Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Korvpalli meistriliiga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Korvpalli meistriliiga\'

Pole see Eesti korvpall midagi nii hale- põnevust on ja intriigi on ja viimase sekundi visekeid on ja täna oli üks pealtpanek kah

Tegelt olen päris rahul, et täna ETR võitis

Kommentaar

Algselt postitas eika

Pole see Eesti korvpall midagi nii hale- põnevust on ja intriigi on ja viimase sekundi visekeid on ja täna oli üks pealtpanek kah

Tegelt olen päris rahul, et täna ETR võitis
      Tegelt on pealtpanekuid 3 vähemalt.

Kommentaar

Muide, näiteks NBA eilses mängus oli mõlema meeskonna kaheste tabavus alla 50%, täna oli Rockil ja ETRl üle.

Kommentaar

Mina isiklikult ei saa NBA ülistamisest aru, kuid on loogiline, et paljudele meeldib vaadata, kuidas suur ja kuri neeger hüppab 5m kõrgusele õhku ja siis rämeda röögatuse saatel pealt paneb. Rünnak põhineb puhtalt meeskondade liidrite individuaalsetel oskustel. Pannakse paar katet ja vise, läbiminek vms. Parimal juhul osaleb liikumistes 3 mängijat. Kui klubis on tasemel 4 või 5, siis keerutatakse ümber tema. Booooooring. Euroopa tippliigade parimate satside tase on praegu NBA keskmikega täiesti võrreldav ja korvpall, mida näidatakse, on vähemalt minu silmale tunduvalt nauditavam, mitmekülgsem ja põnevam.

Selgituseks - ei proovi selle jutuga kohalikku korvpalli kuidagi kaitsta, Eesti liiga tase on tõepoolest kehv.
          Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.

Kommentaar

Algselt postitas jyriöö
            Euroopa tippliigade parimate satside tase on praegu NBA keskmikega täiesti võrreldav ja korvpall, mida näidatakse, on vähemalt minu silmale tunduvalt nauditavam, mitmekülgsem ja põnevam.
            Ma kardan, et sa võrdled võrreldamatuid asju ja seetõttu oleks iga väitlus küllaltki mõttetu.

Kuid põhimõtteliselt võib selle väite kohta alustuseks küsida - kas need Euroopa tippmeeskonnad suudaksid viie kuu jooksul mängida 82 kohtumist (lisaks paremaltel play-off + hooajaeelsed kohtumised), lennates pidevalt idarannikult läände ja nii üha edasi tagasi. Kui need meeskonnad pole selleks valmis, pole neid mõtet võrrelda meeskonadega, kes seda päevast-päeva teevad.

Ülejäänud erinevused - jõulisus, kiirus jne... võiks samuti aruteluteemaks olla, kuid sellel nagu ma alguses ütlesin, pole mingit mõtet.
            When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Algselt postitas jyriöö
              Euroopa tippliigade parimate satside tase on praegu NBA keskmikega täiesti võrreldav
              Sellepärast NBA-d ülistataksegi ja ka euroopa paremad pojad ameerika mandrile viiakse.
              Nendel asjadel on vahe vahel. Kombinatsioonide lisapunkte ei anna oluline on see pall korvi toimetada, kui palju selleks hallollust ja aega kombinatsioonidele õppimisele kulutatakse ei ole vast oluline. Tuleks esitada küsimus, kui palju Sa sel aastal oled näinud NBA mänge ja kui palju euroliiga omi? NBA-s on minu arust lihtsalt parimad mängijad
              Viimati sai USA-st endale Deng-i jersey tellitud, ühesõnaga, mina ülistan edasi

Veel lisaksin Martini poolt nimatatule, et mänguaeg on pikem. Kui arvastada, et põhiline kaitse ja ründetegevus toimub kolmese vahetus läheduses ja sellest sisse jääval alal, siis kolmene on NBA-s 1,08 m kaugemal (andmed ei pruugi väga täpsed olla), mis tähendab, et mäng ei ole nii kokku surutud ja nö. aktiivne mängupiirkond suureneb tuntavalt. Millest võiks järeldada, et ruumi on rohkem ja kaitses raskem. Ning loomulikult on kolmene kaugemal
              Tegelikult võiks ühed suurvõistlused korraldada hoopis NBA reeglite/mõõtude järgi, siis saaks näha, kuda euroopa mehed oleksid võimalised kohanema
              KORVPALL ON PAREM KUI JALGPALL

Kommentaar

Õnneks olen ma näinud, kuidas NBA mehed kohanesid Euroopa reeglitega. Ateenas näiteks. Samuti olen sattunud nägema, kuidas vanas maailmas ilma teinud seltsimehed on staarid ka sealpool lompi, mängides 82+ mänge probleemideta. Samas on muidugi selge, et NBA reeglid soosivad seda stiili, mida seal viljeletakse. Mulle see ei meeldi, simple as that. Argumendid on allpool. Väidelda pole siin tõepoolest millegi üle, sest maitse üle teatavasti ei vaielda.

