Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Immigratsioon - Poolt või vastu? Gallup & arutelu!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Nahkpea Vaata postitust
    LeeRomenol soovitan tänast Välisilma dok. filmi vaadata, mis räägib Talebanist. Meenutades meie vaidlust siin teemal, kas Taleban on ajaloo prügikasti äärel vaakuv nähtus või endiselt tõsiselt võetav jõud. Võin juba ette kerge sisukokkuvõtte teha ja mida ma siin korduvalt öelnud olen, et Taleban pole nõrgem kui ta oli, pigem on asjalood vastupidised.
    Härra Laaneots, Teie või?
    Lootus sureb viimasena, ütles usk ja tappis armastuse.

My spell checking is second to nine!

Kommentaar

Algselt postitas futbolidipaul Vaata postitust
      Härra Laaneots, Teie või?
      loogiline - tankist kannab slemmi.... Slemm on nahast... sealt tulebki Nahkpea

Kommentaar

LeeRomenol soovitan tänast Välisilma dok. filmi vaadata, mis räägib Talebanist. Meenutades meie vaidlust siin teemal, kas Taleban on ajaloo prügikasti äärel vaakuv nähtus või endiselt tõsiselt võetav jõud. Võin juba ette kerge sisukokkuvõtte teha ja mida ma siin korduvalt öelnud olen, et Taleban pole nõrgem kui ta oli, pigem on asjalood vastupidised.
        Ei tasu taaskord liialdada ja maailma must-valgena ette kujutada. Minu väide põhines Talebani kontrollitaval territooriumil, mis on alates tipphetkest oluliselt vähenenud, pole kuskil ka maininud, et nad oleks hävinemise äärel, minu teada alles hiljuti ründasid Pakistanis mingit ülikooli vist. ISIS on Euroopale lähedal ja võimeline siin probleeme tekitama, Taleban on siiski üpris kauge probleem ja pole kuulda olnud, et nad mingeid terroristide jõuke siiapoole saadaks.

Kommentaar

järjkordne puujala käsilane, putinist, EKRE troll ja provokaator on paljastatud- vennad Helmed! palun lopetage laiapohjaline ohinapohine/läbipäistev vaenukylvamine!

How dare you? You have stolen my dreams, my childhood.

Banging your head against a wall, burns 150 calories an hour

Kommentaar

Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
            Ei tasu taaskord liialdada ja maailma must-valgena ette kujutada.
            Kui nüüd võrrelda Talebani või Al Qaeda osatähtsust ja suurust ning võimet midagi korraldada, siis need on ikka õige väikseks jäänud.
            Eks ma olen must-valge edasi.
            "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Talebani eesmärk polegi kunagi olnud sellised mastaapsed aktsioonid väljaspool nagu Al Qaedal või Islamiriigil. Nende siht on hoopis teistlaadi ja selles võtmes pole nad sugugi väetimaks jäänud. Nende read täienevad jõudsalt ja nad on nii mõneski piirkonnas vägagi populaarsed, praegu on teemaks just Tadžikistanist ja Usbekistanist massiliselt Talebaniga liitujad, mis teeb Venemaale suurt muret.

See kõik on üks-üheses seoses ka immigratsiooniga. Samas, pole muidugi vahet, kas seal mingi organisatsioon kannab Talebani, Al Qaeda, Islamiriigi või mingit muud nime. See on piirkond, kus kunagi ei saa olema stabiilset rahu ja seetõttu on sealne pagulaste-immigrantide surve Euroopale pidev ja lõpmatu. Kui me täna paotame naiivselt ukse, siis homme võime olla meie need, kes sealt uksest välja lüüakse. Ajalugu on väga õpetlik ja Rooma riigi ning tsivilisatsiooni hävimisega saab tuua praeguses olukorras nii mõnedki hirmuäratavad paralleelid.

