Vivatbet

Collapse

Unconfigured Ad

Collapse

Immigratsioon - Poolt või vastu? Gallup & arutelu!

Collapse
X

• Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused

• Shparkz
    replied
    Siin igasugu huvitavaid arve islami ja moslemite kohta.

Leave a comment:

• Nahkpea
    replied
    Algselt postitanud kasutaja malagar poolt
    Ma kirjutasin, et suur osa moslemitest ei kvalifitseeru ilmselt FANAATIKUTE skaalal moslemiteks siis lihtsalt.
    Jään teisele arvamusele.

Leave a comment:

• malagar
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Nahkpea poolt
    Ma ei tea, kas sul on lugemisega probleeme või ma ei suuda end arusaadavaks teha, aga ma ütlesin, et radikaalsus ja fanaatilisus ei ole minujaoks sünonüümid.

Edit: sinu mainitud dok. filmi ma näinud pole.
    Loe uuesti. Ma kirjutasin, et suur osa moslemitest ei kvalifitseeru ilmselt FANAATIKUTE skaalal moslemiteks siis lihtsalt. Parimal juhul apostaatideks. Keda RADIKAALID nuhtlevad veel räigemalt kui kristlasi.
    Ehk siis ei ole mul ka sünonüümid. Ma olen nõus et kõik fanaatikud pole radikaalid ja mu jutu mõte oli see et fanaatikud peavad suurt osa moslemitest apostaatideks ja radikaalid omakorda nuhtlevad neid. See ei tähenda, et need fanaatikud ja radikaalid tingimata kattuvad.

Leave a comment:

• Yattara
    replied
    Eks usulist lõtvust eksisteerib igas religioonis, aga ilmselt on usuliselt lõtv olla tunduvalt kergem, kui sa elad sekulaarses ühiskonnas. Isegi rikkad Araabia riigid minu teada islamile ei vilista.

Leave a comment:

• Nahkpea
    replied
    edit - kui sulle teisiti kohale ei jõua siis ütleme nii et suur osa moslemitest ei kvalifitseeru ilmselt fanaatikute skaalal moslemiteks siis lihtsalt. Parimal juhul apostaatideks. Keda radikaalid nuhtlevad veel räigemalt kui kristlasi.
    Ma ei tea, kas sul on lugemisega probleeme või ma ei suuda end arusaadavaks teha, aga ma ütlesin, et radikaalsus ja fanaatilisus ei ole minujaoks sünonüümid.

Edit: sinu mainitud dok. filmi ma näinud pole.

Leave a comment:

• chac
    replied
    Eesmärk polnud ju skoori lugeda, et mitu korda, vaid et kas on olnud selliseid asju ka kristlaste etteastes ja millal viimati.
    skoor on siiski oluline. annab maailmas toimuvast vähe teistmoodi, tõenäoliselt adekvaatsema pildi.

Leave a comment:

• malagar
    replied
    Sa ei saa olla natuke moslem, saad aru? Kui sa oled moslem, siis islam nõuab sinult pühendumust.

Halb_ründaja tõi siin Saudi Araabia välja kui mingi islamikauge riigi. No tule taevas appi. Saudi Araabia, mis on islami religiooni häll ja kus absoluutselt iga eluaspekt on sellega seotud. Saudi Araabia kohta öeldakse, et islam on seal rohkem kui religioon, see on seal elustiil. Ja tuuakse SEE riik näiteks? No ma ei tea, mida arvata. Ignorantsus ja rumalus.
    Ei saa olla natuke moslem ? No nüüd ma tean mis krdi dokfilmi sa vaatasid - ma olen ka seda näinud kus üks habemega jutlustaja räägib et rahulik islam ja islamit mitte täielikult järgiv moslem on nonsenss. Krt see on fanaatikute ideaal. Mida aga kindlasti ei järgi kõik moslemid. Usuliste kommete lõtvus on esindatud kõikide religioonide järgijate hulgas, nende sünnist alates. Islam pole erand.
    edit - kui sulle teisiti kohale ei jõua siis ütleme nii et suur osa moslemitest ei kvalifitseeru ilmselt fanaatikute skaalal moslemiteks siis lihtsalt. Parimal juhul apostaatideks. Keda radikaalid nuhtlevad veel räigemalt kui kristlasi.

