, aga vahel näitasin isegi tublit mängu. Kodus PSV vastu juhtisin 1-0, aga lasin lõpus kergelt kaks vastu lüüa ja nii jäid punktid tulemata.

        Tänu CL-i grupifaasis mängimisest tulnud rahadele sain oma pangaarve plussi ja esimest korda hooaja lõpus korraliku ostueelarve (kahju, et kedagi osta ainult ei olnud). Ja mis kõige olulisem - klubi sai loa ehitada 15000 kohaline Maag Tammeka Stadium, kuhu saab kolitud 2012.a. suvel.

        Uue hooaja eesmärgiks on võita Meistriliiga, et saaks jälle CL-is mängida ja üritan südilt mängida ka UEFA kopsikus ning loodan, et ehk hea õnne abil õnnestub taas grupifaasi jõuda, et raha saada ning mainet parandada.


        Algselt postitas JanK Vaata postitust
        Aga mida näitab Condition?
        Mängija mänguvalmidust. 90-100% tähendab, et ta on puhanud ning valmis mängima. Alla selle tähendab, et ta on juba pisut väsinud ning vajab puhkust. Mängu kestel on madalama konditsiooniga mehed väsinumad.
        Üleüldse, netis on küllalt inglise-eesti sõnaraamatuid, päris iga sõna ei pea ka küsima.
        "You didn't realize that they had guns? Big, long, dangerous machine guns. With war criminals attached to the trigger."

        RocknRolla (2008)

        Kommentaar


          Juba olen pisut oma karjääriredelil ülesronimisest rääkinud, aga vahepeal on päris pikk aeg FMis mööda läinud.

          Esimest hooaega Lumezzanega Serie C2A's mainisin kuskil eelmistel lehtedel ja ka seda, et uueks klubiks sai Inglismaal baseeruv Macclesfield Town Coca-Cola League 1's.

          Esimesel hooajal oli raske ülesanne pääseda väljalangemisest ning tiim tuli põhimõtteliselt tühjast kohast üles ehitada ja raha ei olnud. Kui klubisse läksin oli seal umbes viisteist u17 mängijat ning 2 vanemat tüüpi, kes tasemepoolest võib-olla Conference's oleks tippmehe välja andnud. Hankisin endale siis kõvasti vabaagente ja talvepausil ostsin ka ühe ründaja oma viie tuhande naela eest (kes sai aasta parima ostu tiitli, lüües poole hooajaga 23 väravat). Hooaja esimese poole lõpetasin veel väljalangemistsoonis, kus hooaja algusest alates olin, aga teisel poolel suutsin ennast turvalised 11 punkti sellest alast väljaspoole jääda.

          Uuel hooajal sain päris mitu head vabaagenti jällegi, mõtlesin, et teeks ühe promotion pushi. Kõik algas hästi ning esimesed kolm kuud olin täitsa normaalselt võitluses sees, aga siis läksid asjad järsku käest ära ning hakkas neid võite järjest vähemaks ja vähemaks jääma. Jaanuaris 11. kohal olles otsustasin ameti maha panna, sest liialt närvi ajas see, kuidas meeskond lihtsalt tulemusi käest ära viskas.

          Ootasin ja ootasin uut töökohta kuni üllatuslikult, kaheksa vooru enne lõpu, vallandati Serie C2A's (sama liiga kus mängis ja mängib ka esimene klubi Lumezzane) Pro Patria treener vaatamata sellele, et klubi oli 2. kohal. Aga kobedad võlad kaelas ja moraal madalal, ei olnud ülesanne siiski nii lihtne.

          Liidrist olin ülevõtmise hetkel nelja punktiga maas ning lõpuks jäin maha vaid ühe punktiga. Kusjuures paar vooru enne lõpu mängisingi liiga võitjaga kodus, domineerisin jubedalt, aga pidin 0:0 viigiga leppima. Play-offi poolfinaalist sain vaatamata punase kaardi poolt tekitatud raskustele teises mängus siiski edasi, finaalis kaotasin esimese mängu 2:3 ning ei suutnud teises seda ühte väravat lüüa, mis C1'te saadaks ja meeskond pidi Serie C2'te jääma.