Kunagi sai ühe moslemiga vaieldud teemal, kas koraan on verejanuline või mitte. Ma tsiteerisin talle koraanist mõnda lõiku, mille peale see habises, et araabia keeles võib ühel sõnal olla kümme erinevat tähendust. Ma julgesin siis küsida, et kuidas tema saab kindel olla, et tema tõlgendus õige on, kas oli koraani kirjutamise juures või on ehk lausa autor, siis jäi vait. Ehk et koraan on niivõrd erinevalt mõistetav ja mina ei julge küll pead pandiks panna, et need Taleban ja co seda koraani just õigesti ei tõlgenda. Ja kui islam on niivõrd eritähenduslikult mõistetav, siis jäävad alati ka erinevad leerid ja sõjad sealses piirkonnas.

futbolidipaul võib oma rumalad märkused endale hoida. Kui midagi öelda pole, ei pea üldse midagi ütlema.
              "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Ei tasu taaskord liialdada ja maailma must-valgena ette kujutada. Minu väide põhines Talebani kontrollitaval territooriumil, mis on alates tipphetkest oluliselt vähenenud, pole kuskil ka maininud, et nad oleks hävinemise äärel, minu teada alles hiljuti ründasid Pakistanis mingit ülikooli vist. ISIS on Euroopale lähedal ja võimeline siin probleeme tekitama, Taleban on siiski üpris kauge probleem ja pole kuulda olnud, et nad mingeid terroristide jõuke siiapoole saadaks.
                mees, sina ju näedki maailma ainult mustvalgelt

Kommentaar

Talebani eesmärk polegi kunagi olnud sellised mastaapsed aktsioonid väljaspool nagu Al Qaedal või Islamiriigil. Nende siht on hoopis teistlaadi ja selles võtmes pole nad sugugi väetimaks jäänud. Nende read täienevad jõudsalt ja nad on nii mõneski piirkonnas vägagi populaarsed, praegu on teemaks just Tadžikistanist ja Usbekistanist massiliselt Talebaniga liitujad, mis teeb Venemaale suurt muret.

See kõik on üks-üheses seoses ka immigratsiooniga. Samas, pole muidugi vahet, kas seal mingi organisatsioon kannab Talebani, Al Qaeda, Islamiriigi või mingit muud nime. See on piirkond, kus kunagi ei saa olema stabiilset rahu ja seetõttu on sealne pagulaste-immigrantide surve Euroopale pidev ja lõpmatu. Kui me täna paotame naiivselt ukse, siis homme võime olla meie need, kes sealt uksest välja lüüakse. Ajalugu on väga õpetlik ja Rooma riigi ning tsivilisatsiooni hävimisega saab tuua praeguses olukorras nii mõnedki hirmuäratavad paralleelid.

Kunagi sai ühe moslemiga vaieldud teemal, kas koraan on verejanuline või mitte. Ma tsiteerisin talle koraanist mõnda lõiku, mille peale see habises, et araabia keeles võib ühel sõnal olla kümme erinevat tähendust. Ma julgesin siis küsida, et kuidas tema saab kindel olla, et tema tõlgendus õige on, kas oli koraani kirjutamise juures või on ehk lausa autor, siis jäi vait. Ehk et koraan on niivõrd erinevalt mõistetav ja mina ei julge küll pead pandiks panna, et need Taleban ja co seda koraani just õigesti ei tõlgenda. Ja kui islam on niivõrd eritähenduslikult mõistetav, siis jäävad alati ka erinevad leerid ja sõjad sealses piirkonnas.

futbolidipaul võib oma rumalad märkused endale hoida. Kui midagi öelda pole, ei pea üldse midagi ütlema.
                  Oeh, ma seletasin ju eelmine kord mida ma sellega mõtlesin, sõda Afganistanis võttis kaua aega, aga suur osa riigist ikkagi vabastati. Kui suur osa liitlaste vägedest on tagasitõmmanud, siis ma üldse ei imesta, et Taleban oma positsioone taastab.
                  Aga no võrrelda Rooma langemist praeguse situatsiooniga on ikka päris tipptase. Nendel kahel puudub absoluutselt igasugune seos, EL pole isegi mitte riikide liit vs impeerium, ELi piiridel pole viimased paarsada aastat meie vaprad piirivalvurid sõdinud barbarite sissetungiga, ELi ei valitse despootilikud pervertidest imperaatorid, Rooma langes sõjalise sissetungi järel, mitte Rooma linnas olevad pagulased ei läinud ja ei võtnud võimu üle jne. Ma saan aru, et sa üritad siia luua mingit seost suure rahvasterändega, aga no need 2 on siiski täiesti erinevates ajastutes erinevad liikumised.

