320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Urkabaarid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas mg Vaata postitust
    midagi veteranidele.

    Kohvik Vikerkaare

    Asub Vikerkaare tänava ja Taara puiestee nurgal, Juridicumi lähedal.

    millal see puhvet viimati töötas?
    ise 8 aastat jurjevis veetnud, aga seda kohta raudselt pole nii kaua olnud.
    p.s. tartlase jaoks ei ole see koht juriidikumi lähedal.
    aega võis ju minna, aga tegelt sai asja ka.
    see puhvet oli tegelt näituse ja taara pst nurgal, nüüd on seal hiina resto.
    tell your mother, we are hooligans!

    Kommentaar


      Ümarlaua baar endalegi tuttav koht, kui sinna sai mindud üldiselt pärast reede õhtust klubi-pubi tiiru. See paik avati 7:30, seega oli super koht kus edasi juua, kuna kõik muud kohad suletud. Seiklusi sealt väga ei mäleta, kuna iga kord oli alkoholijoove vähemalt paarisarv, kuid kiluvõileivad ja viinapitsid juba meelest ei lähe. Põhiline jututopic oli muidugi ajalugu...oldtimereid oli seal piisavalt.

      Teine koht kus Tartus elu võib näha on Aleksandri pubi, aleksandri tänaval. Sealt võib tõsise kultuurišhoki saada.

      Kommentaar


        Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
        Majaka kandi õllekates sai käidud üle 10 aasta tagasi, sõjaväeajal - nii hüppes kui "jooksuloal" olles. Eredalt on meelde jäänud kaks kohta. Esimene oli suht viisaka välimusega koht mis koosnes kahest ruumist. Kohe leti juurde jõudes hoiatas baaridaam, et nö tagaruumi ehk ilmselt siis sakstekambrisse ei maksa meil minna, kui ei taha just peksa saada - seal istumine oli vist mingi kohalike tegijate privileeg, kes võõraid seal näha ei tahtnud.
        Teine koht asus mingi keldripoe tagaruumis ja koosnes paarist lauast. Koht jäi meelde seetõttu, et 1) kann tumedat õlut maksis 6 krooni (odavam kui poes isegi sel ajal, kusjuures maitsest polnud aru saada, et vett oleks lisatud) 2) kui tellisime peipsi tinti, toodi see lauale mitte taldriku vaid ajalehe peal.
        Reede õhtul tekkis mul ja veel paaril baarihuvilisel noormehel mõnetunnine vaba aeg, mille otsustasime veeta ülaltoodud postist inspireerituna Majaka kandi joogiauke üle vaadates.

        Majaka tänavalt leidsime kaks autentset keldribaari. Esimese nimi neist on Majaka 54, mis eelduslikult tähistab ka koha aadressi. Tegu on üpris nukra ja rõske kohaga, mida tundusid pidavat nukker ja väsinud mees ning veel kurvem naine. Ka siin oli kaks 'saali', mis paneb mind arvama, et tegu sama kohaga, mida mainib ksf! Gallacher, aga neist tagumises pidasid kohalike sakste asemel videvikku neli-viis hilises keskeas mamuljat. Tõsi, mõned neist olid juba end paar aastakümmet nooremaks ja lõbusamaks joonud, nii et mingi hetk toimetasid kainemad daamid meie ees ette ja taha vabandades oma sõbranjed kojuteele. Poleks vaja olnud! Õlu maksis 1.25 ja selle raha eest sai väga kahtlase, metalse maitsega Toolset või enamvähem ok Palmset. Proovisime ka praetud munaga saia, 0.20 tk. Need olid väga maitsvad.

        Teine ehe keldrikas asus mõned majad kesklinna poole. Sellel vist nime ei olnudki, ehkki välisuksel oli kirjutatud OÜ Igoleep (vms) ja silt 'Elukardetav'. Laskmata end sellest heidutada, läksime siiski sisse. See baar oli hulga väiksem, aga siin kees elu. Kahes lauas löödi kaarte, baarileti ümber oli terve punt rahvast, kes baarmeniga asju arutasid, avatud uksega suitsuruumi oli paigaldatud pokkerimasin ja üks vend lõi kogu hingest selle klahve, pläru hambus. Vahepeal liitusid temaga ka muud inimesed, kes pokkerit ei mänginud, aga suitsu kiskusid küll. Hingata oli raske, ent tundsin end, nagu oleks jälle naintiin naintinain. Selle baari eripäraks olid ilusate tüdrukutega kalendrid seintel ja toolid, mille leenidel olid pulk, kaks või kõik murdunud. Ilmselt peetakse seal vahel metsiku lääne stiilis lööminguid, kus üksteisele toole pähe laotakse. Õlu maksis ka siin 1.25 ja selle raha eest sai metalse maitsega Palmset või enamvähem ok Toolset.