          Otsustasin ühe hooaja vähemalt veel jääda ning ehitasin tiimi, mis peaks olema suuteline sel korral liiga kinni panema ning lõpuks treenerikarjääri esimese tiitli tooma. Sõpruskohtumistes alistasin probleemideta tiime, kelle eelarve on minust kõvasti suurem ja mängijad palju paremad, aga hooaeg algas ülihalvalt - kaotasin üllatuslikult kaks esimest mängu ning asusin tabelis viimasel kohal. Nüüd järsku võõrsil näitas tiim siiski oma taset ning purustas Ancona 5:1. Ehk sai moraali nüüd taas üles.
          sigpic

          Kommentaar


            oskab ehk keegi siis pakkuda abi sellega, et kuhu need eesti meeskondade logod paigutada? (A)

            Kommentaar


              Algselt postitas JanK Vaata postitust
              Kumb on parem, kas Match fit või Fully fit?
              Millest sõltub vorm?
              Millest sõltub moraal?
              Kumb on parem, Lacking Match fitness või Severerly Lacking Match fitness?
              Laching match fitness lubab mehe ka vahetusest viimaseks kümneks minutiks väljakule panna, eelduseks on mitmeväravaline edu ja mitte just kiire tempo. Kuigi soovitaks ka mina selliseid mehi reservide eest mängitada, kuni nad match fiti jõuavad.

              Tempost rääkides, millised on teie taktikalised eelistused, formatsioonist kuni instruktsioonideni välja, mida iga klubi juures püüate "oma mängujoonisena" sisse juurutada?

              Ise eelistan formatsiooniks 4-3-1-2, sealjuures on põhiliselt kogu mäng rajatud AMC-le, kes peab ründajate taga kogu oma creativity mängu panema. Reeglina proovin meeskonda saada sellise AMC, kes omaks "preferred moves" all dicdates tempo või tries killer balls often, kuna neid on kõige parem mängujuhtidena kasutada. Samuti oleks oluline mängija peamänguoskus, kuna üks ründaja on suunatud noolega äärele, et ta tõmbaks vastase kaitseliini laiali ja annaks AMC-le võimaluse kasti joosta, et tsenderdusi ära lüüa.

              Team instructionsid on: mentality - defensive, passing style - direct, tempo - quick, closing down - always (ainult kaitsjatel rarely või siis own area), marking - man, tight marking - yes, focus passing - trough the middle, use target man - yes, use playmaker - yes, defensive line - deep, counter attacks - yes, widh - normal (kui suurte mõõtudega väljak, siis wide).
              Maailmameistrid!!

              Kommentaar


                Põhimõtteliselt on mul neli taktikat välja töötatud mida erinevatel juhtudel erinevate klubidega kasutada saab ning küllaltki erinevad on need taktikad ise ka.

                Aga lemmiktaktika on diamond keskväli ilma äärteta, mäng võimalikult väikese maa peal, lühikesed söödud, tempo kiire. Kuna AI mängib tavaliselt puhast 4-4-2'te siis töötab suurepäraselt - mehitan keskvälja nii ära, et nad ei mahu midagi tegema ja põhimõtteliselt on ka kaitses kõik tip-top samal ajal kui ründajad kolle taovad.

                Aga 08's on elu kõvasti raskemaks tehtud. Vanasti sai ühe taktikaga nii kaua lõbutseda kui tahad, nüüd aasta-poolteist ja juba katkud peast juukseid, kuidas jälle mänge samamoodi domineerida. Mis iseenest on siiski tore nähtus, mis mängu vähe realistlikumaks teeb.

                Minu taktikapagas koosneb igatahes 5-2-2-1'st, 4-2-2-2'st, 4-1-2-1-2'st ja 4-1-2-3'st. Ilmselt peab varsti hakkama täiendama. Mingeid algelisi muid asjandusi on ka tehtud, aga need "joonistuslaualt" kaugemale jõudnud pole või kui ka on, siis soovitud tulemust pole pakunud.
                sigpic

                Kommentaar


                  Ma Mängin Man Cityga, läheb kolmas hooaeg ja nüüd on mu siiamaani väga hästi töötanud 4-3-3 vastase poolt lahti murtud. Selle taktikaga oli mäng tegelikult kole, aga tõhus. Pikem pall ette Agüerole jalga ja siis mees vaatab ise mis teeb, lööb, läheb ise või söödab (Seda teeb ta harva). Hetkel on ta löönud mul 22 mänguga 22 väravat ja kusjuures viimased kolm mängu on ta kuival olnud. Nüüd läksin 5-3-2 peale...