Kommentaar

Algselt postitas raudidas Vaata postitust
                    mees, sina ju näedki maailma ainult mustvalgelt

Veel arusaamatumat asja ei oska kirjutada?

Kommentaar

Aga no võrrelda Rooma langemist praeguse situatsiooniga on ikka päris tipptase. Nendel kahel puudub absoluutselt igasugune seos, EL pole isegi mitte riikide liit vs impeerium, ELi piiridel pole viimased paarsada aastat meie vaprad piirivalvurid sõdinud barbarite sissetungiga, ELi ei valitse despootilikud pervertidest imperaatorid, Rooma langes sõjalise sissetungi järel, mitte Rooma linnas olevad pagulased ei läinud ja ei võtnud võimu üle jne. Ma saan aru, et sa üritad siia luua mingit seost suure rahvasterändega, aga no need 2 on siiski täiesti erinevates ajastutes erinevad liikumised.
                      Pigem ütleks, et leidub nii paralleele kui vastuväiteid. Ja jutt, et "ELi piiridel pole viimased paarsada aastat meie vaprad piirivalvurid sõdinud barbarite sissetungiga" - kasvõi 44-s aasta juba meelest läinud või?

Kommentaar

Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
                        Pigem ütleks, et leidub nii paralleele kui vastuväiteid. Ja jutt, et "ELi piiridel pole viimased paarsada aastat meie vaprad piirivalvurid sõdinud barbarite sissetungiga" - kasvõi 44-s aasta juba meelest läinud või?
                        1944? Siis kui Normandia dessant toimus? Või venelased olid barbarid, kelle vastu natsid sõdisid ?
                        Las ajalugu vähe puhkab jalga.
                        "An errand boy, sent by grocery clerks, to collect a bill"

Kommentaar

Algselt postitas rixxer Vaata postitust
                          1944? Siis kui Normandia dessant toimus? Või venelased olid barbarid, kelle vastu natsid sõdisid ?
                          Las ajalugu vähe puhkab jalga.
                          Ärme hakka jah ajalugu ümber kirjutama.

Kommentaar

Algselt postitas malagar Vaata postitust
                            mis Wooow - see on veel süütu seisukoht võrreldes sellega, mis tast saksamaal arvatakse.Ja pidev telefonitoru otsas rippumine ja koostöö Obamaga on fakt, mida lausa välja reklaamitakse. Kaks üsna sarnase agendaga tolgust mõlemad, nii et seal pole midagi imestada.
                            Või noh kui muidugi arvata, et tugevus seisneb selles, et on oma seisukoht mida nagu pime lehm kiini joostes järjekindlalt aetakse ja kõik teised seisukohad valed on samal ajal - ju siis Merkel ka tugev on.
                            Nii, nüüd vastan ka.
                            Üks asi on see, et kas me peame Merkeli samme õigeks või mitte. Või kas tema sammud on olnud õiged või mitte. Fakt on see, et ta on hoidnud algusest peale enda ühte joont ja hoiab seda lõpuni. See, et ta arutab asju Obamaga, pole mingi nõrkuse näitaja. Kõik kantslerid viimase 70 aasta jooksul on USA presidendiga suhelnud.
                            Merkel on hoidnud enda joont, mis võib lõpuks valeks osutuda. Samamoodi osutus lõpuks kaotajaks ühe lolli vuntsi ideoloogia, aga tema kohta ei ütle keegi, et ta oli nõrk juht. Merkel suutis lahendada Kreeka kriisi, aga pagulastega on ilmselt selline olukord, kus jääks igal Euroopa riigijuhil oskused nadiks. Poola ei ole ju tulnud sisuliselt ükski pagulane, aga nemad jauravad ja on justkui kõvad tegijad. Ungari tegi endale tõkked, kuigi see tähendab ainult Austria kaudu minekut. Ehk mitte ükski Euroopa juht pole viimase 10 aasta jooksul selliseid ülesandeid saanud. Merkel tegelikult rahustas Kreeka ja nüüd sai kogu suurema pagulaskriisi enda kätte. Ta tegi seal ka valesid samme, aga ta pole siiski presidendivõimuga riigi president, vaid liidukantsler. Pluss Saksamaal sa ei saa hakata müüre ehitama ja muid asju tegema. Euroopa mõttes peaksid asjaga rohkem tegelema üleüldse Euroopa Komisjon, Liit ja mingid muud tegelased, aga kõik vaatavad nüüd Merkeli poole. Meil on Schulz, meil on Tusk, meil on Juncker, aga nemad ei vastuta millegagi.
                            Kui panna ükskõik milline riigijuht praegu situatsiooni, kus on Merkel (sind võib iga hetk tagasi kutsuda su erakond, liidumaad jne), siis seal ongi raske mingit "tugevat juhti" mängida. See, kuidas Merkel on pinnal püsinud, ongi näide, et ta on faking kuradi kõva juht. Nõrk juht oleks juba Kreeka kriisi ajal maha võetud.