        Kahte kohta võiks veel mainida. Üks neist asub, kui linna poolt Majakast tulla, täpselt üle Peterburi maantee mingi alko-outleti (ei teadnudki, et sellised kohad eksisteerivad) kõrval ja kannab nime Hansa Grill. See ei ole küll nüüd just urgas per se, sest süüa anti seal tõesti hästi (saslõkk 4 euri), aga kontingent oli huvitav. Ukse kõrval tantsis omaette narkomaan, ühes lauas aga istusid kolm venda, keda pidasime rekkameesteks, laksasid viisakalt konjaablit, nõudsid baaridaamilt erinevaid ABBA-laule (mida see ka paraku lasi) ja olid üsna purjus. Vahepeal käisid nad kõrvalruumis, kus asus see õllesummeri atraktsioon, kus sa pead mingit topispalli rusikaga lööma ja siis masin ütleb, kui kõva jõud sul on. See oli päris naljakas, tüübid kütsid üksteist üles ja karjusid masina peale ja siis panid litaka ära. No vähemalt ei tahtnud meile kaussi sõita. Ära minnes selgus, et vähemalt üks neist ei olnud siiski rekkamees, sest ta oli vahepeal parkinud oma CR-V ühe rattaga grilli trepile ja magas, pea puhkamas rooli peal. Õlu maksis seal 4 euri 3 kannu. (Mingi Pulsi eri-pakkumine.)

        Teine äge koht on Majakast korra ära keerates, Pallasti tänaval, nimega Sassi baar. See oli ilma irooniata väga mõnus kõrts, kuhu läheks tagasigi. Selline austraalia stiilis, puitlaudise ja põrandaga, maonahad ja kilpkonnakilbid seintel. Peale Majaka tänava keldreid oli see hubane nagu Palace'i lobbybaar. Ainus häda, et miskil põhjusel ei olnud seal peale meie mitte kedagi. Liiga peen ümberkaudse rahva jaoks vist. Õlu maksis 2 euri (valikus ei paistnud küll midagi peale saku ja alekoki põhiliste brändide).

        Pallasti tänava ja Majaka nurgas on muidugi ka Kiš-miš, aga seda urkabaaride alla ei anna kuidagi kategoriseerida. Nagu nende kodukas ütleb, siis selle aseri rahvusrestorani ruumid mahutavad kuni 150 inimest ja ma ütleks, et need 150 olid reede õhtul kõik seal. Pidu oli vägev, tantsu lasi nii noor kui vana ja kui mina ära läksin, oli tuju veel kõigil hea.

        Paraku, nagu algul sai mainitud, olid ajalised vahendid seekord piiratud. Pool Majaka tänavat ja bussijaama-kant jäid läbi uurimata, nii et on põhjust sinnakanti veel ekspedeerima minna.
        We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

        Kommentaar


          toolse õltsi ikka toodetakse veel?
          tell your mother, we are hooligans!

          Kommentaar


            Algselt postitas mg Vaata postitust
            toolse õltsi ikka toodetakse veel?
            Jah. Vaatides on teda ikka veel saadaval. Pudeli kujul vähem.

            Kommentaar


              Tundub, et Toolse on vähemalt Tallinnas selliste low-end baaride kõige madalama otsa pärusmaa, vt ka Kopli baarid. Mujal nagu ei ole enam trehvanud.
              We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

              Kommentaar


                Algselt postitas j6u1uv4n4 Vaata postitust
                Teine koht kus Tartus elu võib näha on Aleksandri pubi, aleksandri tänaval. Sealt võib tõsise kultuurišhoki saada.
                Meenutas koduka piltide järgi Püssi, aga tuleb ära käia! Loodan, et liigselt šokki ei lange.
                sigpic

                Kommentaar


                  Algselt postitas fitti Vaata postitust
                  Tundub, et Toolse on vähemalt Tallinnas selliste low-end baaride kõige madalama otsa pärusmaa, vt ka Kopli baarid. Mujal nagu ei ole enam trehvanud.
                  Põrgu on ntx üks vähestest top baaridest kelle sortimendis on Toolse esindatud. Paljudes muudes top baarides on Toolse nimeks tavaliselt "Majaõlu", "Maja Hele" vms.

