Vivatbet
Collapse
Unconfigured Ad
Collapse
Immigratsioon - Poolt või vastu? Gallup & arutelu!
Collapse
X
-
Leave a comment:
-
ot, misasja, viiendik?Mul on üks rumal küsimus Ukraina pagulaste kohta. Nimelt on ju Ukrainas sõjategevusest haaratud umbes viiendik. Ülejäänud riik on üsna rahulik. Ehk kui meil oleks samal skaalal Ida-Virumaaga jama, siis kas peaksid Soome ja Rootsi neid inimesi vastu võtma või peaksime ikka meie ise sealt tulijaid kuhugi paigutama?
VIIENDIK?
heal juhul 1/20-ndik
mäletamist mööda ukrainas 25 oblastit, ja nendest 2's - sealjuures luganskis alla poole, donetskis ca pool territooriumi on "uusvenelaste" käes. isegi kui panna sinna kahurite laskekaugus juurde, ei paista mitte kuskilt seda 1/5.Leave a comment:
-
-
Kas tõesti väidad, et keskkond, kus inimene pärit on (ehk päritolu) ei omagi rolli?Minu point on ikkagi see, et oluline on keskkond kuhu inimene on sattunud ja situatsioon, mitte tema usk, päritolu või nahavärv.Leave a comment:
-
Sugugi mitte, mõjutavad mõlemad ning üks ei välista teist. Mitte üheski riigis, kaasa arvatud Rootsis, ei ole toetustest elamine meelakkumine. Ära elab küll, aga endale millegi erilise lubamist mitte. Kumb rohkem mõjutab, kas vaesus või tegevusetus, pole õrna aimugi, pole ka tähtis. Minu point on ikkagi see, et oluline on keskkond kuhu inimene on sattunud ja situatsioon, mitte tema usk, päritolu või nahavärv.Leave a comment:
-
Täiesti nõus aga juhin tähelepanu, et su esialgne väide oli, et vaesus tõukab immigrante kuritegevusele. See on peaaegu vastupidine jutt su praegusele väitele, et kui kottigi ei tee ja ikka elab ära, tekivad teatud lollid mõtted pähe.Leave a comment:
-
-
Ikka ise, kui mujal rahulik on. Soomelt-Rootsilt ootaks teistsugu toetust.Mul on üks rumal küsimus Ukraina pagulaste kohta. Nimelt on ju Ukrainas sõjategevusest haaratud umbes viiendik. Ülejäänud riik on üsna rahulik. Ehk kui meil oleks samal skaalal Ida-Virumaaga jama, siis kas peaksid Soome ja Rootsi neid inimesi vastu võtma või peaksime ikka meie ise sealt tulijaid kuhugi paigutama?Leave a comment:
-
vaata üle töökuulutused, leia sealt tööd, mis ei nõua eesti või vene keele oskust ja siis räägi uuesti paarisajast töökohast üle eesti. see maakohtade jutt on paras müüt, ei ole seal maal seda tööd niisama vedelemas midagi. reeglina on hooajalised tööd suveks või siis oskusi nõudvaid tööd. eesti, vene või äärmisel juhul inglise keele oskust on vaja neis kõigis. kui võimalik mine astu näiteks mõnest tänapäevasest laudast või puiduettevõttest läbi. saad pildi selgemaks, kuidas seal asjad käivad.Leave a comment:
-
Pigem on imelik, et sinu arvates on okei, et pagulaste (kus on pered ehk ema, isa ja laps(ed)) kodu ees on okei lämiseda, kuid sinu oma ees mitte. Millest selline silmakirjalikkus?Leave a comment:
-
Mul on üks rumal küsimus Ukraina pagulaste kohta. Nimelt on ju Ukrainas sõjategevusest haaratud umbes viiendik. Ülejäänud riik on üsna rahulik. Ehk kui meil oleks samal skaalal Ida-Virumaaga jama, siis kas peaksid Soome ja Rootsi neid inimesi vastu võtma või peaksime ikka meie ise sealt tulijaid kuhugi paigutama?Leave a comment:
-
Jah, vabandan, ma hiljem parandasin ära.
Jah, Vao külas korjatud allkirju pagulaskeskuse vastu andsid kusagilt kaugelt Lihula elanikud.Need kõige suuremad Vao pärast muretsejad kirevad kusagilt kaugelt ning arusaam toimuvast põhined kanal 2 ja TV3 "uudiste" kajastustest kus raporteeritakse, et käiakse üle muru ning prügikastid on liiga täis. Kas need "toetavad" motomehed vaos reaalselt ka midagi ära tegi? paigaldasid nt uue lastemänguväljaku vms?
Ja need toetavad motomehed ei paigaldanud uut lasteväljakut. Ma ei ole isegi kindel, kas Toompeal töövõimereformi vastu piketeerinud inimesed sinna lastemänguväljakuid panid?
Selle üle on hea meel, et kaks pagulast on saanud tööd. Eks lähitulevikus näeb, et kas pagulaste tööhoive sarnaneb muule Euroopale või sotsiaalsüsteem saab hinge puhata.Leave a comment:
-
Just nimelt! Parandan siis ennast, pean tööjõu all silmas inimest, kes tahab ka tööd teha. Ei pidanud silmas seda kaadrit, keda ühel hommikul lihtsalt pole ja telefonitsi otsides öeldakse süüdimatult, et pidu läks veidi pikemaks. Halvemal juhul ei tuldagi enam tööle, elatakse mõnda aega ema või vanaema kukil ja leitakse uus koht. Ise ka ei usuks, kui seda kõike kõrvalt ei näeks. paraku selline eluviis töötab kuni on kelle kulul elada ja kuni ollakse noored, vanemas eas läheb ilmselt raskeks.See tõestab, et siin pole mingit tööjõu puudust. Selliseid inimesi on palju, keda tööle võtta. Tundes isiklikult mitut väike-ettevõtjat, siis neil pole mingit probleemi tööliste leidmisega. Probleem on leida selliseid, kes seda tööd ka hästi või väga hästi oskaksid ja ühe väikese ettevõtte jaoks on just see ellujäämise küsimus.Leave a comment:
-
Enne kui teema kuumaks sai, käisid ka ajakirjanikud Vaos eluoluga tutvumas. Tookordne tähelepanek oli järgmine:
edit: Ilmar Raagi FB postitusest: Ma usun, et süü on alati individuaalne. Ma môistan ühegi probleemita hukka vägivallatseja sôltumata tema rassist vôi nahavärvist, aga ma ei ole nôus hukka môistma kedagi tema päritolu, religiooni vôi koduriigi pärast. Niisamuti ei ole ma nôus pidama iga inimest, kes minu ukse taga abi palub kurjategijaks ja petiseks.
Olen täpselt samal seisukohal.Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse

Leave a comment: