320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Top 10 filmi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Kunagi ülikooli ajal tegime halbade filmide vaatamise õhtu. Ja, noh, Crossroads oli üks halvimaid. Kui sulle see meeldis, siis vaata ära ka kindlasti Kole Koiott või siis Mariah Carey Glitter. Übersitad või, noh, head!

Kommentaar

Oi bljääd. Kunagi need Tallinn-Tartu ennenägematud kahekordsed bussid tulid, siis ühe präänikuna näidati ju videokasseti pealt pööblile filmi, mille reisisaatja omakäeliselt välja valis. See pritni ristteel prevaleeris seal valikute hulgas ikka meeldivalt sageli, iga kord oli selline tunne, et katapulteeruks rõõmsal meelel läbi akna, kui vaid saaks.
      armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Mulle meeldib Icemani listist ka the raidi laiend. Noh, et korea kung fu. Mis siis, et film tehti indoneesias.

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
          Mulle meeldib Icemani listist ka the raidi laiend. Noh, et korea kung fu. Mis siis, et film tehti indoneesias.
          Ja lavastajaks uelslane. Aga filmid on küll head, jah.
          Victoria Concordia Crescit

Kommentaar

Algselt postitas Iceman Vaata postitust
            Eks muud oli ka palju loota pärast"Ma ei ole Pulp Fictionit näinud. Seal on Samuel L. Jacksonil ja Stallonel imelikud soengud.

Kes esimese asjana Pepsit näeb, on pede.

Kommentaar

Ma miskipärast teadlikult ei suuda/taha ühte filmi üle 1x vaadata. Olgu nii hea kui tahes. Teine asi kui vahel telekast peale satun (Die Hard, Bondid, eesti filmid jms), siis ikka vaatan uuesti, aga sellist asja pole kordagi olnud, et arvutist vms ühte asja mitu korda vaataks. Kunagi kui torrentid tulid, siis hakkasin kollektsionääriks ja kirjutasin 10 DVD-se torni nähtud filme täis, aga pole kordagi seda uuesti avanud. Ei oska põhjendada kuidagi.
              Jagan siis oma suvalises järjekorras top 10 eri kategooriateks. Shawshank, Usual Suspects, Pulp Fiction jms klassika on ka hea ja värki, aga ei hakanud neid siia toppima praegu, igavaks läheks.

Hollywood:
              Snatch - zee germans & they go thru bones like butter jms klassikalised read. Ritchie parim töö imho.
              Blazing Saddles - huumoriklassika
              Drive - tõi kaasa ca aasta kestnud nõrkuse synth popi vastu
              Inception - Mindfuck. Pärast pea 3h pikkust filmi veetsin teist samapalju imdb boardil ja mujal foorumites, et saada aru mis toimus. Seda võiks isegi uuesti vaadata kunagi.
              Ghost Dog - Jarmusch, samuraid ja hip hop - mida veel vaja
              End of Watch - superlahe mendikas, reklaamisin seda filmiteemas ka vist
              Groundhog Day - teine päev, a detailid on samad

Muu maailm:
              Elite Squad (Tropa de Elite) - kõva tempoga küte Rio de Janeiro faveladest ja politsei eriüksusest. Pakkus mulle rohkem kui City of God.
              Intouchables - naisega hea vaadata

Eesti:
              Keskpäevane praam - atleticomadrid, jee! Väga kõva thriller. Aeg-ajalt ikka ETV2-st tuleb.

Kommentaar

Olen teema peale mõelnud ja siin on siis minu list. Headeks filmideks pean enda jaoks selliseid, mis tekitasid minus sellise erilise "wow" tunde ja vajaduse seda veel korduvalt uuesti vaadata.

1) The Matrix - minu jaoks peale vaatamist läbi aegade kõige võimsama emotsiooni tekitanud film. Tõenäoliselt olen seda vist ka kõige rohkem kordi üldse vaadanud. Lahe stsenaarium, suurepäraselt valitud näitlejad ja erakordselt stiilne elamus.
                2) Memento - pisut teistmoodi wow, aga ikkagi. Väga lahedalt tehtud film, originaalne algusest lõppu ja vahelduvalt lõpust algusesse jooksev sisu, head näitlejad. Üks kõige originaalsemaid filme, mida näinud
                3) Lock, Stock and Two Smoking Barrels - Briti 90ndate musta huumorifilmide parim esindaja ning Guy Richie seni ületamatu teos. Lõbus, kurb ja põnev kõik samal ajal. Nauditav iga aeg ja iga seltskonnaga.
                4) Lord of the Rings - panen siia kõik 3 osa kokku, kuna minu jaoks on tegu ikka eraldiseisvalt mitte töötavate filmidena. Fantastiline visuaalne meistriteos ja üks parimad kirjanduse ekraniseeringuid
                5) The Fifth Element - suure ulmekate fännina on ka see vaieldamatult üks minu lemmikuid
                6) South Park: Bigger, Longer & Uncut - tõenäoliselt parima soundtrackiga film läbi aegade, naljakas ja üks väheseid õnnestunud seriaali ekraniseeringuid
                7) Back to the Future - lapsepõlve suur lemmik ja mõnus meelelahutus ka tänapäeval
                8) Inception - Üks parimate efektidega film, mida näinud (Interstellarit pole veel näinud), suhteliselt mindfuck
                9) The Green Mile - kuigi pole nüüd ülemäära emotsionaalne inimene, siis see film võtab kõhu alt õõnsaks, fantastiline näitlejatöö kõigilt
                10) Indiana Jones and the Last Crusade - Kõik Indiana Jonesi filmid on head, see on lausa suurepärane, nauditav seiklus algusest lõpuni.