Kommentaar

Või venelased olid barbarid, kelle vastu natsid sõdisid ?
                              Ma isiklikult ütleks küll, et Narva all ja Sinimägedes 44-l see piir jooksis. Aga see selleks.

http://maailm.postimees.ee/3483027/s...gulaskeskustes
                              Bundestagi liige Franziska Bratneri sõnul ei ole eelpool kirjeldatu midagi uut. Ta lisab, et vägivalla ennetamisega põgenikekeskustes peab tõsiselt tegelema. «See on koht, kuhu põgenikud saabuvad, ja esimene koht, kus peab kohe reageerima, juhul kui rünnakud ja vägivald jõuavad naiste ja lasteni.»
                              Isver kui ilus jutt. Tegelikkuses muidugi tüüpiline näide jobudest poliitikute limukalikkusest. Ei sõnagi sellest, et oleks töötajatele eraldatud sada paari käeraudu ja mõnikümmend teleskoopnuia, tulirelvadest rääkimata ning et oleks vastavad kaabakad kartserisse tsemendi peale pandud - ei, selle asemel hoopis "tuleb tegeleda" ja "peab tõhustama".

Kommentaar

Merkel on hoidnud enda joont, mis võib lõpuks valeks osutuda. Samamoodi osutus lõpuks kaotajaks ühe lolli vuntsi ideoloogia, aga tema kohta ei ütle keegi, et ta oli nõrk juht. Merkel suutis lahendada Kreeka kriisi, aga pagulastega on ilmselt selline olukord, kus jääks igal Euroopa riigijuhil oskused nadiks. Poola ei ole ju tulnud sisuliselt ükski pagulane, aga nemad jauravad ja on justkui kõvad tegijad. Ungari tegi endale tõkked, kuigi see tähendab ainult Austria kaudu minekut.
                                Kui saaks kaheks nädalaks sedasama lolli kapralit tagasi pukki tuua - ma ei ütle, et kauemaks - oleksid probleemid suuresti vist lahendatud...
                                Ungari lahendas asja oma tõketega enda jaoks, keegi ei keelanud ka Saksamaal sama teha. Merkeli- muti ila, et meie võtame kõik vastu, ongi suuresti üks selle jama põhjustest. Praegu juba väidetavalt mingi osa Euroopasse jõudnud illegaalidest hakkavad tasapisi tagasi ihkama sest jutud pudrumägedest osutusid liialdatuks. Kui see Saksa vanamoor oleks käitunud vastutustundlikumalt, poleks neid niipalju siia jõudnudki.

Kommentaar

Working...
                                X