Kommentaar

Lisaksin,et põhiline erinevus saab alguse sellest,et NBA-s on maa-alakaitse keelatud-mees-mehe võtmine sunnib individuaalsele meisterlikkusele.
                  Kapten Trumm

Kommentaar

Algselt postitas Raul2

Lisaksin,et põhiline erinevus saab alguse sellest,et NBA-s on maa-alakaitse keelatud-mees-mehe võtmine sunnib individuaalsele meisterlikkusele.

mingisugust maa-ala on seal lubatud (teatud vormis)
                    kyhr

Kommentaar

Algselt postitas jyriöö

Õnneks olen ma näinud, kuidas NBA mehed kohanesid Euroopa reeglitega. Ateenas näiteks.
                      Huvitav, mille järgi Sa seda ära nägid, et nad reeglitega kohanesid? Kui võtta asja vähegi sügavamalt, siis ei ole loogiline, et märksa jõulisemat mängu, erinevat mängufilosoofiat viljelenud mängijad nii kiirelt (olümpiatsükkel) kohanevad. Sestap oli minu poolt idee välja käidud, et võib-olla oleks eurooplastel aeg ka üritada kohaneda.
                      Tõsi ta on, et vaielda ei ole midagi. Mulle meeldib näiteks Läänemaa meistrivõistlusi vaadata, kuna seal mängitakse ikka väga head kossu tegelikult, sõbrad/tuttavad väljakul ka veel.
                      Samas, kas maksab sellepärast röökivat 5m kõrgusele hüppavat neegrit maha tegema hakata, et Ta Sulle ei meeldi ja et Sulle hoopis teistmoodi korvpall meeldib? Mulle röökivad neegrid meeldivad, sest nad on maailma parimad korvpallurid! Ja lisaks neegriteke veel ka mõni röökiv valge ja vana maailma kõvad mehed, nagu Kirilenko, Gasol, Nowitzki jne. Kah röökima ja hüppama õpetatud
                      Loodetavasti saad NBA ülistamisest aru. Seal on koos enamus maailma parimatest korvpalluritest, kes hüppavad kõrgemale, liiguvad kiiremini, on tugevamad ja röögivad kõvemini.

Kommentaar

christian21 TEED SA NALJA? Kolmese joone vahe on Euros ja NBAs umbes 5cm-i kui sedagi.

Kommentaar

Nii palju kui mina tean mängitakse euroopas FIBA ametlike mõõtmetega väljakutel!?!
                          Ühesõnaga, kas erinevus on või ei ole kahel väljakutüübil? Üks NBA ametlik ja teine FIBA ametlik?
                          http://www.hot.ee/christian21/valjakud.jpg

Kommentaar

Algselt postitas christian21

Loodetavasti saad NBA ülistamisest aru. Seal on koos enamus maailma parimatest korvpalluritest, kes hüppavad kõrgemale, liiguvad kiiremini, on tugevamad ja röögivad kõvemini.
                            Vaata, minu jutu iva oligi selles, et Euroopas ehk hüpatakse vähem kõrgele, joostakse vähem kiiresti, röögitakse vähem detsibelle ja ei olda nii tugevad, kuid õnneks ei hinda mina korvpalli headust ainult nende näitajate järgi. Ühele meeldib vaid füüsilisele võimsusele ja üksikutele staaridele ülesehitatud mäng, teine oskab lugu pidada ka taktikaliselt veidi mitmekülgsemast lähenemisest. Maitse asi, las ta jääda.

Jyrka, kolmese joon on NBAs siiski kaugemal endiselt: nulli otsast kuskil 1m võrra ja äärelt ca 0.5m. Kui täpsemalt tahad teada, otsi ise.

PS. Kohanemise jutt oli irooniaga öeldud.
                            PPS. Mina ei tee maha ühtki röökivat neegrit

Kommentaar

Algselt postitas jyriöö

Vaata, minu jutu iva oligi selles, et Euroopas ehk hüpatakse vähem kõrgele, joostakse vähem kiiresti, röögitakse vähem detsibelle ja ei olda nii tugevad, kuid õnneks ei hinda mina korvpalli headust ainult nende näitajate järgi. Ühele meeldib vaid füüsilisele võimsusele ja üksikutele staaridele ülesehitatud mäng, teine oskab lugu pidada ka taktikaliselt veidi mitmekülgsemast lähenemisest. Maitse asi, las ta jääda.
                              t
                              Nõus! Aga nagu Martin mainis on tegemist suht võrreldamatute teemadega. Kui see mõtestatud kamp panna \"kiirete ja vihaste\" vastu mängima, siis ei pruugi see mõtestatud tegevus väga produktiivne olla, ega ka väga mõtestatult välja kukkuda. Seda üritasin mina öelda. Ise vaatan mõlemat kui võimalust on.

Kommentaar

Algselt postitas jansa

...Eesti korvpall on juba viimased 10-kond aastat masendav olnud...
                                mõnda meest alatasa jälle kadedushood külastavad

Kommentaar

Working...
                                X