Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Korvpall

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vähemalt üks asi sai selgeks, Eesti kohtunikud võtavad vilistamist hobina. Ega siis ei ole ka vist õigust midagi oodata.

Laias laastus loomulikult saan aru, et seda tehakse muu töö kõrvalt ja vilistamine pole peamine elatusallikas. Aga tõesti, kui Eesti meistrivõistluste finaali minnakse vilistama "hobikorras"...
    Uhke esimene Borussia Dortmundi avatari omanik

Kommentaar

Algselt postitas silverman Vaata postitust
      Vähemalt üks asi sai selgeks, Eesti kohtunikud võtavad vilistamist hobina. Ega siis ei ole ka vist õigust midagi oodata.
      Remargi mõttes, hobi on kasutatud elukutselise (e peamine sissetulekuallikas) vastandsõnana, mitte ülekantud tähenduses (hobi kui ülejala, mittetõsine). Minu teada on elukutselised kohtunikud vaid NBAs, ka on mõned erandid Euroopas (parim Soome kohtunik nt).
      "An errand boy, sent by grocery clerks, to collect a bill"

Kommentaar

Aga hakata lärmama, et proovi ise jne pole küll kuigi asjalik. Esiteks mina isiklikult ei lärma iga valesti tehtud kohtunike otsuse peale ja ei süüdista oma lemmikmeeskonna kaotustes kohtunikke. Küll aga kobisen kui kohtunikud on teinud läbivalt sita partii. Ja selle all pean silmas ühtse joone mitte hoidmist. Eilses mängus ei teadnud enam ükski mängija mida võib ja mida mitte. Linehan ühel hetkel võis agressiivselt seljas elada, järgmisel vilistati pea olematust puutest viga. Ja see häirib. Selle märkamiseks ei pea ka neid kõiki reegleid ja mehhaanikaid ja mida kõike veel lugema - piisab sellest kui sa oled kossuhuviline ja oled näinud sadu ja tuhandeid mänge nii Eestist, Baltikumist, Euroopast, NBA-st ja suurvõistlustelt.
        Kirjutasin pika teksti siis, kuid loobusin ja kustutasin ära.....sest ei taha vaidlema hakata. Ühesõnaga kinnitan omast kogemusest, et enne, kui kasvõi proovimise mõttes vilet suhu ei pane ning natuke asja ei uuri, siis ei oska ka adekvaatset kriitikat kohtunike tegevuse kohta väljastada, vaata kui palju mänge tahad.

Naiste igapäevasest vaatamisest ei piisa aru saamaks, mis tunne naine on olla või, miks naised nii käituvad nagu nad käituvad.
        Nõmme Uskumatud!!!

Kommentaar

Algselt postitas Siimphoto Vaata postitust
          Kirjutasin pika teksti siis, kuid loobusin ja kustutasin ära.....sest ei taha vaidlema hakata. Ühesõnaga kinnitan omast kogemusest, et enne, kui kasvõi proovimise mõttes vilet suhu ei pane ning natuke asja ei uuri, siis ei oska ka adekvaatset kriitikat kohtunike tegevuse kohta väljastada, vaata kui palju mänge tahad.

Naiste igapäevasest vaatamisest ei piisa aru saamaks, mis tunne naine on olla või, miks naised nii käituvad nagu nad käituvad.
          Muide, ma olen keskkoolis nii mõnegi mängu vilistanud. Ausalt, ei meeldinud. Respect neile, kes seda teevad. Kas minu arvamus muutus nüüd automaatselt tõsiseltvõetavaks?

Üritan naiskohtunike tegevust mitte arvustada

Kommentaar

Laias laastus loomulikult saan aru, et seda tehakse muu töö kõrvalt ja vilistamine pole peamine elatusallikas. Aga tõesti, kui Eesti meistrivõistluste finaali minnakse vilistama "hobikorras"...
            Usun, et sa said ise kah aru, mis ma selle hobi all mõtlesin, aga tahtsid lihtsalt teravat tõmmata ja lahmida
            Nõmme Uskumatud!!!