Komöödiatest peaks tegema eraldi listi, raske on neid teiste filmidega samasse patta panna, kuna tavaliselt ei ole naljad enam peale paari vaatamist naljakad, samas head actionit või draamat võib lõpmatuseni vaadata.

Kommentaar

Imestan, et nii vähestel on Gladiaator sees...

Enda TOP10 pähe tulevatest filmidest. Enamus klassikud, mõned ka veidi uuemad.
                  American Gangster
                  Godfather
                  Karate Kid - (see vana, Daniel-saniga)
                  Wolf of the Wall Street
                  Freedom Writers
                  Saving Private Ryan
                  Black Hawk Down
                  Scarface
                  Limitless
                  Gladiator
                  "Ajakirjaniku eelis on see, et tema saab oma arvamuse avaldamise eest raha, tavainimene aga peksa."

Kommentaar

Mulle hakkas see mäng meeldima. Toodan ka ühe edetabeli siis. Eesti eri:

1. Sügisball

2. August 1991
                    3. Umbkotid

4. Jan Uuspõld läheb Tartusse
                    5. Klass
                    6. Surnuaiavahi tütar
                    7. Lammas all paremas nurgas
                    8. Soovide puu
                    9. Tallinn pimeduses
                    10. Kertu

Tabelisse ei mahtunud, aga ära märkimist väärivad veel: Tallinna kilud ja Georg.
                    olgem kristlased, vabandused on esitatud

Kommentaar

Top 10, Lõuna-Korea:

1. Memories of Murder (2003)
                      2. Castaway on the Moon (2009)
                      3. The Vengeance Trilogy: Sympathy for Mr. Vengeance + Oldboy + Sympathy for Lady Vengeance (2002, 2003, 2005)
                      4. My Sassy Girl (2001)
                      5. A Dirty Carnival (2006)
                      6. The Chaser (2008)
                      7. I Saw The Devil (2010)
                      8. The Man From Nowhere (2010)
                      9. Sex Is Zero 1 + 2 (2002, 2007)
                      10. A Bittersweet Life (2005)

Top 10, ülejäänud Aasia:

1. Infernal Affairs (Hong Kong 2002)
                      2. The Raid 1 + 2 (Indoneesia 2010, 2014)
                      3. Audition (Jaapan 1999)
                      4. Battle Royale (Jaapan 2000)
                      5. Shinjuku Incident (Hong Kong 2009)
                      6. All About Lily Chou-Chou (Jaapan 2001)
                      7. Fallen Angels (Hong Kong 1995)
                      8. Chungking Express (Hong Kong 1994)
                      9. Love In The Puff + Love In The Buff (Hong Kong 2010, 2012)
                      10. Departures (Jaapan 2008)

Kommentaar

Algselt postitas marv3llous Vaata postitust
                        Top 10, Lõuna-Korea:

1. Memories of Murder (2003)
                        2. Castaway on the Moon (2009)
                        3. The Vengeance Trilogy: Sympathy for Mr. Vengeance + Oldboy + Sympathy for Lady Vengeance (2002, 2003, 2005)
                        4. My Sassy Girl (2001)
                        5. A Dirty Carnival (2006)
                        6. The Chaser (2008)
                        7. I Saw The Devil (2010)
                        8. The Man From Nowhere (2010)
                        9. Sex Is Zero 1 + 2 (2002, 2007)
                        10. A Bittersweet Life (2005)
                        Aga Bin Jip? Või Brotherhood Of War? Või Silmido?

Kommentaar

Nope, Kim Ki-Duk jäi meelega välja hetkel kuna ma plaanin mingi aeg terve tema filmograafia üle ja ära vaadata, kuigi Bin-Jip võiks selles topis tõesti olla ja Korea sõjakaid pole veel praktiliselt ühtegi vaadanud, üsnagi teadlikult sealjuures.

Nagu näed, siis olen keskendunud thrilleritele ja komöödiatele.

Kommentaar

Algselt postitas marv3llous Vaata postitust
                            Nope, Kim Ki-Duk jäi meelega välja hetkel kuna ma plaanin mingi aeg terve tema filmograafia üle ja ära vaadata, kuigi Bin-Jip võiks selles topis tõesti olla ja Korea sõjakaid pole veel praktiliselt ühtegi vaadanud, üsnagi teadlikult sealjuures.

Nagu näed, siis olen keskendunud thrilleritele ja komöödiatele.
                            Vaatasin eile just The Chaseri ära. Päris tore oli teine.

Kommentaar

TOP 5 kuni 10-15 eluaastail nähtud filmidest (enamikku sai kinos nähtud):
                              - Kapten Granti otsinguil
                              - Meeletu, meeletu maailm
                              - Suur jalutuskäik
                              - Rocky IV
                              - Commando
                              - 10 väikest neegrit
                              - American Ninja
                              - Приключения Шерлока Холмса и доктора Ватсона: Собака Баскервилей)
                              - Mees Kaputsiinide bulvarilt
                              - Rambo:First Blood

Mingi aasta või paar tagasi torkas kuskil telekavas silma, et "Mees Kaputsiinide bulvarilt" (Человек с бульвара Капуцинов) oli tõlgitud "Inimene Kaputsinovi puiesteelt".

Kommentaar

Top 10 Prantsusmaa:

1. Irreversible
                                2. Martyrs
                                3. Intouchables
                                4. Little White Lies
                                5. La Haine
                                6. A Prophet
                                7. The Dreamers
                                8. The Beat That My Heart Skipped
                                9. The Diving Bell and the Butterfly
                                10. L'auberge Espagnole

Naeruväärselt palju häid filme tehakse Prantsusmaal. Umbes teine kümme pea sama häid jäi nimetamata.

Kommentaar

Working...
                                X