Vivatbet

Collapse

Unconfigured Ad

Collapse

Immigratsioon - Poolt või vastu? Gallup & arutelu!

Collapse
X

• Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitanud kasutaja chac poolt
    ot, misasja, viiendik?
    VIIENDIK?

heal juhul 1/20-ndik

mäletamist mööda ukrainas 25 oblastit, ja nendest 2's - sealjuures luganskis alla poole, donetskis ca pool territooriumi on "uusvenelaste" käes. isegi kui panna sinna kahurite laskekaugus juurde, ei paista mitte kuskilt seda 1/5.
    No veel hullem. Miks siis ukrainlastest pagulasi siia tooma peaks?

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Algselt postitanud kasutaja chac poolt
    usa, kanada, austraalia
    USAs on vist immigrante kõige enam Mehhikost ja muudest selle regiooni riikidest. Kui tõestad, et mehhiklaste või laiemalt latiinode seas on kuritegevus ning tööpuudus väiksem kui sealses ühiskonnas laiemalt, tõstan käed ja lasen alla.

Leave a comment:

• chac
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Mõnuagent 007 poolt
    Mul on üks rumal küsimus Ukraina pagulaste kohta. Nimelt on ju Ukrainas sõjategevusest haaratud umbes viiendik. Ülejäänud riik on üsna rahulik. Ehk kui meil oleks samal skaalal Ida-Virumaaga jama, siis kas peaksid Soome ja Rootsi neid inimesi vastu võtma või peaksime ikka meie ise sealt tulijaid kuhugi paigutama?
    ot, misasja, viiendik?
    VIIENDIK?

heal juhul 1/20-ndik

mäletamist mööda ukrainas 25 oblastit, ja nendest 2's - sealjuures luganskis alla poole, donetskis ca pool territooriumi on "uusvenelaste" käes. isegi kui panna sinna kahurite laskekaugus juurde, ei paista mitte kuskilt seda 1/5.

Leave a comment:

• chac
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Gallacher poolt
    Huvitav, kas leidub riiki kus immigrantide tööhõive protsent poleks madalam ja nt kuritegevuse statistika kõrgem kui kohalikel?
    usa, kanada, austraalia

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Minu point on ikkagi see, et oluline on keskkond kuhu inimene on sattunud ja situatsioon, mitte tema usk, päritolu või nahavärv.
    Kas tõesti väidad, et keskkond, kus inimene pärit on (ehk päritolu) ei omagi rolli?

Leave a comment:

• LeeRomeno
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Gallacher poolt
    Täiesti nõus aga juhin tähelepanu, et su esialgne väide oli, et vaesus tõukab immigrante kuritegevusele. See on peaaegu vastupidine jutt su praegusele väitele, et kui kottigi ei tee ja ikka elab ära, tekivad teatud lollid mõtted pähe.
    Sugugi mitte, mõjutavad mõlemad ning üks ei välista teist. Mitte üheski riigis, kaasa arvatud Rootsis, ei ole toetustest elamine meelakkumine. Ära elab küll, aga endale millegi erilise lubamist mitte. Kumb rohkem mõjutab, kas vaesus või tegevusetus, pole õrna aimugi, pole ka tähtis. Minu point on ikkagi see, et oluline on keskkond kuhu inimene on sattunud ja situatsioon, mitte tema usk, päritolu või nahavärv.

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Algselt postitanud kasutaja LeeRomeno poolt
    Üks asi on saada sotsiaaltoetusi, teine asi on olla töötu ja mitte kottigi päevad läbi teha. Kui su ümber on veel suur hulk sarnaseid tegelasi, siis varem või hiljem lähebki asi käest ära.
    Täiesti nõus aga juhin tähelepanu, et su esialgne väide oli, et vaesus tõukab immigrante kuritegevusele. See on peaaegu vastupidine jutt su praegusele väitele, et kui kottigi ei tee ja ikka elab ära, tekivad teatud lollid mõtted pähe.

Leave a comment:

• riivo.94
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Martin poolt
    Ei ole häda. Meil mööduks ka probleemideta. Mis su aadress siis ikka on? Ei maksa peljata, see on toetusüritus.
    Kuidas see orgunn ikka käiks? Kas kohe kõik motomehed või mingid muud tuleksid? Äkki ülehindad ennast veidike?

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Mõnuagent 007 poolt
    Mul on üks rumal küsimus Ukraina pagulaste kohta. Nimelt on ju Ukrainas sõjategevusest haaratud umbes viiendik. Ülejäänud riik on üsna rahulik. Ehk kui meil oleks samal skaalal Ida-Virumaaga jama, siis kas peaksid Soome ja Rootsi neid inimesi vastu võtma või peaksime ikka meie ise sealt tulijaid kuhugi paigutama?
    Ikka ise, kui mujal rahulik on. Soomelt-Rootsilt ootaks teistsugu toetust.