Leave a comment:

• chac
    replied
    malaisia on selline huvitav (islami)riik kus moslemid kahe ülejäänud levinud usundiga päris normaalselt läbi saavad, lisaks ka näpuotsaga kristlust seal täitsa olemas ja austatud.

ja muidugi, oluline oleks ka vahet teha šiiadel ja sunnidel. šiia'd mäletamist mööda rohkem vaimsusele rõhuvad ja sunnidel rohkem siuke lihtrahva usk, pigem kommetele rõhumine.

Leave a comment:

• Halb ründaja
    replied
    Sa ei saa olla natuke moslem, saad aru? Kui sa oled moslem, siis islam nõuab sinult pühendumust.

Halb_ründaja tõi siin Saudi Araabia välja kui mingi islamikauge riigi. No tule taevas appi. Saudi Araabia, mis on islami religiooni häll ja kus absoluutselt iga eluaspekt on sellega seotud. Saudi Araabia kohta öeldakse, et islam on seal rohkem kui religioon, see on seal elustiil. Ja tuuakse SEE riik näiteks? No ma ei tea, mida arvata. Ignorantsus ja rumalus.
    Puude taga mets.

Leave a comment:

• Nahkpea
    replied
    Ei ole koopainimeste religioon muidugi. Islami jutlustajad ja usujuhid on osavad poisid. Aga arvata, et kõik moslemid on fanaatikud on ajuvaba.

Leave a comment:

• malagar
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Gallacher poolt
    Isegi kui Breiviku juhtumit lugeda nn kristlikuks terroriaktiks (mis on muidugi jama), siis palju kasvõi selle aasta piires skoor jääb? Charlie puhul tegid moslemid juba aasta algul 1:1, mis seis praegu on ? 1:10?
    Eesmärk polnud ju skoori lugeda, et mitu korda, vaid et kas on olnud selliseid asju ka kristlaste etteastes ja millal viimati.

Leave a comment:

• malagar
    replied
    Rumal jutt. Vaatasin üks päev dokumentaali Briti moslemitest, kes on läinud Süüriasse ISIS-e ridadesse sõdima. Polnud neist keegi vaene ega harimata, vastupidi, tegu on keskklassi noortega, kel nii mõnelgi särav karjäär ees seisis. Ometi valisid nad selle tee. Te alahindate islamit, islam ei ole mingi madalalaubaliste koopasse kaevunud habemike religioon.
    Ei ole koopainimeste religioon muidugi. Islami jutlustajad ja usujuhid on osavad poisid. Aga arvata, et kõik moslemid on fanaatikud on ajuvaba.

Leave a comment:

• Nahkpea
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Gallacher poolt
    Huvitav, kas sellise umbluu eest makstakse või täitsa kaine peaga kirjutataksegi nii?
    Laupäeva õhtu, ma pakun et kaine peaga seda ei kirjutatud. Kui kirjutati kaine peaga, siis mul hakkab hirm.

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Anna moslemile natuke maavarasid, raha ja haridust ning usk jääb ainult formaalsuseks ning musulmanist saab inimene.
    Huvitav, kas sellise umbluu eest makstakse või täitsa kaine peaga kirjutataksegi nii?

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Algselt postitanud kasutaja elx poolt
    See oli pigem selle kohta: "Samas, millal sa viimati kuulsid, et kristlased oleks mingise haarangu korraldanud?"
    Isegi kui Breiviku juhtumit lugeda nn kristlikuks terroriaktiks (mis on muidugi jama), siis palju kasvõi selle aasta piires skoor jääb? Charlie puhul tegid moslemid juba aasta algul 1:1, mis seis praegu on ? 1:10?

Leave a comment:

Töötlen...