Kommentaar

Muide, ma olen keskkoolis nii mõnegi mängu vilistanud. Ausalt, ei meeldinud. Respect neile, kes seda teevad. Kas minu arvamus muutus nüüd automaatselt tõsiseltvõetavaks?
              Tegelikult on kogu minu teema suunatud kurtidele kõrvadele hek siis erinevate kommentaariumite nendele nö p*saloopijatele, kes kõiki ja kõike sõimavad. Silverman, sulle tegelikult pole mul midagi ette heita, kui kommentaarid kohtunike suunal on negatiivsed, kuid põhjendatud ning ei sisalda selliseid väljendeid et a la see võiks endale vile peesse toppida jne., siis on kõik okei. Kõik ei saagi ühel nõul olla. Olen ka ise mänge vaadates tihti kohtunikega eriarvamusel ning kriitiline, kuid samas tean, et 1) kui kohtunik eksis, siis ta eksis - kes seda ei teeks, 2) kui ta ei eksinud, siis oli ilmselt mingi põhjus, miks see vile tuli - põhjus, mida mina selle nurga alt võibolla aru ei saanud. TV-s on see mõnus telekorduse asi, kus saab kiirelt selgeks teha, kas eksis või mitte.

Häirib veel see, et tihti on telekorduses ju selgelt näha, et kohtunik ei eksinud ning vilistas/jättis vilistamata olukorra õigesti, kuid rahvas ikka pole rahul - näiteks siinsama foorumis läbi käinud Kullamäe viimaste sekundite viga Lyde'ile (täiesti selge viga, kuid tattipritsidest lapsed ei saanud aru ja pritsivad).

Palju tuleb mul endalgi tegeleda mängijatega, kes ründetsoonis soovivad iga puudet veaks - ükskõik, kui tühine või olukorda mittemõjutav see pole, kuid kaitses olles käituvad jõuliselt ning vile kõlades alati kommenteerivad, et a la lase mängida või, et miks neid naiste vigu vaja vilistada - see on teglikult huvitav paradoks. Samuti on ka mängijad - ühel pool ootavad vastasmeeskonna karistamist iga tühisemagi eksimuse korral, kuid loodavad/peavad loomulikuks, et nende võistkonna väiksed eksimused läbi lastakse. Fännide hulgas suur kollektiivsuse tunne ning alkohol võimendavad seda olukorda veelgi.

Ega pole asjata öeldud, et kohtunikud on kolmas võistkond väljakul
              Nõmme Uskumatud!!!

Kommentaar

Ühesõnaga kinnitan omast kogemusest, et enne, kui kasvõi proovimise mõttes vilet suhu ei pane ning natuke asja ei uuri, siis ei oska ka adekvaatset kriitikat kohtunike tegevuse kohta väljastada, vaata kui palju mänge tahad.
                Mis vahet sel on? Nagu ma aru saan, siis sa esindad kohtunikke siin. Seega: kedagi ei huvita kuidas ja miks see kohtunikud hakkama ei saa, tehke see korda.

Kommentaar

Usun, et sa said ise kah aru, mis ma selle hobi all mõtlesin, aga tahtsid lihtsalt teravat tõmmata ja lahmida
                  Tõenäoliselt sain küll jah, aga vaata oma postitus kriitilise pilguga üle. Samas lauses väidad, et Eesti kohtunikud tõesti pole Euroopa kohtunike tasemel. Aga nagu rixxer tabavalt märkis, on professionaalsed kohtunikud vaid NBA-s. Seega ei tohiks sinu mõistes hobikorras tegemine olla vabanduseks, kuna samamoodi on ka mujal.

Aga ma tuletaks ka meelde, et minu kriitika ei olnudki Eesti kohtunike kohta üldiselt vaid eilse vilepartii kohta (mida, tuleb küll tunnistada, vilistasid Eesti kohtunikud). Kõigil juhtub. Mis ei tähenda, et sellele ei tohiks tähelepanu juhtida.

Kommentaar

Algselt postitas Jürvi-Hool Vaata postitust
                    Mis vahet sel on? Nagu ma aru saan, siis sa esindad kohtunikke siin. Seega: kedagi ei huvita kuidas ja miks see kohtunikud hakkama ei saa, tehke see korda.
                    Aga kelle arvates nad hakkama ei saa?

NB! esindan iseennast.
                    Nõmme Uskumatud!!!