                  Kommentaar


                    Ilmselt ainult suvine ettevõtmine, kuid eile sai minutiks viieks sisse astutud Pärnu ranna ligiduses olevasse baari, mida urkaks tõsimeeli nimetada võib.
                    Ehitatud on ta täiesti suvalisse majja, toapõrandad on kaetud liivaga nagu ka kogu baari esine, kus asub ka lett. Väga lõunamaine fiiling igatahes või vähemalt sellel suunal on liigutud.
                    Igatahes kargas sealt aiast mingi vennike juuste lehvides tänavale, hakkas hõlma ja reklaamis sees esinevat Itaalia bändi. Olgu ma neetud, seda pidi kaema. Kõige tagumises toas oligi mingi punt trummi, diskori ja solistiga, lisaks daam kellel mingi kõrin käte vahel värvikale kollektiivile muusikalise vürtsi lisamiseks. Tuba ise oli nii suur, et mahutas lisaks ansamblile umbes 6 - 7 jämmivat peokülalist ja nende kaootiliselt vehklevad käed.
                    Et mitte false advertisingu ohvriks langeda asusin laulma ridu Itaalia hümnist. Pika habemega laulumees võttis hetkega tuld ja tunnistas, et teab seda lugu hästi lisades nüüd omaltpoolt ka kitarrikäigu ja käriseva vokaali. Mingi hetk said mul sõnad otsa ja kuna ta tõesti oli itaalo siis sai sellega ka tõestamist vajav tõestamist. Soovisin kõike paremat ja läksin ära. Nii ma mäletan.
                    "I like an aggressive team, I want to see a team that is strong, committed and quick on the break.
                    These are things which Atletico fans have always liked, it helps them identify with and love this shirt."

                    Kommentaar


                      Juhtusin mõne päeva eest Narvat väisama, teele asudes luges hea sõber jyriöö sõnad peale:

                      "tegemist on siiski narvaga
                      kõigi võimaluste linn
                      lähed õhtul mõnda urkabaari ehk
                      pööbliga asju arutama."

                      Noh, olles viisaka seltskonnaga kõhud täis söönud ja üht-teist ka joonud, läksime kolleegi juhtimisel mõnd huvitavat urgast otsima. Täpsemalt ühte kindlasse kohta, kus too oli varem käinud. Jõudsime lõpuks elumajade vahele, kuhu kolleeg kahtlevalt sammud seadis. Ülejäänud seltskond jäi igaks juhuks tänavale ootama, kuni lõpuks selgus et jah, õige koht. Pleiss oli elumaja keldris, uksel Staroprameni silt ja pilt Švejkist.

                      Külm, kõle, paar kohalikku eluheidikut - sellist pilti arvasin enda ees avanevat kuid võta näpust, puha vastupidi. Mõnusa muusika ja sisekujundusega, kliendid olid nii kohalikud venelased, eestlased, soome ärimehed kui tumedama nahaga turistid. Õllevalikus nii Eesti (mh Sillamäe) kui Tšehhi toodang, ka Hoegaarden täitsa olemas. Leti taga teenindas puhtas eesti keeles kõnelev neiu.

                      Nii et palun vabandust, kui kellegi ootusi petsin, aga kuna paljud peavad Narvat urkaks, siis tundus siia teemasse siiski sobivat.

                      P.S. Guugeldades leidsin, et koha nimi on Modern, või OK Modern. Igatahes soovitan.
                      Supplies!

                      Kommentaar


                        Algselt postitas vandersell Vaata postitust
                        OK Modern
                        Puškini 12. Olen ka kolleegi käest põnevaid lugusid kuulnud. Pidi olema selline kohalik Hell Hunt. Intelligentide puhvet.
                        We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

                        Kommentaar


                          Hiiumaa ja Luige baar Käinas. Normaalne koht. Kui joote, siis küsige ajud asfaldil või okse murul kokse. http://www.puhkaeestis.ee/et/luige-baar

                          Kommentaar


                            Algselt postitas Silver Vaata postitust
                            Hiiumaa ja Luige baar Käinas. Normaalne koht. Kui joote, siis küsige ajud asfaldil või okse murul kokse. http://www.puhkaeestis.ee/et/luige-baar
                            Teinekord võid ka otseselt saada need. Hiiumaa põhiline rusikakangelaste kodu.
                            sigpic

                            Kommentaar


                              Algselt postitas Tanel Vaata postitust
                              Teinekord võid ka otseselt saada need. Hiiumaa põhiline rusikakangelaste kodu.
                              Olge nüüd ikka...urkabaar Luige? Te pole vist palju ringi köinud, Käina on pull! Koos Luigega, tervitan Egonit, Aidanit ja Tormit.
                              So self aware so full of shit

                              Kommentaar


                                Algselt postitas fitti Vaata postitust
                                Puškini 12. Olen ka kolleegi käest põnevaid lugusid kuulnud. Pidi olema selline kohalik Hell Hunt. Intelligentide puhvet.
                                Mulle tutvustati ka kui kohalike eestlaste kohta. Nii et jah, jah.
                                Supplies!

                                Kommentaar

                                Working...
                                X