                  Hästi tähtis roll on ääre kaitsjatel, kes peavad kõvasti ette poole töötama tsenderdusi andma. Keskväljal on mul kaks CM-i ja üks AM. 2 tagumist meest teevad kõvasti kaitsetööd ja toetavad rünnakut tagant poolt. AM (Elano) on ehtne playmaker kombineerib ründajate ja äärtega(Ääre kaitsjatega).

                  Algselt postitas JanK Vaata postitust
                  Millest sõltub moraal?
                  Langeb ka siis kui sa ei luba mõnel mängijal liituda mõne tugevama meeskonnaga. Mul Corluka juba paar aastat Milani ja Arsenali vaate väljas, aga ta on mulle lihtsalt nii asendamatu, et ma ei lase teda minema ja nii ongi et iga "Üleminekute akna" ajal on ta unhappy et ma tal ei luba liikuda teise satsi.
                  Algselt postitas Maekas
                  Ma pole kunagi jalgpallitrennis käinud... A mis sellest, virtuaalselt võin ju ikka äss olla

                  Kommentaar


                    Algselt postitas Maekas
                    Ma pole kunagi jalgpallitrennis käinud... A mis sellest, virtuaalselt võin ju ikka äss olla

                    Kommentaar


                      Mul sõltub suht tiimist, mis taktikaga mängima hakkan. Kui normaalseid ründajaid napib, mängin tavaliselt 4-1-2-3 taktikaga. Kui ründajaid jagub, siis 4-4-2 või 4-1-3-2.
                      Nottingham Forestiga sain kolm hooaega hakkama 4-3-2-1 taktikaga: AMC-d noolega ründesse. Kasutasin Saagi tipuründajana ning AMC-dena Viikmäed ja Campbelli. League 1's mängisin kiiret ning laia direct play'd. CC's mängisin aeglast, kitsast lühikest mängu. Mäng toimus peamiselt keskel: pall toimetati Saagini, kes selle mõnele ettejooksnud AMC-le edasisöötis, viimane pääses väravavahiga 1-1le.
                      Premmis sai sama taktikaga edasi mängitud, aga asi läks vähe kaitsvamaks ning rõhk läks kontrate peale.
                      Hamburgis kasutasin esimesel hooajal 4-4-2, äärepoolikud olid nihutatud ründavamateks poolikuteks. Tempo kiire, direct play, läbi äärte. Järgmistel hooaegadel kasutasin aga 4-1-3-2: 3 AMC-d vahetasid omavahel kohti, kõigil kolmel oli free role ning creativity põhjas. 1 MC, noolega DMCle, oli pasa likvideerija, kuid samas lõi suhteliselt palju kaugelt. Tempo aeglane, väga lai, lühike sööt.
                      Üleüldse kasutangi ma kas lühikest söötu aeglasel mängul või kiiret direct mängu. Esimest tugevamatel meeskondadel, teist nõrgematel.

                      Kommentaar


                        juhmard, kuidas sa Kun`i omale küll said?
                        Maailmameistrid!!

                        Kommentaar


                          Esimene hooaeg anti mulle 8 miljonit eurot ja ma raiskasin sellest u 5 (Thiago;Sidwell) ja siis müüin Onuoha 7 milliga. Kokku raha 10 milli. 1. hooaja poole peal anti 5 veel juurde. 2-l hooajal anti 20 milli ja nii oli mul koos 35 miljonit eurot ja siis tegin talle pakkumise et annan 35 milli ja veel 2 noort mängijat ja siis oldigi nõus. Otsin ta siis enne 2. hooaega suvel.

                          KÕIK OLI MÄÄRUSTEPÄRANE.
                          Algselt postitas Maekas
                          Ma pole kunagi jalgpallitrennis käinud... A mis sellest, virtuaalselt võin ju ikka äss olla

                          Kommentaar


                            Agüero saab esimesel hooajal suht odavalt kätte minuteada.
                            sigpic

                            Kommentaar


                              Ma just mõtlen, et kuidas Sergio ise oli nõus Atleticost Man Citysse üle minema :P
                              Maailmameistrid!!

                              Kommentaar


                                Õigesti tegi, aga miks seda ei tea, nüüd on ta väga rahul, saab tugevaid Uefa Cupi mänge ja autasusi ala suurim skoorer ja suurim average rating jne...
                                Algselt postitas Maekas
                                Ma pole kunagi jalgpallitrennis käinud... A mis sellest, virtuaalselt võin ju ikka äss olla

                                Kommentaar

                                Working...
                                X