Kommentaar

Tõenäoliselt sain küll jah, aga vaata oma postitus kriitilise pilguga üle. Samas lauses väidad, et Eesti kohtunikud tõesti pole Euroopa kohtunike tasemel. Aga nagu rixxer tabavalt märkis, on professionaalsed kohtunikud vaid NBA-s. Seega ei tohiks sinu mõistes hobikorras tegemine olla vabanduseks, kuna samamoodi on ka mujal.

Aga ma tuletaks ka meelde, et minu kriitika ei olnudki Eesti kohtunike kohta üldiselt vaid eilse vilepartii kohta (mida, tuleb küll tunnistada, vilistasid Eesti kohtunikud). Kõigil juhtub. Mis ei tähenda, et sellele ei tohiks tähelepanu juhtida.
                      Hobikorras jutt ei olnud toodud vabanduseks, vaid ääremärkuseks - ilmselt oli vist eksitav ja ei andnud postitusele midagi juurde. mainin lihtsalt ära, et eestis nendel samadel meestel, kes finaalseerias vilistavad on FIBA rahvusvaheline litsents, seega nad FIBA arvates on pädevad rahvusvahelisi mänge teenindama aga Eesti korvpalliüldsuse ja publiku jaoks ei ole pädevad? Kuskil on käärid sees minumeelest.

Samuti olen nõus, et nõrgale esitusele tuleb tähelepanu juhtida, kuid tähelepanu juhtimine pole tati pritsimine kommentaariumites (ei käi sinu kohta silverman, vaid üldise pildi kohta).

Viimased aastad on jäänud kommentaaride põhjal mulje nagu meie kohtunikud ei saaks üldse väljakul ööd ega mütsi aru, mis nad teevad. Aga nii se ju ikka pole.
                      Nõmme Uskumatud!!!

Kommentaar

Ega nad litsentsi selle eest ei saanud, et FIBA arvates võiks nad vilistada küll. Ikka eksamid aga teoorias võid sa ju tugev olla. Palju meie Uuesuslovid vilistanud on neid rahvusvahelisi mänge?
                        Matsalu vist EM-ilgi käinud aga teised?
                        INTER ARMA CARITAS

Kommentaar

Algselt postitas marcello Vaata postitust
                          Ega nad litsentsi selle eest ei saanud, et FIBA arvates võiks nad vilistada küll. Ikka eksamid aga teoorias võid sa ju tugev olla. Palju meie Uuesuslovid vilistanud on neid rahvusvahelisi mänge?
                          Matsalu vist EM-ilgi käinud aga teised?
                          See tee on ikka väga pikk, mida käima peab, enne kui nii kaugele üldse jõuad, nag Matsalu. Ma ei tea, kas tead, aga kohtunikel on kategooriad, Eestis on kõige kõrgema kategooria kohtunikke ainult 4, nii, et see, et üks nii kõrgel vilistas, on väga hea saavutus . Ma usun, et Siim võib pikemalt sellest ühest kategooriast teise liikumise ära seletada . Muidu, väga hea kohtunik oled, Siim. Kossuliigas ka mõne meie mängu vilistanud .

Kommentaar

Tänase(eilse) TTÜ ja Valga mängu kohtunikele jagaks ka respekti - algul tundus, et lausa kolm Suslovit on platsis, kuid tegelt oli Suslov x 2 + Halliko. Täitsa ilusti said hakkama. Oleksid võinud väga ranget joont hoides mängu täitsa ära rikkuda ja Valga vähemusse vilistada, kuid lasti meestel mängida. See pole ilmselt kohtuniku süü, kui harilikud Eesti lihastevabad eesliinimehed Makke, Toome, Viiask ja Saks vastu Andersoni ennast pikali jooksevad.

Kommentaar

Algselt postitas Elari#3 Vaata postitust
                              See tee on ikka väga pikk, mida käima peab, enne kui nii kaugele üldse jõuad, nag Matsalu. Ma ei tea, kas tead, aga kohtunikel on kategooriad, Eestis on kõige kõrgema kategooria kohtunikke ainult 4, nii, et see, et üks nii kõrgel vilistas, on väga hea saavutus . Ma usun, et Siim võib pikemalt sellest ühest kategooriast teise liikumise ära seletada . Muidu, väga hea kohtunik oled, Siim. Kossuliigas ka mõne meie mängu vilistanud .
                              Sa said millestki väga valesti aru...
                              INTER ARMA CARITAS

Kommentaar

rixxer - Suslov, sina või?

Kommentaar

Working...
                                X