Leave a comment:

• metssiga
    replied
    Algselt postitanud kasutaja zaz poolt
    Üle Eesti on kindlasti rohkem kui paarisajale inimesele lihtsamat või natuke keerulisemat tööd anda. Tööd mida kohalikud ei suuda, ei saa või ei taha teha.
    vaata üle töökuulutused, leia sealt tööd, mis ei nõua eesti või vene keele oskust ja siis räägi uuesti paarisajast töökohast üle eesti. see maakohtade jutt on paras müüt, ei ole seal maal seda tööd niisama vedelemas midagi. reeglina on hooajalised tööd suveks või siis oskusi nõudvaid tööd. eesti, vene või äärmisel juhul inglise keele oskust on vaja neis kõigis. kui võimalik mine astu näiteks mõnest tänapäevasest laudast või puiduettevõttest läbi. saad pildi selgemaks, kuidas seal asjad käivad.

Leave a comment:

• Martin
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Anarhist poolt
    Pole hullu. Pead ilma hakkama saama. Vähemalt sai kinnitust, et sul puudub igasugune võimekus kaasa rääkida ning praegu on lihtsalt olukord, kus sa ajad kiuste jonni nagu väike laps.
    Pigem on imelik, et sinu arvates on okei, et pagulaste (kus on pered ehk ema, isa ja laps(ed)) kodu ees on okei lämiseda, kuid sinu oma ees mitte. Millest selline silmakirjalikkus?

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied

Leave a comment:

• Anarhist
    replied
    Algselt postitanud kasutaja LeeRomeno poolt
    Ise just kirjutad, et seal korjati allkirju immigratsiooni vastu, immigratsioon on üleüldine mõiste, kui sa selle vastu allkirju korjad, tähendab, et korjad allkirju piiride sulgemise nimel.
    Jah, vabandan, ma hiljem parandasin ära.

Algselt postitanud kasutaja zelee poolt
    Need kõige suuremad Vao pärast muretsejad kirevad kusagilt kaugelt ning arusaam toimuvast põhined kanal 2 ja TV3 "uudiste" kajastustest kus raporteeritakse, et käiakse üle muru ning prügikastid on liiga täis. Kas need "toetavad" motomehed vaos reaalselt ka midagi ära tegi? paigaldasid nt uue lastemänguväljaku vms?
    Jah, Vao külas korjatud allkirju pagulaskeskuse vastu andsid kusagilt kaugelt Lihula elanikud.
    Ja need toetavad motomehed ei paigaldanud uut lasteväljakut. Ma ei ole isegi kindel, kas Toompeal töövõimereformi vastu piketeerinud inimesed sinna lastemänguväljakuid panid?

Selle üle on hea meel, et kaks pagulast on saanud tööd. Eks lähitulevikus näeb, et kas pagulaste tööhoive sarnaneb muule Euroopale või sotsiaalsüsteem saab hinge puhata.

Leave a comment:

• elx
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Nahkpea poolt
    See tõestab, et siin pole mingit tööjõu puudust. Selliseid inimesi on palju, keda tööle võtta. Tundes isiklikult mitut väike-ettevõtjat, siis neil pole mingit probleemi tööliste leidmisega. Probleem on leida selliseid, kes seda tööd ka hästi või väga hästi oskaksid ja ühe väikese ettevõtte jaoks on just see ellujäämise küsimus.
    Just nimelt! Parandan siis ennast, pean tööjõu all silmas inimest, kes tahab ka tööd teha. Ei pidanud silmas seda kaadrit, keda ühel hommikul lihtsalt pole ja telefonitsi otsides öeldakse süüdimatult, et pidu läks veidi pikemaks. Halvemal juhul ei tuldagi enam tööle, elatakse mõnda aega ema või vanaema kukil ja leitakse uus koht. Ise ka ei usuks, kui seda kõike kõrvalt ei näeks. paraku selline eluviis töötab kuni on kelle kulul elada ja kuni ollakse noored, vanemas eas läheb ilmselt raskeks.

Leave a comment:

• zaz
    replied
    Enne kui teema kuumaks sai, käisid ka ajakirjanikud Vaos eluoluga tutvumas. Tookordne tähelepanek oli järgmine:

Algselt postitanud kasutaja zaz poolt
    Kohalikke elanikke häiris veel pagulaste jalgpalli mängides tehtav kära, neid pani ka muretsema noorte üksikute meeste seksuaaltungi rahuldamise võimalused ja küsimus, kas pagulased võivad Eestisse kaasa võtta kõik oma „neli” naist. #hooliveesti #mure2015

edit: Ilmar Raagi FB postitusest: Ma usun, et süü on alati individuaalne. Ma môistan ühegi probleemita hukka vägivallatseja sôltumata tema rassist vôi nahavärvist, aga ma ei ole nôus hukka môistma kedagi tema päritolu, religiooni vôi koduriigi pärast. Niisamuti ei ole ma nôus pidama iga inimest, kes minu ukse taga abi palub kurjategijaks ja petiseks.
    Olen täpselt samal seisukohal.

Leave a comment:

Töötlen...